Beste contactgrill test 2021, makkelijk de beste koop vinden voor jouw eisen

Laatste update: 8 maart 2021 Elektrische keukenapparaten

Met de beste contactgrill bereid je de lekkerste grillhapjes, tosti’s, vlees en ander eten! Alleen wat is deze beste koop? Zoveel soorten en maten, vanaf €20 tot wel grills van €500 en zelfs meer. Ik en een team keuken experts hebben meer dan 150 contactgrill bekeken en getest. Zo hebben we de beste koop voor verschillende wensen gevonden.

Een contactgrill werkt een beetje hetzelfde als een wafelijzer en grillplaat, niet voor niets is het ook met goede contactgrill mogelijk om groenten en vlees te grillen. Het grote voordeel van een contactgrill ten opzichte van een pan of een grillplaat is dat het eten eronder aan 2 kanten tegelijkertijd wordt gebakken, dit zorgt ervoor dat de bereiding 2 keer zo snel gaat.

In dit artikel zoeken we uit, wat de best contactgrill van dit moment is. Zo wordt het makkelijker om snel een goede keuze te maken bij de aanschaf. Je ziet nu eerst de contactgrills in de categorieën waar de meeste mensen iets aan hebben. Verder op de pagina vind je nog meer categorieën en een duidelijke uitleg waarom juist deze modellen zijn gekozen.

Uitslag beste contactgrill

De beste koop contactgrill of tosti-ijzer voor verschillende gebruiksdoelen vind je in de onderstaande tabel. Hierbij hebben we naar de beste apparaten in verschillende categorieën gezocht. Denk bijvoorbeeld aan de meest geschikte grill voor het bereiden van panini’s, de beste met verwisselbare platen, enzovoorts. Ieders wensen zijn immers anders! Op deze manier vind je ook bij je eigen wensen de beste contactgrill.

1. Princess Panini Grill Zwart - Beste tosti grill apparaat

Beste tosti grill apparaat Princess Panini Grill Zwart
 • Scherpe prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Mogelijkheid om 4 tosti’s per keer te maken
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Bakplaat kun je niet uitnemen en dus niet in de vaatwasser doen
 • Geen timer op apparaat

Met de Princess Panini Grill Zwart kies je voor het beste tosti grill apparaat van dit moment! Het model is dankzij zijn vermogen van 2000 watt relatief snel warm, waardoor je nooit lang op je heerlijke tosti’s hoeft te wachten. Standaard wordt het model geleverd met geribbelde platen, wat de tosti’s hun authentieke uitstraling geeft. Deze platen beschikken over een anti-aanbaklaag, om te voorkomen dat gelekt kaas aan de bakplaten blijft kleven. Met een servetje of vochtig doekje maak je de platen eenvoudig schoon na gebruik. Daarnaast is er een vet opvangbakje voor het vet dat uit de tosti grill loopt.

Naast tosti’s kun je natuurlijk ook verschillende andere etenswaren grillen. Denk bijvoorbeeld aan panini’s! Maar ook vlees, vis en andere producen kunnen prima gegrild worden, met name omdat er een anti-aanbaklaag op zit is het daar goed voor geschikt. Het temperatuurlampje aan de voorzijde geeft aan, wanneer deze beste tost grill klaar is om te gebruiken.

Het maken van tosti’s is natuurlijk de ideale manier om om te gaan met brood dat net te oud is. Ook voor brood dat je zelf gemaakt hebt in je broodbakmachine en oud geworden is, is dat een ideale oplossing. Je hoeft dan geen brood meer weg te gooien.


2. Tefal Snack Collection SW854D - Contactgrill met verwisselbare platen

Contactgrill met verwisselbare platen Tefal Snack Collection SW854D
 • Ook geschikt als tafelgrill
 • Bakplaten voor tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s
 • Razendsnel op de juiste temperatuur
 • Bakplaten zijn vaatwasserbestendig
 • Geen timer

De Tefal Snack Collection SW854D is een contactgrill met verwisselbare platen, je krijgt standaard vier verschillende platen voor tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s. Dit maakt dat deze contactgrill zeer breed inzetbaar is en na gebruik eenvoudig kan worden schoongemaakt. Het model beschikt over een vermogen van 700 watt, wat relatief weinig is in vergelijking met andere contactgrills. Dit maakt dat je de Tefal Snack Collection SW854D ook kunt gebruiken voor het grillen van stukjes vlees. Zonder lang te hoeven wachten krijgt het vlees een heerlijke smaak!

Deze beste contactgrill met verwisselbare platen kan niet alleen als contactgrill gebruikt worden. Je kunt de grill ook als tafelgrill gebruiken, om met het hele gezin lekker te grillen! Ook beschikt de Tefal Snack Collection SW854D over LED verlichting die aan geeft of de Snack Collection op temperatuur is. De Tafel Snack Collection bakplaten zijn van een anti-aanbaklaag voorzien. Zo zijn deze heel eenvoudig schoon te maken!


3. Tefal Panini Grill Inicio - Beste panini grill

Beste panini grill Tefal Panini Grill Inicio
 • Uitgevoerd met een handige vergrendelclip
 • Voorzien van geïntegreerde vetafvoer
 • Ideaal voor het maken van panini’s
 • Slechts één temperatuurstand
 • Schoonmaken is wat lastig

Vind je het heerlijk om af en toe een panini te bereiden? In dat geval mag deze Tefal Panini Grill Inicio niet tussen je keukenapparaten ontbreken. Dit model van Tefal wordt als de beste panini grill van dit moment gezien. Mede door zijn stijlvolle vormgeving en hoge vermogen van 2.000 watt. Het hoge vermogen maakt dat de beste contactgrill voor panini’s razendsnel op temperatuur is. Zo hoef je nooit lang te wachten, voordat je panini klaar is om gegeten te worden!

Deze panini grill kopen kan ook interessant zijn, als je bijvoorbeeld stukjes paprika of courgette wilt kunnen grillen. Het hoge wattage maakt dat ook dergelijke etenswaren snel gegrilld zijn om bijvoorbeeld toegevoegd te worden aan een salade. Standaard wordt de Tefal Panini Grill Inicio met een geribbelde bakplaat geleverd. Zo krijgen de tosti’s en panini’s de fijne, extra krokante ribbels. Met de anti-aanbaklaag op de bakplaten wordt voorkomen dat kaasrestjes of bijvoorbeeld groenten aan de bakplaat zullen blijven kleven.


4. Tefal Optigrill XL - Beste Tefal contactgrill

Beste Tefal contactgrill Tefal Optigrill XL
 • Automatische sensorbereiding
 • 9 Programma's + handmatige modus 4 standen
 • Geschikt voor grote families/groepen
 • Vrij groot om op te bergen

De Tefal Optigrill XL is de beste Tefal contactgrill die er is! Dankzij zijn formaat kan je voor 8 mensen tegelijk vlees grillen. Door zijn automatische sensorbereiding technologie past hij automatisch temperatuur en tijd aan naar het vlees wat erop ligt. Je kan kiezen uit maar liefs 9 verschillende programma’s.

Heb je trek in vlees, dan kan je kiezen uit 5 programma’s zoals spek, worst, hamburger of rood vlees. Trek in wat anders? Met Tefal Optigrill XL kan je ook sandwich, panini’s, vis, gevogelte, groenten en andere ingrediënten grillen. Groenten en fruit is ook mogelijk en erg lekker als toetjes na een heerlijke malse entrecote. Ook is er een programma voor bevroren voedsel. De Tafel Optigrill is zo veelzijdig met zijn programma’s dat hij bijna bij iedere avond maaltijd gebruikt kan worden.

De contactgrill van Tefal is eenvoudig en makkelijk te bedienen en kan door iedereen van het gezin gebruikt worden. Door middel van de indicator lampjes kan je precies volgen waar het bereidingsproces is en hoever het gerecht is. Naast de 9 automatische programma’s is er ook een handmatige modus waar je 4 aanpasbare temperatuurniveau’s hebt zodat je nog meer bereidingsmogelijkheden hebt. De Tefal Optigrill XL wordt met 2 jaar garantie geleverd.


Zelf een contactgrill kopen, waar op te letten

Een contacgrill is in principe een dubbelzijdige grillplaat. Je kunt het apparaat immers ook open laten staan, om op beide zijdes vlees en groenten te grillen. Net als bij een grillplaat, of inductie grillplaat, is het ook bij een contactgrill mogelijk om verschillende temperaturen in te stellen. Houd er rekening mee dat een grillplaat vaak veel stijlvoller is vormgegeven en daarbij over verschillende extra functies beschikt.

Omdat ze dubbelzijdig zijn is het een ideaal tosti-ijzer. Leg je boterhammen met kaas en ham tussen de beide ijzers, in een mum van tijd maak je de lekkerste tosti’s. Er zijn natuurlijk ook mensen die een goed broodrooster gebruiken voor het maken van tosti’s.

Het vinden van de geschikte contactgrill kun je zelf doen, door op onderstaande aspecten te letten. Bij het zoeken naar het beste grillapparaat zijn onder meer de grootte van de grillplaat, het type platen wat wordt meegeleverd en het vermogen van de contactgrill van belang.

Grootte van de grillplaat

Wanneer je de grill alleen als tosti-ijzer verwacht te gebruiken, heb je voldoende aan een model voor een of twee tosti’s. Het is afhankelijk van voor hoeveel personen je tegelijkertijd een tosti wil kunnen maken, welk formaat contactgrill je nodig hebt. Wanneer de grillplaten van de contactgrill te groot zijn, zorgt dit voor een onnodig hoog energieverbruik. Iets wat je voorkomt door voor een goedkoper en kleiner model te kiezen.

Mocht je het de grill ook willen gebruiken voor het grillen van vlees en groenten, dan is het aantal personen dat dagelijks met je mee eet van belang. Je wilt de stukjes paprika of kip immers in een keer kunnen grillen, om te voorkomen dat een deel eerder koud zal zijn.

Welke platen

Naast de grootte van de bakplaten of grillplaten van een contactgrill, is ook het type grillplaat van belang. Bij een tosti wil je graag ribbels in de tosti, waardoor een plaat geribbeld moet zijn. Daarbij is een geribbelde plaat ideaal voor het grillen van vlees. Vaak komt hier vet bij vrij, wat via de ribbels kan worden afgevoerd. Deze ribbels zie je bijvoorbeeld ook terug in goede grillpannen.

Mocht je poffertjes willen verwarmen, dan is een geribbelde grillplaat logischerwijs minder handig. In dit geval kun je het beste voor een grillplaat die vlak is kiezen! Datzelfde geldt, wanneer je de contactgrill wilt gebruiken voor het bereiden van pancakes. Vaak worden de beste contactgrills standaard met meerdere platen geleverd. Zo kun je deze verwisselen, afhankelijk van de gerechten die je bereidt.

Vermogen van de contactgrill

Een derde factor om naar te kijken bij het vergelijken van contactgrills, is het vermogen van de contactgrill. Wanneer je op zoek bent naar een contactgrill die snel warm is, dan kun je voor een contactgrill met een hoog vermogen kiezen. Des te hoger het vermogen doorgaans is, des te sneller zullen de platen ook warm zijn. Let wel, dit hangt logischerwijs ook af van het formaat van de platen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij een gourmetstel.

Ook wanneer je de contactgrill wilt kunnen gebruiken voor het grillen van stukjes vlees, is een hoog vermogen wenselijk. Bij een laag vermogen kan het een lange tijd duren, voordat het vlees gaar is.

Conclusie beste contactgrill

Kortom, een grill kopen kan best ingewikkeld zijn! Zorg dat je de verschillende contactgrills vooraf op verschillende aspecten met elkaar vergelijkt. Kijk bijvoorbeeld eerst naar het formaat van de grillplaten, zodat je voldoende ruimte hebt voor het bereiden van je gerechten.

Wanneer je een geschikt formaat contactgrill gevonden hebt, kun je kijken naar het type platen die worden meegeleverd. Voor het bereiden van tosti’s en vlees zijn geribbelde platen wenselijk. Mocht je ook pancakes en poffertjes willen verwarmen, dan is ook een vlakke bakplaat noodzakelijk.

Tot slot kun je naar het vermogen van de beste contactgrill kijken. Des te hoger het vermogen, des te sneller zal de contactgrill doorgaans ook warm zijn! Zo kun je direct starten met grillen.

Veelgestelde vragen

Wat is een contacgrill

Een contactgrill is een apparaat dat er voor zorgt dat eten aan 2 kanten tegelijkertijd verwarmd en gegaard wordt. Een contactgrill wordt door elektriciteit verwarmd.

Hoe lang moet ik een hamburger bakken onder een contactgrill?

Gemiddeld genomen duurt het gaar grillen van hamburger 3 minuten onder een verwarmde contactgrill.

Hoe lang moet ik een biefstuk bakken onder een contactgrill

Gemiddeld genomen duurt het 3 minuten voordat een biefstuk medium rare bereid is onder een warme contactgrill.

Plaats een reactie