Beste contactgrill test 2020, makkelijk de beste koop vinden voor jouw eisen

Laatste update: 16 september 2020 Elektrische keukenapparaten

Met de beste contactgrill bereid je de lekkerste grillhapjes, tosti’s, vlees en ander eten! Een contactgrill wordt ook wel eens tosti-ijzer genoemd, doordat het met een dergelijke grill heel eenvoudig is om tosti’s te bereiden. Leg je boterhammen met kaas en ham tussen de beide ijzers, om in een mum van tijd een tosti te maken.

Een contactgrill werkt een beetje hetzelfde als een wafelijzer en grillplaat, niet voor niets is het ook met goede contactgrill mogelijk om groenten en vlees te grillen. Het grote voordeel van een contactgrill ten opzichte van een pan of een grillplaat is dat het eten eronder aan 2 kanten tegelijkertijd wordt gebakken, dit zorgt ervoor dat de bereiding 2 keer zo snel gaat.

In dit artikel zoeken we uit, wat de best contactgrill van dit moment is. Zo wordt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf.

Inhoud

beste contactgrill

Uitslag beste contactgrill

De beste koop contactgrill of tosti-ijzer voor verschillende gebruiksdoelen vind je in de onderstaande tabel. Hierbij hebben we naar de beste apparaten in verschillende categorieën gezocht. Denk bijvoorbeeld aan de meest geschikte grill voor het bereiden van panini’s, de beste met verwisselbare platen, enzovoorts. Ieders wensen zijn immers anders! Op deze manier vind je ook bij je eigen wensen de beste contactgrill.

1. Princess Panini Grill Zwart - Beste tosti grill apparaat

Beste tosti grill apparaat Princess Panini Grill Zwart
 • Scherpe prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Mogelijkheid om 4 tosti’s per keer te maken
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Bakplaat kun je niet uitnemen en dus niet in de vaatwasser doen
 • Geen timer op apparaat

Met de Princess Panini Grill Zwart kies je voor het beste tosti grill apparaat van dit moment! Het model is dankzij zijn vermogen van 2000 watt relatief snel warm, waardoor je nooit lang op je heerlijke tosti’s hoeft te wachten. Standaard wordt het model geleverd met geribbelde platen, wat de tosti’s hun authentieke uitstraling geeft. Deze platen beschikken over een anti-aanbaklaag, om te voorkomen dat gelekt kaas aan de bakplaten blijft kleven. Met een servetje of vochtig doekje maak je de platen eenvoudig schoon na gebruik. Daarnaast is er een vet opvangbakje voor het vet dat uit de tosti grill loopt.

Naast tosti’s kun je natuurlijk ook verschillende andere etenswaren grillen. Denk bijvoorbeeld aan panini’s! Maar ook vlees, vis en andere producen kunnen prima gegrild worden, met name omdat er een anti-aanbaklaag op zit is het daar goed voor geschikt. Het temperatuurlampje aan de voorzijde geeft aan, wanneer deze beste tost grill klaar is om te gebruiken.

Het maken van tosti’s is natuurlijk de ideale manier om om te gaan met brood dat net te oud is. Ook voor brood dat je zelf gemaakt hebt in je broodbakmachine en oud geworden is, is dat een ideale oplossing. Je hoeft dan geen brood meer weg te gooien.


2. Solis Grill & More 7952 + tosti - Contactgrill met verwisselbare platen

Contactgrill met verwisselbare platen Solis Grill & More 7952 + tosti
 • Keuze uit 10 temperatuurstanden
 • Ook geschikt als tafelgrill
 • Razendsnel op de juiste temperatuur
 • Bakplaten zijn vaatwasserbestendig
 • Geen timer
 • Gladde plaat en wafelplaat moet je extra aanschaffen als je die wilt

De Solis Solis Grill & More 7952 + tosti is een contactgrill met verwisselbare platen, je krijgt standaard een grillplaat en tostiplaat! Dit maakt dat deze contactgrill zeer breed inzetbaar is en na gebruik eenvoudig kan worden schoongemaakt. Het model beschikt over een vermogen van 1800 watt, wat relatief weinig is in vergelijking met andere contactgrills. Dit maakt dat je de Solis Grill & More 7952 ook kunt gebruiken voor het grillen van stukjes vlees. Zonder lang te hoeven wachten krijgt het vlees een heerlijke smaak!

Deze beste contactgrill met verwisselbare platen kan niet alleen als contactgrill gebruikt worden. Je kunt de grill ook als tafelgrill gebruiken, om met het hele gezin lekker te grillen! Om te voorkomen dat het vet alle kanten op spettert, is het model voorzien van een geïntegreerde vetafvoer. Ook beschikt de Solis Grill & More 7952 over een timer en zijn de bakplaten van een anti-aanbaklaag voorzien. Zo zijn deze heel eenvoudig schoon te maken! Het temperatuurlampje op deze nummer 1 contactgrill geeft aan, wanneer de platen warm genoeg zijn om te starten met grillen.


3. Tefal Panini Grill Inicio - Beste panini grill

Beste panini grill Tefal Panini Grill Inicio
 • Uitgevoerd met een handige vergrendelclip
 • Voorzien van geïntegreerde vetafvoer
 • Ideaal voor het maken van panini’s
 • Slechts één temperatuurstand
 • Schoonmaken is wat lastig

Vind je het heerlijk om af en toe een panini te bereiden? In dat geval mag deze Tefal Panini Grill Inicio niet tussen je keukenapparaten ontbreken. Dit model van Tefal wordt als de beste panini grill van dit moment gezien. Mede door zijn stijlvolle vormgeving en hoge vermogen van 2.000 watt. Het hoge vermogen maakt dat de beste contactgrill voor panini’s razendsnel op temperatuur is. Zo hoef je nooit lang te wachten, voordat je panini klaar is om gegeten te worden!

Deze panini grill kopen kan ook interessant zijn, als je bijvoorbeeld stukjes paprika of courgette wilt kunnen grillen. Het hoge wattage maakt dat ook dergelijke etenswaren snel gegrilld zijn om bijvoorbeeld toegevoegd te worden aan een salade. Standaard wordt de Tefal Panini Grill Inicio met een geribbelde bakplaat geleverd. Zo krijgen de tosti’s en panini’s de fijne, extra krokante ribbels. Met de anti-aanbaklaag op de bakplaten wordt voorkomen dat kaasrestjes of bijvoorbeeld groenten aan de bakplaat zullen blijven kleven.


Zelf een contactgrill kopen, waar op te letten

Een grillplaat is in principe een dubbelzijdige grillplaat. Je kunt het apparaat immers ook open laten staan, om op beide zijdes vlees en groenten te grillen. Net als bij een grillplaat, is het ook bij een contactgrill mogelijk om verschillende temperaturen in te stellen. Houd er rekening mee dat een grillplaat vaak veel stijlvoller is vormgegeven en daarbij over verschillende extra functies beschikt.

Het vinden van de geschikte contactgrill kun je zelf doen, door op onderstaande aspecten te letten. Bij het zoeken naar het beste grillapparaat zijn onder meer de grootte van de grillplaat, het type platen wat wordt meegeleverd en het vermogen van de contactgrill van belang.

Grootte van de grillplaat

Wanneer je de grill alleen als tosti-ijzer verwacht te gebruiken, heb je voldoende aan een model voor een of twee tosti’s. Het is afhankelijk van voor hoeveel personen je tegelijkertijd een tosti wil kunnen maken, welk formaat contactgrill je nodig hebt. Wanneer de grillplaten van de contactgrill te groot zijn, zorgt dit voor een onnodig hoog energieverbruik. Iets wat je voorkomt door voor een goedkoper en kleiner model te kiezen.

Mocht je het de grill ook willen gebruiken voor het grillen van vlees en groenten, dan is het aantal personen dat dagelijks met je mee eet van belang. Je wilt de stukjes paprika of kip immers in een keer kunnen grillen, om te voorkomen dat een deel eerder koud zal zijn.

Welke platen

Naast de grootte van de bakplaten of grillplaten van een contactgrill, is ook het type grillplaat van belang. Bij een tosti wil je graag ribbels in de tosti, waardoor een plaat geribbeld moet zijn. Daarbij is een geribbelde plaat ideaal voor het grillen van vlees. Vaak komt hier vet bij vrij, wat via de ribbels kan worden afgevoerd. Deze ribbels zie je bijvoorbeeld ook terug in goede grillpannen.

Mocht je poffertjes willen verwarmen, dan is een geribbelde grillplaat logischerwijs minder handig. In dit geval kun je het beste voor een grillplaat die vlak is kiezen! Datzelfde geldt, wanneer je de contactgrill wilt gebruiken voor het bereiden van pancakes. Vaak worden de beste contactgrills standaard met meerdere platen geleverd. Zo kun je deze verwisselen, afhankelijk van de gerechten die je bereidt.

Vermogen van de contactgrill

Een derde factor om naar te kijken bij het vergelijken van contactgrills, is het vermogen van de contactgrill. Wanneer je op zoek bent naar een contactgrill die snel warm is, dan kun je voor een contactgrill met een hoog vermogen kiezen. Des te hoger het vermogen doorgaans is, des te sneller zullen de platen ook warm zijn. Let wel, dit hangt logischerwijs ook af van het formaat van de platen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij een gourmetstel.

Ook wanneer je de contactgrill wilt kunnen gebruiken voor het grillen van stukjes vlees, is een hoog vermogen wenselijk. Bij een laag vermogen kan het een lange tijd duren, voordat het vlees gaar is.

Conclusie beste contactgrill

Kortom, een grill kopen kan best ingewikkeld zijn! Zorg dat je de verschillende contactgrills vooraf op verschillende aspecten met elkaar vergelijkt. Kijk bijvoorbeeld eerst naar het formaat van de grillplaten, zodat je voldoende ruimte hebt voor het bereiden van je gerechten.

Wanneer je een geschikt formaat contactgrill gevonden hebt, kun je kijken naar het type platen die worden meegeleverd. Voor het bereiden van tosti’s en vlees zijn geribbelde platen wenselijk. Mocht je ook pancakes en poffertjes willen verwarmen, dan is ook een vlakke bakplaat noodzakelijk.

Tot slot kun je naar het vermogen van de beste contactgrill kijken. Des te hoger het vermogen, des te sneller zal de contactgrill doorgaans ook warm zijn! Zo kun je direct starten met grillen.

Veelgestelde vragen

Wat is een contacgrill

Een contactgrill is een apparaat dat er voor zorgt dat eten aan 2 kanten tegelijkertijd verwarmd en gegaard wordt. Een contactgrill wordt door elektriciteit verwarmd.

Hoe lang moet ik een hamburger bakken onder een contactgrill?

Gemiddeld genomen duurt het gaar grillen van hamburger 3 minuten onder een verwarmde contactgrill.

Hoe lang moet ik een biefstuk bakken onder een contactgrill

Gemiddeld genomen duurt het 3 minuten voordat een biefstuk medium rare bereid is onder een warme contactgrill.

Plaats een reactie