Beste stoomkoker 2020, de beste stomer voor jouw wensen

Laatste update: 22 september 2020 Elektrische keukenapparaten

Stoomkokers winnen steeds meer aan populariteit! Niet voor niets wordt er binnen tal van professionele keukens met deze stoom apparaten gewerkt. Vitaminen blijven in het voedsel, het eten blijft knapperig en je hoeft geen vetstoffen aan je eten toe te voegen, bijvoorbeeld olie, boter, enzovoorts is niet meer nodig. Dat laatste is bijvoorbeeld bij het bakken in pannen wel nodig om aanbranden te voorkomen. Dit is ook 1 van de redenen waarom stoompannen ook steeds populairder worden. Maar wat is nu de beste stoomkoker voor jouw wensen? Onze experts hebben uitgebreid getest en hebben de ideale stomer voor verschillende gebruiksdoelen gevonden.

Het vinden van de beste koop kan een hele uitdaging zijn, door het grote aanbod aan stoomkokers. Wij bieden je hulp bij het vinden van de nummer 1 stoomkoker voor in jouw keuken! Hieronder vind je eerst een snel overzicht van de beste stoomkokers, verder op de pagina vind je meer informatie omtrent de gekozen producten en ook nog meer goede keuzes voor andere gebruiksdoelen.

Productnaam Categorie Kopen
beste elektrische stoomkoker Tefal Stoomkoker VitaCuisineTefal Stoomkoker VitaCuisineBeste elektrische Koop bij Bol.com
Voor babyvoeding Philips stoomkoker avance HD9170Philips stoomkoker avance HD9170Voor babyvoeding Koop bij Bol.com
Goedkope stoomkokerTefal Stoomkoker MinicompactGoedkope stoomkokerKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com

Beste stoomkoker 2020 uitslag

De als best geteste moet aan verschillende eisen voldoen. Deze eisen kunnen echter voor iedere consument anders zijn. De een is op zoek naar een goedkope stoomkoker, de ander wil een stoomkoker met een grote inhoud, enzovoorts.

Probeer vooraf voor jezelf op papier te zetten, aan welke eisen waaraan jouw stomer moet voldoen. Op basis van deze wensen kun je vervolgens naar de beste keuze zoeken! In dit artikel vind je een aantal voorbeelden van de beste stoomkokers van dit moment.

1. Tefal Stoomkoker VitaCuisine - Beste elektrische

beste elektrische stoomkoker Tefal Stoomkoker VitaCuisine
 • Drie stoommanden voor losse ingrediënten
 • Handige warmhoudfunctie
 • Geschikt voor de vaatwasser
 • Gemaakt van kunststof in plaats van rvs

De Tefal Stoomkoker VitaCuisine is een zeer goed beoordeelde elektrische stoomkoker. Velen zien dit model zelfs als de beste elektrische stoomkoker van dit moment. Dit komt onder meer door het compacte model van deze stoomkoker. Het maakt dat je de stoomkoker eenvoudig in een hoekje op je aanrecht kunt plaatsen, zonder dat deze in de weg staat. Het model is uitgevoerd met drie handige stoommanden en twee serveerschalen. Met deze stoommanden wordt het mogelijk om drie verschillende ingrediënten tegelijkertijd te bereiden, zonder dat ze met elkaar in aanraking komen. Zo beïnvloedt de smaak van het ene ingrediënt, de smaak van de andere ingrediënten niet.

Ook leuk aan de Tefal Stoomkoker VitaCuisine is het eierrekjes wat standaard in de beste elektrische stoomkoker geïntegreerd zit. Evenals dat je bij deze beste stoomkoker een receptenboekje krijgt om direct aan de slag te kunnen gaan met het bereiden van gerechten! Dankzij een handige warmhoudfunctie blijft het eten warm als deze gestoomd zijn.


2. Philips stoomkoker avance HD9170 - Voor babyvoeding

Voor babyvoeding Philips stoomkoker avance HD9170
 • Eenvoudig af te wassen na gebruik
 • Model met drie losse manden
 • Stoomtijd is per mand in te stellen
 • Handleiding is erg beknopt

Wanneer je op zoek bent naar de beste stoomkoker voor babyvoeding, dan is deze Philips stoomkoker avance HD9170 het overwegen waard. Dit model is niet alleen zeer geschikt voor het bereiden van babyvoeding. Ook heeft deze beste stoomkoker een fraaie vormgeving! Hiermee kan de Philips stoomkoker avance HD9170 een heuse eyecatcher vormen op je aanrechtblad. De stoomkoker zorgt voor het behoud van de vitaminen in de groentes en het fruit wat je met deze beste stoomkoker voor babyvoeding bereid. Zo blijft je kindje gezond en groeit deze goed!

Doordat het model met drie losse manden is uitgevoerd, kunnen ingrediënten afzonderlijk van elkaar worden bereid. Het is mogelijk om de stoomtijd van deze drie manden los van elkaar in te stellen. Het ene type groente zal immers sneller klaar zijn, dan het andere! Ook is het met de zogenaamde Aroma Infuser mogelijk om de groentes van kruiden en specerijen te voorzien. Maak gebruik van de warmhoudfunctie als je het eten warm wilt houden tot je alle andere ingrediënten bereid hebt.


3. Tefal Stoomkoker Minicompact - Goedkope stoomkoker

Goedkope stoomkoker Tefal Stoomkoker Minicompact
 • Na gebruik te wassen in de vaatwasser
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Voorzien van drie losse manden
 • Kunststof is minder duurzaam dan rvs

Op zoek naar de beste goedkope stoomkoker? Wellicht sluit de Tefal Stoomkoker Minicompact in dat geval op je wensen aan! Deze compact stoomkoker is klein en daarbij heel goedkoop. Ideaal voor in een hoekje op je aanrecht. Ondanks de lage prijs voor deze goedkope stoomkoker, zijn de prestaties niet veel minder dan die van duurdere modellen. Zo is deze beste stoomkoker voorzien van drie handige stoommanden, waarin losse ingrediënten bereid kunnen worden.

Ook handig aan deze Tefal Stoomkoker Minicompact is de geïntegreerde warmhoudfunctie. Dankzij deze functie wordt het mogelijk om de ingrediënten warm te houden na het stomen hiervan. Ideaal, als je de andere ingrediënten voor het diner nog niet bereid hebt! Met een handige timer is het mogelijk om zelf in te stellen hoelang de groentes gestoomd moeten worden. Zo ben je niet afhankelijk van de programma’s die door de beste stoomkoker zelf worden aangeboden. Het model is gemaakt van kunststof en kan in de vaatwasser worden schoongemaakt.


Zelf een stoomkoker aanschaffen, aandachtspunten

Mogelijk ga je liever zelf op zoek naar de beste keus stoomkoker voor je gezin. Een elektrische stoomkoker kopen betekent in dat geval, dat je deze zelf met elkaar moet vergelijken. Om het vergelijken van de beste stoomkokers makkelijker te maken, zetten we een aantal essentiële aspecten voor je op een rijtje.

Kijk bijvoorbeeld naar de capaciteit, of de hoeveelheid stoom die een model produceert. Ook het materiaal van de beste stoomkoker en de extra functies kunnen bepalend zijn voor de keuze die je maakt.

Capaciteit

Een eerste aspect om op te letten, is hoeveel liter je aan de stoomkoker toe kunt voegen. De capaciteit van een bepaalt voor hoeveel personen je aan groentes kunt bereiden. Zeker voor grotere gezinnen is het belangrijk om voor voldoende capaciteit te zorgen.

Het is erg vervelend als je de groente stomer twee keer moet gebruiken om voldoende groentes te kunnen bereiden. Dit zou er immers toe leiden, dat de eerste groentes al afkoelen! Andersom wil je ook niet, dat de stomer veel te groot is. In dat geval gebruik je onnodig veel energie.

Stoom hoeveelheid

Over het algemeen geldt, dat hoe meer stoom hoe meer eten tegelijkertijd bereid kan worden bij het gebruik van de beste stoomkoker. Het spreekt voor zich dat een model met een grote stoomproductie vaak ook wat duurder is. Afhankelijk van de snelheid waarmee je wilt koken, kun je bepalen hoeveel stoom de beste stoomkoker moet produceren.

Vaak vind je in de product omschrijving van een stoomkoker hoe snel deze de groentes gaar stoomt. In combinatie met een timer kun je dus heel eenvoudig de groentes perfect gaar stomen. Net zoals dit ook kan in de beste slowcookers die we op onze website hebben geplaatst.

Materialen

Een derde aspect om rekening mee te houden, zijn de materialen die gebruikt worden bij de ontwikkeling van stoomkokers. Je kunt vaak bijvoorbeeld kiezen voor een model van rvs, of een plastic uitvoering. Het voornaamste voordeel aan een van rvs is de duurzaamheid hiervan. Een rvs stoomkoker gaat langer mee, doordat de kans op slijtage kleiner is. Daarbij vinden veel mensen een stoomkoker van rvs een stijlvollere uitstraling hebben, dan modellen van plastic. Zo kun je deze op het aanrecht laten staan!

Functies

Tot slot kun je de functies beoordelen. Biedt de stoomkoker bijvoorbeeld mogelijkheden om de stoomtijd en temperatuur zelf in te stellen? Of wordt er bijvoorbeeld gewerkt met automatische programma’s? Ook zijn stoomkokers vaak van een handige timer voorzien.

Met deze timer is het mogelijk om in te stellen, op welk moment de beste stoomkoker moet worden ingeschakeld. Zo kun je vooraf instellen dat de stoomkoker voor thuiskomst moet worden gestart. Op het moment dat je thuis bent, kun je de groentes meteen op de borden scheppen!

Waarom een stoomkoker

Als je gezond eten wilt bereiden is een stomer vaak een hele goede keuze. Bij het stomen van voedsel blijven de vitamines en mineralen namelijk in de voeding. Wanneer je groentjes in water kookt gaan teveel vitamines en mineralen verloren in het kokende water. Bij stomen komen de producten niet in aanraking met heet water en blijven de mineralen en vitamines dus bewaard. De producten worden simpelweg verhit door de stoom in het apparaat, net als een eierkoker werkt eigenlijk.

Wat kun je stomen?

Stoomkokers worden voornamelijk gebruiken voor het garen van groenten, aardappels en rijst. Om zoveel mogelijk vitamines te behouden raden we je aan om de schillen mee te stomen. Als je de schillen er af wilt halen kun je dat doen met een dunschiller, de beste dunschillers vind je hier. Er zijn echter ook andere ingrediënten die je kunt klaarmaken in een stoomkoker. Ook is het mogelijk om vlees, vis, gevogelte en schelp- en schaaldieren kunnen gegaard worden in stoom.

In de praktijk zul je echter vaak de stoomkoker allen gebruiken voor groente. Het houdt de groentes echt lekkerder en bovendien blijven de kleuren van de groentje beter bewaard. Het ziet er nog beter uit op je bord ook dus.

Conclusie beste stoomkoker

Kortom, bij het vinden van de beste koop zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De beste stoomkoker kopen betekent onder andere, dat je kunt kijken naar de inhoud, het materiaal en de functies van het apparaat.

Ook het design van een stoomkoker speelt bij veel mensen een rol. Het is vervelend als je het apparaat na gebruik op moet bergen. Handiger is het als deze op het aanrecht kan blijven staan! Dit is echter alleen het geval, als het design van de nummer 1 stoomkoker aansluit bij je andere keukenapparaten.

Plaats een reactie