Beste broodbakmachine test 2024, modellen voor goedkoop, glutenvrij, all round

Laatste update: 25 augustus 2023

Met de beste broodbakmachine geniet je voortaan iedere ochtend van vers brood! Het vinden van de beste koop kan alleen een behoorlijke opgave zijn, zeker omdat het aanbod zo enorm groot is. Onze expert hebben verschillende broodbakmachines uitgebreid getest zodat de keuze een stuk makkelijker wordt.

Met een goede broodbakmachine kan werkelijk iedereen heerlijk brood maken. Je hoeft namelijk alleen de ingrediënten erin te doen. De machine kneed de ingrediënten zelf tot het brooddeeg en zal het daarna heerlijk vers afbakken. Het verse brood kun je vervolgens direct opeten, ook vers gebakken brood uit een goed broodrooster met een gekookt eitje erop uit de eierkoker is natuurlijk ook heerlijk!

Op deze pagina vind je verschillende broodbakmachines die elk voor een bepaald gebruiksdoel als beste getest zijn. Zo hoef jij niet meer eindeloos te vergelijken om tot de beste machine voor het bakken van brood te komen. Eerst zie je snel in een tabel dat de beste koop voor de 3 populairste categorieën. Verder op de pagina ontdek je waarom we juist deze modellen gekozen hebben.

Product Categorie Prijs
Beste all-round broodbakmachinePanasonic SD-YR2550SXEBeste all-round broodbakmachine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie
beste goedkope broodbakmachine Princess Wake Up 152006Princess Wake Up 152006Goedkope broodbakmachine
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste broodbakmachine glutenvrijInventum BM55 – BroodbakmachineBeste broodbakmachine glutenvrij

Welke broodmachine als best getest wordt, hangt van verschillende factoren af. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste broodbakmachine tegen een scherpe prijs? Of zoek je een broodmachine die als best getest is door zijn ruime aanbod aan mogelijkheden? Daarom hebben we de beste koop voor verschillende gebruiksdoelen en eisen en wensen.

Beste broodbakmachine 2024

1. Beste all-round broodbakmachine - Panasonic SD-YR2550SXE

Beste all-round broodbakmachine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie

De Panasonic SD-YR2550SXE wordt vaak gezien als de beste all-round broodbakmachine van dit moment. Het model beschikt over veel functies, waaronder 31 verschillende programma’s! Zo bereid je voor iedere situatie een heerlijk brood. Bij de soep in de avond prefereer je wellicht ander brood, dan bij je ontbijt. Ook biedt deze Panasonic SD-YR2550SXE maar liefst 4 glutenvrije programma’s. Dit maakt dat mensen met een glutenallergie niet langer afhankelijk zijn van een lokale bakker.

Deze beste broodbakmachine beschikt over een automatische toevoer en kan een brood van minimaal 400 gram voor je bereiden. De machine heeft een rozijnen/noten en gist dispenser. De beste all-round broodbakmachine is voorzien van een handig display. Hierop kun je het broodbakproces volgen! De Panasonic SD-YR2550SXE beschikt over een automatische afslag, een automatische uitschakeling en een instelbaar bruiningsniveau. Ook voor het maken van je eigen jam of compote kan deze beste broodbakmachine worden ingezet. Om direct aan de slag te kunnen gaan met de Panasonic SD-YR2550SXE, wordt deze standaard met een aantal recepten geleverd. Welk brood bak jij als eerste met deze beste all-round broodbakmachine?

 • Biedt een groot aantal functies
 • Heel eenvoudig schoon te maken
 • Voegt automatisch ingrediënten toe
 • Niet mogelijk om te pauzeren

2. Goedkope broodbakmachine - Princess Wake Up 152006

beste goedkope broodbakmachine Princess Wake Up 152006
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Mocht je op zoek zijn naar een goedkope broodbakmachine, dan is de Princess Wake Up 152006 het overwegen waard. Dit model kan voor enkele tientjes worden aangeschaft en biedt je heerlijk vers brood in de ochtend! Het model is uitgevoerd met vijftien verschillende functies. Hiermee doet de Princess Wake Up 152006 niet onder voor de duurdere broodbakmachines. Daarbij wordt deze beste goedkope broodmachine standaard geleverd met een bakblik met antiaanbaklaag, een handige maatbeker en maatlepel en een losse deeghaak. Ook krijg je bij de Princess Wake Up 152006 een accessoire om de deeghaak eenvoudig uit het brood te kunnen verwijderen, als deze klaar is.

In tegenstelling tot veel andere broodbakmachines is deze goedkope broodmachine gemaakt van kunststof. Het model beschikt over een vermogen van 600 Watt, waarmee deze iets minder krachtig is dan duurdere modellen. Met de Princess Wake Up 152006 bak je naast een vers brood, ook een heerlijke cake. Zelfs het maken van je eigen jam en compote is mogelijk met deze Princess Wake Up 152006.

 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Handige timerfunctie
 • Duidelijke instructies in de handleiding
 • Vrij groot en log apparaat
 • Minder fraai design

3. Beste broodbakmachine glutenvrij - Inventum BM55 – Broodbakmachine

Deze Inventum BM55 is volgens onze test de beste koop broodbakmachine voor het bakken van glutenvrij brood. Er is een speciaal programma voor glutenvrij brood dat er voor zorgt het brood goed bind (mits het juiste meel gebruikt wordt).

Daarnaast kun je nog veel meer met deze broodbakmachine. Het model beschikt maar liefst over 12 automatische functies. Het maakt dat je de Inventum BM55 ook voor bijvoorbeeld een cake of je eigen jam kunt gebruiken, ook glutenvrij. Wist je dat je naast glutenvrij brood bakken, ook je eigen roggebrood kunt maken?

In het apparaat kun je maximaal 800 gram brood maken. Met de instelbare timer kun je het programma ’s ochtends vroeg laten beginnen, zodat het brood klaar is wanneer je wakker wordt. Zo kom je tot de lekkerste broden met de beste broodbakmachine voor glutenvrij brood! Ook heeft dit apparaat een handige warmhoudfunctie, zo geniet je de hele dag door van je verse warme brood.

 • Stijlvol ontworpen broodmachine
 • Beschikt over 12 programma's
 • Geschikt voor het maken jam, cake en glutenvrij brood
 • Geen accessoires meegeleverd

4. Beste broodbakmachine voor grote broden - Moulinex – Home Bread Baguette OW6101 – Broodbakmachine

Maak je eigen stokbrood of bak brood voor het hele gezin met de broodbakmachine van Moulinex. Hier kun je namelijk broden mee maken tot 1.5 kg. De broodbakmachine wordt geleverd met bakkersaccessoires en stokbroodplaten, heeft een vermogen van 1600 W en 16 automatische programma’s. Genoeg opties dus!

Deze broodbakmachine is uniek door de grotere bakvorm en 2 kneedhaken. Er zit een uitstel functie op, een warmhoudfunctie en een pasta en snelbakfunctie. Mooie korstjes en goed gebakken broden, dat lukt allemaal met deze machine. Maar anders dan dat de naam zegt, kun je veel meer dan brood maken in deze machine. Denk hierbij aan cakes, jam, pasta en pizzadeeg.

Ervaar extra gemak dankzij de 16 automatische programma’s. Voeg de ingrediënten toe, kies het gewenste programma en de rest wordt voor je geregeld! Door de vele mogelijkheden, de grote inhoud en de gebruiksvriendelijkheid vinden wij deze Moulinex – Home Bread Baguette OW6101 – Broodbakmachine de beste broodbakmachine voor grote broden.

 • Goed voor grote broden
 • Veel mogelijkheden
 • Kort snoer

5. Compacte broodbakmachine - Princess 152007 Homemade Deluxe

Compacte broodbakmachine
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De zoektocht naar een compacte broodbakmachine kan behoorlijk lastig zijn. Toch zijn wij enthousiast geworden over een kleine broodbakmachine, namelijk de Princess 152007 Broodbakmachine. Deze broodbakmachine is compact, geschikt voor brood tussen de 500 en 750 gram en heeft 19 voorgeprogrammeerde standen.

Deze kleine machine voor brood bakken is niet alleen erg handig, maar ziet er ook nog eens mooi uit dankzij de RVS behuizing. Met 19 verschillende standen kun je allerlei soorten brood maken, van maisbrood naar glutenvrij. Maar deze broodbakmachine van Princess is bijvoorbeeld ook geschikt voor cakedeeg, jam en bananenbrood. Je kunt dus lekker aan de slag met deze broodbakmachine!

De broodbakmachine van Princess heeft een handig display waar je eenvoudig een programma kunt kiezen en de bereidingstijd kunt zien. Ook heeft de broodmachine een handig kijkvenster. Met de afmetingen 31 x 21 x 27 (lxbxh) neemt hij weinig ruimte in. Door de hoge kwaliteit en luxe uitstraling vinden wij deze Princess 152007 Homemade Deluxe – Broodbakmachine de beste compacte broodbakmachine van dit moment. Een ware eye-catcher voor in elke keuken.

 • Compact met veel functionaliteiten
 • Betaalbaar
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Niet geschikt voor grote hoeveelheden

Zelf de beste broodbakmachine vinden

Als je liever zelf op zoek gaat welk apparaat het best in staat zal zijn om de broden te bakken voor je die jij wilt eten raden we je aan op de volgende punten te letten. Met deze lijst kom je gegarandeerd bij de beste koop uit.

Behuizing van een goede broodbakmachine

Een eerste aspect om naar te kijken, is de behuizing van de broodbakmachine. Let hierbij bijvoorbeeld op de vorm en de kwaliteit van deze behuizing. Zo moet de vorm van de behuizing onder andere aansluiten bij de beschikbare ruimte in je keuken. Ook wil je ervan verzekerd zijn, dat de behuizing van een goede kwaliteit is. Snelle beschadigingen aan de behuizing worden zo voorkomen!

Ook handig is het, wanneer een behuizing van de broodmachine bijvoorbeeld van een kijkvenster voorzien is. Met het kijkvenster houd je eenvoudig in de gaten hoe het brood zich ontwikkelt. Een vierde element van de behuizing, zijn de knoppen op de beste broodmachine. Enerzijds geeft een groot aantal knoppen aan, dat de machine over een groot aantal functies beschikt. Anderzijds kan dit de bediening van het apparaat onnodig lastig maken.

Dispensener

Leuke extraatjes op een broodbakmachine kunnen het net iets aantrekkelijker maken om juist voor een bepaalde broodmachine te kiezen. Kijk bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van een dispenser op het apparaat. Een dispenser maakt het toevoegen van ingrediënten zoals rozijnen of noten heel eenvoudig! De dispenser doet op de het juiste momenten de extra ingrediënten zoals noten, krenten, rozijnen door het deeg heen.

Op deze manier bak je niet alleen een standaardbrood, maar bereid je bijvoorbeeld ook op heerlijk notenbrood. Ideaal voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Wie geniet er niet van een heerlijk vers brood met rozijntjes of noten?

Speltbrood bak programma broodbakmachines

Een van de voordelen van de beste broodbakmachines is de mogelijkheid om onder andere een speltbrood bakprogramma te gebruiken. Speltbrood is namelijk een van de trends uit de afgelopen jaren! Het kopen van speltbrood in de winkel is echter behoorlijk duur.

Door het speltbrood zelf te bakken geniet je van verser en daarbij minstens zo gezond brood, als uit de winkel. Op internet vind je handige recepten om zelf een speltbrood te kunnen bakken. In sommige gevallen wordt er bij de nummer 1 broodbakmachine zelfs een handig receptenboekje meegeleverd.

Glutenvrij bak programma

Niet iedere winkel of bakker zal glutenvrij brood verkopen. Wanneer je glutenvrij moet of wilt eten maakt het de aanschaf van de beste broodbakmachine des te meer het overwegen waard! Enerzijds geniet je met een broodbakmachine ook met een glutenallergie van vers brood. Het glutenvrije brood uit de winkel is vaak minder vers en daardoor minder lekker.

Anderzijds kun je het brood voortaan zelf maken, waardoor je niet afhankelijk bent van anderen. Door het glutenvrij bak programma van de broodmachine te gebruiken, hoef je zelf geen kennis te hebben over het bakken van glutenvrij brood. Net als voor het bereiden van een spelt brood, vind je ook voor het bakken van glutenvrij brood recepten op internet en is er zelfs speciaal meel te krijgen.

Warmhoudfunctie voor beste broodbakmachine

Met de wamrhoudfunctie kun je ervoor kiezen om het brood warm te houden totdat je het gaat eten. Een warm brood voelt natuurlijk altijd alsof het vers is. Dit is in onze ogen een grote plus, als je de beste broodbakmachine zoekt kan dit wel eens een erg interessante functie zijn.

Timer functie

Om in de ochtend te kunnen genieten van heerlijk vers brood, kan het uitstellen van het bakprogramma een slimme keuze zijn. Zo is het brood nog enigszins warm als je de broodmachine in de ochtend opent! Veel broodbakmachines zijn voorzien van een handige timerfunctie. Deze timerfunctie maakt het uitstellen van de start van een bakprogramma mogelijk.

Kortskleurregelaar

Hiermee kun je instellen welke kleur je wilt dat de korst van het brood krijgt nadat deze gebakken is. Een leuke functie, maar die is niet perse van levensbelang. Leuk als je dat wilt, maar niet perse belangrijk voor de smaak.

Prijs van een goede broodbakmachine

Ook de prijs is natuurlijk belangrijk wanneer je een broodbakmachine wilt kopen. Zeker omdat de prijzen nogal uiteenlopen is het zeker de moeite waard om hier goed naar te kijken.

Een goede broodbakmachine kun je kopen vanaf ongeveer €60. De duurdere modellen zijn te koop vanaf ongeveer €180 tot €250. Met de duurdere modellen kun je vaak een zwaarder brood per keer bakken. Ook zijn er vaak meer accessoires bijgeleverd.

Deeg maken in de broodbackmachine

Alle broodbakmachines hebben de mogelijkheid om er deeg in te laten kneden. Hierbij moet gezegd worden dat de functies niet altijd optimaal werken. We hebben hier wel op gelet bij het kiezen van de beste broodbakmachines, de bovenstaande machine hebben dus allemaal een kneedfunctie die goed presteert. Dit werkt eigenlijk altijd met 2 deeghaken die in het apparaat aanwezig zijn en dus verantwoordelijk zijn voor het kneden en maken van het deeg.

Toch kun je meer invloed op het kneden van het brooddeeg uitoefenen. Als je dat wilt raden we je aan een keukenmachine of handmixer te gebruiken. Deze apparaten zijn simpelweg gemaakt voor het kneden van deeg en doen dit simpelweg beter. Zeker bij grof deeg en/of grote hoeveelheden deeg is het raadzaam een speciale machine hiervoor te gebruiken.

Waarom een broodbakmachine kopen?

Naast de mogelijkheid om brood te bakken, kun je er ook voor kiezen om onder andere een cake te maken. Voeg het meel en andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld rozijnen en noten bij elkaar, waarna de nummer 1 broodbakmachine de rest voor je doet!

De beste broodbakmachine neemt de volledige bereiding van het brood voor je uit handen. Zo zorgt de broodbakmachine bijvoorbeeld voor het mixen van het meel met de andere ingrediënten, het kneden van het deeg en het bakken van het brood. Je kunt er zelfs voor kiezen om het brood nog enige tijd warm te houden!

Bekende merken voor goede broodbakmachines

Er zijn steeds meer elektronica merken die ervoor gekozen hebben een broodbakmachine op de markt te brengen. Toch zijn er een aantal merken die gemiddeld genomen de beste broodbakmachines maken omdat ze erg bekend zijn met de productie ervan. De volgende merken maken doorgaans goede machines:

 • Panasonic
 • Princess
 • Moulinex
 • Inventum

Verdiep je vooraf natuurlijk goed in wat de voordelen en nadelen zijn van de verschillende apparten die je koopt. Maar in de regel zijn bovenstaande merken, merken die een goede prijs kwaliteit leveren als een je een goede broodbakmachine koopt.

Conclusie beste broodbakmachine

Kortom, bij het kiezen van de beste broodmachine zijn er tal van factoren om rekening mee te houden. Kijk naar de behuizing van de broodbakmachine, de functies die de broodmachine aanbiedt en de eventuele aanwezigheid van een timer functie. Zo weet je zeker dat je jaren vooruit kunt met je eigen broodbakmachine! Er is niets lekkerder dan de dag beginnen met een vers sneetje brood, al dan niet uit het beste broodrooster. Voor welke beste broodmachine op deze pagina kies jij?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine werkt omdat het bestaat uit een verwarmingselement, een bakvorm, een warmtesensor en een computer voor de aansturing. De gebruiker hoeft enkel de ingrediënten of het deeg erin te doen. Daarna duurt het ongeveer 3 uur voordat het brood gebakken is.

Hoe lang duurt brood bakken?

Het bakken van een brood kost ongeveer 3 uur met een broodbakmachine.

Hoeveel kost een brood uit de broodbakmachine?

Een brood uit de broodbakmachine ongeveer €1,45. Hierbij hebben we ingrediënten, broodbakmachine zelf en de energiekosten meegerekend.

Plaats een reactie