Beste gourmetstel 2024 test, goedkope variant, gourmet en bord ineen, voor 8 personen en meer!

Laatste update: 25 augustus 2023

Het beste gourmetstel vinden en kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende sets te koop dat het lastig is om de beste voor jouw wensen en eisen te vinden. Onze experts hebben het voor je uitgezocht zodat jij niet meer urenlang hoeft te zoeken om de beste koop te vinden. Op deze pagina vind je de best geteste gourmetstellen van dit moment voor verschillende eisen.

We beginnen in ieder geval met onze top 3 gourmetstellen voor de bijbehorende situaties. Verder op deze pagina vind je nog meer gourmetsets die als beste scoren in andere categorieën. Ook vind je een uitgebreide koopgids met aandachtspunten voor wanneer je zelf een gourmetstel wilt uitkiezen.

Product Categorie Prijs
Goedkoop gourmetstelPrincess Raclette 8 Oval Grill Party 162700Goedkoop gourmetstel
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste gourmetstel met bord ineenPrincess Dinner 4 All 104000Princess Dinner 4 All 104000Beste gourmet en bord ineen
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
beste gourmet voor 8 personen Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840Beste gourmetset voor 8 personen

Aandachtspunten gourmet set test

Bij het testen hebben we op verschillende factoren gelet. Per categorie zijn er natuurlijk specifieke eisen waar we op gelet hebben. Maar er zijn ook een aantal eisen die voor elke gourmetset belangrijk zijn in onze ogen:

 • Hoe goed de grillplaat en de pannetjes het eten garen. Het doel van gourmetten is natuurlijk dat je lekker eet. En daarvoor moeten de ingrediënten goed gebakken kunnen worden.
 • De prijs kwaliteit verhouding. Wij vinden dat de prijs van de gourmet set in overeenstemming moet zijn met de kwaliteit. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen.
 • Duurzaamheid, het is toch weer een uitgave. En daarom wil je er langere tijd mee doen, bijvoorbeeld elke kerst weer. We checken dan ook of de materialen goed duurzaam zijn en het gourmetstel zo langere tijd meegaat.
 • Kwaliteit van pannetjes en spatels: bij veel sets worden tegenwoordig standaard pannetjes en spatels geleverd. Deze moeten van ons ook een goede kwaliteit hebben.
 • Het design: een gourmetstel staat op tafel tussen iedereen die mee eet in. Het is dus belangrijk dat de gourmetset er netjes en leuk uitziet.
 • De ervaring van andere gebruikers heeft ons een goede indicatie gegeven van de kwaliteit van de verschillende gourmet sets. Iemand die al langere tijd gourmet op een bepaald model weet wat er goed en slecht aan is.

Beste gourmetstel 2024 uitslag

Op basis van de bovenstaande aandachtspunten zijn we tot de volgende gourmet sets gekomen die als beste koop gekozen zijn in de eigen categorie.

1. Goedkoop gourmetstel - Princess Raclette 8 Oval Grill Party 162700

Goedkoop gourmetstel
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Princess Raclette 8 Oval Grill Party kan je niet alleen met gourmetten. Je kan er ook mee racletten en crêpes mee maken. Door het ovale ontwerp kan je met een groot gezelschap een gezellige avond hebben met heerlijk eten. Door zijn lage prijs hebben wij dit gourmetstel gekozen tot beste goedkope gourmetstel.

Bak op de grillplaat heerlijke vis of vlees terwijl je in je pannetje lekker kaas aan het smelten bent of uitjes aan het sauteren bent. De Princess Raclette 8 Oval Grill Party kan je gebruiken om echt van alles klaar te maken. Door de ovale vorm kan je het gourmetstel in het midden van de tafel zetten zodat iedereen er gezellig omheen kunt zitten en er makkelijk bij kan. Dit zorgt voor een leuk uitziende tafel en een gezellige sfeer. Dankzij de geïntegreerde thermostaat kan je voor elk gerecht de juiste temperatuur instellen. Het gourmetstel beschikt over 6 standen.

De Princess Raclette 8 Oval Grill Party is uitgerust met een anti-aanbaklaag zodat je eten niet aanbrandt en je weinig olie of boter hoeft te gebruiken. Dat maakt het ook nog eens een stuk gezonder om van te eten. Op de bakplaat zit een speciaal crêpes gedeelte. Heerlijk om als dessert aan het einde van de avond mee af te sluiten. De Princess Raclette 8 Oval Grill Party beschikt over 1200 watt vermogen en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Gourmetstel, Raclette, crêpes maken in 1
 • Licht, makkelijk te verplaatsen
 • Snel op temperatuur na het inschakelen
 • Eenvoudig te reinigen na gebruik
 • Lastig op te bergen door formaat en losse pannetjes

2. Beste gourmet en bord ineen - Princess Dinner 4 All 104000

Maak gourmetten nog makkelijker, door de Princess Dinner 4 All 104000 aan te schaffen! Dit model wordt als het beste gourmetstel met bord ineen beschouwd, door z’n unieke werking. Vanuit het centrale gourmetstel lopen vier kabels naar de losse borden, die verwarmd worden tijdens het gourmetten. Zo heb je niet langer losse pannetjes, maar heeft iedereen een eigen gourmetstel! Dit maakt gourmetten nog leuker en gemakkelijker. Je zit immers nooit bij andermans vlees of groente. In grotere gezelschappen kun je per tweetal een bord delen.

Standaard wordt de Princess Dinner 4 All 104000 als beste gourmetstel met bord ineen voorzien van vier borden. Mocht dit te groot zijn, dan kun je ook voor het kleinere broertje met twee borden kiezen. Na het gebruik van dit gourmetstel kan deze eenvoudig worden schoongemaakt, door de anti-aanbaklaag op de verschillende panelen. Ieder paneel is voorzien van een aardewerk bord, op het middenpaneel na. Standaard wordt het model met een spatel geleverd en een handige aardewerken serveerschaal.

 • Handig dat iedereen een eigen plaat heeft
 • Snel heet en goede temperatuur
 • Ideaal voor mensen met een allergie
 • Borden te klein voor extra gerechten
 • Bekabeling loopt over de tafel

3. Beste gourmetset voor 8 personen - Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840

Velen zien de Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840 als de beste gourmet voor 8 personen, door het formaat van dit model. Dit maakt dat een van de beste gourmetstellen van Princess zeer geschikt is voor grote gezelschappen. Wat is er leuker dan gezellig samen gourmetten tijdens de feestdagen of een verjaardag? De beste gourmet voor 8 personen kan niet alleen als een gourmetstel gebruikt worden. Ook als raclette is deze Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840 een fijne toevoeging aan de eettafel!

De steengrillplaat van deze gourmet is voorzien van een anti-aanbaklaag. Dit maakt dat het gourmetstel heel eenvoudig schoon te maken is, zonder de anti-aanbaklaag hierbij aan te tasten. Een ander voordeel van de Princess Raclette 8 Grill and Teppanyaki Party 162840 is de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen. Zo kun je de temperatuur naadloos laten aansluiten bij de gerechten die je op de raclette wilt bereiden. Het model wordt standaard met acht pannetjes voor de raclette en acht bijbehorende spatels geleverd.

 • Ruime bakplaat voor het gourmetten
 • Mogelijkheid om de temperatuur in te stellen
 • Heel eenvoudig schoon te maken
 • Vrij groot, lastig op te bergen!

4. Beste gourmetstel voor 4 personen - Princess Dinner4All Pure 4 personen

De Princess Dinner4All Pure is een gourmetstel met 4 bakplaten zodat iedereen zijn eigen bakplaat heeft. Dit oogt niet alleen leuk, dit is erg handig als iemand binnen de familie of vrienden een voedsel intolerantie of allergie heeft. Dit maakt dat wij de Princess Dinner4All Pure als beste gourmetstel voor 4 personen hebben gekozen.

Dit mooie gourmetstel zorgt ervoor dat je gezellig samen kunt eten en genieten terwijl iedereen zijn eigen bakplaat heeft om op te bakken. Zo kan iedereen zijn eigen ingrediënten naar keus op de bakplaat doen zonder je druk te maken dat er iets op komt wat je misschien niet wilt of mag eten. Zo heb je altijd de controle dat alleen het eten wat jij wilt op de bakplaat terecht komt. Door de luxueuze bamboe behuizing is de Dinner4All een pronkstuk op tafel en ook nog eens duurzaam. Leuk voor tijdens de feestdagen!

De Princess Dinner4All wordt geleverd met 4 zwarte bakplaten die zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en 4 witte platen die zijn voorzien van een keramische laag zodat die krasbestendig zijn. De zwarte platen zijn bedoeld om van te bakken en de witte platen om van te eten. Ben je maar met zijn tweeën. Zet dan 1 bakplaat aan met daarop de zwarte platen om te bakken en op de andere de witte keramische platen om van te eten. Eet je met zijn vieren, verbind dan eenvoudig de 2e bakplaat d.m.v het verbindingssnoer aan de 1e bakplaat. Zet de witte keramische platen dan naast de bakplaten om van te eten. Zo heb je een gezellige avond met lekker eten en een stijlvolle gourmetstel met voor iedereen hun eigen plaat. De Princess Dinner4All is ook nog eens makkelijk schoon te maken doordat de platen eenvoudig uit te halen zijn na gebruik. De Princess Dinner4All beschikt over 840 watt vermogen en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Ieder persoon heeft een eigen bakplaat
 • Set is uit te breiden tot gewenste aantal mensen
 • Witte bakplaten dienen ook als bord
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Zit geen ribbelplaat bij

5. Tefal gourmetstel - Tefal Wokparty Duo PY5828 – Gourmetstel – 6 personen

Met dit gourmetstel wordt gourmetten echt een feestje! In deze plaat zitten namelijk ronde vormpjes, waar je je pannetje op kunt zetten maar ook pannenkoekjes in kunt maken. De wokpannetjes hebben een diameter van 12 cm. De afmetingen van het gehele gourmetstel zijn 50.8 x 31.9 x 18.2 cm (L x B x H).

De bakplaat en wokpannetjes hebben een Tefal anti-aanbaklaag en zijn eenvoudig schoon te maken. De stip in het midden van de pannetjes kleurt rood wanneer het wokpannetje warm genoeg is om in te bakken. Het gourmetstel is perfect voor 6 personen.

Wat dit Tefal Wokparty Duo PY5828 – Gourmetstel echt uniek maakt zijn de diepe pannetjes. De wokpannetjes zijn klein om het effect van gourmetten te behouden, maar doordat ze diep zijn past er alsnog redelijk veel in. Het onderstel is van kunststof waardoor het koel blijft. Iets anders waar ook lovende recensies over zijn is dat er geen stank van het gourmetstel afkomt. Dankzij de hoge kwaliteit van Tefal en de goed beoordeelde reviews hebben wij dit Tefal Wokparty Duo PY5828 – Gourmetstel als beste Tefal gourmetstel verkozen.

 • Hoge kwaliteit
 • Geen stank
 • Redelijk prijzig

Zelf op zoek naar het beste gourmetstel met de koopgids

Naast de mogelijkheid om het beste gourmetstel uit dit artikel te halen, kun je ook zelf op zoek gaan naar de beste koop gourmetstel. Hierbij zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, naast het advies van anderen en de prijs/kwaliteitverhouding van een gourmetstel. Denk bijvoorbeeld aan het aantal personen waarmee het beste gourmetstel gebruikt kan worden.

Aantal personen aan jouw beste gourmetstel

Gourmetstellen worden doorgaans voor een verschillend aantal personen aangeboden. Zo zijn gourmetstellen onder andere geschikt voor 4 personen, 6 personen, 8 personen en 10 personen. Één van de nadelen van de beste gourmetstellen voor 8 en 10 personen is dat deze vaak behoorlijk groot zijn. Daardoor maakt dit dat een groot deel van de tafel in beslag genomen wordt.

Anderzijds kan gezegd worden dat deze goede gourmetstellen zeer geschikt zijn voor grote gezelschappen. Ideaal voor de feestdagen in december, een verjaardag of bijvoorbeeld een familiefeest. Een groot gourmetstel verbruikt logischerwijs meer energie, waardoor het soms verstandiger is om voor een kleiner model te kiezen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om twee kleine gourmetstellen te combineren. Ook kun je er voor kiezen om een contactgrill of grillplaat ernaast te zetten om deze ook te gebruiken om eten op te garen.

Gourmetstel met of zonder pannetjes

Zoals reeds beschreven werd wordt niet ieder gourmetstel met pannetjes geleverd. Dit is niet meer van deze tijd en we zouden adviseren altijd een gourmetstel met pannetjes kopen, dat is voor de meeste mensen simpelweg de beste koop. Het is ideaal om groente in te bakken of bijvoorbeeld pannenkoken in te bakken.

Wanneer je overigens liever geen pannetjes gebruikt kun je natuurlijk ook simpelweg kiezen voor een goede grillplaat. Of eventueel een goede pizzarette met een grillplaat erin verwerkt. Dan kun je zelf mini pizza’s maken en op de grillplaat ander eten gaar bakken.

Houd er rekening mee dat het bijvoorbeeld voor vegetariërs het voor belangrijk zijn om wel gourmetpannetjes te gebruiken. Zo weet je zeker, dat de groenten niet in contact komen met het vlees van eventueel wel vleesetende mensen. Daarbij kan het een frisser idee zijn dat de gerechten in de pannetjes worden bereid, in plaats van op een plaat. De pannetjes kunnen vaak in een vaatwasser worden schoongemaakt. Bij een plaat wordt dit afgeraden, omdat niet iedere plaat bestand is tegen de hoeveel warm water die een vaatwasser gebruikt.

Er is ook een opkomende trend; namelijk het leveren van kleine wokpannetjes bij een gourmet. Op die manier kun je dus ook in miniatuur het nodige wokken tijdens het gourmetten. Het echte wokken in een goede wokpan is wel heel anders dan het “wokken” in zo een klein gourmet wokpannetje.

Met of zonder bord

Er zijn ook gourmetstellen waarbij éénieder een eigen bord erbij krijgt waarop gegourmet kan worden. Vaak zijn dit half bord, half gourmetplaten. Dit betekent dat niet iedereen over de tafel hoeft te hangen en dat niemand elkaar in de weg zit.

Gourmetstel met of zonder teflon

Er zijn steeds meer mensen die zich zorgen maken over de schadelijke gevolgen voor de gezondheid wanneer er een anti-aanbaklaag op de gourmetplaat en/of in gourmetpannetjes zit. Dat is dan ook de reden dat koekenpannen zonder anti aanbaklaag steeds populairder worden.

Als je je zorgen maakt over teflon zul je erop moeten letten dat je een gourmetset koopt zonder anti-aanbaklaag.

Extra mogelijkheden van je gourmetset

Een derde aspect om naar te kijken, zijn de extra mogelijkheden die worden aangeboden. In sommige gevallen kan het beste gourmetstel ook gebruikt worden als fondue of steengrill. Bij een gourmetstel die als fondue gebruikt kan worden, wordt er een fonduepan op het gourmetstel geplaatst. Onder deze plaat kun je bijvoorbeeld vlees bereiden, om in de fonduepan te dippen.

Of wat te denken van het beste gourmetstel die ook als wok gebruikt kan worden? In dit geval wordt het gourmetstel met losse pannetjes geleverd, waarbij je in de pannetjes onder andere kunt wokken. Wokken is met een normaal setje gourmetpannetjes doorgaans niet mogelijk. Je hebt dus dan een gourmetstel met wokpannetjes nodig.

Prijzen van gourmetstellen

Ook je budget speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het uitzoeken van je gourmetstel. Een kwalitatief gourmetstel is vaak wat duurder dan de budgetmodellen, maar gelukkig zijn de prijzen (bijna) nooit schrikbarend hoog.

Een goed budgetmodel gourmetstel koop je al vanaf ongeveer €30. Een luxer model vindt je vanaf ongeveer €60. De gebruikte materialen in de duurdere sets zijn wat robuuster en ook het design zal wat aantrekkelijker zijn. Daarnaast zijn grotere gourmetstellen ook in de regel duurder dan de kleinere modellen.

Conclusie beste gourmetstel

Gourmetten met een gezelschap is eigenlijk altijd heel erg gezellig. Gezellig kletsen en langzaamaan het eten klaarmaken en misschien zelfs nog een eigen gemaakte ijs uit een goede ijsmachine als desert is natuurlijk altijd een goed idee als je het gezellig wilt maken. Maar je wilt natuurlijk wel de beste koop doen als je een gourmet gaat kopen.

Wanneer je 1 van de bovenstaande geteste gourmetstellen koopt weet je zeker dat je een goed apparaat koopt. Daarnaast moet het ook lukken om met de kooptips die je op deze pagina vindt jouw ideale apparaat te vinden.

Veelgestelde vragen over gourmetstellen

Hoe maak je een gourmetstel schoon?

De bakplaat die je op de meeste gourmetstellen vindt kun je schoonmaken door wat keukenpapier met azijn en water op de nog warme plaat te leggen. Nadat de plaat afgekoeld is kun je de plaat gemakkelijk afnemen met het keukenpapier. De pannetjes kunnen in de meeste gevallen simpelweg in de vaatwasser.

Wat is het verschil tussen gourmetten en steengrillen?

Bij steengrille is de bakplaat van steen gemaakt, bij gourmetten van een metaal. Door het verschil in platen hoef je de steen bij het steengrillen niet in te smeren met boter of olie, hetgeen wel nodig is bij gourmetten. Daarnaast gebruik je bij gourmetten vaak pannetjes, iets dat je met steengrillen niet doet.

Hoe moet je een gourmetset gebruiken?

Het gebruik van een gourmetstel is eigenlijk heel eenvoudig. Je doet de stekker in stopcontact en wacht tot de hele gourmetset op de juiste temperatuur is. Daarna ben je klaar om eten klaar te maken erop, vergeet niet de plaat in te vetten voordat je gaat bakken.

Wat kun je doen tegen gourmetlucht?

Zorg ervoor dat je tijdens het gourmetten al wat ramen tegenover elkaar open zet. Na het gourmetten kun je bakjes azijn neerzetten en/of een ontgeurende spray gebruiken.

Welke temperatuur heeft een gourmetstel

De temperatuur van een gourmetstel is vaak in te stellen met draaiknop of knopjes. De minimale temperatuur is vaak 100 graden en de maximale 240.

Plaats een reactie