Beste ijsmachine 2021, uitgebreide test van ijsmakers

Laatste update: 3 januari 2021 Elektrische keukenapparaten

Met een ijsmachine of ijsmaker is het mogelijk om roomijs en/of sorbetijs en/of softijs te maken dat je in de vriezer kunt bewaren. Het is leuk om zelf ijs te maken, zeker omdat je dan helemaal kunt beslissen welke smaak de ijsmachine krijgt. Bovendien is het natuurlijk een stuk goedkoper dan ijs kopen in de supermarkt of bij een ijssalon. Als je op zoek gaat naar de beste ijsmachine zul je zien dat er echter nog wel wat kiezen is.

Wij helpen je daarom om de beste koop te bepalen. Na een uitgebreide test van verschillende ijsmakers en het controleren van veel verschillende online reviews hebben we beste ijsmachines gevonden in verschillende categorieën zodat jij niet meer hoeft te zoeken.

Inhoud

Beste ijsmachine

Beste ijsmachine test uitslag

Tijdens het testen van de verschillende ijsmachines in de verschillende categorieën hebben we gelet op de verschillende een aantal standaard aandachtspunten. Zo is het belangrijk dat de prijs kwaliteitsverhouding in orde is. Het zijn vrij complexe machines die daarom vrij prijzig kunnen zijn. We hebben goed gekeken of de prijs die voor een desbetreffende machine wordt gevraagd gerechtvaardigd is.

Daarnaast hebben we gelet op de duurzaamheid. Wanneer je een goede ijsmachine koopt moet je er vanuit kunnen gaan dat deze jaren meegaat, de prijs is immers vrij hoog. We checken daarom de kwaliteit van de materialen die zijn gebruikt. Daarnaast checken we online of er mensen zin die problemen of juist positieve ervaringen delen. Bovendien controleren we ook nog wat voor koelelement de ijsmachine in kwestie heeft. Een ijsmachine met een compressor maakt over het algemeen beter ijs dan een ijsmaker met een koelelement.

1. Domo DO9066I - Zelf vriezend

Zelf vriezend Domo DO9066I
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Zelfvriezend met nakoelfunctie
 • Relatief goedkoop
 • Vrij groot in omvang

Zelf vers ijs maken doe je met de DO9066I ijsmachine van Domo! Of je nou gelato, sorbetijs of frozen yoghurt wilt, het kan allemaal! Trek in een lekker verkoelend ijsje op een heerlijke zomerse dag? Binnen een uur heb je je ijs naar keuze. Door de compressor heeft deze ijsmachine een zelf vries functie waardoor je gelijk aan de slag kunt en geen koelelementen hoeft voor te vriezen. Perfect om spontaan ijs te maken thuis. Ook beschikt deze ijsmachine over een nakoel functie waar je ijs een uur lang nagekoeld wordt.

De DO9066I is gemakkelijk in te stellen en te bedienen door zijn lcd scherm. Zo stel je met gemak in wat voor soort ijs je wilt maken. De Domo DO9066I heeft een beveiliging tegen overbelasting. Als er teveel weerstand geboden wordt doordat het ijs te lang draait zal de motor automatisch stoppen. De ijsmachine wordt geleverd met een 1,5L kom. Groot genoeg om alle kleinkinderen van ijs te voorzien. De verwijderbare kom is makkelijk te ontkoppelen en schoon te maken. Dit is prijs-kwaliteitstechnisch de beste zelfvriezende ijsmachine volgens onze experts.


2. Boretti B100 Zwart - Professionele ijsmachine

Professionele ijsmachine Boretti B100 Zwart
 • Krachtige koeling met nakoeling functie
 • Geschikt voor meerdere soorten ijs
 • Binnen 60 min klaar
 • Makkelijk te gebruiken
 • Relatief duur
 • Niet vaatwasserbestendig

Altijd al zelf professioneel ijs willen maken? Met de Boretti B100 maak je ijs wat thuis hoort in een restaurant of ijssalon. Met deze professionele ijsmachine kan echte Italiaanse gelato, sorbet en zelfs frozen yoghurt gemaakt worden! Dit prachtige apparaat van Boretti is zelfvriezend en binnen no time staat er ijs op tafel. Binnen 60 min heb je alle ijssoorten klaar. Perfect dus om aan te zetten als je net aan je voorgerecht begint.  Is het ijs al klaar en ben je nog bezig met het hoofdgerecht? Geen probleem! De Boretti B100 kan het ijs 1 uur lang navriezen na bereiding.

Dankzij de grote ijsemmer van 2 liter kan je grote hoeveelheden ijs maken voor als je een groot diner organiseert. Met zijn digitale display en timer geeft hij precies aan hoever het bereidingsproces is en hoe lang je nog hebt. Door zijn functionaliteit, klasse en design is de Boretti B100 de ijsmachine om te hebben. Een professionele ijsmachine ontwikkeld door Italianen om het lekkerste ijs mee te kunnen maken.


3. Domo DO9201I Roomijsmachine - Beste ijsmachine voor thuis

Beste ijsmachine voor thuis Domo DO9201I Roomijsmachine
 • Kwaliteit
 • Prijs/kwaliteit
 • Grote inhoud 2L
 • Makkelijk te gebruiken/schoonmaken
 • Relatief groot
 • Zwaar

Met de Domo DO9201 maak je thuis ijs binnen no time! Door de volautomatische werking van deze ijsmachine heb je allerlei soorten ijs zoals gelato of frozen yoghurt binnen een uur. Voorvriezen is niet nodig want deze ijsmachine is zelfvriezend. Met zijn lcd scherm stel je met gemak de tijd, koeltemperatuur en de modus in. En het met zijn 2l inhoud is deze ijsmachine perfect om thuis heerlijk ijs te maken voor een grote familie.

Deze roestvrijstalen ijsmachine heeft een ingebouwde compressor waardoor hij ook het ijs een uur lang kan nakoelen. Ideaal voor als je nog aan het eten bent en het ijs al klaar is. De deksel is zo gemaakt dat je tijdens het proces nog andere ingrediënten kan toevoegen zoals fruit en chocola. Ook is de deksel doorzichtig zodat je het proces kunt blijven volgen. De Domo DO9201 wordt geleverd met spatel, maatbeker en receptenboek. Vooral het receptenboek is handig als je nieuw bent met thuis ijs maken met een ijsmachine.


Zelf een goede ijsmachine kopen

Als er om wat voor reden geen geschikt apparaat jou tussen staat kun je met onderstaande tips de beste ijsmachine voor jouw wensen en eisen vinden. Je moet dan op de volgende zaken letten.

Welk soort ijs

De meest gemaakte ijssoorten zijn sorbetijs, roomijs en softijs. Er zijn ijsmachines die al deze verschillende ijssoorten maken. Maar er zijn ook ijsmakers die alleen bedoeld zijn voor sorbet, of alleen voor roomijs. Ook zijn er natuurlijk machines die in principe wel alles kunnen maar die voornamelijk toch bedoeld zijn voor een bepaald soort ijs. Bedenk dus goed wat voor ijs je voornamelijk wilt gaan maken.

Capaciteit van ijsmachine

Hoeveel ijs heb je nodig? Als het de bedoeling is dat je sorbetijs maakt voor een hele kleuterklas zal je meer nodig hebben dan wanneer er in de regel alleen ijs gemaakt moet worden voor een gezin van vier mensen.

Automatische programma’s

Je kunt ijs maken aan de hand van een recept of met de hulp van een automatisch programma. Wanneer je ijs volgens een recept maakt doe je het meeste werk vooraf, je combineert alle benodigde ingrediënten en doet dit geheel vervolgens in een ijsmachine zonder programma. De machine zorgt er dan voor dat het ijs op de juiste temperatuur komt en de juiste structuur krijgt.

Met een ijsmaker met een automatisch programma doe je alle ingrediënten in de ijsmachine. Die doet alles vervolgens goed mengen en zorgt ervoor dat de juiste structuur bereikt wordt. Om eerlijk te zijn vinden wij het leuker om de ingrediënten bij elkaar te doen en vervolgens een standaard ijsmachine te gebruiken. Op die manier heb je meer invloed op de uiteindelijke smaak en kun je creatiever te werk gaan.

Aantal ijsemmers voor meerdere soorten ijs tegelijk

Als je veel ijs wilt maken is de beste ijsmachine voor jou er waarschijnlijk 1 met meerdere ijsemmers. Dit betekent dat 1 machine 2 compartimenten heeft waar onafhankelijk van elkaar ijs gemaakt kan worden. Als je hier naar op zoek gaat kom je toch wel snel uit bij professionele ijsmakers.

Zelfvriezende of koelelement ijsmachine

Je hebt in principe de keuze uit een ijsmachine met een koelelement of een die zelfvriezend is. Een uitvoering met koelelement is goedkoper en lichter. Het nadeel is echter dat het koelelement ruim van te voren (24 uur) in de vriezer geplaatst moet worden. Bovendien moet daar genoeg ruimte voor zijn in jouw vriezer.

Bij een zelfvriezende ijsmachine heb je dus geen los koelelement nodig. De machine zorgt tijdens het mengen automatisch dat het ijs goed wordt ingevroren. Een zelfvriezend apparaat voor ijs bevat een compressor en is daardoor zwaarder en groter. Ook is de prijs hoger dan bij een ijsmachine zonder zelfvriezend vermogen.

Vulopening voor extra ingrediënten

Als je tijdens het mengen en invriezen van het ijs in staat wilt zijn om ingrediënten toe te voegen heb je een machine nodig met vulopening. Zo een opening zorgt ervoor dat je on-the-go ingrediënten kunt toevoegen.

Conclusie: welke ijsmachine moet je nu kopen

Het is lastig om te bepalen wat de beste ijsmachine voor jouw situatie en wensen is. Je budget en het gemak waar je de machine mee wilt gebruiken is doorslaggegevend. Wanneer je niet teveel geld wilt uitgeven aan een ijsmachine en genoeg ruimte in je vriezer hebt kun je kiezen voor een machine met koelelement. Wanneer je wat professioneler aan het werk wilt gaan koop je een zelfvriezende ijsmachine.

Van de verschillende ijsmachines die we in dit artikel genoemd hebben is er waarschijnlijk wel eentje die voldoet aan al je wensen. Anders kun je nog met de beste koop aandachtspunten waarschijnlijk wel de beste ijsmachine voor jouw situatie vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een ijsmachine?

De ingrediënten worden op de juiste temperatuur gekoeld en tegelijkertijd draait de machine machine je ijs zodat er geen ijskristallen op komen. Een zelf vriezend model heeft een ingebouwd koelsysteem dat er voor zorgt dat de ingrediënten op de juiste temperatuur komen. Bij een koelelement model zal je eerst het koelelement van de ijsmachine 24 uur of meer in de vriezer hebben liggen.

Hoe lang moet ijs draaien in de ijsmachine?

IJs is klaar nadat het 30 minuten tot een uur gedraaid is

Wat kost een ijsmachine?

Een zelf vriezend model is duurder dan een ijsmachine met een koelelement. De prijzen van zelf vriezende ijsmachines voor consumenten beginnen bij €100 en lopen wel op tot €500. Koelelement ijsmachines kosten tussen €50 en €100.

Plaats een reactie