Beste Amerikaanse koelkast 2024, keuze van best geteste modellen

Laatste update: 26 februari 2024

Door het testen van verschillende modellen hebben we een overzicht kunnen maken van wat de beste Amerikaanse koelkast is. Het grote voordeel van deze koelkasten is natuurlijk dat ze veel ruimte hebben om voedsel goed te bewaren, het zijn de grootste koelkasten die er te koop zijn. Daarnaast zien de koelkasten er vaak tof en mooi ontworpen uit. En daar bovenop heb je bij veel Amerikaanse koelkasten extra luxe opties zoals een ingebouwde goede ijsblokjesmachine.

We hebben in verschillende gebruikscategorieën de volgens ons beste koop Amerikaanse koelkast gevonden. Jij hoeft dus niet meer eindeloos de koelkasten te vergelijken, je ziet gemakkelijk wat de beste keus is volgens de tests van onze experts en anderen die deze koelkasten hebben.

Om direct duidelijkheid te geven zie je hieronder een tabel met de uitslag van deze test. Onder de tabel zie je een uitgebreidere uitleg waarom we juist voor die desbetreffende Amerikaanse koelkast gekozen hebben.

Product Categorie Prijs
Beste Amerikaanse koelkast algemeenInventum SKV0178BBeste Amerikaanse koelkast algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Expert
#Advertentie
Beste goedkope modelHaier HB17FPAAA amerikaanse koelkast Vrijstaand 446 l E Platina, RoestvrijstaalBeste goedkope model
Zuinige Amerikaanse koelkastSamsung RS68A884CSLZuinige Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkast test, waar we op gelet hebben

Om op een eerlijke manier de beste Amerikaanse koelkast vinden hebben we voor onszelf een aantal aandachtspunten opgesteld waar we op letten. Een koelkast moet simpelweg aan een aantal eisen voldoen voordat het uberhaubt een goede koelkast is in onze ogen. We hebben daarom ook op de volgende punten gelet tijdens het samenstellen van deze beste Amerikaanse koelkasten.

Voor het kiezen van de beste Amerikaanse koelkast hebben we op de volgende zaken gelet:

 • Heeft de koelkast veel ruimte, dit is 1 van de voornaamste redenen dat mensen voor een Amerikaanse koelkast kiezen. De beste geteste koelkasten uit deze test hebben dus allemaal veel ruimte.
 • Amerikaanse koelkasten verbruiken over het algemeen veel energie. Wij proberen de koelkasten te kiezen die nog enigszins energiezuinig zijn.

Dit zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 2024

 1. Beste Amerikaanse koelkast algemeen - Inventum SKV0178B
 2. Beste goedkope model - Haier HB17FPAAA amerikaanse koelkast Vrijstaand 446 l E Platina, Roestvrijstaal
 3. Zuinige Amerikaanse koelkast - Samsung RS68A884CSL
 4. Indrukwekkende luxe koelkast - LG GMX844MCKV – Amerikaanse Koelkast
 5. Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine - Samsung RS6HA8891B1/EF
 6. Smeg Amerikaanse koelkast - Smeg FQ60BDF
 7. Amerikaanse koelkast met waterreservoir - LG GSJV91MCAE

1. Beste Amerikaanse koelkast algemeen - Inventum SKV0178B

Beste Amerikaanse koelkast algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Expert
#Advertentie

De Inventum SKV0178B behoort tot de top van Amerikaanse koelkasten omdat hij beschikt over een Superkoelen en Supervriezen functie, Ice-Twister systeem, een No Frost functie en een vakantiestand. Doordat hij van hoge kwaliteit is, maar laag geprijsd is hebben wij de Inventum SKV0178B gekozen tot beste Amerikaanse koelkast algemeen.

De koelkast beschikt in totaal over 548 liter inhoud, 347 liter aan koelruimte en 201 liter aan vriesruimte. De koelkast is van volledig rvs gemaakt en is een plaatje voor in de keuken. Altijd al een een mooie en zuinige Amerikaanse koelkast willen hebben?

DeInventum SKV0178B beschikt over een Superkoelen en Supervriezen functie wat ideaal is om grotere hoeveelheden voedsel snel op temperatuur te krijgen. De temperatuur past zich aan de juiste omstandigheden. Hierdoor heb je geen last van lange temperatuurschommelingen en blijven je producten langer vers en houdbaar. Daarnaast is er een mogelijkheid om ijsblokjes te maken. Je vult de Ice-Twister met water en wacht tot het bevroren is. Vervolgens draai je aan de knop en heb je ijsblokjes. Daarnaast is het lage geluidsniveau van 35 decibel erg prettig wanneer de koelkast in dezelfde ruimte staat als waarin je zit. Je hoort deze Amerikaanse koelkast echt niet.

De koelkast is verder uitgerust met een No Frost functie. De No Frost functie houdt in dat het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Zo voorkomt het dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer of op je eten komt omdat de lucht droog wordt gehouden. De isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft waardoor producten langer vers en houdbaar blijven. Daarnaast zit er ook een vakantiestand op deze Amerikaanse koelkast. De temperatuur in het vriesgedeelte zal naar -18°C gaan en het koelgedeelte gaat uit. Zorg er wel voor dat het koelgedeelte leeg is als je weggaat. De koelkast wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Topkwaliteit/lage prijs verhouding
 • Zuinige koelkast
 • No Frost functie
 • Stil voor een Amerikaanse koelkast
 • Zonder dispenser

2. Beste goedkope model - Haier HB17FPAAA amerikaanse koelkast Vrijstaand 446 l E Platina, Roestvrijstaal

Deze goedkope Amerikaanse koelkast voldoet aan de eisen die je mag stellen voor deze prijs. Door zijn grote koelruimte van 306 liter heb je genoeg ruimte voor een heel gezin. Naast de koelruimte is er ook nog een 140 liter vriesgedeelte. Deze prijs is voor Amerikaanse modellen echt bijzonder laag en toch krijg je er een goede koelkast voor. Met andere woorden de prijs-kwaliteitverhouding is meer dan prima.

Als je op zoek bent naar een goede goedkope Amerikaanse koelkast is deze Haier de beste keuze. Het vriesgedeelte bestaat uit 2 lades die je eenvoudig open rolt. Dankzij de No Frost functie is ontdooien verleden tijd. Door de revolutionaire Fresher Tech®-koeltechnologieën kun je hoge kwaliteit verwachten. De energie-efficiënte Haier HB17FPAAA amerikaanse koelkast houdt dan ook jouw levensmiddelen langer vers. Wat verder opvalt aan deze Amerikaanse koelkast is het strakke design. Door de combinatie van deuren en lades heeft deze koelkast geen typische uitstraling en zal hij mooi blenden in jouw interieur. Daarnaast straalt de RVS behuizing luxe uit. Al met al is de Haier HB17FPAAA amerikaanse koelkast dus een goedkope, gebruiksvriendelijke koelkast met veel ruimte.

 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Piept als deur te lang open staat
 • Maakt wat geluid

3. Zuinige Amerikaanse koelkast - Samsung RS68A884CSL

De Samsung RS68A884CSL beschikt over een Twin Cooling plus functie, no Frost functie en beschikt over Spacemax technologie, heeft PowerCooling en PowerFreezing functie en een koud water en ijs dispenser. Doordat hij van hoge kwaliteit en zeer zuinig is, hebben wij de Samsung RS68A884CSL tot beste zuinige Amerikaanse koelkast gekozen.

De Samsung RS68A884CSL beschikt over de Twin Cooling plus functie technologie wat betekent dat de koelkast met twee gescheiden koelsystemen werkt. De temperatuur en de vochtigheidsgraad in de koel en vriesruimte worden geoptimaliseerd via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor heb je geen last van geurwisseling en blijven je producten langer vers en houdbaar. Met de PowerFreeze functie kun je vers eten snel invriezen.

De koelkast is verder uitgerust met een No Frost functie en een Precise Chef Cooling systeem. De No Frost functie houdt in dat het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Zo voorkomt het dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer of op je eten komt omdat de lucht droog wordt gehouden. Het Precise Chef Cooling systeem zorgt voor een gelijkmatige en onafhankelijke koeling. De isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft waardoor producten langer vers en houdbaar blijven.

De koelkast beschikt in totaal over 635 liter inhoud, 409 liter aan koelruimte en 226 liter aan vriesruimte en beschikt over een water en ijs dispenser. De koelkast is van metaal gemaakt en is een plaatje voor in de keuken. Altijd al een een mooie en zuinige Amerikaanse koelkast willen hebben? Dan is de Samsung RS68A884CSL de juiste keus. De koelkast wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Erg zuinig met energielabel C
 • Ijsblokjes en koud water dispenser
 • Hoogwaardige uitstraling
 • Erg stil met 35 dB
 • Niet geschikt voor plekken onder de 10°C

4. Indrukwekkende luxe koelkast - LG GMX844MCKV – Amerikaanse Koelkast

Indrukwekkende luxe koelkast
Bekijk bij Bol
#Advertentie

In onze test viel als eerste op dat de LG GMX844MCKV Amerikaanse koelkast er echt luxe uitziet. Dit komt door de mooie zwarte kleur die gebruikt is bij deze side-by-side koelkast en de afwerking van alle details. Ook wanneer je deze Amerikaanse koelkast opent voel je aan alles dat dit een luxe koelkast is.

Nog een groot voordeel van deze koelkast is dat het een zogenaamd deur in deur systeem heeft. Dit zorgt ervoor dat je even snel wat te drinken kunt pakken zonder dat je de grote deur van de koelkast hoeft open te doen, dit voorkomt dat er veel kou verloren gaat uit de koelkast en dit bespaart weer veel energie. Het Door-in-Door systeem waar je je flessen drinken mee kunt pakken is gemaakt van glas zodat je ook direct kunt zien wat er te drinken is. Deze glazen deur geeft de koelkast overigens nog een luxere uitstraling.

De LG GMX844MCKV heeft een ruime inhoud van totaal 570 liter. Overigens is de koelkast wel redelijk smal voor een Amerikaanse koelkast. Dankzij de LG Inverter Lineair compressor blijft het voedsel in de koelkast langer vers. Je kunt deze koelkast ook op afstand bedienen via een app. Al deze mogelijkheden maakt de LG GMX844MCKV tot meest indrukwekkende luxe koelkast.

 • Mooi design
 • Aparte deur voor flessen
 • 320 liter koelruimte
 • No frost systeem
 • Relatief hoge prijs
 • Indeling niet flexibel in te richten

5. Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine - Samsung RS6HA8891B1/EF

Haal de nieuwste technologie in huis met deze Amerikaanse koelkast van Samsung! De Samsung RS6HA8891B1/EF beschikt een ingebouwd scherm met 5 smartfuncties, 389 liter koelruimte, 225 liter vriesruimte, heeft Twin Cooling plus technologie voor een snelle koeling van je eten, een No Frost functie en beschikt over een water en ijsdispenser. Daarom hebben wij de Samsung RS6HA8891B1/EF tot beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine gekozen! Het leuke is dat de koelkast in het zwart en in zilver kleur te bestellen is.

De mooie en slimme Amerikaanse koelkast van Samsung heeft talloze mogelijkheden. Zo kun je via het scherm van de koelkast muziek beluisteren of televisie kijken. Maar ook is het mogelijk om een boodschappenlijst te maken op het scherm. Daarnaast is er een ingebouwde camera, waarmee jij op je smartphone de inhoud van de koelkast kunt bekijken.

De ruime koelkast van Samsung heeft een inhoud van 614 liter en beschikt over een Twin Cooling plus technologie dat inhoudt dat de koelkast met twee gescheiden koelsystemen werkt. De temperatuur en de vochtigheidsgraad in de koel en vriesruimte worden geoptimaliseerd via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor heb je geen last van geurwisseling en blijven je producten langer vers en houdbaar.

De koelsystemen in de koelkast en de vriezer worden door het Precise Chef Cooling systeem onafhankelijk en gelijkmatig gekoeld. Producten blijven langer vers en sappig, ongeacht de temperatuur van buiten. De Multiflow functie zorgt tevens er ook voor de het eten langer vers blijft. De techniek zorgt dat er minimale schommelingen in de temperatuur zijn bij het openen en sluiten van de deur. Daarnaast beschikt de koelkast over PowerCool en PowerFreeze om producten snel op de juiste temperatuur te krijgen.

Dankzij de No Frost systeem wordt het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Zo voorkomt het dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer of op je eten komt omdat de lucht droog wordt gehouden. De gehele koelkast is voorzien van een mooie led verlichting voor een goed overzicht. Tot slot natuurlijk de kroon wat iedere goede Amerikaanse koelkast hoort te hebben, een water en ijsdispenser! Altijd koud water en blokjes of gecrushed ijs tot je beschikking. Wie wil dat nou niet! Hij produceert maar 36dB en heeft een energielabel E. De Samsung RS6HA8891B1/EF is door zijn scherm, grote inhoud en talloze functies een topper onder de Amerikaanse koelkasten. Hij wordt geleverd met 2 jaar standaardgarantie en 10 jaar garantie op de compressor.

 • Ingebouwd, slim scherm
 • Water en ijsdispenser
 • Twin Cooling Plus en No Frost functie
 • Erg stil voor een Amerikaanse koelkast
 • Koelkast is niet geschikt voor in een bijkeuken of garage onder de 10°C

6. Smeg Amerikaanse koelkast - Smeg FQ60BDF

Zoek je een grote koelkast waar je echt alles in kwijt kunt? Dan is deze Amerikaanse koelkast van Smeg iets voor jou! De Smeg FQ60BDF heeft 4 deuren, een koelruimte van 376 liter en een vriesruimte van 196 liter.

Het koelgedeelte bestaat uit twee brede verstelbare glasplaten, twee groentelades, twee ExtraFresh zones en acht deurvakken. Ook beschikt deze koelkast over een ijsblokjes-automaat en heeft het een No Frost functie. Door de No Frost functie wordt het vocht uit de lucht gehaald waardoor er geen vorst of ijs ontstaat.

Verder heeft de vriezer een Supervriezen functie. Hierdoor wordt de temperatuur extra snel verlaagd zodat je boodschappen weer snel koud worden. Je kunt het natuurlijk ook gewoon gebruiken om je fles wijn extra snel koud te krijgen. De koelkast heeft LED-verlichting waardoor je de inhoud eenvoudig kunt zien.

SMEG staat bekend om handige keukenapparatuur die met een hoge kwaliteit. Zo kun je er vanuit gaan dat je jarenlang plezier zal hebben van deze koelkast. Het staat dus echt om duurzaamheid, wat wij als belangrijk ervaren bij het aanschaffen van nieuwe apparatuur. Om deze hoge kwaliteit en de handige functies die de koelkast heeft, vinden wij deze Smeg FQ60BDF de beste Smeg Amerikaanse koelkast.

 • No Frost functie
 • Met bedieningsdisplay in de deur
 • LED-verlichting
 • Met energielabel niet de aller zuinigste

7. Amerikaanse koelkast met waterreservoir - LG GSJV91MCAE

Deze LG Amerikaanse koelkast biedt genoeg ruimte met een totale inhoud van 635 liter, wat zeer groot is. In het koelgedeelte zijn er genoeg planken en lades waar je al je voedsel in kwijt kunt. Daarnaast er is ook nog genoeg ruimte in de deur en kun je de inhoud makkelijk zien dankzij de LED binnenverlichting. De koelkast heeft een geïntegreerde waterreservoir met koud water, ijs en crushed ijs. Deze functie kun je eenvoudig gebruiken zonder wateraansluiting, er is een waterreservoir dat je handmatig moet vullen.

Deze koelkast met waterdispenser bevat vele handige functies die voor optimaal gemak zorgen. Zo zit er een No Frost functie op, een DoorCooling en een invertertechnologie. De No Frost functie zorgt ervoor dat er geen ijsvorming ontstaat, waardoor je dus ook niet handmatig hoeft te ontdooien. De DoorCooling regelt gelijkmatige temperaturen waardoor aroma’s en voedingsstoffen langer worden vastgehouden. Het invertertechnologie verandert de snelheid van de invertercompressor. Dit resulteert in hoge energie-efficiëntie en het vermijden van koeltemperatuurschommelingen.

Deze koelkast is toegankelijk door zijn prijsklasse en verschillende functies, zo kun je hem gebruiken zonder wateraansluiting. Dankzij de DoorCooling worden temperaturen beter op peil gehouden. Dit betekent dat je producten langer goed blijven. Daarnaast heeft deze Amerikaanse koelkast ook nog verschillende handige functies, zoals bediening via de app en Door-in-Door. Daarom vinden wij de LG GSJV91MCAE de beste Amerikaanse koelkast met waterreservoir.

 • Zonder wateraansluiting
 • No Frost functie
 • IJsblokjes functie
 • Niet de allerzuinigste

Koopgids Amerikaanse koelkast

Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw ideale Amerikaanse koelkast hierboven niet tussen staat. In de onderstaande koopgids vind je handvatten en tips om zelf de beste koop te vinden.

Prijs van de Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn over het algemeen duurdere koelkast dan de koelkasten die we normaal gesproken zien in Nederland. Voor deze hogere prijs krijg je vaak ook meer opbergruimte en meer functies.

Goede Amerikaanse koelkasten zijn te vinden vanaf ongeveer €550, dan heb je bijvoorbeeld een basis model zonder al te veel opties zoals bijvoorbeeld een water en ijsblokjes dispenser. De prijzen lopen op tot wel €3000. Voor dat geld vind je een goede koelkast met heel veel opties: glazen deur zodat je de inhoudt kunt zien, ijsblokjes en water dispenser, no-frost, connectie met smartphone en meer.

Energielabel van Amerikaanse koelkasten

Omdat de inhoud van Amerikaanse koelkasten groter is dan een normale koelkast en omdat er ook vaak een grote vriezer aanwezig is, verbruiken deze modellen koelkasten vaak veel energie. Het zijn in de regel de minst zuinige koelkasten die er te koop zijn.

Door dit hogere energieverbruik is de energieklasse vaak “slecht” te noemen. Dit betekent dat het energieverbruik hoger is dan dat je gewent bent van een koelkast. Maar besef dat je hiervoor meer opbergruimte hebt. Voor een goede vergelijking moet je het verbruik van je huidige koelkast(en) en vriezer bij elkaar optellen als je deze wilt vervangen voor een Amerikaans model.

Opties van de Amerikaanse koelkast

Er zijn tal van verschillende mogelijke opties beschikbaar op de verschillende Amerikaanse koelkasten. Bedenk van te voren goed welke opties jij graag hebt zodat het jouw beste Amerikaanse koelkast is. Je hebt globaal de keuze uit de volgende opties:

 • Water en ijsklontjes dispenser: een tap waar ijskoud water en ijsklontjes uitkomen. Ideaal voor een fris drankje.
 • No-frost zone: deze optie voorkomt dat de eten in de vriezer aan elkaar vriest.
 • De 0-graden zone: een deel in je koelkast waar de temperatuur altijd 0 graden is. Sommige levensmiddelen; vooral sommige soorten groente, blijven het langst goed op deze temperatuur.
 • Door-in-Door: een klein deurtje in de grote koelkastdeur om snel wat te pakken, meestal de frisdrank of ander drinken.

Geluidsproductie van Amerikaanse koelkast

Zeker wanneer de Amerikaanse koelkast in een ruimte staat waar jezelf ook veel zit is het handig om extra aandacht te schenken aan de geluidsproductie. We raden je aan om een koelkast te kiezen met een maximale geluidsproductie van 40dB.

Goed meten voordat je besteld

Het is belangrijk dat je de maten van de plek waar je Amerikaanse koelkast van jou keuze wilt plaatsen. Omdat Amerikaanse koelkasten de grootste soort koelkasten zijn die er te koop zijn passen deze niet automatisch. Ook de deur is vaak dikker dan standaard waardoor het apparaat nog meer ruimte inneemt wanneer de deuren open gaan. Hou daar dus ook rekening mee wanneer je zo een Amerikaanse koelkast aanschaft.

Aansluiten van de koelkast

Ondanks de naam “Amerikaans” anders doet vermoeden kan je de koelkasten simpelweg aansluiten op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. De Amerikaanse koelkasten die hierboven genoemd worden zijn gemaakt voor de Europese markt en zijn dan ook vanuit de fabriek al geschikt voor ons stroomnetwerk.

De term Amerikaans verwijst naar de indeling en indeling van de koelkasten. De inhoud van de beste geteste Amerikaanse koelkasten uit deze test zijn namelijk veel groter dan een gemiddelde Europese koelkast.

Amerikaanse koelkast is Ideaal voor grote gezinnen

Een Amerikaanse koelkast is vanwege de grote opbergruimte uitermate geschikt voor grote gezinnen. Zo kun je gemakkelijk de weekboodschappen kwijt in de grote koelkasten en vriezers. Daarnaast is het ook mogelijk om eten en restjes te bewaren. Zeker wanneer je dat met een vacumeermachine verpakt kan dat in de vriezer of in koelkast echt heel lang bewaard worden.

Wanneer je een klein huishouden hebt is het wellicht verstandiger om voor een kleine minder energie verbruikende koelkast te kiezen. Amerikaanse koelkasten verbruiken namelijk relatief erg veel energie.

Side-by-side koelkast

Een side-by-side koelkast is een andere benaming voor de Amerikaanse koelkast zoals wij die kennen. De naam spreekt voor zicht, een Amerikaanse koelkast heeft namelijk 2 deuren. Dit zorgt ervoor dat er meer spullen in de koelkast passen dan dat normaal het geval zou zijn. Al onze beste Amerikaanse koelkasten hebben een side-by-side deur.

Bij veel Amerikaanse koelkasten is het zo dat de andere deur gebruikt wordt voor toegang tot het vries gedeelte van de Amerikaanse koelkast. Door het grote formaat van een gemiddelde Amerikaanse koelkast is het heel goed mogelijk om ook een vriezer toe te voegen in hetzelfde apparaat. Dit scheelt weer ruimte voor een losse vriezer die je dan zou moeten aanschaffen. De beste Amerikaanse koelkast heeft dus waarschijnlijk wel een vriezer ingebouwd.

Toch zijn er ook tegenwoordig andere modellen te vinden. Daarover hier onder meer.

Verschillende modellen Amerikaanse koelkasten

Grofweg zijn er tegenwoordig de volgende indelingen te vinden:

 • De side-by-side uitvoering: zoals hierboven beschreven is dat de koelkast met een deur links en een deur rechts. Meestal vind je links het vriesgedeelte en rechts koelgedeelte. Maar dit kan verschillen per merk en model.
 • Twee deuren recht en twee link: deze indeling is om energie te besparen in de koelkast. Je kunt dan als het ware de vriezer voor de helft open doen, net als de koelkast. Dit model zie je steeds vaker, maar is nog niet echt standaard in de betere Amerikaanse koelkasten.
 • Side-by-side met laden onderin: dit is de standaard Amerikaanse koelkast met 2 deuren. In dit geval is het deel achter de 2 deuren meestal het koelgedeelte. In de laden is dan het vriesgedeelte weg gewerkt. Dit is eigenlijk ook wel logisch als je het ons vraagt. Je hoeft normaal gesproken minder vaak in de vriezer te zijn. Het is dan prettig dat het koelgedeelte wat hoger zit zodat je minder vaak hoeft te bukken.

Veelgestelde vragen over Amerikaanse koelkasten

Waarom een waterfilter in veel Amerikaanse koelkasten zit?

Bij modellen waar je gekoeld water uit kunt tappen en/of ijsblokjes mee kunt maken zit vaak een waterfilter ingebouwd. Dit voorkomt dat het water en ijsblokjes naar chloor gaat ruiken en smaken. Daarnaast voorkomt het dat de ijsblokjes troebel worden.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Gemiddeld genomen gaat een Amerikaanse koelkast ongeveer 13 jaar mee. De levensduur is afhankelijk van de kwaliteit van de koelkast en de mate van onderhoud die wordt uitgevoerd aan de koelkast.

Hoe breed is een Amerikaanse koelkast?

De meeste Amerikaanse koelkast hebben een breedte van ongeveer 90cm. Ze zijn ook smaller verkrijgbaar, vanaf 70 cm.

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast wordt ook wel side-by-side koelkast genoemd. Dit komt omdat het koelkasten zijn met 2 deuren naast elkaar.

Plaats een reactie