Beste filter koffiezetapparaat 2024 test, met thermoskan, klein model, met bonenmaler & meer categorieën

Laatste update: 31 januari 2024

Als je net als ons filterkoffie lekker vindt, wil je natuurlijk het beste filter koffiezetapparaat voor jouw wensen kopen. Wij hebben een uitgebreide test gedaan om het beste model in verschillende categorieën te vinden. Zo hoef jij niet door talloze koffie apparaten heen te spitten om de juiste te vinden.

De filter koffiezetapparaten hebben een wat oubollig imago, veel mensen willen liever een volautomatische koffiemachine. Onterecht als je het ons vraagt. Ten eerste kun je heerlijke koffie zetten met deze filter apparaten en ze zijn ook een stuk goedkoper. Bovendien zijn er tegenwoordig voldoende moderne modellen te koop. Dit zie je ook duidelijk terug in de resultaten van onze filter koffiezetapparaten test.

Als eerste zie je een top 3 van de beste koffie filterapparaten in de meest gezochte categorieën. Als je verder leest ontdek je waarom we juist deze apparaten als beste koop hebben gekozen, plus nog wat extra categorieën. Ook vind je een uitgebreide koopgids waarin je leert waar je op moet letten als je zelf een goede filter koffiezetapparaat wilt kiezen en kopen.

Product Categorie Prijs
Met thermoskanMelitta Look IV Therm TimerMet thermoskan
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Kleine filter koffiezetapparaatMelitta Single 5 Therm + ThermobekerKleine filter koffiezetapparaat
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Met bonenmalerPhilips Grind & Brew HD7769/00Met bonenmaler
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Aandachtspunten voor de filterkoffie apparaten test

Bij het vergelijken van verschillende koffiezetapparaten voor filtermaling zijn er een aantal belangrijke punten waar elke beste koop aan moet voldoen, ongeacht van de categorie. Dit zijn de belangrijkste punten.

 • Ten eerste hebben we gekeken hoe de kwaliteit van de koffie is er die uitkomt. Dit is natuurlijk het belangrijkste voor elke filter koffiezetapparaat. Het is hierin belangrijk de dat temperatuur van de koffie goed is. Het water moet met het juiste tempo door de koffie en filter heenlopen.
 • De algehele kwaliteit van een koffiezetapparaat is ook erg belangrijk. Het is een apparaat dat je waarschijnlijk elke dag (meerdere keren) gebruikt. Het moet daarom van een goede duurzame kwaliteit gemaakt zijn. Zeker de thermoskan moet solide zijn, deze zul je vaak gebruiken.
 • Ook vinden wij de prijs kwaliteit erg belangrijk. je moet de kwaliteit krijgen waar je voor betaalt. Zo is het logisch dat een RVS apparaat duurder is, het is in de regel een stuk sterker dan een koffiezetapparaat van kunststof.
 • Het gebruik van het apparaat moet gemakkelijk en duidelijk zijn. Zo is het aflezen van het aantal kopjes bij sommige apparaten heel onduidelijk. Bij de goede filter koffiezetapparaten moet dit heel duidelijk zijn. Ook het vervangen van het filter en het aan en uitzetten moet logisch en dus eenvoudig zijn.

Ook zijn er natuurlijk bepaalde aandachtspunten die per categorie verschillen. Dat hebben we los afgewogen in de test in de betreffende categorie.

Uitslag beste filter koffiezetapparaat 2024

Dan nu hieronder vind je de beste filter koffiezetapparaten in hun desbetreffende categorie. Bij elk koffie apparaat vind waarom wij juist dat model gekozen als beste koop voor desbetreffende categorie en gebruiksdoel.

1. Met thermoskan - Melitta Look IV Therm Timer

Met thermoskan
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De Melitta Look IV Therm Timer is het beste filter koffiezetapparaat met thermoskan, dankzij de uitgebreide mogelijkheden die dit model biedt. Het koffiezetapparaat heeft een opvallend design door het zilverkleurige filterdeel. Toch misstaat dit beste filter koffiezetapparaat bepaald niet op je aanrecht! Met dit koffiezetapparaat is het mogelijk om maar liefst 10 tot 15 koppen koffie per keer te zetten. Zo zet je in een keer voldoende koffie voor je bezoek! Het fijne aan dit koffiezetapparaat is dat je met de timerfunctie zelf kunt instellen wanneer er koffie wordt gemaakt. Zo staat er altijd koffie klaar wanneer jij dat wilt. Het waterreservoir van de Melitta Look IV Therm Timer is niet afneembaar.

Handig aan de Melitta Look IV Therm Timer is de mogelijkheid om de thermoskan van het platform af te nemen. In de thermoskan blijft de koffie lekker warm, wat ideaal is als je de koffie mee wilt nemen voor onderweg. Ook kun je met de AromaSelector op dit koffiezetapparaat zelf de smaak instellen. Ideaal voor als je ’s ochtends een sterke kop koffie wilt drinken of in de middag van een mildere koffie wilt genieten. Het apparaat heeft een automatische uitschakeling kort nadat de koffie is gezet.

 • Thermoskan houdt de koffie lang warm
 • Inhoud groot genoeg voor 10-15 koppen koffie
 • Model bevat elementen van hoogwaardig RVS
 • Waterreservoir is niet afneembaar

2. Kleine filter koffiezetapparaat - Melitta Single 5 Therm + Thermobeker

Kleine filter koffiezetapparaat
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Op zoek naar het beste kleine filter koffiezetapparaat? Wellicht sluit de Melitta Single 5 Therm + Thermobeker in dat geval op je wensen aan! Dit model heeft een stijlvolle look, dankzij het zilverkleurige bovenzijde. Ideaal voor in een modern ingerichte keuken.

De thermosbeker die je eronder ziet is een echte goede uitvinding. Je kunt zo direct de koffie drinken die uit dit kleine koffiezetapparaatje drinken en natuurlijk meenemen onderweg. Dit is echt een handige functie van dit mini koffiezetapparaat. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een koffiebeker to go.

Met dit beste kleine koffiezetapparaat met filter kun je per keer 5 koppen koffie zetten, maar met die koffiezetapparaat apparaat kun je natuurlijk 2 kopjes zetten. Handig als je bijvoorbeeld maar met z’n tweetjes bent! Het model is voorzien van een handig warmhoudrooster, waarop je de thermosbeker kunt laten staan.

Het is ook mogelijk om de thermosbeker onder het filter weg te nemen en deze bijvoorbeeld naast je bij de bank te zetten. Het model schakelt automatisch uit nadat deze veertig minuten niet gebruikt is. Zo voorkom je dat het koffiezetapparaat onnodig lang aan blijft staan.

Op deze Melitta Single 5 Therm + Thermobeker zit geen timer. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,65 liter. Het gebruiken ervan is echt heel erg eenvoudig. Wat ons betreft dus het beste kleine filter koffiezetapparaat van dit moment.

 • Ideaal voor gezinnen van twee personen
 • Schakelt automatisch uit na 40 minuten
 • Handige thermosbeker voor onderweg
 • Waterreservoir is niet uitneembaar

3. Met bonenmaler - Philips Grind & Brew HD7769/00

Met bonenmaler
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Vaak wordt de Philips Grind & Brew HD7769/00 als het beste koffiezetapparaat met bonenmaler gezien. Niet alleen de ingebouwde bonenmaler is een voordeel van deze koffiemachine! Het dubbele bonenreservoir zorgt er namelijk voor dat er uit 2 smaken gekozen kan worden. Kijk ook eens naar het stijlvolle design van dit koffiezetapparaat met filter. De koffiemachine vormt een heuse eyecatcher op het aanrecht van iedere keuken! Het model is groot genoeg om per keer 10 koppen koffie te zetten. Nadat de koffie gezet is, zal het apparaat automatisch worden uitgeschakeld.

Een koffiemachine met ingebouwde bonenmaler biedt het voordeel dat je zelf kunt kiezen welke koffiebonen je wilt gebruiken. Vaak is het aanbod aan koffiebonen groter, dan het aanbod aan filterkoffie, het gebruiken van een filtermachine met bonenmaler heeft dus echt een voordeel. Het bonenreservoir van de Philips Grind & Brew HD7769/00 heeft een inhoud van 2 x 125 gram. In het waterreservoir van dit beste filter koffiezetapparaat kun je 1,2 liter water kwijt. Tot slot is het mogelijk wakker te worden met de geur van verse koffie door de ingebouwde timer.

 • Instelbare sterkte van de koffie
 • Dubbele houder voor verse bonen
 • Waterreservoir is groot genoeg
 • Heeft een glazen kan, geen thermoskan
 • Het waterreservoir is niet uitneembaar

4. Goedkoop filter koffiezetapparaat - Inventum KZ612 Koffiezetapparaat

De Inventum KZ612 is een koffiezetapparaat met een inhoud van 1,25 L die over een externe water niveau indicator beschikt, een warmhoudfunctie, een automatische uitschakeltimer en 1000 watt vermogen heeft. Dit alles voor een prijs van €25,95. Daarom hebben wij de Inventum KZ612 tot beste goedkope filter koffiezetapparaat gekozen.

De koffiezetapparaat van Inventum kan dankzij zijn reservoir van 1,25 L tien kopjes koffie per keer zetten. De heerlijke filter koffie is binnen een mum van tijd klaar en goed op temperatuur. Wat belangrijk is voor de smaak van een goede kop koffie. Bij het vullen van het water is via het waterniveau indicator aan de rechterkant te zien hoeveel water er nodig is voor het aantal gewenste kopjes koffie. Door de druppelstop vallen er geen druppels koffie op de verwarmingsplaat bij het uithalen van de koffiekan.

Nadat het koffiezetapparaat klaar is met lopen zal de verwarmingsplaat de koffiekan 40 min warm houden. Zo kan je je gasten lekker verse en warme koffie blijven schenken ook al zijn ze te laat, of als je een 2e ronde wilt inschenken. Na 40 min zal het apparaat automatisch uitschakelen om energie verspilling te voorkomen. Het koffiezetapparaat beschikt over een uitneembare filterhouder zodat je die gemakkelijk kunt reinigen. Door zijn goed prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de Inventum KZ612 als beste goedkope filter koffiezetapparaat gekozen. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Goede temperatuur koffie
 • Uitneembare filterhouder
 • Druppelstop
 • Geen afneembaar waterreservoir

5. Groot filter koffiezetapparaat - Philips Cafe Gaia HD7546/20

Nooit meer te weinig koffie met de Philips Cafe Gaia HD7546/20! Met dit koffiezetapparaat kun je namelijk tot 15 koppen koffie in 1 keer zetten. Het fijne aan model is dat de koffie ook nog eens tot 2 uur warm blijft dankzij de thermoskan. Wij kiezen de Philips Cafe Gaia HD7546/20 als beste groot filter koffiezetapparaat.

Dit koffiezetapparaat heeft een mooi en stevig design. De thermoskan is van RVS waardoor de koffie 2 uur lang warm blijft en de aroma’s worden behouden. De thermische kan heeft een slimme vergrendeling die makkelijk te bedienen is. Tijdens het koffiezetten wordt er een geconcentreerde waterstroom op de koffie geschonken, zodat er een optimale smaak uit de gemalen koffie komt. Er zit ook een druppelstop op het apparaat, waardoor je een kopje koffie kan schenken voordat de koffie volledig is gezet.

De Philips Cafe Gaia HD7546/20 is eenvoudig te reinigen, zo is de filterhouder verwijderbaar en zijn de onderdelen ook vaatwasserbestendig. De capaciteit van het waterreservoir is 1,2 liter waarmee je al je visite tegelijk kan voorzien van een lekker bakkie!

 • Tot wel 15 koppen in 1 keer
 • Thermoskan blijft tot 2 uur warm
 • Niet geschikt om snel 1 of 2 koppen koffie te zetten

6. Design filter koffiezetapparaat - Moccamaster KBG Select

De Moccamaster KBG Select is geschikt als je op zoek bent naar een filter koffiezetapparaat die er ook nog eens heel gaaf uitziet. Het koffiezetapparaat is handgemaakt en getest in Amerongen. Volledig uit eigen land dus! Met dit apparaat word je koffie op een constante temperatuur van 80-85 graden gehouden en er is een koperen verwarmingselement van hoge kwaliteit. De Moccamaster KBG Select is het beste design filter koffiezetapparaat op dit moment!

Dit filter koffieapparaat zal echt in elke keuken goed staan. Je kunt namelijk kiezen uit 19 kleuren, zo vind je altijd wel een kleur die bij jou past. Met het apparaat zet je makkelijk en vooral heerlijke koffie. Je kunt minimaal 6 koppen koffie in 1 keer zetten. Het koffiezetapparaat heeft een intelligent hotplate, waardoor de koffie op een constante temperatuur blijft tijdens het zetten. Het is niet voor niks dat de Moccamaster KBG Select zoveel positieve reviews heeft! Schaf je deze Moccamaster filter koffiezetapparaat aan, dan kan je ervan uit gaan dat hij jarenlang voor plezier zorgt.

 • Retro design filter koffiezetapparaat
 • Verkrijgbaar in 23 kleuren
 • Maakt heerlijke koffie
 • Geen thermoskan

Koopgids goed filter koffiezetapparaat kopen

Wat voor jou het beste filter koffiezetapparaat is, kan van jouw specifieke eisen en wensen. Daarom kan het zo zijn dat er tussen de bovenstaande modellen, jouw ideale koop niet staat. Daarom hebben we een uitgebreide koopgids gemaakt met de belangrijkste aandachtspunten als jij een filter koffieapparaat wilt kiezen.

Capaciteit van het filter koffiezetapparaat

Afhankelijk van het aantal kopjes koffie dat je normaal wilt zetten, moet je letten op de maximale hoeveelheid kopjes koffie per apparaat. De apparaten met een capaciteit van meer dan 10 zijn grote modellen. De grootste kunnen wel 15 kopjes koffie 1 keer zetten.

In de regel zeggen we dat je beter een te groot dan een te klein koffiezetapparaat moet kopen. Met een groot apparaat kun je immers ook minder kopjes koffie maken. Een nadeel is echter dat het apparaat ook groter en vaak duurder is dan de kleinere modellen. We hebben een speciale pagina met kleine koffiezetapparaten als je echt een goed klein koffiezetapparaat zoekt.

Voor een gemiddeld huishouden lijkt een koffiezetapparaat met een capaciteit van 10 kopjes meer dan voldoende.

Filter koffiezetapparaat met of zonder thermoskan

Naast het formaat kun je bijvoorbeeld kijken naar een koffiezetapparaat met thermoskan. Een koffiezetapparaat binnen een bedrijfs- of schoolkantine moet niet alleen groot zijn, maar ook met een koffiekan geleverd worden. Zo kun je de koffiekan op tafel zetten, zonder voortdurend heen en weer te moeten lopen met een los kopje. Vaak wordt de koffiekan bij een koffieapparaat gemaakt van roestvrijstaal. Dit geeft de koffiekan enerzijds een fraaie look en zorgt er daarbij voor dat de koffie warm blijft.

Een model zonder thermoskan is vaak van een warmhoudplaat voorzien, waarmee de koffie warm gehouden kan worden. De koffie wordt dan opgevangen en bewaard in een kan van glas. Een nadeel hiervan is dat wanneer de glazen kan met koffie te lang verwarmt wordt door de warmhoudplaat, de koffie te bitter zal worden.

Design van het filter koffiezetapparaat

Een derde factor om rekening mee te houden is het design van het nummer 1 filter koffiezetapparaat. Kies je bijvoorbeeld voor een model met een retro look, of ga je voor een koffiezetapparaat van rvs?

Zoals reeds beschreven werd, zijn de thermoskannen onder een koffiezetmachine vaak standaard van rvs gemaakt. Modellen die op een warmhoudplaat worden gezet zijn doorgaans van glas.

Het is enigszins afhankelijk van je andere keukenapparaten, welk design koffiezetmachine hier het beste bij past. Als je bijvoorbeeld al een retro waterkoker hebt is natuurlijk leuk om ook een retro koffiezetapparaat te kopen.

Prijs van een goed koffiezetapparaat met filter

Ook niet onbelangrijk bij de aanschaf van een koffiezetapparaat met filter is de prijs ervan. Aan de ene kant zoek je naar een filter koffiezetmachine die niet te duur is, anderzijds wil je een model die aan al je wensen voldoet.

In de regel kunnen we zeggen dat je een goed filter koffiezetapparaat vanaf ongeveer €50 kunt kopen. Je hebt dan een basis model dat prima functioneer, maar zonder extra opties. De duurste modellen kunnen tot wel €300 kosten. Deze zijn vaak van uitmuntende kwaliteit en hebben handige extra opties zoals een ingebouwde koffiemolen. Je hoeft dan geen losse koffiemolen maar aan te schaffen om verse koffie te malen.

Bedenk zelf goed wat je uit wilt geven aan je nieuwe apparaat. En houd je daaraan :).

Extra opties

Tot slot kan het verstandig zijn om na te denken over de noodzaak van extra opties op het beste koffiezetapparaat met filter. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een timer te gebruiken! Een koffiezetapparaat met timer maakt het mogelijk om de koffie op een vast moment voor je te laten zetten. Stop de koffiebonen en het filter ’s avonds in het koffiezetapparaat, om ’s ochtends te kunnen genieten van een kop verse koffie. Zo hoef je nooit meer op de koffie te wachten, als je uit je bed komt!

Met anti-druppelfunctie

Wanneer je vaak de kan eruit haalt terwijl de koffie nog niet doorgelopen is, kun je met het probleem zitten dat de koffie op de warmhoudplaat druppelt. Er is daar gelukkig een oplossing voor: de anti-druppelfunctie. Als je vaak de kan pakt terwijl de koffie nog niet klaar is, is een anti-druppelfunctie op je filter koffiezetapparaat een aanrader.

Met ingebouwde bonenmaler

Er zijn ook een modellen met een ingebouwde bonenmaler. Zo hoef je geen losse koffiemolen te kopen als je verse koffie wilt drinken. vaak zijn de bonenmalers als apart onderdeel in het de filterkoffie machine geplaatst. Je houdt dan het bakje met filter eronder om de juiste hoeveelheid gemalen koffie op te vangen.

Maar er zijn ook modellen die het direct in de filter malen. En we moeten zeggen dat dat in de praktijk ook heel goed bleek te werken.

Als je deze luxe op je koffiezetapparaat wilt ben je wel meer geld kwijt dan bij een standaard machine. Maar als je toch al een koffiemolen wilt kopen, is het misschien praktischer om een filter apparaat met ingebouwde bonenmaler te kopen. Dat zal jou beste koop zijn.

Verschillende filter koffiezetapparaten uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen waarin je een filter koffiezetapparaat zult tegenkomen online of in de winkel. Hieronder vind je deze verschillende modellen met daarbij de daarbij horende eigenschappen.

Filter koffiezetapparaat met thermoskan

Dit is ideaal wanneer je koffie zet en dat langere tijd warm wilt houden en/of het wilt verplaatsen vanaf het koffiezetapparaat. Zo kun je bijvoorbeeld de thermoskan meenemen naar buiten, kun je het rondbrengen naar verschillende mensen of het simpelweg op je bureau zetten en het blijft langere tijd warm.

Als dit belangrijk voor jou is, let er dan goed op dat je een model met thermoskan koopt. Dat is een aandachtspunt als je het beste filter koffiezetapparaat voor jouw eisen wilt vinden.

Koffiezetapparaat met glazen kan

Een koffiezetapparaat met een heeft geen isolatie en zul dus extern verwarmd moeten worden om de koffie warm te houden. Dit gebeurt eigenlijk altijd op warmhoudplaatje dat in het koffiezetapparaat aanwezig is. Een ander nadeel van een glazen kan op een warmhoudplaatje is dat de smaak van de koffie op een gegeven moment vervliegt en bovendien kan de koffie wat verbranden door het langdurig verwarmen wat weer een bittere smaak geeft.

De voordelen van een glazen kan zijn is dat deze goedkoper zijn dan een thermoskan en dat je gemakkelijk kunt zien hoeveel koffie er nog in de kan aanwezig is.

Filter koffie apparaat met dubbele kan

Een apparaat dat 2 kannen vult is handig voor gezinnen en/of bedrijven waar veel mensen uit de kan koffie zullen gaan drinken. Daarnaast hebben sommige dubbele kan koffiezetapparaten zelfs de mogelijkheid verschillende koffies te zetten.

Zo kun je bijvoorbeeld in 1 kan cafeïne vrije koffie maken en in de andere kan met cafeïne. Zo een luxe maakt van een bepaald koffiezetapparaat het al snel de beste koop als dat belangrijk voor je is.

Filterkoffie is veelzijdige koffie

Filterkoffie is van nature erg veelzijdig. Zo kun je de smaak van koffie die je zet voor een groot deel zelf bepalen. Niet alleen met het soort bonen dat je gebruikt maar ook de hoeveelheid filterkoffie die je gebruikt bepaalt de sterkte en de smaak van de koffie.

Je kunt er ook nog melk op bij opkloppen om filterkoffie cappuccino te maken. Dit is niet een echte cappuccino, de koffie is namelijk minder sterk. Maar het is toch een verrassend lekkere koffie. Voor een goed overzicht van geschikt melkopschuimers kunnen we je verwijzen naar onze pagina met de beste melkopschuimers.

Gemalen Filterkoffie is ook te gebruiken om koffie te zetten in andere apparaten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je niet in de gelegenheid bent of het niet wilt om een volledig apparaat te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor gebruik van een goede percolator voor het zetten van koffie met filterkoffie.

Conclusie beste filterkoffie apparaat kopen

Je kunt simpelweg een model hierboven uitkiezen en je weet zeker dat je een kwalitatief goed apparaat hebt. Volgens onze expert de beste filter koffiezetapparaat in de eigen categorie. Maar het kan natuurlijk dat je andere wensen en eisen hebt.

Volg dan onze koopgids om het voor jouw beste koffiezetapparaat te vinden. Je moet letten op zaken als de inhoud, de prijs, de extra opties andere zaken. Als je onze gids volgt weten we zeker dat je zelf een goede koop vindt.

Veelgestelde vragen over filter koffiezetapparaten

Hoe zet je een kan koffie met een filter?

Pak een filter, maak het wat vochtig met wat water. Plaats vervolgens de filter in de filterhouder van het filter koffiezetapparaat. Schep de gewenste hoeveelheid koffie in de filter en de gewenste hoeveel water in het reservoir. Vervolgens zet je het apparaat aan en zal het water gaan lopen zodat er koffie gemaakt wordt. Laat de koffie niet te lang op de warmhoudplaat staan, de koffie zal dan bitter worden.

Hoe lang gaat een filter koffiezetapparaat mee?

Een goed filter koffiezetapparaat kan echt decennia meegaan. Omdat het een eenvoudig vrij simpel apparaat is, zijn er weinig onderdelen die kapot kunnen gaan.

Hoeveel schepjes filterkoffie per kopje?

De richtlijn is dat er ongeveer 7 gram filterkoffie gebruikt wordt voor het zetten van 100 ml koffie. Het handige is dat de standaard koffieschepjes ongeveer 7 gram bevatten. Als je van sterkere koffie houdt kun je simpelweg nog een half schepje per kopje erbij doen.

Plaats een reactie