Beste filter koffiezetapparaat 2020

Laatste update: 13 augustus 2020 Koffie & thee

Het vinden van het meest geschikte filter koffiezetapparaat is niet altijd even gemakkelijk! Allereerst heb je de keuze tussen een apparaat met koffiefilter en een volautomatische koffiemachine. Een volautomatische koffiemachine zet de koffie met een druk op de knop voor je! Terwijl je bij een filter koffiezetapparaat meer handelingen moet uitvoeren voordat je een kop koffie hebt.

In een ander artikel hebben we verschillende volautomatische koffiemachines met elkaar vergeleken. Een volautomatische koffiemachine is vaak echter aanzienlijk duurder dan het filter koffieapparaat. Dit kan een reden zijn om voor een van de nummer 1 filter koffiezetapparaten te kiezen!

Productnaam Categorie Kopen
Met thermoskanSiemens Sensor for Senses TC86503Met thermoskanKoop bij Coolblue
Kleine filter koffiezetapparaatMelitta Single 5 Therm + ThermobekerKleine filter koffiezetapparaatKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Met bonenmalerPhilips Grind & Brew HD7769/00Met bonenmalerKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com

Inhoud

beste filter koffiezetapparaat

Hoe we het beste filter koffiezetapparaat  gekozen hebben

Bij het vergelijken van verschillende filter koffieapparaten hebben we op tal van aspecten gelet. Zo hebben we onder andere gekeken naar het formaat van het model. Ook het design hiervan en de prijs die voor het als best geteste koffiezetapparaat gerekend wordt spelen mee. Het koffieapparaat wat als best getest is, biedt daarbij verschillende extra opties. Denk onder andere aan een timer en een bonenmaler.

1. Siemens Sensor for Senses TC86503 - Met thermoskan

Met thermoskan Siemens Sensor for Senses TC86503
 • Thermoskan houdt de koffie lang warm
 • Waterreservoir is afneembaar
 • Inhoud groot genoeg voor 9 koppen koffie
 • Model is kunststof gemaakt, daardoor kwetsbaarder

De Siemens Sensor for Senses TC86503 is het beste filter koffiezetapparaat met thermoskan, dankzij de uitgebreide mogelijkheden die dit model biedt. Het koffiezetapparaat heeft een opvallend design, door het zilverkleurige filterdeel en het afneembare waterreservoir. Toch misstaat dit beste filter koffiezetapparaat bepaald niet op je aanrecht! Met dit koffiezetapparaat is het mogelijk om 9 koppen koffie per keer te zetten. Zo zet je in een keer voldoende koffie voor je bezoek! Het waterreservoir van de Siemens Sensor for Senses TC86503 heeft een inhoud van 1,15 liter.

Handig aan de Siemens Sensor for Senses TC86503 is de mogelijkheid om de thermoskan van het platform af te nemen. In de thermoskan blijft de koffie lekker warm, wat ideaal is als je de koffie mee wilt nemen voor onderweg. Ook is dit koffiezetapparaat voorzien van een timer, zodat je vooraf in kunt stellen wanneer de koffie gezet moet worden. Fijn, als je ’s ochtends direct een kop koffie wilt drinken als je uit bed komt. Nadat het apparaat vijf minuten niet gebruikt is, zal deze zichzelf uitschakelen.


2. Melitta Single 5 Therm + Thermobeker - Kleine filter koffiezetapparaat

Kleine filter koffiezetapparaat Melitta Single 5 Therm + Thermobeker
 • Ideaal voor gezinnen van twee personen
 • Schakelt automatisch uit na 40 minuten
 • Handige thermosbeker voor onderweg
 • Waterreservoir is niet uitneembaar

Op zoek naar het beste kleine filter koffiezetapparaat? Wellicht sluit de Melitta Single 5 Therm + Thermobeker in dat geval op je wensen aan! Dit model heeft een stijlvolle look, dankzij het zilverkleurige bovenzijde. Ideaal voor in een modern ingerichte keuken. Met dit beste kleine koffiezetapparaat met filter kun je per keer 5 koppen koffie zetten. Handig als je bijvoorbeeld maar met z’n tweetjes bent! Het model is voorzien van een handig warmhoudrooster, waarop je de thermoskan kunt laten staan.

Het is ook mogelijk om de thermoskan onder het filter weg te nemen en deze bijvoorbeeld naast je bij de bank te zetten. Het model schakelt automatisch uit nadat deze veertig minuten niet gebruikt is. Zo voorkom je dat het koffiezetapparaat onnodig lang aan blijft staan. Op deze Melitta Single 5 Therm + Thermobeker zit geen timer, evenals dat het niet mogelijk is om de koffiebonen door dit beste koffiezetapparaat met filter te laten malen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,65 liter.


3. Philips Grind & Brew HD7769/00 - Met bonenmaler

Met bonenmaler Philips Grind & Brew HD7769/00
 • Instelbare sterkte van de koffie
 • Dubbele houder voor verse bonen
 • Waterreservoir is groot genoeg
 • Heeft een glazen kan, geen thermoskan
 • Het waterreservoir is niet uitneembaar

Vaak wordt de Philips Grind & Brew HD7769/00 als het beste koffiezetapparaat met bonenmaler gezien. Niet alleen de ingebouwde bonenmaler is een voordeel van deze koffiemachine! Het dubbele bonenreservoir zorgt er namelijk voor dat er uit 2 smaken gekozen kan worden. Kijk ook eens naar het stijlvolle design van dit koffiezetapparaat met filter. De koffiemachine vormt een heuse eyecatcher op het aanrecht van iedere keuken! Het model is groot genoeg om per keer 10 koppen koffie te zetten. Nadat de koffie gezet is, zal het apparaat automatisch worden uitgeschakeld.

Een koffiemachine met ingebouwde bonenmaler biedt het voordeel dat je zelf kunt kiezen welke koffiebonen je wilt gebruiken. Vaak is het aanbod aan koffiebonen groter, dan het aanbod aan filterkoffie, het gebruiken van een filtermachine met bonenmaler heeft dus echt een voordeel. Het bonenreservoir van de Philips Grind & Brew HD7769/00 heeft een inhoud van 2 x 125 gram. In het waterreservoir van dit beste filter koffiezetapparaat kun je 1,2 liter water kwijt. Tot slot is het mogelijk wakker te worden met de geur van verse koffie door de ingebouwde timer.


Koopadvies bij kiezen filter koffiezetapparaat

Wat voor jou het beste filter koffiezetapparaat is, kan van verschillende aspecten afhangen. Voor de een is de beste koop koffiemachine een model met een scherpe prijs-/kwaliteitsverhouding. Terwijl een ander op zoek is naar een zo luxe mogelijk filter koffiezetapparaat! Aan welke eisen moet de beste koop koffiemachine voor jou voldoen? In dit artikel zetten we een aantal vergelijkingscriteria voor je op een rijtje! Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken.

Formaat

Bij het vergelijken van verschillende filter koffiezetmachines, kun je onder andere naar het formaat hiervan kijken. Enerzijds moet je voldoende kopjes koffie met het apparaat kunnen zetten. Anderzijds wil je voorkomen dat het apparaat te veel ruimte inneemt op je aanrecht.

Hoeveel kopjes koffie je met het beste filter koffiezetapparaat kunt zetten, verschilt sterk per model. Een normaal model met filter biedt vaak voldoende inhoud voor tien tot vijftien kopjes koffie. Je kunt echter ook voor een klein filterapparaat kiezen, waarmee je vijf tot tien koppen koffie kunt zetten.

Met of zonder thermoskan

Naast het formaat kun je bijvoorbeeld kijken naar een koffiezetapparaat met thermoskan. Een koffiezetapparaat binnen een bedrijfs- of schoolkantine moet niet alleen groot zijn, maar ook met een koffiekan geleverd worden. Zo kun je de koffiekan op tafel zetten, zonder voortdurend heen en weer te moeten lopen met een los kopje. Vaak wordt de koffiekan bij een koffieapparaat gemaakt van roestvrijstaal. Dit geeft de koffiekan enerzijds een fraaie look en zorgt er daarbij voor dat de koffie warm blijft. Een model zonder thermoskan is vaak van een warmhoudplaat voorzien, waarmee de koffie warm gehouden kan worden.

Design

Een derde factor om rekening mee te houden is het design van het nummer 1 filter koffiezetapparaat. Kies je bijvoorbeeld voor een model met een retro look, of ga je voor een koffiezetapparaat van rvs? Zoals reeds beschreven werd, zijn de thermoskannen onder een koffiezetmachine vaak standaard van rvs gemaakt. Modellen die op een warmhoudplaat worden gezet zijn doorgaans van glas. Het is enigszins afhankelijk van je andere keukenapparaten, welk design koffiezetmachine hier het beste bij past. Door voor een retro koffiezetapparaat te kiezen voeg je een heuse eyecatcher aan het interieur van je keuken toe.

Prijs

Ook niet onbelangrijk bij de aanschaf van het beste koffiezetapparaat met filter is de prijs hiervan. Aan de ene kant zoek je naar een filterkoffiezetmachine die goedkoop is, anderzijds wil je een model die aan al je wensen voldoet. Om het een met het ander te combineren, kan het verstandig zijn om naar een aanbieding voor het nummer 1 koffiezetapparaat met filter te zoeken.

Bijna wekelijks worden er op internet koffiezetapparaten met filter met een korting aangeboden. Zo profiteer je van een lage prijs, voor een koffieapparaat die aan je wensen voldoet! Houdt simpelweg de aanbiedingen in de gaten.

Extra opties

Tot slot kan het verstandig zijn om na te denken over de noodzaak van extra opties op het beste koffiezetapparaat met filter. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een timer te gebruiken! Een koffiezetapparaat met timer maakt het mogelijk om de koffie op een vast moment voor je te laten zetten. Stop de koffiebonen en het filter ’s avonds in het koffiezetapparaat, om ’s ochtends te kunnen genieten van een kop verse koffie. Zo hoef je nooit meer op de koffie te wachten, als je uit je bed komt!

Ook een koffiezetapparaat met bonenmaler kan een voordeel zijn, ten opzichte van de standaardmodellen koffiemachines met filter. Vaak heb je een ruimere keuze uit bonensoorten, dan uit filterkoffie. Daarbij is er niets lekkerder dan versgemalen koffie. Behalve een koffiezetapparaat met ingebouwde bonenmaler kan je natuurlijk ook kiezen voor een losse koffiemolen die van de bonen vers gemalen filterkoffie maakt. Check onze pagina met beste koffiemolens voor een idee over welke bonenmalers er te koop zijn.

Veelzijdig

Filterkoffie is van nature erg veelzijdig. Zo kun je de smaak van koffie die je zet voor een groot deel zelf bepalen. Niet alleen met het soort bonen dat je gebruikt maar ook de hoeveelheid filterkoffie die je gebruikt bepaalt de sterkte en de smaak van de koffie.

Je kunt er ook nog melk op bij opkloppen om als het ware een cappuccino te maken. Voor een goed overzicht van geschikt melkopschuimers kunnen we je verwijzen naar onze pagina met de beste melkopschuimers.

Filterkoffie is ook te gebruiken om koffie te zetten in andere apparaten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je niet in de gelegenheid bent of het niet wilt om een volledig apparaat te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor gebruik van een goede percolator voor het zetten van koffie met filterkoffie.

Conclusie filter koffiezetapparaat beste keus

Kortom, bij het vinden van het beste filter koffiezetapparaat zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Hoeveel kopen filterkoffie wil je bijvoorbeeld per keer kunnen zetten? Moet het koffiezetapparaat met filter een retro of een modern design hebben? Enzovoorts. Op basis van je persoonlijke voorkeuren en de factoren uit dit artikel, kun je een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van het nummer 1 filter koffieapparaat.

Plaats een reactie