Beste blender 2020

Laatste update: 28 juli 2020 Keukenmachines & mixers

Een goede blender is voor veel mensen echt onmisbaar. Je maakt er soep, smoothies, sauzen, cocktails, milkshakes en meer mee. Het is alleen lastig om te beslissen wat de beste blender voor jouw wensen is. De experts van Chefcheck maken het een stuk makkelijk voor je. Door verschillende tests en ervaringen van andere samen te voegen hebben wij de beste koop gevonden voor de meesten mensen.

Hieronder vind je wat de beste blenders van dit moment zijn voor verschillende eisen. Verder op deze pagina vind je ook nog tips over waar je op moet letten als je zelf een blender wilt kiezen maar wel zeker wilt weten dat je de goede koopt.

Productnaam Categorie Kopen
Blender voor smoothiesPhilips Avance Collection Blender HR3655/00Blender voor smoothiesKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste bullet blenderNutri Ninja BL 480 Auto-IQBeste bullet blenderKoop bij Coolblue
Blender voor ijsMagimix Power Blender ZwartBlender voor ijsKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
beste blender

Inhoud van de pagina

Uitslag beste blender

In de onderstaande tabel vind je de als beste geteste blender van dit moment. Bij het zoeken naar de beste blender hebben we rekening gehouden met verschillende aspecten. Het ene gezin is op zoek naar de nummer 1 blender voor een scherpe prijs, terwijl een ander een blender met zoveel mogelijk functies zoekt. Naar wat voor type beste blender zoek jij?

1. Philips Avance Collection Blender HR3655/00 - Blender voor smoothies

Blender voor smoothies Philips Avance Collection Blender HR3655/00
 • Handige drinkbekers bij de blender
 • Blender met een groot vermogen
 • Kan schoongemaakt worden in de vaatwasser
 • Losdraaien van de messen is niet eenvoudig

Met de Philips Avance Collection Blender HR3655/00 kies je voor de beste blender voor smoothies van dit moment! Philips staat al jaren bekend als een zeer betrouwbare en ervaren producent van verschillende soorten keukenapparaten. Haar blenders zijn hier een goed voorbeeld van. Deze beste blender kan gebruikt worden voor het bereiden van groene smoothies met bijvoorbeeld yoghurt en spinazieblaadjes. Het model is echter ook geschikt voor bevroren fruit, het hakken van noten of het bereiden van een milkshake. Het model beschikt namelijk over een vermogen van 1.400 watt.

Door voor de Philips Avance Collection Blender HR3655/00 te kiezen, heb je een echte smoothie maker in huis! Het model beschikt over een inhoud van 1,8 liter, om direct voor het hele gezin een smoothie te kunnen bereiden. Doordat de schenkkan van glas gemaakt is, heeft de beste blender een bijzonder strak design. Standaard krijg je twee drinkbekers bij de Philips Avance Collection Blender HR3655/00 meegeleverd. Deze drinkbekers zijn afsluitbaar! Ideaal als je de smoothie eerst in de koelkast wilt bewaren.


2. Nutri Ninja BL 480 Auto-IQ - Beste bullet blender

Beste bullet blender Nutri Ninja BL 480 Auto-IQ
 • Heeft intelligente functies voor een perfect mixresultaat
 • De pulsefunctie zorgt voor extra goed mixen van ingrediënten
 • Ook ijsblokjes worden gecrusht met deze beste bullet blender
 • Minder geschikt voor grote gezinnen
 • Alleen koude bereidingen zijn mogelijk

Voor velen zal de Nutri Ninja BL 480 Auto-IQ een bekend keukenapparaat zijn! Dit model wordt als de beste bullet blender gezien en wordt met veel verschillende accessoires geleverd. Zo kun je direct van start gaan met het bereiden van de lekkerste smoothies voor het hele gezin. In vergelijking met veel andere blenders, heeft dit model een kleinere inhoud. Het maakt dat de Nutri Ninja BL 480 Auto-IQ geschikt is voor een of twee personen. De meeste blenders hebben een inhoud van minimaal 1,5 liter, terwijl dit model een inhoud van 0,6 liter biedt.

Deze beste bullet blender heeft een vermogen van 1000 watt. Hiermee is het model ook geschikt voor het hakken van harde ingrediënten, zoals ijs en noten. Toch zal het geen probleem zijn om ook bevroren fruit aan je smoothie toe te voegen! Bij deze Nutri Ninja BL 480 Auto-IQ krijg je standaard twee mengbekers, een drinkring, een kruismes, een leuk receptenboekje en een vershouddeksel. Zo kun je de smoothie in de avond alvast bereiden en tot de volgende ochtend in de koelkast bewaren.


3. Magimix Power Blender Zwart - Blender voor ijs

Blender voor ijs Magimix Power Blender Zwart
 • Beste blender met een groot vermogen
 • Kan kan in de vaatwasser schoongemaakt worden
 • Ideaal voor het bereiden van milkshakes
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Schenken kan soms wat zwaar zijn

De Magimix Power Blender Zwart is momenteel de beste blender voor ijs! Dankzij het relatief grote vermogen van deze nummer 1 blender, is het mogelijk om onder meer crushed ice te vermalen. Zo bereid je met deze blender heerlijke milkshakes en andere smoothies met ijs. De blender is dankzij het vermogen van 1.300 watt ook geschikt voor andere harde producten, zoals noten en stukjes appel. Om direct aan de slag te kunnen gaan, wordt er standaard bij deze beste blender met veel vermogen een receptenboekje meegeleverd.

Het model heeft een inhoud van 1,8 liter, waarmee je direct meerdere smoothies kunt bereiden. Wel zo handig, als je voor het hele gezin een gezond drankje wilt kunnen maken! Naast de mogelijkheid om crushed ice te vermalen, beschikt dit model over een pulsestand en een hakfunctie. Aan de bovenzijde wordt de Magimix Power Blender Zwart afgesloten met een deksel met vulopening. Zo kun je de deksel op de kan laten zitten, als je de smoothie over meerdere glazen verdeelt. De blenderkan kan na gebruik eenvoudig in een vaatwasser worden schoongemaakt.


Zelf een blender kiezen

Naast de beste blender die je uit bovenstaand overzicht kunt halen, kun je zelf ook op zoek gaan naar de beste koop. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij het vergelijken van blenders. Zijn de messen bijvoorbeeld bestand tegen bevroren fruit? Kun je de blender ook gebruiken voor het bereiden van cocktails? Enzovoorts. Bovenal is het van belang om de beste prijs-/kwaliteitsverhouding te vinden. Het is onnodig om heel veel geld uit te geven aan iets dat je niet heel vaak gebruikt, er zijn voldoend budget uitvoeringen die perfect werken voor thuisgebruik.

Inhoud

Het eerste aspect om naar te kijken bij het vergelijken van blenders, is de inhoud van de blender. De inhoud moet groot genoeg zijn om direct meerdere smoothies te kunnen maken voor het hele gezin! Daarbij wil je voorkomen dat de kan overstroomt, als je deze ingeschakeld hebt.

Makkelijk uit en in elkaar te zetten voor het schoonmaken

Na het gebruik van je apparatuur wil je deze eenvoudig kunnen reinigen. Het is om die reden belangrijk, dat de machinesnel en gemakkelijk uit elkaar te halen is. Zo kun je de losse onderdelen schoonmaken en de blender vervolgens weer in elkaar zetten. Zeker aan het mes kan bijvoorbeeld het vliesje van fruitsoorten blijven hangen.

Tip: let ook goed op de afwasmachinebestendigheid van de onderdelen. Dit maakt het nog makkelijker om het na gebruik te reinigen!

Wat is het vermogen

Bij het blenden van verschillende zachte ingrediënten, zoals sappen en groentes, is een groot vermogen niet noodzakelijk. Mocht je echter ook hardere producten willen vermalen, zoals stukjes appel of noten, dan is een groter vermogen aan te raden. Zo weet je zeker dat ook deze harde ingrediënten tot kleine stukjes worden gehakt.

Design

Veel mensen laten de blender op het aanrechtblad staan. In dat geval moet het apparaat niet alleen goed werken, maar ook een fraai design hebben! Het moet aansluiten bij die van de rest van je keukenapparatuur. Kies je voor een klassiek design? Of geef je de voorkeur aan een fraai, zilveren model in een moderne stijl?

Let ook op de aanwezigheid van zuignappen onder het apparaat. Met de zuignappen wordt voorkomen dat de blender verplaatst als deze ingeschakeld wordt. Daarbij is het voor kinderen lastiger om hem om te stoten.

Is het snoer lang genoeg voor jouw situatie

Voortbordurend op het design van het apparaat is ook de lengte van het snoer belangrijk. De lengte van het snoer bepaalt hoe dicht in de buurt van het stopcontact de blender moet staan. Om fijn te kunnen werken is voldoende bewegingsvrijheid essentieel. Het kan zodoende raadzaam zijn om voor een uitvoering met een lang snoer te kiezen.

De prijs voor de blender

Zoals eerder beschreven werd, kiezen veel mensen voor een gunstige prijs-/kwaliteitverhouding. De prijs voor de blender die aan je wensen voldoet kan uiteenlopen van een paar tientjes, tot in de honderden euro’s. Daarbij zou je naast een los exemplaat, ook een keukenmachine kunnen kopen. Soms is een blender namelijk onderdeel van deze keukenmachines. Het is vaak voordeliger en praktischer om verschillende in 1 apparaat te kopen.

Staafmixer als alternatief voor een blender

Ook met een staafmixer kun je ingrediënten fijn maken. Zo is een staafmixer bijvoorbeeld ook geschikt voor het maken van een soepje of het maken van saus. Het kan dus zo zijn dat je misschien helemaal geen blender nodig hebt als je geen andere doelen hebt voor de blender. Je kunt dan kijken in ons lijstje van beste staafmixers om te ontdekken welke staafmixer het best bij jouw wensen past. Een voordeel van de staafmixer is dat je minder afwas hebt en dat deze minder ruimte inneemt in de kast en op het aanrecht.

Een blender werkt daarentegen wel weer veel beter om bijvoorbeeld smoothies te maken en om ijs te crushen. Als je dat met een staafmixer doet zul je merken dat je hele muur en plafond onzer zal zitten. Daarnaast hebben de beste blenders uit ons lijstje ook betere messen en motor waardoor hardere producten beter fijngemaakt worden.

Let op met harde producten

Het vermogen van een blender bepaalt voor een groot deel, hoe makkelijk het is om harde producten te vermalen. Denk bij harde producten bijvoorbeeld aan noten of stukken ijs! Het blenden van ijs met fruit en bijvoorbeeld melk, maakt dat je een heerlijke milkshake kunt maken. Meer vermogen zorgt ervoor dat het ijs of de noten beter gehakseld worden, waardoor er minder grote stukken overblijven.

In de vorige alinea werd al aangehaald dat een staafmixer een alternatief voor een blender kan zijn wanneer je een beperkt aantal taken ermee wilt doen. Een ander alternatief is een goede keukenmachine. Keukenmachine zijn met de juiste accessoires namelijk tot veel in staat, zo zijn er ook keukenmachines met een blender functionaliteit als accessoire verkrijgbaar.

Conclusie beste blender

Kortom, de beste blender kopen kan nog best lastig zijn! Voordat je een groene smoothie of een heerlijke milkshake kunt bereiden, zijn er verschillende aspecten om naar te kijken. De beste koopbeschikt over een grote inhoud, heeft een stijlvol design en biedt je voldoende vermogen voor het malen van harde ingrediënten.

Plaats een reactie