Beste inbouw vaatwasser test 2021, Bosch, Miele, 45 cm, goedkoop & meer

Laatste update: 3 augustus 2021 Grote keukenapparaten

Op zoek naar de beste inbouw vaatwasser voor jouw eisen? Dan zit je hier goed: wij hebben veel verschillende modellen uitgebreid getest om de zoektocht naar de beste inbouw vaatwasser voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. In onze tests waarin wij vaatwassers vergelijken, kijken we naar verschillende specificaties en mogelijkheden waaraan een vaatwasser moet voldoen. Daarbij staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Er zijn verschillende soorten geïntegreerde vaatwassers te koop zoals volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en onderbouw. Zo vind jij gemakkelijk en snel de beste koop.

Een inbouw vaatwasser kan bijna in iedere keuken geplaatst worden. Er is alleen nis ruimte nodig en water en afvoer mogelijkheid. Het mooie van een goede inbouw afwasmachine is dat deze als het ware één is met de rest van de keuken. Als je op zoek bent naar een vrijstaande vaatwasser kun je het best de pagina met de beste vaatwassers bekijken.

Op deze pagina hebben we beste inbouw vaatwassers in de meest gezochte categorieën samen gevonden. Daarbij lichten wij toe waarom wij juist deze vaatwassers voor inbouw hebben gekozen. Tot slot hebben wij een uitgebreide koopgids met aandachtspunten bij het zoeken van een goede inbouw vaatwasser. Als eerst starten we nu met onze top 3 vaatwassers voor inbouw in de meest populaire categorieën.

Productnaam Categorie Kopen
Beste inbouw vaatwasser algemeenAEG FSE63607P – ProClean – Inbouw vaatwasserBeste inbouw vaatwasser algemeen Bekijk product op Bol.com
Inbouw vaatwasser MieleMiele G 7362 SC Vi AutoDos – Volledig geïntegreerde vaatwasserMiele vaatwasser inbouw Bekijk product op Bol.com
Bosch inbouw vaatwasserBosch SMH4HCX48E – Serie 4 – Inbouw vaatwasserBosch inbouw vaatwasserBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com

Beste inbouw vaatwasser uitslag test 2021

Er is veel keuze als het gaat om een goede inbouw afwasmachine. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een geïntegreerde afwasmachine op een aantal punten te letten. Tijdens het testen en vergelijken hebben wij aandachtig naar deze punten gekeken. We hebben gelet op de bouwkwaliteit. We willen namelijk dat een vaatwasser duurzaam is en lang mee gaat. Daarom is het belangrijk dat de onderdelen waarmee een vaatwasser samen gesteld wordt van goede kwaliteit zijn.

Daarnaast hebben we gekeken of een vaatwasser energiezuinig is en wat het jaarlijks aan stroom en water verbruikt. Hoe de indeling van een vaatwasser is en het aantal couverts. Dit is persoonsafhankelijk, maar er zijn vaatwassers waarbij je bestek en glaslades in hoogte kunt verstellen waardoor je flexibel bent met de ruimte indeling van een vaatwasser. Het aantal programma’s dat een vaatwasser heeft en welke wasprogramma’s het zijn. Hoe is de waskwaliteit van een vaatwasser, valt het in de basisklasse, de middenklasse of topklasse. Dit wordt bepaald door een aantal specificaties waar we in de koopgids op terug komen.

Heeft de vaatwasser een wasklasse A en droogklasse A. En of een vaatwasser een aquastop heeft voor het geval er lekkage ontstaat. Het geluid wat een inbouw vaatwasser produceert. Een vaatwasser die teveel dB produceert is nooit prettig, helemaal niet in een open keuken. Tot slot kijken we ook naar de reviews en de ervaring van de gebruikers. Deze vergelijken wij met onze bevindingen in onze tests om te kijken of vaatwassers nog steeds hetzelfde presteren na lange tijd gebruikt te worden. Zo kunnen we echt zien of een vaatwasser van goede kwaliteit is en het lang mee gaat.

1. AEG FSE63607P – ProClean – Inbouw vaatwasser - Beste inbouw vaatwasser algemeen

Beste inbouw vaatwasser algemeen
 • QuickSelect bedieningspaneel voor eenvoudig bedienen
 • Intensieve reiniging met SprayZone
 • AirDry met AutoDoor systeem
 • BeamOnFloor lichtprojectie
 • Vernieuwde technologie motor met 10 jaar garantie
 • Met energielabel D niet de zuinigste vaatwasser

De AEG FSE63607P heeft een laadruimte van 10,5 couverts, beschikt over het QuickSelect bedieningspaneel, beschikt over 7 wasprogramma’s, heeft een Intensieve reiniging met SprayZone, heeft een AirDry met AutoDoor systeem, beschikt over een BeamOnFloor lichtprojectie en heeft een was-en-droogklasse label A. Wij hebben de AEG FSE63607P tot beste inbouw vaatwasser algemeen gekozen.

De AEG FSE63607P is een volledig geïntegreerde vaatwasser die boordevol nieuwe snufjes zit. Deze vaatwasser beschikt over de nieuwste technologie waardoor het erg efficiënt en zuinig in in gebruik is. Door de flexibele scharnieren is deze vaatwasser vrijwel in iedere keuken te plaatsen. De vaatwasser biedt ruimte voor 10,5 couverts. Dankzij het QuickSelect bedieningspaneel kun je eenvoudig kiezen uit 1 van de 7 wasprogramma’s. Programma’s variëren van het eco-programma tot het Machine Care 70 graden programma en meer.

In de vaatwasser zit een intensieve reiniging met Spray zone voor de schoonste resultaten. Zelfs aangebrande voedselresten worden hiermee verwijderd. De SatelliteClean is een speciale sproeiarm die voor vlekkeloze resultaten zorgt dankzij zijn betere bereik. In de vaatwasser zit een automatische sensor die bij het automatische programma berekent hoe vuil het vaat is en daar het waterverbruik en temperatuur op aanpast voor een optimaal resultaat en verbruik.

Na het afronden van de programma’s zal de vaatwasser zijn deur automatisch op een kier zetten om de overige condens af te voeren. Dit zorgt voor de beste droogresultaten. Zelfs met met plastic tupperware bakjes. Tijdens de programma’s laat de BeamOnFloor lichtprojectie informatie zien over de het programma en de looptijd. De AEG FSE63607P heeft een zeer zuinige en nieuwe motor die voor de beste resultaten zorgt en waar 10 jaar garantie op wordt geleverd. De AEG FSE63607P heeft een jaarlijks verbruik van 234 kWh een energielabel D. Dankzij de prestaties heeft de vaatwasser een was-en-droogklasse label A


2. Miele G 7362 SC Vi AutoDos – Volledig geïntegreerde vaatwasser - Miele vaatwasser inbouw

Inbouw vaatwasser Miele
 • Automatische dosering wasmiddel tijdens programma's
 • Zuinig dankzij Eco-Power technologie
 • Ruimte indeling dankzij 14 couverts
 • Flexibele indeling dankzij 3D-MultiFlex lade en Flexline rekuitvoering
 • AutoOpen-droging functie en Comfortclose deur

  De Miele G 7362 SC Vi heeft een laadruimte van maar liefst 14 couverts, beschikt over AutoDos met PowerDisk, heeft een 3D-MultiFlex lade, heeft een Eco-Power Technologie, beschikt over 8 wasprogramma’s met QuickPower Wash, heeft een AutoOpen-droging, Comfortclose en was-en-droogklasse A. Wij hebben de Miele G 7362 SC Vi tot beste Miele inbouw vaatwasser gekozen.

  De Miele G 7362 SC Vi is een volledig geïntegreerde vaatwasser met talloze opties. Als eerst heeft de vaatwasser een laadruimte van maar liefst 14 couverts. Bedenk dat je 14 gasten te eten hebt in huis en dat je in 1 keer alle berg vaat van hun in de vaatwasser kunt doen om aan te zetten en schoon te krijgen. Je kunt kiezen uit 8 verschillende wasprogramma’s waaronder het ecoprogramma, het automatische programma en meer. Als je vieze vaat snel schoon wilt hebben, kies dan voor de QuickPower Wash. Dit programma is in 58 min klaar met de super resultaten.

  De Miele G 7362 SC Vi is een knap staaltje nieuwe techniek die voor de beste prestaties zorgt en ook nog eens zuinig is. Het AutoDos met PowerDisk is een vernieuwde technologie waar 400 gram wasmiddel automatisch wordt verdeeld door de PowerDisk tijdens de programma’s. Dit zorgt voor een goede verdeling en de schoonste resultaten. Bij ieder programma wat gekozen zal de automatische sensor de vuile vaat scannen en daarop de benodigde water en temperatuur berekenen voor een perfect resultaat en zuinigheid van het water en stroom.

  Bij het indelen van de vaatwasser komt de 3D-MultiFlex lade en de Flexline rekuitvoering goed van pas. Hierbij kan je lades flexibel indelen door die omhoog en omlaag te verstellen. Ook beschikt het rek over handige clips om wijnglazen goed in vast te stellen. Nadat het gelopen programma zal de AutoOpen-droging functie geactiveerd worden. De deur zal automatisch openen en op een kier blijven staan om stoom en vocht af te voeren. Nooit meer last van vochtige tupperware bakjes die je nog met de hand moet af drogen.

  De Miele G 7362 SC Vi heeft maar een geluidsniveau van 42 dB waardoor hij erg stil is. Jaarlijks verbruikt hij 208 kWh aan stroom en hij valt dankzij zijn zuinigheid in het energielabel C en dankzij zijn prestaties in het was-en-droogklasse label A.


  3. Bosch SMH4HCX48E – Serie 4 – Inbouw vaatwasser - Bosch inbouw vaatwasser

  Bosch inbouw vaatwasser Bosch SMH4HCX48E – Serie 4 – Inbouw vaatwasser
  • Makkelijk overal plaatsbaar dankzij VarioScharnier systeem
  • HomeConnect functie
  • ExtraDroog en SpeedPerfect+ programma
  • DoseerAssistent
  • Rackmatic voor flexibele indeling
  • Met energielabel D niet de zuinigste vaatwasser

  De Bosch inbouw vaatwasser SMH4HCX48E heeft een laadruimte van 14 couverts, beschikt over een VarioScharnier, beschikt over 6 wasprogramma’s, heeft een ExtraDroog programma, heeft een SpeedPerfect+ functie, heeft een HomeConnect functie, heeft een DoseerAssistent, Rackmatic voor flexibele indeling en een was-en-droogklasse A. Wij hebben de Bosch SMH4HCX48E tot beste Bosch vaatwasser gekozen.

  De Bosch SMH4HCX48E is een volledig geïntegreerde vaatwasser die vrijwel in iedere keuken dankzij de VarioScharnier geplaatst kan worden. De VarioScharnier is een systeem waarbij het volledig geïntegreerde frontpaneel een stukje omhoog getild wordt bij het openen van de deur. Dit zorgt ervoor dat de deur volledig geopend kan worden en niet blijft hangen. De vaatwasser heeft een laadvermogen van maar liefst 14 couverts wat er ruim is. De indeling van de vaatwasser is een Variolade bovenin voor bestek en klein servies. Hierdoor heb je geen bestekkorf onderin en heb je daar meer ruimte voor groot servies.

  De Rackmatic is de bovenkorf die verstellen is in 3 standen. Zo kan je spelen met de ruimte voor grote schalen die schoon gemaakt moeten worden. Met de Bosch SMH4HCX48E kun je kiezen uit 6 wasprogramma’s variërend van het automatische programma (die bepaalt dankzij een sensor de tijdsduur en temperatuur), het eco-programma tot het intensief 70 graden programma. Daarnaast beschikt de vaatwasser over een SpeedPerfect+ functie om op een feestje snel een berg vaat schoon te krijgen zodat je weer schone glazen hebt voor je gasten. Kies voor het ExtraDroog wanneer je veel plastic bakjes en andere tupperware hebt. Met dit programma hoef je niet op de hand daarna af te drogen.

  De DoseerAssistent zorgt voor een optimale verspreiding en verdeling van het vaatwasmiddel tijdens de programma’s. Dankzij de HomeConnect app kan je je telefoon aansluiten op de vaatwasser. Zo kan je bijhouden welk programma loopt, hoelang het nog moet lopen, krijg je pushberichten wanneer je vaatwastabletten op zijn en meer. De Bosch SMH4HCX48E heeft een geluidsniveau van 44 dB. Heeft een jaarlijks verbruik van 266 kWh waardoor hij het energielabel D heeft. En heeft dankzij zijn prestaties het was-en-droogklasse label A.

  Als je een goede Bosch inbouw vaatwasser zoekt is dit model een goede keuze. De prijs kwaliteit verhouding is prima in orde en de vaatwasser heeft mooie opties.


  4. Beko DIN28427 – Inbouw vaatwasser - Goedkope inbouw vaatwasser

  Goedkope inbouw vaatwasser Beko DIN28427 – Inbouw vaatwasser
  • Zeer goed prijs/kwaliteit verhouding
  • ProSmart Inverter motor geeft goede prestaties
  • Slidefit scharnier functie voor makkelijk te plaatsen
  • 6 Programma's met Fast+ functie
  • Ledspot Beam functie
  • Geen flexibele korfen en lades

  De Beko DIN28427 beschikt over een laadruimte van 14 couverts, beschikt over een speciale scharnier Slidefit, heeft 6 verschillende wasprogramma’s, heeft een ProSmart Inverter motor, heeft een Fast+ functie, heeft een Selfit deur, heeft een Ledspot Beam functie en een was-en-droogklasse label A. Dankzij zijn prijs/kwaliteit verhouding en prestaties hebben wij de Beko DIN28427 tot beste goedkope inbouw vaatwasser gekozen.

  De Beko DIN28427 is een volledig geïntegreerde vaatwasser met een laadruimte van maar liefst 14 couverts. Deze mooie vaatwasser is dankzij de Slidefit makkelijk in vrijwel iedere keuken te plaatsen. Deze speciale scharnier zorgt voor een ideale fitting in keukens. Met de Beko DIN28427 kun je kiezen uit 6 verschillende wasprogramma’s zoals een automatisch programma, een QuickShine, een kort 30 min programma en een intensief programma.

  Dankzij de GlassCare functie komen je wijnglazen en andere delicate glazen heelhuids uit de vaatwasser met de schoonste resultaten. Dankzij de Fast+ functie kun op een feestje weer snel over mooie en schone vaat beschikken. De Beko DIN28427 maakt gebruik van een ProSmart Inverter motor die voor goede en schone resultaten zorgt en ook nog eens stiller en energiezuiniger in gebruik is.

  Tijdens het gekozen programma zal de Ledspot Beam functie de informatie over het te lopen programma en de resterende tijd aangeven op de vloer door middel van licht projectie. Mocht je het gekozen programma later willen beginnen, kan je gebruik maken van de start uitstel functie. De Beko DIN28427 heeft een geluidsniveau van 44 dB en een jaarlijks verbruik van 266 kWh met een energielabel D. Dankzij zijn prestaties heeft het een was-en-droogklasse label A


  5. AEG FSE62417P – AirDry – Inbouwvaatwasser - 45 cm vaatwasser inbouw

  45 cm vaatwasser inbouw AEG FSE62417P – AirDry – Inbouwvaatwasser
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • QuickSelect touchscreen bediening
  • Schuifscharnieren voor flexibele installatie
  • SprayZone-functie en SatelliteClean
  • Airdry-technologie
  • BeamOnFloor-functie
  • Met energielabel E niet de zuinigste vaatwasser

  De AEG FSE62417P is een inbouwvaatwasser met een breedte van 45 cm. Dit apparaat heeft een laadruimte van 9 couverts, heeft een QuickSelect touchscreen bediening, beschikt over 7 wasprogramma’s,  beschikt over een GlassCare programma, beschikt over SprayZone-functie en SatelliteClean, beschikt over de Airdry-technologie, heeft een BeamOnFloor-functie en een was-en-droogklasse label A. Wij hebben de AEG FSE62417P tot beste cm inbouw vaatwasser gekozen.

  De AEG FSE62417P is een volledig geïntegreerde cm inbouw vaatwasser die boordevol nieuwe technologie zit voor de beste was en droog resultaten. De vaatwasser is eenvoudig in vrijwel iedere keuken te plaatsen vanwege de schuifscharnieren voor flexibele installatie. De vaatwasser wordt bediend door middel van de nieuwe QuickSelect touchscreen. Hiermee kies je eenvoudig je wascyclus of 1 van de programma’s. De automatische sensor in de vaatwasser analyseert het vuil en kiest daarmee de juiste hoeveelheid water en temperatuur voor de beste en schoonste resultaten. Voor een extra behandeling of delicaat programma kies je rechts in het menu de juiste aanpak.

  De AEG FSE62417P beschikt over SprayZone-functie en SatelliteClean. De SprayZone zorgt voor de beste wasprestaties door de intensieve reiniging. De SatelliteClean zorgt voor nog betere resultaten doordat het bereik van de dubbele roterende sproeiarm nog beter is. Welke programma je ook kiest. De AEG FSE62417P heeft altijd de juiste aanpak. Heb je delicaat vaat zoals wijnglazen? Kies dan voor de GlassCare programma die je wijnglazen optimaal beschermd en glanzend mooi krijgt. Wil je de vaat in de nacht laten draaien? Kies dan voor de startuitstel optie om het programma te laten starten wanneer jij wilt.

  Voor een extra mooi droogresultaat heeft de AEG FSE62417P de AirDry-technologie. Deze zorgt voor een goede, warme en droge luchtstroom na de programma’s en zet na afloop de deur automatisch open om de vaat optimaal te laten drogen. De BeamOnFloor-functie projecteert de informatie over het wasprogramma zoals welke programma bezig is en wat de resterende tijd is op de vloer. De AEG FSE62417P heeft een geluidsniveau van 44 dB. Heeft een jaarlijks verbruik van 197 kWh en een energielabel E. Dankzij de prestaties heeft het een was-en-droogklasse label A. Al met al vinden we dit een hele goede vaatwasser in de categorie inbouw vaatwassers van 45 cm breed.


  Koopgids: aandachtspunten bij het kopen van een goede inbouw vaatwasser

  Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de beste vaatwasser inbouw voor jou. Het kan natuurlijk zo zijn dat de vaatwassers hierboven niet aan jouw wensen voldoen. Daarom hebben wij een uitgebreide koopgids samen gesteld om tijdens het kopen van een vaatwasser op de volgende punten te letten.

  De waskwaliteit van een vaatwasser

  De waskwaliteit van een inbouw vaatwasser wordt bepaald op de hand van een aantal specificaties. Hoe meer specificaties, hoe hoger de wasklasse waarin de vaatwasser terecht komt. Bij minder dan 50% van de specificaties valt een vaatwasser in de basisklasse. Bij meer dan 50% maar minder dan 70% valt de vaatwasser in de middenklasse. Bij meer dan 70% valt een vaatwasser in de topklasse

  De volgende specificaties zijn belangrijk om op te letten: het aantal sproeiarmen (3 of meer), de maximale reinigingstemperatuur (75 graden), de automatische programma’s, de actieve droogtechniek, de intensieve zone, de aquasensor, de automatische dosering van vaatwasmiddel en de machine reiniging. Een vaatwasser meer specificaties is uiteraard duurder dan een vaatwasser met minder specificaties.

  Het aantal vaatwasprogramma’s en welke zijn belangrijk

  Alle inbouw vaatwassers hebben tegenwoordig een aantal standaard programma’s. De programma’s die er toe doen hebben we hieronder op een rijtje voor je gezet. Daarnaast zijn er talloze extra opties op vaatwassers die misschien wel of niet interessant kunnen zijn voor jouw huishouden. Daar hebben we de meeste voorkomende benoemd die eventueel interessant kunnen zijn.

  Het ecoprogramma is ook voor dagelijkse vaat en is het zuinigste programma van inbouw afwasmachines. Het bespaart water en energie, maar duurt wel het langst van alle programma’s. Alle vaatwassers beschikken tegenwoordig over een ecoprogramma.

  Het standaard programma is voor dagelijkse vaat. Dit programma is voor de dagelijkse zoals borden, schalen en glazen. Door een sensor in de vaatwassers wordt altijd bepaald hoe vuil het vaat is en hoeveel water en temperatuur er nodig is met het standaard programma om de vaat schoon te krijgen.

  Het snelle of korte programma is erg handig als je wel een volle vaatwasser hebt, maar de etensresten niet aangekoekt zijn. Dit programma is korter dan het standaard programma waardoor het minder water en energie verbruikt, maar niet zolang duurt als het ecoprogramma en je dus veel sneller weer schone vaat in

  Het intensief programma is handig als het vaat echt heel vuil is. Dit programma zorgt voor een intensieve reiniging van zowel borden en glazen, maar ook schalen en pannen. Handig als je oven gerechten hebt gemaakt waar aangekoekt etensresten zitten.

  Het delicaat programma komt goed van pas als je bijvoorbeeld een borrel gehad hebt waarbij veel wijnglazen en andere drankglazen gebruikt zijn. Wijnglazen zijn over het algemeen dunner dan normale drinkglazen en vereisen een zachtere behandeling zodat niet breken. Daar is dit programma uitstekend voor.

  Energiezuinigheid van een goede inbouw vaatwasser

  Vaatwassers worden beoordeeld op hun energieverbruik en waterverbruik en krijgen daarmee een energielabel toegekend. Deze labels beginnen bij de letter A wat het zuinigste energielabel is en lopen door tot en met de letter G wat het minst zuinige energielabel is. De meeste vaatwasser vallen in het energielabel C en D. De duurdere merken zoals Miele, Bosch en Siemens vaatwassers vallen meestal in het energielabel B. Het jaarlijkse verbruik van een energielabel C en D vaatwasser ligt tussen de 160 kWh en 220 kWh, waar dat van een energielabel F en G vaatwasser tussen de 220 kWh en 280 kWh ligt.

  Het was en droogresultaat van een vaatwasser wordt ook door de letters A tot en met G aangegeven. Hierbij wordt ook gekeken naar het waterverbruik van een vaatwasser. De bekendere merken vaatwassers hebben over het algemeen allemaal een was en droogklasse A. Maar kijk hier toch even naar bij het kopen van een inbouw vaatwasser. Dit kan jaarlijks tientallen euro’s besparen en het is ook beter voor het milieu.

  Geluidsniveau van een inbouw vaatwasser

  De meeste inbouw vaatwassers hebben een decibel productie van tussen de 42 en 47 dB. Belangrijk om rekening mee te houden is of je een open keuken hebt of niet. Dit kan uitmaken of het een goede vaatwasser met een laag dB wenselijk is omdat ook de eettafel in de keuken staat en je geen last wilt hebben van de vaatwasser als die aanstaat. Heb je een dichte keuken, maakt het minder uit als de vaatwasser wat meer dB produceert. Tegenwoordig worden er vaatwassers gemaakt die minder dan 40 dB produceren, dat zijn echte stille vaatwassers. Wenselijk is een vaatwasser die niet meer dan 47 dB maakt. Vanaf dat geluidsfrequentie kan het als storend worden ervaren. Zeker wanneer je een open keuken hebt kan dat gaan irriteren.

  Afmetingen, aantal couverts en indeling van de afwasmachine

  Het aantal courts en de indeling van een inbouw vaatwasser kan nog wel eens uitmaken. Smalle vaatwasser van 45 cm hebben meestal 8 a 9 couverts, waar 60 cm vaatwasser meestal 12 of 13 couverts hebben. Dit is meestal een vast gegeven, maar wat kan verschillen is of een vaatwasser flexibele korven heeft. Een flexibele korf is eentje die je naar beneden of boven kunt doen om de onderste korf meer ruimte te geven voor grote ovenschalen, of juist de bovenste korf ruimte kunt geven voor grote wijnglazen.

  De afmeting van een inbouw vaatwasser hangt natuurlijk af van de ruimte die je in de keuken hebt. Maar hoe groot je huishouden is speelt natuurlijk ook een rol. Als je maar met 2 personen in huis woont en je hebt de keus om een 45 cm inbouw vaatwasser te plaatsen is dat voordeliger omdat die minder water en stroom verbruiken. Maar voor een gezin van 4 personen is een 60 cm inbouw vaatwasser weer meer geschikt.

  Inbouw vaatwasser beste koop van verschillende merken

  Hierboven hebben we in de meest gezochte categorieën de beste koop inbouw vaatwassers geselecteerd na veel verschillende modellen te hebben getest. Maar zoals we al zeiden is deze koopgids als je niet jouw keus hierboven hebt gevonden. Er zijn veel verschillende vaatwassers te koop van veel merken. De merken zoals Bosch, Miele, Siemens, AEG verkopen de kwalitatief de beste inbouw vaatwassers. De vaatwassers van deze merken hebben verschillende modellen met prijskaartjes die variëren van €400 tot en met €100. Gemiddeld betaal je voor een goede inbouw vaatwasser tussen de €600 en €1200.

  Voor deze gemiddeld geprijsde vaatwassers krijg je kwaliteit en duurzaamheid voor terug en vaatwassers die tientallen jaren meegaan. Kijk daarom naar aanbiedingen van winkels zoals BCC, Bol of Coolblue waar je een hoge kwaliteit inbouw vaatwasser tegen een goede prijs soms kunt kopen. Er zijn ook merken zoals Beko en Ikea waar de prijzen van vaatwassers een stuk lager liggen. De kwaliteit van de inbouw vaatwassers ligt daar ook een stuk lager, maar overal hebben deze vaatwassers een prima prijs/kwaliteit verhouding. Hou er wel rekening mee dat de levensduur van deze vaatwassers een stuk korter is dan die van de betere merken.

  Volledig geïntegreerd of half geïntegreerd

  Volledig geïntegreerde vaatwassers hebben het bedieningspaneel aan de binnenkant van de vaatwasser zitten, bij de bovenrand van de deur. Hierdoor valt de vaatwasser helemaal weg in de keuken waardoor hij niet zichtbaar is en dus vandaar volledig geïntegreerd. Bij een half geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de voorzijde van de vaatwasser. Hier heeft de vaatwasser wel dezelfde front en kleur als de rest van de keuken, maar het bedieningspaneel is niet weggewerkt zoals bij een volledig geïntegreerde vaatwasser. Een volledig geïntegreerde vaatwasser kost iets meer, maar ziet er ook mooier uit.

  Conclusie inbouw vaatwasser

  Een inbouw vaatwasser spaart veel tijd en water omdat de afwas niet meer op de hand gedaan hoeft te worden. Daarnaast oogt het mooier dan een vrijstaande vaatwasser omdat het geïntegreerd wordt in de keuken, het bespaart meer ruimte dan een vrijstaande vaatwasser en een inbouw vaatwasser is niet gebonden aan 1 plek zoals een vrijstaande vaatwasser. Kijk bij het kopen van een inbouw vaatwasser naar wat goed bij jou en je huishouden past, en wat duurzaam en kwalitatief goed is.

  Veelgestelde vragen over inbouw vaatwassers

  Welke soorten inbouw vaatwassers zijn er?

  Je hebt in principe 3 soort inbouw vaatwassers, te weten: onderbouw, geïntegreerd en half geïntegreerd. Bij half geïntegreerde vaatwassers heeft deze wel frontje van de keuken maar zit de bediening ook aan de buitenkant. Deze is dus altijd zichtbaar. Een volledig geïntegreerde vaatwasser heeft de bediening aan de binnenkant van de vaatwassers zitten en is dus eigenlijk het mooist weggewerkt. Een onderbouw vaatwasser heeft simpelweg een eigen front en schuif je onder het keukenblad.

  Wat kost een goede inbouw vaatwasser?

  De prijs lopen uiteen tussen de €400 en €1500. De duurdere modellen hebben vaak meer luxe opties zoals een lager volume tijdens het wassen, meer programma’s een bestek la in plaats van een bestek korf.

  Hoe haal ik een inbouw vaatwasser eruit?

  Een inbouw vaatwasser kun je simpelweg naar voren schuiven. Hiervoor is het meestal noodzakelijk om eerst de plint van je keuken weg te halen. Als de afwasmachine eenmaal naar voren geschoven is kun je de stekker uit het stopcontact trekken, de waterkraan dichtdraaien en de waterslang van de kraan afhalen, de afvoer kun je ook dan afkoppelen.

  Plaats een reactie