Beste eiersnijder test 2021, makkelijk zien wat de beste koop is

Laatste update: 22 juni 2021 Keukengerei

Met een goede eiersnijder snij je je gekookte eitje in mooie gelijke plakken. Ideaal als je je brood er mee wilt beleggen of wanneer je gesneden ei bijvoorbeeld in je salade wilt verwerken. Met een eiersnijder ben je er zeker van dat de presentatie van de gesneden eieren perfect is, alle plakjes zijn gelijk. Eigenlijk is het apparaat waarvan je je na de aanschaf afvraagt hoe je al die jaren zonder hebt kunnen doen.

Een eiersnijder bestaat in principe uit een frame waar je het gepelde ei in kunt leggen. En een deksel waar draadjes zijn gespannen of mesjes inzitten. Wanneer je het dekseltje met deze messen of draadjes dichtdrukt zal het ei in mooie gelijke plakken gesneden worden. Een ei kan natuurlijk ook met een mes uit een goede messenset gesneden worden, maar met een eiersnijder gaat het een stuk sneller en gelijkmatiger.

Productnaam Categorie Kopen
RVS eiersnijder Westmark Duplex Eiersnijder RVSWestmark Duplex Eiersnijder RVSRVS eiersnijder Bekijk product op Bol.com
Leifheit eiersnijderLeifheit eiersnijderleifheit eiersnijder Bekijk product op Bol.com
Combi eiersnijder Leifheit Eiersnijder CombiLeifheit Eiersnijder CombiCombi eiersnijder Bekijk product op Bol.com

Beste eiersnijder test uitslag

Het selecteren van de beste eiersnijder hebben we gedaan aan de hand van de ervaring van onze experts en de beoordelingen van andere klanten die het product ook aangeschaft hebben en dus gebruiken. Al de eiersnijders die je hieronder ziet staan hebben in ieder geval een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn ze ook makkelijk schoon te maken, iets wat volgens ons ook belangrijk is en dus ook bij de het apparaat dat wij beste koop noemen hoort.

1. Westmark Duplex Eiersnijder RVS - RVS eiersnijder

RVS eiersnijder Westmark Duplex Eiersnijder RVS
 • 5 Jaar garantie
 • Sterk en duurzaam materiaal
 • Vaatwasserbestendig

  Westmark is een Duits merk wat bekend staat om hun slimme en praktische keukenhulpen. Waar ze begonnen met enkel een simpele dunschiller hebben ze nu een uitgebreid assortiment van verschillende keukenhulpen. De Plexus eiersnijder is een professionele en sterke eiersnijder gemaakt van gecoat aluminium en rvs snijdraden. Doordat de draden individueel gespannen zijn heeft de Plexus een lange levensduur. Met de handige greep is de Westmark eiersnijder makkelijk te bedienen. Afmetingen van de eiersnijder zijn: 13,5 x 7,9 x 2,9 cm.

  De eieren kunnen in de lengte of breedte gesneden worden. De rvs eiersnijder is na gebruik makkelijk in de vaatwasser schoon te maken. Voor een eiersnijder van deze kwaliteit is de prijs echt prima te noemen. Maar daar krijg je 5 jaar garantie en een degelijke en duurzame eiersnijder voor. De investering waard als je op zoek bent naar een rvs eiersnijder die een lange tijd zal mee gaan.


  2. Leifheit eiersnijder - leifheit eiersnijder

  Leifheit eiersnijder
  • Goede kwaliteit
  • Vaarwasserbestendig

   Leifheit is al 60 jaar 1 van de grootste huishoudt artikelen bedrijven in Europa. Hun motto “altijd betere ideeën” wat staat voor innovatie. De simpele maar goede eiersnijder van Leifheit doet wat het moet doen. Het snijdt eieren in de lengte of breedte. Eenvoudige te gebruiken en eenvoudig schoon te maken. De eiersnijder is namelijk vaatwasserbestendig. De eiersnijder weegt maar 100 gram en is verkrijgbaar in de kleur wit.


   3. Leifheit Eiersnijder Combi - Combi eiersnijder

   Combi eiersnijder Leifheit Eiersnijder Combi
   • Multifunctioneel
   • Stevig materiaal
   • Praktisch

    Leifheit is al 60 jaar 1 van de grootste huishoudt artikelen bedrijven in Europa. Hun motto “altijd betere ideeën” wat staat voor innovatie. De prachtige combi eiersnijder van Leifheit is must have in de eiersnijders. Deze combi eiersnijder van Leifheit is multifunctioneel. Hij kan op 3 manieren gebruikt worden. Je kan er mooie ovale of ronde plakjes mee snijden, of partjes mee maken. Zo kan je voor meerdere gerechten op verschillende manieren je eieren serveren. De draden van de eiersnijder zijn individueel gespannen voor een de beste snijresultaten. De Leifheit Combi eiersnijder doet wat het moet doen, eieren snijden!


    4. Westmark Maximus Eiersnijder RVS - Professionele eiersnijder

    Professionele eiersnijder Westmark Maximus Eiersnijder RVS
    • Professionele eiersnijder
    • Sterk en duurzaam materiaal
    • 5 Jaar garantie
    • Vaatwasserbestendig

     De Westmark Maximus Eiersnijder is een professionele, sterke eiersnijder gemaakt van aluminium en roestvrijstaal. Voor een lange levensduur heeft Westmark gecoat aluminium en hoogwaardig roestvrijstaal gebruikt. Alle draden zijn gemaakt van roestvrijstaal en zijn individueel gespannen voor een goede kwaliteit en werking. Daarom hebben wij de Westmark Maximus gekozen tot beste professionele eiersnijder.

     De eiersnijder van Westmark snijdt eieren op 2 manieren. Die kunnen in de breedte of in de lengte gesneden worden. De eiersnijder is  16 x 9 x 4,1 cm. Met deze eiersnijder kan je snel meerdere eieren achter elkaar snijden. De body is gemaakt van gecoat aluminium en de snijdraden van roestvrijstaal. Hierdoor heeft de eiersnijder een goede kwaliteit en lange levensduur. Tevens is de eiersnijder vaatwasserbestendig en dus gemakkelijk schoon te maken.

     Westmark is een bekend merk dat al jaren goede kwaliteit keukenspullen maakt. Het merk is van origine Duits 50 een begrip in de wereld van keukenhulpen. Het uitgebreide assortiment van Westmark bevat professionele en handige keukentools die bereiden en voorbereiden van gerechten en ingrediënten makkelijk en hygiënisch maken. De eiersnijder komt 5 jaar garantie.


     Zelf de beste eiersnijder vinden

     Een eiersnijder is in principe een eenvoudig apparaatje om gekookte eieren in plakjes te snijden. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een goede eiersnijder wilt kopen.

     Ten eerste is het van belang dat het hele systeem stevig is. Je wilt niet dat na verloop van tijd de mesjes of kabeltjes tegen het frame aankomen. We zijn daarom van mening dat waar mogelijk een metalen behuizing het beste is. Daarnaast is een goede eiersnijder makkelijk schoon te maken. Omdat er zo fijn op gesneden wordt is de kans groot dat er kleine etensresten in hoekjes blijven zitten.

     Daarnaast zijn er ook nog eiersnijders met een eierprikker ingebouwd. Met een eierprikker kun je gaatjes in de bolle kan van een ei maken voordat je ze gaat koken. Ook zijn er eierkokers die zo een eierprikker erbij leveren, kijk hier voor de beste eierkokers. Dit doe je om te voorkomen dat een ei scheurt tijdens het koken. Dit scheuren gebeurt normaal gesproken omdat de lucht in een ei heet wordt, hete lucht zet uit en daardoor kan er een scheur in het ei komen. Als er een klein gaatje in de eierschil zit heb je daar geen last, de uitgezette lucht kan simpelweg ontsnappen.

     Daarnaast zijn er ook nog combi eiersnijders. Deze zorgen ervoor dat je naast plakjes ook een gekookt ei in partjes kunt snijden. Als je dat graag wilt zul je een goede combi eiersnijder moeten kiezen.

     Conclusie beste eiersnijder

     Een eiersnijder is eenvoudig keukengerei. Naast eieren kun je er ook andere kleine zachte ingrediënten prima meer snijden, denk bijvoorbeeld aan champignons en mozzarella, een eiersnijder is dus in feite ook een mozarella snijder. Al met al is het niet moeilijk om een exemplaar te vinden die aan alle deze eisen voldoet. Alleen als je de beste eiersnijder vind zal je moeten opletten dat het een robuust apparaat is dat langere tijd intensief gebruikt kan worden.

     Veelgestelde vragen

     Wat kun je snijden met een eiersnijder?

     Naast eieren worden eiersnijders ook vaak gebruikt om andere zachte etenswaren te snijden die ook vast van vorm zijn. Bijvoorbeeld champignons, kiwi, banaan, avocado enzovoort.

     Wie heeft de eiersnijder uitgevonden?

     Ergens in het begin van de 20e eeuw heeft de Duitser Willy Abel de eiersnijder uitgevonden. Deze man was overigens ook de uitvinder van de broodsnijmachine.

     Waar kan ik een eiersnijder kopen?

     Het makkelijkst en goedkoopst koop je een eiersnijder online. Via de bovenstaande links vind je de beste keuzes, uitgebreid door onze experts.

     Plaats een reactie