Beste broodrooster 2021, voor stokbrood, in retro design & voor tosti’s

Laatste update: 19 juli 2021 Elektrische keukenapparaten

Een geroosterd broodje is voor veel mensen een stuk lekkerder dan een normaal broodje. Het roosteren van een broodje is dan ook iets wat makkelijk en snel zou moeten gebeuren. Wij hebben daarom voor jou het beste broodrooster gevonden voor verschillende situaties. Op die manier vind jij gemakkelijk het beste apparaat dat er voor zorgt dat je sneetjes brood lekkerder worden en je zelfs nog van een te droge snee brood een lekkere toast kunt maken. Je kunt natuurlijk ook een contactgrill gebruiken voor het roosteren van een snee brood, dan wordt de snee brood enkel wel plat en fijn gedrukt. Bij een broodrooster blijft de snee lekker luchtig.

Hieronder vind je eerst de uitslag van onze grote broodroosters test. Daarna vind je meer details over de test en kun je lezen hoe je zelf de beste koop kunt vinden. Ook vind je lager op de pagina nog meer beste keuzes in verschillende gebruiksdoelen voor broodroosters.

Hoe we het beste broodrooster gekozen hebben

Broodroosters vergelijken om tot het beste broodrooster te komen, bestaat voor ons uit verschillende stappen. Zo zijn we onze test begonnen door te kijken naar de kenmerken en functies die de verschillende broodroosters je aanbieden. De beste koop heeft echter niet alleen een groot aantal functies!

Naast het grote aantal functies wil je namelijk ook weten hoeveel sneetjes brood je per keer kunt roosteren. Zeker voor grotere gezinnen is het prettig om dit per vier stuks te kunnen doen. Andere aspecten bij broodroosters vergelijken zijn onder andere het vermogen (de energiezuinigheid) van het apparaat, het merk broodrooster en de dikte van het te roosteren brood. Ook hechten steeds meer mensen waarde aan het design van het apparaat.

Uitslag beste broodrooster 2021

Dan nu de verschillende gebruiksdoelen en de beste koop die daarbij hoort volgens onze experts en volgens de ervaringen van verschillende consumenten die een bepaald broodrooster hebben.

1. Princess Broodrooster Croque Monsieur - Broodrooster met tostiklem

Broodrooster met tostiklem Princess Broodrooster Croque Monsieur
 • Maar liefst acht verschillende standen
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Handige ontdooifunctie op dit apparaat
 • Behuizing kan erg heet worden
 • Eenzijdig roosteren niet mogelijk

Dit Princess Broodrooster Croque Monsieur wordt door velen beschouwd als het beste broodrooster met tostiklem. Dankzij deze tostiklem is de Princess Broodrooster Croque Monsieur zeer geschikt voor het bereiden van een tosti of een heerlijke croque monsieur. Dit maakt dat je voortaan heerlijk in je eigen lunchroom kunt lunchen! Dit broodrooster tosti combi is populair onder studenten, door de lage prijs voor dit model. Voor een paar tientjes heb je een broodrooster en tosti apparaat in 1, die ook nog eens jaren mee zal gaan.

Ook fijn aan dit model is de uitneembare kruimellade. Zo kun je het beste broodrooster met tostiklem eenvoudig schoonmaken na het gebruik hiervan. Standaard wordt het model geleverd met twee tostiklemmen, een broodjesrek en een handige handleiding. In deze handleiding wordt heel duidelijk toegelicht hoe de verschillende functies gebruikt kunnen worden. Een nadeel aan dit broodrooster en tosti apparaat in 1, is dat je een boterham niet eenzijdig kunt roosteren. Als voordeel kan daarentegen genoemd worden, dat het apparaat over een ontdooifunctie beschikt.

Voor het maken van een tosti kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een contactgrill, sterker nog: dat wordt daar vaker voor gebruikt voor. We hebben een speciale pagina over de beste contactgrills geschreven.


2. Tefal TL330D Broodrooster - Beste broodrooster voor stokbrood

Beste broodrooster voor stokbrood Tefal TL330D Broodrooster
 • Chique, luxueuze look
 • Model met veel ruimte
 • Ideaal voor stokbroden
 • Bruiningsproces is lastig te volgen

Op zoek naar het beste broodrooster voor stokbrood? In dat geval is deze Tefal TL330D Broodrooster meer dan het bekijken waard! Dit model is uitgevoerd met een bijzonder lange sleuf, die het heel eenvoudig maakt om het stokbrood lekker knapperig te krijgen. Houd er rekening mee dat het model niet geschikt is voor een lang stokbrood dat in z’n geheel erin moet. Je zult het stokbrood over de lengte door midden te snijden, anders zijn de sleuven te smal.

Naast het feit dat de lange sleuf van dit model geschikt is voor halve stokbroden, kun je het broodrooster ook gebruiken voor grote boterhammen. Handig als je van wat dikker brood houdt! Of wanneer je 4 sneetjes brood tegelijk wilt roosteren. Veel broodroosters zijn hier niet geschikt voor. Het model is uitgevoerd met twee losse sleuven. Met een vermogen van maar liefst 1.400 Watt is een boterham razendsnel bruin van kleur. De behuizing van de Tefal TL330D Broodrooster is gemaakt van metaal en is zilver van kleur. Dit maakt dat je het broodrooster gewoon op je aanrecht kunt laten staan, het design is namelijk mooi.


3. SMEG TSF01RDEU Rood - Retro design broodrooster

Retro design broodrooster SMEG TSF01RDEU Rood
 • Handige klemmen in het broodrooster
 • Stijlvol retro design
 • Heel eenvoudig te bedienen
 • Helaas geen opwarmrek bij het broodrooster

Bij de aanschaf van een broodrooster, kun je onder meer voor het beste retro broodrooster kiezen. Een goed voorbeeld van zo’n broodrooster met een leuk, retro design is de SMEG TSF01RDEU Rood. Dit broodrooster heeft niet alleen een stoere uitstraling, maar is daarbij van een hoge kwaliteit! Het model heeft twee sleuven om de broodjes in te kunnen toasten. De sleuven zijn behoorlijk dik, wat dit beste broodrooster ook geschikt maakt voor een wat dikkere boterham. Met een vermogen van 950 Watt zijn de boterhammen snel verwarmd.

Voordat je het brood verwarmt, heb je de keuze uit zes verschillende standen. Zo kun je zelf bepalen hoe bruin je de boterhammen wilt laten worden! Dankzij het fraaie design van dit beste retro broodrooster, kun je deze gewoon op het aanrecht laten staan. Vaak wordt het broodrooster zelfs een heuse eyecatcher in je keuken. Het model is gemaakt van metaal en heeft een opvallende rode kleur.


4. Tristar Broodrooster BR-1013 - Goedkope broodrooster

Goedkope broodrooster Tristar Broodrooster BR-1013
 • Kruimellade
 • Perfecte prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk te gebruiken
 • Iets kleinere sleuven waardoor heel groot brood niet past

De Tristar Broodrooster BR-1013 broodrooster is de beste goedkope broodrooster die je vandaag de dag kunt kopen. Met z’n prijs van onder de €20 is dit broodrooster echt heel laag geprijsd. Zeker als je bedenkt dat de kwaliteit prima in orde is en het broodrooster beter presteert dan duurdere toasters.

Dit goedkope broodrooster heeft alle functies die je mag van verwachten. Zo vind je een thermostaat draaiknop met 6 verschillende standen. Ook een uitneembare kruimellade is aanwezig. Na de roostertijd komen de broodjes automatisch omhoog, maar dit kun je ook forceren door de cancel knop in te drukken die je ook op het apparaat vindt.

Wat ons verder opviel aan dit apparaat is dat het anti slip voetjes heeft. Dit is simpel, maar toch echt wel een fijne toevoeging die je zeker niet terugvindt op alle goedkopere broodroosters. Al met al krijg je echt een prima apparaat voor heel weinig geld.


Waar op te letten bij kiezen broodrooster

Reeds werden een aantal van de belangrijkste factoren beschreven, waarop je dient te letten bij een broodrooster kopen. De beste toaster kopen is onder andere door de diversiteit aan mogelijkheden vaak niet eenvoudig. Kies je bijvoorbeeld voor het beste broodrooster met een groot aantal verschillende functies, of geef je juist de voorkeur aan een model met een goede prijs/kwaliteitverhouding? De definitie van een goed broodrooster zal voor iedereen anders zijn. Onderstaand bespreken we verschillende factoren om op te letten bij het kopen van een toaster voor je gezin.

Kenmerken en functies

Broodroosters zijn tegenwoordig van verschillende functies voorzien, denk onder andere aan een ontdooifunctie, een koele wand, een kruimellade, enzovoorts. Zo is een broodrooster veel geavanceerder geworden, dan de modellen van vroeger. Bij deze oudere modellen diende je het apparaat bijvoorbeeld op de kop te houden, om de kruimels te verwijderen.

Een ontdooifunctie maakt het mogelijk om het brood niet te roosteren, maar wel direct te kunnen eten. Handig, als je bijvoorbeeld op tijd staat en niet kunt wachten tot de boterham op een natuurlijke wijze ontdooid is. Ook een kruimellader voor gemakkelijk schoonmaken zal voor veel mensen een must zijn. Zo hoef je het apparaat niet op z’n te houden en kan deze blijven staan, als je het nummer 1 broodrooster schoonmaakt.

Hoeveel broodjes tegelijk roosteren

Eerder werd al beschreven, dat een broodrooster vaak meerdere sleuven heeft. Het is afhankelijk van de omvang van je gezin, hoeveel sleuven noodzakelijk zijn. Een te groot aantal sleuven wordt afgeraden, omdat dit ertoe leidt dat het model onnodig veel energie zal verbruiken. Voor een groot gezin kun je kiezen voor een model met bijvoorbeeld 4 sleuven, of 2 brede sleuven. Een gezin met maximaal vier personen heeft over het algemeen voldoende aan een model met 2 smalle sleuven.

Dikte van het te roosteren brood

Let bij het vergelijken van de broodroosters niet alleen op het aantal sleuven, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de dikte hiervan. Mogelijk vind je dikker brood van de bakker lekkerder, dan de dunne plakjes die je doorgaans bij de supermarkt koopt. Een sleuf kan in zo’n geval al snel te klein zijn om het brood te roosteren! Reden genoeg om hier extra aandacht aan te besteden, om er zeker van te zijn dat je ook het dikke brood kunt verwarmen.

Zeker wanneer je je eigen brood bakt in bijvoorbeeld een broodbakmachine moet je opletten. het vervolgens zelf snijdt zul je zien dat de plakken brood meestal wat dikker worden dan die in de supermarkt. Als je je eigen gebakken brood dus wilt roosteren adviseren we je een broodrooster te kiezen met rekjes die dikke sneetjes brood aankunnen.

Merken broodrooster

Tot slot is het raadzaam om naar het merk broodrooster te kijken. Het beste broodrooster wordt onder andere geboden door merken als Kitchenaid, Smeg of Russel Hobbs. Dergelijke merken bieden broodroosters van een bijzonder hoge kwaliteit, die daarbij over tal van verschillende functies beschikken. Zo kun je het broodrooster bijvoorbeeld jaren gebruiken, zonder dat de kwaliteit hiervan minder zal worden. Het verschil in prijs tussen deze merken broodroosters kan relatief groot zijn. Zo is een Russel Hobbs broodrooster doorgaans goedkoper dan een model van Kitchenaid of Smeg.

Daarnaast heb je nog een groot aantal thuismerken van bijvoorbeeld de Blokker, Lidl, Action en andere goedkopere winkels. Deze broodroosters werken natuurlijk ook, maar je zult wel merken dat de kwaliteit daarvan wat minder is. Zo vind je vaak beperktere instelmogelijkheden en is de bouwkwaliteit van de apparaten minder waardoor ze minder duurzaam zijn. Daarnaast laat het design ook vaak te wensen over volgens de meeste mensen.

Conclusie beste broodrooster

Kortom, het vinden van het beste broodrooster is vaak niet eenvoudig. Kies voor een nummer 1 broodrooster van merken als Kitchenaid, Russel Hobbs en Smeg, om er zeker van te zijn dat de kwaliteit goed is. Door bijvoorbeeld voor een aanbieding te kiezen, worden de broodroosters van deze broodrooster merken voordeliger. Bovenal geniet je met een broodrooster van een heerlijke toast!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een broodrooster?

In een tosti ijzer vind je zogenaamde nichrome draden. Deze draden verhitten het brood op afstand waardoor het vocht er condenseert. Daarbij zorgt de warmte er ook voor dat de buitenste laag kruimels karameliseert. Dit geeft de krokante bite en de typische smaak van geroosterd brood.

Hoeveel kost een broodrooster?

Broodroosters zijn te koop tussen de €25 en €150. Dit zijn de broodrooster voor 2 of 4 sneetjes.

Wat kun je met een broodrooster?

Naast het roosteren van brood kun je een broodroster ook gebruiken voor het maken van pitabroodjes met kaas. Ook kun je een tosti ijzer gebruiken voor het maken van een tosti.

Plaats een reactie