Beste broodrooster 2024, voor stokbrood, in retro design, voor tosti’s & meer

Laatste update: 17 november 2023

Een lekker knapperig geroosterd broodje, dat vinden we allemaal lekker. Met een goed broodrooster is dat gelukkig snel en makkelijk te doen. Er zijn alleen zoveel verschillende modellen toaster dat het lastig om het beste broodrooster voor jouw wensen en eisen te vinden.

Wij hebben daarom voor verschillende categorieën broodroosters getest zodat we de beste koop voor de desbetreffende categorie konden kiezen. Zo vind jij snel en gemakkelijk het beste broodrooster voor jouw wensen en eisen. Zo maak je snel en goed lekkere toast.

Hieronder vind je eerst de uitslag van onze grote broodroosters test. Daarna vind je meer details over de test en kun je lezen hoe je zelf de beste koop kunt vinden. Ook vind je lager op de pagina nog meer categorieën met de daarbij horende beste keuzes in verschillende gebruiksdoelen voor broodroosters. Als je ideale toaster er niet tussen staat kun je onze uitgebreide koopgids gebruiken om zelf een goed model te kiezen.

Product Categorie Prijs
Broodrooster met tostiklemEstus Iconic zwartBroodrooster met tostiklem
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste broodrooster voor stokbroodTefal TL330D BroodroosterBeste broodrooster voor stokbrood
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
Retro design broodroosterSMEG TSF01RDEU RoodRetro design broodrooster

Aandachtspunten in onze broodrooster test

Om te beslissen wat de beste broodroosters zijn hebben we een aantal belangrijke punten gekozen die in elke categorie belangrijk zijn. Dit zijn de volgende punten:

 • Het belangrijkste punt bij het kiezen van het beste broodrooster is dat deze simpelweg het brood goed en gelijkmatig roostert. Het apparaat moet simpelweg heerlijke toast maken.
 • Een instellingsknop om de lengte van het roosteren te bepalen. Het ene brood moet nu eenmaal langer in het broodrooster dan de ander om het gelijkmatig te toasten.
 • De prijs/kwaliteitsverhouding in orde is. Een broodrooster is over het algemeen niet heel duur, maar toch vinden we dat een apparaat zijn prijs waard moet zijn. Dit is dus ook een aandachtspunt tijdens het testen.
 • De ervaringen van andere mensen die het broodrooster hebben. Deze ervaringen zeggen vrij veel over hoe tevreden mensen ermee zijn, ook na langere tijd. Wij checken daarom actief de reviews.

Daarnaast letten we natuurlijk op specifieke gebruiksdoel in de categorie, zo vinden we het bijvoorbeeld in categorie “beste broodrooster met tostiklem” belangrijk dat de tostiklem ook van goede kwaliteit is en makkelijke te gebruiken is.

Uitslag beste broodrooster 2024

Dan nu de verschillende gebruiksdoelen en de beste koop die daarbij hoort volgens onze experts en volgens de ervaringen van verschillende consumenten die een bepaald broodrooster hebben.

1. Broodrooster met tostiklem - Estus Iconic zwart

Broodrooster met tostiklem
Bekijk bij Bol
#Advertentie

The Estus broodrooster met tostiklem wordt door velen beschouwd als het beste broodrooster met tostiklem. Dankzij deze tostiklem is de Estus iconic broodrooster zeer geschikt voor het bereiden van een tosti of een heerlijke croque monsieur. Dit maakt dat je voortaan heerlijk in je eigen lunchroom kunt lunchen! Dit broodrooster tosti combi is misschien wat prijzig, maar daar krijg je kwaliteit voor terug. Voor deze investering heb je een broodrooster en tosti apparaat in 1, die ook nog eens jaren mee zal gaan. Ook heeft het apparaat een mooi retro design.

Ook fijn aan dit model is de uitneembare kruimellade. Zo kun je het beste broodrooster met tostiklem eenvoudig schoonmaken na het gebruik hiervan. Standaard wordt het model geleverd met twee tostiklemmen en een handige handleiding. In deze handleiding wordt heel duidelijk toegelicht hoe de verschillende functies gebruikt kunnen worden. Een nadeel aan dit broodrooster en tosti apparaat in 1, is dat je een boterham niet eenzijdig kunt roosteren. Als voordeel kan daarentegen genoemd worden, dat het apparaat over een ontdooifunctie beschikt. Daarnaast heeft deze broodrooster extra brede sleuven, waardoor je ook sandwiches en croissants kunt toasten of opwarmen.

Voor het maken van een tosti kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een contactgrill, sterker nog: dat wordt daar vaker voor gebruikt voor. We hebben een speciale pagina over de beste contactgrills geschreven.

 • Maar liefst zes verschillende standen
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Handige ontdooifunctie op dit apparaat
 • Eenzijdig roosteren niet mogelijk

2. Beste broodrooster voor stokbrood - Tefal TL330D Broodrooster

Op zoek naar het beste broodrooster voor stokbrood? In dat geval is deze Tefal TL330D Broodrooster meer dan het bekijken waard! Dit model is uitgevoerd met een bijzonder lange sleuf, die het heel eenvoudig maakt om het stokbrood lekker knapperig te krijgen. Houd er rekening mee dat het model niet geschikt is voor een lang stokbrood dat in z’n geheel erin moet. Je zult het stokbrood over de lengte door midden te snijden, anders zijn de sleuven te smal.

Naast het feit dat de lange sleuf van dit model geschikt is voor halve stokbroden, kun je het broodrooster ook gebruiken voor grote boterhammen. Handig als je van wat dikker brood houdt! Of wanneer je 4 sneetjes brood tegelijk wilt roosteren. Veel broodroosters zijn hier niet geschikt voor. Het model is uitgevoerd met twee losse sleuven. Met een vermogen van maar liefst 1.400 Watt is een boterham razendsnel bruin van kleur. De behuizing van de Tefal TL330D Broodrooster is gemaakt van metaal en is zilver van kleur. Dit maakt dat je het broodrooster gewoon op je aanrecht kunt laten staan, het design is namelijk mooi.

 • Chique, luxueuze look
 • Model met veel ruimte
 • Ideaal voor stokbroden
 • Bruiningsproces is lastig te volgen

3. Retro design broodrooster - SMEG TSF01RDEU Rood

Bij de aanschaf van een broodrooster, kun je onder meer voor het beste retro broodrooster kiezen. Een goed voorbeeld van zo’n broodrooster met een leuk, retro design is de SMEG TSF01RDEU Rood. Dit broodrooster heeft niet alleen een stoere uitstraling, maar is daarbij van een hoge kwaliteit! Het model heeft twee sleuven om de broodjes in te kunnen toasten. De sleuven zijn behoorlijk dik, wat dit beste broodrooster ook geschikt maakt voor een wat dikkere boterham. Met een vermogen van 950 Watt zijn de boterhammen snel verwarmd.

Voordat je het brood verwarmt, heb je de keuze uit zes verschillende standen. Zo kun je zelf bepalen hoe bruin je de boterhammen wilt laten worden! Dankzij het fraaie design van dit beste retro broodrooster, kun je deze gewoon op het aanrecht laten staan. Vaak wordt het broodrooster zelfs een heuse eyecatcher in je keuken. Het model is gemaakt van metaal en heeft een opvallende rode kleur.

 • Handige klemmen in het broodrooster
 • Stijlvol retro design
 • Heel eenvoudig te bedienen
 • Helaas geen opwarmrek bij het broodrooster

4. Goedkope broodrooster - Tristar Broodrooster BR-1013

De Tristar Broodrooster BR-1013 broodrooster is de beste goedkope broodrooster die je vandaag de dag kunt kopen. Met z’n prijs van onder de €20 is dit broodrooster echt heel laag geprijsd. Zeker als je bedenkt dat de kwaliteit prima in orde is en het broodrooster beter presteert dan duurdere toasters.

Dit goedkope broodrooster heeft alle functies die je mag van verwachten. Zo vind je een thermostaat draaiknop met 6 verschillende standen. Ook een uitneembare kruimellade is aanwezig. Na de roostertijd komen de broodjes automatisch omhoog, maar dit kun je ook forceren door de cancel knop in te drukken die je ook op het apparaat vindt.

Wat ons verder opviel aan dit apparaat is dat het anti slip voetjes heeft. Dit is simpel, maar toch echt wel een fijne toevoeging die je zeker niet terugvindt op alle goedkopere broodroosters. Al met al krijg je echt een prima apparaat voor heel weinig geld.

 • Kruimellade
 • Perfecte prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk te gebruiken
 • Iets kleinere sleuven waardoor heel groot brood niet past

5. Broodrooster 4 sneden - Westinghouse Retro Broodrooster – 4 Slice Toaster

Deze broodrooster van Westinghouse zit vol handige opties! De broodrooster is geschikt voor 4 sneetjes brood, heeft 5 verschillende roosterfuncties, heeft een warmhoudrek en een lichtindicator. Het voetstuk bevat anti-slip, waardoor de broodrooster goed op zijn plek blijft staan. De retro look geeft deze broodrooster een stoere vintage uitstraling.

Deze grote broodrooster is ideaal voor grote gezinnen of voor iemand met stevige trek. De Westinghouse Retro Broodrooster is namelijk geschikt voor 4 sneden brood. Handig is dat ze per 2 roosters te bedienen zijn. Ook zitten er twee verwarmingsrekjes bij, waarmee je ook andere soort broodjes warm kunt houden. Dankzij de 5 verschillende rooster niveau’s kies je de perfecte bruiningstand voor jouw boterham. De broodroosters zijn eenvoudig schoon te maken door de uitschuifbare broodkruimelbak.

De Westinghouse Retro Broodrooster – 4 Slice Toaster – Zwart – Met Warmhoudrek biedt dus veel verschillende mogelijkheden voor het roosteren en warmhouden van brood. Ook is het design super strak en staat hij mooi in de keuken. Wij vinden de Westinghouse Retro Broodrooster – 4 Slice Toaster – Zwart – Met Warmhoudrek de beste broodrooster voor 4 sneden.

 • Met temperatuurregelaar
 • Geschikt voor 4 sneden brood
 • 5 verschillende roosterfuncties
 • Heeft geen tostiklem

Koopgids: vinden zelf een goed broodrooster

Ondanks dat bovenstaande broodrooster allemaal goed zijn, kan het natuurlijk zo zijn dat jouw ideale keuze er niet tussen staat. We hebben daarom hieronder een uitgebreide koopgids gepubliceerd met de belangrijkste aandachtspunten. Als je deze punten volgt kom je vanzelfsprekend uit bij een goed model broodrooster.

Extra functies

Broodroosters zijn tegenwoordig van verschillende functies voorzien. Het is handig om van te voren na te denken over welke functies handig kunnen zijn voor jou.

 • Ontdooi functie, is meestal een rekje dat je uit klapt waardoor je je brood hoog boven het hitte element kunt leggen. Zo kun je goed bevroren brood ontdooien.
 • een koele wand waardoor de buitenkant tijdens toasten koud blijft. Dit is vooral handig als je kleine kinderen hebt.
 • kruimellade waar je de kruimels gemakkelijk uit het broodrooster kunt halen. Bij deze oudere modellen diende je het apparaat bijvoorbeeld op de kop te houden, om de kruimels te verwijderen.

Eigenlijk moet elk broodrooster de bovenstaande functies wel hebben.

Een broodrooster met tostiklem

Als het ook mogelijk moet zijn om met jou broodrooster tosti’s te maken is het een noodzaak om een model met tosti ijzers te kopen. Zonder tosti ijzers kun je de tosti er niet normaal uithalen.

Automatische stop op het broodrooster

Eigenlijk hebben alle broodroosters dit tegenwoordig wel, maar er zijn nog uitzonderingen. Het is daarom belangrijk dat je erop let tijdens het kopen dat het model dat je kiest dat wel heeft. Je wilt natuurlijk simpelweg dat de broodjes worden “uitgespuugd” door het apparaat als ze geroosterd zijn.

Door de verschillende standen die je terugvindt op de verschillende roosters kun je de lengte van het roosteren instellen. Zo zorg je ervoor dat je brood er altijd perfect getoast uitkomt.

Aantal sleuven

Eerder werd al beschreven, dat een broodrooster vaak meerdere sleuven heeft. Het is afhankelijk van de omvang van je gezin, hoeveel sleuven noodzakelijk zijn. Een te groot aantal sleuven wordt afgeraden, omdat dit ertoe leidt dat het model onnodig veel energie zal verbruiken. Voor een groot gezin kun je kiezen voor een model met bijvoorbeeld 4 sleuven, of 2 brede sleuven. Een gezin met maximaal vier personen heeft over het algemeen voldoende aan een model met 2 smalle sleuven.

Dikte van het te roosteren brood

Let bij het vergelijken van de broodroosters niet alleen op het aantal sleuven, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de dikte hiervan. Mogelijk vind je dikker brood van de bakker lekkerder, dan de dunne plakjes die je doorgaans bij de supermarkt koopt. Een sleuf kan in zo’n geval al snel te klein zijn om het brood te roosteren! Reden genoeg om hier extra aandacht aan te besteden, om er zeker van te zijn dat je ook het dikke brood kunt verwarmen.

Zeker wanneer je je eigen brood bakt in bijvoorbeeld een broodbakmachine moet je opletten. het vervolgens zelf snijdt zul je zien dat de plakken brood meestal wat dikker worden dan die in de supermarkt. Als je je eigen gebakken brood dus wilt roosteren adviseren we je een broodrooster te kiezen met rekjes die dikke sneetjes brood aankunnen.

Design van jouw ideale broodrooster

Een broodrooster staat vaak in het zicht in de keuken. Zorg er daarom voor dat je een model kiest dat er goed uitziet Gelukkig zijn er veel verschillende stijlen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Retro broodroosters
 • In alle kleuren: zwart. rode, roze broodroosters, je kunt elke kleur wel vinden.
 • Juist een heel luxe design
 • Een RVS design broodrooster

Merken broodroosters

Tot slot is het raadzaam om naar het merk broodrooster te kijken. Het beste broodrooster wordt onder andere geboden door merken als Kitchenaid, Smeg of Russel Hobbs. Dergelijke merken bieden broodroosters van een bijzonder hoge kwaliteit, die daarbij over tal van verschillende functies beschikken. Zo kun je het broodrooster bijvoorbeeld jaren gebruiken, zonder dat de kwaliteit hiervan minder zal worden. Het verschil in prijs tussen deze merken broodroosters kan relatief groot zijn. Zo is een Russel Hobbs broodrooster doorgaans goedkoper dan een model van Kitchenaid of Smeg.

Daarnaast heb je nog een groot aantal thuismerken van bijvoorbeeld de Blokker, Lidl, Action en andere goedkopere winkels. Deze broodroosters werken natuurlijk ook, maar je zult wel merken dat de kwaliteit daarvan wat minder is. Zo vind je vaak beperktere instelmogelijkheden en is de bouwkwaliteit van de apparaten minder waardoor ze minder duurzaam zijn. Daarnaast laat het design ook vaak te wensen over volgens de meeste mensen.

Alternatieven voor broodroosters

Je kunt natuurlijk ook een contactgrill gebruiken voor het roosteren van een snee brood, dan wordt de snee brood wel plat en fijn gedrukt. Bij een broodrooster blijft het brood lekker luchtig. Bovendien stoppen de meeste broodroosters met roosteren na de ingestelde tijd.

Ook kun je de grillstand in een oven gebruiken om brood te roosteren. Dit gebruikt wat ons betreft wel veel te veel elektriciteit als je het gebruikt om 1 broodje te roosteren.

Conclusie beste broodrooster

Een broodrooster is geen duur apparaat, het kopen ervan is dan ook een niet hele spannende aangelegenheid. Maar toch wil je graag direct beste keus maken. Als je 1 van bovenstaande broodroosters koopt weet je zeker dat je een kwalitatief goed model koopt.

Anders kun je natuurlijk zelf ook altijd een goed broodrooster vinden. Zorg ervoor dat je de punten uit de koopgids volgt en kom zo terecht bij het ideale broodrooster voor jouw wensen en eisen.

Veelgestelde vragen over broodroosters

Hoe werkt een broodrooster?

In een tosti ijzer vind je zogenaamde nichrome draden. Deze draden verhitten het brood op afstand waardoor het vocht er condenseert. Daarbij zorgt de warmte er ook voor dat de buitenste laag kruimels karameliseert. Dit geeft de krokante bite en de typische smaak van geroosterd brood.

Hoeveel kost een broodrooster?

Broodroosters zijn te koop tussen de €25 tot wel €340. Dit zijn de broodrooster voor 2 of 4 sneetjes. De duurdere versies hebben meestal een mooier design en hebben wat meer opties. Desalniettemin is het grote prijsverschil wat ons niet echt goed te verklaren. Met een broodrooster van €60 kun je ook prima je broodjes roosteren.

Wat kun je met een broodrooster?

Naast het roosteren van brood kun je een broodroster ook gebruiken voor het maken van pitabroodjes met kaas. Ook kun je een tosti ijzer gebruiken voor het maken van een tosti.

Hoe warm wordt een broodrooster?

Dat is afhankelijk van het model dat je koopt. De meeste broodroosters verwarmen tot een temperatuur tussen de 130 en 155 graden.

Plaats een reactie