Beste Citruspers 2021, elektrisch, hand, professioneel en meer

Laatste update: 8 maart 2021 Keukenmachines & mixers

Een vers glaasje sap, dat maakt een ontbijt echt compleet en natuurlijk gezond. Met de beste citruspers voor jouw situatie maak je met grootste gemak een heerlijke sinaasappelsap of grapefruitsap. Er zijn tegenwoordig natuurlijk ook slowjuicers, maar een citruspers werkt prima en misschien wel beter dan zo een slowjuicer om sap te maken van citrusvruchten. Er zijn alleen zo veel verschillende citruspersen dat het lastig kan zijn om te kiezen. Wij hebben een uitgebreide test gedaan van de verschillende citruspersen en hebben een beste koop voor verschillende situaties gekozen.

Verder op deze pagina vind je een uitgebreide review van de apparaten hieronder. Ook vind je verderop in dit artikel tips van waar op te letten als je zelf een citruspers wilt uitzoeken. Maar nu eerst in een kort overzicht de beste citruspersen.

Beste citruspers test beoordelingspunten

We hebben voor deze test van sinaasappelpersen op verschillende punten gelet om de beste koop in verschillende categorieën te vinden. Het is natuurlijk lastig en oneerlijk om bijvoorbeeld een handmatige en een elektrische citruspers met elkaar te vergelijken. Toch zijn er tussen de 2 soort producten gemeenschappelijke delers waar we de product op hebben kunnen testen en beoordelen. Zo hebben we op de volgende zaken gelet:

 • De perskegel: het deel van de pers dat daadwerkelijk het sap uit de sinaasappel en/of grapefruit drukt. We checken wat de kwaliteit van dit onderdeel is.
 • Prijs kwaliteit verhouding: je wilt gewoon een eerlijke prijs betalen voor wat je koopt. We kiezen daarom alleen citruspersen waar de kwaliteit de prijs rechtvaardigt.
 • Vaatwasser bestendig: je koopt een citruspers voor het gemak, wij verwachten dan ook dat de vieze delen van het apparaat in de vaatwasser kunnen.
 • Kwaliteit van de materialen: we zijn geen fan van gammele producten. Ideaal gezien zijn producten robuust en degelijk. Zeker bij het zure bijtende sap dat uit citrusvruchten komt is het van belang dat het materiaal goed blijft.

Uitslag beste citruspers 2021

Hieronder vind je dan de uitslag van de volgens ons beste Citruspersen van dit moment. Bij elk product vind je een review en min- en pluspunten van het product.

1. Princess Champion Juicer 201852 - Elektrische citruspers

Elektrische citruspers Princess Champion Juicer 201852
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Erg stil in gebruik
 • Afsluitbare schenktuut
 • Vaatwasbestendige onderdelen
 • Groot in formaat
 • Geen verschillende perskegels bijgeleverd

De Princess Champion Juicer 201852 is de beste citruspers voor het persen van een vers sapje! Door de elektrische werking is het persen van een verse jus of sapje geen enkele moeite. Met de stevige pershendel is de citruspers door iedereen uit het gezin makkelijk te gebruiken. Of je nou sinaasappelen, citroenen of limoenen wilt persen, met deze elektrische pers en zijn universele perskegel kan het allemaal. Tevens wordt deze citruspers geleverd met een anti-drupsysteem. Door het schenktuitje omhoog te duwen stopt de pers met schenken, ideaal!

Door zijn RVS uitstraling ziet de  Princess Champion Juicer 201852 er prachtig uit. Hij is erg makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. Ook is hij vergeleken met andere citruspersen erg stil in gebruik. Door voor deze elektrische pers te kiezen, kies je voor gemak, comfort en veel drinkplezier.


2. Russell Hobbs Classics 22760-56 - Beste hand citruspers

Beste hand citruspers Russell Hobbs Classics 22760-56
 • Krachtig
 • Makkelijk in gebruik
 • Stil
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Gebruik van hoog glas nodig

Op zoek naar een goede hand citruspers? De Russell Hobbs Classics 22760-56 is een fijne en makkelijke hand citruspers om te gebruiken. In een handomdraai heb je een lekker vers glas sinaasappelsap gemaakt! Ook geschikt om citroenen en limoenen mee te persen voor cocktails of dressings voor salades. De pers is makkelijk en eenvoudig te gebruiken. Door de bouw plaats je met gemak er een glas onder waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met schenken.

Door het mooie design past hij goed in de keuken thuis. Ook is hij eenvoudig uit elkaar te halen en daardoor makkelijk schoon te maken. De losse onderdelen kunnen zonder enig probleem in de vaatwasser. En door zijn handmatige werking verbruikt hij geen energie en ben je als gebruiker groen bezig!


3. Sage the Citrus Press Pro - Beste professionele citruspers

De Sage the Citrus Press Pro is de professionele citruspers die je moet hebben! Krachtig, sterk en erg makkelijk te gebruiken. Met deze professionele citruspers is het persen van een lekker vers sapje zo gepiept. Door de makkelijke lange bedienbare hendel is kracht zetten niet nodig en pers je met gemak zoveel glazen sap als je wilt. De hendel ligt ook nog eens zacht in de hand. De unieke perskogel haalt het maximale hoeveelheid sap uit de door jouw gekozen citrus. Geschikt voor alle soorten citrusvruchten, bijvoorbeeld sinaasappels, limoenen, grapfruit en citroenen!

Met zijn moderne look en de mooie afwerking past de Sage the Citrus Press Pro helemaal thuis in de keuken. Hij wordt geleverd met een inklapbare schenktuit met efficiënte druppelstop. Deze professionele citruspers is eenvoudig uit elkaar te halen en makkelijk schoon te maken. De losse onderdelen kunnen met gemak in de vaatwasser. Ideaal voor dagelijks gebruik om een gezonde dosis vitamines binnen te krijgen.


4. Princess Champion Juicer 201852 - RVS citruspers

RVS citruspers Princess Champion Juicer 201852
 • Relatief goedkoop
 • Makkelijk te gebruiken
 • Mooi stil
 • Makkelijk schoon te maken
 • Niet de sterkste kwaliteit

De Princess Champion Juicer is momenteel de beste RVS citruspers die er te koop is volgens onze experts en vele gebruikers. De prijs-kwaliteitverhouding is prima in orde en door de speciale vorm perskegel is deze werkelijk geschikt voor alle soorten citrusvruchten. Ook het design zal in bijna alle keukens goed tot z’n recht komen.

Door de perskegel met de hoge opstaande randen kunnen alle volgende citrusvruchten tot een sap geperst worden door deze goede RVS citruspers:

 • Sinaasappel
 • Grapefruit
 • Limoen
 • Citroen

Naast de goede resultaten op de standaardeisen heeft deze RVS citruspers nog een aantal pluspunten die genoemd moeten worden. Zo is deze Princess Champion Juicers opvallend stil vergeleken met andere citruspersen. Ook is het apparaat gemakkelijk schoon te maken, dat is bij veel persen ook wel anders. Daarnaast is de prijs ook erg laag met producten van dezelfde kwaliteit.


Zelf een goede Citruspers vinden

Als er hierboven geen apparaat staat dat voldoet aan je wensen kun je natuurlijk altijd zelf nog de beste keuze maken. Om je op weg te helpen vind je hieronder de aandachtspunten waar je op zou moeten letten bij het vinden van de beste koop.

Budget

De prijs van een product dat je wilt kopen is natuurlijk altijd van belang. Beslis voordat je gaat zoeken wat je budget is. Je kunt al goede citruspersen vinden voor een relatief lage prijs. Duurdere citruspersen hebben vaak een mooiers design, ook de professionele uitvoeringen zijn vaak een stuk duurder omdat het materiaal allemaal wat zwaarder is.

Inhoud van sapreservoir

Sommige sinaasappelpersen komen met een reservoir dat erbij hoort. Wanneer dat reservoir te klein is voor het aantal personen waar je meestal een glas sinaasappelsap voor wilt maken wordt op een gegeven moment vervelend. Voor 4 mensen heb je ongeveer een reservoir van 1 liter nodig.

Design

Vaak staat de citruspers op het aanrecht of ergens anders in het zicht. Het is dan wel prettig als het ontwerp past bij de rest van de keuken. We raden je dan ook aan om te kiezen voor een citruspers die je mooi vindt en die bovendien past bij de rest van je inrichting.

Kracht van Citruspers

Dit punt geldt voornamelijk voor een elektrische citruspers. De motor die daarin zit moet sterk genoeg zijn om zo efficiënt mogelijk sinaasappels en grapefruits te kunnen persen. Bij een te zwakke motor zal je niet al het vruchtvlees kunnen verpulveren verlies je dus een deel van je vrucht in de sap. Bovendien kan het persen bij een te zwakker motor langer duren.

Hendel op de pers

Een pershendel zorgt ervoor dat je meer kracht kunt zetten op vrucht die je aan het persen bent. Wanneer je perst met de hand haal je in veel gevallen niet al het sap eruit. Bovendien kost het veel kracht en wordt dat op een gegeven moment simpelweg gewoon vervelend. Gelukkig zijn de meeste citruspersen tegenwoordig standaard uitgerust met een hendel.

Blender kan alternatief zijn

Het is eventueel mogelijk om sap van je citrusvurchten te maken met een blender. Je dient dan de vrucht uit te lepelen en deze in de blender te doen. Als je jouw beste blender al hebt staan is dit een ok alternatief voor een citruspers. Toch is de sap opbrengst bij een citruspers beter omdat de perskegel beter in staat is om al het vruchtvlees en sap langs de schil mee te nemen dan dat jij dat kunt met een lepel of mes.

Conclusie beste citruspers

Met een goede citruspers maak je de heerlijkste verse sappen van je citrusvruchten zoals sinaasappels en grapefruits. Bij het kiezen van de beste citruspers let je op de bouwkwaliteit, inhoud, het design, de prijs en maak je de keuze tussen een handmatige of een elektrische variant. Het makkelijkste is natuurlijk om simpelweg voor een pers te kiezen die hierboven staat aangeprezen, dan weet je zeker dat je een goede koop doet.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een citruspers?

Een elektrische citruspers werkt door een elektrische motor die de perskegel laat ronddraaien in een halve citrusvrucht, bijvoorbeeld sinaasappel, limoen of grapefruit. Door de druk die je van boven kan uitoefenen gaat dat snel.
Bij een handcitruspers werkt dit enkel door de kracht die je van boven op de vrucht op de perskegel uitoefent. Omdat dit met een hendel gebeurt kost dit relatief weinig kracht.

Wat kost een citruspers?

De prijzen van elektrische citruspersen beginnen bij ongeveer €17 en lopen op tot wel €200. Een hand citruspers begin al bij zo weinig als €3.

Plaats een reactie