Beste frituurpan 2024, best geteste dubbele, kleine & goedkope friteuse

Laatste update: 14 augustus 2023

Een friteuse is een onmisbaar keukenapparaat voor veel gezinnen! Vaak komt dit apparaat tevoorschijn in het weekend: heerlijk even bitterballen snacken of genieten van je zelf gemaakte friet uit de frietsnijder. Het vinden van de beste frituurpan is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom hebben wij een uitgebreide friteuse test gedaan zodat jij makkelijk en snel de beste koop kunt doen.

Wij nemen de moeite om verschillende frituurpannen in verschillende categorieën uitgebreid te testen en kunnen we dus per gebruiksdoel de beste friteuse aanwijzen. We begrijpen dat je niet teveel moeite wilt steken in het uitzoeken van de beste koop, maar gewoon je snacks in de frituurmand wilt doen en genieten.

Kijk daarom snel hieronder om te zien wat de uitslag is, dan zie de 3 populairste categorieën met bijbehorende beste keus. Verder op deze pagina lees je waarom we deze verschillende friteuses als beste koop hebben aangemerkt. Ook zijn er daar nog meer categorieën frituurpannen met de bijbehorende beste koop en een uitgebreide koopgids voor wanneer je zelf een keuze wilt maken.

Product Categorie Prijs
Beste frituurpan algemeenFritel FR 1465 – FrituurpanBeste frituurpan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste dubbele frituurpanPrincess Double Black FryerBeste dubbele frituurpan
Goedkope frituurpanInventum GF431SGoedkope frituurpan

Aandachtspunten tijdens frituurpan test

Bekijk in onderstaand overzicht de uitslag van de test voor de beste frituurpan. In ons onderzoek hebben we naar de meeste geschikte friteuse in verschillende categorieën gezocht. Al die categorieën hebben vanzelfsprekend eigen eisen en aandachtspunten. Maar er zijn ook aandachtspunten die we bij elke categorie uitvoerig hebben bekeken:

 • De frituurkwaliteit: natuurlijk het belangrijkste bij het bepalen van een frituurpan. Dit heeft vooral te maken met een gelijkmatige temperatuur van het frituurvet door de gehele frituurpan.
 • Gebruiksgemak: een snack frituren moet makkelijk te doen zijn voor de meeste mensen. We vinden dan ook dat het gebruiken van een frituurpan makkelijk moet gaan.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: de prijs die je betaalt moet je terug zien in de kwaliteit van de frituurpan. Sommige modellen die er modern uitzien zijn volgens ons te duur, vooral omdat de kwaliteit van de onderdelen die gebruikt zijn onder de maat zijn.
 • Duurzaamheid: een friteuse kost toch al snel meer dan €30. We vinden dat zo een apparaat meerdere jaren moet kunnen meegaan. We hebben daarom om de duurzaamheid gelet van de verschillende geteste frituurpannen.
 • Reviews van andere gebruikers: zij weten het best hoe de friteuse in kwestie is. Andere gebruikers hebben al veel snacks gefrituurd en zijn er zo achter gekomen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende modellen.

Dit zijn de beste frituurpannen van 2024

Dan is het nu tijd voor de uitslag met de bijbehorende uitleg.

1. Beste frituurpan algemeen - Fritel FR 1465 – Frituurpan

Beste frituurpan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Fritel FR 1465 is mooi RVS frituurpan die makkelijk en eenvoudig te bedienen is. De frituurpan warmt snel op en blijft goed op temperatuur tijdens het bakken. Met een inhoud van 3 liter kun je per keer bijna een kilo frites bakken. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben we de Fritel FR1465 gekozen tot beste frituurpan algemeen.

De frituurpan van Fritel beschikt over een koude zone. Dit houdt in dat er zich een deel van de frituurolie onder het verwarmingselement bevindt. Dankzij dit systeem zakken de restjes naar de bodem en en blijft de olie langer vers. Dit heeft als voordeel dat er minder vaak olie ververst hoeft te worden, het schoonmaken van de frituurpan gaat, maar het ook nog eens gezonder is! Win win.

De baktemperatuur kan ingesteld worden tussen de 150 – 190°C. Dankzij de koude handgrepen is de frituurpan makkelijk te bedienen en doordat de mantel van ijzer is gemaakt zorgt dat voor minder spatten. De pan is zo gemaakt dat hij makkelijk uit elkaar te halen is na gebruik en de onderdelen kunnen schoon gemaakt worden in de vaatwasser. De frituurpan beschikt over 2600 watt vermogen en wordt geleverd met 10 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Koude zone
 • 2600 watt vermogen
 • Vaatwasserbestendig
 • Heeft geen koele wand

2. Beste dubbele frituurpan - Princess Double Black Fryer

Met de Princess Double Black Fryer kies je voor de beste dubbele frituurpan van dit moment! Het voornaamste voordeel aan dit model friteuse, is dat je de snacks en friet afzonderlijk van elkaar kunt bereiden. Vaak moet de friet immers op een andere temperatuur bereid worden, dan de snacks. Het model is in z’n geheel voorzien van een inhoud van 6 liter. Dit maakt de Princess Double Black Fryer geschikt voor groepen van 5 of meer personen. De manden kunnen totaal met maximaal 4 kilogram aan snacks en friet gevuld worden.

Deze beste dubbele frituurpan beschikt over een vermogen van 3.600 watt en werkt op basis van olie of vet. Een groot voordeel aan dit model, is de mogelijkheid om de temperatuur tussen de 70 en 190 graden Celsius in te stellen. Bij veel andere friteuses ligt de minimumtemperatuur boven de 100 graden Celsius. De mandjes zijn aan de bovenzijde af te sluiten met een deksel. Dit gaat het spetteren van de olie of het vet tegen.

 • Ideale frituurpan voor grote groepen
 • Beschikt over een temperatuurlampje
 • Relatief lang snoer van 1 meter
 • Model heeft geen geurfilter

3. Goedkope frituurpan - Inventum GF431S

Door voor de Inventum GF431S te kiezen, haal je de beste goedkope frituurpan van dit moment in huis. Dit model is met een inhoud van 3 liter groot genoeg, om voor drie tot vier personen aan friet of snacks te bereiden. Ideaal voor het hele gezin! Deze beste goedkope frituurpan is eenvoudig maar goed. De eenvoudig zie je onder meer terug aan het ietwat klassieke design van deze goedkope friteuse. Daarbij beschikt het model helaas niet over een geurfilter. Het verplicht je om deze beste friteuse buiten of in de schuur te gebruiken. Zo zit je niet in de nare frituurlucht tijdens het eten!

Dat de Inventum GF431S een budget frituurpan is blijkt niet uit het vermogen en het aantal temperatuurstanden. Zo beschikt dit model over een vermogen van 2.200 watt, waarmee de friteuse relatief snel warm is. Je hebt hierbij de keuze uit een temperatuur tussen de 140 en 190 graden Celsius. Het maakt het bereiden van verschillende soorten snacks heel eenvoudig!

 • Goedkope, maar goede friteuse
 • Temperatuurlampje is ideaal
 • Keuze uit verschillende temperatuurstanden
 • Geurfilter ontbreekt, wat voor stank zorgt
 • Handvatten niet hittebestendig dus na frituren laten afkoelen

4. Beste kleine frituurpan - Moulinex Uno AF135

Ben je op zoek naar de beste kleine frituurpan om bijvoorbeeld samen met je partner van snacks en friet te kunnen genieten? In dat geval is de Moulinex Uno AF135 het bekijken waard! Dit model heeft een slanke, maar bijzonder moderne vormgeving. De friteuse beschikt over een inhoud van 1,8 liter, waarmee deze geschikt is voor 2 tot 3 personen. Per keer kan de bak van deze frituurpan met 0,8 kilogram aan friet of snacks gevuld worden. De Moulinex Uno AF135 frituurpan beschikt over een vermogen van 1.600 watt en werkt op basis van olie of vet.

Ook handig aan de Moulinex Uno AF135 is het temperatuurlampje. Zo weet je precies wanneer je de beste kleine frituurpan kunt vullen om knapperige friet en snacks te bereiden. Het model is voorzien van een geurfilter, om te voorkomen dat er een vervelende frituurlucht in huis komt te hangen. Lees de handleiding vooraf door, om te kijken hoe vaak het filter vervangen moet worden. De temperatuur van de beste frituurpan kan worden ingesteld tussen de 150 en 190 graden Celsius. Doordat het model bijzonder handzaam is, kun je deze eenvoudig opbergen na gebruik.

 • Zeer geschikt voor twee personen
 • Voorzien van een handig kijkvenster
 • Geurfilter voorkomt nare geurtjes
 • Het mandje is relatief klein

5. Frituurpan op gas - BK Fortalit Frituurpan

De mooie frituurpan van BK is gemaakt van geëmailleerd plaatstaal. Door zijn formaat is hij snel op temperatuur waardoor je niet lang hoeft te wachten om te kunnen frituren. Hij is ook nog is geschikt om te gebruiken op alle warmtebronnen! De frituurpan wordt geleverd met rvs frituurmand. Wij hebben de BK Fortalit Frituurpan tot beste Frituurpan voor op gas gekozen!

De BK Fortalit Frituurpan komt uit de Fortalit serie. De Fortalit serie is een serie hoogwaardige geëmailleerde pannen die een sfeervolle nostalgische uitstraling hebben. Zo ook deze frituurpan van BK. De frituurpan heeft een inhoudt van 3 liter en een diameter van 24cm waardoor hij geschikt om te frituren voor 2 tot 4 personen. De frituurpan heeft naast de buitenkant ook een gladde geëmailleerde binnenkant voor een lange levensduur. Door de geëmailleerde binnenkant wordt de pan makkelijk schoon, neemt geen vuil of vet aan. En voldoet de pan aan de hoogste voedingsnormen en hygiëne.

De pan is door zijn materiaal en ontwerp geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Zelfs voor inductie. Dit maakt dat de pan handig in gebruik is. De pan kan worden gebruikt of heerlijke krokante frietjes in te bakken, maar ook snacks zoals bitterballen. Tevens kan hier tijdens kerst en oud en nieuw ook oliebollen mee gebakken worden. De frituurpan van BK wordt ook geleverd met een handig rvs frituurmandje. Het mandje kan eenvoudig erin gedaan worden en eruit gehaald worden als de snacks of frietjes klaar zijn. Door zijn goede kwaliteit hebben wij de BK Fortalit Frituurpan tot beste frituurpan voor op gas gekozen. De pan wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Gemaakt van geëmailleerd plaatstaal
 • Wordt geleverd met frituurmandje

  Koopgids voor goede frituurpan

  Naast de mogelijkheid om voor de als best geteste friteuse uit het reeds getoonde overzicht te kiezen, kun je zelf ook op zoek gaan naar de beste koop. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw ideale model er niet tussen staat. Bij het vergelijken van friteuses zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden.

  Als je de volgende aandachtspunten simpelweg volgt kom je vanzelf uit bij een goede koop.

  Inhoud

  Bij het bepalen van de inhoud van de beste frituurpan voor jouw gezin, is het belangrijk om te bedenken voor hoeveel mensen tegelijk er snacks of friet gemaakt moet kunnen worden. Het is zonde om voor een te grote frituurpan te kiezen! Dit zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik en neemt veel extra ruimte in beslag.

  Een te kleine friteuse is vanzelfsprekend eveneens geen optie. Je wilt de snacks samen met het hele gezin kunnen eten en niet twee keer hoeven te frituren.

  Voor een gezin van 4 mensen is een frituurpan met een inhoud van ongeveer 4 liter voldoende.

  Mocht je op zoek zijn naar een hybride oplossing, dus geschikt voor kleine gezelschappen en geschikt voor grote gezelschappen, is er nog een optie. In dat geval kunnen we je aanraden om een goede dubbele frituurpan te kopen. Deze zijn eigenlijk altijd apart te gebruiken en in te stellen. Je kunt er dus voor kiezen met 1 bak te frituren, of als het drukker is met 2 bakken.

  Prijs van de frituurpan

  Een tweede aspect om op te letten bij het vinden van de beste frituurpan, is de prijs hiervan. Let hierbij voornamelijk op de prijs/kwaliteitsverhouding van friteuses. Des te gunstiger deze verhouding is, des te goedkoper is de beste frituurpan relatief gezien. Soms profiteer je met een extra investering van een lager energieverbruik, waardoor je op termijn goedkoper uit zal zijn, dat is ook nog iets om op te letten.

  Een goede frituurpan hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Vanaf €30 kun je al een goede friteuse kopen. Als je een echte goede professionele zoekt kun je ze ook kopen van €400 en hoger.

  Frituren met of zonder olie

  Tegenwoordig kiezen steeds meer consumenten voor een airfryer of heteluchtfrituur. Bij deze keukenapparaten wordt geen olie gebruikt, maar worden de friet en snacks op basis van hete lucht bereidt. Dit maakt dat een airfryer of heteluchfrituur gezonder is dan een friteuse met olie.

  Een ander voordeel van zo’n een goede airfyrer of heteluchtfrituur is het feit, dat deze doorgaans makkelijker schoon te maken zijn dan een frituurpan in olie. Daarbij hoef je de olie niet langer te vervangen om de friteuse te kunnen blijven gebruiken.

  Temperatuurinstelling

  De meeste friteuses hebben tegenwoordig wel een mogelijkheid om de temperatuur van het frituurvet in te stellen. Toch zijn er modellen die dit nog niet hebben. Wij raden je aan om een model te kopen die deze optie sowieso wel heeft.

  Verschillende snacks hebben verschillende ideale frituur temperaturen. Een goede frituurpan heeft ons inziens dan ook een thermostaat waar de temperatuur mee in te stellen is.

  Met of zonder geurfilter

  Een laatste aspect om naar te kijken, is de aanwezigheid van een geurfilter in de beste frituurpan. Zeker wanneer je deze in huis gebruikt, kan zo’n geurfilter aan te raden zijn. Met een geurfilter in de friteuse wordt voorkomen, dat je ruimte al snel naar de vette geur van de frituur zal gaan ruiken. Mocht je de frituurpan buiten de deur gebruiken, dan is dit minder noodzakelijk.

  Tip: lees voor het gebruik van de beste frituurpan altijd de instructies door! Zo weet je precies hoe vaak dit geurfilter in de frituurpan vervangen moet worden.

  Schoonmaken en onderhoud

  Frituurpannen worden vanzelfsprekend redelijk smerig door het vele vet. Het is dan ook prettig dat het schoonmaken van de frituurpannen gemakkelijk gaat. We raden je aan om een model te kiezen waarvan de meeste onderdelen in de vaatwasser kunnen. En dat de onderdelen die je schoon moet maken met de hand geen lastige hoekjes hebben.

  Alternatief voor friteuse

  Als je het de moeite niet waard vindt om een hele nieuwe friteuse te kopen is er ook nog een andere optie. Zo kun je in diepe pannen bijvoorbeeld ook frituren, wokpannen en braadpannen worden hier vaak voor gebruikt bijvoorbeeld. Het is wel belangrijk om een pan te gebruiken zonder anti-aanbaklaag, een anti-aanbaklaag zorgt er namelijk voor dat de warmte niet goed vastgehouden wordt. Om die laatste reden is het ook handig om een gietijzeren pan te gebruiken, die staan bekend om het feit dat ze de hitte goed vasthouden.

  Conclusie beste frituurpan

  Kortom, bij het zoeken naar de beste frituurpan zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De beste friteuse kopen begint bij het selecteren van de gewenste inhoud. Bepaal daarnaast of je een pan met of zonder olie wilt gaan gebruiken. Zo is het ook belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je de friteuse het meeste zal gebruiken. Wanneer dit binnenshuis is, kan een frituurpan met geurfilter de beste optie voor je zijn.

  Tot slot kun je op zoek gaan naar een model met een scherpe prijs-/kwaliteitverhouding, die voldoet aan je persoonlijke voorkeuren.

  Veelgestelde vragen over frituurpannen

  Hoe werkt een frituurpan?

  Een elektrische frituurpan heeft een verwarmingselement in de frituurbak zitten dat de olie of het vet verwarmt waar in gefrituurd gaat worden.

  Hoe lang moet een frituurpan opwarmen?

  Het opwarmen van een frituurpan tot de nodige (ongeveer) 175 graden duurt meestal ongeveer 10 minuten tot 15 minuten. Frituurpannen hebben tegenwoordig altijd een indicatielampje waardoor je kunt zien dat de benodigde temperatuur bereikt is.

  Hoe vaak moet ik een friteuse verschonen?

  Na 6, maximaal 8 keer frituren moet je het vet in een frituurpan verschonen.

  Hoe frituren zonder frituurpan?

  Je kunt in een diepe pannen frituren, bijvoorbeeld een wokpan of braadpan. Je doet olie in de pan en laat dit verwarmen door een kookplaat eronder. Als de olie op temperatuur is kun je de pan als friteuse gebruiken.

  Plaats een reactie