Beste combimagnetron 2020

Laatste update: 18 juni 2020 Grote keukenapparaten

De magnetron is een onmisbaar apparaat in iedere keuken! Met een magnetron warm je restjes van een vorige dag sneller op, ontdooi je boterhammen in een mum van tijd, enzovoorts. Steeds meer mensen kiezen in plaats van voor een standaard magnetron voor een combimagnetron omdat dat in de meeste gevallen de beste koop is voor de meeste. De beste combimagnetron beschikt doorgaans niet alleen over een magnetron, maar ook over een ovenfunctie. Handig, als je bijvoorbeeld een stokbrood of een lekkere taart wilt kunnen bakken!

Inhoud

beste combimagnetron

Uitslag beste combimagnetron

Een combimagnetron kopen kan best lastig zijn! Welke nummer 1 combimagnetron past immers het beste bij je keuken en persoonlijke voorkeuren? Wat is de beste koop? Als je trouwens al een over heb in bijvoorbeeld je fornuis, is een combimagnetron natuurlijk niet meer nodig. Een magnetron oven combi neemt vaak niet meer ruimte in dan een solomagnetron, maar biedt je wel meer functies. In onderstaande tabel bieden we je een overzicht van de beste combimagnetrons van dit moment. Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken!

1. Whirlpool AMW 9607/IX - Beste inbouw combimagnetron

Beste inbouw combimagnetron Whirlpool AMW 9607/IX
 • Stijlvol vormgegeven inbouw combimagnetron
 • Beschikt over een bijzonder grote inhoud
 • Groot bedieningsgemak
 • Magnetronfunctie is wat luid

Voorzie je keuken van alle gemakken voor het bereiden van je favoriete maaltijden, met de beste inbouw combimagnetron van dit moment. Deze Whirlpool AMW 9607/IX is de beste keus, als je op zoek bent naar een degelijke en uiterst betrouwbare combimagnetron. Siemens is een van de beste merken binnen de keukenbranche, wat je duidelijk terugziet aan deze Whirlpool AMW 9607/IX. Het model heeft een vermogen van 900 watt, waarmee maaltijden met een gemiddelde snelheid worden opgewarmd. Houd er rekening mee dat de Whirlpool AMW 9607/IX zeker niet de snelste combimagnetron is.

Met een inhoud van 40 liter biedt de Whirlpool AMW 9607/IX voldoende ruimte voor gezinnen van meer dan vier personen. Je kunt hier zonder problemen een grote ovenschaal in kwijt! Het model biedt je een grill-, hetelucht- en magnetronfunctie. Met de hetelucht functie wordt voorkomen dat er harde stukjes in je maaltijden, zoals bijvoorbeeld lasagne, achterblijven. Voor het plaatsen van de Whirlpool AMW 9607/IX heb je een nis met een breedte van 56-60 cm, een hoogte van 45 cm en een diepte van 55 cm nodig.


2. Sharp R-971 INW - Beste vrijstaande combimagnetron

Beste vrijstaande combimagnetron Sharp R-971 INW
 • Combimagnetron met een groot vermogen
 • Biedt voldoende ruimte voor grote ovenschalen
 • Gelijkmatige bereiding dankzij de invertertechnologie
 • Het is niet mogelijk om het draaiplateau uit te schakelen

Met de Sharp R-971 INW kies je voor de beste vrijstaande combimagnetron van dit moment! Dit model komt als beste uit de test, door zijn stijlvolle vormgeving en het grote aantal functies wat door dit model wordt aangeboden. Deze beste combimagnetron vrijstaand heeft een inhoud van 40 liter. Hiermee biedt de Sharp R-971 INW voldoende ruimte aan gezinnen van minimaal vier personen. Dankzij een vermogen van 1050 watt zijn de maaltijden daarbij razendsnel warm.

Standaard wordt er een bakplaat en een rond ovenrooster met dit model beste vrijstaande combimagnetron meegeleverd. Het model beschikt over elf verschillende vermogensstanden, zodat je deze aan kunt laten sluiten bij de maaltijden die je wilt bereiden. De minimale oventemperatuur van de Sharp R-971 INW ligt op 40 graden Celsius, de maximale oventemperatuur of 250 graden Celsius. Dankzij de ingebouwde grill is het met deze vrijstaande combimagnetron ook mogelijk om bijvoorbeeld een pizza te bakken. Voor welke maaltijden wil jij deze Sharp R-971 INW gebruiken?


3. Inventum MN255C - Goedkope combimagnetron

Goedkope combimagnetron Inventum MN255C
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Verschillende automatische programma’s
 • Grill-, oven- en magnetronfunctie in één
 • Minder geschikt voor grote gezinnen

Wanneer je op zoek bent naar de beste goedkope combimagnetron van dit moment, dan is de Inventum MN255C zeker het overwegen waard. Dit model is niet de goedkoopste combimagnetron die momenteel wordt aangeboden, maar biedt je wel de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Een te goedkope combimagnetron kan verschillende nadelen bieden, waardoor dit model een goede uitkomst vormt voor mensen die geen groot budget aan hun combimagnetron willen besteden.

De Inventum MN255C heeft een inhoud van 25 liter. Hiermee behoort deze beste combimagnetron niet tot de grootste modellen. Het model is geschikt voor gezinnen tot zo’n vier personen. Met een vermogen van 900 watt worden de maaltijden daarbij met een gemiddelde snelheid bereid. Duurdere combimagnetrons hebben vaak een vermogen van rond de 1.000 watt. Het model is vrijstaand en wordt standaard met een rond ovenrooster geleverd. De temperatuur van de Inventum MN255C kan tussen de 150 en 240 graden Celsius worden ingesteld bij de ovenfunctie. Naast de ovenfunctie biedt de beste goedkope combimagnetron een grillfunctie en een magnetronfunctie.


Waar op te letten bij kopen combimagnetron

Naast de keuze voor een van de nummer 1 combimagnetrons uit bovenstaand overzicht, kun je zelf ook op zoek gaan naar een geschikt model. Bij het kopen van een combimagnetron zijn er verschillende aspecten waarop je kunt letten als je de beste wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende standen, het vermogen van de magnetron en het model hiervan.

Een combimagnetron wordt bijvoorbeeld aangeboden als inbouwmagnetron, maar ook als een losstaand model. Het is afhankelijk van de ruimte in je keuken, welk type combimagnetron het meest geschikt is.

Vermogen van de magnetron

Het vermogen van een magnetron geeft een indicatie van de snelheid waarmee gerechten worden opgewarmd. Des te hoger het vermogen is, des te groter is ook het aantal microgolven wat door de magnetron loopt. Een groter aantal microgolven zorgt er logischerwijs voor, dat de magnetron je maaltijden sneller verwarmt.

De meeste combimagnetrons heeft vaak een vermogen van meer dan 900 watt. Nog beter is het om voor een combimagnetron met een vermogen van meer dan 1.000 watt te kiezen. Een combimagnetron met een vermogen van minder dan 900 watt doet er relatief lang over om gerechten te verwarmen.

Wat wil je klaarmaken?

Sommige combimagnetrons worden van speciale standen voorzien! Denk bijvoorbeeld aan een pizzastand voor pizza, een stand voor een krokant laagje op je lasagne, enzovoorts. Het is afhankelijk van de maaltijden die je wilt kunnen klaarmaken, wat de beste combimagnetron voor je is. Voor enkel het opwarmen van gerechten volstaat een solomagnetron in veel gevallen.

De inhoud grootte

Kijk ook goed naar de inhoud van een interessante combimagnetron voor je gezin. Het is afhankelijk van voor hoeveel mensen je wilt kunnen koken, hoe groot de inhoud van de combimagnetron moet zijn. Voor gezinnen van minimaal vier personen is een magnetron met een inhoud van 40 liter aan te raden.

Bij kleinere gezinnen, zoals een één- of tweepersoonshuishouden, volstaat een combimagnetron met een inhoud van 25 liter. Een groter model zorgt in dit geval voor een onnodig hoog energieverbruik.

Design

Het design van een combimagnetron hangt enigszins samen met de inhoud hiervan. Mocht je voor de nummer 1 inbouw combimagnetron kiezen, dan is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Daarbij is het vaak geen gezicht, als er speling rondom de inbouw combimagnetron zit.

Een alternatief voor een inbouw combimagnetron, is de beste vrijstaande combimagnetron. Deze kun je bijvoorbeeld op een plank zetten, die je aan de muur in de keuken hebt gemonteerd. Zo neemt de combimagnetron geen ruimte in op je aanrechtblad.

Functies

Voortbordurend op de speciale standen van een combimagnetron, is het belangrijk om naar de specifieke functies hiervan te kijken. Wil je bijvoorbeeld enkel een magnetron kunnen gebruiken, of is ook een oven en grill gewenst? Met oven bak je stokbroden af en bereid je heerlijke cakes en taarten. Een stokbrood kun je tegenwoordig ook in speciale broodrooster voor stokbroden maken.

De grill maakt het mogelijk om je gerechten van een krokante toplaag te voorzien. Evenals dat de grill handig is om bijvoorbeeld een pizza te bakken! Vaak is de beste combimagnetron ook voorzien van een hetelucht functie. Hiermee voorkom je dat er nog harde stukjes in je gerechten blijven zitten na het verwarmen hiervan.

Inbouw of vrijstaande combimagnetron

Een inbouw model heeft vaak een standaard maat zodat die past in een standaard maat nis in keukenkastjes. Een voordeel van een inbouw model is dat deze vaak meer inhoud heeft.

Een ander verschil met vrijstaande modellen is dat een inbouw magnetron aan de zijkanten niet netjes is afgewerkt. Als je een magnetron mooi weg gewerkt wilt hebben en je hebt een nis ervoor, is een inbouw combimagnetron de beste optie.

Een vrijstaande combimagnetron is wanneer je deze los ergens wilt neerzetten. Ze komen in veel verschillende designs, in de meeste gevallen zijn ze in het wit, zwart of rvs kleur uitgevoerd. Een nadeel van een vrijstaand model is dat deze vaak niet handig in het gebruik en dat de inhoud kleiner is dan bij een vrijstaande magnetron.

Conclusie beste combimagnetron

Kortom, bij het vergelijken van combimagnetrons zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden voordat je de beste koop hebt gevonden. De als beste geteste combimagnetron vind je door eerst naar de inhoud en het design hiervan te kijken. Zo weet je zeker, dat de nummer 1 combimagnetron in je keuken past.

Let vervolgens op de aangeboden functies, die moeten aansluiten bij de maaltijden die je met de als beste geteste combimagnetron wilt kunnen maken.

Plaats een reactie