Beste eiersnijder test 2020, makkelijk zien welke de beste koop is

Laatste update: 4 september 2020 Keukengerei

Met een goede eiersnijder snij je je gekookte eitje in mooie gelijke plakken. Ideaal als je je brood er mee wilt beleggen of wanneer je gesneden ei bijvoorbeeld in je salade wilt verwerken. Met een eiersnijder ben je er zeker van dat de presentatie van de gesneden eieren perfect is, alle plakjes zijn gelijk.

Een eiersnijder bestaat in principe uit een frame waar je het gepelde ei in kunt leggen. En een deksel waar draadjes zijn gespannen of mesjes inzitten. Wanneer je het dekseltje met deze messen of draadjes dichtdrukt zal het ei in mooie gelijke plakken gesneden worden. Een ei kan natuurlijk ook met een mes uit een goede messenset gesneden worden, maar met een eiersnijder gaat het een stuk sneller en gelijkmatiger.

Productnaam Categorie Kopen
RVS eiersnijder Westmark Maximus Eiersnijder RVSWestmark Maximus Eiersnijder RVSRVS eiersnijder Koop bij Bol.com
leifheit eiersnijder Leifheit eiersnijderLeifheit eiersnijderleifheit eiersnijder Koop bij Bol.com
Combi eiersnijder Leifheit Proline Eiersnijder Combi RVSLeifheit Proline Eiersnijder Combi RVSCombi eiersnijder Koop bij Bol.com

Beste eiersnijder test uitslag

Het kiezen van de beste eiersnijder hebben we gedaan aan de hand van de ervaring van onze experts en de beoordelingen van andere klanten die het product ook aangeschaft hebben en dus gebruiken. Al de eiersnijders die je hieronder ziet staan hebben in ieder geval een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn ze ook makkelijk schoon te maken, iets wat volgens ons ook gemakkelijk is en dus eigenlijk wel bij de het apparaat dat wij beste koop noemen hoort.

1. Westmark Maximus Eiersnijder RVS - RVS eiersnijder

RVS eiersnijder Westmark Maximus Eiersnijder RVS
 • 5 Jaar garantie
 • Sterk en duurzaam materiaal
 • Vaatwasserbestendig

  Westmark is een Duits merk wat bekend staat om hun slimme en praktische keukenhulpen. Waar ze begonnen met enkel een simpele dunschiller hebben ze nu een uitgebreid assortiment van verschillende keukenhulpen. De Maximus eiersnijder is professionele en sterke eiersnijder gemaakt van gecoat aluminium en rvs snijdraden. Doordat de draden individueel gespannen zijn heeft de Maximus een lange levensduur. Met de handige greep is de Westmark eiersnijder makkelijk te bedienen. Afmetingen van de eiersnijder zijn: 16 x 9 x 4,1 cm.

  De eieren kunnen in de lengte of breedte gesneden worden. De rvs eiersnijder is na gebruik makkelijk in de vaatwasser schoon te maken. Voor een eiersnijder is de prijs wat aan de hoge kant. Maar daar krijg je 5 jaar garantie en een degelijke en duurzame eiersnijder voor. De investering waard als je op zoek bent naar een rvs eiersnijder die een lange tijd zal mee gaan.


  2. Leifheit eiersnijder - leifheit eiersnijder

  leifheit eiersnijder Leifheit eiersnijder
  • Goede kwaliteit
  • Vaarwasserbestendig

   Leifheit is al 60 jaar 1 van de grootste huishoudt artikelen bedrijven in Europa. Hun motto “altijd betere ideeën” wat staat voor innovatie. De simpele maar goede eiersnijder van Leifheit doet wat het moet doen. Het snijdt eieren in de lengte of breedte. Eenvoudige te gebruiken en eenvoudig schoon te maken. De eiersnijder is namelijk vaatwasserbestendig. De eiersnijder weegt maar 100 gram en is verkrijgbaar in de kleur wit.


   3. Leifheit Proline Eiersnijder Combi RVS - Combi eiersnijder

   Combi eiersnijder Leifheit Proline Eiersnijder Combi RVS
   • Multifuctioneel
   • 2 Jaar garantie
   • Design

    Leifheit is al 60 jaar 1 van de grootste huishoudt artikelen bedrijven in Europa. Hun motto “altijd betere ideeën” wat staat voor innovatie. De prachtige combi rvs eiersnijder van Leifheit is must have in de eiersnijders. Deze combi eiersnijder is afkomstig uit de proline series van Leifheit. Hij kan op 3 manieren gebruikt worden. Je kan er mooie ovale of ronde plakjes mee snijden, of partjes mee maken. Niet alleen kan je er eieren mee snijden, door zijn rvs snijdraden is het ook mogelijk om champignons, aardappelen of kiwi’s mee te snijden. Door zijn hoogwaardig edelstaal en rvs snijdraden heeft de Leifheit combi snijder een goede en duurzame kwaliteit. De combi snijder wordt geleverd met 2 jaar garantie.


    Zelf de beste eiersnijder vinden

    Een eiersnijder is in principe een eenvoudig apparaatje om gekookte eieren in plakjes te snijden. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een goede eiersnijder wilt kopen.

    Ten eerste is het van belang dat het hele systeem stevig is. Je wilt niet dat na verloop van tijd de mesjes of kabeltjes tegen het frame aankomen. We zijn daarom van mening dat waar mogelijk een metalen behuizing het beste is. Daarnaast is een goede eiersnijder makkelijk schoon te maken. Omdat er zo fijn op gesneden wordt is de kans groot dat er kleine etensresten in hoekjes blijven zitten.

    Daarnaast zijn er ook nog eiersnijders met een eierprikker ingebouwd. Met een eierprikker kun je gaatjes in de bolle kan van een ei maken voordat je ze gaat koken. Ook zijn er goede eierkokers die zo een eierprikker erbij leveren. Dit doe je om te voorkomen dat een ei scheurt tijdens het koken. Dit scheuren gebeurt normaal gesproken omdat de lucht in een ei heet wordt, hete lucht zet uit en daardoor kan er een scheur in het ei komen. Als er een klein gaatje in de eierschil zit heb je daar geen last, de uitgezette lucht kan simpelweg ontsnappen.

    Daarnaast zijn er ook nog combi eiersnijders. Deze zorgen ervoor dat je naast plakjes ook een gekookt ei in partjes kunt snijden. Als je dat graag wilt zul je een goede combi eiersnijder moeten kiezen.

    Conclusie beste eiersnijder

    Een eiersnijder is eenvoudig keukengerei. Naast eieren kun je er ook andere kleine zachte ingrediënten prima meer snijden, denk bijvoorbeeld aan champignons en mozzarella. Al met al is het niet moeilijk om een exemplaar te vinden die aan alle deze eisen voldoet. Alleen als je de beste eiersnijder vind zul je moeten opletten dat het een robuust apparaat is dat langere tijd intensief gebruikt kan worden.

    Plaats een reactie