Beste airfryer test 2024, voor friet, goedkope, grote & meer

Laatste update: 17 augustus 2023

De beste airfryer vinden voor jou wensen en eisen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod van de verschillende heteluchtfriteuses, zoals de airfryers ook genoemd worden, is steeds groter worden. Met onze uitgebreide test vind je gemakkelijk de beste koop.

Frituren met een airfryer is het gezondere alternatief voor het frituren in een traditionele frituurpan. Het is dan ook geen wonder dat het in een relatief korte periode populair is geworden.

Wij hebben daarom in verschillende categorieën de beste koop gevonden in onze test. We beginnen met de top 3 populairste categorieën met de daarbij horende beste koop. Lager op deze pagina ontdek je waarom we juist airfryers als best getest gekozen hebben. Ook ontdek je daar andere categorieën met de daarbij horende beste koop. Ook vind je daar een uitgebreide koopgids voor wanneer je zelf op zoek wilt gaan.

Product Categorie Prijs
Beste airfryer algemeenPhilips Airfryer XL Essential HD9270/90 – Hetelucht friteuseBeste airfryer algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste friet airfryerPhilips Airfryer XXL Premium HD9650/90 – Hetelucht friteuseBeste friet airfryer
Goedkope airfryerPrincess 182020 Airfryer XLGoedkope airfryer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Aandachtspunten bij deze airfryer test

Omdat we op zoek zijn gegaan naar de beste airfryer in verschillende categorieën hebben we op verschillende testcriteria moeten letten. Maar er zijn ook algemene punten die bij alle categorieën airfryers belangrijk zijn. Zo zijn er aantal punten die we van groot belang vinden in elke categorie:

 • Het frituur en bak resultaat, het belangrijkste punt ons inziens. Je koopt een airfyer natuurlijk omdat je vlees, snacks, groente, cakes, brood en ander eten goed en lekker wilt kunnen klaarmaken. Onze exerts hebben dan ook gekeken en geproefd naar en van de gerechten die erin klaar gemaakt zijn.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: een goede heteluchtfriteuse kost al snel €100 of meer. Omdat dit geen kleine uitgave is, wil je natuurlijk wel kwaliteit voor je geld. Wij vinden dat dit altijd het geval moet zijn, ook bij zoiets kleins als bijvoorbeeld een eiersnijder. Maar zeker bij zo groot bedrag is dat ons inziens van groot belang. We letten er in deze airfryer test dus goed op dat de kwaliteit van het product de prijs rechtvaardigt.
 • De mening en ervaring van andere gebruikers. De mensen die het apparaat in huis hebben en gebruiken weten natuurlijk het beste hoe een specifieke airfryer bevalt. Wij kijken dan ook heel serieus naar de ervaringen en reviews van andere gebruikers met een bepaalde luchtfriteuse.
 • Makkelijk te reinigen. Ook al wordt er in een airfryer minder olie of vet gebruikt dan in een traditionele frituur, de binnenkant wordt toch vettig. En ook de ingrediënten die je klaarmaakt kunnen gaan dropen en roken. Wij vinden het daarom belangrijk dat het apparaat makkelijk schoon te maken is na gebruik. Dit is toch iets dat je elke keer zult moeten doen na het gebruik. Het schoonmaken van een airfryer moet in principe gewoon in de vaatwasser. dat wil zeggen de delen die vies worden moet in de vaatwasser kunnen.

Uitslag best airfryer test 2024

Aan de hand van de bovenstaande testcriteria en natuurlijk de categorie specifieke test criteria zijn de volgende airfryers als beste uit de test gekomen. Als je 1 van de keuzes volgt weet je zeker dat je een deugdelijk apparaat in huis haalt waar je de heerlijkste snacks en ander eten in kunt “frituren”.

1. Beste airfryer algemeen - Philips Airfryer XL Essential HD9270/90 – Hetelucht friteuse

Beste airfryer algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Philips Airfryer XL Essential heeft de beste bakresultaten dankzij de gepatenteerde Rapid Air-technologie. Je kan er mee frituren, bakken, braden en grillen. Hij beschikt over een bakcapaciteit van 1200 gr, instelbare timer en temperatuur, een slimme instelknop en 2000 watt vermogen. Daarom hebben wij de Philips Airfryer XL Essential gekozen tot beste airfryer algemeen.

Met de Philips Airfryer geniet je van heerlijke krokante frietjes, snacks, groenten, vlees en vis met 90% minder vet. Door de vernieuwde Rapid Air-technologie blijft de friet lekker krokant en knapperig en krijg je de beste bakresultaten. Maar het maken van frietjes is niet het enige wat de airfryer van Philips kan. Deze veelzijdige airfryer kan namelijk ook bakken, grillen en braden. Met het grillrooster die je eenvoudig los kunt bestellen is het mogelijk om je vlees, vis en groenten klaar te maken. De airfryer van Philips werkt op hetelucht en warmt sneller op dan een normale hetelucht oven. Daardoor kan je de airfryer ook gebruiken om broodjes in de ochtend klaar te maken voor ontbijt.

Dankzij zijn bakcapaciteit van 1200 gram kan je porties voor tot 5 personen tegelijk bereiden. De hetelucht airfryer heeft maar liefst 2000 watt vermogen om zo voor de beste bakresultaten te zorgen. Met het digitale touchscreen kan je de gewenste tijd en temperatuur instellen. De temperatuur is in te stellen tussen de 40 en de 200 graden. Met de slimme instelknop kan je gebruikte instellingen programmeren om zo snel de airfryer te kunnen aanzetten en gebruiken.

Met de Philips Airfryer XL Essential haal je de topper onder de airfryers in huis. Dankzij zijn Rapid Air-technologie eet je niet alleen gezonder, het zorgt ook nog eens voor betere bakresultaten. Door deze airfryer in huis te halen maak je je huidige hetelucht oven eigenlijk overbodig. De airfryer is zo snel opgestart en zo veelzijdig dat uit de reviews naar voren is gekomen dat het bakken, grillen en braden van vlees, vis groenten, maar zelfs het maken van brood en cake in de airfryer een groot plezier is. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • 90% minder vet
 • Rapid Air-technologie
 • Geschikt om mee te frituren, bakken, grillen en braden
 • Makkelijk schoon te maken
 • Moeilijk op te bergen vanwege grootte

2. Beste friet airfryer - Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 – Hetelucht friteuse

Door de Twin-TurboStar-technologie geniet je van heerlijke knapperige frietjes. Hij heeft een bakcapaciteit van 1400 gr, 2225 watt vermogen voor de beste bakresultaten, een digitaal touchscreen menu inclusief snelkeuzeprogramma, een slimme instelknop, een warmhoudfunctie, een Twin-TurboStar bodem en nog veel meer. Door zijn vernieuwde technologie en bakresultaten hebben wij de Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 gekozen tot beste friet airfryer!

Wederom hebben wij de Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 gekozen tot beste airfryer in deze categorie. Uit onze testen is naar voren gekomen dat Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 de beste resultaten heeft als het aankomt op het frituren van frietjes. Door zijn gepatenteerde Twin-TurboStar-technologie en Twin-TurboStar bodem wordt de hetelucht optimaal gecirculeerd en krijg je daardoor heerlijke knapperige frietjes. Doordat de airfryer over 2225 watt vermogen beschikt warmt hij sneller op de dan een normale hetelucht oven. Het vermogen in combinatie met de dubbele stervormige bodem zorgt voor de beste bakresultaten.

De heteluchtstroom wordt razendsnel circulerend verspreid, het overtollige vet uit het eten wordt in de dubbele bodem uitgevangen waardoor het eten minder vettig wordt en je van een lekkere snack kunt genieten zonder overtollig vet. Stel zelf de gewenste tijd en temperatuur in voor jouw gewenste bakresultaten. Wil je wat anders dan frietjes maken? De grote veelzijdige airfryer van Philips is ook geschikt om mee te bakken, braden, grillen en nog meer. Je kan er vlees, vis, groenten, cake en broodjes voor ontbijt in bereiden. Deze handige airfryer maakt je huidige hetelucht oven nog overbodig.

Uit de reviews is gebleken dat je met deze airfryer oneindig veel opties hebt. Hij is bij het ontbijt, lunch en avond eten te gebruiken. Binnen enkele minuten is hij al op temperatuur en klaar voor gebruik. Dankzij de handige slimme instelknop en snelkeuzeprogramma’s hoef je geen tijd en temperatuur meer in te stellen. Één druk op de knop en je eten wordt bereid. Door zijn grote bakcapaciteit van 1400 gram kan je porties friet voor wel 6 personen te gelijk klaar maken. Door zijn kwaliteit en bakresultaten is Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 de beste airfryer voor friet van dit moment!

 • Heerlijke knapperige frietjes dankzij Twin-TurboStar-technologie
 • Snelle opwarming en laag vetpercentage
 • Grote bakcapaciteit van 1400 gram
 • Ook geschikt om mee te bakken, braden en grillen naast frituren
 • Een stuk groter in formaat dan zijn kleine broertje de Philips Avance XL

3. Goedkope airfryer - Princess 182020 Airfryer XL

Goedkope airfryer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Princess 182020 Airfryer XL heeft High Speed Air Convention Technology voor perfecte resultaten, 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s waarmee je kunt frituren, bakken, grillen, braden en roosteren, een bakcapaciteit van 800 gram, een opwarmfunctie, een digitaal touchscreen met instelbare tijd en temperatuur en 1500 watt vermogen. Wij hebben de Princess 182020 Airfryer XL gekozen tot beste goedkope airfryer.

Met de Princess 182020 Airfryer XL kun je dankzij de High Speed Air Convention Technology ermee frituren, bakken, braden en roosteren. De airfryer heeft een inhoud van 3,2 liter en bakcapaciteit van 800 gram. Dit is genoeg om porties voor 3/4 mensen tegelijk mee te maken. De airfryer combineert hete circulerende lucht met de juiste baktemperatuur om zo de beste bakresultaten te krijgen. Doordat dit een hetelucht friteuse is heb je geen olie nodig waardoor het gezond verantwoord snacken is!

Met het digitale display kan je de gewenste tijd en temperatuur instellen maar ook kiezen uit 1 van de 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s. De temperatuur is in te stellen tussen 80 en 200 graden. Je kan onder andere frietjes, vlees, kip, biefstuk, vis, garnalen en cake maken met 1 van de programma’s. Daarnaast kan je ook gerechten warm maken in plaats van in de magnetron warm te maken. Dit voorkomt uitdroging en behoudt je beter de smaak bij opwarming.

De airfryer wordt geleverd met een grillrek om bijvoorbeeld groenten of vlees op te roosteren. De airfryer is uitgerust met een aantal veiligheden zoals een automatische uitschakeling, een cool wall, een antislip bodem en waarschuwingssignaal na afloop van de bereidingstijd. De Philips airfryer heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 8 voorgeprogrammeerd bakprogramma’s
 • Opwarmfunctie
 • Wordt geleverd met grillrek
 • Onderdelen niet vaatwasserbestendig

4. Grote airfryer - Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 – Hetelucht friteuse

De Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 beschikt over de unieke Twin-TurboStar-technologie voor een snelle geavanceerde opwarming en vetreductie van 90%, een digitaal touchscreen menu met snelkeuzeprogramma, tijd en temperatuurregelaar, een warmhoudfunctie, 1400 gram bakcapaciteit en 2225 watt vermogen. Wij hebben Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 tot beste grote airfryer gekozen.

Door de grote bakcapaciteit en inhoud van maar liefst 1400 gram is de Philips Airfryer XXL Premium erg veelzijdig in gebruik en daardoor voor meerdere doeleinden te gebruiken. De unieke Twin-TurboStar-technologie zorgt voor een vetreductie van wel 90%, wat het gebruik van de airfryer erg gezond maakt in vergelijking met normale friteuses.

Doordat de Philips airfryer maar beperkt hoeft voor te verwarmen en er geen warme lucht verloren gaat, is deze hetelucht airfryer energiezuiniger dan een normale heteluchtoven. De unieke dubbele stervormige bodem ook wel Twin Turbo Star bodem zorgt in combinatie met de 2225 watt vermogen voor de beste en meeste krokante bakresultaten. De heteluchtstroom wordt razendsnel circulerend verspreid, het overtollige vet uit het eten wordt in de dubbele bodem uitgevangen waardoor het eten minder vettig wordt en je van een lekkere snack kunt genieten zonder overtollig vet.

Dankzij het mooi touchscreen menu is de baktijd en baktemperatuur eenvoudig in te stellen voor de gewenste bakresultaten. De digitale interface is handig in gebruik dankzij de vele snelkeuzeprogramma’s waaruit je kunt kiezen. Met de Quick-Control knop stel je kan snel de tijd en temperatuur instellen. Dankzij de warmhoudfunctie heb je de flexibiliteit om het eten op te dienen wanneer je wilt. De temperatuur is in te stellen tussen de 40 en 200 graden. Dankzij de Quick-Clean mand met antiaanbaklaag is de airfryer gemakkelijk schoon te maken na gebruik. De prijs is aan de hoge kant, maar door zijn veelzijdigheid en kwaliteit het geld meer dan waard! Een echte aanrader voor degene die altijd altijd al een XXL airfryer in huis wilde halen.

 • Snelle opwarming en laag vetpercentage dankzij Twin-TurboStar-technologie
 • Geschikt om mee te bakken, braden, grillen, roosteren én frituren
 • Warmhoudfunctie
 • Grote bakcapaciteit van 1400 gram
 • Snackverdeler moet er los bijgekocht worden

5. Kleine airfryer - Inventum GF254HLD

Kleine airfryer
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De Inventum GF254HLD airfryer is een airfryer voor 2 personen die een bakcapaciteit van 500 gr heeft, beschikt over 1500 watt vermogen, een touchscreen menu met timer, instelbare temperatuur tot 200 graden, een automatische uitschakeling, een cool touch wand en waarschuwingssignaal. Wij hebben de Inventum GF254HLD gekozen tot beste kleine airfryer.

Op zoek naar een goed compacte airfryer voor 2 personen? De Inventum GF254HLD is dan de juiste airfryer. De airfryer heeft officieel een bakcapaciteit van 800 gram. Maar uit onze ervaringen is gebleken dat je als je 500 gram aanhoudt, dat dit de beste bakresultaten oplevert. Daardoor krijg je extra lekkere, bruine en krokante frietjes en snacks. En de 500 gram is meer dan genoeg voor 2 personen. Hiermee kan je een mooie grote portie friet en snacks in 1 keer maken. Door de handige snackverdeler hou je je friet en snacks gescheiden en worden er geen snacks door elkaar gemengd.

De Inventum GF254HLD werkt op hete lucht waardoor hij geen olie nodig heeft en het nog gezonder is ook. De airfryer wordt aangedreven door elektriciteit en heeft 1500 watt vermogen. Dankzij het touchscreen menu kan je de timer en temperatuur (150 tot 200 graden) instellen voor de beste bakresultaten. De airfryer heeft een cool touch wand als bescherming en heeft ook een automatische afslag als veiligheid. Dit voorkomt doorbrandingen. Tevens zit er een waarschuwingssignaal op airfryer om aan te geven wanneer de airfryer klaar is. De airfryer heeft een goed prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor klein huishouden
 • Simpel maar goed en effectief
 • Wordt geleverd met snackverdeler
 • Niet geschikt voor huishoudens van 4 personen of meer

Airfryer koopgids

Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw ideale heteluchtfriteuse niet tussen onze keuzes van beste koop staat. Je kunt dan vrij gemakkelijk op zoek naar de beste koop voor jouw wensen.

Wij hebben daarom een duidelijke koopgids gemaakt. In de onderstaande koopgids vind je de belangrijkste aandachtspunten als je een arifryer gaat selecteren. Als je de punten volgt kom je van zelf uit bij de airfryer die het beste geschikt is voor jouw wensen en eisen.

Bak capaciteit en laadvermogen

Afhankelijk van de hoeveelheid eten die je tegelijkertijd wilt klaarmaken in de airfryer zal je een bak capaciteit moeten kiezen. De capaciteit bepaalt hoeveel je eten je tegelijkertijd kunt frituren en dus ook hoeveel mensen er kunnen mee-eten van dezelfde portie. In de regel geldt: hoe groter het formaat en de inhoud, des te groter de bak capaciteit.

Om wat duidelijkheid te geven hebben we een tabel gemaakt . In de tabel vind je de meest voorkomende bak capaciteit keuzes. Dat is het gewicht van het eten dat je kunt frituren. Daarachter vind je voor hoeveel personen dat gemiddeld voldoende afdoende is. Dit laatste is natuurlijk afhankelijk van wat voor je gerehct je maakt. Als je hele gerecht uit eten bestaat dat uit de airfryer moet komen heb je er waarschijnlijk te weinig. Als je bijvoorbeeld alleen wat kip wil frituren of grillen als bijgerecht klopt het wel.

BakcapaciteitGoed voor
1500 gram of meer6 personen of meer
Tussen de 1000 en 1500 gramTussen de 4 en 6 personen
Tussen 750 en 1000 gram3 tot 4 personen
750 gram of minder2 personen

Accessoires bij jouw goede airfryer

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar bij de betere airfryers. Soms zijn deze accessoires standaard geleverd bij de aankoop van je apparaat, maar soms moet je die er ook los bij kopen. Bedenk vooraf daarom goed welke accessoires je graag wilt en vaak zult gaan gebruiken. Veel geziene accessoires bij airfryers zijn:

 • Grillrooster: voor het grillen van bijvoorbeeld vlees en groene. Het vet uit bijvoorbeeld kippenvleugeltjes druipt mooi omlaag zodat je eten minder vet is.
 • Bakvorm voor het afbakken van taarten en quiches.
 • Toast rek, daarin kun je je boterhammen doen en zo het brood roosteren in een airfryer. Je hebt dan in principe geen broodrooster meer nodig.
 • Grillpan: lijkt wat ons betreft erg op het grillrooster. Het enige voordeel dat wij zien is dat dit grilloppervlak vak aan anti-aanbaklaag heeft. Het is ons inziens zeker geen vervangen van een goede grillpan.
 • Spatdeksel: een spatdeksel voorkomt dat er tijdens de bereiding van eten het rond gaat vliegen. Dit wil wel eens gebeuren met gerechten met losse ingrediënten. Bijvoorbeeld als je er een stuk pizza erin klaarmaakt of wanneer je popcorn gaat poppen, dat je misschien beter in een popcornmachine doet.

Meestal is het goedkoper wanneer je een airfryer inclusief de accessoires koopt dan wanneer je deze zelfde accessoires er later lost bij koopt. Maar het is ook zo dat je waarschijnlijk niet alle accessoires nodig hebt.

Kookboeken

Omdat het koken en frituren met een airfryer voor veel mensen een relatief nieuwe techniek is, kan het handig zijn er een kookboek bij te krijgen. Bij sommige winkels en airfryer modellen wordt een kookboek geleverd. Als je geen ervaring hebt met het bakken in airfryer kun je ervoor kiezen een model te kopen waar zo een kookboek bij geleverd is. Ook kun je natuurlijk zelf een los kookboek kopen.

Prijs, dure of goedkope airfryer?

Het belangrijkste is hier natuurlijk de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is bij airfryers zeker niet zo dat de duurste de beste koop is. Dit betekent dat je voor een relatief lage prijs prima een goede airfryer kunt kopen. Als je op zoek bent naar een airfryer met een bak capaciteit tot 1000 gram, dan zijn er goede airfryers te koop met een prijskaartje vanaf €50. Dan heb je dus wel een heel klein model, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit niet de geschikte modellen zijn voor de meeste mensen.

Hoe duurder de airfryer hoe luxer de opties worden. Maar dit betekent niet de duurdere beter is. Het gaat uiteindelijk om het bakresultaat. Dit hebben wij getest en dit zie je ook terug in de reviews van de verschillende producten op de verschillende webshops.

Vermogen van een goede airfryer

Het vermogen van een airfryer bepaalt hoeveel eten er tegelijkertijd gefrituurd kan worden. Hoe meer eten, des te hoger het vermogen zal moeten zijn. Een airfryer met een groot laadvermogen en dus groot frituurmandje zal daarom logischerwijs ook een groter vermogen moeten hebben.

We raden je aan om een airfryer te kopen met een vermogen van tenminste 1400 Watt als je voor 2 personen eten maakt en tenminste 2000 Watt als je dat voor 4 mensen doet. Hierdoor weet je zeker dat de airfryer op temperatuur kan blijven en dat je snacks krokant gebakken kunnen worden.

Een voordeel van veel vermogen is dat de airfryer snel op de juiste temperatuur is en dat die deze temperatuur ook goed kan vasthouden.

Schoonmaken en onderhouden van airfryer

Wij raden je aan om je airfryer na elk gebruik schoon te maken. Tijdens gebruik wordt de binnenkant van een airfryer toch vettig en ook delen van je snack zullen aankoeken in het mandje. Het schoonmaken kan in de meeste gevallen het best met de hand gedaan worden omdat het schoonmaken in de vaatwasser zal zorgen voor snellere slijtage.

Omdat er zo regelmatig schoongemaakt moet worden is het handig om te letten op hoe makkelijk het is om het schoon te maken. In de praktijk houdt dit in dat je erop kunt letten hoe makkelijk het is om de verschillende schoon te maken onderdelen uit de airfryer te halen en dat de schoon te maken delen geen lastige hoekjes en randen heeft waar vuil achter blijft zitten.

Verschillende merken goede airfryers

Philips was het eerste bedrijf dat met de term airfryer kwam. Vervolgens hebben veel andere bedrijven meegelift op deze naam, waarschijnlijk omdat ze hebben gezien hoe populair het product was. Andere merken die volgens ons goede airfryers maken zijn Princes,, Inventum, en Tefal.

Werking van een airfryer

Een airfryer probeert hetzelfde resultaat te bereiken als een frituur. Dit betekent dat producten die klaargemaakt worden in een airfryer een krokante laag moeten krijgen. In de frituur wordt dit bereikt door het hete frituurvet. Maar omdat een airfryer ervoor gemaakt is zonder dat vele vet en olie te bakken, hebben ze andere methode om de krokante laag te krijgen.

Een airfryer zorgt voor een krokante laag door de hete lucht snel rond te laten circuleren. Dit wordt gedaan met een ingebouwde ventilator. Sommige producten moeten nog wel met een klein beetje olie ingesmeerd worden voor de echte krokante buitenkant. Voor sommige producten geldt dat ze al geprepareerd zijn om een krokante laag te krijgen. Dit laatste zijn vaak de bekende snacks zoals kroketten en frikandellen en ander eten dat voor gegaard of anderszins geprepareerd zijn.

Is eten uit een airfryer gezond?

Een airfryer is een heel fijn apparaat waarmee je veel minder ongezond snacks kunt klaarmaken dan in een traditionele friteuse. Je gebruikt namelijk veel minder vet of olie dan in een de traditionele frituurpan.

Maar dat wilt niet zeggen dat eten uit de airfryer per definitie gezond is. De meest snacks zijn van zichzelf simpelweg niet gezond, dat veranderd niet opeens als je dat ergens anders in klaarmaakt. Het gaat er dus vooral om wat je in de luchtfriteuse klaarmaakt. Dat gezegd hebbende kunnen we wel stellen dat hetzelfde eten uit een airfryer gezonder is dan dat product uit een frituurpan.

Conclusie beste airfryer

Omdat een goede airfryer toch een bepaalde prijst heeft, je betaalt al snel meer dan €50, is het belangrijk om de beste keuze te maken. Als je één van de door onze experts gekozen beste airfryers kiest weet je zeker dat je een deugdelijk product koopt. Als jouw ideale luchtfriteuse er toch niet tussen staat, dan kun je simpelweg met onze koopgids toch bij de beste koop uitkomen.

Veelgestelde vragen over airfryers

Hoe werkt een airfryer?

In de airfryer wordt hete lucht snel rond gecirculeerd. Door deze hete lucht rond te laten circuleren krijgen etenswaren in de airfryer een krokante korst. Dit komt ook door het kleine beetje olie dat wordt toegevoegd aan een airfryer.

Wat kun je met een airfryer?

Met een airfryer bereik je ongeveer hetzelfde resultaat als met een frituurpan. Er is echter veel minder olie en/of vet nodig om het eten krokant te krijgen.

Wat kan er in de airfryer?

Er kan een grote verscheidenheid aan eten in de airfryer. Sowieso de standaard frituursnacks zoals patat, kroket, frikadel. Maar omdat de airfryer eigenlijk een soort hete lucht oven is kan je er ook groente in grillen, vlees in gaarbakken, kip in grillen en zelfs taart en cake kun je klaarmaken in een airfryer.

Wat kost een airfryer?

Een goede airfryer is al te koop vanaf €50. Als je een hele luxe zoekt met meer capaciteit kun je wel uitvoeringen vinden van €330. Wat de beste airfryer is, is afhankelijk van je eisen en wensen. Het zou zo maar eens een goedkope kunnen zijn.

Plaats een reactie