Beste eiersnijder test 2024, makkelijk zien wat de beste koop is

Laatste update: 7 oktober 2022

Met een goede eiersnijder snij je je gekookte eitje in mooie gelijke plakken. Ideaal als je je brood er mee wilt beleggen of wanneer je een gekookt ei bijvoorbeeld in je salade wilt verwerken. Op deze pagina ontdek je wat de beste eiersnijder voor jouw wensen en eisen is. Door onze test hoef je zelf niet op zoek.

Met een eiersnijder ben je er zeker van dat de presentatie van de gesneden eieren perfect is, alle plakjes zijn gelijk. Eigenlijk is het apparaat waarvan je je na de aanschaf afvraagt hoe je al die jaren zonder hebt kunnen doen.

Een eiersnijder bestaat in principe uit een frame waar je het gepelde ei in kunt leggen. En een deksel waar draadjes zijn gespannen of mesjes inzitten. Wanneer je het dekseltje met deze messen of draadjes dichtdrukt zal het ei in mooie gelijke plakken gesneden worden. Een ei kan natuurlijk ook met een mes uit een goede messenset gesneden worden, maar met een eiersnijder gaat het een stuk sneller en gelijkmatiger.

Product Categorie Prijs
RVS eiersnijderWestmark Duplex Eiersnijder RVSRVS eiersnijder
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Leifheit eiersnijderLeifheit eiersnijderleifheit eiersnijder
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Combi eiersnijderLeifheit Eiersnijder CombiCombi eiersnijder
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Beste eiersnijder test uitslag 2024

Het selecteren van de beste eiersnijder hebben we gedaan aan de hand van de ervaring van onze experts en de beoordelingen van andere klanten die het product ook aangeschaft hebben en dus gebruiken. Al de eiersnijders die je hieronder ziet staan hebben in ieder geval een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn ze ook makkelijk schoon te maken, iets wat volgens ons ook belangrijk is en dus ook bij de het apparaat dat wij beste koop noemen hoort.

1. RVS eiersnijder - Westmark Duplex Eiersnijder RVS

RVS eiersnijder
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Westmark is een Duits merk wat bekend staat om hun slimme en praktische keukenhulpen. Waar ze begonnen met enkel een simpele dunschiller hebben ze nu een uitgebreid assortiment van verschillende keukenhulpen. De Plexus eiersnijder is een professionele en sterke eiersnijder gemaakt van gecoat aluminium en rvs snijdraden. Doordat de draden individueel gespannen zijn heeft de Plexus een lange levensduur. Met de handige greep is de Westmark eiersnijder makkelijk te bedienen. Afmetingen van de eiersnijder zijn: 13,5 x 7,9 x 2,9 cm.

De eieren kunnen in de lengte of breedte gesneden worden. De rvs eiersnijder is na gebruik makkelijk in de vaatwasser schoon te maken. Voor een eiersnijder van deze kwaliteit is de prijs echt prima te noemen. Maar daar krijg je 5 jaar garantie en een degelijke en duurzame eiersnijder voor. De investering waard als je op zoek bent naar een rvs eiersnijder die een lange tijd zal mee gaan.

 • 5 Jaar garantie
 • Sterk en duurzaam materiaal
 • Vaatwasserbestendig

  2. leifheit eiersnijder - Leifheit eiersnijder

  Leifheit eiersnijder
  Bekijk bij Amazon
  #Advertentie

  Leifheit is al 60 jaar 1 van de grootste huishoudt artikelen bedrijven in Europa. Hun motto “altijd betere ideeën” wat staat voor innovatie. De simpele maar goede eiersnijder van Leifheit doet wat het moet doen. Het snijdt eieren in de lengte of breedte. Eenvoudige te gebruiken en eenvoudig schoon te maken. De eiersnijder is namelijk vaatwasserbestendig. De eiersnijder weegt maar 100 gram en is verkrijgbaar in de kleur wit.

  • Goede kwaliteit
  • Vaarwasserbestendig

   3. Combi eiersnijder - Leifheit Eiersnijder Combi

   Combi eiersnijder
   Bekijk bij Bol
   #Advertentie

   Leifheit is al 60 jaar 1 van de grootste huishoudt artikelen bedrijven in Europa. Hun motto “altijd betere ideeën” wat staat voor innovatie. De prachtige combi eiersnijder van Leifheit is must have in de eiersnijders. Deze combi eiersnijder van Leifheit is multifunctioneel. Hij kan op 3 manieren gebruikt worden. Je kan er mooie ovale of ronde plakjes mee snijden, of partjes mee maken. Zo kan je voor meerdere gerechten op verschillende manieren je eieren serveren. De draden van de eiersnijder zijn individueel gespannen voor een de beste snijresultaten. De Leifheit Combi eiersnijder doet wat het moet doen, eieren snijden!

   • Multifunctioneel
   • Stevig materiaal
   • Praktisch

    4. Professionele eiersnijder - Westmark Duplex Eiersnijder RVS

    De Westmark Maximus Eiersnijder is een professionele, sterke eiersnijder gemaakt van aluminium en roestvrijstaal. Voor een lange levensduur heeft Westmark gecoat aluminium en hoogwaardig roestvrijstaal gebruikt. Alle draden zijn gemaakt van roestvrijstaal en zijn individueel gespannen voor een goede kwaliteit en werking. Daarom hebben wij de Westmark Maximus gekozen tot beste professionele eiersnijder.

    De eiersnijder van Westmark snijdt eieren op 2 manieren. Die kunnen in de breedte of in de lengte gesneden worden. De eiersnijder is 13,5 x 7,9 x 2,9 cm. Met deze eiersnijder kan je snel meerdere eieren achter elkaar snijden. De body is gemaakt van gecoat aluminium en de snijdraden van roestvrijstaal. Hierdoor heeft de eiersnijder een goede kwaliteit en lange levensduur. Tevens is de eiersnijder vaatwasserbestendig en dus gemakkelijk schoon te maken.

    Westmark is een bekend merk dat al jaren goede kwaliteit keukenspullen maakt. Het merk is van origine Duits 50 een begrip in de wereld van keukenhulpen. Het uitgebreide assortiment van Westmark bevat professionele en handige keukentools die bereiden en voorbereiden van gerechten en ingrediënten makkelijk en hygiënisch maken. De eiersnijder komt 5 jaar garantie.

    • Professionele eiersnijder
    • Sterk en duurzaam materiaal
    • 5 Jaar garantie
    • Vaatwasserbestendig

     Koopgids, zelf de beste eiersnijder vinden

     Een eiersnijder is in principe een eenvoudig apparaatje om gekookte eieren in plakjes te snijden. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een goede eiersnijder wilt kopen.

     Stevigheid

     Ten eerste is het van belang dat het hele systeem stevig is. Je wilt niet dat na verloop van tijd de mesjes of kabeltjes tegen het frame aankomen. We zijn daarom van mening dat waar mogelijk een metalen behuizing het beste is.

     Daarnaast is een goede eiersnijder makkelijk schoon te maken. Omdat er zo fijn op gesneden wordt is de kans groot dat er kleine etensresten in hoekjes blijven zitten.

     Eiersnijder met of zonder prikker

     Daarnaast zijn er ook nog eiersnijders met een eierprikker ingebouwd. Met een eierprikker kun je gaatjes in de bolle kan van een ei maken voordat je ze gaat koken. Ook zijn er eierkokers die zo een eierprikker erbij leveren, kijk hier voor de beste eierkokers.

     Dit doe je om te voorkomen dat een ei scheurt tijdens het koken. Dit scheuren gebeurt normaal gesproken omdat de lucht in een ei heet wordt, hete lucht zet uit en daardoor kan er een scheur in het ei komen. Als er een klein gaatje in de eierschil zit heb je daar geen last, de uitgezette lucht kan simpelweg ontsnappen.

     Partjes en plakjes snijden

     Daarnaast zijn er ook nog combi eiersnijders. Deze zorgen ervoor dat je naast plakjes ook een gekookt ei in partjes kunt snijden. Als je dat graag wilt zul je een goede combi eiersnijder moeten kiezen.

     Plastic of RVS eiersnijder

     Je zult merken dat er voornamelijk metalen en plastic eiersnijders te koop zijn. We raden je aan om een RVS eiersnijder te kopen. Deze zijn iets duurder, maar zijn echt een stuk steviger en gaan langer mee. Ook blijven ze veel langer “mooi” dan plastic varianten.

     Conclusie beste eiersnijder

     Een eiersnijder is eenvoudig keukengerei. Naast eieren kun je er ook andere kleine zachte ingrediënten prima meer snijden, denk bijvoorbeeld aan champignons en mozzarella, een eiersnijder is dus in feite ook een mozarella snijder. Al met al is het niet moeilijk om een exemplaar te vinden die aan alle deze eisen voldoet. Alleen als je de beste eiersnijder vind zal je moeten opletten dat het een robuust apparaat is dat langere tijd intensief gebruikt kan worden.

     Veelgestelde vragen over eiersnijders

     Wat kun je snijden met een eiersnijder?

     Naast eieren worden eiersnijders ook vaak gebruikt om andere zachte etenswaren te snijden die ook vast van vorm zijn. Bijvoorbeeld champignons, kiwi, banaan, avocado enzovoort.

     Wie heeft de eiersnijder uitgevonden?

     Ergens in het begin van de 20e eeuw heeft de Duitser Willy Abel de eiersnijder uitgevonden. Deze man was overigens ook de uitvinder van de broodsnijmachine.

     Waar kan ik een eiersnijder kopen?

     Het makkelijkst en goedkoopst koop je een eiersnijder online. Via de bovenstaande links vind je de beste keuzes, uitgebreid door onze experts.

     Kan een eiersnijder in de vaatwasser?

     Over het algemeen zijn alle eiersnijder geschikt om schoon te maken in de vaatwasser.

     Plaats een reactie