Beste blikopener test 2021: elektrische, professionele, Leifheit en Brabantia

Laatste update: 3 januari 2021 Keukengerei

Je kent het vast wel, je wilt een blik openen met een blikopener die niet goed werkt. Behoorlijk irritant als de opener constant van je blik afschiet of dat je maar geen grip krijgt op het blik. Ook al is het simpel keukengerei, je wilt toch gewoon de beste blikopener hebben. Op deze pagina vind je gemakkelijk de meest ideale koop voor jouw wensen. Zo maak je bijvoorbeeld eindelijk met gemak je tomatenpuree blik open voor de pastasaus voor over de met een pastamachine gemaakte pasta.

Als je op zoek gaat naar een blikopener zal je echter zien dat het aanbod enorm groot is (meer dan 150 bij de grootste webshop bijvoorbeeld). Chefcheck heeft daarom uitgezocht wat de beste blikopeners zijn in een bepaalde categorie. Dit onderzoek is gedaan door te kijken wat consumenten die de betreffende blikopeners hebben vinden van de openers. Ook hebben de Chefcheck experts gekeken naar de kwaliteit van materialen en de bouwkwaliteit. Nu vind je eerst de top 3 met de beste blikopeners in de meeste gezochte categorieën. Verder op deze pagina vind je een uitleg bij de gekozen beste koop en vind je nog meer categorieën.

Productnaam Categorie Kopen
Beste elektrische blikopener Tornado Elektrische BlikopenerTornado Elektrische BlikopenerBeste elektrische blikopener Bekijk product op Bol.com
Leifheit blikopener Leifheit Comfortline BlikopenerLeifheit Comfortline BlikopenerLeifheit blikopener Bekijk product op Bol.com
Professionele blikopener Gefu Blikopener – RoestvrijstaalGefu Blikopener – RoestvrijstaalProfessionele blikopener Bekijk product op Bol.com

Beste blikopener 2021 uitslag

Ook al is een blikopener een eenvoudig stuk keukengerei, we hebben een serieuze test uitgevoerd op de verschillende blikopeners. Zo hebben we gelet op de hoeveel knijpkracht nodig is om de opener op het blik te zetten. We hebben ook erg goed gekeken naar de bouwkwaliteit en de degelijkheid, we vinden namelijk dat de opener een lange tijd mee moet kunnen gaan.

Ook de prijs kwaliteits-verhouding is belangrijk in al onze tests, ook bijvoorbeeld bij het vinden van simpele zaken als de beste kaasschaaf. En vanzelfsprekend moet het openen ook gemakkelijk een vlekkeloos gaan. En we hebben gelet op de mening van andere gebruikers, we hebben gekeken naar reviews van mensen die het product hebben en gebruiken.

Verder hebben we per categorie ook een aantal aandachtspunten gesteld. Zo is het bij een elektrische blikopener bijvoorbeeld belangrijk dat de motor krachtig genoeg is voor het openen van elk blik, ook dikkere blikken.

1. Tornado Elektrische Blikopener - Beste elektrische blikopener

Beste elektrische blikopener Tornado Elektrische Blikopener
 • Helemaal automatisch
 • Gebruiksvriendelijk - Senioren
 • Makkelijk op te bergen
 • Niet vaatwasserbestendig voor schoonmaak

Deze handige elektrische blikopener van Tornado opent blikken en potten binnen enkele seconden. De opener is voor zowel linkshandigen als rechtshandigen te gebruiken en is klein en comfortabel. De werking is volledig automatisch en wordt met 1 knop aangestuurd. Door zijn gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit hebben we de Tornado opener gekozen tot beste elektrische opener.

De elektrische blikopener van Tornado werkt op 2 simpele AA batterijen die inbegrepen zijn bij de levering. Door op de knop te klikken begint de blikopener automatisch te draaien om het blik te openen. Aan de onderkant van de blikopener zit een magneet waardoor hij de deksel vast houdt zodat je die makkelijk en veilig kunt verwijderen. Zo heb je nooit meer last van dat je je open kunt halen aan scherpe randjes van de deksel.

De opener is klein en comfortabel in de hand. Hij is gebruiksvriendelijk doordat hij maar met 1 knop bediend hoeft te worden en de rest doet hij automatisch. Geschikt voor ouderen die wat meer moeite hebben om blikken of potten te openen. Die opener wordt geleverd in de kleur rood en komt met 2 maanden garantie.


2. Leifheit Comfortline Blikopener - Leifheit blikopener

Leifheit blikopener Leifheit Comfortline Blikopener
 • Goede prijskwaliteit verhouding
 • Gehard snijwiel
 • Ergonomisch ontworpen handvat
 • Ingebouwde kroonkurkopener
 • Geen andere kleuren verkrijgbaar

Zonder enige kracht open je met de Leifheit Comfortline Blikopener blikken voor al je gerechten. Doordat hij uitgerust is met een gehard snijwiel, zijn ergonomisch ontwerp en een ingebouwde kroonkurkopener hebben we de Leifheit Comfortline Blikopener tot beste Leifheit blikopener gekozen.

De Leifheit blikopener snijdt met gemak door het metaal heen door zijn geharde snijwiel. Daardoor laat de blikopener zich ook heel gemakkelijk rond draaien en is hij erg fijn om te gebruiken. De handgrepen zijn van wit kunststof gemaakt en hebben een ergonomisch ontwerp waardoor ze erg fijn de hand liggen. Zonder enige spanning maak je met gemak de blikken open.

De blikopener heeft een ingebouwde kroonkurkopener waardoor hij ook nog eens multifunctioneel is! Na het gebruik is de blikopener eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Door zijn goede prijskwaliteit verhouding is de blikopener van Leifheit een geschikte koop voor in de keuken waar je veel profijt van zult hebben.


3. Gefu Blikopener – Roestvrijstaal - Professionele blikopener

Professionele blikopener Gefu Blikopener – Roestvrijstaal
 • Professionele blikopener
 • Goede kwaliteit
 • Ergonomisch ontwerp
 • Niet geschikt voor grote blikken

De Gefu Blikopener is de beste professionele blikopener verkrijgbaar. De blikopener is van rvs gemaakt + een coating laag over het draaimechanisme en handvat. De blikopener is zo ontworpen dat de opener geen scherpe randen achterlaat waardoor je deksel weer opnieuw kunt hergebruiken om het blik weer af te sluiten.

De draaischroef heeft een ergonomisch ontworpen handvat waardoor kracht zetten niet nodig is. Hierdoor zal je nooit last krijgen van verkrampingen in de handen, ideaal als je meerdere blikken op de avond moet open maken. Het mes in de blikopener werkt uitermate goed, erg precies en is lang genoeg om door de deksel heen te snijden zonder het eten aan de binnenkant te raken.

De blikopener is van roestvrijstaal en plastic gemaakt voor een lange levensduur en goede kwaliteit. De blikopener is klein van formaat en kan makkelijk in een keukenla worden opgeborgen of weggehangen worden aan het handige ophangoog. Gefu staat al jaren bekend om hun producten voor in de keuken van uitstekende kwaliteit zijn en door veel chefs in de professionele keuken worden gebruikt. De blikopener van Gefu wordt geleverd met 5 jaar garantie.


4. Brabantia Classic Blikopener - Brabantia blikopener

Brabantia blikopener Brabantia Classic Blikopener
 • Goede kwaliteit
 • Classic Design
 • Duurzaam en recyclebaar product
 • Vaatwasserbestendig

  De Brabantia Classic Blikopener opent alle blikken in een handomdraai. De stevige kunststof handgreep is uitgerust met een RVS ophangoog. Met de metalen draaikruk kan je veel kracht zetten om iedere blik te openen. Door zijn kwaliteit en eenvoud hebben we de Brabantia Classic Blikopener tot beste Brabantia blikopener gekozen.

  Deze fraaie blikopener van Brabantia is simpel, maar doet zijn werk goed en oogt ook nog eens mooi in de keuken. De metalen draaikruk is gemaakt van RVS voor een lange levensduur en is vaatwasserbestendig. De stevige kunststof handgreep loopt perfect over van de metalen handkruk waarmee veel kracht gezet kan worden om ieder blik te openen. Voor de handigheid heeft Brabantia ook nog eens een ophangoog van RVS gemaakt waardoor de blikopener gemakkelijk op te bergen is.

  Brabantia is een merk wat sinds 1919 al huishoudelijke tools maakt. Hun producten zijn kenmerkend door kwaliteit en design en zijn niet meer weg te denken uit een huishouden. Het zijn stijlvolle, kwalitatief goede producten die ontworpen zijn om te kunnen recyclen. Ze gaan jarenlang mee en als het product op is en weggegooid wordt, wordt het opnieuw gebruikt om een ander product tot stand te brengen. Zo ben je ook nog eens milieubewust bezig.


  Zelf een goede blikopener vinden

  Het kan natuurlijk goed zijn dat jouw ideale koop niet in het lijstje met blikopeners hierboven staat. Dan zal je zelf op zoek moeten gaan naar de beste blikopener. Om je op weg te helpen de beste koop te vinden om je blik te openen hebben we een koopgids gemaakt met de belangrijkste aandachtspunten.

  Links- of rechtshandige blikopener

  De meeste blikopeners zijn standaard gemaakt voor rechtshandigen. Als je linkshandig bent of de opener wilt kopen voor een linkshandige, dan is het zaak dat je er goed op let dat je een geschikte blikopener koopt. Een linkshandigen met een rechtshandige blikopener is vaak geen goede combinatie, hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor dunschillers.

  Robuustheid product

  Er komt aardig wat kracht te staan op een blikopener. Je ziet dan ook wel eens blikopeners die direct half uit elkaar vallen wanneer er een beetje kracht op uitgeoefend wordt. Ook is er het risico dat er veel speling komt in de verschillende onderdelen waar de blikopener uit opgebouwd is als de opener niet goed in elkaar gemaakt is met minder goede producten.

  Zonder bramen en/of scherpe randen

  Je wilt een blik openen zonder dat er bramen of scherpe randen achter blijven op het blik. Als dat lukt kun je gemakkelijk het blik vastpakken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je jezelf open haalt aan het blik, of nog erger: dat er stukjes van het scherp blik terecht komen in je eten. De beste blikopener hoort geen bramen of scherpe randen achter te laten en moet gewoon volledig veilig een blik kunnen openen.

  De prijs

  Er is eigenlijk bijna nooit een goede reden voor een fabrikant en/of winkel om een hoge prijs te vragen voor goede blikopeners. Het is simpel keukengerei dat in zulke grote aantallen gemaakt wordt dat het nooit duur zou moeten zijn. Een uitzondering hierop zijn elektrische blikopeners, omdat hier een motor in zit met de bijbehorend techniek zullen de kosten voor goede elektrische blikopeners een stuk hoger liggen dan de handmatige modellen.

  De prijzen voor de openers beginnen al bij ongeveer €2 en lopen op tot ongeveer €35. Je hebt ook nog veel duurdere, maar die zijn volgens ons dus te duur voor hetgeen ze eigenlijk meer kunnen. Wanneer je echt dagelijks meerdere blikken moeten openmaken kun je ervoor kiezen om een duurder model te kopen, die zijn wat meer geschikt voor professioneel gebruik.

  Conclusie beste blikopener

  Een blikopener is een simpel stuk keukengerei. Maar toch zijn er te veel openers die niet goed werken, die bijvoorbeeld van het blik afschieten of simpelweg niet goed door het blik heen snijden. Als je één van de bovenstaande beste blikopeners koopt weet je zeker dat je een goede opener koopt die goed werkt en je blik perfect open maakt.

  Als jouw ideale blikopener hier niet boven staat kun je natuurlijk altijd zelf op zoek gaan naar de beste koop. Wanneer je de aandachtspunten van de bovenstaande koopgids volgt weten we zeker dat je de voor jouw beste blikopener zult vinden en kan kopen.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een blikopener?

  De meeste blikopeners werken met een erg scherp mes in de vorm van een cirkel. Door deze cirkel als het ware met kracht over het blik te laten rollen, snij je het blik open. Afhankelijk van het model, gebeurt dit ronddraaien door middel van spierkracht of een elektrische motor.

  Hoe maak ik een blik openen zonder blikopener?

  Druk een gaatje in de deksel van het blik, doe dit aan de zijkant van het deksel. Vervolgens kun je voorzichtig het deksel rondom lossnijden met het scherpe mes.
  We raden je aan om gewoon een goede blikopener te kopen, dat maakt het leven een stuk eenvoudiger 🙂 .

  Plaats een reactie