Beste keukenmachine 2024 test, multifunctionele, goedkope, voor deeg en meer

Laatste update: 5 juni 2024

Ben je op zoek naar de voor jou beste keukenmachine? Je bent er dan ongetwijfeld achter gekomen dat er heel veel verschillende modellen keukenmachines zijn. Daarom is de beste koop vinden lastiger dan vaak vooraf gedacht wordt.

Wij maken de keuze een stuk simpeler. Wij hebben namelijk de beste keukenmachines per categorie voor je op een rijtje gezet in dit artikel! Dit hebben we gedaan voor de verschillende eisen die je kunt stellen. En dat kunnen er veel zijn met dit handige apparaat waar je mee kunt mengen, blenden, raspen, mixen, deeg kneden en kloppen.

We beginnen met een tabel met de top 3 meest populaire categorieën met de bijbehorende beste koop. Lager op de pagina vind je precies waarom we deze modellen als best getest hebben. Daarnaast vind je nog meer categorieën met de daarbij horende beste keukenmachine. En ook vind je een uitgebreide koopgids voor als je zelf een keukenmachine wilt kiezen.

Product Categorie Prijs
Beste keukenmachine algemeenKitchenAid Artisan 5KSM175PSEVBBeste keukenmachine algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie
Goedkope keukenmachineBosch MUM5 – MUM54A00Goedkope keukenmachine
Multifunctionele keukenmachineKenwood kMix KMX750WHMultifunctionele keukenmachine

Testpunten voor beste keukenmachine

Het is lastig om een bepaald model als “beste” aan te wijzen. Elke machine heeft zo weer z’n eigen voor- en nadelen. toch hebben we aan de hand van een aantal vast punten de keukenmachines met elkaar vergeleken.

Wij hebben op de volgende punten gelet:

 • De kwalitiet van de machine, draait alles goed en voert het de taken uit zoals het bedoeld is.
 • Ook hebben we naar de messen en functies van een model gekeken. De kwaliteit van deze accessoires en functies moet goed zijn. Ook de mengkom die je waarschijnlijk veel zult gebruiken moet van goede kwaliteit zijn zodat deze langs meegaat.
 • De als beste geteste keukenmachines moeten beschikken over verschillende functies. Een goede keukenmachine wordt immers gekocht als een multi inzetbaar apparaat en moet dat dus ook waar kunnen maken. Denk hierbij aan functies als een blender, een rasper, maar ook een mixer en snijder.
 • De ervaringen en reviews van andere gebruikers zijn belangrijk. Zij weten immers het best hoe goed de keukenmachine bevalt na langere tijd gebruik ervan.
 • Daarnaast hebben we natuurlijk ook naar de prijs van de machines gekeken. Veel mensen denken nog steeds dat duurdere producten wel beter moeten zijn dan goedkopere, maar dat is bij keukenmachine niet perse het geval. Er zijn ook goedkopere uitvoeringen die prima presteren in vergelijking met de duurdere alternatieven. Wij hebben bij de keukenmachines gelet op een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Beste keukenmachine test uitslag 2024

Dan is het nu tijd voor de uitslag van beste keukenmachine test.

1. Beste keukenmachine algemeen - KitchenAid Artisan 5KSM175PSEVB

Beste keukenmachine algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie

Wie wil deze mooie, retro design keukenmachine van KitchenAid nou niet in de keuken hebben staan? De KitchenAid Artisan heeft namelijk 10 snelheden, heeft een mengkom met een inhoud van 4,8 liter, is geschikt voor zwaar deeg en is verkrijgbaar in 28 mooie kleuren. Heb je het over de KitchenAid Artisan 5KSM175PSEVB – Keukenmachine? Dan heb je het over de beste keukenmachine algemeen!

Deze keukenmachine is makkelijk in gebruik dankzij de 10 snelheden. Je kunt deeg eenvoudig kloppen, mengen en kneden met de machine. Dankzij de directe aandrijving maak je zowel kleine als grote hoeveelheden voedsel binnen een handomdraai. Daarnaast krijg je een draadgarde bij de keukenmachine, wat zorgt voor luchtige mengsels. Met de kneedhaak kunnen alle soorten deeg worden gekneed, denk hierbij aan pasta, pizza en brood. Je kunt het allemaal zelf vers maken! Verder krijg je nog twee platte menghaken, wat geschikt is voor de zwaarste mengsels. In de RVS mengkom kan er tot 1 kg bloem en 12 eiwitten worden verwerkt.

De KitchenAid Artisan 5KSM175PSEVB is een zware machine die volledig van metaal is.Hierdoor is de keukenmachine niet alleen robuust, maar ook stabiel en duurzaam. De retro uitstraling maakt de machine elegant en tijdloos. De keukenmachine is prijzig, maar wat ons betreft is dit het zeker waard! De KitchenAid keukenmachine wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

 • 10 snelheden
 • Eenvoudig in gebruik
 • Meegeleverde accessoires
 • Prijzig

2. Goedkope keukenmachine - Bosch MUM5 – MUM54A00

Op zoek naar de beste goedkope keukenmachine? In dat geval is de Bosch MUM5 – MUM54A00 het overwegen waard. Met dit model kies je voor een goede, betaalbare kwaliteit! De keukenmachine is breed inzetbaar door de verschillende accessoires die meegeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan kloppers, garden, kneedhaak en een anti-spat deksel. De accessoires kun je veilig en snel opbergen in een standaard meegeleverde tas, zodat je kinderen hier bijvoorbeeld niet bij kunnen komen. Een paar mooie mogelijkheden voor deze budget keukenmachine.

Een verschil met veel andere, vaak duurdere keukenmachines, is het vermogen van de motor. Deze beste goedkope keukenmachine is voorzien van een motor van 900 Watt. Dit is lager dan de motoren van veel andere modellen, die vaak een vermogen van 1.500 Watt hebben. Ook beschikt dit model niet over een hakfunctie. Toch is de keukenmachine wel geschikt voor bijvoorbeeld het maken van stevig pizzadeeg. Met een mengkom van 3,9 liter heeft het model een slank formaat. Het is mogelijk om extra accessoires bij te kopen.

 • Betaalbare en goede keukenmachine
 • Breed inzetbaar door accessoires
 • Geschikt voor extra stug deeg
 • Iets grotere mengkom was handig geweest

3. Multifunctionele keukenmachine - Kenwood kMix KMX750WH

Velen beschouwen de Kenwood kMix Keukenmachine KMX750WH als de beste multifunctionele keukenmachine van dit moment. Het apparaat wordt met veel verschillende gereedschappen geleverd, zodat je hier de lekkerste gerechten mee kunt bereiden! Dat het model multifunctioneel is blijkt wel uit het feit dat deze geleverd wordt met een roergarde, een klopgarde, een kneedhaak en een K-klopper. Om ook raspen en snijden mogelijk te maken zul je zelf nog wel extra accessoires moeten aanschaffen.

Het feit dat de Kenwood kMix Keukenmachine KMX750WH als best geteste keukenmachine naar voren komt, zit onder meer in de kwaliteit. De motor heeft een vermogen van 1.000 Watt en maakt planetaire draaibewegingen, waarmee deze uitblinkt! De mengkom biedt voldoende ruimte voor 5 liter aan voedingswaren. Door voor de aanschaf van de Kenwood kMix Keukenmachine KMX750WH te kiezen, hoef je voortaan geen losse keukenapparaten meer in huis te hebben! Er zijn meer dan 20 optionele accessoires beschikbaar voor allerlei doeleinden. Veder heeft dit model heeft een slank formaat.

 • Zeer breed inzetbare keukenmachine
 • Grote mengkom van ruim 5 liter
 • Mooi design met hoge kwaliteit
 • Sommige accessoires moet je zelf kopen

4. Beste keukenmachine voor deeg - Domo DO9070KR – Keukenmachine

De Domo DO9070KR is een zeer geschikte keukenmachine voor het kneden van bijvoorbeeld brooddeeg. Niet voor niets wordt dit model als de beste keukenmachine voor deeg gezien! Dat deze keukenmachine zo goed is in kneden, komt voornamelijk door de sterke motor met een vermogen van 1.000 Watt. Er is niets lekkerder dan je eigen brooddeeg, wat je in de avond kunt bakken voor een volgende ochtend. Zo geniet je dagelijks van vers brood. Zo kun je het deeg bijvoorbeeld gebruiken in één van de betere broodbakmachines, iets wat gegarandeerd een heerlijk vers brood bakt.

Niet alleen de krachtige motor maakt dit model tot de beste keukenmachine. Kijk ook eens naar het strakke design van de Domo DO9070KR! Dankzij dit fraaie design past de beste keukenmachine in vrijwel iedere keuken. Het model wordt standaard geleverd met een K-klopper, een deeghaak en een ballongarde. Verder heeft dit model 8 verschillende snelheidsstanden en een anti-spatdeksel. Wanneer bak jij voor het eerst je eigen brood met deze krachtige keukenmachine?

 • Model met een krachtige motor
 • Handige lampje om de dikte van het beslag te zien
 • Veelzijdig product voor in de keuken
 • De blenderkan breekt snel door het glas
 • Losse hulpstukken zijn vrij duur

5. Beste keukenmachine met gehaktmolen - Imperial Collection: 3-in-1 krachtige keukenmachine

Beste-keukenmachine-met-gehaktmolen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Deze Imperial Collection: 3-in-1 is een handige keukenmachine met vleesmolen en blender. Wij vinden deze keukenmachine ideaal omdat hij een grote mengkom van 10 liter heeft, geschikt is voor kneden, mixen en kloppen, inclusief gehaktmolen en blender is en omdat hij roestvrijstalen onderdelen heeft. Door alle mogelijkheden en de goede kwaliteit kiezen wij de Imperial Collection: 3-in-1 Krachtige Keukenmachine als beste keukenmachine met gehaktmolen.

Met een motor van 2500 watt kan deze krachtige keukenmachine werkelijk alles aan. Met de grote kom maak je eenvoudig 3 tot 4kg deeg, maar je kunt ook je eigen gehakt maken. Voor deze 2 taken heb je ook een sterke motor nodig.

Op de kom zit een deksel met een ingrediënt-opening en de kom heeft een geïntegreerd handvat. Dankzij de opklapbare kop is de kom makkelijk te verwijderen en kun je hem bijvoorbeeld onder de gehaktmolen plaatsen. Het is een stevige machine met ABS-behuizing en roestvrijstalen elementen waardoor deze keukenmachine met gehaktmolen ook erg duurzaam is.

Kortom, dit is een krachtige en duurzame keukenmachine met gehaktmolen en blender. De keukenmachine wordt geleverd met 1 jaar garantie.

 • 3-in-1 keukenmachine
 • Goede kwaliteit en duurzaamheid
 • Veelzijdig

  Foodprocessor of keukenmachine

  De termen foodprocessor en keukenmachine worden veelal door elkaar gebruikt. Dat is ook begrijpelijk omdat er veel functies zijn die je op beide terug vindt. Toch maken wij onderscheid in de 2 apparaten. Een keukenmachine is in de regel beter geschikt voor het kloppen, kneden en mixen van producten en een foodprocessor is beter geschikt voor hakken, snijden en raspen. Dit zie je ook terug in het ontwerp van de 2 verschillende keukenapparaten:

  Foodprocessor
  Foodprocessor
  keukenmachine
  Keukenmachine

  Functies van een keukenmachines

  De betere keukenmachines die tegenwoordig worden aangeboden beschikken over verschillende soorten functies. Zo is een goede keukenmachine vaak van een losse blender voorzien, die eenvoudig op het apparaat gemonteerd kan worden. Andere functies van keukenmachines, zoals bijvoorbeeld een rasper en snijder, zijn vaak eveneens in een losse component samengevoegd.

  De mixer kan gebruikt worden in combinatie met de mengkom op de keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een goede handmixer, deze zijn goedkoper en klaren de klus ook. Ideaal voor bijvoorbeeld het mengen van deeg, het kloppen van slagroom, enzovoorts. Bedenk vooraf goed over welke eigenschappen een keukenmachine voor jou moet beschikken. Dit maakt het makkelijker om de beste keukenmachine te vinden. Hieronder vind je de functies die het meest gangbaar en/of gewenst zijn.

  Deeg Kneden

  Dit is 1 van de functies waar een keukenmachine het meest voor gebruikt wordt. Met de machine, een bijbehorende mengkom en deeghaken of kneedhaak maak je brooddeeg precies zoals jij het hebben wilt. Wanneer je grote hoeveelheden deeg wilt kneden met je keukenmachine is het van belang dat de machine voldoende vermogen heeft, het kost namelijk nogal wat kracht om een dik deeg te kneden voor een machine.

  Kloppen met een goede keukenmachine

  Het opkloppen van bijvoorbeeld slagroom gaat ook prima met een keukenmachine. Bijna elke keukenmachine heeft wel gardes bijgeleverd waarmee room, eiwitten en andere ingrediënten kunnen worden opgeklopt.

  Raspen

  Door een bakje met een scherpe schuif kan een keukenmachine zo veranderd worden in een rasp. De raspfunctie werkt meestal door een snel ronddraaiende scherpe schijf in een bak. Aan de bovenkant van die bak zit dan een kleine opening waardoor je de ingrediënten naar binnen drukt die vervolgens in dunne schijfjes wordt gehakt.

  Blenden

  Niet elke keukenmachine heeft een blender functionaliteit. Sommige keukenmachines of foodprocessors hebben echter een accessoire bijgeleverd die ervoor zorgt dat de machine ook als blender te gebruiken is. Dit kan een handige toevoeging zijn wanneer je de machine ook wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het smaken van smoothies. Let er dan op dat je een keukenmachine met blenderfunctie koopt.

  Gehaktmolen keukenmachine

  Met een gehakt kun je van vlees gehakt maken dat je vervolgens weer kunt gebruiken voor het maken van hamburgers, worstjes of andere ingrediënten. Ook een gehaktmolen vind je niet op de alle keukenmachines terug, maar ze bestaan dus wel.

  Als je het leuk vindt zelfs hamburgers te maken kunnen we je aanraden er één met gehaktmolen aan te schaffen die je als beste keukenmachine ziet. Je kunt ook kiezen voor een aparte vleesmolen als je zelf gehakt wilt draaien.

  Sapcentrifuge

  De laatste tijd zien we ook steeds vaker dat keukenmachines een sapcentrifuge hebben. Dit is dezelfde functionaliteit een slowjuicer biedt. Als je dus ook graag gezonde sapjes wilt maken met je keukenmachine moet je erop letten dat het ook deze optie heeft.

  Koopgids voor keukenmachine

  Het is natuurlijk mogelijk dat jouw ideale keukenmachine niet in het lijstje hierboven staat. Je kun dan altijd zelf op zoek naar de beste koop. Met de onderstaande aandachtspunten weet je zeker dat je bij het juiste model voor jouw eisen en wensen aankomt.

  Vermogen

  Het vermogen geeft aan hoe krachtig de motor van het apparaat is. Volgens ons heeft een goede keukenmachine een motor die krachtig genoeg is het voor het kneden van brooddeeg. Hiervoor heb je in de regel een motor nodig met een vermogen van 1000 watt of meer. Naarmate de keukenmachine meer inhoud heeft zal ook het vermogen groter moeten worden. Ook voor taken als het kneden van deeg of het maken van gehakt is een sterke motor nodig.

  Inhoud van de keukenmachine

  Keukenmachines zijn verkrijgbaar met verschillende inhoud. Hoeveel inhoud jouw beste keukenmachine moet hebben is afhankelijk van wat je wilt gaan maken. Voor grotere of meerdere broden heb je bijvoorbeeld meer deeg nodig. Keukenmachines met een kleine inhoud zijn diegene tot 4 liter, dan heb je de middelgrote inhoud van 4 tot 5 liter, en alles daarboven zijn keukenmachines met een grote inhoud.

  Voor de meeste thuiskoks is een middelgrote keukenmachine de beste keuze. Hier kun je prima deeg in maken voor bijvoorbeeld 4 pizzas. Ook het bereiden van ingrediënten voor een “normale” taart biedt hier voldoende capaciteit voor.

  Prijs van keukenmachines

  Goede keukenmachines zijn over het algemeen flink aan de prijs. De prijzen liggen ongeveer tussen de €130 en €1000. Bij de duurdere modellen heb je in de meeste gevallen een grote inhoud en een krachtigere motor. Ook zul je meer accessoires aantreffen bij duurdere modellen. Het is niet het geval dat een duurdere per definitie beter is dan een goedkopere.

  Snelheden van de keukenmachine

  Tot slot raden we aan om de beste keukenmachine met meerdere snelheden te kiezen. Dit is voor verschillende gerechten van belang. Soms dient iets langzamer geklopt of gekneed worden dan dat mogelijk is bij een bepaalde mixer. Ook voor het kneden is het natuurlijk belangrijk dat de snelheid langzaam ingesteld kan worden.

  We kunnen sowieso aanraden om een keukenmachine met verschillende snelheidsinstellingen aan te schaffen. Ook een pulseerfunctie is aan te raden.

  Design en uiterlijk

  Keukenmachines staan vaak in het zicht in de keuken. Het is daarom wel prettig dat het design van de keukenmachine goed aansluit bij de rest van de keuken en de apparatuur die erin staat. Fabrikanten hebben zich dat ook gerealiseerd en er zijn dan ook keukenmachines in vele verschillende designs en kleuren te koop.

  Of je nu een roze of een zwarte keukenmachine zoekt, het allemaal verkrijgbaar. Ook de vormen lopen erg uiteen, van modern tot een soort retro look.

  Ervaring van anderen met de keukenmachine

  Naast de functies en eigenschappen die een keukenmachine je biedt, geven we je graag een aantal extra aankooptips voor de beste keukenmachine. Kijk bijvoorbeeld eens naar de recensies die over een keukenmachine geschreven zijn bij een gemiddelde webwinkel. Hierin lees je doorgaans meer over de levensduur, de kwaliteit van de keukenmachine en het gebruiksgemak hiervan. Aan de hand hiervan kun je bepalen of het betreffende model ook de beste keukenmachine voor jou is.

  Bekende merken keukenmachines

  Bij de aanschaf van de beste keukenmachine heb je de keuze uit verschillende merken. Bekende merken op het gebied van keukenmachines zijn bijvoorbeeld:

  • Kitchenaid
  • Kenwood
  • Bosch
  • Philips
  • Bosch
  • Philips
  • Kenwood
  • Magimix

  Deze merken staan onder andere bekend om de kwalitatief hoogwaardige producten die zij aanbieden. Niet alleen zijn de keukenmachines van een hoge kwaliteit, ook ben je verzekerd van goede prestaties. De beste keukenmachines werken snel, bieden een breed scala aan functies aan en zijn daarbij snel te reinigen. Zeker bij de goedkopere keukenmachines kan de kwaliteit een stuk minder zijn.

  Conclusie beste keukenmachine kopen

  Zoals in dit artikel beschreven werd, zijn er verschillende apparaten als beste keukenmachine aan te merken. Het is in de eerste plaats afhankelijk van je eisen en budget, welk model het beste op je wensen aansluit. De voornaamste factoren om op te letten bij de aanschaf van een goede keukenmachine zijn onder andere de prijs, de prestaties en de klusjes die je met het apparaat uit kunt voeren.

  Vaak wordt gekozen voor een beste keukenmachine, die kan kloppen, deeg kneden, snijden en raspen. Zelfs wanneer je momenteel niet verwacht te raspen met de machine, kan het verstandig zijn om een model te kiezen die dit wel kan. Het is zonde als je over een jaar alsnog een rasp koopt, naast je bestaande keukenmachine.

  Veelgestelde vragen over keukenmachines

  Wat kun je met een keukenmachine?

  Een goede keukenmachine is een veelzijdig apparaat dat voor veel verschillende doelen te gebruiken is. De keukenmachines die je hierboven ziet zijn de machines om mee te kneden, kloppen en mixen. Je kunt er dus deeg mee maken, slagroom kloppen en verschillende ingrediënten in elkaar mixen. Voor het hakken kun je het best een foodprocessor gebruiken of een hakmolen. Deze apparaten zijn weer niet sterk genoeg om goed te kunnen kneden.

  Wat voor keukenmachine voor brooddeeg?

  Hiervoor heb je een stevige keukenmachine nodig met voldoende vermogen om het zware en stevige brooddeeg goed te kunnen kneden met de deeghaken. De machines op deze pagina zijn daar allemaal wel geschikt voor.

  Waar moet een goede keukenmachine aan voldoen?

  In de basis moet een keukenmachine een stevig een duurzaam apparaat zijn. Het moet tegen een stootje kunnen en jaren kunnen meegaan. De beste keukenmachine voor jou moet simpelweg voldoen aan jouw eisen en wensen. Let er bijvoorbeeld op dat het de functies heeft die jij wilt en dat de kom groot genoeg is.

  Plaats een reactie