Beste Amerikaanse koelkast, keuze van best geteste modellen

Laatste update: 16 juli 2020 Grote keukenapparaten

Door het testen van verschillende modellen hebben we een overzicht kunnen maken van de beste Amerikaanse koelkast is. We hebben in 3 categorieƫn de volgens ons beste koop Amerikaanse koelkast gevonden.

Om direct duidelijkheid te geven zie je hieronder een tabel met de uitslag van deze test. Onder de tabel zie je een uitgebreidere uitleg waarom we juist voor die desbetreffende Amerikaanse koelkast gekozen hebben.

Productnaam Categorie Kopen
Beste goedkope modelHaier HB16FMAABeste goedkope modelKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Amerikaanse koelkast met A++ label Samsung RF56J9041SR/EGSamsung RF56J9041SR/EGAmerikaanse koelkast met A++ label Koop bij Bol.com
Indrukwekkende luxe koelkast LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-doorLG GSX960NEAZ Instaview Door-in-doorIndrukwekkende luxe koelkast Koop bij Bol.com

Op deze pagina vind je de volgende onderwerpen:

beste Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkast test, waar we op gelet hebben

Om op een eerlijke manier de beste Amerikaanse koelkast vinden hebben we voor onszelf een aantal aandachtspunten opgesteld waar we op letten. Een koelkast moet simpelweg aan een aantal eisen voldoen voordat het uberhaubt een goede koelkast is in onze ogen. We hebben daarom ook op de volgende punten gelet tijdens het samenstellen van deze beste Amerikaanse koelkasten.

Voor het kiezen van de beste Amerikaanse koelkast hebben we op de volgende zaken gelet:

 • Heeft de koelkast veel ruimte, dit is 1 van de voornaamste redenen dat mensen voor een Amerikaanse koelkast kiezen. De beste geteste koelkasten uit deze test hebben dus allemaal veel ruimte.
 • Amerikaanse koelkasten verbruiken over het algemeen veel energie. Wij proberen de koelkasten te kiezen die nog enigszins energiezuinig zijn.

1. Haier HB16FMAA - Beste goedkope model

Beste goedkope model Haier HB16FMAA
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Piept als deur te lang open staat
 • Energieklasse A+ maakt hem minder zuinig
 • Maakt wat geluid

Deze goedkope Amerikaanse koelkast voldoet aan de eisen die je mag stellen voor deze prijs. Door zijn grote koelruimte van 303 liter heb je genoeg ruimte voor een heel gezin. Naast de koelruimte is er ook nog een 121 liter vriesgedeelte.


2. Samsung RF56J9041SR/EG - Amerikaanse koelkast met A++ label

Amerikaanse koelkast met A++ label Samsung RF56J9041SR/EG
 • Relatief erg zuinig
 • Ijsblokjes en koud water discpencer
 • Hoogwaardige uitstraling
 • Erg stil
 • Zijkant niet van RVS

De Samsung RF56J9041SR/EG koelkast is in het segment voor Amerikaanse koelkasten 1 van de zuinigere modellen voor een schappelijke prijs in vergelijking met de concurrentie. Dit is ook de reden dat het 1 van de betere A++ Amerikaanse koelkasten is in onze ogen.

De koelkast ziet er netjes uit. Dit komt mede door de nette afwerking en het hoogwaardige materiaal dat is gebruikt. Voor deze prijs vind je niet snel een een A++ Amerikaanse koelkast met zo een hoogwaardige afwerking.

De koelkast heeft een koelruimte van 361 liter en ook nog een vriesruimte van 203 liter. In de praktijk is deze koelkast groot genoeg voor een gezin van 5 mensen of meer.

Als extra luxe vind je op deze koelkast een ijs dispenser waarmee je verschillende soorten ijs kunt toevoegen aan je drankje. Ook kun je uit deze dispenser koud water tappen.


3. LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door - Indrukwekkende luxe koelkast

Indrukwekkende luxe koelkast LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door
 • Mooi design
 • A++ energielabel
 • Aparte deur voor flessen
 • 405 liter koelruimte
 • no frost systeem
 • Relatief hoge prijs
 • Indeling niet flexibel in te richten

In onze test viel als eerste op dat de LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door er echt luxe uitziet. Dit komt door het mooi RVS dat gebruikt is bij deze side-by-side koelkast en de afwerking van alle details. Ook wanneer je deze Amerikaanse koelkast opent voel je aan alles dat dit een luxe koelkast is.

Nog een groot voordeel van deze koelkast is dat het een zogenaamd deur in deur systeem heeft. Dit zorgt ervoor dat je even snel wat te drinken kunt pakken zonder dat je de grote deur van de koelkast hoeft open te doen, dit voorkomt dat er veel kou verloren gaat uit de koelkast en dit bespaart weer veel energie. Het extra deurtje waar je je flessen drinken mee kunt pakken is gemaakt van glas zodat je ook direct kunt zien wat er te drinken is. Deze glazen deur geeft de koelkast overigens nog een luxere uitstraling.


Aansluiten van de koelkast

Ondanks de naam “Amerikaans” anders doet vermoeden kan je de koelkasten simpelweg aansluiten op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. De Amerikaanse koelkasten die hierboven genoemd worden zijn gemaakt voor de Europese markt en zijn dan ook vanuit de fabriek al geschikt voor ons stroomnetwerk.

De term Amerikaans verwijst naar de indeling en indeling van de koelkasten. De inhoud van de beste geteste Amerikaanse koelkasten uit deze test zijn namelijk veel groter dan een gemiddelde Europese koelkast.

Ideaal voor grote gezinnen

Een Amerikaanse koelkast is vanwege de grote opbergruimte uitermate geschikt voor grote gezinnen. Zo kun je gemakkelijk de weekboodschappen kwijt in de grote koelkasten en vriezers. Daarnaast is het ook mogelijk om eten en restjes te bewaren. Zeker wanneer je dat met een vacumeermachine verpakt kan dat in de vriezer of in koelkast echt heel lang bewaard worden.

Wanneer je een klein huishouden bent is het wellicht verstandiger om voor een kleine minder energie verbruikende koelkast te kiezen. Amerikaanse koelkasten verbruiken namelijk relatief erg veel energie.

Side-by-side koelkast

Een side-by-side koelkast is een andere benaming voor de Amerikaanse koelkast zoals wij die kennen. De naam spreekt voor zicht, een Amerikaanse koelkast heeft namelijk 2 deuren. Dit zorgt ervoor dat er meer spullen in de koelkast passen dan dat normaal het geval zou zijn. Al onze beste Amerikaanse koelkasten hebben een side-by-side deur.

Bij veel Amerikaanse koelkasten is het zo dat de andere deur gebruikt wordt voor toegang tot het vries gedeelte van de Amerikaanse koelkast. Door het grote formaat van een gemiddelde Amerikaanse koelkast is het heel goed mogelijk om ook een vriezer toe te voegen in hetzelfde apparaat. Dit scheelt weer ruimte voor een losse vriezer die je dan zou moeten aanschaffen. De beste Amerikaanse koelkast heeft dus waarschijnlijk wel een vriezer ingebouwd.

Plaats een reactie