Beste Amerikaanse koelkast 2021, keuze van best geteste modellen

Laatste update: 12 juli 2021 Grote keukenapparaten

Door het testen van verschillende modellen hebben we een overzicht kunnen maken van de beste Amerikaanse koelkast is. Het grote voordeel van deze koelkasten is natuurlijk dat ze veel ruimte hebben om voedsel goed te bewaren. Daarnaast zien de koelkasten er heel vaak tof en mooi ontworpen uit. En daar bovenop heb je bij veel Amerikaanse koelkasten extra luxe opties zoals een ingebouwde goede ijsblokjesmachine.

We hebben in verschillende gebruikscategorieën de volgens ons beste koop Amerikaanse koelkast gevonden. Jij hoeft dus niet meer eindeloos de koelkasten te vergelijken, je ziet gemakkelijk wat de beste keus is volgens de tests van onze experts en anderen die deze koelkasten hebben.

Om direct duidelijkheid te geven zie je hieronder een tabel met de uitslag van deze test. Onder de tabel zie je een uitgebreidere uitleg waarom we juist voor die desbetreffende Amerikaanse koelkast gekozen hebben.

Amerikaanse koelkast test, waar we op gelet hebben

Om op een eerlijke manier de beste Amerikaanse koelkast vinden hebben we voor onszelf een aantal aandachtspunten opgesteld waar we op letten. Een koelkast moet simpelweg aan een aantal eisen voldoen voordat het uberhaubt een goede koelkast is in onze ogen. We hebben daarom ook op de volgende punten gelet tijdens het samenstellen van deze beste Amerikaanse koelkasten.

Voor het kiezen van de beste Amerikaanse koelkast hebben we op de volgende zaken gelet:

 • Heeft de koelkast veel ruimte, dit is 1 van de voornaamste redenen dat mensen voor een Amerikaanse koelkast kiezen. De beste geteste koelkasten uit deze test hebben dus allemaal veel ruimte.
 • Amerikaanse koelkasten verbruiken over het algemeen veel energie. Wij proberen de koelkasten te kiezen die nog enigszins energiezuinig zijn.

Uitslag beste Amerikaanse koelkast 2021

1. Samsung RS68A8832S9 - Beste Amerikaanse koelkast algemeen

Beste Amerikaanse koelkast algemeen Samsung RS68A8832S9
 • Topkwaliteit/lage prijs verhouding
 • Zuinige koelkast
 • Twin Cooling Plus - No Frost functie
 • Water en ijsdispenser
 • Stil voor een Amerikaanse koelkast
 • Beschikt niet over een 0°C zone

De Samsung RS68A8832S9 behoort tot de top van Amerikaanse koelkasten omdat hij beschikt over een Twin Cooling plus functie, een No Frost functie en een water en ijsdispenser. Doordat hij van hoge kwaliteit is, maar laag geprijsd is hebben wij de Samsung RS68A8832S9 gekozen tot beste Amerikaanse koelkast algemeen.

De koelkast beschikt in totaal over 614 liter inhoud, 409 liter aan koelruimte en 225 liter aan vriesruimte en beschikt over een water en ijsdispenser. De koelkast is van volledig rvs gemaakt en is een plaatje voor in de keuken. Altijd al een een mooie en zuinige Amerikaanse koelkast willen hebben?

De Samsung RS68A8832S9 beschikt over de Twin Cooling plus functie technologie dat inhoudt dat de koelkast met twee gescheiden koelsystemen werkt. De temperatuur en de vochtigheidsgraad in de koel en vriesruimte worden geoptimaliseerd via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor heb je geen last van geurwisseling en blijven je producten langer vers en houdbaar. Ook het flessenplateau is voor veel mensen een welkome handigheid, zo kun je je flessen netjes in de koelkast bewaren en koud houden. Daarnaast is het lage geluidsniveau van 35 decibel erg prettig wanneer de koelkast in dezelfde ruimte staat als waarin je zit. Je hoort deze Amerikaanse koelkast echt niet.

De koelkast is verder uitgerust met een No Frost functie. De No Frost functie houdt in dat het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Zo voorkomt het dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer of op je eten komt omdat de lucht droog wordt gehouden. De isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft waardoor producten langer vers en houdbaar blijven. De koelkast wordt geleverd met 2 jaar garantie.


2. Haier HB16FMAA - Beste goedkope model

Beste goedkope model Haier HB16FMAA
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Piept als deur te lang open staat
 • Minder zuinig dan andere koelkasten
 • Maakt wat geluid

Deze goedkope Amerikaanse koelkast voldoet aan de eisen die je mag stellen voor deze prijs. Door zijn grote koelruimte van 303 liter heb je genoeg ruimte voor een heel gezin. Naast de koelruimte is er ook nog een 121 liter vriesgedeelte.


3. Samsung RS68A8842B1 - Zuinige Amerikaanse koelkast

Zuinige Amerikaanse koelkast Samsung RS68A8842B1
 • Relatief erg zuinig
 • Ijsblokjes en koud water discpencer
 • Hoogwaardige uitstraling
 • Erg stil
 • Zijkant niet van RVS

De Samsung RS68A8842B1 beschikt over een Twin Cooling plus functie, no Frost functie en beschikt over Spacemax technologie, heeft PowerCooling en PowerFreezing functie en een koud water en ijs dispenser. Doordat hij van hoge kwaliteit en zeer zuinig is, hebben wij de Samsung RS68A8842B1 tot beste zuinige Amerikaanse koelkast gekozen.

De Samsung RS68A8842B1 beschikt over de Twin Cooling plus functie technologie dat inhoudt dat de koelkast met twee gescheiden koelsystemen werkt. De temperatuur en de vochtigheidsgraad in de koel en vriesruimte worden geoptimaliseerd via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor heb je geen last van geurwisseling en blijven je producten langer vers en houdbaar. Met de PowerFreeze functie kun je vers eten snel invriezen.

De koelkast is verder uitgerust met een No Frost functie en een Precise Chef Cooling systeem. De No Frost functie houdt in dat het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Zo voorkomt het dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer of op je eten komt omdat de lucht droog wordt gehouden. Het Precise Chef Cooling systeem zorgt voor een gelijkmatige en onafhankelijke koeling. De isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft waardoor producten langer vers en houdbaar blijven.

De koelkast beschikt in totaal over 634 liter inhoud, 409 liter aan koelruimte en 225 liter aan vriesruimte en beschikt over een water en ijs dispenser. De koelkast is van volledig rvs gemaakt en is een plaatje voor in de keuken. Altijd al een een mooie en zuinige Amerikaanse koelkast willen hebben? Dan is de Samsung RS68A8842B1 de juiste keus. De koelkast wordt geleverd met 2 jaar garantie en 10 jaar garantie op de motor. 


4. LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door - Indrukwekkende luxe koelkast

Indrukwekkende luxe koelkast LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door
 • Mooi design
 • Aparte deur voor flessen
 • 405 liter koelruimte
 • no frost systeem
 • Relatief hoge prijs
 • Indeling niet flexibel in te richten

In onze test viel als eerste op dat de LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door er echt luxe uitziet. Dit komt door het mooi RVS dat gebruikt is bij deze side-by-side koelkast en de afwerking van alle details. Ook wanneer je deze Amerikaanse koelkast opent voel je aan alles dat dit een luxe koelkast is.

Nog een groot voordeel van deze koelkast is dat het een zogenaamd deur in deur systeem heeft. Dit zorgt ervoor dat je even snel wat te drinken kunt pakken zonder dat je de grote deur van de koelkast hoeft open te doen, dit voorkomt dat er veel kou verloren gaat uit de koelkast en dit bespaart weer veel energie. Het extra deurtje waar je je flessen drinken mee kunt pakken is gemaakt van glas zodat je ook direct kunt zien wat er te drinken is. Deze glazen deur geeft de koelkast overigens nog een luxere uitstraling.


5. Samsung RS68A8842B1 - Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine

Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine Samsung RS68A8842B1
 • Grote/ruime energiezuinige koelkast A++
 • Water en ijsdispenser
 • Twin Cooling Plus en No Frost functie
 • Erg stil voor een Amerikaanse koelkast
 • Koelkast is niet geschikt voor in een bijkeuken of garage onder de 10°C

De Samsung Samsung RS68A8842B1 beschikt 409 liter koelruimte, 225 liter vriesruimte, heeft Twin Cooling plus technologie voor een snelle koeling van je eten, een No Frost functie en beschikt over een water en ijsdispenser. Hij produceert maar 35dB en heeft een energielabel D. Daarom hebben wij de Samsung Samsung RS68A8842B1 tot beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine gekozen! Het leuke is dat de kopelkast in het zwart en in zilver kleur te bestellen is.

De mooie en zuinige Amerikaanse koelkast van Samsung heeft een inhoudt van 634 liter en beschikt over een Twin Cooling plus technologie dat inhoudt dat de koelkast met twee gescheiden koelsystemen werkt. De temperatuur en de vochtigheidsgraad in de koel en vriesruimte worden geoptimaliseerd via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor heb je geen last van geurwisseling en blijven je producten langer vers en houdbaar.

De koelsystemen in de koelkast en de vriezer worden door het Precise Chef Cooling systeem onafhankelijk en gelijkmatig gekoeld. Producten blijven langer vers en sappig doordat de isolatie zijn temperatuur constant behoudt, ongeacht de temperatuur van buiten. De Multiflow functie zorgt tevens er ook voor de het eten langer vers blijft. De techniek zorgt dat er minimale schommelingen in de temperatuur zijn bij het openen en dichten van de deur. Zo blijft de temperatuur constant en blijf je eten langer houdbaar.

Dankzij de No Frost systeem wordt het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Zo voorkomt het dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer of op je eten komt omdat de lucht droog wordt gehouden. De gehele koelkast is voorzien van een mooie led verlichting voor een goed overzicht. Tot slot natuurlijk de kroon wat iedere goede Amerikaanse koelkast hoort te hebben, een water en ijsdispenser! Altijd koud water en blokjes of gecrushed ijs tot je beschikking. Wie wil dat nou niet! De Samsung RS68A8842B1 is door zijn grote inhoudt, talloze functies en zuinige energieklasse label een topper onder de Amerikaanse koelkasten. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Aansluiten van de koelkast

Ondanks de naam “Amerikaans” anders doet vermoeden kan je de koelkasten simpelweg aansluiten op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. De Amerikaanse koelkasten die hierboven genoemd worden zijn gemaakt voor de Europese markt en zijn dan ook vanuit de fabriek al geschikt voor ons stroomnetwerk.

De term Amerikaans verwijst naar de indeling en indeling van de koelkasten. De inhoud van de beste geteste Amerikaanse koelkasten uit deze test zijn namelijk veel groter dan een gemiddelde Europese koelkast.

Ideaal voor grote gezinnen

Een Amerikaanse koelkast is vanwege de grote opbergruimte uitermate geschikt voor grote gezinnen. Zo kun je gemakkelijk de weekboodschappen kwijt in de grote koelkasten en vriezers. Daarnaast is het ook mogelijk om eten en restjes te bewaren. Zeker wanneer je dat met een vacumeermachine verpakt kan dat in de vriezer of in koelkast echt heel lang bewaard worden.

Wanneer je een klein huishouden hebt is het wellicht verstandiger om voor een kleine minder energie verbruikende koelkast te kiezen. Amerikaanse koelkasten verbruiken namelijk relatief erg veel energie.

Side-by-side koelkast

Een side-by-side koelkast is een andere benaming voor de Amerikaanse koelkast zoals wij die kennen. De naam spreekt voor zicht, een Amerikaanse koelkast heeft namelijk 2 deuren. Dit zorgt ervoor dat er meer spullen in de koelkast passen dan dat normaal het geval zou zijn. Al onze beste Amerikaanse koelkasten hebben een side-by-side deur.

Bij veel Amerikaanse koelkasten is het zo dat de andere deur gebruikt wordt voor toegang tot het vries gedeelte van de Amerikaanse koelkast. Door het grote formaat van een gemiddelde Amerikaanse koelkast is het heel goed mogelijk om ook een vriezer toe te voegen in hetzelfde apparaat. Dit scheelt weer ruimte voor een losse vriezer die je dan zou moeten aanschaffen. De beste Amerikaanse koelkast heeft dus waarschijnlijk wel een vriezer ingebouwd.

Toch zijn er ook tegenwoordig andere modellen te vinden. Daarover hier onder meer.

Verschillende modellen

Grofweg zijn er tegenwoordig de volgende indelingen te vinden:

 • De side-by-side uitvoering: zoals hierboven beschreven is dat de koelkast met een deur links en een deur rechts. Meestal vind je links het vriesgedeelte en rechts koelgedeelte. Maar dit kan verschillen per merk en model.
 • Twee deuren recht en twee link: deze indeling is om energie te besparen in de koelkast. Je kunt dan als het ware de vriezer voor de helft open doen, net als de koelkast. Dit model zie je steeds vaker, maar is nog niet echt standaard in de betere Amerikaanse koelkasten.
 • Side-by-side met laden onderin: dit is de standaard Amerikaanse koelkast met 2 deuren. In dit geval is het deel achter de 2 deuren meestal het koelgedeelte. In de laden is dan het vriesgedeelte weg gewerkt. Dit is eigenlijk ook wel logisch als je het ons vraagt. Je hoeft normaal gesproken minder vaak in de vriezer te zijn. Het is dan prettig dat het koelgedeelte wat hoger zit zodat je minder vaak hoeft te bukken.

Veelgestelde vragen

Waarom een waterfilter in veel Amerikaanse koelkasten zit?

Bij modellen waar je gekoeld water uit kunt tappen en/of ijsblokjes mee kunt maken zit vaak een waterfilter ingebouwd. Dit voorkomt dat het water en ijsblokjes naar chloor gaat ruiken en smaken. Daarnaast voorkomt het dat de ijsblokjes troebel worden.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Gemiddeld genomen gaat een Amerikaanse koelkast ongeveer 13 jaar mee. De levensduur is afhankelijk van de kwaliteit van de koelkast en de mate van onderhoud die wordt uitgevoerd aan de koelkast.

Hoe breed is een Amerikaanse koelkast?

De meeste Amerikaanse koelkast hebben een breedte van ongeveer 90cm. Ze zijn ook smaller verkrijgbaar, vanaf 70 cm.

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast wordt ook wel side-by-side koelkast genoemd. Dit komt omdat het koelkasten zijn met 2 deuren naast elkaar.

Plaats een reactie