Beste grillplaat 2021 test, snel de juiste koop in verschillende categorieën

Laatste update: 10 juni 2021 Elektrische keukenapparaten

Gezellig met het hele gezin een avondje grillen aan tafel! Wie wil het niet? Door voor de beste grillplaat te kiezen, bereid je voortaan zelf je eigen gerechten aan tafel. Zo een apparaat wordt ook wel tafelgrill genoemd. Een grillplaat lijkt op een gourmetstel, maar is niet helemaal hetzelfde. Zo wordt er bij een gourmetstel vaak gebruik gemaakt van losse pannetjes. Iets wat je bij grillen niet doet!

In dit artikel gaan we op zoek naar de nummer 1 grillplaat van dit moment. Ook geven we tips, hoe je zelf de meest geschikte variant kunt vinden.

Inhoud

beste grillplaat

Uitslag beste grillplaat test

Bij het vinden van de beste koop grillplaat hebben we naar verschillende aspecten gekeken. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee de bakplaat verwarmd kan worden en de kwaliteit hiervan. Je moet er immers niet aan denken, dat je vlees voortdurend aan de bakplaat van een tafelgrill blijft kleven.

In de onderstaande tabel vind je de uitslag van de test voor het vinden van de beste grillplaat. Hierbij hebben we naar de verschillende grillplaten in verschillende categorieën gekeken, om je een zo objectief mogelijk oordeel te kunnen geven.

1. Tefal Plancha CB660301 - Beste elektrische grillplaat

Beste elektrische grillplaat Tefal Plancha CB660301
 • Bakoppervlak met anti-aanbaklaag
 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
 • Opvangbakje + plaat is vaatwasserbestendig
 • Groot genoeg voor 6 personen

  Deze Tefal tafelgrill wordt als beste elektrische grillplaat van dit moment beschouwd. In vergelijking met andere modellen is de prijs-/kwaliteitverhouding te verklaren door het handige design, het vermogen en energiezuinigheid, het feit dat het unieke gootje waarmee vet en olie naar het opvangbakje wordt geleid en dat de plaat en opvangbakje vaatwasserbestendig zijn.

  Dankzij het vermogen van 2000 watt is de bakplaat snel op temperatuur, maar verbruikt deze minder dan vergelijkbare energieverbruikers van 2.000 watt en hoger. Met een oppervlak van 47×25 cm wordt ruimte geboden om tot 6 personen aan tafel te gaan.

  Tot slot is de temperatuur instelbaar op vijf standen en is dit model uitgerust met antislipvoetjes. Zo blijft de grillplaat netjes staan tijdens het gevecht om de laatste hapjes.


  2. Tristar Tafelgrill BP-2984 - Beste grillplaat voor 8 personen

  Beste grillplaat voor 8 personen Tristar Tafelgrill BP-2984
  • Vaatwasbestendige onderdelen
  • Erg lang, 90 cm dus voor veel mensen aan lange tafel te gebruiken
  • Voorzien van geïntegreerde vetafvoer
  • Geen aparte pannen voor de grillplaat

  Ben je van plan om in de toekomst met grote gezelschappen te grillen aan tafel? In dat geval is deze Tristar Tafelgrill BP-2984 het overwegen waard! Dit model wordt als de ultieme grillplaat voor 8 personen gezien, door zijn grote formaat en natuurlijk de beste prestaties. Door de het lange ontwerp van de grillplaat is deze ideaal te gebruiken aan een lange tafel waar meerdere mensen omheen zitten. Iets wat normaal gesproken lastig is.

  De Tristar Tafelgrill BP-2984 is voorzien van een vermogen van 1.800 watt, waardoor de bakplaat snel op temperatuur is. Opvallend is dat de grillplaat over 5 standen beschikt. Op deze manier is een keur aan producten te bereiden. Bij de grillplaat worden drie verschillende soorten bakplaten meegeleverd, namelijk: een geribbelde, gladde en vlakke bakplaat. Dit maakt het model geschikt voor tafelgrillen en Teppan Yaki.

  Ook handig is de geïntegreerde vetafvoer van deze tafelgrill voor 8 personen tot 10 personen. Dit betekent dat het schoonmaken gemakkelijk is en dat er niet teveel vet in het eten blijft zitten.  Bovendien zijn alle platen voorzien van een anti aanbak laag, handig tijdens het bakken en het schoonmaken.


  3. Princess Economy Table Chef 102209 - Goedkope tafelgrill

  goedkope tafelgrill
  • Extra dikke antiaanbaklaag
  • Tafelgrill is snel op temperatuur
  • Thermostaat is nauwkeurig in te stellen
  • Niet vaatwasserbestendig

  Door voor deze grillplaat te kiezen, kies je voor de beste goedkope tafelgrill van dit moment. De tafelgrill heeft een slanke en compacte vormgeving, wat het gebruik hiervan heel eenvoudig maakt! Houd er rekening mee dat de plaat geschikt is voor gezelschappen van maximaal vier personen. Bij een groter gezelschap kan het verstandig zijn om twee van deze goedkope tafelgrills te gebruiken. Het model is dankzij zijn vermogen van 1.800 watt relatief snel op temperatuur, zodat je deze direct kunt gebruiken. De temperatuur kan eenvoudig worden ingesteld met de simpele draaiknop.

  De speciale, dubbele antiaanbaklaag maakt het gebruik van boter of olie onnodig en zorgt ervoor dat er niets blijft plakken. Hierdoor is deze na gebruik eenvoudig met de hand schoon te maken onder de kraan. Dit voordelige model kan namelijk niet in de vaatwasser, in tegenstelling  tot onze keuze voor de Beste elektrische grillplaat van Tefal.


  Aandachtspunten zelf een grillplaat kopen

  Mocht je zelf op zoek gaan naar een goede grillplaat, dan zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Waar op te letten voor de beste keus kan per gezin verschillen! De een is op zoek naar een zo goedkoop mogelijke grillplaat, terwijl iemand anders een model voor grote groepen zoekt.

  Onderstaand hebben we verschillende aandachtspunten wanneer je er zelf een wilt kopen voor je op een rijtje gezet. Dit zal het makkelijker maken om tot een weloverwogen keuze te komen bij de aanschaf van een grillplaat.

  Instelbare temperatuur

  Allereerst is het raadzaam om bij het zoeken naar de beste grillplaat naar de mogelijkheden te kijken, om de temperatuur in te stellen. Zo kun je de temperatuur van de bakplaat aan laten sluiten bij de ingrediënten die je hierop wilt kunnen bakken. Kies je bijvoorbeeld voor een goed doorbakken stukje vlees, of wil je het vlees medium grillen? De temperatuur van de bakplaat kan hier van invloed op zijn.

  Datzelfde geldt voor het verschil tussen het grillen van vlees en vis, of het grillen van vlees en groentes. Des te meer temperatuurstanden de grillplaat biedt, des te makkelijker wordt het om de gerechten precies goed te grillen! De betere grillplaten moeten in onze optiek dan ook meerdere temperatuurstanden hebben.

  Design

  Een tweede aspect om op te letten, is het design van de grillplaat. Niet alleen wil je gezellig kunnen grillen, ook moet de grillplaat passen bij de tafel en eetkamerstoelen. Zou de grillplaat een goedkope uitstraling hebben, dan kan dit het grillen minder gezellig en sfeervol maken. Kies daarom altijd voor een grillplaat die bij je interieur past.

  Naast de uitstraling van de grillplaat, kan ook de vorm een rol spelen bij het maken van een keuze. Kies je bijvoorbeeld voor een ronde grillplaat, of geef je de voorkeur aan een vierkant of rechthoekig model? Een ronde grillplaat is ideaal voor een ronde tafel. Bij een rechthoekige of ovalen tafel kun je vaak beter voor een rechthoekig model grillplaat kiezen. Zo kan iedereen bij de grillplaat komen!

  Let ook op de mogelijkheid om de grillplaat na het gebruik hiervan los te halen. Zo kun je deze veel makkelijker schoonmaken, dan wanneer de grillplaat aan het systeem vast blijft zitten.

  Vetafvoer in de grillplaat

  Tot slot is het raadzaam om naar de vetafvoer in de grillplaat te kiezen. Niet iedere variant wordt standaard van een vetafvoer voorzien, waardoor het vet op de bakplaat blijft liggen. Dit kan ertoe leiden, dat het vet begint te spetteren, als de temperatuur van de bakplaat toeneemt. Iets wat vaak als zeer onprettig wordt ervaren! Het kan voor nare vlekken in je kleding zorgen en voor pijnlijke plekjes op je huid.

  Het is zodoende verstandig om voor een tafelgrill met een geïntegreerde vetafvoer erin te kiezen. Bij deze modellen kan het vet in een handig opvangbakje onder de grill worden opgevangen. Dit bakje kun je na het gebruik van de grillplaat legen.

  Contactgrill als alternatief

  Een andere optie kan zijn om een contactgrill aan te schaffen. Dit zijn in principe ook grillplaten maar dan met 2 warme oppervlakten die op elkaar gedrukt kunnen worden. Zo is het dus bijvoorbeeld mogelijk om iets va 2 kanten tegelijk te bakken. Met een contactgrill kun je dus bijvoorbeeld ook tosti’s maken.

  beste contactgrill

  Een nadeel van een contactgrill is dat het oppervlak om op te pakken kleiner is. Bovendien is het veel minder onpraktisch om met meerdere mensen omheen te zitten. Maar wanneer je iets zoekt voor jezelf met de extra functie om van 2 kanten tegelijk te kunnen bakken is een contact grill een goede optie. Kijk op onze speciale pagina voor de beste contactgrill.

  Conclusie beste grillplaat

  Kortom, bij het kiezen van de juiste grill voor jouw of jullie situatie kopen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk allereerst naar het design van de grillplaat, welke aan moet sluiten bij het design van je tafel en eetkamerstoelen. Let hierbij op de vorm en interieurstijl van de tafel! Kijk vervolgens naar de mogelijkheden om de temperatuur van de bakplaat op de grill in te stellen. Dit maakt het makkelijker om etenswaren naar wens te grillen.

  Tot slot is het verstandig om naar een aanwezig geïntegreerde vetafvoer te kijken. Op deze manier is het schoonmaken van je grillplaat na afloop een kleiner klusje. Bovendien trekt al het vet niet in je eten, op deze manier maak je dus gezonder eten.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een grillplaat?

  Onder de plaat zit een warmte element dat op elektra werkt. Omdat de plaat zelf van een goed warmte geleidend materiaal is gemaakt komt de gehele plaat op de gewenste temperatuur. Eenmaal op temperatuur kun je je ingrediënten op de plaat grillen.

  Hoe maak je een grillplaat schoon?

  Na het grillen pak je wat keukenpapier dat je nat maakt met water en azijn. Dit leg je op de nog hete plaat, zo week je het vuil los en dood je de bacteriën. Na een paar minuten kun je zo alle vuiligheid van de plaat afnemen.

  Wat kan je maken op een grillplaat?

  Eigenlijk kun je alle soorten groente, vlees en vis bereiden op de grillplaat.

  Plaats een reactie