Beste gaskookplaat 2021, inbouw, vrijstaand, met wokbrander en meer

Laatste update: 26 juli 2021 Grote keukenapparaten

Waarschijnlijk ben je hier omdat je hebt ontdekt dat het vinden van de beste gaskookplaat nog niet zo eenvoudig is. Of het nu om een inbouw of vrijstaand model gaat, er zijn zoveel verschillende gaskookplaten dat het zeer lastig is om de juiste koop te vinden. Wij hebben daarom een uitgebreide test gedaan van verschillende kookplaten zodat jij niet langer hoeft te zoeken en te vergelijken.

Ook al wordt het koken op inductie kookplaten steeds meer de standaard, er zijn nog tal van mensen die het koken op gas een stuk prettiger vinden. Dit kan op gasfornuizen en op de gaskookplaten, de beste keuzes in deze laatste categorie behandelen we dus op deze pagina. Onze experts op het gebied van keukenproducten hebben verschillende gaskookplaten uitvoerig getest en zijn zo in staat om de beste keuzes te selecteren voor jou.

Als eerste vind je onder deze alinea de beste keuzes in de categorieën waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Verder op deze pagina vind je de uitgebreide testuitslag van de gekozen kookplaten. Ook vind je nog andere categorieën met de daarbij behorende beste gaskookplaat.

Gaskookplaten test aandachtspunten

Om een goede test uit te voeren en een rangorde aan te brengen in de resultaten hebben we natuurlijk bepaalde aandachtspunten nodig tijdens de test. Omdat we verschillende categorieën hebben gedefinieerd, is het onmogelijk om alle producten op precies dezelfde aandachtspunten te beoordelen. Zo zijn er bij een inbouw gaskookplaat andere zaken belangrijk dan bij een vrijstaand model. Je vindt daarom meer over de categorie specifieke aandachtspunten bij de uitslag per categorie.

Toch zijn er aandachtspunten die voor elke gaskookplaat belangrijk zijn. Zo kun je bij de al de beste keuzes die je hieronder vindt er zeker van zijn dat ze aan bepaalde eigenschappen voldoen. Het gaat om de volgende punten:

 • Elke gaskookplaat die je hieronder vindt heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wanneer je geld uitgeeft voor een product mag je volgens ons een kwaliteit verwachten die voldoet aan deze prijs.
 • Bij een gaskookplaat is het belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd is. Al de producten die via Nederlandse of Europese winkels verkocht worden voldoen wel een de Europese veiligheidsnormen. Bij Chefcheck zien wij echter graag dat producenten extra aandacht besteden aan producten die werken met gas en/of elektra.
 • De gaspitten zijn gemakkelijk te gebruiken, de plaat is als het ware gebruiksvriendelijk. Omdat een kookplaat veel gebruikt zal worden is het noodzakelijk dat deze makkelijk in het gebruik is. Voor onze test eisen we bijvoorbeeld ook dat er een automatische vonk gemaakt wordt wanneer je een gaspit wilt gebruiken.
 • Gemakkelijk te reinigen. Omdat een gasfornuis zo vaak gebruikt wordt is het wel zo prettig dat deze gemakkelijk te reinigen is. Al de gaskookplaten die als beste gekozen zijn in onze test zijn allemaal goed en gemakkelijk schoon te maken. Het liefs zien we dat het mogelijk is dat de rekken in een vaatwasser kunnen.

Uitslag beste gaskookplaat 2021

Dan nu de beste keuzes voor de verschillende categorieën. Daarbij een uitgebreide motivatie waarom dit de beste koop is in categorie waar de gaskookplaat in valt.

1. ATAG HG9572MDA - Beste inbouw gaskookplaat

Beste inbouw gaskookplaat ATAG HG9572MDA
 • Fusion Volcano wokbrander met 2 gasringen
 • Krachtige gasbranders met energielabel klasse A+
 • Design en kwaliteit
 • Met digitale timer en stopfunctie
 • Thermo-elektrische beveiliging

  Deze hoogwaardige gaskookplaat van ATAG is gemaakt van vitro-keramisch glas en beschikt over 5 kookzones, heeft de krachtige Fusion Volcano wokbrander met binnen en buiten vlam + sudderstand, beschikt over energielabel klasse A+ branders, beschikt over digitale timers en en stopfunctie, is uitgerust met een thermo-elektrische beveiliging en gietijzeren pannendragers. Wij hebben de ATAG HG9572MDA tot beste gaskookplaat algemeen gekozen.

  De gaskookplaat van ATAG is een bijzondere, hoogwaardige gaskookplaat die geschikt is voor iedere kooktaak in de keuken. De gaskookplaat is gemaakt van hoogwaardig vitro-keramisch glas wat kras en slijtvast is daardoor een lange levensduur heeft. De gaskookplaat is uitgerust met krachtige gasbranders van goede kwaliteit die een energielabel klasse A+ hebben. Dit maakt dat koken met deze gasbranders erg energiezuinig en veilig is. Alle gasbranders hebben een thermo-elektrische beveiliging. Zo heb je nooit kans op dat er ongemerkt gas kan ontsnappen met alle gevaren van dien. De gas toevoer word onmiddellijk afgesloten als er geen vlam is. Door het ontwerp heeft deze gaskookplaat niet alleen een prachtig design, het is ook nog eens hygiënisch ingedeeld omdat door de ruimte tussen de kookzones erg gemakkelijk schoon te maken is.

  De ATAG HG9572MDA heeft de unieke Fusion Volcano wokbrander. De Fusion Volcano is een speciale brander die een krachtige geconcentreerde vlam heeft om een wokpan zonder warmteverlies te kunnen verhitten. De brander heeft een geroteerde binnenbrander voor de wok, een buitenbrander voor extra grote pannen en een sudderstand om bijvoorbeeld chocola te laten smelten. Met wokken draait het allemaal om een krachtige vlam die de wokpan naar hoge temperaturen kan brengen om de ingrediënten kort te schroeien voor een optimale smaakbeleving. ATAG heeft dat weten te realiseren door deze speciale wokbrander te maken.

  Alle gasbranders van de ATAG HG9572MDA een automatische ontsteking die geïntegreerd is in de gaskookplaat. Daarnaast is de gaskookplaat van ATAG uitgerust met een digitale timer die met display in de gaskookplaat is verwerkt. Zo kunt u de gewenste kooktijd instellen voor u pan met ingrediënten die zal afslaan als de ingestelde kooktijd verstreken is. Bij elke massieve draaiknop van de betreffende kookzone is een klein digitaal display die resterende kooktijd van de kookzone aangeeft. Handig voor de koks die meerdere pannen met ingrediënten tegelijkertijd maken. Als extra veiligheid heeft de ATAG HG9572MDA een stopknop. Bij het indrukken van deze knop zal de gehele kookplaat uitvallen en het gas afgesloten worden. In geval van nood is deze functie erg handig en zeer veilig.

  Alle kookzones hebben een ander vermogen wat perfect past bij het formaat gasbrander. De Fusion Volcano wokbrander is de meeste linker gasbrander met 2 ringen. De binnenbrander heeft een vermogen 3 kW, de buitenbrander een vermogen van 6 kW, de gasbrander middenvoor (normaalbrander) een vermogen van 2 kW, de gasbrander (normaalbrander) achter een vermogen van 2 kW, de gasbrander rechtsvoor (sterkbrander) een vermogen van 3 kW, de gasbrander rechtsachter (sudderbrander) een vermogen van 1 kW. De Fusion Volcano wokbrander heeft een speciale schakelring om te kunnen omschakelen tussen de binnen en buitenbrander. Deze hoogwaardige gaskookplaat van ATAG is van zeer goede kwaliteit, is veelzijdig door vele extra functies, is erg veilig in gebruik door veiligheden en heeft een unieke wokbrander waar elke kok van droomt die graag op de authentieke manier Aziatisch kookt. De kookplaat heeft een hoog prijskaartje maar is zijn geld meer dan waard!


  2. Bosch PBP0C5Y60N Serie 2 - Gaskookplaat vrijstaand

  Gaskookplaat vrijstaand Bosch PBP0C5Y60N Serie 2
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Thermo-elektrische beveiliging
  • Makkelijk en snel aan te sluiten
  • Doorlopende pannendragers met gietijzeren coating
  • Heeft geen wokbrander

  De Bosch PBP0C5Y60N Serie 2 is een vrijstaande gaskookplaat met 4 kookzones die allemaal een geïntegreerde vonkontsteker hebben, uitgerust is met een thermo-elektrische beveiliging en doorlopende pannendragers met gietijzeren coating heeft. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding, gebruiksvriendelijkheid en eenvoud hebben wij de Bosch PBP0C5Y60N Serie 2 tot beste vrijstaande gaskookplaat gekozen.

  De Bosch PBP0C5Y60N Serie 2 kan na het plaatsen op het aanrecht of op het werkblad direct in gebruik worden genomen. De vrijstaande gaskookplaat van Bosch hoeft alleen maar aangesloten te worden op het gas en elektriciteit je bent klaar om te koken. Makkelijker kan het niet! De gaskookplaat van Bosch heeft 4 kookzones die allemaal een andere grote gasbrander en vermogen hebben. Kies 1 van de kookzones voor die bij uw formaat pan past. De gasbrander linksvoor (sterkbrander) heeft een vermogen van 3 kW, de gasbrander linksachter (normaalbrander) heeft een vermogen 1,7 kW, de gasbrander rechtsachter (normaalbrander) heeft een vermogen van 1,7 kW en de gasbrander rechtsvoor (sudderbrander) heeft een vermogen van 1 kW.

  Alle gasbranders zijn uitgerust met een geïntegreerde vonkontsteker en thermo-elektrische beveiliging. De beveiliging zorgt ervoor dat er alleen een toevoer van gas is als er een vlam is. Geen vlam, geen gas. Zo kunt u altijd veilig koken en gerechten laten sudderen zonder bang te zijn dat er gas het huis in komt als er een vlam uitwaait. De gaskookplaat van Bosch heeft doorlopende pannendragers met een gietijzeren coating voor maximale stabiliteit en eenvoudige schoonmaak. Deze vrijstaande gaskookplaat van Bosch heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en is de investering meer dan waard!


  3. ATAG HG9571MBA – Fusion Volcano wokbrander - Beste gaskookplaat met wokbrander

  Beste gaskookplaat met wokbrander ATAG HG9571MBA – Fusion Volcano wokbrander
  • Fusion Volcano wokbrander met 2 gasringen
  • Krachtige gasbranders met energielabel klasse A+
  • Hoogwaardige glas magma kwaliteit
  • Thermische beveiliging
  • Design

   De ATAG HG9571MBA is een hoogwaardige gas op glas magma gaskookplaat die over 5 kookzones beschikt, een krachtige Fusion Volcano wokbrander met binnen en buiten vlam + sudderstand heeft, heeft energielabel klasse A+ gasbranders, heeft een thermische beveiliging en is uitgerust met sterke ruwe gietijzeren pannendragers. Wij hebben de ATAG HG9571MBA tot beste gaskookplaat met wokbrander gekozen.

   De ATAG HG9571MBA heeft een mooi en strak gas op glas magma design. Dit is vitro-keramisch glas wat slijtvast en krasbestendig is, is uitgerust met RVS zijprofielen en heeft een handige indeling waar alles om de krachtige Fusion Volcano wokbrander draait. Met wokken draait het allemaal om een krachtige vlam die de wokpan naar hoge temperaturen kan brengen om de ingrediënten kort te schroeien voor een optimale smaakbeleving. ATAG heeft dat weten te realiseren door een speciale wokbrander te maken: de Fusion Volcano! De Fusion Volcano is een speciale brander die een krachtige geconcentreerde vlam heeft om een wokpan zonder warmteverlies te kunnen verhitten. De brander heeft een geroteerde binnenbrander voor de wok, een buitenbrander voor extra grote pannen en een sudderstand om bijvoorbeeld chocola te laten smelten.

   Alle branders van de ATAG hebben een geïntegreerde vonktonsteker en energielabel klasse A+. Zo kan de kok energiezuinig en veilig koken. De regelbare vlam is nauwkeurig en heeft een groot bereik om rustig te kunnen verwarmen en fel te kunnen verhitten. Een pan met water kookt 2 min eerder op een gasbrander van ATAG dan op een normale gasbrander. Iedere gasbrander heeft een andere afmeting en daarbij passend heeft die kookzone een bepaald vermogen. Hierdoor wordt altijd het optimale uit de kookzone en de gasbrander daarin gehaald. Tevens zorgt dat ervoor dat je altijd een geschikte gasbrander met vermogen voor uw pan met ingrediënten heeft.

   De Fusion Volcano wokbrander is de meeste linker gasbrander met 2 ringen. De binnenbrander heeft een vermogen 3 kW, de buitenbrander een vermogen van 6 kW, de gasbrander middenvoor (normaalbrander) een vermogen van 2 kW, de gasbrander (normaalbrander) achter een vermogen van 2 kW, de gasbrander rechtsvoor (sterkbrander) een vermogen van 3 kW, de gasbrander rechtsachter (sudderbrander) een vermogen van 1 kW. De Fusion Volcano wokbrander heeft een speciale schakelring om te kunnen omschakelen tussen de binnen en buitenbrander. Alle branders hebben een  thermo-elektrische beveiliging die ervoor zorgt dat er alleen gas uit de brander komt als er een vlam is. Geen vlam, geen gas. Zo kook je altijd veilig en zonder zorgen. De ATAG HG9571MBA is dankzij zijn unieke Fusion Volcano wokbrander, zijn hoogwaardige kwaliteit en design de beste gaskookplaat met wokbrander verkrijgbaar.


   4. Siemens iQ500 EP7A6QC20N - Gaskookplaat 5 pits

   Gaskookplaat 5 pits Siemens iQ500 EP7A6QC20N
   • 5 Gasbranders inclusief wokbrander met 2 ringen
   • Gietijzeren pannendragers
   • Stepflame Technologie - 9 standen
   • Thermo-elektrische beveiliging

    De Siemens iQ500 EP7A6QC20N is een moderne glaskeramische gaskookplaat met 5 kookzones inclusief wokbrander, beschikt over de nieuwe Stepflame technologie, beschikt over Thermo-elektrische beveiliging, heeft geïntegreerde vonkontstekers, heeft zeer krachtige gasbranders en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Wij hebben de Siemens iQ500 EP7A6QC20N tot beste gaskookplaat met 5 pitten gekozen.

    De Siemens iQ500 EP7A6QC20N is een mooie zwarte gas op glas kookplaat die over 5 gasbranders beschikt waarvan 1 gasbrander een grote wokbrander is. De gasbranders hebben afzonderlijk allemaal een eigen geïntegreerde vonkontsteker en de nieuwe Stepflame Technologie. De technologie houdt in dat de vlam van de gasbrander in 9 standen in te stellen is. Hierdoor hoef je nooit meer onder de pan naar de vlam te kijken om te zien hoe hoog de vlam staat. Door middel van de handige zwaardknop kunt u herkennen wat het geselecteerde vermogensniveau is. Tevens wordt door het digitale scherm in de gaskookplaat naast de verstelknop van de kookzone, de stand van de vlam door middel van het getal weer gegeven.

    Iedere gasbrander heeft een andere afmeting en daarbij passend heeft die kookzone een bepaald vermogen. Hierdoor wordt altijd het optimale uit de kookzone en de gasbrander daarin gehaald. Tevens zorgt dat ervoor dat je altijd een geschikte gasbrander met vermogen voor uw pan met ingrediënten heeft. De gasbrander linksvoor is een sudderbrander tot 1 kW, de gasbrander linksachter is een normaalbrander tot 1,75 kW, de gasbrander in het midden is een 2 rings Wokbrander tot 4 kW, de gasbrander rechtsvoor is een normaalbrander tot 1,75 kW en de gasbrander rechtsachter is een sterktebrander tot 3 kW.

    De Siemens iQ500 EP7A6QC20N is uitgerust met Thermo-elektrische beveiliging. Deze beveiliging houdt in dat er een vlam moet zijn om de gasverbinding open te houden. Geen vlam, geen gas. Zo heb je nooit kans op ongelukken dat het huis vol gas komt te staan. De gaskookplaat heeft ook gietijzeren pannendragers die een lange levensduur hebben door het materiaal en goede kwaliteit. De gaskookplaat kan in ieder soort aanrecht of werkblad gemonteerd worden en laat de keuken door zijn strakke design er fraai uitzien. De gaskookplaat heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 5 jaar garantie. De gaskookplaat heeft een aansluitwaarde van 11500 W.


    5. SIEMENS EP7A6QB20 - Gaskookplaat van glas

    Gaskookplaat van glas SIEMENS EP7A6QB20
    • Glaskeramische gaskookplaat
    • 5 Gasbranders inclusief wokbrander met 2 ringen
    • Gietijzeren pannendragers
    • Stepflame Technologie - 9 standen

     Met de Siemens EP7A6QB20 heeft u een inbouw gaskookplaat van hoge kwaliteit die over 5 kookzones inclusief wokbrander beschikt, de nieuwe Stepflame Technologie heeft, iedere kookzone een krachtige brander met geïntegreerde vonkontsteker heeft, die nauwkeuring aan te sturen is. Wij hebben de Siemens EP7A6QB20 tot beste gaskookplaat van glas gekozen.

     De Siemens EP7A6QB20 is een moderne glaskeramische gaskookplaat die zeer hittebestendig is en gemakkelijk schoon te maken is. De gaskookplaat van Siemens is een inbouwgaskookplaat die over 5 kookzones beschikt. De zones zijn allemaal verschillende grote gasbranders waarvan 1 wokbrander die in het midden van de gaskookplaat is geplaatst. Iedere zone heeft een bepaald vermogen om zo altijd gewenste gasbrander met vermogen voor jouw pan met ingrediënten te hebben.

     De gasbrander linksvoor is een sudderbrander tot 1 kW, de gasbrander linksachter is een normaalbrander tot 1,75 kW, de gasbrander in het midden is een 2 rings Wokbrander tot 4 kW, de gasbrander rechtsvoor is een normaalbrander tot 1,75 kW en de gasbrander rechtsachter is een sterktebrander tot 3 kW. De gaskookplaat van Siemens beschikt over de nieuwe Stepflame technologie. De technologie houdt in dat de vlam van de gasbrander in 9 standen in te stellen is. Hierdoor kunt u erg nauwkeuring koken en hoef je nooit meer onder de pan naar de vlam te kijken om te zien hoe hoog de vlam staat. Door middel van de handige zwaardknop kan kan gemakkelijk het geselecteerde vermogensniveau herkend worden.

     De Siemens EP7A6QB20 is uitgerust met gietijzeren pannendragers die een lange levensduur hebben door het materiaal en goede kwaliteit. De gaskookplaat kan in ieder soort aanrecht of werkblad gemonteerd worden en laat de keuken door zijn strakke design er fraai uitzien. De gaskookplaat heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 2 jaar garantie. De gaskookplaat heeft een aansluitwaarde van 11500 W.


     Koopgids beste gaskookplaat

     Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw perfecte koop niet uit onze test gekomen is omdat je simpelweg wat andere wensen en eisen hebt. Het is gelukkig goed mogelijk om zelf de beste koop te vinden.

     Met de onderstaande koopgids kun je zelf de beste gaskookplaat vinden. Je volgt simpelweg de stappen en houd je aan de aandachtspunten en je zult uitkomen bij de meest geschikte kookplaat voor op gas voor jouw situatie.

     Inbouw of vrijstaand

     Ga je het de kookplaat in het aanrecht monteren, of komt deze er los op te staan? Het spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat je een model kiest bij deze afweging.

     Inbouw? Kies de juiste maat

     De meeste hebben tegenwoordig een inbouw kookplaat. Als dat het geval is, is het zaak dat je precies de goede maat koopt. Meet de maat de van de opening in het keukenblad waar de kookplaat in moet passen en zorg ervoor dat je de juist maat koopt.

     De meeste gebruikte breedte inbouwmaten, ook wel nis breedte genoemd, voor gaskookplaten zijn:

     • 56 cm (meest gangbaar)
     • 69 cm
     • 75 cm
     • 88 cm

     Dan is er ook nog een verschil in de nis dieptes, de volgende zijn het meest gebruikt:

     • 49cm (meest gangbaar)
     • 50cm
     • 52cm

     Aantal en soort gaspitten

     Afhankelijk van wat voor kok je bent kun je besluiten hoeveel gaspitten jouw ideale kookplaat heeft. Je kunt meestal kiezen tussen 4 pits of 5 pits, ook wel kookzones genoemd. De meeste mensen tegenwoordig kiezen voor een 5 pits gasplaat. Dit hangt ook enigszins samen met de grootte van de kookplaat. Je kunt je voorstellen dat een grotere kookplaat meer gaspitten kan hebben dan kleinere.

     Ook kun je kijken naar het soort gaspitten dat er op de kookplaat aanwezig is. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de grootte en vermogen van de gaspitten zelf. Een wokbrander is vaak een soort gaspit die bovenaan het wensenlijstje staat van veel thuiskoks.

     Design

     Een kookplaat is een deel van je keuken dat eigenlijk altijd in het zicht is. Voor veel mensen is het daarom belangrijk dat een goede gaskookplaat ook een design heeft dat bij de keuken en de persoonlijke smaak past. Gelukkig is er voldoende keuze, waar vroeger bijna alle gaskookplaten van RVS of wit emaillen waren, is er tegenwoordig veel meer keuze.

     Een sterk opkomende trend is het gebruik van glas als basismateriaal voor de kookplaat. Dit worden vaak gas op glas kookplaten genoemd. Vaak is dit in de kleur zwart of grijs. Naast het feit dat dit er heel strak uitziet, heeft het als bijkomend voordeel dat het ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken is.

     Daarnaast zien we bij verschillende bekende en goede merken gaskookplaten dat steeds meer modellen worden uitgevoerd in het zwart, antraciet en grijs. Dit gebeurd bij zowel glazen kookplaten als bij

     Extra opties en functies

     Net zoals op veel andere keukenapparaten zijn er tal van opties en gadgets beschikbaar voor de betere gaskookplaten. Afhankelijk van wat je leuk, handig en belangrijk vindt kun je een aantal van de onderstaande opties meenemen in je wennsenlijstje bij het uitkiezen van jouw beste gaskookplaat:

     • Wokbrander: een groot gaspit met relatief een groot oppervlak met vlammen. Een wokbrander is uitermate geschikt voor het bakken met wokpannen.
     • Grilplaat of frytop: bij sommige modellen is het mogelijk een grillplaat of frytop bij te bestellen die perfect op 2 van de gaspitten past. Op deze platen kun je respectievelijk grillen of gewoon bakken. Omdat dit met gas werkt kun je de temperatuur beter en sneller regelen dan bij een elektrische grillplaat of bakplaat.
     • Visbrander: is een langwerpige gaspit die perfect geschikt is voor een ovale langwerpige vispan waar je een hele vis in kunt bakken.
     • Afdekplaat: een plaat die het gasfornuis kan sluiten wanneer je deze niet gebruikt. Gesloten is zo een plaat handig om spullen op te zetten. Tijdens het koken beschermt de plaat de achterwand tegen vetspetters en andere viezigheid die vanuit de pannen tegen de achterwand zou kunnen komen.

     Goedkoper merken gaskookplaten

     Als je op zoek bent naar een koopje zijn er ook wel mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal budget merken die relatief goedkope gasplaten maken. Bij gaskookplaten moet je denken aan de merken Etna en Inventum voor goede kwaliteit die betaalbaar is. Ook in de bekendste woonwinkel, Ikea, kun je goede gaskookplaten vinden voor een aantrekkelijke prijs.

     Wel is het zo dat de kwaliteit toch wat onder doet voor de bekende a merken zoals Bosch, Siemens en Miele. Je zult merken dat het materiaal van goedkope modellen wat minder duurzaam is. Daarnaast is het zo dat het instellen van het gas allemaal wat beter en nauwkeuriger gaat bij de duurdere merken.

     Conclusie beste gaskookplaat

     Vanwege het grote aanbod van verschillende gaskookplaten is het lastig om de juiste keuze zelf te maken. Wanneer je 1 van de bovenstaande kookplaten kiest weet je zeker dat je een product kiest dat goed is bevonden door onze experts. Dit is gedaan door de verschillende kookplaten met gaspitten aan degelijke tests te onderwerpen. Bovendien zijn de ervaringen van andere gebruikers ook goed te noemen, daar letten we namelijk scherp op.

     Als voor jou de beste gaskookplaat er niet tussen staat is er geen man overboord. Je kunt dan met de koopgids gemakkelijk zelf de beste koop vinden voor jouw wensen en eisen.

     Veelgestelde vragen

     Wat kost een gaskookplaat?

     De kosten zijn afhankelijk van de opties van de plaat, de afwerking, het aantal gaspitten, de kwaliteit en de merknaam. De prijzen voor een goede 4 pits gaskookplaat liggen tussen €140 tot wel €1400. Bij een gasplaat met 5 kookzones beginnen de prijzen rond de €275 en lopen wel op tot €2500.

     Hoe werkt een gaskookplaat?

     Via een gasslang wordt de kookplaat van gas voorzien. Het gas ontsnapt bij de gaspitten waar dit onmiddellijk verbrandt. Afhankelijk van de vorm en de grootte van de gaspit verdeeld het vuur zich op een bepaalde manier. Met de gasregelaars kun je de hoeveelheid gas per pit bepalen. Zo kan de grootte en intensiteit van de vlam bepaald worden.

     Waar moet ik op letten bij het kopen van een gaskookplaat?

     Als je een goede gaskookplaat wilt kopen moet je erop letten dat deze veilig is. Kookplaten in Nederland gekocht voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Daarnaast kun je nog letten op specifieke veiligheidsmaatregelen als je bijvoorbeeld kinderen hebt. Daarnaast let je op het aantal kookzones, prijs, inbouw of opbouw en natuurlijk de prijs.

     Plaats een reactie