Beste hakmolen 2021 test: elektrische, voor noten en handmatige

Laatste update: 3 januari 2021 Keukenmachines & mixers

Een hakmolen is ook een functie die je terug vindt op de betere staafmixers. Toch hebben die hakmolens die bij veel staafmixers geleverd worden zo hun eigen beperkingen, ze zijn vaak klein en de kracht laat te wensen over. Als je vaak een hakmolen gebruikt kan het raadzaam zijn een apart apparaat daar voor aan te schaffen. Er zijn echter nog heel wat verschillende machines te koop. Onze experts hebben uitgezocht wat de beste hakmolen voor jouw situatie is.

Uitslag beste hakmolen test

De hakmolen test die we gedaan hebben heeft de volgende beste keuzes opgeleverd. Elke gekozen beste hakmolen heeft sowieso een goede prijs kwaliteit verhouding. Ook zijn alle hakmolens hieronder in staat om noten fijn te hakken en te malen, maar natuurlijk ook de zachtere ingrediënten om bijvoorbeeld pesto te maken.

1. Tefal 5 Second Chopper Hakmolen – 900 ml - Hakmolen handmatig

Hakmolen handmatig Tefal 5 Second Chopper Hakmolen – 900 ml
 • Overal te gebruiken zonder stroom
 • Vlijmscherpe rvs messen
 • Wordt geleverd met 4 accessoires
 • Geschikt voor hakken, pureren, opkloppen, ijs crushen
 • Geen opbergset voor meegeleverde accessoires

Met de Tefal 5 Second Chopper Hakmolen krijg je snel en eenvoudig je ingrediënten op maat. Door het gepatenteerde boostsysteem en de ultra-resistente RVS messen hak je met gemak groenten, fruit, noten en kruiden in stukjes. De vlijmscherpe rvs messen werken zich binnen enkele seconden door je ingrediënten heen. De messen zijn zelfs sterk genoeg om door chocola, noten of ijs heen te snijden. De Tefal 5 Second Chopper heeft een doorzichtige mengkom met een grote inhoudt van 900 ml.

De messen worden geactiveerd zodra je aan het koord trekt. Hoe vaker je het koord heen en weer haalt, hoe fijner de ingrediënten worden. Zo kan je nauwkeurig werken om zelf te bepalen hoe fijn je je ingrediënten hakt. Deze handmatige hakmolen van Tefal wordt geleverd met een aantal handige snufjes. De zachte ergonomische handgreep en anti-slipvoet zorgen voor een optimaal gebruiksgemak. Verder krijg je er extra bij: een mes voor hakken, pureer accessoire voor het pureren van onder andere babyvoedsel, ice-crush accessoire, een opklop accessoire voor slagroom en crèmes. Deze mooi handmatige hakmolen is door de bijgeleverde accessoires niet alleen geschikt voor het hakken van groenten of fruit, hij is ook te gebruiken voor pureren, opkloppen en ijs crushen. Ideaal als je een lekker dipje, slagroom, sausje, of cocktail wilt maken. De hakmolen heeft geen stroom nodig en maakt hem daarom niet alleen groen, maar ook handig om overal mee naar toe nemen zoals de camping of andere plaatsen waar geen stroom voor handen is om te koken. In onze mening is de Tefal 5 Second Chopper Hakmolen de beste handmatige hakmolen op dit moment verkrijgbaar!


2. KitchenAid 5KFC3516ECU Zilver - Beste hakmolen voor noten

Beste hakmolen voor noten KitchenAid 5KFC3516ECU Zilver
 • KitchenAid - Goede kwaliteit
 • Pulsestand voor harde ingrediënten (noten)
 • Snoeropbergmogelijkheid
 • Kom/deksel vaatwasserbestendig
 • Wordt met 1 mes geleverd

Niet alle hakmolens zijn geschikt om noten mee te hakken. Daar heb je goede messen en vermogen voor nodig. De KitchenAid 5KFC3516ECU  is zeer geschikt om noten mee te verwerken. De keukenmachine beschikt over 240 watt en 3 verschillende standen. Hij heeft 2 verschillende snelheden en een pulsestand om extra kracht te leveren om  grotere of sterkere ingrediënten zoals noten mee te hakken en fijn te malen. KitchenAid staat bekend om hun kwaliteit in keukenapparatuur en is niet meer weg te denken uit de keuken.

De KitchenAid 5KFC3516ECU  heeft een kom inhoudt van 0,83 L. Hij wordt geleverd met een handige deksel waar een kleine opening in zit zodat je eenvoudig extra ingrediënten kan toevoegen tijdens gebruik. Deze hakmolen van KitchenAid is klein en compact en handig voor dagelijks gebruik in de keuken. Met zijn prachtige design past hij thuis in iedere keuken. Met zijn scherpe rvs messen hakt en snijdt hij met gemak door noten, groenten, fruit en kruiden heen. Na gebruik is hij eenvoudig uit elkaar te halen en schoon te maken. De mengkom en de deksel zijn vaatwasserbestendig. De keukenmachine is netjes op te bergen met de snoeropbergmogelijkheid onderin. De KitchenAid 5KFC3516ECU wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij. Tevens is de hakmolen in meerdere kleuren verkrijgbaar. Met zijn prijs/kwaliteit verhouding en design is de KitchenAid 5KFC3516ECU in onze mening de beste hakmolen voor noten op de moment verkrijgbaar.


3. Bosch MCM3501M MultiTalent 3 - Elektrische hakmolen

Elektrische hakmolen Bosch MCM3501M MultiTalent 3
 • Gekozen tot beste koop
 • Beschikt over 50 functies
 • 800 watt vermogen
 • Onderdelen vaatwasserbestendig
 • Neemt wat meer ruimte in beslag vanwege accessoires

De Bosch MCM3501M MultiTalent 3 is gekozen tot beste koop onder de elektrische hakmolens. En dat is niet voor niks! Bosch staat bekend om hun kwaliteit en strakke design. Deze elektrische hakmolen van Bosch beschikt over 800 watt en 2 verschillende snelheden en een moment functie. Verder beschikt hij over maar liefst 50 verschillende functies zoals hakken, snijden, malen, raspen, mengen en nog veel meer dankzij de veelzijdige accessoires zoals de blender, de chopper en diverse bijgevoegde messen zoals het MultiLevel6 mes.

Het MultiLevel6 mes is een multifunctioneel rvs mes wat uit driedubbele messen bestaat en zorgt ervoor dat je effectief en met gemak door je ingrediënten heen hakt, snijdt of maalt. De Bosch MCM3501M MultiTalent 3 heeft een inhoudt van 2,3 L en wordt geleverd met talloze accessoires zoals: mengkom voor max 0,8 K deeg, kunststof mixbeker voor smoothies, maalfunctie voor de verwerking van harde ingrediënten zoals koffiebonen, chopper voor een zeer snelle en nauwkeurige verwerking van kruiden en noten, RVS tweekantige snij en raspschijf, RVS schijven, kunststof kneedhaak en een klopschijf voor slagroom en eiwitten. De mogelijkheden zijn eindeloos met elektrische hakmolen van Bosch. Tevens zit er een veiligheidsslot op de deksel en kom en heeft hij anti-slip zuigvoetjes voor stabiliteit. Met zijn prachtige design en vele functies en accessoires is de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 in onze mening de beste elektrische hakmolen op dit moment verkrijgbaar!


4. Kenwood CH550 - Mini hakmolen

Mini hakmolen Kenwood CH550
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Dubbele snijmessen
 • Compacte handige hakmolen
 • Ook geschikt om ijs mee te crushen
 • Is niet heel stil in in gebruik

De Kenwood CH550 hakmolen is een zeer compacte hakmolen die voorzien is van scherpe dubbele snijmessen, een inhoud heeft van 500 ml, een ijs crush functie heeft, beschikt over 2 verschillende snelheden en 400 watt vermogen. Wij hebben de Kenwood CH550 gekozen tot beste mini hakmolen.

De Kenwood Chopper is een fijne compacte hakmolen die zeer handig in gebruik is. Door zijn compacte formaat neemt hij weinig ruimte in de keuken in, maar is het nog steeds een super aanwinst om kleinere dingen mee te hakken en fijn te malen. Dankzij de vlijmscherpe dubbele snijmessen kan deze hakmolen niet alleen uien, knoflook en pepers snijden, hij is ook uitermate geschikt om noten klein te maken of ijsblokjes te crushen. De dubbele snijmessen zorgen voor de perfecte resultaten.

Doordat je kan kiezen uit 2 verschillende snelheden kan je zelf bepalen hoe groot of fijn je je ingrediënten wilt maken. De 2 verschillende snelheden worden door 400 watt vermogen kracht gegeven om zo zelfs ijsblokjes klein te maken. Door het bedienen van de knop bovenop kan je de verschillende snelheden aan sturen. De hakmolen heeft een handige maatverdeling om te verschillende ingrediënten te kunnen af meten als je bijvoorbeeld bepaalde sauzen wilt maken. De hakmolen van Kenwood heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en ware “kleine” aanwinst voor in de keuken. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


5. Moulinex Multi Moulinette AT7101 – Hakmolen - Beste Moulinex hakmolen

beste moulinex hakmolen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Pulse + turbostand
 • Vaatwasserbestendig
 • Niet geschikt voor grote hoeveelheden in 1 keer

De Moulinex Multi Moulinette AT7101 is een 3-in-1 hakmolen waarmee je kunt mengen, emulgeren en kloppen. De hakmolen heeft 2 snelheden, een pulse en turbostand. Hij heeft 400 watt vermogen en een inhoud van 500 ml. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de Moulinex Multi Moulinette AT7101 gekozen als beste Moulinex hakmolen.

De Moulinex Multi Moulinette 3-in-1 is een handige hakmolen om bijvoorbeeld uien, knoflook maar ook sauzen en soepen mee te maken. De hakmolen beschikt over 2 standen, een pulse stand en een turbo stand. Door over 2 snelheden te beschikken krijg je altijd de perfecte resultaten. De kom heeft een inhoud van 500 ml waar een handige maatverdeling op afgebeeld is. Daardoor kan je je ingrediënten in de kom afmeten en daarna gelijk malen in de hakmolen.

De hakmolen van Moulinex beschikt over 400 watt vermogen wat genoeg power geeft om al je specerijen fijn te maken. Aan de bovenzijde van de hakmolen zit de bedieningsknop zodat je de hakmolen goed kunt fixeren op het aanrecht en tegelijkertijd kunt bedienen. De hakmolen is geschikt om te kunnen mengen, emulgeren en kloppen. Ideaal als je een lekker dipje, slagroom, sausje, of cocktail wilt maken. Na gebruik is de hakmolen eenvoudig uit elkaar te halen en schoon te maken in de vaatwasser. De hakmolen heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met jaar garantie.


Aandachtspunten hakmolen kopen

Wanneer je zelf een hakmolen gaat aanschaffen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk je geld uitgeven aan een apparaat dat je vaak gaat gebruiken, je wilt geen aankoop doen waar je spijt van krijgt. Je wilt simpelweg de beste hakmolen voor jouw eisen en wensen kopen.

De capaciteit

De hoeveel ingrediënten die tegelijkertijd in de hakmolen kan is van belang. Als je bijvoorbeeld met grote regelmaat grote potten pesto of curry wilt maken is het verstandig een hakmolen met een grote inhoud te kopen. Zo hoef je maar 1 keer de ingrediënten toe te voegen en de hakmolen te draaien. In de regel is een hakmolen die een inhoud groter dan 500 ml heeft geschikt voor de meeste mensen.

Vaatwasbestendigheid van hakmolen

We hebben teveel hakmolens gezien die niet in de vaatwasser kunnen. Er zijn zelf hakmolens met onderdelen die vies worden, zoals deksels, die niet in het water kunnen worden schoongemaakt. Zeker wanneer je de hakmolen vaak gebruikt wordt dit heel irritant. Wij verwachten van een goede hakmolen dat deze simpelweg in de vaatwasser schoon gemaakt kan worden.

Handmatig of elektrische hakmolen

Er zijn handmatige en elektrische verkrijgbaar. De handmatige varianten werken met een soort van zwengel die de messen doet ronddraaien. Het voordeel hiervan is dat dat deze goedkoper zijn, bovendien zijn er minder onderdelen die kapot kunnen gaan in een goede handmatige hakmolen. De elektrische variant geeft natuurlijk meer gemak maar is dus duurder en gevoeliger voor defecten.

Budget

De prijzen van de verschillende hakmolens lopen erg uiteen. We zijn tot de conclusie gekomen dat je voor een maximaal bedrag van €80 een prima hakmolen kan komen. Er zijn wel hakmolens die duurder zijn en ook goed werken, vaak zit dit dan in het design en de marketing van de hakmolen.

Uien snijden met een hakmolen

Het snijden van uien is voor veel mensen echt verschrikkelijk. Tijdens het snijden met normale messen van een messenset gaan de ogen tranen en daardoor kan je eigenlijk niet meer goed zijn wat je aan doen bent. Bij de één is dat natuurlijker een stuk erger dan bij de ander.

Voor veel mensen is het dan ook een uitkomst om uien met de hulp van apparaat te snijden. Met een hakmolen is dit mogelijk! Je doet simpelweg een geschilde ui in de hakmolen en deze komt er in stukjes uit.

Alternatief: een keukenmachine

Je kunt als alternatief voor een hakmolen er ook voor kiezen om een goede keukenmachine te kopen, die hebben eigenlijk altijd ook een hakmachine functie. Kwalitatief goede keukenmachines met hakmolen functionaliteit hebben een dergelijk hoog vermogen dat ze eigenlijk altijd wel in staat zijn om hetgeen te hakken dat jij wilt. Je moet je wel beseffen dat keukenmachines over het algemeen stukken duurder zijn dan een hakmolen. We raden je dan ook alleen een keukenmachine aan als je de andere functionaliteiten van de keukenmachine ook gebruikt. Anders heb je meer dan genoeg aan een goede hakmolen.

Conclusie beste hakmolen

Wanneer je dus op zoek bent naar de beste hakmolen kun je waarschijnlijk gemakkelijk kiezen voor 1 van de opties die onze experts hebben aangedragen. Als jou beste koop er toch niet tussen zit kun je met de bovenstaande tips de juiste hakmolen voor jouw situatie ook zelf vinden. Let er op dat de beste hakmolen niet duur hoeft te zijn.

Plaats een reactie