Beste handmixer test 2021, beste koop voor verschillende gebruiksdoelen

Laatste update: 3 januari 2021 Keukenmachines & mixers

Een handmixer is een onmisbaar apparaat in de keuken! Met de beste handmixer bereid je in een mum van tijd het beslag voor een cake of taart, klop je de slagroom op voor bij je chocolademelk enzovoorts. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een goede keukenmachine te kopen, dit is een apparaat met meerdere functies, waaronder de functie om te fungeren als mixer en kneder.

Voor deze test hebben we verschillende handmixers getest, om zo de beste handmixer in verschillende categorieën te vinden. Hieronder vind je een snel overzicht met 3 beste keuzes. Verder op de pagina vind je een uitgebreide uitleg bij deze keuzes en vind je nog meer categorieën.

Uitslag beste handmixer 2021

De beste koop handmixer vind je in de onderstaande tabel! Hierbij hebben we de beste handmixers in verschillende categorieën voor je op een rijtje gezet. Denk aan de handmixer die als beste getest is voor het bereiden van brooddeeg, of de beste mixer met kom!

Zie hieronder welke handmixers volgens onze experts het best uit de test zijn gekomen.

1. Bosch MFQ36440 ErgoMixx Handmixer - Beste handmixer algemeen

Beste handmixer algemeen Bosch MFQ36440 ErgoMixx Handmixer
 • Prijs/kwaliteit
 • Veelzijdige handmixer
 • 5 Standen + turbostand
 • Meegeleverde accessoires

  De Bosch ErgoMixx Handmixer wordt geleverd met 2 gardes, 2 kneedhaken, een blendervoet en een maatbeker. Daarmee kan je deeg, beslag, sauzen, soepjes, smoothies en nog veel meer maken. Het is niet voor niks dat wij de Bosch MFQ36440 ErgoMixx Handmixer gekozen hebben tot beste handmixer voor algemeen gebruik.

  De handmixer van Bosch beschikt over 5 verschillende standen zodat je altijd de juiste stand kunt kiezen voor jouw beslag, deeg of ander ingrediënt. Als je denkt toch te weinig power te hebben kun je de turboknop indrukken om zo alsnog door het zwaarste beslag of deeg heen te komen. Met zijn 450 watt vermogen is dat geen enkel probleem. Ondanks dat is de handmixer opvallend stil in de keuken wat het extra fijn maakt om hem te gebruiken. Het handvat heeft een ergonomisch ontwerp met een zachte grip waardoor het prettig in de hand ligt.

  De bijgeleverde roergardes en kneedhaken leveren een uitmuntend klop- en roerresultaat voor ieder beslag of deeg. Met de blendervoet kan je van alles pureren naar keuze. In de bijgeleverde maatbeker kan je alle soorten smoothies, sauzen of andere ingrediënten bereiden. Heb je extra gemaakt en wil je dat bewaren? De maatbeker komt met een handige deksel om het af te sluiten zodat je het kunt wegzetten in de koelkast. Door het lichte gewicht is de handmixer van Bosch makkelijk en fijn hanteerbeer en kan die door iedereen uit het gezin gebruikt worden. De mixer wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  2. AEG SM3300 - Beste handmixer voor brooddeeg

  Beste handmixer voor brooddeeg AEG SM3300
  • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
  • Heel eenvoudig te bedienen
  • Een bijzonder stevig apparaat
   • Toerental niet heel hoog
   • Snoer is relatief kort

  Wanneer je specifiek op zoek bent naar een geschikte handmixer voor het bereiden van brooddeeg, dan kun je de aanschaf van deze AEG SM3300 overwegen. Dit model is krachtig genoeg om het brooddeeg zo te kneden, dat dit vervolgens in de broodmachine kan worden gestopt. Deze beste handmixer voor brooddeeg beschikt over een vermogen van 450 watt. Houd er rekening mee dat dit lang niet de krachtigste handmixer is. Er worden ook modellen van bijvoorbeeld 750 watt of meer aangeboden. De rvs kom bij deze handmixer heeft een inhoud van 3,5 liter. Dit is in vergelijking met andere modellen erg veel!

  Je kunt het deeg natuurlijk gebruiken om je eigen brood te bakken in een goede broodbakmachine of in je eigen mooi fornuis met oven. Het mooie hiervan is dat je het deeg met een handmixer precies zo kunt maken zoals jij het hebben wilt.

  Dit model is voorzien van een vaste kom op een statief, zodat je het niet zelf vast hoeft te houden. Zeker bij brooddeeg kneden is dit een voordeel! De strakke uitstraling maakt dat je de beste handmixer op het aanrecht kunt laten staan na gebruik. Bij het kneden van het brooddeeg heb je de keuze uit vijf verschillende standen. Ook biedt de AEG SM3300 je een turbostand aan. Naast de mogelijkheid om brooddeeg te kneden, kun je deze handmixer gebruiken voor het mixen en kloppen van ingrediënten.


  3. Tefal Powermix Bowl HT6151 - Beste handmixer met kom

  beste handmixer met kom Braun HM5107WH
  • Keuze uit 5 verschillende standen
  • Opzetstukken zijn eenvoudig te wisselen
  • Onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig
  • Mengkom wordt zonder deksel geleverd

  De Tefal Powermix Bowl HT6151 is een handmixer met kom die met gardes en deeghaken wordt geleverd. Dit model beschikt over een vermogen van 500 watt, waarmee je verschillende ingrediënten kunt mengen. Denk aan het bereiden van brooddeeg, het bereiden van slagroom, of het klaarmaken van het beslag voor een lekkere cake. Dit alles doe je in de handige mengkom, die met de Tefal Powermix Bowl HT6151 wordt meegeleverd. Deze mengkom beschikt over een inhoud van 3,3 liter.

  Naast de mengkom krijg je bij deze professionele handmixer met kom deeghaken, gardes en een staafmixervoet. Zo heb je een complete set om direct mee aan de slag te kunnen gaan! Het model beschikt over vijf verschillende standen. Zo kun je de snelheid van deze beste handmixer naadloos aan laten sluiten bij hetgeen je wilt kunnen bereiden. Ook is het model van een turbostand voorzien. De Tefal Powermix Bowl HT6151 is geschikt voor het kloppen, kneden en mixen van etenswaren.


  4. Philips Viva Collection Mixer HR3741/00 - Goedkope handmixer

  Goedkope handmixer Philips Viva Collection Mixer HR3741/00
  • Prijs/kwaliteit
  • 5 Standen + turbostand
  • Handige ontgrendelknop
  • Onderdelen vaatwasserbestendig
  • Heeft geen automatische uitschakeling

  Met de Philips Viva Collection Mixer maak je eenvoudig heerlijke luchtige cake of brood. De handmixer beschikt over 450 watt vermogen en heeft maar liefs 5 standen en een turbofunctie om alle soorten beslag en deeg te kunnen maken. De Philips Viva Collection Mixer is de beste goedkope handmixer op dit moment verkrijgbaar!

  De kegelvormige kloppers van de Philips Viva Collection Mixer zorgen voor goede luchttoevoeging iedere keer dat het beslag geklopt wordt. Dat zorgt voor een heerlijk en luchtig beslag of deeg. De 5 standen zijn eenvoudig in te stellen voor de gewenste snelheid op dat moment en voor een goede controle. Mocht het beslag of deeg toch te zwaar zijn kan je gemakkelijk de turbofunctie indrukken om zo nog meer power te krijgen tijdens het mixen.

  De kloppers zijn ontworpen met een oog aan het uiteinde zodat ze nooit verkeerd geplaats kunnen worden. Na gebruik kun je de kloppers of de deeghaken met de simpele druk op de knop ontgrendelen. Daarna zijn de kloppers of deeghaken eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Door de gladde en platte onderkant van de Philips mixer is hij gemakkelijk schoon te maken. De mixer wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  Zelf de beste keus handmixer vinden

  Naast de mogelijkheid om voor een van de handmixers uit de bovenstaande tabel te kiezen, kun je ook zelf de beste handmixer zoeken! De beste keus qua handmixers maken doe je, door naar de onderstaande aspecten te kijken.

  Zo is het onder meer afhankelijk van wat je bereidt met het keukenapparaat, wat voor jou de nummer 1 handmixer is. Wil je bijvoorbeeld brooddeeg kunnen bereiden, of gebruik je de beste mixer enkel voor het bereiden van slagroom en het beslag voor een cake?

  Aspecten waarop wij gelet hebben bij het vinden van de beste koop zijn het vermogen en de kracht van de mixer, de beschikbare snelheden en de afwasmachinebestendigheid. Je zou eventueel ook nog naar het design van de handmixer kunnen kijken, als je deze bijvoorbeeld aan een keukenwand ophangt.

  Opzetstukken

  Welke opzetstukken bij een handmixer geleverd worden bepaalt natuurlijk waar de handmixer uiteindelijk voor te gebruiken is. De meeste handmixers komen standaard met deeghaken en gardes om respectievelijk deeg te kneden en room op te kloppen. Tegenwoordig zijn er ook handmixer met meer opzetstukken, zo hebben we er een paar gezien met een staafmixer functie.

  Vermogen en kracht

  Het is eerste aspect om naar te kijken bij het vergelijken van handmixers, is het vermogen en de kracht hiervan. Des te hoger het vermogen van een mixer is, des te meer kracht zal de motor ook kunnen genereren. Op deze manier wordt het makkelijker om dikkere, stuggere etenswaren te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan het brooddeeg wat je met de mixer wilt kunnen maken.

  Wanneer je de handmixer gebruikt voor het mengen van verschillende vloeistoffen, het bereiden van slagroom of het maken van het cakebeslag, is een hoog vermogen niet noodzakelijk.

  De beschikbare snelheden

  Naast het vermogen en de kracht van de beste handmixer, zijn ook de beschikbare snelheden het vergelijken waard. Des te meer snelheden er te gebruiken zijn, des te makkelijker wordt het om gerechten te bereiden. Neem bijvoorbeeld de slagroom, waarbij je in de laatste minuten op een lagere snelheid wilt kunnen mixen. In de eerste minuten kan de snelheid juist relatief hoog zijn.

  Wanneer er maar een of twee snelheden worden aangeboden, is het lastig om de juiste snelheid te vinden voor het bereiden van de slagroom, het beslag of het brooddeeg.

  Geschikt voor vaatwasser

  Een derde aspect om naar te kijken bij het vergelijken van handmixers, is de afwasmachinebestendigheid hiervan. Zeker bij het bereiden van brooddeeg is het lastig om de deeghaken zelf schoon te maken. Door de deeghaken in de vaatwasser schoon te maken, lijken ze weer als nieuw! Het is echter niet bij alle handmixers mogelijk om de onderdelen in de vaatwasser schoon te maken.

  Denk bijvoorbeeld aan een handmixer waarbij de haken niet zijn los te maken van de mixer. Je zult de haken nu zelf moeten schoonmaken met een afwasborstel of sponsje.

  Goede handmixer merken

  Er zijn veel verschillende merken die mixers maken. Voor de standaard taken zoals slagroom opkloppen (licht) deeg maken zijn eigenlijk alle standaard handmixers van de bekende merken prima. Denk bijvoorbeeld aan handmixers van Blokker, Lidl, Hema, Action enzovoort. Voor de wat zwaardere taken zoals veel en/of dik deeg kneden met deeghaken heb je eigenlijk een apparaat nodig met meer vermogen.

  De merken die modellen met meer vermogen leveren zijn vaak de bekendere dure merken zoals KitchenAid, Braun, Philips, Bosch, Kenwood en dergelijke. We moeten hierbij vertellen dat het ons inziens onnodig om zo een duur apparaat te kopen als je voornemens bent het apparaat te gebruiken om standaard werk te doen.

  Conclusie handmixer

  Kortom, de beste handmixer kopen kan de nodige voorbereiding vergen. Je wilt er zeker van zijn, dat de handmixer op je wensen aansluit. Kijk daarom eerst naar het vermogen van de mixer. Het is afhankelijk van de te bereiden gerechten, over welk vermogen het apparaat minstens moet beschikken.

  Naast het vermogen van de handmixer is ook het aantal beschikbare snelheden een punt om over na te denken. Des te meer snelheden een mixer aanbiedt, des te makkelijker wordt het om deze te bedienen. Tot slot is het raadzaam om naar de afwasmachinebestendigheid van de onderdelen van de mixer te kijken.

  Zoals in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald, zou je ook naar het design van de mixer kunnen kijken. Datzelfde geldt voor de opties die worden aangeboden! Vaak wordt een handmixer met verschillende losse haken geleverd.

  Plaats een reactie