Beste frituurpan 2021, best geteste dubbele, kleine & goedkope friteuse

Laatste update: 31 maart 2021 Pannen

Een friteuse is een onmisbaar keukenapparaat voor veel gezinnen! Vaak komt dit apparaat tevoorschijn ergens in het weekend, knapperige frietjes uit een goede frietsnijder, of een smaakvolle bitterbal uit de friteuse, iedereen geniet daarvan. Het vinden van de beste frituurpan die het best bij jouw wensen past kan lastig zijn, er is zo een groot aanbod.

Wij bij Chefcheck nemen de moeite om verschillende friteuses voor verschillende eisen uitgebreid te testen en kunnen we dus per gebruiksdoel de beste friteuse aanwijzen. We begrijpen dat je niet teveel moeite wilt steken in het uitzoeken van de beste koop, maar gewoon je snacks in de frituurmand wilt gooien en genieten. Kijk daarom snel hieronder om te zien wat de uitslag is. Verder op deze pagina vind je waar we op gelet hebben tijdens het testen van deze verschillende friteuses en vind je nog meer frituurpannen voor nog meer gebruiksdoelen.

Uitslag beste frituurpan

Bekijk in onderstaand overzicht de uitslag van de test voor de beste frituurpan. In ons onderzoek hebben we naar de meeste geschikte friteuse in verschillende categorieën gezocht. De ene consument is op zoek naar de goedkoopste frituurpan, terwijl de ander zoekt naar een frietpan die de frietjes en bitterballen zo gezond mogelijk frituurt. Een friteuse kopen kan met het onderstaande overzicht een stukje makkelijker voor je worden!

1. Fritel FR 1465 – Frituurpan - Beste frituurpan algemeen

Beste frituurpan algemeen Fritel FR 1465 – Frituurpan
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Koude zone
 • 2600 watt vermogen
 • Vaatwasserbestendig
 • Heeft geen koele wand

De Fritel FR 1465 is mooi RVS frituurpan die makkelijk en eenvoudig te bedienen is. De frituurpan warmt snel op en blijft goed op temperatuur tijdens het bakken. Met een inhoud van 3 liter kun je per keer bijna een kilo frites bakken. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben we de Fritel FR1465 gekozen tot beste frituurpan algemeen.

De frituurpan van Fritel beschikt over een koude zone. Dit houdt in dat er zich een deel van de frituurolie onder het verwamingselement bevindt. Dankzij dit systeem zakken de restjes niet naar de bodem en en blijft de olie langer vers. Dit heeft als voordeel dat er minder vaak olie ververst hoeft te worden, het schoonmaken van de frituurpan gaat, maar het ook nog eens gezonder is! Win win.

De baktemperatuur kan ingesteld worden tussen de 150 – 190°C. Dankzij de koude handgrepen is de frituurpan makkelijk te bedienen en doordat de mantel van ijzer is gemaakt zorgt dat voor minder spatten. De pan is zo gemaakt dat hij makkelijk uit elkaar te halen is na gebruik en de onderdelen kunnen schoon gemaakt worden in de vaatwasser. De frituurpan beschikt over 2600 watt vermogen en wordt geleverd met 10 jaar garantie.


2. Princess Double Black Fryer - Beste dubbele frituurpan

Beste dubbele frituurpan Princess Double Black Fryer
 • Ideale frituurpan voor grote groepen
 • Beschikt over een temperatuurlampje
 • Relatief lang snoer van 1 meter
 • Model heeft geen geurfilter

Met de Princess Double Black Fryer kies je voor de beste dubbele frituurpan van dit moment! Het voornaamste voordeel aan dit model friteuse, is dat je de snacks en friet afzonderlijk van elkaar kunt bereiden. Vaak moet de friet immers op een andere temperatuur bereid worden, dan de snacks. Het model is in z’n geheel voorzien van een inhoud van 6 liter. Dit maakt de Princess Double Black Fryer geschikt voor groepen van 5 of meer personen. De manden kunnen totaal met maximaal 4 kilogram aan snacks en friet gevuld worden.

Deze beste dubbele frituurpan beschikt over een vermogen van 3.600 watt en werkt op basis van olie of vet. Een groot voordeel aan dit model, is de mogelijkheid om de temperatuur tussen de 70 en 190 graden Celsius in te stellen. Bij veel andere friteuses ligt de minimumtemperatuur boven de 100 graden Celsius. De mandjes zijn aan de bovenzijde af te sluiten met een deksel. Dit gaat het spetteren van de olie of het vet tegen.


3. Inventum GF431S - Goedkope frituurpan

Goedkope frituurpan Inventum GF431S
 • Goedkope, maar goede friteuse
 • Temperatuurlampje is ideaal
 • Keuze uit verschillende temperatuurstanden
 • Geurfilter ontbreekt, wat voor stank zorgt
 • Handvatten niet hittebestendig dus na frituren laten afkoelen

Door voor de Inventum GF431S te kiezen, haal je de beste goedkope frituurpan van dit moment in huis. Dit model is met een inhoud van 3 liter groot genoeg, om voor drie tot vier personen aan friet of snacks te bereiden. Ideaal voor het hele gezin! Deze beste goedkope frituurpan is eenvoudig maar goed. De eenvoudig zie je onder meer terug aan het ietwat klassieke design van deze goedkope friteuse. Daarbij beschikt het model helaas niet over een geurfilter. Het verplicht je om deze beste friteuse buiten of in de schuur te gebruiken. Zo zit je niet in de nare frituurlucht tijdens het eten!

Dat de Inventum GF431S een budget frituurpan is blijkt niet uit het vermogen en het aantal temperatuurstanden. Zo beschikt dit model over een vermogen van 2.200 watt, waarmee de friteuse relatief snel warm is. Je hebt hierbij de keuze uit een temperatuur tussen de 140 en 190 graden Celsius. Het maakt het bereiden van verschillende soorten snacks heel eenvoudig!


4. Moulinex Uno AF135 - Beste kleine frituurpan

Beste kleine frituurpan Moulinex Uno AF135
 • Zeer geschikt voor twee personen
 • Voorzien van een handig kijkvenster
 • Geurfilter voorkomt nare geurtjes
 • Het mandje is relatief klein

Ben je op zoek naar de beste kleine frituurpan om bijvoorbeeld samen met je partner van snacks en friet te kunnen genieten? In dat geval is de Moulinex Uno AF135 het bekijken waard! Dit model heeft een slanke, maar bijzonder moderne vormgeving. De friteuse beschikt over een inhoud van 1,8 liter, waarmee deze geschikt is voor 2 tot 3 personen. Per keer kan de bak van deze frituurpan met 0,8 kilogram aan friet of snacks gevuld worden. De Moulinex Uno AF135 frituurpan beschikt over een vermogen van 1.600 watt en werkt op basis van olie of vet.

Ook handig aan de Moulinex Uno AF135 is het temperatuurlampje. Zo weet je precies wanneer je de beste kleine frituurpan kunt vullen om knapperige friet en snacks te bereiden. Het model is voorzien van een geurfilter, om te voorkomen dat er een vervelende frituurlucht in huis komt te hangen. Lees de handleiding vooraf door, om te kijken hoe vaak het filter vervangen moet worden. De temperatuur van de beste frituurpan kan worden ingesteld tussen de 150 en 190 graden Celsius. Doordat het model bijzonder handzaam is, kun je deze eenvoudig opbergen na gebruik.


5. BK Fortalit Frituurpan - Frituurpan op gas

frituurpan op gas
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Gemaakt van geëmailleerd plaatstaal
 • Wordt geleverd met frituurmandje

  De mooie frituurpan van BK is gemaakt van geëmailleerd plaatstaal. Door zijn formaat is hij snel op temperatuur waardoor je niet lang hoeft te wachten om te kunnen frituren. Hij is ook nog is geschikt om te gebruiken op alle warmtebronnen! De frituurpan wordt geleverd met rvs frituurmand. Wij hebben de BK Fortalit Frituurpan tot beste Frituurpan voor op gas gekozen!

  De BK Fortalit Frituurpan komt uit de Fortalit serie. De Fortalit serie is een serie hoogwaardige geëmailleerde pannen die een sfeervolle nostalgische uitstraling hebben. Zo ook deze frituurpan van BK. De frituurpan heeft een inhoudt van 3 liter en een diameter van 24cm waardoor hij geschikt om te frituren voor 2 tot 4 personen. De frituurpan heeft naast de buitenkant ook een gladde geëmailleerde binnenkant voor een lange levensduur. Door de geëmailleerde binnenkant wordt de pan makkelijk schoon, neemt geen vuil of vet aan. En voldoet de pan aan de hoogste voedingsnormen en hygiëne.

  De pan is door zijn materiaal en ontwerp geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Zelfs voor inductie. Dit maakt dat de pan handig in gebruik is. De pan kan worden gebruikt of heerlijke krokante frietjes in te bakken, maar ook snacks zoals bitterballen. Tevens kan hier tijdens kerst en oud en nieuw ook oliebollen mee gebakken worden. De frituurpan van BK wordt ook geleverd met een handig rvs frituurmandje. Het mandje kan eenvoudig erin gedaan worden en eruit gehaald worden als de snacks of frietjes klaar zijn. Door zijn goede kwaliteit hebben wij de BK Fortalit Frituurpan tot beste frituurpan voor op gas gekozen. De pan wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  Waarop te letten bij kopen frituurpan

  Naast de mogelijkheid om voor de als best geteste friteuse uit het reeds getoonde overzicht te kiezen, kun je zelf ook op zoek gaan naar de beste koop. Bij het vergelijken van friteuses zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud en de prijs.

  Daarbij moet de frituurpan de juiste inhoud hebben en voor een redelijke prijs worden aangeboden. De prijs kwaliteit van de frietpan moet in orde zijn. Gelukkig zijn er veel frituurpannen die perfect functioneren voor een zeer redelijke prijs.

  Inhoud

  Bij het bepalen van de inhoud van de beste frituurpan voor jouw gezin, is het belangrijk om te bedenken voor hoeveel mensen tegelijk er snacks of friet gemaakt moet kunnen worden. Het is zonde om voor een te grote frituurpan te kiezen! Dit zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik en neemt veel extra ruimte in beslag.

  Een te kleine friteuse is vanzelfsprekend eveneens geen optie. Je wilt de snacks samen met het hele gezin kunnen eten en niet twee keer hoeven te frituren.

  Prijs van de frituurpan

  Een tweede aspect om op te letten bij het vinden van de beste frituurpan, is de prijs hiervan. Let hierbij voornamelijk op de prijs-/kwaliteitverhouding van friteuses. Des te gunstiger deze verhouding is, des te goedkoper is de beste frituurpan relatief gezien ook. Soms profiteer je met een extra investering van een lager energieverbruik, waardoor je op termijn goedkoper uit zal zijn.

  Ook letten op een aanbieding voor frituurpannen kan de moeite waard zijn! Vrijwel iedere week worden er in zaken met huishoudelijke apparaten friteuses met korting aangeboden. Zo betaal je minder voor een kwalitatief goed product!

  Frituren met of zonder olie

  Tegenwoordig kiezen steeds meer consumenten voor een airfryer of heteluchtfrituur. Bij deze keukenapparaten wordt geen olie gebruikt, maar worden de friet en snacks op basis van hete lucht bereidt. Dit maakt dat een airfryer of heteluchfrituur gezonder is dan een friteuse met olie.

  Een ander voordeel van zo’n een goede airfyrer of heteluchtfrituur is het feit, dat deze doorgaans makkelijker schoon te maken zijn dan een frituurpan in olie. Daarbij hoef je de olie niet langer te vervangen om de friteuse te kunnen blijven gebruiken.

  Met of zonder geurfilter

  Een laatste aspect om naar te kijken, is de aanwezigheid van een geurfilter in de beste frituurpan. Zeker wanneer je deze in huis gebruikt, kan zo’n geurfilter aan te raden zijn. Met een geurfilter in de friteuse wordt voorkomen, dat je ruimte al snel naar de vette geur van de frituur zal gaan ruiken. Mocht je de frituurpan buiten de deur gebruiken, dan is dit minder noodzakelijk.

  Tip: lees voor het gebruik van de beste frituurpan altijd de instructies door! Zo weet je precies hoe vaak dit geurfilter in de frituurpan vervangen moet worden.

  Alternatief voor friteuse

  Als je het de moeite niet waard vindt om een hele nieuwe friteuse te kopen is er ook nog een andere optie. Zo kun je in diepe pannen bijvoorbeeld ook frituren, wokpannen en braadpannen worden hier vaak voor gebruikt bijvoorbeeld. Het is wel belangrijk om een pan te gebruiken zonder anti-aanbaklaag, een anti-aanbaklaag zorgt er namelijk voor dat de warmte niet goed vastgehouden wordt. Om die laatste reden is het ook handig om een gietijzeren pan te gebruiken, die staan bekend om het feit dat ze de hitte goed vasthouden.

  Conclusie beste frituurpan

  Kortom, bij het zoeken naar de beste frituurpan zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De beste friteuse kopen begint bij het selecteren van de gewenste inhoud. Bepaal daarnaast of je een pan met of zonder olie wilt gaan gebruiken. Zo is het ook belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je de friteuse het meeste zal gebruiken. Wanneer dit binnenshuis is, kan een frituurpan met geurfilter de beste optie voor je zijn.

  Tot slot kun je op zoek gaan naar een model met een scherpe prijs-/kwaliteitverhouding, die voldoet aan je persoonlijke voorkeuren.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een frituurpan?

  Een elektrische frituurpan heeft een verwarmingselement in de frituurbak zitten dat de olie of het vet verwarmt waar in gefrituurd gaat worden.

  Hoe lang moet een frituurpan opwarmen?

  Het opwarmen van een frituurpan tot de nodige (ongeveer) 175 graden duurt meestal ongeveer 10 minuten tot 15 minuten. Frituurpannen hebben tegenwoordig altijd een indicatielampje waardoor je kunt zien dat de benodigde temperatuur bereikt is.

  Hoe vaak moet ik een friteuse verschonen?

  Na 6, maximaal 8 keer frituren moet je het vet in een frituurpan verschonen.

  Hoe frituren zonder frituurpan?

  Je kunt in een diepe pannen frituren, bijvoorbeeld een wokpan of braadpan. Je doet olie in de pan en laat dit verwarmen door een kookplaat eronder. Als de olie op temperatuur is kun je de pan als friteuse gebruiken.

  Plaats een reactie