Beste eierkoker 2021 test, elektrisch, magnetron, 3 eieren en meer

Laatste update: 3 januari 2021 Elektrische keukenapparaten

Met het kopen van de beste eierkoker voor jouw wensen en eisen heb je altijd het beste gekookte eitje op tafel of op je brood. Het koken van eieren in een pan gaat nog wel eens fout. Net te lang of net te kort laten koken resulteert in en te hard of een te zacht ei voor jouw smaak. Met een goede eierkoker stel je gewoon in hoe hard je je eitje wilt hebben. Het apparaat zorgt er dan voor dat de eieren precies zo hard of zacht gekookt zijn als jij het instelt. Met een goede eiersnijders snij je je eieren in mooie plakjes en is het gekookte ei helemaal perfect.

Omdat er zoveel verschillende modellen zijn hebben onze experts de beste koop gezocht voor verschillende categorieën. Zo hoef jij niet eindeloos te zoeken naar de het juiste model. Verder op de pagina zie je waarom de experts juist die gekozen hebben. En je vindt een koopgids waarin de aandachtspunten staan voor het kiezen van een eierkoker. Ook vind je nog meer categorieën waarin we eierkokers vergeleken hebben en ook bepaald hebben wat de beste is.

Productnaam Categorie Kopen
Beste elektrische eierkokerRussell Hobbs Stylo EierkokerBeste elektrische eierkokerBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com
beste magnetron eierkokerMikaMax Eierkoker Magnetron 11×6 cm Kip vormEierkoker magnetron Bekijk product op Bol.com
Eierkoker voor 3 eieren Severin EK 3161 – EierkokerSeverin EK 3161 – EierkokerEierkoker voor 3 eieren Bekijk product op Bol.com

Beste eierkoker test uitslag

De prijs kwaliteitsverhouding van alle onderstaande eierkokers is in orde. Dat is namelijk 1 van de pijlers waar we al de producten op deze website op toetsen. Daarnaast is de bediening gemakkelijk en is de productiekwaliteit ook in orde, het zijn als het ware duurzame producten die jaren moeten kunnen meegaan. Als je 1 van onderstaande eierkokers koopt, weet je zeker dat je een goed product koopt.

Omdat iedereen weer andere eisen heeft hebben we het wel gecategoriseerd in verschillende categorieën. Dit betekent dat we voor bepaalde categorieën extra aandachtspunten hebben gebruikt om te bepalen of wat de meest geschikte koker is in een bepaalde categorie.

1. Russell Hobbs Stylo Eierkoker - Beste elektrische eierkoker

Beste elektrische eierkoker Russell Hobbs Stylo Eierkoker
 • Kan zowel eieren koken als pocheren
 • Beschikt over automatische uitschakeling als droogkookbeveiliging
 • 2 Jaar garantie
 • Geluid is wat aan de zachte kant

De Russell Hobbs Stylo Eierkoker is een elektrische eierkoker die per keer 7 eieren kan koken of 3 gepocheerde eieren kan klaar maken. Plaats de eieren in het apparaat, zet hem aan en wacht tot het geluid af gaat dat aangeeft dat ze klaar zijn. Binnen een mum van tijd heb heerlijke verse eitjes bij je ontbijt of lunch. Makkelijker kan het niet.

De Russell Hobbs Stylo Eierkoker beschikt over 365 watt vermogen. Verder beschikt deze elektrische eierkoker over een automatische afslag en droogkookbeveiliging. Geen zorgen als je per ongeluk de eitjes bent vergeten. De eierkoker heeft een beveiliging dat het zichzelf automatisch uitschakelt na 2 uur. Het indicatie en proces-klaar lampje gaan branden als het je apparaat aanzet en als het de eitjes klaar zijn. De behuizing is gemaakt van RVS. De eierkoker is gemakkelijk te reinigen en wordt geleverd inclusief een maatbeker. De Russell Hobbs Stylo Eierkoker wordt geleverd met 2 jaar garantie. Een echte aanrader onder de elektrische eierkokers!


2. MikaMax Eierkoker Magnetron 11×6 cm Kip vorm - Eierkoker magnetron

beste magnetron eierkoker
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Vaatwasserbestendig
 • Volledig BPA vrij
 • Geen Nederlandse handleiding

De MikaMax eierkoker is in onze mening de beste eierkoker voor de magnetron op dit moment verkrijgbaar. Door de eenvoudige werking en korte bereidingstijd hebben je binnen no time een heerlijk eitje klaar voor bij je ontbijt of lunch! Stop een ei in de houder en doe wat water in de boiler. Zet het in de magnetron, wacht een paar minuten en je hebt een heerlijk eitje.

De boiler is makkelijk te gebruiken en daarna ook weer makkelijk schoon te maken. De kooktijden voor de magnetron zijn als volgt: met een magnetron van 800 watt 3,5 minuut voor een zacht gekookt eitje en 5,5 minuten voor een hard gekookt eitje, met een magnetron van 1000 watt 3 minuten voor een zacht gekookt eitje en 5 minuten voor een hard gekookt eitje. De behuizing is gemaakt van plastic. De onderdelen zijn eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. De MikaMax eierkoker is volledig BPA vrij. Tip: de eierkoker is vaak erg heet als de magnetron klaar is, niet met blote handen pakken.


3. Severin EK 3161 – Eierkoker - Eierkoker voor 3 eieren

Eierkoker voor 3 eieren Severin EK 3161 – Eierkoker
 • Automatische afslag
 • RVS verwarmingsplaat
 • Klein en compact
 • 2 Jaar garantie

  Met de Severin EK 3161 Eierkoker kook je simpel en snel heerlijke eitjes klaar. Deze eierkoker is perfect voor het maken van 1 tot 3 eieren per keer. Doe de eieren in de eierkoker, meet de hoeveelheid water af die nodig hebt en voeg dit toe. Bepaal vooraf zelf hoe hard je je eitjes wilt hebben. Het enige wat rest is dat je deksel dicht doet en en rustig wacht totdat de het geluid van het apparaat afgaat. Voila, je eitjes zijn klaar om te eten. Simpeler kan het niet.

  De eierkoker van Severin is voorzien van RVS hitteplaat, een kunststof behuizing, een transparante deksel en wordt standaard geleverd met een maatbeker en een eierprikker. Deze eierkoker voor 3 eieren beschikt over 300 watt vermogen en heeft 3 losse eierinzetten. De Severin EK 3161 heeft 3 verschillende standen en heeft een aan-uit schakelaar met led lampje. De eierkoker beschikt over een overhittingsbeveiliging en instelbare hardheidsgraad met elektronische regeling van de kooktijd. Kortom een goede eierkoker voor een goede prijs die thuis past in iedere keuken!


  Koopgids eierkoker

  Als je zelf op zoek bent naar de eierkoker zal je op een aantal kenmerken moeten letten om de beste te kopen. Als je deze aandachtspunten in ogenschouw neem weten we zeker dat je uitkomt op de voor jouw eisen en wensen beste eierkoker.

  Accessoires

  Bij de aankoop van een goede eierkoker zullen een aantal handige accessoires geleverd kunnen worden. Zo worden de meeste kokers met een maatbeker geleverd waarop je makkelijk kunt aflezen hoeveel water er in de eierkoker moet om jouw ideale eitje te koken. Het is van belang dat deze maatbeker van goede kwaliteit is en makkelijk is af te lezen. Ook worden er bij sommige eierkokers een eierprikker geleverd. Dit is een handig accessoires waarmee je een klein gaatje kunt prikken in het te koken ei. Door dit gaatje voorkom je dat het ei gaat scheuren of barsten tijdens het koken.

  Je budget

  De prijzen van eierkokers lopen erg uiteen. De beste eierkokers in termen van functionaliteit hoeven niet duur te zijn. Voor maximaal €30 heb je al een prima eierkoker te pakken. Duurdere modellen hebben misschien een design uiterlijk maar functioneel gezien zullen ze niet veel beter zijn. Eierkokers voor in de magnetron zijn de goedkoopste oplossingen, daar is verder namelijk helemaal geen techniek in verwerkt.

  Hoeveel eieren passen erin

  Afhankelijk van hoeveel eieren je tegelijkertijd wilt koken zul je de eierkoker met de juiste capaciteit moeten koken. Er zijn varianten te koop voor 3 eieren, maar ook voor 16 eieren en ook nog wel meer. De meeste eierkokers hebben overigens de capaciteit voor 6 of 7 eieren.

  Handige functies op eierkoker

  Een automatische uitschakeling na de eieren een bepaalde hardheid hebben bereikt is een handige functie. Tegenwoordig is dit aanwezig op veel van de apparaten, maar lang nog niet allemaal. Als het dus voor jou belangrijk is dat de eierkoker automatisch uitschakelt als de eieren gekookt zijn moet je erop letten dat jouw keuze deze functie heeft.

  Hoe werkt een eierkoker

  Er zijn verschillende type eierkokers die op verschillende manieren werken. Maar het basisprincipe is eigenlijk altijd gelijk. Eierkokers bestaan in essentie uit een bakje waar water in gaat met een warme plaat onderin. Daarboven worden in een bepaalde houder de eieren geplaatst. De warme plaat verwarmt het water tot het kookpunt zodat het gaat verdampen. Deze waterdamp condenseert vervolgens op de eieren waar het opnieuw aan de kook wordt gebracht, en zo worden de eieren dus ook aan de kook gebracht.

  Door de hoeveelheid water kun je de hardheid van de eieren bepalen. Des te minder water je in de eierkoker doet deze te eerdere het water helemaal verdampt is en hoe minder lang de eieren dus gekookt zijn. Hoe minder water des te zachter de eieren. En meer water leidt dus juist to een harder gekookt ei. Nadat al het water is verdampt, als de eierkoker drooggekookt is, zal deze een signaal afgeven en/of automatisch uitslaan.

  Goede eierkoker gebruikt minder energie dan ei koken in een pan

  Voor het koken van eieren in een eierkoker heb je minder water nodig dan wanneer je het in een pannetje op het fornuis doet. Per saldo wordt er dus minder energie verbruikt tijdens het koken van eieren. Je kunt het gebruik ervan dan ook zien als een energie besparende maatregel in de keuken.

  Goedkope eierkokers kopen in de winkel

  Een eierkoker is in essentie een simpel apparaat. Dat is dan ook de reden dat er veel goedkope eierkokers te vinden zijn. Zo vind je in de Action, Hema, Blokker en andere bekende winkels zeer betaalbare uitvoeringen. Ook op de verschillende webshops vind je zeer betaalbare eierkokers die hun werk goed doen. Bij de echte goedkope modellen moet je alleen wel opletten dat de bouwkwaliteit enigszins stevig is zodat het apparaat langere tijd mee kan gaan. Bovendien wil de (brand)veiligheid van goedkope keukenapparatuur wel eens te wensen overlaten.

  Een andere optie is om een eierkoker voor in de magnetron te kopen. Deze werkt op basis van de energie van de magnetron. Hier zit dus geen verwarmingselement of andere dure techniek in. Dit is dus de goedkoopste oplossing als je een eierkoker zoekt. Je hebt dan alleen wel nog een combimagnetron of normale magnetron nodig om te gebruiken.

  Conclusie beste eierkoker

  Een goede eierkoker vinden is niet heel lastig. Het zijn simpele apparaatjes en de meeste eierkokers werken prima en gemakkelijk. De grootste verschillen vind je in de kwaliteit van de materialen die gebruikt zijn. Daarnaast moet je letten op de hoeveelheid eieren die je tegelijkertijd kunt koken. Daarnaast let je op de accessoires; is de maatbeker handig af te lezen? En is er misschien een eierprikker bijgeleverd.

  Wanneer je 1 van de producten die hierboven staan koopt, of onze koopgids gebruikt. Dan weet je zeker dat je de voor jouw beste eierkoker koopt. Al met al kunnen we de aanschaf van harte aanbevelen, het maakt het koken van eieren echt een stuk makkelijker en je gekookte eitjes zijn altijd perfect.

  Plaats een reactie