Aspergepan kopen, aandachtspunten en beste koop in 2024

Laatste update: 28 maart 2023

Wij leggen je uit waar je op moet letten als je een aspergepan wilt kopen. Ook vind je op deze pagina de beste aspergepannen voor verschillende eisen en wensen. Deze hebben we gevonden door 15 verschillende pannen met elkaar te vergelijken en uitgebreid te testen.

Wat uniek is aan een aspergekookpan is dat deze erg hoog en smal zijn, de asperges moeten er in het geheel inpassen. Daarnaast dienen ze te beschikken over een inzetmand. Dit vind je eigenlijk nooit terug in een standaard pannenset. De reden dat je het best een speciale pan voor het koken van asperges kunt gebruiken is omdat deze groente erg kwetsbaar is. Bovendien wil je de asperges gelijkmatig koken en dat gaat eigenlijk alleen als deze rechtop staan.

Tip: Sommige snelkookpannen hebben een inzetmand. Dat maakt ze potentieel geschikt voor het koken van asperges. De voorwaarde is dan wel dat deze pan hoog genoeg moet zijn om asperges in kwijt te kunnen. Mocht je zo een hoge hogedrukpan hebben dan kan het zomaar zo zijn dat je geen speciale aspergepan hoeft te kopen maar de snelkookpan kunt gebruiken.

Product Categorie Prijs
Beste aspergepan algemeenDemeyere Resto AspergepanBeste aspergepan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Inductie aspergepanHaushalt RVS aspergepan glazen deksel – 21 cm – 4 LiterInductie aspergepan
Grote aspergepanWMF Aspergepan – 16 cmGrote aspergepan

Testcriteria aspergepan test

Om de beste aspergepan te vinden in onze test hebben we een aantal testcriteria toegepast om zeker te weten dat we een goede koop hebben gevonden voor jou.

 • Het is belangrijk dat de pan duurzaam is. Dit is typisch een pan die een leven lang mee moet gaan.
 • Een goede aspergepan is hoog genoeg, alle soort asperges moeten erin passen.
 • De prijs kwaliteit verhouding moet in order zijn. Het is belangrijk dat je de kwaliteit ontvangt waar je voor betaalt.

Beste aspergepannen 2024

1. Beste aspergepan algemeen - Demeyere Resto Aspergepan

Beste aspergepan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Demeyere Resto Aspergepan is volledig van roestvrijstaal gemaakt, heeft een speciale bodem die uit drie-lagen bestaat voor een optimale warmtegeleiding, heeft een inhoud van 4,5 L, wordt geleverd inclusief aspergemandje en heeft een mooi design in de kleur Inox. Wij hebben de Demeyere Resto Aspergepan tot beste Aspergepan algemeen gekozen.

De Demeyere Resto Aspergepan heeft een sandwich bodem ontwerp. De sandwich bodem is een drie-lagen bodem systeem. Deze drie lagen zorgen ervoor dat de pan een goede warmtegeleiding heeft en niet krom trekt. Dit maakt dat deze pan een lange levensduur heeft en tevens geschikt is voor alle soorten warmtebronnen. Door deze bodem kan er ook tussen verschillende warmtebronnen afgewisseld worden zonder dat dit effect heeft op de pan en de bodem. Kook thuis op inductie, op de camping of in een vakantiehuis op gas en weer visa versa. Dit maakt voor de bodem van de pan niet uit en deze behoudt zijn vorm en kwaliteit.

De aspergepan van Demeyere heeft een diameter van 16 cm en is 23 cm hoog. De pan heeft een inhoud van 4,5 L. Daarmee is de pan groot genoeg om asperges voor 4 personen per keer te maken. De pan wordt geleverd met een handig aspergemandje die je aan de rand van de pan kunt hangen door middel van een haakje. De asperge pan van Demeyere is netjes afgewerkt doordat hij mat gepolijst is aan de buitenkant. De pan heeft een uitstekende kwaliteit en wordt daarom geleverd met 10 jaar garantie.

 • Goede kwaliteit -> 10 jaar garantie
 • 3-Laagse sandwich bodem
 • Goede warmtegeleiding
 • Geschikt voor alle warmtebronnen

  2. Inductie aspergepan - Haushalt RVS aspergepan glazen deksel – 21 cm – 4 Liter

  De Haushalt RVS Aspergepan is volledig gemaakt van hoogwaardig roestvrij edelstaal, heeft een bodem van 4 cm dikte voor inductie en een optimale warmtegeleiding, heeft een inhoud van 4 L en wordt geleverd inclusief rvs aspergemandje met handvat. Wij hebben de Haushalt RVS Aspergepan tot beste aspergepan voor inductie gekozen.

  De Haushalt Aspergepan is van hoge kwaliteit. De pan is namelijk gemaakt van hoogwaardig roestvrij edelstaal. Door het hoogwaardige staal heeft de pan een lange levensduur en is dus erg duurzaam. De pan heeft een dikke bodem van 4 cm waardoor de pan erg geschikt is voor inductie en een goede warmtegeleiding heeft. De pan is uitgerust met geïsoleerde handgrepen voor veiligheid tijdens het koken. Zo worden de handgrepen niet warm.

  De aspergepan van Haushalt heeft een inhoud van 4 L en een diameter van 18 cm en is 22 cm hoog. Daarmee is de pan groot genoeg om asperges voor 4 personen per keer te maken. De pan wordt geleverd met een handig aspergemandje die eveneens gemaakt is van roestvrijstaal en dankzij zijn handvat het uitnemen en afgieten gemakkelijk maakt. De pan is ook zeer geschikt om pasta met te koken door zijn afmetingen en dat het mandje dicht genoeg is waardoor er geen pasta doorheen kan lekken. De pan heeft een uitstekende kwaliteit en wordt daarom geleverd met 10 jaar garantie. De pan is tevens geschikt voor alle soorten warmtebronnen.

  • Hoogwaardig roestvrij edelstaal
  • Geschikte dikke bodem voor inductie
  • Handig mandje met handvat
  • Goede kwaliteit -> 10 jaar garantie
  • Minder gangbare afmeting voor ander gebruik

  3. Grote aspergepan - WMF Aspergepan – 16 cm

  De WMF Aspergepan is gemaakt van roestvrijstaal, is uitgerust met een sandwich bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, heeft een inhoud van 5 L, heeft een diameter van 16 cm en is 26 cm hoog, wordt geleverd met een aspergemandje en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de WMF Aspergepan tot beste grote aspergepan gekozen.

  Wij hebben de WMF Aspergepan tot beste pan in deze categorie gekozen. Door zijn ruime inhoud van 5 L kunt uw per keer 2 kilo asperges klaar maken voor 6 personen. De WMF Aspergepan is te gebruiken op alle soorten warmtebronnen, van inductie tot gas tot keramisch etc. Door zijn TransTherm sandwich bodem heeft een pan een uitstekende warmtegeleiding en maakt dat deze pan geschikt is voor alle soorten warmtebronnen. De pan is gemaakt van roestvrijstaal voor een lange levensduur en goede kwaliteit. Daardoor is de pan duurzaam en gaat hij lang mee in gebruik.

  De WMF Aspergepan is de grootste aspergepan met de beste kwaliteit op dit moment verkrijgbaar. De pan heeft een diameter van 16 cm en is 26 cm hoog. De pan is uitgerust met ergonomische handgrepen waardoor hij prettig vast te pakken is en goed hanteerbaar is. Bij de pan wordt een handige asperge mandje geleverd. Door zijn afmetingen is de pan niet alleen geschikt om asperges mee te koken, ook is deze pan zeer geschikt om pasta mee klaar te maken. De hoogte en diameter van de pan maakt dat deze pan ook een uitstekende pasta-pan is. De WMF Aspergepan is voor de asperge liefhebbers de investering meer dan waard. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Ruime inhoud van 5L
  • Sandwich bodem voor goede warmtegeleiding
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen

   4. Goedkope aspergepan - Imperial Kitchen Aspergepan – 19x14cm

   De aspergepan van Imperial Kitchen is de beste deal die je kunt krijgen. Deze aspergepan is namelijk van hoge kwaliteit roestvrij staal, geschikt voor alle warmtebronnen en hij kan ook in de vaatwasser! Daarnaast is hij te koop voor een leuke prijs.

   De aspergespan wordt geleverd met een aspergemandje en een glazen deksel. De pan heeft een doorsnede van 19 cm, is 14 cm hoog en is ook fijn om pasta in te maken. Verder heeft deze pan ook een cool touch handgreep en een maatverdeling. De bodem is dubbelwandig.

   De Imperial Kitchen Asperge/pastapan – 19x14cm – RVS doet zeker niet tekort aan alle andere aspergepannen van hoge kwaliteit, die ook een stuk duurder zijn. Daarom is deze Imperial Kitchen Aspergepan de beste keuze als je op zoek bent naar een goedkope aspergepan.

   • Geschikt voor alle warmtebronnen
   • Hoge kwaliteit RVS
   • Vaatwasserbestendig

    Aandachtspunten bij aspergepan kopen

    Om zeker te weten dat je de beste aspergepan koopt zijn er aantal zaken waar je op kunt letten. Als je op de onderstaande punten let bij het kiezen van een aspergepan kom je vanzelf uit bij de beste koop. Wij hebben deze onderstaande aandachtspunten ook gebruikt tijdens ons test en afweging bij het kiezen van de beste aspergepan.

    Mand in de pan

    Een goede aspergepan hoort simpelweg een staande mand in de pan te hebben. Deze inzetmand dient gemakkelijk verwijderd te kunnen worden. Vaak zit er een hendel aan het mandje waarmee je de mand met asperges uit het kokende vocht kunt liften. Deze mand dient er voor om de asperges zonder te beschadigen uit de pan te halen.

    Capaciteit

    Afhankelijk van het aantal asperges dat je normaal gesproken kookt dien vanzelfsprekend je een aspergepan te kiezen waar deze hoeveelheid inpast. Bij een pan met een diameter van 16 cm past er gemiddeld 2 kg asperges in. Dit is dan ook de gemiddelde maat.

    Prijs van de aspergepan

    De kosten voor een aspergepan liggen tussen de €30 en €75. Het verschil in prijs zit vooral in de capaciteit; pannen met een grotere inhoud zijn vaak duurder. Het is niet zo dat een duurdere pan perse beter is.

    Welke kookbron gebruikt wordt

    Het is belangrijk om een pan te kiezen die werkt op de warmtebron van jouw kookplaat. Vooral als je een inductie kookplaat hebt is het belangrijk om het juiste model te kiezen. Inductie pannen hebben namelijk een zogenaamde ferromagnetische bodem nodig voordat deze werken op een inductie kookbron. Tegenwoordig zijn de meeste aspergepannen geschikt voor meerdere kookbronnen. Dit met de onderliggende reden dat koken op inductie sterk in opkomst is.

    De voordelen van een aspergepan?

    In de inleiding van deze pagina hebben we al kort besproken wat een aspergepan onderscheid van een “normale” pan. Nu leggen we je uit wat precies de voordelen zijn:

    • Met een goede aspergepan kan je de asperges koken met de punt net boven het water. Dit zorgt ervoor dat de punt, die van zichzelf al mals is, niet te ver doorkookt.
    • Vanwege de hoogte kunnen de asperges rechtop blijven staan. Bij een lagere bredere pan zullen de asperges schuin in de pan “liggen”. Er is dan kans dat de asperge breken. Daarnaast is er kans dat de aspergepunt onder het water komt, dit zal ervoor zorgen dat het lekkerste stuk, de punt, van de asperge te zacht wordt.
    • Vanwege de inzetmand die je in de betere aspergepannen terug vindt kun je de groente eruit halen zonder het risico te lopen dat de asperges kapot gaan tijdens het eruit halen. Daarnaast hoef je dus niet af te gieten, immers het vocht waarin gekookt is blijft achter in de pan.

    Een andere manier om asperges te bereiden is door deze te grillen in een grillplan of op een grillplaat. Dit houdt de asperges meer knapperig, sommige mensen vinden dat veel lekkerder dan gekookte asperges uit een aspergepan.

    Extra mogelijkheden met een goede aspergepan

    De naam klinkt alsof de pan enkel geschikt is voor het koken van asperges, maar dit is niet het geval. Door de relatief smalle hoge vorm zijn de meeste aspergepannen zeer geschikt voor het koken van spaghetti, die je zelf kunt maken met een goede pastamachine. Zeker wanneer de gaatjes van de mand in de pan fijn genoeg zijn om geen spaghetti door te laten werkt het perfect.

    In een aspergepan kun je namelijk de spaghetti gewoon rechtop zetten en is al de spaghetti onder water. Iets dat bij andere standaard pannen meestal niet lukt. Daarnaast is het met een aspergepan mogelijk het mandje inclusief de spaghetti uit de pan te halen. Je hoeft de pan niet meer af te gieten, het water blijft simpelweg achter in de pan en de spaghetti zit in in het mandje.

    Conclusie aspergepan kopen

    Een aspergepan is een echte aanwinst in de keuken wanneer je regelmatig asperges maakt. Zo een pan zorgt ervoor dat de aspergepunten niet te ver doorkoken en dus te zacht worden. Daarnaast vermijd je vanwege het mandje in een aspergepan dat de asperges breken, dit omdat de groenten mooi rechtop kunnen blijven staan.

    Wat de beste aspergepan voor jouw situatie is hangt af van verschillende eisen en wensen. Als je 1 van de pannen kiest die wij hebben getest en als beste koop hebben aangemerkt weet je in ieder geval zeker dat je een goed product koopt. Als je toch iets anders zoekt kun je altijd zelf de aandachtspunten die wij hebben opgesomd hierboven gebruiken.

    Veelgestelde vragen over aspergepannen

    Waarom een aspergepan?

    Je gebruikt een aspergepan voor het beschermen van de aspergepunten die erg kwetsbaar zijn. Je kunt deze iets boven het water laten uitsteken waardoor ze gestoomd worden en zodoende de textuur bewaren. Het eruit halen van de asperges met het mandje zorgt ervoor dat de asperges niet beschadigen.

    Hoe hoog moet een aspergezijn zijn?

    De gemiddelde hoogte van een aspergepan is ongeveer 25 cm. Met deze hoogte passen de meeste standaard asperges er prima in.

    Hoe gebruik je een aspergepan?

    Je plaatst de asperges rechtop in het mandje dat in de smalle hoge pan zit. Na de gewenste kooktijd haal je het mandje met de asperges erin uit de pan en kun je genieten van deze delicate groente.

    Plaats een reactie