Beste ijsblokjesmachine test, de ideale ijsklontjes maker voor jouw eisen

Laatste update: 8 juni 2021 Elektrische keukenapparaten

Het invriezen van ijsblokjes in een bakje of tray in de vriezer is erg achterhaald en duurt bovendien erg lang. Een andere optie tot nog toe was een Amerikaanse koelkast aanschaffen, daar zitten ook vaak ijsblokjesmakers in. Dit is volgens ons alleen wat overdreven als je eigenlijk alleen ijsklontjes wilt maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede ijsblokjesmachines waarmee je eenvoudig, snel en perfecte ijsblokjes maakt. Met name de snelheid waarmee de ijsblokjes gemaakt kunnen worden is opmerkelijk, bij de meeste machines zijn binnen een kwartier de eerste ijsblokjes al klaar. Om zelf ook te genieten van dit gemak vind je op deze pagina wat de beste ijsblokjesmachines zijn.

Onze experts hebben veel verschillende ijsblokjesmakers bekeken en getest. Ook hebben we uitvoerig bekeken wat de huidige gebruikers vinden van de machines. Aan de hand van deze ervaringen zijn wij in staat geweest om de beste ijsblokjesmachine te kiezen voor verschillende gebruiksdoelen. Zo vind je de beste koop ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting, beste ijsblokjes maker voor algemeen gebruik, de beste keus all-round machine voor thuis en nog meer categorieën. Op deze manier vind jij makkelijk de beste koop.

Hieronder zie je in overzichtelijke tabel welke ijsblokjesmachines de favorieten zijn van onze experts en de gebruikers. Verder op de pagina vind je een uitgebreide beschrijving van de gekozen apparaten en waarom juist die gekozen zijn.

Uitslag beste ijsblokjesmachine test 2021

Hieronder vind je de uitslag van de ijsblokjesmachines test. Met onderstaande machines maak je de perfecte ijsblokjes om jouw drankjes koud te houden. Omdat we in verschillende categorieën de beste koop willen vinden hebben we verschillende eisen per categorie gesteld. Ook hebben we gekeken naar de ervaringen van huidige gebruikers en hebben onze experts goed gekeken naar de kwaliteit van de verschillende ijsblokjesmakers.

We hebben ook beoordelingspunten gesteld die voor alle categorieën ijsblokjesmakers gelden. Zo hebben we sowieso gelet op de volgende beoordelingspunten:

 • De machines moeten een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. De verschillende ijsblokjesmachines zijn sowieso al vrij prijzig, daar moet volgens ons wel kwaliteit tegenover staan.
 • Gebruikersgemak: is de machine gemakkelijk door iedereen te gebruiken? Je wilt geen halve studie doen om het apparaat te begrijpen.
 • Degelijkheid en duurzaamheid: een ijsblokjesmachine moet degelijk gebouwd zijn zodat deze niet zomaar kapot kan gaan tijdens het gebruik en ook moet zo een machine jaren mee kunnen gaan.

1. H. KOENIG KB12 - Ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting

h koenig ijsblokjesmachine
 • Geen wateraansluiting nodig
 • Volautomatisch systeem
 • Produceert tot 12 kg per dag
 • Volledige BPA vrij

  De ijsblokjesmachine van Koenig is de beste ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting verkrijgbaar. Door zijn 2,5 liter waterreservoir en snelle werking heb je binnen 6 tot 13 min al ijsblokjes en produceert hij maar liefst 12 kg ijsblokjes per dag! Vul het reservoir met water, zet de machine aan en hij begint met het produceren van ijsblokjes. Ideaal!

  De ijsblokjesmachine van Isolce heeft een volautomatisch systeem die de gebruiker informeert door meldingen wanneer het apparaat een volle ijs-tank heeft, wanneer het water niveau laag is en wanneer het apparaat klaar is met het programma. Middels het geïntegreerde LCD scherm zijn de meldingen af te lezen. De machine beschikt over 90 watt vermogen en blijft goed op het aanrecht staan door zijn antislipvoetjes. De ijsblokjesmachine kan ingesteld worden om twee verschillende groottes ijsblokjes te maken. Doordat hij geen directe verbinding met stromend water nodig heeft, is hij gemakkelijk mee te nemen naar feestjes of partijen bij vrienden, familie of werk. Ideaal voor alledaags gebruik! De ijsblokjesmachine van Koenig wordt geleverd met een ijsblokjescontainer, ijsschep en 1 jaar garantie.


  2. Princess IJsblokjesmaker - Beste ijsblokjesmachine voor algemeen gebruik

  Beste ijsblokjesmachine voor algemeen gebruik Princess IJsblokjesmaker
  • 2,8 Liter waterreservoir
  • 3 instelbare groottes ijsblokjes
  • Geschikt voor algemeen gebruik
  • Volledige BPA vrij
  • Onderdelen niet vaatwasserbestendig

  Met de Princess IJsblokjesmaker maak je eenvoudig en snel ijsblokjes voor alle doeleinden. Daarom dat de Princess IJsblokjesmaker voor algemeen gebruik dan ook als beste uit de test is gekomen. De ijsblokjesmachine maakt iedere 10 min 9 ijsblokjes in het gewenste formaat die jij wilt, klein, middel of groot.

  De Princess IJsblokjesmaker beschikt over een inhoud van 2,8 liter en een reservoir van 800 gram. Daardoor maak je eenvoudig en snel een grote hoeveelheid ijsblokjes. Iedere 10 min vallen er 9 nieuwe ijsblokjes in het reservoir die eenvoudig uit te nemen is. Door het LCD-scherm stel je eenvoudig de vriestijd, de grootte van de blokjes en de timer in. Dankzij de timer kan je de ijsblokjesmachine instellen zodat hij op tijd begint met vriezen op een warme zomerdag of een aantal uren voor een feestje. Zo heb je op de gewenste tijd genoeg ijsblokjes klaar staan. De machine schakelt automatisch uit wanneer hij klaar is waardoor hij ook nog eens energiezuinig is. Ook krijg je een melding wanneer het reservoir met ijsblokjes vol is en wanneer het waterreservoir leeg is. De Princess IJsblokjesmaker beschikt over 120 watt vermogen, is volledig BPA vrij en wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  3. Tectake 400474 – IJsblokjesmachine - IJsblokjesmachine voor thuis

  Beste ijsblokjesmachine voor thuis
  • Makkelijk in gebruik
  • Zeer geschikt voor thuis
  • Mooi design
  • Wordt geleverd met ijsschep
  • Maakt relatief veel geluid

  Ijsblokjes binnen no time min klaar op een warme zomerdag in een lekker glas icetea of op een feestdag in je cocktail en andere drankjes. Spontaan feestje? Geen probleem! Iedere kwartier produceert hij 9 ijsblokjes tot wel 15 kg per dag! Met zijn prachtige design en vele inzetmogelijkheden is de Tectake ijsblokjesmachine de beste ijsblokjesmachine voor thuis!

  De ijsblokjesmachine is volledig computer gestuurd. Je hoeft hem alleen aan te zetten, water in het reservoir te doen en verse ijsblokjes zijn in de maak! Het waterreservoir heeft een capaciteit van 2,4 liter. Per cyclus maakt de ijsblokjesmachine 9 ijsblokjes. Het apparaat pompt water in de wateropvangbak. Rondom de pennen die in de wateropvangbak zitten vormen zich de ijsblokjes. Als die eenmaal gevormd zijn draaien de pennen weg en zullen ze de ijsblokjes in de ijsvoorraad mand laten vallen. Ieder cyclus duurt 6 tot 13 min. Via het LED-display kan je instellen of je kleine of grote ijsblokjes wilt. De ijsvoorraad mand kan tot 700 gram ijsblokjes bewaren. De ijsblokjesmaker van Tectake schakelt automatisch uit als de opvangbak vol is. Zodra er geen water meer voorradig is zal er een rood indicatielampje gaan branden zodat je nooit zonder ijs komt te zitten. De Tectake ijsblokjesmachine beschikt over 90 watt vermogen en is in de kleuren zilver, rood en zwart verkrijgbaar. Tevens wordt hij geleverd met een ijsschep.


  4. Primo PR402IB - Beste kleine ijsblokjesmachine

  Beste kleine ijsblokjesmachine Primo PR402IB
  • Grote capaciteit voor kleine machine / 12 kg per dag
  • Relatief stil
  • Volledig BPA vrij
  • Wordt geleverd met ijsschep
  • Heeft geen afrond indicator

  De Primo PR402IB beschikt over een waterreservoir van 1,8 L, produceert in maar 9 min al ijsblokjes, heeft een capaciteit van 12 kg in 24 uur, heeft een indicator voor een leeg waterreservoir en vol ijsmandje, heeft een uitneembaar ijsmandje, beschikt over een compressor met koelvloeistof en wordt geleverd met ijsschep. Wij hebben de Primo PR402IB tot beste kleine ijsmachine gekozen.

  De Primo PR402IB is een zwart ijsblokjesmachine die 31 cm hoog, 24 cm breed en 33 cm diep is. De ijsblokjesmachine van Primo heeft een inhoud van 0,8 kg die in minder dan 2 uur helemaal gevuld is. De cyclus van de de machine bedraagt 9 min waarin die 9 ijsblokjes per keer produceert. De ijsblokjesmachine heeft een capaciteit van wel 12 kg in 24 uur. Zo heb je altijd genoeg ijsblokjes voor je drankje op een feestje of een verjaardag. De Primo PR402IB heeft een handig uitneembaar mandje waarin de ijsblokjes terecht komen. Na iedere cyclus kan je het mandje eruit halen en de ijsblokjes bijvoorbeeld in een bakje in de vriezer plaatsen om daarna weer terug in de machine te plaatsen voor de volgende cyclus.

  De Primo PR402IB heeft een indicator die aangeeft wanneer het mandje vol is en de ijsblokjes klaar zijn voor gebruik. Tevens kan je instellen op de machine of je grote ijsblokjes of kleine ijsblokjes wilt hebben. Zo kan je variëren voor verschillende drankjes of toetsen waarbij je bijvoorbeeld schaafijs mee wilt maken. Het waterreservoir van de Primo PR402IB heeft een inhoud van 1,8 L. Ook deze heeft een indicator wanneer die leeg is. Zo weet je altijd wanneer de machine bijgevuld moet worden met water tijdens het maken van ijsblokjes. De machine is is vrij stil tijdens het maken van ijsblokjes, hij produceert met 55 dB. De Primo PR402IB heeft 120 W vermogen, wordt geleverd inclusief ijsschep 2 jaar garantie.


  Hoe een ijsblokjesmachine werkt

  De meeste losse ijsklontjesmachines werken met het principe dat ze een ijsblokje stukje bij beetje maken. Er wordt water in een ijsblokjes mal gegoten, in deze mal zal het water bevriezen. Wanneer de ijsmaker detecteert dat er een ijskloontje is gevormd, wordt de mal kort verwarmd zodat het ijsblokje los komt en in de opslag terecht komt.

  Door sensoren “weet” een goede ijsblokjesmachine wanneer het het reservoir vol is en stopt het met het maken van ijsklontjes. Dit proces is dus echt heel anders dan hoe goede ijsmachines werken. Ijsmachines roeren het sorbetijs of roomijs namelijk totdat het op de juiste temperatuur is, dat is dus heel anders. Een ijsklont is natuurlijk ook heel iets anders dan room- of sorbetijs.

  Verschillende soorten ijsblokjes

  Verschillende ijsblokjesmachines kunnen verschillende soorten ijsblokjes maken. En er ook zijn ook uitvoeringen waarbij je kunt instellen wat voor klonten je wilt hebben. Afhankelijk aan welke soort ijsklonten je de voorkeur geeft kies je de geschikte machine.

  Gangbare soorten ijsblokjes zijn bijvoorbeeld kegelvormige, kubus, kogelvormige en er is natuurlijk nog de mogelijkheid van crushed ijs. Crushed ijs kun je ook maken met een goede blender of met een goede ijscrusher. Een ijsklont kan in ieder geval in vele vormen komen.

  Luchtgekoelde en watergekoelde ijsblokjesmachine

  De beste ijsblokjesmachines zijn over het algemeen watergekoeld. In feite moet de de compressor in de machine afgekoeld worden. Een waterkoeling werkt stabieler en is veel minder afhankelijk van externe factoren. Dit zie je wel direct terug in de prijs, watergekoelde ijsblokjesmachine zijn in de regel veel duurder dan luchtgekoelde varianten. Een nadeel is dat het nodig om een wateraansluiting te hebben op de plek waar de ijsblokjesmachine wordt geplaatst.

  Als je als particulier de beste ijsblokjesmachine voor thuis zoekt kom je waarschijnlijk uit bij een luchtgekoelde. Dit is zo vanwege de prijs maar ook vanwege het feit dat je waarschijnlijk geen extra wateraansluiting hebt op de plek waar je de ijsblokjesmachine gaat plaatsen. Een watergekoeld models is namelijk een ijsblokjesmachine met wateraansluiting. Bij het gebruiken van luchtgekoelde ijsblokjesmachines is het wel van belang dat er niet veel warmtebronnen omheen staan, voor het koelen met lucht heb je vanzelfspreken koele lucht nodig.

  Conclusie beste ijsblokjesmachine

  Het is dus nog niet zo eenvoudig om een goede de goede machine voor uit te kiezen. Wanneer je 1 van bovenstaande machines koopt weet je in ieder geval wel dat je een goede uitkiest. Al de ijsblokjesmakers hierboven maken in ieder geval snel de perfecte ijsklonten. Daarnaast is de prijs-kwaliteit van alle aanbevolen apparaten prima in orde.

  Voor het zelf kiezen van de beste koop dien je op een aantal zaken te letten. De prijs en het soort ijsblokjes dat de machine maakt zal voor de meeste mensen doorslaggevend zijn als ze er 1 zoeken voor thuisgebruik. Verder kun je nog letten op de snelheid waarmee nieuwe ijsblokjes gemaakt worden.

  Veelgestelde vragen

  Welk verschil is er tussen een luchtgekoelde en watergekoelde ijsblokjesmachine?

  De compressor in de ijsblokjesmachine is het deel dat de warmte maakt in de machine, deze moet dan ook gekoeld worden. Dit gebeurt met lucht of met water. Voor een model met waterkoeling moet er dus ergens een kraan of tappunt in de buurt van de ijsblokjesmachine aanwezig zijn. Als consument koop je in de meeste gevallen een met lucht gekoelde ijsblokjesmachine. Voor consumenten werkt dit prima.

  Hoe maak ik een losse ijsblokjesmachine schoon?

  Je kunt simpelweg de stroom eraf halen, eventuele losse onderdelen eruit halen en deze reinigen met een voor de keuken geschikt antikalk middel en daarna afwasmiddel. Laat de en onderdelen helemaal droog worden (even een nacht de ijsblokjesmachine uit laten). Daarna kan de machine in elkaar en weer gebruikt worden.

  Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

  Het water wordt op een vaste snelheid door een vorm geduwd die onder het vriespunt is. Door de relatief lage snelheid bevriest het water in een ijsklontjes vorm. Om de zoveel tijd wordt de eindring van de ijsklont vorm verhit waarder deze los in het ijsblokjesreservoir valt.

  Plaats een reactie