Beste eierkoker 2024 test, elektrisch, magnetron, 3 eieren en meer

Laatste update: 5 maart 2024

Het vinden van de beste eierkoker voor jouw wensen en eisen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is namelijk een groot aanbod van verschillende elektrische eierkokers te koop. Wij hebben daarom in verschillende categorieën de beste koop gevonden. Zo hoef jij niet eindeloos te zoeken naar de het juiste model.

Met een goede eierkoker heb je altijd het beste gekookte eitje op tafel of op je brood. Het koken van eieren in een pan gaat nog wel eens fout. Net te lang of net te kort laten koken resulteert in en te hard of een te zacht gekookt ei voor jouw smaak. Met een goede eierkoker stel je gewoon in hoe hardgekookt of zachtgekookt je je ei het liefst wilt eten. Eieren koken met zo een apparaatje maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

We beginnen met de top 3 meest gezochte categorieën eierkokers. Verder op de pagina pagina vind je waarom we juist deze modellen als beste gekozen hebben en vind je nog meer categorieën. Daarnaast vind je een koopgids waarin de aandachtspunten staan voor het zelf kiezen en kopen van een eierkoker.

Product Categorie Prijs
Beste elektrische eierkokerRussell Hobbs Stylo EierkokerBeste elektrische eierkoker
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Eierkoker magnetronAFECTO® Magnetron EierkokerEierkoker magnetron
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Eierkoker voor 3 eierenKrups Eierkoker F23470Eierkoker voor 3 eieren

Aandachtspunten eierkoker test

Om te bepalen wat de beste eierkokers zijn hebben we goed gelet op een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn voor alle aandachtspunten. We hebben voornamelijk gelet op de volgende aandachtspunten.

 • De prijs kwaliteitsverhouding moet in orde zijn.
 • Het gebruiken van een gekozen eierkoker moet gemakkelijk zijn.
 • De duurzaamheid moet in orde zijn. We vinden het belangrijk dat producten langere tijd moeten meegaan.
 • De ervaringen en reviews van andere gebruikers moeten positief zijn, zij weten immers het best hoe de eierkokers echt functioneren, ook na langere tijd.

Omdat verschillende mensen verschillende eisen hebben hebben we het wel gecategoriseerd in verschillende categorieën. Dit betekent dat we voor bepaalde categorieën extra aandachtspunten hebben gebruikt om te bepalen of wat de meest geschikte koker is in een bepaalde categorie.

Als je 1 van de onderstaande eierkokers aanschaft, dan weet je zeker dat je een goed product koopt.

Beste eierkokers van 2024

1. Beste elektrische eierkoker - Russell Hobbs Stylo Eierkoker

Beste elektrische eierkoker
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Russell Hobbs Stylo Eierkoker is een elektrische eierkoker die per keer 7 eieren kan koken of 3 gepocheerde eieren kan klaar maken. Plaats de eieren in het apparaat, zet hem aan en wacht tot het geluid af gaat dat aangeeft dat ze klaar zijn. Binnen een mum van tijd heb heerlijke verse eitjes bij je ontbijt of lunch. Makkelijker kan het niet.

De Russell Hobbs Stylo Eierkoker beschikt over 365 watt vermogen. Verder beschikt deze elektrische eierkoker over een automatische afslag en droogkookbeveiliging. Geen zorgen als je per ongeluk de eitjes bent vergeten. De eierkoker heeft een beveiliging dat het zichzelf automatisch uitschakelt na 2 uur. Het indicatie en proces-klaar lampje gaan branden als het je apparaat aanzet en als het de eitjes klaar zijn. De behuizing is gemaakt van RVS. De eierkoker is gemakkelijk te reinigen en wordt geleverd inclusief een maatbeker. De Russell Hobbs Stylo Eierkoker wordt geleverd met 2 jaar garantie. Een echte aanrader onder de elektrische eierkokers!

 • Kan zowel eieren koken als pocheren
 • Beschikt over automatische uitschakeling als droogkookbeveiliging
 • 2 Jaar garantie
 • Geluid is wat aan de zachte kant

2. Eierkoker magnetron - AFECTO® Magnetron Eierkoker

Eierkoker magnetron
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De AFECTO® eierkoker is in onze mening de beste eierkoker voor de magnetron op dit moment verkrijgbaar. Door de eenvoudige werking en korte bereidingstijd hebben je binnen no time een heerlijk eitje klaar voor bij je ontbijt of lunch! Doe wat water in het bakje en stop een ei in de houder. Vervolgens zet je de eierhouder in het bakje en doe je de deksel erop. Zet het in de magnetron, wacht een paar minuten en je hebt een heerlijk eitje.

De boiler is makkelijk te gebruiken en daarna ook weer makkelijk schoon te maken. De kooktijden voor de magnetron zijn als volgt: met een magnetron van 800 watt 3,5 minuut voor een zacht gekookt eitje en 5,5 minuten voor een hard gekookt eitje, met een magnetron van 1000 watt 3 minuten voor een zacht gekookt eitje en 5 minuten voor een hard gekookt eitje. De behuizing is gemaakt van plastic. De onderdelen zijn eenvoudig schoon te maken in de vaatwasse. Tip: de eierkoker is vaak erg heet als de magnetron klaar is, niet met blote handen pakken.

 • Eenvoudig te gebruiken
 • Vaatwasserbestendig
 • Geen Nederlandse handleiding

3. Eierkoker voor 3 eieren - Krups Eierkoker F23470

Met de Krups Eierkoker F23470 kook je simpel en snel heerlijke eitjes klaar. Deze eierkoker is perfect voor het maken van 1 tot 3 eieren per keer. Doe de eieren in de eierkoker, meet de hoeveelheid water af die nodig hebt en voeg dit toe. Bepaal vooraf zelf hoe hard je je eitjes wilt hebben. Het enige wat rest is dat je deksel dicht doet en en rustig wacht totdat het geluid van het apparaat afgaat. Voila, je eitjes zijn klaar om te eten. Simpeler kan het niet. Het geluid dat aangeeft dat de eieren klaar zijn is overigens wel behoorlijk luid.

De eierkoker van Krups is voorzien een transparante deksel en wordt standaard geleverd met een maatbeker en een eierprikker. Deze eierkoker voor 3 eieren beschikt over 300 watt vermogen en heeft 3 losse ei inzetten. Al met al is dit een zeer complete eierkoker die doet wat het moet doen; eitjes heerlijk koken.

 • Klein en compact
 • Duidelijke zoemer wanneer de eieren klaar zijn
 • Stevige kwaliteit

  4. Kleine eierkoker - Unold 38610 – Eierkoker

  De kleine eierkoker van Unold is perfect voor het bereiden van maximaal 3 eieren. Maar ook als je 1 of 2 eieren gekookt wil hebben, is dit ideaal. De eierkoker is van hoge kwaliteit RVS materiaal, is erg handig in gebruik, heeft een snelle bereidingstijd en is ruimtebesparend. Daarnaast kun je zelf de gewenste hardheid kiezen, namelijk hard, medium of zacht.

  Voor wie regelmatig eitjes kookt, is deze Unold 38610 – Eierkoker een mooie uitkomst. Maar hij is ook erg geschikt voor kleine huishoudens of mensen met weinig plek in de keuken. De afmetingen van de eierkoker zijn 20,2 x 13,4 x 8,4 cm (bxhxd). De niet-elektrische onderdelen kun je veilig in de vaatwasser doen. Vooraf kun je voor een hard, medium of zacht eitje kiezen. Wanneer je eitje klaar is, zal er een signaal klinken. Hierna kun je de eieren eenvoudig uit de eierkoker halen dankzij het praktische eierinzetstuk met handvat.

  De eierkoker van Unold is dan wel klein, maar dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit. Daarom kiezen wij de Unold 38610 – Eierkoker als beste kleine eierkoker van dit moment. De eierkoker wordt geleverd met praktische eierinzet, maatbeker en eierprikker. Hij heeft 2 jaar fabrieksgarantie.

  • Compact met goed resultaat
  • Te gebruiken voor 1, 2 of 3 eieren
  • Hoge kwaliteit RVS
  • Is niet de snelste

  Koopgids om de beste eierkoker voor jouw eisen te vinden

  Als je zelf op zoek bent naar de eierkoker zal je op een aantal kenmerken moeten letten om de beste te kopen. Als je deze aandachtspunten in ogenschouw neem weten we zeker dat je uitkomt op de voor jouw eisen en wensen beste eierkoker.

  Accessoires bij eierkokers

  Bij de aankoop van een goede eierkoker zullen een aantal handige accessoires geleverd kunnen worden. Zo worden de meeste kokers met een maatbeker geleverd waarop je makkelijk kunt aflezen hoeveel water er in de eierkoker moet om jouw ideale eitje te koken. Het is van belang dat deze maatbeker van goede kwaliteit is en makkelijk is af te lezen. Helemaal ideaal is het als je op de maatbeker kunt zien hoe de eieren gekookt worden. Dat je de hoeveelheid water kunt aanpassen aan bijvoorbeeld hardgekookt, normaal gekookt en zachtgekookt.

  Ook worden er bij sommige eierkokers een eierprikker geleverd. Dit is een handig accessoires waarmee je een klein gaatje kunt prikken in het te koken ei. Door dit gaatje voorkom je dat het ei gaat scheuren of barsten tijdens het koken.

  Tip: schaf een eiersnijder aan. Met een goede eiersnijders snij je de gekookte eieren in mooie plakjes die precies even dik zijn en is het gekookte ei helemaal perfect.

  Prijs van de eierkoker

  De prijzen van eierkokers lopen erg uiteen. De beste eierkokers in termen van functionaliteit hoeven niet duur te zijn. Voor maximaal €30 heb je al een prima eierkoker te pakken. Duurdere modellen hebben misschien een design uiterlijk maar functioneel gezien zullen ze niet veel beter zijn. Eierkokers voor in de magnetron zijn de goedkoopste oplossingen, daar is verder namelijk helemaal geen techniek in verwerkt.

  Er zijn ook nog professionele eierkokers bedoeld voor horecagelegenheden. Deze zijn sneller op temperatuur, kunnen meer eieren tegelijk koken en zijn duurzamer. De prijs is wel een stuk hoger, voor horeca eierkokers moet je rekenen op prijzen van €100 en meer.

  Hoeveel eieren passen in de eierkoker

  Afhankelijk van hoeveel eieren je tegelijkertijd wilt koken zul je de eierkoker met de juiste capaciteit moeten kopen. Er zijn varianten te koop voor 3 eieren, maar ook voor 16 eieren en ook nog wel meer. De meeste eierkokers hebben overigens de capaciteit voor 6 of 7 eieren.

  Handige functies op elektrische eierkoker

  Een automatische uitschakeling na de eieren een bepaalde hardheid hebben bereikt is een handige functie. Tegenwoordig is dit terug te vinden bij een steeds meer modellen, maar lang nog niet op allemaal. Als het dus voor jou belangrijk is dat de eierkoker automatisch uitschakelt als de eieren gekookt zijn moet je erop letten dat jouw keuze deze functie heeft.

  Hoe werkt een elektrische eierkoker?

  Er zijn verschillende type eierkokers die op verschillende manieren werken. Maar het basisprincipe is eigenlijk altijd gelijk.

  Je giet water in een maatbeker die met streepjes hoe hard de eieren gekookt zullen worden. Deze hoeveelheid water giet je in de eierkoker. Daarna zorg je ervoor dat je de hoeveel eieren die je wilt koken in de eierkoker plaatst. Je steekt de stekker in het stopcontact en drukt zo nodig op de startknop.

  Ee warme plaat in de eierkoker verwarmt het water tot het kookpunt zodat het gaat verdampen. Deze waterdamp condenseert vervolgens op de eieren waar het opnieuw aan de kook wordt gebracht, en zo worden de eieren dus ook aan de kook gebracht.

  Door de hoeveelheid water kun je de hardheid van de eieren bepalen. Des te minder water je in de eierkoker doet deze te eerdere het water helemaal verdampt is en hoe minder lang de eieren dus gekookt zijn. Hoe minder water des te zachter de eieren. En meer water leidt dus juist to een harder gekookt ei. Nadat al het water is verdampt, als de eierkoker drooggekookt is, zullen de meester elektrische eierkokers een geluidsignaal afgeven en/of automatisch uitslaan.

  Een eierkoker is energie zuinig

  Voor het koken van eieren in een eierkoker heb je minder water nodig dan wanneer je het in een pannetje op het fornuis doet. Per saldo wordt er dus minder energie verbruikt tijdens het koken van eieren in met een elektrische eierkoker. Het gebruiker Je kunt het gebruik ervan dan ook zien als een energie besparende maatregel in de keuken.

  Goedkope eierkokers kopen in de winkel

  Een eierkoker is in essentie een simpel apparaat. Dat is dan ook de reden dat er veel goedkope eierkokers te vinden zijn. Zo vind je in de Action, Hema, Blokker en andere bekende winkels zeer betaalbare uitvoeringen. Ook op de verschillende webshops vind je zeer betaalbare eierkokers die hun werk goed doen. Bij de echte goedkope modellen moet je alleen wel opletten dat de bouwkwaliteit enigszins stevig is zodat het apparaat langere tijd mee kan gaan. Bovendien wil de (brand)veiligheid van goedkope keukenapparatuur wel eens te wensen overlaten.

  Een andere optie is om een eierkoker voor in de magnetron te kopen. Deze werkt op basis van de energie van de magnetron. Hier zit dus geen verwarmingselement of andere dure techniek in. Dit is dus de goedkoopste oplossing als je een eierkoker zoekt. Je hebt dan alleen wel nog een combimagnetron of normale magnetron nodig om te gebruiken.

  Conclusie beste eierkoker test

  Een goede eierkoker vinden is niet heel lastig. Het zijn simpele apparaatjes en de meeste eierkokers werken prima en gemakkelijk. De grootste verschillen vind je in de kwaliteit van de materialen die gebruikt zijn en de duurzamheid.

  Daarnaast moet je letten op de hoeveelheid eieren die je tegelijkertijd kunt koken. Daarnaast let je op de accessoires; is de maatbeker handig af te lezen? En is er misschien een eierprikker bijgeleverd.

  Wanneer je 1 van de producten die hierboven staan koopt, of onze koopgids gebruikt. Dan weet je zeker dat je de voor jouw beste eierkoker koopt. Al met al kunnen we de aanschaf van harte aanbevelen, het maakt het koken van eieren echt een stuk makkelijker en je gekookte eitjes zijn altijd perfect.

  Veelgestelde vragen over eierkokers

  Is een eierkoker handig?

  Met een goede eierkoker kun je simpelweg eieren op de perfecte hardheid laten koken zonder er verder nog naar om te kijken. Alleen aan het begin vul je de koker met de juist hoeveelheid water en zet deze aan. Na verloop van tijd zal de eierkoker een geluid maken of uitslaan. Dan weet je dat je eieren gekookt zijn zoals jij wilt. Wij vinden dus een eierkoker zeker handig.

  Waarom een gaatje prikken met de eierprikker in het ei voor het koken?

  Door een gaatje in de bolle kant van het ei te prikken voorkom je dat het gaat barsten tijdens het koken van het ei. Er kan namelijk lucht ontsnappen door het gaatje dat je prikt. Anders zet deze lucht uit en knapt het ei. Daarnaast heeft het als voordeel dat de eiwitten gelijkmatiger stollen tijdens het koken.

  Hoe lang moet een ei in de eierkoker?

  Afhankelijk van het vermogen van een eierkoker duurt het koken van eieren ongeveer 10 minuten in een gemiddelde eierkoker.

  Hoe werkt een magnetron eierkoker?

  Dit is in principe simpelweg een potje met een deksel waar een ei in past. Samen met dat ei doe je een bepaalde hoeveelheid in dat potje en zet je zo in de magnetron. Dan zet je de magnetron aan. Door de magnetrongolven gaat het water koken waardoor het ei een gekookt eitje wordt.

  Plaats een reactie