Beste dunschiller test 2024, verschillende eisen zoals y-vorm, met tandjes en meer

Laatste update: 10 mei 2023

De beste dunschiller is er één die zowel een dikke als een dunne schil van een product af kan halen. Daarnaast moet het in onze ogen gemaakt zijn van een sterk en duurzaam materiaal opdat de dunschiller lang mee kan gaan, zeker omdat dit keukengerei vaak gebruikt wordt. Je gebruikt het bijvoorbeeld om aardappels te schillen die je vervolgens gebruikt om friet te maken in je eigen frietsnijder, of voor het schillen van kiwi’s die je vervolgens in een blender kunt verwerken in je sap en natuurlijk voor het schillen van tal van andere groente en fruit. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een spiraalsnijder te gebruiken als je iets heel dun wilt snijden en/of wilt schillen.

Het grote voordeel van een dunschiller boven een aardappelschilmesje is dat je veel nauwkeuriger kunt schillen, je neemt minder snel onnodig een deel van het voedsel met het schillen. Daarnaast is het ook makkelijker om te leren een dunschiller te hanteren dan een aardappelschilmesje. Omdat er zo veel verschillende modellen dunschillers te koop zijn, helpen wij je met snel de beste koop te vinden.

Hieronder vind je eerst de beste dunschillers in verschillende categorieën volgens onze experts en de ervaringen van consumenten. Verder op de pagina ontdek je waarom we juist deze modellen gekozen hebben. En daarnaast vind je nog meer categorieën dunschillers met de daarbij beste koop.

Product Categorie Prijs
Dunschiller met tandjesOXO Good Grips Dunschiller – Julienne – Y-modelDunschiller met tandjes
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Y-vormige dunschillerOXO Good Grips Dunschiller Y-modelY-vormige dunschiller
Beste dunschiller allroundOXO Good Grips AardappelschillerBeste dunschiller allround

Aandachtspunten dunschiller test

Voor het bepalen wat de beste dunschiller is hebben we gelet op een aantal belangrijke eigenschappen voor het testen.

 • We verwachten dat we een goed exemplaar lang mee gaat. Duurzaamheid is belangrijk.
 • Het is ook belangrijk dat de dunschiller lekker in de hand ligt, je gebruikt het immers vaak en langdurig.
 • Het is belangrijk dat het mes langere tijd scherp blijft en in staat is om zowel dik als dun te schillen.
 • Een dunschiller wordt natuurlijk ook een keer botter. Daarom letten we er ook op of het mes relatief eenvoudig vervangen kan worden.

Hieronder vind je de lijst met de beste dunschillers voor een bepaalde categorie. Deze lijst is bepaald door de ervaringen van consumenten en de beoordeling van onze keuken experts.

Dit zijn de beste dunschillers van 2024

1. Dunschiller met tandjes - OXO Good Grips Dunschiller – Julienne – Y-model

Dunschiller met tandjes
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

OXO Good Grips maakt het bereiden van een gerechten een stuk leuker en gemakkelijker. Hun keukenartikelen zijn robuust, duurzaam en goed hanteerbaar in de keuken door de grips waarmee ze gemaakt worden. De OXO Good Grips Dunschiller is een julienne dunschiller met tandjes die je voor eindeloos veel gerechten kunt gebruiken. Je kan de dunschiller gebruiken voor het maken van julienne reepjes of het schillen groenten en fruit door de kartel die erin zit. Bijvoorbeeld wortels, courgette, appels, aardappelen.

De Julienne schiller heeft een handgreep met ribbels zodat je altijd een goede grip hebt bij gebruik, ongeacht of je water of olie op je hand hebt zitten. Het vlijmscherpe rvs blad met tandjes gaat met gemak door alle soorten groenten heen en heeft een lange levensduur. Daaroverheen zit een beschermkap die makkelijk op en af te plaatsen is voor/na gebruik tegen bescherming bij het pakken uit de la. De Julienne schiller is vaatwasmachinebestendig en dus makkelijk schoon te maken na gebruik. De dunschiller met tandjes is door zijn kartelwerking erg fijn in gebruik en bespaart veel tijd voor koks die graag veel groenten en fruit eten maar niet graag willen snijden. Met zijn lage prijs is het een must have voor iedere kok in de keuken. In onze mening de beste dunschiller met tandjes op dit moment verkrijgbaar.

 • Goede grip
 • Snijdt goed julienne
 • Vaatwasserbestendig

  2. Y-vormige dunschiller - OXO Good Grips Dunschiller Y-model

  OXO Good Grips onderscheidt zich van alle andere merken door de speciale zachte anti-grip handvatten die ze maken. Dat in combinatie met hun scherpe rvs bladen maakt dat OXO Good Grips kwalitatief goede en duurzame dunschillers op de markt brengen.

  De OXO Good Grips Dunschiller Y-model heeft een vlijmscherp rvs blad wat met gemak door alle schillen van alle soorten groenten en fruit heen gaat. Ook deze Y-dunschiller van OXO Good Grips heeft zoals alle andere dunschillers van OXO Good Grips een zachte anti-slip handgreep wat prettig hanteerbaar is voor korte of langere periode schillen achter elkaar. De Y-vormige dunschiller is uitgerust met een aardappeloog verwijderaar. Tevens is hij net zoals alle ander dunschillers vaatwasserbestendig en makkelijk schoon te maken. Wordt geleverd met beschermkap. Met zijn lage prijs en goede kwaliteit is OXO Good Grips Dunschiller Y-model in onze mening de beste Y-vormige dunschiller op dit moment verkrijgbaar!

  • Goede grip
  • Scherp blad
  • Vaatwasserbestendig

   3. Beste dunschiller allround - OXO Good Grips Aardappelschiller

   Na alle soorten dunschillers met elkaar te hebben vergeleken kwamen we toch weer bij OXO Good Grips uit. Het is ook geen verassing dat OXO Good Grips aardappelschiller als beste eruit kwam in de categorie: beste dunschiller allround.

   Met zijn zachte anti-slip kunststof handgreep ligt hij erg fijn in de hand en is makkelijk te hanteren, ook voor lange duur als je veel aardappels moet schillen voor een heerlijke stamppot. Met zijn scherpe rvs blad gaat hij met gemak door alle schillen heen, zelfs de hardste groenten en fruit. De dunschiller is voorzien van een aardappeloog verwijderaar. Na gebruik is hij eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. De OXO Good Grips dunnschiller is zowel voor linkshandigen als rechtshandigen te gebruiken. En met zijn prijs/kwaliteit verhouding is de OXO Good Grips dunnschiller in onze mening de beste dunschiller allround op dit moment verkrijgbaar!

   • Allround
   • Goede grip
   • Aardappeloog verwijderaar
   • Vaatwasserbestendig

    4. Brabantia dunschiller - Brabantia Profile Dunschiller T-vorm

    De Brabantia Profile Dunschiller is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, heeft een dubbelzijdig geslepen hardstalen mes, is makkelijk schoon te maken doordat hij vaatwasserbestendig is, en is door zijn handgreep voor zowel links als rechtshandigen te gebruiken. Wij hebben de Brabantia Profile Dunschiller gekozen tot beste Brabantia dunschiller.

    De Brabantia dunschiller is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig duurzaam roestvrijstaal. Dit zorgt voor een lange levensduur en uitstekende kwaliteit. De dunschiller heeft een dubbelzijdig geslepen hardstalen mes voor betere resultaten. Dit zorgt voor “zuinig” schillen, wat inhoudt dat de schil zo dun mogelijk geschild wordt om zo minder groente of fruit te verspillen. Met deze dunschiller schil je eenvoudig appels, komkommer, rabarber, aardappels, wortels en nog veel meer.

    Het handvat, wat van duurzaam roestvrijstaal is gemaakt is, is voor zowel links als rechtshandigen te gebruiken. Het handvat ligt fijn in de hand en maakt dat de dunschiller fijn in gebruik is. De dunschiller is na gebruik eenvoudig schoon te maken omdat de dunschiller vaatwasserbestendig is. Zo is afwassen geen van je zorgen. De dunschiller komt uit de Profile collectie van Brabantia. Een collectie gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen die duurzaam en van goede kwaliteit zijn. Niet voor niks dat je op de keuken accessoires van Brabantia 5 jaar garantie krijgt.

    • Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen
    • Dubbelzijdig geslepen hardstalen mes
    • Vaatwasserbestendig
    • 5 Jaar garantie
    • Geen ophangmethode

    Waar een goede dunschiller voor gebruikt kan worden

    De betere dunschillers kunnen gebruikt worden voor een grote verscheidenheid aan producten die geschild moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de bekende aardappelen, appels, asperges, wortelen, pastinaak, kiwi. tomaat en meer.

    Ook voor garnering en het snijden van dunne plakjes is een dunschiller zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van “groentelinten” van bijvoorbeeld courgettes, wortelen, uitjes en eigenlijk bijna elke andere vaste groente. Als je grote hoeveelheden dunne plakjes wilt snijden van een bepaalde groente of een ander soort ingrediënt kunnen we je aanraden een mandoline te kopen. We hebben een pagina met de beste mandolines van dit moment.

    Y of I vorm dunschiller

    Je zult merken dat je er 2 vormen zijn waarin dunschillers verkocht worden; de i-vorm en de y-vorm. De naam spreekt eigenlijk voor zich maar hieronder zie je 2 voorbeelden van de verschillende vormen.

    dunschiller y vorm
    y-vorm
    dunschiller i vorm
    i-vorm

    In principe is het een kwestie van smaak welke vorm je voorkeur heeft. Het is wel duidelijk dat de y-vormige dunschiller de kans op ongelukjes verkleind, een y-vormige dunschiller lijkt eigenlijk heel erg op een kaasschaaf, alleen dan een stuk kleiner. Ook de manier waarop het mes werkt is gelijk aan de werking van een kaasschaaf. Bovendien moet je als je linkshandig bent erop letten dat een schilmes met een i-vorm een linkshandige uitvoering is. Sommige dunschillers hebben de optie om het snij gedeelte uit het handvat te halen en er andersom in te stoppen, zo kun je er een linkshandige van maken.

    Slijpen of vervangen

    Er zijn dunschillers die je zelf kunt slijpen. Dit is natuurlijk milieubewuste oplossing om te doen: je hoeft minder vaak nieuwe dunschillers aan te schaffen. Het enige nadeel is dat je er een messenslijper voor nodig hebt en dat zijn niet perse goedkope apparaten.

    Zeker als je beseft dat het kopen van een nieuwe dunschiller niet duur is, kan het aantrekkelijk zijn om simpelweg de dunschiller te vervangen als deze op is.

    Als je er voor kiest om zelf de dunschiller te gaan slijpen is het zaak dat je een model kiest waarbij dat kan. Niet alle dunschillers zijn hier geschikt voor. Let daar dus op als je dat wel wilt doen.

    Linkshandige dunschiller

    Als je met je linker hand de dunschiller gaat gebruiken is het zaak dat je er op let dat de dunschiller die je kiest ook geschikt is voor linkshandigen. De y vorm dunschillers zijn natuurlijk sowieso geschikt voor linkshandige. De i vorm schillers zijn in principe maar voor 1 hand geschikt. Maar in de meeste gevallen zijn deze wel zo gemaakt dat je het mes in de dunschiller gemakkelijk om kunt draaien zodat deze ook geschikt zijn voor het linkshandig schillen.

    Een gekarteld mes of glad mes? Waar een dunschiller met tandjes handig voor is

    Daarnaast heb je nog de keuze om een goede dunschiller met kartelmes, of tandjes te kopen. Dit zijn vaak hele kleine karteltjes die ervoor zorgen dat je grip heb op hele gladde schillen en bij zachter vruchten. Zo is een kartelmes gewenst bij bijvoorbeeld het schillen van tomaten, perziken, pruimen en andere vruchten en groente die moeilijk te schillen zijn met een glad mes.

    Wij zijn er van overtuigd dat het handig is om zowel een goede schilmes met kartelmes als 1 met een “normaal” glas mes te kopen. Dan kun je altijd uit de voeten als je iets wilt schillen. Met normale messen is dit ook het geval, een goede messenset bestaat ook uit zowel kartel als gladde messen.

    Conclusie beste dunschiller

    Een dunschiller is eigenlijk een eenvoudig apparaatje en bovendien erg goedkoop, voor minder dan €5 heb je al een goede dunschiller die lange tijd meegaat. Die vind je online maar ook in winkels als Ikea, Hema, Blokker en andere winkels. Desalniettemin is het de moeite waard om er voor te zorgen dat je degene koop die het best bij jouw wensen en eisen past.

    Voor het uitkiezen van de beste dunschiller bepaal je of een i-vormige of y-vormige wilt gebruiken. Daarnaast is bij het bepalen van de beste koop het van belang om er rekening mee te houden wat je precies wilt gaan schillen. Sommige producten kun je namelijk het best met een gekarteld mes schillen. Als je 1 van bovengenoemde dunschillers koopt weet je zeker dat je in ieder geval een deugdelijk product koopt.

    Veelgestelde vragen over dunschillers

    Wat is een dunschiller?

    Het is een mes dat ontworpen is om zo dun mogelijk te schillen. Het is een mesje van 2 randen waarvan de onderste rand scherp is gemaakt en de bovenste rand voorkomt dat er diep gesneden wordt.

    Hoe gebruik je een dunschiller?

    Je plaatst simpelweg het mes op de schil die je wilt afschillen en beweegt het met lichte kracht over het oppervlak.

    Plaats een reactie