Beste frietsnijder test 2021, handmatige, professionele en voor grote aardappelen

Laatste update: 8 maart 2021 Keukenmachines & mixers

Zelf verse patat maken is heel leuk om te doen, daarnaast is het ook nog eens gezonder dan ingevroren friet in een frituurpan te bakken. Op deze pagina vind je de beste frietsnijder voor jouw wensen en eisen. Wij hebben namelijk verschillende patatsnijders onder de getest en voor elke categorie de beste keuze geselecteerd.

We beginnen met de volgens onze experts top 3 beste frietsnijders. Lager op de pagina vind je een uitleg waarom deze gekozen zijn en vind je nog meer goede frietsnijders voor bepaalde wensen en eisen

Productnaam Categorie Kopen
Beste frietsnijder algemeen Zyliss FritessnijderZyliss FritessnijderBeste frietsnijder algemeen Bekijk product op Bol.com
Frietsnijder voor grote aardappelen VaJa Trends RVS FrietsnijderVaJa Trends RVS FrietsnijderFrietsnijder voor grote aardappelen Bekijk product op Bol.com
Beste professionele frietsnijder Hendi Fritessnijder ProfessionalHendi Fritessnijder ProfessionalBeste professionele frietsnijder Bekijk product op Bol.com

Uitslag beste frietsnijder test 2021

Hieronder vind je de uitgebreide uitslag met de beste frietsnijders van dit moment in verschillende categorieën voor verschillende gebruiksdoelen. Al deze patat makers voldoen aan de belangrijkste punten: ze zijn stevig, de prijs-kwaliteitsverhouding is in orde en de huidige gebruikers zijn tevreden over het product. Verder scoren ze allemaal goed op de specifieke eisen van hun categorie.

1. Zyliss Fritessnijder - Beste frietsnijder algemeen

Beste frietsnijder algemeen Zyliss Fritessnijder
 • Prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Vaatwasserbestendig

  De Zyliss Fritessnijder is de beste frietsnijder voor algemeen gebruik. Door zijn brede basis en lange hendel maak je eenvoudig en zonder moeite de lekkerste frietjes thuis. De frietsnijder komt met 2 inzetten van 7 en 9 mm zodat je zelf de gewenste maat frietjes kunt maken.

  De Zyliss frietsnijder is 13 cm breed en 25 cm lang en weegt 0,68 kg. De behuizing is gemaakt van kunststof en de mesjes van rvs. Het is niet alleen mogelijk om er frietjes mee te snijden, ook groentes kunnen makkelijk in stukjes worden gesneden. Zo kan je makkelijke en gezonde snacks maken om te serveren tijdens een feestje of verjaardag met lekkere dips. De Zyliss frietsnijder is vaatwasserbestendig en wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  2. VaJa Trends RVS Frietsnijder - Frietsnijder voor grote aardappelen

  Frietsnijder voor grote aardappelen VaJa Trends RVS Frietsnijder
  • Goede kwaliteit
  • Geschikt voor grote aardappelen
  • Wordt geleverd met 3 verschillende mesjes

   Door de grote zware hendel en stevige behuizing snij je door de grootste aardappels alsof je door boter heen snijdt. De VaJa Trends RVS Frietsnijder  wordt geleverd met 3 messen van 6 mm, 9 mm en 13 mm. Zo kan je van iedere grote aardappel de gewenste maat frietjes maken die jij wilt. De VaJa Trends RVS Frietsnijder is de beste frietsnijder voor grote aardappelen!

   In 1 simpele beweging heb je al tientallen frietjes uit een aardappel. De frietsnijder wordt geleverd met 4 zuignappen zodat hij goed op je aanrechtblad of muur te bevestigen is. Hierdoor blijft hij stabiel staan en kan je gemakkelijk frietjes maken. De behuizing is gemaakt van aluminium en de messen van RVS voor een lange levensduur en goede kwaliteit. De frietsnijder is 17 cm breed, 33 cm lang en weegt 3,5 kg. De VaJa Trends RVS Frietsnijder is eenvoudig te gebruiken en schoon te maken. De roosters zijn na gebruik eenvoudig te verwijderen en te reinigen. Onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig.


   3. Hendi Fritessnijder Professional - Beste professionele frietsnijder

   Beste professionele frietsnijder Hendi Fritessnijder Professional
   • Professionele fritessnijder
   • Goede kwaliteit
   • Wordt geleverd met 4 verschillend mesjes
   • Design
   • Vrij groot

   Hendi staat bekend om hun kwaliteit in de horeca en daarbuiten. Hun producten zijn doorgaans van RVS en gegoten aluminium voor een lange levensduur. Zo ook de fritessnijder van Hendi. Deze wordt veelal gebruikt door de professionals in de horeca met goede resultaten. Vandaar dat wij de Hendi Fritessnijder als beste professionele frietsnijder hebben gekozen.

   De Hendi Fritessnijder is gemaakt van gegoten aluminium en de messen van RVS voor een lange levensduur en goede kwaliteit. De Hendi Fritessnijder wordt geleverd met 4 verschillende messen, 6, 9, 13 mm en een mes om 8 partjes per keer uit een aardappel te halen. Door zijn body van gegoten aluminium en de zuigvoetjes staat de frietsnijder als een huis op je aanrecht. Met de grote sterke hendel en de scherpe rvs messen snij je door de aardappelen alsof je door boter heen snijdt. Het is mogelijk om de frietsnijder aan de werkblad of de muur te monteren. De frietsnijder is 43 cm breed en 29 cm lang en weegt 6,1 kilo en wordt geleverd met 1 jaar garantie.


   Koopgids: goede frietsnijder voor thuis kiezen

   Bij het vinden van de beste koop zijn er aantal zaken waar je op zou moeten letten. Om het je wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden va de beste frietsnijder voor jouw wensen. Koop dus een frietsnijder met een kwalitatief goed snijrooster en/of 1 waarvan de messen vervangbaar zijn.

   Snijrooster

   Dit is volgens ons het belangrijkste deel van patatsnijders. Ten eerste bepaalt de kwaliteit van het snijrooster hoe makkelijk het snijden van de frietjes gaat. Hoe scherper het snijrooster, des te makkelijker de aardappel in friet wordt gesneden. Dit werkt in principe hetzelfde als bij een aardappelschilmesje, hoe scherper het mes des te makkelijker gaat het door de aardappel heen. Alleen heeft een snijrooster in tegenstelling tot een aardappelschilmesje meerdere mesjes in een bepaald raster.

   Ten tweede is de grootte van de vakjes in het snijrooster bepalend voor de dikte van de frietjes. Je hebt grofweg de volgende verdeling:

   • kleiner dan 5 mm zijn hele dunne frietjes. Dit worden ook wel stroaardappelen of aardappelslierten genoemd.
   • tussen de 5 en 7 mm is de maat die veel gebruikt wordt in fast food restaurants.
   • tussen de 7 en 10 mm is de “normale” Nederlandse friet die je in de snackbar kunt kopen.
   • vanaf 11 mm zijn dikke frieten die in de volksmond meestal Vlaamse frieten worden genoemd.

   De prijs

   Hoge prijzen voor frietsnijders komen meestal door de kwaliteit van de messen en de materiaalkeuze. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld professionele frietsnijders van een zwaarder materiaal gemaakt zijn dan de goedkopere frietsnijders die voor thuisgebruik bedoeld zijn.

   Als je niet voornemens bent de frietsnijder wekelijks te gebruiken heb je voldoende aan een goedkoper model dat zijn werk ook prima doet. Het zou dan zonde zijn om een hele dure professionele te kopen. Als je van plan bent echt veel patat te gaan maken kan het wel het overwegen waard zijn om een kwalitatief betere te kopen.

   Materiaalkeuze voor stevigheid en duurzaamheid

   In het vorige punt, de prijs, hebben we al aangegeven dat een duurdere frietsnijder vaak wat steviger is. Omdat bij het snijden van patat veel krachten op het apparaat komen is het fijn als de patatsnijder stevig is. Op deze manier kun veilig de aardappelen in friet snijden en zelf je eigen friet maken.

   Let bij het vinden een goede frietsnijder dan ook op dat deze gemaakt van een stevig materiaal, vaak is dat RVS of een stevige kunststof. Ook is het belangrijk dat de frietsnijder stevig blijft staan op het moment dat je deze gebruikt. Sommige frietsnijders hebben een soort van klem mechanisme waardoor deze goed blijft staan. Er zijn ook uitvoeringen die je tegen de muur kunt schroeven voor ideale stabiliteit.

   Vaatwasserbestendig

   Is een frietsnijder voor jouw pas ideaal als je die in de vaatwasser kunt schoonmaken? Let er dan op dat jouw keuze vaatwasser bestendig is. Ook zijn er uitvoeringen waar sommige delen van vaatwasser bestendig zijn, bijvoorbeeld alleen het snijrooster en het drukgedeelte. Kies de variant die past bij jouw wensen en eisen.

   Niemand houdt natuurlijk van keukenapparatuur schoonmaken. En dit geldt misschien wel in het bijzonder voor frietsnijders. Deze kunnen door het zetmeel en en de druk die erop komt erg vies worden. Om een frietsnijder zo min mogelijk schoon te maken kun je in 1 keer heel veel friet maken, deze vervolgens met een de hulp van een vacuümmachine vacuüm verpakken en bewaren in een goede vriezer.

   Montage met schroeven

   Voornamelijk de professionele frietsnijders hebben de mogelijkheid om deze vast te monteren aan een muur. Bij sommige frietsnijders is het zelf noodzakelijk om dit te doen om deze goed te kunnen gebruiken. Als je dus een professionele ervaring wilt kunnen we je aanraden om er 1 te kiezen die je met schroeven kunt bevestigen. Aan de andere kant kunnen we ons ook voorstellen dat je niet wilt boren in je huis voor een frietsnijder, dan moet je er dus één kiezen die niet vastgeschroefd hoeft te worden.

   Conclusie beste frietsnijder

   De bovenstaande patatsnijders zijn sowieso een goede keuze. Onze experts hebben goed gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers en hebben onze eigen expertise tijdens deze test erop losgelaten. Bij de gekozen frietsnijders is de prijs-kwaliteitsverhouding in orde, zijn de messen van een goede kwaliteit waardoor het een duurzaam apparaat en is het gemaakt van duurzaam materiaal.

   Als je zelf een goede frietsnijder wilt kiezen, vind je de beste koop door te letten op de punten in de bovenstaande koopgids. De prijs, stevigheid en het snijrooster. Met de juiste snijder maak je thuis echt de heerlijkste friet.

   Plaats een reactie