Beste broodbakmachine 2021

Laatste update: 3 januari 2021 Elektrische keukenapparaten

Met de beste broodbakmachine geniet je voortaan iedere ochtend van vers brood! Het vinden van de beste koop kan alleen een behoorlijke opgave zijn, zeker omdat het aanbod zo enorm groot is. Onze expert hebben verschillende broodbakmachines uitgebreid getest zodat de keuze een stuk makkelijker wordt.

Met een goede broodbakmachine kan werkelijk iedereen heerlijk brood maken. Je hoeft namelijk alleen de ingrediënten erin te doen. De machine kneed de ingrediënten zelf tot het brooddeeg en zal het daarna heerlijk vers afbakken. Het verse brood kun je vervolgens direct opeten, ook vers gebakken brood uit een goed broodrooster met een gekookt eitje erop uit de eierkoker is natuurlijk ook heerlijk!

Op deze pagina vind je verschillende broodbakmachines die elk voor een bepaald gebruiksdoel als beste getest zijn. Zo hoef jij niet meer eindeloos te vergelijken om tot de beste machine voor het bakken van brood te komen.

Als je diepgaandere informatie over de aanbevolen broodbakmachines zoekt raden we je aan deze pagina verder te lezen. De pagina bestaat uit de volgende onderdelen.

Uitslag beste broodbakmachine

Welke broodmachine als best getest wordt, hangt van verschillende factoren af. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste broodbakmachine tegen een scherpe prijs? Of zoek je een broodmachine die als best getest is door zijn ruime aanbod aan mogelijkheden? Daarom hebben we de beste koop voor verschillende gebruiksdoelen en eisen en wensen.

1. Panasonic SD-ZB2512KXE - Beste all-round broodbakmachine

Beste all-round broodbakmachine Panasonic SD-ZB2512KXE
 • Biedt een groot aantal functies
 • Heel eenvoudig schoon te maken
 • Voegt automatisch ingrediënten toe
 • Niet mogelijk om te pauzeren

De Panasonic SD-ZB2512KXE wordt vaak gezien als de beste all-round broodbakmachine van dit moment. Het model beschikt over veel functies, waaronder zeventien verschillende programma’s! Zo bereid je voor iedere situatie een heerlijk brood. Bij de soep in de avond prefereer je wellicht ander brood, dan bij je ontbijt. Ook biedt deze Panasonic SD-ZB2512KXE een glutenvrij programma. Dit maakt dat mensen met een glutenallergie niet langer afhankelijk zijn van een lokale bakker.

Deze beste broodbakmachine beschikt over een automatische toevoer en kan een brood van minimaal 400 gram voor je bereiden. De beste all-round broodbakmachine is voorzien van een handig display. Hierop kun je het broodbakproces volgen! De Panasonic SD-ZB2512KXE beschikt over een automatische afslag, een automatische uitschakeling en een instelbaar bruiningsniveau. Ook voor het maken van je eigen jam of compote kan deze beste broodbakmachine worden ingezet. Om direct aan de slag te kunnen gaan met de Panasonic SD-ZB2512KXE, wordt deze standaard met een aantal recepten geleverd. Welk brood bak jij als eerste met deze beste all-round broodbakmachine?


2. Princess Wake Up 152006 - Goedkope broodbakmachine

Goedkope broodbakmachine Princess Wake Up 152006
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Handige timerfunctie
 • Duidelijke instructies in de handleiding
 • Vrij groot en log apparaat
 • Minder fraai design

Mocht je op zoek zijn naar een goedkope broodbakmachine, dan is de Princess Wake Up 152006 het overwegen waard. Dit model kan voor enkele tientjes worden aangeschaft en biedt je heerlijk vers brood in de ochtend! Het model is uitgevoerd met vijftien verschillende functies. Hiermee doet de Princess Wake Up 152006 niet onder voor de duurdere broodbakmachines. Daarbij wordt deze beste goedkope broodmachine standaard geleverd met een bakblik met antiaanbaklaag, een handige maatbeker en maatlepel en een losse deeghaak. Ook krijg je bij de Princess Wake Up 152006 een accessoire om de deeghaak eenvoudig uit het brood te kunnen verwijderen, als deze klaar is.

In tegenstelling tot veel andere broodbakmachines is deze goedkope broodmachine gemaakt van kunststof. Het model beschikt over een vermogen van 600 Watt, waarmee deze iets minder krachtig is dan duurdere modellen. Met de Princess Wake Up 152006 bak je naast een vers brood, ook een heerlijke cake. Zelfs het maken van je eigen jam en compote is mogelijk met deze Princess Wake Up 152006.


3. Panasonic SD-ZX2522KXG - Beste broodbakmachine glutenvrij

Beste broodbakmachine glutenvrij Panasonic SD-ZX2522KXG
 • Stijlvol ontworpen broodmachine
 • Beschikt over 37 functies
 • Handige dispenser voor noten en zaden
 • Warmhoudfunctie ontbreekt

Deze Panasonic SD-ZX2522KXG is volgens onze test de beste koop broodbakmachine voor het bakken van glutenvrij brood. Er is een speciaal programma voor glutenvrij brood dat er voor zorgt het brood goed bind (mits het juiste meel gebruikt wordt).

Daarnaast kun je nog veel meer met deze broodbakmachine. Het model beschikt maar liefst over 37 verschillende functies. Het maakt dat je de Panasonic SD-ZX2522KXG ook voor bijvoorbeeld een cake of je eigen pasta en cake kunt gebruiken, ook glutenvrij. Wist je dat je naast glutenvrij brood bakken, ook je eigen roggebrood kunt maken?

Het apparaat beschikt over een gistdispenser, die de kwaliteit van het brood bevordert. Ook kun je de dispenser gebruiken voor het toevoegen van extra ingrediënten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noten, zaden of rozijntjes. Zo kom je tot de lekkerste broden met de beste broodbakmachine voor glutenvrij brood! Het model wordt standaard met een kneedhaak, een maatbeker en een startlepel geleverd. Zo kun je direct aan de slag met het bereiden van je eigen glutenvrije brood. De behuizing van deze broodbakmachine is gemaakt van metaal en heeft een zilveren kleur.


Zelf de beste broodbakmachine vinden

Als je liever zelf op zoek gaat welk apparaat het best in staat zal zijn om de broden te bakken voor je die jij wilt eten raden we je aan op de volgende punten te letten. Met deze lijst kom je gegarandeerd bij de beste koop uit.

Behuizing

Een eerste aspect om naar te kijken, is de behuizing van de broodbakmachine. Let hierbij bijvoorbeeld op de vorm en de kwaliteit van deze behuizing. Zo moet de vorm van de behuizing onder andere aansluiten bij de beschikbare ruimte in je keuken. Ook wil je ervan verzekerd zijn, dat de behuizing van een goede kwaliteit is. Snelle beschadigingen aan de behuizing worden zo voorkomen!

Ook handig is het, wanneer een behuizing van de broodmachine bijvoorbeeld van een kijkvenster voorzien is. Met het kijkvenster houd je eenvoudig in de gaten hoe het brood zich ontwikkelt. Een vierde element van de behuizing, zijn de knoppen op de beste broodmachine. Enerzijds geeft een groot aantal knoppen aan, dat de machine over een groot aantal functies beschikt. Anderzijds kan dit de bediening van het apparaat onnodig lastig maken.

Dispensener

Leuke extraatjes op een broodbakmachine kunnen het net iets aantrekkelijker maken om juist voor een bepaalde broodmachine te kiezen. Kijk bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van een dispenser op het apparaat. Een dispenser maakt het toevoegen van ingrediënten zoals rozijnen of noten heel eenvoudig! De dispenser doet op de het juiste momenten de extra ingrediënten zoals noten, krenten, rozijnen door het deeg heen.

Op deze manier bak je niet alleen een standaardbrood, maar bereid je bijvoorbeeld ook op heerlijk notenbrood. Ideaal voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Wie geniet er niet van een heerlijk vers brood met rozijntjes of noten?

Speltbrood bak programma

Een van de voordelen van de beste broodbakmachines is de mogelijkheid om onder andere een speltbrood bakprogramma te gebruiken. Speltbrood is namelijk een van de trends uit de afgelopen jaren! Het kopen van speltbrood in de winkel is echter behoorlijk duur.

Door het speltbrood zelf te bakken geniet je van verser en daarbij minstens zo gezond brood, als uit de winkel. Op internet vind je handige recepten om zelf een speltbrood te kunnen bakken. In sommige gevallen wordt er bij de nummer 1 broodbakmachine zelfs een handig receptenboekje meegeleverd.

Glutenvrij bak programma

Niet iedere winkel of bakker zal glutenvrij brood verkopen. Wanneer je glutenvrij moet of wilt eten maakt het de aanschaf van de beste broodbakmachine des te meer het overwegen waard! Enerzijds geniet je met een broodbakmachine ook met een glutenallergie van vers brood. Het glutenvrije brood uit de winkel is vaak minder vers en daardoor minder lekker.

Anderzijds kun je het brood voortaan zelf maken, waardoor je niet afhankelijk bent van anderen. Door het glutenvrij bak programma van de broodmachine te gebruiken, hoef je zelf geen kennis te hebben over het bakken van glutenvrij brood. Net als voor het bereiden van een spelt brood, vind je ook voor het bakken van glutenvrij brood recepten op internet en is er zelfs speciaal meel te krijgen.

Warmhoudfunctie voor beste broodbakmachine

Met de wamrhoudfunctie kun je ervoor kiezen om het brood warm te houden totdat je het gaat eten. Een warm brood voelt natuurlijk altijd alsof het vers is. Dit is in onze ogen een grote plus, als je de beste broodbakmachine zoekt kan dit wel eens een erg interessante functie zijn.

Timer functie

Om in de ochtend te kunnen genieten van heerlijk vers brood, kan het uitstellen van het bakprogramma een slimme keuze zijn. Zo is het brood nog enigszins warm als je de broodmachine in de ochtend opent! Veel broodbakmachines zijn voorzien van een handige timerfunctie. Deze timerfunctie maakt het uitstellen van de start van een bakprogramma mogelijk.

Kortskleurregelaar

Hiermee kun je instellen welke kleur je wilt dat de korst van het brood krijgt nadat deze gebakken is. Een leuke functie, maar die is niet perse van levensbelang. Leuk als je dat wilt, maar niet perse belangrijk voor de smaak.

Deeg maken in de broodbackmachine

Alle broodbakmachines hebben de mogelijkheid om er deeg in te laten kneden. Hierbij moet gezegd worden dat de functies niet altijd optimaal werken. We hebben hier wel op gelet bij het kiezen van de beste broodbakmachines, de bovenstaande machine hebben dus allemaal een kneedfunctie die goed presteert.

Toch kun je meer invloed op het kneden van het brooddeeg uitoefenen. Als je dat wilt raden we je aan een keukenmachine of keukenmixer te gebruiken. Deze apparaten zijn simpelweg gemaakt voor het kneden van deeg en doen dit simpelweg beter. Zeker bij grof deeg en/of grote hoeveelheden deeg is het raadzaam een speciale machine hiervoor te gebruiken.

Waarom een broodbakmachine kopen

Naast de mogelijkheid om brood te bakken, kun je er ook voor kiezen om onder andere een cake te maken. Voeg het meel en andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld rozijnen en noten bij elkaar, waarna de nummer 1 broodbakmachine de rest voor je doet!

De beste broodbakmachine neemt de volledige bereiding van het brood voor je uit handen. Zo zorgt de broodbakmachine bijvoorbeeld voor het mixen van het meel met de andere ingrediënten, het kneden van het deeg en het bakken van het brood. Je kunt er zelfs voor kiezen om het brood nog enige tijd warm te houden!

Conclusie beste broodbakmachine

Kortom, bij het kiezen van de beste broodmachine zijn er tal van factoren om rekening mee te houden. Kijk naar de behuizing van de broodbakmachine, de functies die de broodmachine aanbiedt en de eventuele aanwezigheid van een timerfunctie. Zo weet je zeker dat je jaren vooruit kunt met je eigen broodbakmachine! Er is niets lekkerder dan de dag beginnen met een vers sneetje brood, al dan niet uit het beste broodrooster. Voor welke beste broodmachine op deze pagina kies jij?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine werkt omdat het bestaat uit een verwarmingselement, een bakvorm, een warmtesensor en een computer voor de aansturing. De gebruiker hoeft enkel de ingrediënten of het deeg erin te doen. Daarna duurt het ongeveer 3 uur voordat het brood gebakken is.

Hoe lang duurt brood bakken?

Het bakken van een brood kost ongeveer 3 uur met een broodbakmachine.

Hoeveel kost een brood uit de broodbakmachine?

Een brood uit de broodbakmachine ongeveer €1,45. Hierbij hebben we ingrediënten, broodbakmachine zelf en de energiekosten meegerekend.

Plaats een reactie