Beste ijsblokjesmachine test, de ideale ijblokjes maker voor jouw eisen

Laatste update: 4 september 2020 Elektrische keukenapparaten

Het invriezen van ijsblokjes in een bakje of tray in de vriezer is erg achterhaald en duurt bovendien erg lang. Gelukkig zijn er tegenwoordig ijsblokjesmachines die eenvoudig, snel en goede ijsblokjes maken. Met name de snelheid waarmee een goede ijsblokjesmachine de ijsblokjes maakt is aantrekkelijk, vaak komen binnen een kwartier al de eerste ijsblokjes eruit. Voorheen kon je alleen terecht bij een goede Amerikaanse koelkast als je een ijsblokjes machine wilde.

Onze experts hebben veel verschillende ijsblokjesmakers bekeken en getest. Aan de hand van deze ervaringen zijn zij in staat geweest om de beste ijsblokjesmachine te kiezen voor verschillende wensen en eisen. Zo vind je de beste koop ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting, beste ijsblokjes maker voor algemeen gebruik en de beste keus all-round machine voor thuis.

Hieronder zie je in overzichtelijke tabel welke ijsblokjesmachines de favorieten zijn van onze experts en de gebruikers.

Productnaam Categorie Kopen
Ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting Isolce – IjsblokjesmachineIsolce – IjsblokjesmachineIjsblokjesmachine zonder wateraansluiting Koop bij Bol.com
Beste ijsblokjesmachine voor algemeen gebruikPrincess IJsblokjesmakerBeste ijsblokjesmachine voor algemeen gebruikKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste ijsblokjesmachine voor thuisTectake 400474 – IJsblokjesmachineIJsblokjesmachine voor thuis Koop bij Bol.com

Inhoud

beste ijsblokjesmachine

Uitslag beste ijsblokjesmachine test

Ijsblokjesmachines zijn best aan de prijs. We hebben daarom gekeken of de prijzen van de beste ijsblokjesmachines gerechtvaardigd zijn, of de prijs-kwaliteitsverhouding in orde is. In deze test hebben we gekeken naar de kwaliteit van de materialen die gebruikt zijn en hoe degelijk de machines aanvoelen en functioneren. Daarnaast hebben we naar de ervaringen en reviews van gebruikers van de apparaten gekeken. Aan de hand van deze factoren hebben we de onderstaande lijst kunnen maken.

1. Isolce – Ijsblokjesmachine - Ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting

Ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting Isolce – Ijsblokjesmachine
 • Geen wateraansluiting nodig
 • Produceert tot 12 kg per dag
 • Volledige BPA vrij
 • Maakt relatief veel geluid

De ijsblokjesmachine van Isolce is de beste ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting verkrijgbaar. Door zijn 2,2 liter waterreservoir en snelle werking heb je binnen 9 tot 13 min al ijsblokjes en produceert hij maar liefst 12 kg ijsblokjes per dag! Vul het reservoir met water, zet de machine aan en hij begint met het produceren van ijsblokjes.

De ijsblokjesmachine van Isolce heeft een volautomatisch systeem die de gebruiker informeert door meldingen wanneer het apparaat een volle ijs-tank heeft, wanneer het water niveau laag is en wanneer het apparaat klaar is met het programma. Middels het verlichte LED-systeem zijn de meldingen af te lezen. De machine beschikt over 120 watt vermogen en blijft goed op het aanrecht staan door zijn antislipvoetjes. Hij heeft een afneembaar waterreservoir en is volledig BPA vrij. Doordat hij geen directe verbinding met stromend water nodig heeft is hij gemakkelijk mee te nemen naar feestjes of partijen bij vrienden, familie of werk. Ideaal voor alledaags gebruik! De ijsblokjesmachine van Isolce wordt geleverd met een ijsblokjescontainer, ijsschep en 2 jaar garantie.


2. Princess IJsblokjesmaker - Beste ijsblokjesmachine voor algemeen gebruik

Beste ijsblokjesmachine voor algemeen gebruik Princess IJsblokjesmaker
 • 2,8 Liter waterreservoir
 • 3 instelbare groottes ijsblokjes
 • Geschikt voor algemeen gebruik
 • Volledige BPA vrij
 • Onderdelen niet vaatwasserbestendig

Met de Princess IJsblokjesmaker maak je eenvoudig en snel ijsblokjes voor alle doeleinden. Daarom dat de Princess IJsblokjesmaker voor algemeen gebruik dan ook als beste uit de test is gekomen. De ijsblokjesmachine maakt iedere 10 min 9 ijsblokjes in het gewenste formaat die jij wilt, klein, middel of groot.

De Princess IJsblokjesmaker beschikt over een inhoud van 2,8 liter en een reservoir van 800 gram. Daardoor maak je eenvoudig en snel een grote hoeveelheid ijsblokjes. Iedere 10 min vallen er 9 nieuwe ijsblokjes in het reservoir die eenvoudig uit te nemen is. Door het LCD-scherm stel je eenvoudig de vriestijd, de grootte van de blokjes en de timer in. Dankzij de timer kan je de ijsblokjesmachine instellen zodat hij op tijd begint met vriezen op een warme zomerdag of een aantal uren voor een feestje. Zo heb je op de gewenste tijd genoeg ijsblokjes klaar staan. De machine schakelt automatisch uit wanneer hij klaar is waardoor hij ook nog eens energiezuinig is. Ook krijg je een melding wanneer het reservoir met ijsblokjes vol is en wanneer het waterreservoir leeg is. De Princess IJsblokjesmaker beschikt over 120 watt vermogen, is volledig BPA vrij en wordt geleverd met 2 jaar garantie.


3. Tectake 400474 – IJsblokjesmachine - IJsblokjesmachine voor thuis

Beste ijsblokjesmachine voor thuis
 • Makkelijk in gebruik
 • Zeer geschikt voor thuis
 • Mooi design
 • Wordt geleverd met ijsschep
 • Maakt relatief veel geluid

Ijsblokjes binnen no time min klaar op een warme zomerdag in een lekker glas icetea of op een feestdag in je cocktail en andere drankjes. Spontaan feestje? Geen probleem! Iedere kwartier produceert hij 9 ijsblokjes tot wel 15 kg per dag! Met zijn prachtige design en vele inzetmogelijkheden is de Tectake ijsblokjesmachine de beste ijsblokjesmachine voor thuis!

De ijsblokjesmachine is volledig computer gestuurd. Je hoeft hem alleen aan te zetten, water in het reservoir te doen en verse ijsblokjes zijn in de maak! Het waterreservoir heeft een capaciteit van 2,4 liter. Per cyclus maakt de ijsblokjesmachine 9 ijsblokjes. Het apparaat pompt water in de wateropvangbak. Rondom de pennen die in de wateropvangbak zitten vormen zich de ijsblokjes. Als die eenmaal gevormd zijn draaien de pennen weg en zullen ze de ijsblokjes in de ijsvoorraad mand laten vallen. Ieder cyclus duurt 6 tot 13 min. Via het LED-display kan je instellen of je kleine of grote ijsblokjes wilt. De ijsvoorraad mand kan tot 700 gram ijsblokjes bewaren. De ijsblokjesmaker van Tectake schakelt automatisch uit als de opvangbak vol is. Zodra er geen water meer voorradig is zal er een rood indicatielampje gaan branden zodat je nooit zonder ijs komt te zitten. De Tectake ijsblokjesmachine beschikt over 90 watt vermogen en is in de kleuren zilver, rood en zwart verkrijgbaar. Tevens wordt hij geleverd met een ijsschep.


Hoe een ijsblokjesmachine werkt

De meeste ijsblokjesmachines werken met het principe dat ze een ijsblokje stukje bij beetje maken. Er wordt water in een ijsblokjes mal gegoten, in deze mal zal het water bevriezen. Wanneer de ijsmaker detecteert dat er een ijskloontje is gevormd, wordt de mal kort verwarmd zodat het ijsblokje los komt en in de opslag terecht komt.

Door sensoren “weet” een goede ijsblokjesmachine wanneer het het reservoir vol is en stopt het met het maken van ijsblokjes.

Dit proces is dus echt heel anders dan hoe goede ijsmachines werken. Ijsmachines roeren het sorbetijs of roomijs totdat het op de juiste temperatuur is.

Verschillende soorten ijsblokjes

Verschillende ijsblokjesmachines kunnen verschillende soorten ijsblokjes maken. En er ook zijn ook uitvoeringen waarbij je kunt instellen wat voor blokjes je wilt hebben. Afhankelijk aan welke soort ijsblokjes de voorkeur geeft kies je de geschikte machine die jij wilt.

Gangbare soorten ijsblokjes zijn bijvoorbeeld kegelvormige, kubus, kogelvormige en er is natuurlijk nog de mogelijkheid van crushed ijs. Crushed ijs kun je ook maken met een goede blender of met een goede ijscrusher.

Luchtgekoelde en watergekoelde ijsblokjesmachine

De beste ijsblokjesmachines zijn over het algemeen watergekoeld. In feite moet de de compressor in de machine afgekoeld worden. Een waterkoeling werkt stabieler en is veel minder afhankelijk van externe factoren. Dit zie je wel direct terug in de prijs, watergekoelde ijsblokjesmachine zijn in de regel veel duurder dan luchtgekoelde varianten. Een nadeel is dat het nodig om een wateraansluiting te hebben op de plek waar de ijsblokjesmachine wordt geplaatst.

Als je als particulier de beste ijsblokjesmachine voor thuis zoekt kom je waarschijnlijk uit bij een luchtgekoelde. Dit is zo vanwege de prijs maar ook vanwege het feit dat je waarschijnlijk geen extra wateraansluiting hebt op de plek waar je de ijsblokjesmachine gaat plaatsen. Bij het gebruiken van luchtgekoelde ijsblokjesmachines is het wel van belang dat er niet veel warmtebronnen omheen staan, het koelen met warme lucht gaan vanzelfsprekend niet zo goed.

Conclusie: welke ijsblokjesmachine je moet kiezen

Het is dus nog niet zo eenvoudig om een goede ijsblokjesmachine uit te kiezen. Wanneer je 1 van bovenstaande machines koopt weet je in ieder geval wel dat je een goede uitkiest. Al de ijsblokjesmakers hierboven maken snel en mooie ijsblokjes. Daarnaast is de prijs-kwaliteit van alle aanbevolen apparaten prima in orde.

Voor het zelf kiezen van de beste koop dien je op een aantal zaken te letten. De prijs en het soort ijsblokjes dat de machine maakt zal voor de meeste mensen doorslaggevend zijn als ze er 1 zoeken voor thuisgebruikt. Verder kun je nog letten op de snelheid waarmee nieuwe ijsblokjes gemaakt worden.

Plaats een reactie