Beste keukenmachine in 2021, top 3

Laatste update: 3 januari 2021 Keukenmachines & mixers

Wat is de beste keukenmachine voor mijn eisen en wensen? Het is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. Het gebruik ervan wordt namelijk steeds populairder, dit is logisch want het zijn zeer handige en veelzijdige apparaten. De beste koop vinden is echter lastiger dan vaak vooraf gedacht wordt.

Onze experts maken de keuze echter een stuk simpeler. Wij hebben namelijk de beste keukenmachines voor je op een rijtje gezet in dit artikel! Diot hebben we gedaan voor de verschillende eisen die je kunt stellen. Verder in het artikel vind je de aspecten waarop je dient te letten wanneer je zelf wilt kiezen welke keukenmachine het best jouw wensen past.

Als je meer informatie zoekt dan bovenstaande tabel kun je het onderstaande artikel ook helemaal doorlezen. We hebben de pagina opgedeeld in de volgende onderwerpen:

beste keukenmachine

Testpunten voor beste keukenmachine

Het is lastig om een bepaald model als “beste” aan te wijzen. Elke machine heeft zo weer z’n eigen voor- en nadelen. toch hebben we aan de hand van een aantal vast punten de keukenmachines met elkaar vergeleken.

Wij hebben onder andere op het formaat van de mengkom van de keukenmachines gelet. Ook hebben we bijvoorbeeld naar de messen en functies van een model gekeken. De als beste geteste keukenmachines moeten beschikken over verschillende functies. Zo een machine wordt immers gekocht als een multi inzetbaar apparaat en moet dat dus ook waar kunnen maken. Denk hierbij aan functies als een blender, een rasper, maar ook een mixer en snijder. Zo kun je bijvoorbeeld brood maken van brooddeeg en tal van andere gerechten met deze keukenmachine voorbereiden! Door voor een uitgebreide versie te kiezen hoef je voortaan geen losse keukenapparaten meer in huis te hebben. Dat is in feite het hele idee achter aan keukenmachine.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook naar de prijs van de machines gekeken. Veel mensen denken nog steeds dat duurdere producten wel beter moeten zijn dan goedkopere, maar dat is bij keukenmachine niet perse het geval. Er zijn ook goedkopere uitvoeringen die prima presteren in vergelijking met de duurdere alternatieven. Je kunt betaalde keukenmachines vinden met een goede prijs kwaliteit verhouding.

1. Bosch MUM52120 Styline - Goedkope keukenmachine

Goedkope keukenmachine Bosch MUM52120 Styline
 • Betaalbare en goede keukenmachine
 • Breed inzetbaar door accessoires
 • Vrij stille keukenmachine
 • Motor is niet heel krachtig
 • Iets grotere mengkom was handig geweest

Op zoek naar de beste goedkope keukenmachine? In dat geval is de Bosch MUM52120 Styline het overwegen waard. Met dit model kies je voor een goede, betaalbare kwaliteit! De keukenmachine is breed inzetbaar door de verschillende accessoires die meegeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan drie handige snij- en raspschuiven voor het bereiden van verschillende gerechten en het maken van smoothies met de bijgeleverde blender. De schijven kun je veilig en snel opbergen in een standaard meegeleverde tas, zodat je kinderen hier bijvoorbeeld niet bij kunnen komen.

Een verschil met veel andere, vaak duurdere keukenmachines, is het vermogen van de motor. Deze beste goedkope keukenmachine is voorzien van een motor van 700 Watt. Dit is lager dan de motoren van veel andere modellen, die vaak een vermogen van 1.500 Watt hebben. Ook beschikt dit model niet over een hakfunctie. Wel zit er standaard een mix- en snijfunctie op en is de Bosch MUM52120 Styline keukenmachine voorzien van zeven verschillende standen. Met een mengkom van 3,9 liter heeft het model een slank formaat.


2. Kenwood Chef Elite XL KVL6330S - Multifunctionele keukenmachine

Multifunctionele keukenmachine Kenwood Chef Elite XL KVL6330S
 • Zeer breed inzetbare keukenmachine
 • Traploos snelheid instellen
 • Grote mengkom van ruim 5 liter
 • Sommige accessoires moet je zelf kopen

Velen beschouwen de Kenwood Chef Elite XL KVL6330S als de beste multifunctionele keukenmachine van dit moment. Het apparaat wordt met veel verschillende gereedschappen geleverd, zodat je hier de lekkerste gerechten mee kunt bereiden! Dat het model multifunctioneel is blijkt wel uit het feit dat deze geleverd wordt met een roergarde, een klopgarde, een kneedhaak, een handige citruspers voor verse jus d’orange en een foodprocessor. Om ook raspen en snijden mogelijk te maken zul je zelf nog wel extra accessoires moeten aanschaffen.

Het feit dat de Kenwood Chef Elite XL KVL6330S als best geteste keukenmachine naar voren komt, zit onder meer in de krachtige motor. De motor heeft een vermogen van 1.400 Watt, waarmee deze uitblinkt! De mengkom biedt voldoende ruimte voor 6,7 liter aan voedingswaren. Door voor de aanschaf van de Kenwood Chef Elite XL KVL6330S te kiezen, hoef je voortaan geen losse keukenapparaten meer in huis te hebben! Dit model heeft een slank formaat.


3. Kenwood Chef Titanium KVC7320S - Beste keukenmachine voor deeg

Beste keukenmachine voor deeg Kenwood Chef Titanium KVC7320S
 • Model met een krachtige motor
 • Handige lampje om de dikte van het beslag te zien
 • Veelzijdig product voor in de keuken
 • De blenderkan breekt snel door het glas
 • Losse hulpstukken zijn vrij duur

De Kenwood Chef Titanium KVC7320S is een zeer geschikte keukenmachine voor het kneden van bijvoorbeeld brooddeeg. Niet voor niets wordt dit model als de beste keukenmachine voor deeg gezien! Dat deze keukenmachine zo goed is in kneden, komt voornamelijk door de sterke motor met een vermogen van 1.500 Watt. Er is niets lekkerder dan je eigen brooddeeg, wat je in de avond kunt bakken voor een volgende ochtend. Zo geniet je dagelijks van vers brood. Zo kun je het deeg bijvoorbeeld gebruiken in één van de betere broodbakmachines, iets wat gegarandeerd een heerlijk vers brood bakt.

Niet alleen de krachtige motor maakt dit model tot de beste keukenmachine. Kijk ook eens naar het strakke design van de Kenwood Chef Titanium KVC7320S! Dankzij dit fraaie design past de beste keukenmachine in vrijwel iedere keuken. Het model wordt standaard geleverd met een K-klopper, een deeghaak en een ballongarde. Ook een blenderkan en flexi-klopper zitten bij deze Kenwood Chef Titanium KVC7320S inbegrepen. Wanneer bak jij voor het eerst je eigen brood met deze krachtige keukenmachine?


Functies van een keukenmachines

De beste keukenmachines die tegenwoordig worden aangeboden beschikken over verschillende soorten functies. Zo is een goede keukenmachine vaak van een losse blender voorzien, die eenvoudig op het apparaat gemonteerd kan worden. Andere functies van keukenmachines, zoals bijvoorbeeld een rasper en snijder, zijn vaak eveneens in een losse component samengevoegd.

De mixer kan gebruikt worden in combinatie met de mengkom op de keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een goede handmixer, deze zijn goedkoper en klaren de klus ook. Ideaal voor bijvoorbeeld het mengen van deeg, het kloppen van slagroom, enzovoorts. Bedenk vooraf goed over welke eigenschappen een keukenmachine voor jou moet beschikken. Dit maakt het makkelijker om de beste keukenmachine te vinden. Hieronder vind je de functies die het meest gangbaar en/of gewenst zijn.

Deeg Kneden

Dit is 1 van de fcunties waar een keukenmachine het meest voor gebruikt wordt. Met de machine, een bijbehorende mengkom en deeghaken maak je brooddeeg prezies zoals jij het hebben wilt. Wanneer je grote hoeveleheden deeg wilt kneden met je keukenmachine is het van belang dat de machine voldoende vermogen heeft, het kost namelijk nogal wat kracht om een dik deeg te kneden voor een machine.

Kloppen

Het opkloppen van bijvoorbeeld slagroom gaat ook prima met een keukenmachine. Bijna elke keukenmachine heeft wel gardes bijgeleverd waarmee room, eiwitten en andere ingrediënten kunnen worden opgeklopt.

Raspen

Door een bakje met een scherpe schuif kan een keukenmachine zo veranderd worden in een rasp. De raspfunctie werkt meestal door een snel ronddraaiende scherpe schijf in een bak. Aan de bovenkant van die bak zit dan een kleine opening waardoor je de ingrediënten naar binnen drukt die vervolgens in dunne schijfjes wordt gehakt.

Blenden

Niet elke keukenmachine bezit over een blender functionaliteit. Sommige keukenmachines of foodprocessors hebben echter een accessoire bijgeleverd die ervoor zorgt dat de machine ook als blender te gebruiken is. Dit kan een handige toevoeging zijn wanneer je de machine ook wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het smaken van smoothies.

Gehaktmolen

Met een gehakt kun je van vlees gehakt maken dat je vervolgens weer kunt gebruiken voor het maken van hamburgers, worstjes of andere ingrediënten. Ook een gehaktmolen vind je niet op de alle keukenmachines terug, maar ze bestaan dus wel. Als je het leuk vindt zelfs hamburgers te maken kunnen we je aanraden er 1 met gehaktmolen aan te schaffen die je als beste keukenmachine ziet.

Aankooptips beste keukenmachine

Naast de functies die een keukenmachine je biedt, geven we je graag een aantal extra aankooptips voor de beste keukenmachine. Kijk bijvoorbeeld eens naar de recensies die over een keukenmachine geschreven zijn bij een gemiddelde webwinkel. Hierin lees je doorgaans meer over de levensduur van de keukenmachine en het gebruiksgemak hiervan. Daarbij wil je een apparaat die qua design past bij je keuken. Een te grote machine zal enkel in de weg staan, waardoor je beter voor een kleiner model kunt kiezen. Onder andere de inhoud van de mengkom heeft hier een grote invloed op.

Als aanvulling op de levensduur van de beste keukenmachine, kun je kijken of je messen moet slijpen of vervangen. Messen slijpen of vervangen brengt extra kosten met zich mee, zeker als je dit eens per half jaar al zou moeten doen. Als deze kosten hoog zijn en het regelmatig moet dan kan de machine uiteindelijk nog duur uitpakken.

Tot slot raden we aan om de beste keukenmachine met meerdere snelheden te kiezen. Dit is voor verschillende gerechten van belang. Soms dient iets langzamer geklopt of gekneed worden dan dat mogelijk is bij een bepaalde mixer.

Bekende merken

Bij de aanschaf van de beste keukenmachine heb je de keuze uit verschillende merken. Bekende merken op het gebied van keukenmachines zijn onder andere Kitchenaid, Kenwood, Bosch en Philips. Bosch, Philips en Kenwood kende je wellicht al van andere keukenapparatuur, wat door deze producenten ontwikkeld wordt. Kitchenaid is echter een onbekendere producent, die zich de afgelopen jaren specifiek heeft toegelegd op de productie van keukenmachines.

Deze vier merken staan onder andere bekend om de kwalitatief hoogwaardige producten die zij aanbieden. Niet alleen zijn de keukenmachines van een hoge kwaliteit, ook ben je verzekerd van goede prestaties. De beste keukenmachines werken snel, bieden een breed scala aan functies aan en zijn daarbij snel te reinigen. Zeker bij de goedkopere keukenmachines kan de kwaliteit een stuk minder zijn.

Conclusie beste keukenmachine

Zoals in dit artikel beschreven werd, zijn er verschillende apparaten als beste keukenmachine aan te merken. Het is in de eerste plaats afhankelijk van je eisen en budget, welk model het beste op je wensen aansluit. De voornaamste factoren om op te letten bij de aanschaf van een goede keukenmachine zijn onder andere de prijs, de prestaties en de klusjes die je met het apparaat uit kunt voeren.

Vaak wordt gekozen voor een beste keukenmachine, die kan kloppen, deeg kneden, snijden en raspen. Zelfs wanneer je momenteel niet verwacht te raspen met de machine, kan het verstandig zijn om een model te kiezen die dit wel kan. Het is zonde als je over een jaar alsnog een rasp koopt, naast je bestaande keukenmachine.

Plaats een reactie