Beste dunschiller test 2020

Laatste update: 19 augustus 2020 Keukengerei

De beste dunschiller is er één die zowel een dikke als een dunne schil van een product af kan halen. Daarnaast moet het in onze ogen gemaakt zijn van een sterk en duurzaam materiaal opdat de dunschiller lang mee kan gaan, zeker omdat dit keukengerei vaak gebruikt wordt.

Het grote voordeel van een dunschiller boven een aardappelschilmesje is dat je veel nauwkeuriger kunt schillen, je neemt minder snel onnodig een deel van het voedsel met het schillen. Daarnaast is het ook makkelijker om te leren een dunschiller te hanteren dan een aardappelschilmesje.

Hieronder vind je eerst de beste dunschillers in verschillende categorieën volgens onze experts en de ervaringen van consumenten.

Productnaam Categorie Kopen
Dunschiller met tandjes OXO Good Grips Dunschiller – Julienne – Y-modelOXO Good Grips Dunschiller – Julienne – Y-modelDunschiller met tandjes Koop bij Bol.com
Y-vormige dunschiller OXO Good Grips Dunschiller Y-modelOXO Good Grips Dunschiller Y-modelY-vormige dunschiller Koop bij Bol.com
Beste dunschiller allround OXO Good Grips AardappelschillerOXO Good Grips AardappelschillerBeste dunschiller allround Koop bij Bol.com

Inhoud

beste dunschiller

Uitslag beste dunschiller test

Voor het bepalen wat de beste dunschiller is hebben we gelet op een aantal belangrijke eigenschappen. Zo verwachten dat we een goed exemplaar lang mee gaat. Het is ook belangrijk dat de dunschiller lekker in de hand ligt, je gebruikt het immers vaak en langdurig. Daarnaast is het belangrijk dat het mes langere tijd scherp blijft en in staat is om zowel dik als dun te schillen.

Hieronder vind je de lijst met de beste dunschillers voor een bepaalde categorie. Deze lijst is bepaald door de ervaringen van consumenten en de beoordeling van onze keuken experts.

1. OXO Good Grips Dunschiller – Julienne – Y-model - Dunschiller met tandjes

Dunschiller met tandjes OXO Good Grips Dunschiller – Julienne – Y-model
 • Goede grip
 • Snijdt goed julienne
 • Vaatwasserbestendig

  OXO Good Grips maakt het bereiden van een gerechten een stuk leuker en gemakkelijker. Hun keukenartikelen zijn robuust, duurzaam en goed hanteerbaar in de keuken door de grips waarmee ze gemaakt worden. De OXO Good Grips Dunschiller is een julienne dunschiller met tandjes die je voor eindeloos veel gerechten kunt gebruiken. Je kan de dunschiller gebruiken voor het maken van julienne reepjes of het schillen groenten en fruit door de kartel die erin zit. Bijvoorbeeld wortels, courgette, appels, aardappelen.

  De Julienne schiller heeft een handgreep met ribbels zodat je altijd een goede grip hebt bij gebruik, ongeacht of je water of olie op je hand hebt zitten. Het vlijmscherpe rvs blad met tandjes gaat met gemak door alle soorten groenten heen en heeft een lange levensduur. Daaroverheen zit een beschermkap die makkelijk op en af te plaatsen is voor/na gebruik tegen bescherming bij het pakken uit de la. De Julienne schiller is vaatwasmachinebestendig en dus makkelijk schoon te maken na gebruik. De dunschiller met tandjes is door zijn kartelwerking erg fijn in gebruik en bespaart veel tijd voor koks die graag veel groenten en fruit eten maar niet graag willen snijden. Met zijn lage prijs is het een must have voor iedere kok in de keuken. In onze mening de beste dunschiller met tandjes op dit moment verkrijgbaar.


  2. OXO Good Grips Dunschiller Y-model - Y-vormige dunschiller

  Y-vormige dunschiller OXO Good Grips Dunschiller Y-model
  • Goede grip
  • Scherp blad
  • Vaatwasserbestendig

   OXO Good Grips onderscheidt zich van alle andere merken door de speciale zachte anti-grip handvatten die ze maken. Dat in combinatie met hun scherpe rvs bladen maakt dat OXO Good Grips kwalitatief goede en duurzame dunschillers op de markt brengen.

   De OXO Good Grips Dunschiller Y-model heeft een vlijmscherp rvs blad wat met gemak door alle schillen van alle soorten groenten en fruit heen gaat. Ook deze Y-dunschiller van OXO Good Grips heeft zoals alle andere dunschillers van OXO Good Grips een zachte anti-slip handgreep wat prettig hanteerbaar is voor korte of langere periode schillen achter elkaar. De Y-vormige dunschiller is uitgerust met een aardappeloog verwijderaar. Tevens is hij net zoals alle ander dunschillers vaatwasserbestendig en makkelijk schoon te maken. Wordt geleverd met beschermkap. Met zijn lage prijs en goede kwaliteit is OXO Good Grips Dunschiller Y-model in onze mening de beste Y-vormige dunschiller op dit moment verkrijgbaar!


   3. OXO Good Grips Aardappelschiller - Beste dunschiller allround

   Beste dunschiller allround OXO Good Grips Aardappelschiller
   • Allround
   • Goede grip
   • Aardappeloog verwijderaar
   • Vaatwasserbestendig

    Na alle soorten dunschillers met elkaar te hebben vergeleken kwamen we toch weer bij OXO Good Grips uit. Het is ook geen verassing dat OXO Good Grips aardappelschiller als beste eruit kwam in de categorie: beste dunschiller allround.

    Met zijn zachte anti-slip kunststof handgreep ligt hij erg fijn in de hand en is makkelijk te hanteren, ook voor lange duur als je veel aardappels moet schillen voor een heerlijke stamppot. Met zijn scherpe rvs blad gaat hij met gemak door alle schillen heen, zelfs de hardste groenten en fruit. De dunschiller is voorzien van een aardappeloog verwijderaar. Na gebruik is hij eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. De OXO Good Grips dunnschiller is zowel voor linkshandigen als rechtshandigen te gebruiken. En met zijn prijs/kwaliteit verhouding is de OXO Good Grips dunnschiller in onze mening de beste dunschiller allround op dit moment verkrijgbaar!


    Waar een goede dunschiller voor gebruikt kan worden

    De betere dunschillers kunnen gebruikt worden voor een grote verscheidenheid aan producten die geschild moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de bekende aardappelen, appels, asperges, wortelen, pastinaak, kiwi. tomaat en meer.

    Ook voor garnering en het snijden van dunne plakjes is een dunschiller zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van “groentelinten” van bijvoorbeeld courgettes, wortelen, uitjes en eigenlijk bijna elke andere vaste groente.

    Y of I vorm dunschiller

    Je zult merken dat je er 2 vormen zijn waarin dunschillers verkocht worden; de i-vorm en de y-vorm. De naam spreekt eigenlijk voor zich maar hieronder zie je 2 voorbeelden van de verschillende vormen.

    dunschiller y vorm
    y-vorm
    dunschiller i vorm
    i-vorm

    In principe is het een kwestie van smaak welke vorm je voorkeur heeft. Het is wel duidelijk dat de y-vormige dunschiller de kans op ongelukjes verkleind. Bovendien moet je als je linkshandig bent erop letten dat een schilmes met een i-vorm een linkshandige uitvoering is. Sommige dunschillers hebben de optie om het snij gedeelte uit het handvat te halen en er andersom in te stoppen, zo kun je er een linkshandige van maken.

    Een gekarteld mes of niet?

    Daarnaast heb je nog de keuze om een goede dunschiller met kartelmes te kopen. Dit zijn vaak hele kleine karteltjes die ervoor zorgen dat je grip heb op hele gladde schillen en bij zachter vruchten. Zo is een kartelmes gewenst bij bijvoorbeeld het schillen van tomaten, perzikken, pruimen en andere vruchten en groente die moeilijk te schillen zijn met een glad mes.

    Wij zijn er van overtuigd dat het handig is om zowel een goede schilmes met kartelmes als 1 met een “normaal” mes te kopen. Dan kun je altijd uit de voeten als je iets wilt schillen.

    Conclusie beste dunschiller

    Een dunschiller is eigenlijk een eenvoudig apparaatje en bovendien erg goedkoop, voor minder dan €5 heb je al een goede dunschiller die lange tijd meegaat. Desalniettemin is het de moeite waard om er voor te zorgen dat je degene koop die het best bij jouw wensen en eisen past.

    Voor het uitkiezen van de beste dunschiller bepaal je of een i-vormige of y-vormige wilt gebruiken. Daarnaast is bij het bepalen van de beste koop het van belang om er rekening mee te houden wat je precies wilt gaan schillen. Sommige producten kun je namelijk het best met een gekarteld mes schillen. Als je 1 van bovengenoemde dunschillers koopt weet je zeker dat je in ieder geval een deugdelijk product koopt.

    Plaats een reactie