Beste inbouw vaatwasser test 2024, Bosch, Miele, 45 cm, goedkoop & meer

Laatste update: 28 mei 2024

Op zoek naar de beste inbouw vaatwasser voor jouw eisen? Dan ben je hier op de juiste plek: wij hebben veel verschillende modellen uitgebreid getest om de zoektocht naar de beste inbouw vaatwasser voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. In onze tests waarin wij vaatwassers vergelijken, testen en ervaren we verschillende specificaties en mogelijkheden waaraan een vaatwasser moet voldoen. Daarbij staan kwaliteit en duurzaamheid voorop. Zo vind jij gemakkelijk en snel de beste koop.

Een inbouw vaatwasser is natuurlijk de meest afgewerkte manier om een vaatwasser in je keuken te plaatsen, de vaatwasser staat niet in je zicht maar gaat mooi op in het keukendesign. Er is wel een nis ruimte nodig en water toevoer en afvoer mogelijkheid. Als je geen geschikt nis hebt, moet je waarschijnlijk op zoek naar een vrijstaande vaatwasser. Dan kun je de pagina met de beste vrijstaande vaatwassers bekijken.

Op deze pagina hebben we beste inbouw vaatwassers verschillende categorieën gevonden. Daarbij lichten wij toe waarom wij juist deze vaatwassers voor inbouw hebben gekozen. Tot slot hebben wij een uitgebreide koopgids met aandachtspunten bij het zoeken van een goede inbouw vaatwasser. Als eerst starten we nu met onze top 3 vaatwassers voor inbouw in de meest populaire categorieën.

Product Categorie Prijs
Beste inbouw vaatwasser algemeenAEG FSB64907Z 6000 serieBeste inbouw vaatwasser algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie
Miele vaatwasser inbouwMiele G 5022 SCU clstMiele vaatwasser inbouw
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Bosch inbouw vaatwasserBosch SMD6TCX00EBosch inbouw vaatwasser

Beste inbouw vaatwasser uitslag test 2024

Er is veel keuze als het gaat om een goede inbouw afwasmachine. Er zijn verschillende soorten geïntegreerde vaatwassers te koop zoals volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en onderbouw. Een daarin zijn er ook weer een legio aan keuzes.

Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een geïntegreerde afwasmachine op een aantal punten te letten. Tijdens het testen en vergelijken hebben wij aandachtig naar deze punten gekeken.

 • We hebben gelet op de bouwkwaliteit. We willen namelijk dat een vaatwasser duurzaam is en lang mee gaat. Daarom is het belangrijk dat de onderdelen waarmee een vaatwasser samen gesteld wordt van goede kwaliteit zijn. Net zoals in onze test met beste vaatwassers.
 • Ook hebben we erop gelet of een vaatwasser energiezuinig is en wat het jaarlijks aan stroom en water verbruikt.
 • De indeling van een vaatwasser en het aantal couverts. Dit is persoonsafhankelijk, maar er zijn vaatwassers waarbij je bestek en glaslades in hoogte kunt verstellen waardoor je flexibel bent met de ruimte indeling van een vaatwasser.
 • Het aantal programma’s dat een vaatwasser heeft en welke wasprogramma’s het zijn.
 • Heeft de vaatwasser een wasklasse A en droogklasse A. Dit belangrijk voor het resultaat dat de afwasmachine produceert. Het is natuurlijk belangrijk dat de vaat schoon en droog uit de machine komt.
 • Of de vaatwasser een aquastop heeft voor het geval er lekkage ontstaat.
 • Het geluid wat een inbouw vaatwasser produceert. Een vaatwasser die teveel dB produceert is onprettig, zeker in een open keuken.
 • Tot slot kijken we ook naar de reviews en de ervaring van de gebruikers. Deze vergelijken wij met onze bevindingen in onze tests om te kijken of vaatwassers nog steeds hetzelfde presteren na lange tijd gebruikt te worden. Zo kunnen we echt zien of een vaatwasser van goede kwaliteit is en het lang mee gaat.

1. Beste inbouw vaatwasser algemeen - AEG FSB64907Z 6000 serie

Beste inbouw vaatwasser algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie

De AEG FSB64907Z 6000 serie heeft een laadruimte van 14 couverts, beschikt over het QuickSelect bedieningspaneel, beschikt over 7 wasprogramma’s, heeft een Intensieve wasprogramma, heeft een AirDry met AutoDoor systeem, beschikt over een aan/uit lichtprojectie en heeft een mogelijkheid voor startuitstel. Wij hebben de AEG FSB64907Z 6000 serie tot beste inbouw vaatwasser algemeen gekozen.

De AEG FSB64907Z is een vaatwasser die boordevol nieuwe snufjes zit. Deze vaatwasser beschikt over de nieuwste technologie waardoor het erg efficiënt en zuinig in in gebruik is. Door de flexibele scharnieren is deze vaatwasser vrijwel in iedere keuken te plaatsen. De vaatwasser biedt ruimte voor 14 couverts. Dankzij het QuickSelect bedieningspaneel kun je eenvoudig kiezen uit 1 van de 7 wasprogramma’s. Programma’s variëren van het eco-programma tot het Machine Care programma en meer.

In de vaatwasser zit een intensieve reiniging met SatelliteClean voor de schoonste resultaten. Zelfs aangebrande voedselresten worden hiermee verwijderd. De SatelliteClean is een speciale sproeiarm die voor vlekkeloze resultaten zorgt dankzij zijn betere bereik. In de vaatwasser zit een automatische sensor die bij het automatische programma berekent hoe vuil het vaat is en daar het waterverbruik en temperatuur op aanpast voor een optimaal resultaat en verbruik.

Na het afronden van de programma’s zal de vaatwasser zijn deur automatisch op een kier zetten om de overige condens af te voeren. Dit zorgt voor de beste droogresultaten. Zelfs met met plastic tupperware bakjes. Tijdens de programma’s laat de aan/uit lichtprojectie informatie zien over de het programma en de looptijd. De AEG FSB64907Z heeft een zeer zuinige en nieuwe motor die voor de beste resultaten zorgt en waar 10 jaar garantie op wordt geleverd.

 • Intensieve reiniging met SatelliteClean
 • AirDry met AutoDoor systeem
 • Vernieuwde technologie motor met 10 jaar garantie
 • Energielabel C

  2. Miele vaatwasser inbouw - Miele G 5022 SCU clst

  Miele vaatwasser inbouw
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De Miele G 5022 heeft een laadruimte van maar liefst 14 couverts, heeft een 3D-MultiFlex lade, heeft een Eco-Power Technologie, beschikt over 5 wasprogramma’s met QuickPower Wash en was-en-droogklasse A. Wij hebben de Miele G 5022 SCU clst tot beste Miele semi-inbouw vaatwasser gekozen.

  De Miele G 5022 SCU clst is een onderbouw vaatwasser met talloze opties. Als eerst heeft de vaatwasser een laadruimte van maar liefst 14 couverts. Bedenk dat je 14 gasten te eten hebt in huis en dat je in 1 keer alle berg vaat van hun in de vaatwasser kunt doen om aan te zetten en schoon te krijgen. Je kunt kiezen uit 5 verschillende wasprogramma’s waaronder het ecoprogramma, het automatische programma en meer. Als je vieze vaat snel schoon wilt hebben, kies dan voor de QuickPower Wash. Dit programma is in 58 min klaar met de super resultaten.

  DeMiele G 5022 SCU clst is een knap staaltje nieuwe techniek die voor de beste prestaties zorgt. Met de intensieve stand worden aangekoekte pannen en ovenschalen schoon.

  Bij het indelen van de vaatwasser komt de 3D-MultiFlex lade en de Flexline rekuitvoering goed van pas. Hierbij kan je lades flexibel indelen door die omhoog en omlaag te verstellen. Ook beschikt het rek over handige clips om wijnglazen goed in vast te stellen. Ook is deze vaatwasser voorzien van Eco power technologie, een volledig vernieuwd watersysteem wat leidt tot lager waterverbruik.

  DeMiele G 5022 SCU clst heeft een geluidsniveau van 45 dB. Jaarlijks verbruikt hij 266 kWh aan stroom en heeft energielabel E. De was-en-droogklasse label is A.

  • Starttijd van het wasprogramma zelf instellen
  • Intensieve stand beschikbaar voor optimaal resultaat
  • Verstelbaar bovenrek
  • Niet de meest zuinige vaatwasser

  3. Bosch inbouw vaatwasser - Bosch SMD6TCX00E

  De Bosch inbouw vaatwasser SMD6TCX00E heeft een laadruimte van 14 couverts, beschikt over 6 wasprogramma’s, heeft een ExtraDroog programma, heeft een SpeedPerfect+ functie, heeft een HomeConnect functie, heeft een DoseerAssistent, heeft een Vario Drawer-besteklade, heeft Flex-korven voor flexibele indeling en een energielabel A. Wij hebben de Bosch SMD6TCX00E – Serie 6 tot beste Bosch vaatwasser gekozen.

  De Bosch SMD6TCX00E – Serie 6 is een volledig geïntegreerde vaatwasser met een minimale nishoogte van 81,5 cm en een maximale van 87,5 cm. De vaatwasser heeft een laadvermogen van maar liefst 14 couverts wat er ruim is. Dankzij de Info Light functie kun je eenvoudig de resterende tijd van het programma zien.

  De Flex-korven is de bovenkorf die verstellen is in 3 standen. Zo kan je spelen met de ruimte voor grote schalen die schoon gemaakt moeten worden. Met de Bosch SMD6TCX00E kun je kiezen uit 6 wasprogramma’s variërend van het automatische programma (die bepaalt dankzij een sensor de tijdsduur en temperatuur), het eco-programma tot het intensief 70 graden programma. Daarnaast beschikt de vaatwasser over een SpeedPerfect+ functie om op een feestje snel een berg vaat schoon te krijgen zodat je weer schone glazen hebt voor je gasten. Kies voor het ExtraDroog wanneer je veel plastic bakjes en andere tupperware hebt. Met dit programma hoef je niet op de hand daarna af te drogen.

  De DoseerAssistent zorgt voor een optimale verspreiding en verdeling van het vaatwasmiddel tijdens de programma’s. De Bosch SMD6TCX00E – Serie 6 heeft een geluidsniveau van 44 dB, wat als stil wordt ervaren. Verder heeft een verbruik van 54 kWh per 100 wasbeurten waardoor hij het indrukwekkende energielabel A heeft.

  Als je een goede, duurzame Bosch inbouw vaatwasser zoekt is dit model een goede keuze. De prijs kwaliteit verhouding is prima in orde en de vaatwasser heeft mooie opties.

  • ExtraDroog en SpeedPerfect+ programma
  • Erg zuinig met energielabel A
  • DoseerAssistent
  • Flex-korven
  • Redelijk prijzig

  4. Goedkope inbouw vaatwasser - Sharp QWNI14I47EXEU

  Goedkope inbouw vaatwasser
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De Sharp QWNI14I47EXEU beschikt over een laadruimte van 13 couverts, beschikt over toets bediening, heeft 5 verschillende wasprogramma’s, heeft een micro bacteriële filter, heeft een Quickwash functie, heeft verstelbare rekken, heeft een uitgestelde start functie en een aantrekkelijke prijs. Dankzij zijn prijs/kwaliteit verhouding en prestaties hebben wij de Sharp QWNI14I47EXEU tot beste goedkope inbouw vaatwasser gekozen. Voor meer budget machines kun je onze pagina goedkope vaatwasser bekijken.

  De Sharp QWNI14I47EXEU is een volledig geïntegreerde vaatwasser met een laadruimte van maar liefst 13 couverts. Deze mooie vaatwasser is dankzij de gangbare afmetingen makkelijk in vrijwel iedere keuken te plaatsen. Met de Sharp QWNI14I47EXEU kun je kiezen uit 5 verschillende wasprogramma’s zoals een Quickwash programma, een kort 30 min programma en een intensief programma.

  De vaatwasser van Sharp is simpel, maar duidelijk. Tegelijkertijd zit er alles op wat je nodig hebt. Dankzij het speciale micro bacteriële filter worden 99% van de bacteriën verwijderd, wat zorgt voor een frisse vaatwasser.

  Tijdens het gekozen programma zal de digitale indicator de resterende tijd aangeven. Mocht je het gekozen programma later willen beginnen, kan je gebruik maken van de start uitstel functie. De goedkope inbouw vaatwasser van Sharp heeft een geluidsniveau van 47 dB en een energielabel E.

  • Zeer goed prijs/kwaliteit verhouding
  • 5 Programma's met Quickwash functie
  • Verstelbare bovenkorf
  • Met 47 dB geen stille vaatwasser

  5. 45 cm vaatwasser inbouw - AEG FSE62417P – AirDry – Inbouwvaatwasser

  45 cm vaatwasser inbouw
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De AEG FSE62417P is een inbouwvaatwasser met een breedte van 45 cm. Dit apparaat heeft een laadruimte van 9 couverts, heeft een QuickSelect touchscreen bediening, beschikt over 7 wasprogramma’s,  beschikt over een GlassCare programma, beschikt over SprayZone-functie en SatelliteClean, beschikt over de Airdry-technologie, heeft een BeamOnFloor-functie en een was-en-droogklasse label A. Wij hebben de AEG FSE62417P tot beste cm inbouw vaatwasser gekozen.

  De AEG FSE62417P is een volledig geïntegreerde cm inbouw vaatwasser die boordevol nieuwe technologie zit voor de beste was en droog resultaten. De vaatwasser is eenvoudig in vrijwel iedere keuken te plaatsen vanwege de schuifscharnieren voor flexibele installatie. De vaatwasser wordt bediend door middel van de nieuwe QuickSelect touchscreen. Hiermee kies je eenvoudig je wascyclus of 1 van de programma’s. De automatische sensor in de vaatwasser analyseert het vuil en kiest daarmee de juiste hoeveelheid water en temperatuur voor de beste en schoonste resultaten. Voor een extra behandeling of delicaat programma kies je rechts in het menu de juiste aanpak.

  De AEG FSE62417P beschikt over SprayZone-functie en SatelliteClean. De SprayZone zorgt voor de beste wasprestaties door de intensieve reiniging. De SatelliteClean zorgt voor nog betere resultaten doordat het bereik van de dubbele roterende sproeiarm nog beter is. Welke programma je ook kiest. De AEG FSE62417P heeft altijd de juiste aanpak. Heb je delicaat vaat zoals wijnglazen? Kies dan voor de GlassCare programma die je wijnglazen optimaal beschermd en glanzend mooi krijgt. Wil je de vaat in de nacht laten draaien? Kies dan voor de startuitstel optie om het programma te laten starten wanneer jij wilt.

  Voor een extra mooi droogresultaat heeft de AEG FSE62417P de AirDry-technologie. Deze zorgt voor een goede, warme en droge luchtstroom na de programma’s en zet na afloop de deur automatisch open om de vaat optimaal te laten drogen. De BeamOnFloor-functie projecteert de informatie over het wasprogramma zoals welke programma bezig is en wat de resterende tijd is op de vloer. De AEG FSE62417P heeft een geluidsniveau van 44 dB. Heeft een jaarlijks verbruik van 197 kWh en een energielabel E. Dankzij de prestaties heeft het een was-en-droogklasse label A. Al met al vinden we dit een hele goede vaatwasser in de categorie inbouw vaatwassers van 45 cm breed.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • QuickSelect touchscreen bediening
  • Schuifscharnieren voor flexibele installatie
  • SprayZone-functie en SatelliteClean
  • Airdry-technologie
  • BeamOnFloor-functie
  • Met energielabel E niet de zuinigste vaatwasser

  Koopgids: aandachtspunten bij het kopen van een goede inbouw vaatwasser

  Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de beste vaatwasser inbouw voor jou. Het kan natuurlijk zo zijn dat de vaatwassers hierboven niet aan jouw wensen voldoen. Daarom hebben wij een uitgebreide koopgids samen gesteld om tijdens het kopen van een vaatwasser op de volgende punten te letten.

  De waskwaliteit van een vaatwasser

  De waskwaliteit van een inbouw vaatwasser wordt bepaald op de hand van een aantal specificaties. Hoe meer specificaties, hoe hoger de wasklasse waarin de vaatwasser terecht komt. Bij minder dan 50% van de specificaties valt een vaatwasser in de basisklasse. Bij meer dan 50% maar minder dan 70% valt de vaatwasser in de middenklasse. Bij meer dan 70% valt een vaatwasser in de topklasse

  De volgende specificaties zijn belangrijk om op te letten: het aantal sproeiarmen (3 of meer), de maximale reinigingstemperatuur (75 graden), de automatische programma’s, de actieve droogtechniek, de intensieve zone, de aquasensor, de automatische dosering van vaatwasmiddel en de machine reiniging. Een vaatwasser meer specificaties is uiteraard duurder dan een vaatwasser met minder specificaties.

  Gebruiksvriendelijkheid van de inbouw vaatwasser

  Een vaatwasser is een apparaat dat gemakkelijk te bedienen moet zijn, iedereen moet de machine kunnen bedienen. Kijk vooraf goed of de bediening gemakkelijk en duidelijk is. Wij vinden dat goede modellen ook een besturing moeten hebben die intuïtief is.

  Het aantal vaatwasprogramma’s en welke zijn belangrijk

  Alle inbouw vaatwassers hebben tegenwoordig een aantal standaard programma’s. De programma’s die er toe doen hebben we hieronder op een rijtje voor je gezet. Daarnaast zijn er talloze extra opties op vaatwassers die misschien wel of niet interessant kunnen zijn voor jouw huishouden. Daar hebben we de meeste voorkomende benoemd die eventueel interessant kunnen zijn.

  Het ecoprogramma is ook voor dagelijkse vaat en is het zuinigste programma van inbouw afwasmachines. Het bespaart water en energie, maar duurt wel het langst van alle programma’s. Alle vaatwassers beschikken tegenwoordig over een ecoprogramma.

  Het standaard programma is voor dagelijkse vaat. Dit programma is voor de dagelijkse zoals borden, schalen en glazen. Door een sensor in de vaatwassers wordt altijd bepaald hoe vuil het vaat is en hoeveel water en temperatuur er nodig is met het standaard programma om de vaat schoon te krijgen.

  Het snelle of korte programma is erg handig als je wel een volle vaatwasser hebt, maar de etensresten niet aangekoekt zijn. Dit programma is korter dan het standaard programma waardoor het minder water en energie verbruikt, maar niet zolang duurt als het ecoprogramma en je dus veel sneller weer schone vaat in

  Het intensief programma is handig als het vaat echt heel vuil is. Dit programma zorgt voor een intensieve reiniging van zowel borden en glazen, maar ook schalen en pannen. Handig als je oven gerechten hebt gemaakt waar aangekoekt etensresten zitten.

  Het delicaat programma komt goed van pas als je bijvoorbeeld een borrel gehad hebt waarbij veel wijnglazen en andere drankglazen gebruikt zijn. Wijnglazen zijn over het algemeen dunner dan normale drinkglazen en vereisen een zachtere behandeling zodat niet breken. Daar is dit programma uitstekend voor.

  Energiezuinigheid van een goede inbouw vaatwasser

  Vaatwassers worden beoordeeld op hun energieverbruik en waterverbruik en krijgen daarmee een energielabel toegekend. Deze labels beginnen bij de letter A wat het zuinigste energielabel is en lopen door tot en met de letter G wat het minst zuinige energielabel is. De meeste vaatwasser vallen in het energielabel C en D. De duurdere merken zoals Miele, Bosch en Siemens vaatwassers vallen meestal in het energielabel B. Het jaarlijkse verbruik van een energielabel C en D vaatwasser ligt tussen de 160 kWh en 220 kWh, waar dat van een energielabel F en G vaatwasser tussen de 220 kWh en 280 kWh ligt.

  Het was en droogresultaat van een vaatwasser wordt ook door de letters A tot en met G aangegeven. Hierbij wordt ook gekeken naar het waterverbruik van een vaatwasser. De bekendere merken vaatwassers hebben over het algemeen allemaal een was en droogklasse A. Maar kijk hier toch even naar bij het kopen van een inbouw vaatwasser. Dit kan jaarlijks tientallen euro’s besparen en het is ook beter voor het milieu.

  Geluidsniveau van een inbouw vaatwasser

  De meeste inbouw vaatwassers hebben een decibel productie van tussen de 42 en 47 dB. Belangrijk om rekening mee te houden is of je een open keuken hebt of niet. Dit kan uitmaken of het een goede vaatwasser met een laag dB wenselijk is omdat ook de eettafel in de keuken staat en je geen last wilt hebben van de vaatwasser als die aanstaat. Heb je een dichte keuken, maakt het minder uit als de vaatwasser wat meer dB produceert. Tegenwoordig worden er vaatwassers gemaakt die minder dan 40 dB produceren, dat zijn echte stille vaatwassers. Wenselijk is een vaatwasser die niet meer dan 47 dB maakt. Vanaf dat geluidsfrequentie kan het als storend worden ervaren. Zeker wanneer je een open keuken hebt kan dat gaan irriteren.

  Afmetingen, aantal couverts en indeling van de afwasmachine

  Het aantal courts en de indeling van een inbouw vaatwasser kan nog wel eens uitmaken. Smalle vaatwasser van 45 cm hebben meestal 8 a 9 couverts, waar 60 cm vaatwasser meestal 12 of 13 couverts hebben. Dit is meestal een vast gegeven, maar wat kan verschillen is of een vaatwasser flexibele korven heeft. Een flexibele korf is eentje die je naar beneden of boven kunt doen om de onderste korf meer ruimte te geven voor grote ovenschalen, of juist de bovenste korf ruimte kunt geven voor grote wijnglazen.

  De afmeting van een inbouw vaatwasser hangt natuurlijk af van de ruimte die je in de keuken hebt. Maar hoe groot je huishouden is speelt natuurlijk ook een rol. Als je maar met 2 personen in huis woont en je hebt de keus om een 45 cm inbouw vaatwasser te plaatsen is dat voordeliger omdat die minder water en stroom verbruiken. Maar voor een gezin van 4 personen is een 60 cm inbouw vaatwasser weer meer geschikt.

  Inbouw vaatwasser beste koop van verschillende merken

  Hierboven hebben we in de meest gezochte categorieën de beste koop inbouw vaatwassers geselecteerd na veel verschillende modellen te hebben getest. Maar zoals we al zeiden is deze koopgids als je niet jouw keus hierboven hebt gevonden. Er zijn veel verschillende vaatwassers te koop van veel merken. De merken zoals Bosch, Miele, Siemens, AEG verkopen de kwalitatief de beste inbouw vaatwassers. De vaatwassers van deze merken hebben verschillende modellen met prijskaartjes die variëren van €450 tot en met €1000. Gemiddeld betaal je voor een degelijke inbouw vaatwasser tussen de €450 en €1600.

  Voor deze gemiddeld geprijsde vaatwassers krijg je kwaliteit en duurzaamheid voor terug en vaatwassers die tientallen jaren meegaan. Kijk daarom naar aanbiedingen van winkels zoals BCC, Bol of Coolblue waar je een hoge kwaliteit inbouw vaatwasser tegen een goede prijs soms kunt kopen. Er zijn ook merken zoals Beko en Ikea waar de prijzen van vaatwassers een stuk lager liggen. De kwaliteit van de inbouw vaatwassers ligt daar ook een stuk lager, maar overal hebben deze vaatwassers een prima prijs/kwaliteit verhouding. Hou er wel rekening mee dat de levensduur van deze vaatwassers een stuk korter is dan die van de betere merken.

  Volledig geïntegreerd of half geïntegreerd

  Volledig geïntegreerde vaatwassers hebben het bedieningspaneel aan de binnenkant van de vaatwasser zitten, bij de bovenrand van de deur. Hierdoor valt de vaatwasser helemaal weg in de keuken waardoor hij niet zichtbaar is en dus vandaar volledig geïntegreerd. Bij een half geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de voorzijde van de vaatwasser. Hier heeft de vaatwasser wel dezelfde front en kleur als de rest van de keuken, maar het bedieningspaneel is niet weggewerkt zoals bij een volledig geïntegreerde vaatwasser. Een volledig geïntegreerde vaatwasser kost iets meer, maar ziet er ook mooier uit.

  Conclusie inbouw vaatwasser

  Een inbouw vaatwasser spaart veel tijd en water omdat de afwas niet meer op de hand gedaan hoeft te worden. Daarnaast oogt het mooier dan een vrijstaande vaatwasser omdat het geïntegreerd wordt in de keuken, het bespaart meer ruimte dan een vrijstaande vaatwasser en een inbouw vaatwasser is niet gebonden aan 1 plek zoals een vrijstaande vaatwasser.

  Kijk bij het kopen van een inbouw vaatwasser naar wat goed bij jou en je huishouden past, en wat duurzaam en kwalitatief goed is. Met het volgen van onze koopgids kom bij een goede koop uit.

  Veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers

  Welke soorten inbouw vaatwassers zijn er?

  Je hebt in principe 3 soort inbouw vaatwassers, te weten: onderbouw, geïntegreerd en half geïntegreerd. Bij half geïntegreerde vaatwassers heeft deze wel frontje van de keuken maar zit de bediening ook aan de buitenkant. Deze is dus altijd zichtbaar. Een volledig geïntegreerde vaatwasser heeft de bediening aan de binnenkant van de vaatwassers zitten en is dus eigenlijk het mooist weggewerkt. Een onderbouw vaatwasser heeft simpelweg een eigen front en schuif je onder het keukenblad.

  Wat kost een goede inbouw vaatwasser?

  De prijs lopen uiteen tussen de €450 en €1600. De duurdere modellen hebben vaak meer luxe opties zoals een lager volume tijdens het wassen, meer programma’s een bestek la in plaats van een bestek korf.

  Hoe haal ik een inbouw vaatwasser eruit?

  Een inbouw vaatwasser kun je simpelweg naar voren schuiven. Hiervoor is het meestal noodzakelijk om eerst de plint van je keuken weg te halen. Als de afwasmachine eenmaal naar voren geschoven is kun je de stekker uit het stopcontact trekken, de waterkraan dichtdraaien en de waterslang van de kraan afhalen, de afvoer kun je ook dan afkoppelen.

  Plaats een reactie