Beste keukenweegschaal test 2021, analoog, digitaal, retro & andere eisen

Laatste update: 19 juli 2021 Elektrische keukenapparaten

Bij veel gerechten en baksels is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste hoeveelheid van een ingrediënt gebruikt, bijvoorbeeld bij ijs maken met een ijsmachine is dit van groot belang, net zoals de ingrediënten voor eigen gebakken brood uit een broodbakmachine. Om dit zo nauwkeurig mogelijk af te meten is een keukenweegschaal eigenlijk noodzakelijk. Daarom kun je op de meeste weegschalen voor de keuken zowel grammen als milligrammen aflezen. Er zijn echter zoveel verschillende weegschalen dat het lastig kan zijn de beste keukenweegschaal voor jouw wensen te vinden.

Wij bij Chefcheck hebben dit werk alvast voor je gedaan. Wij hebben met een uitgebreide test en aan de hand van ervaringen van consumenten de beste keuze voor verschillende wensen voor je gevonden. Je ziet nu als eerst de uitkomt van deze keukenweegschaal test. Verder op de pagina lees je waarom deze producten gekozen zijn. En weer verder ontdek je waar je op moet letten als je zelf de beste koop wilt vinden.

Maar nu eerst de beste keukenweegschalen met meest gangbare eisen in een notendop. Lager op de pagina vind je nog meer keukenweegschalen voor diegenen met andere gebruiksdoelen en wensen.

Productnaam Categorie Kopen
Beste digitale keukenweegschaalBrabantia Tasty+ 122644 Donker grijsBeste digitale keukenweegschaalBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com
Anologe keukenweegschaal Soehnle Keukenweegschaal – SilviaSoehnle Keukenweegschaal – SilviaAnologe keukenweegschaal Bekijk product op Bol.com
Retro keukenweegschaal Typhoon Retro KeukenweegschaalTyphoon Retro KeukenweegschaalRetro keukenweegschaal Bekijk product op Bol.com

Uitslag beste keukenweegschaal test 2021

Hieronder vind je een uitgebreidere beschrijving en review van de keukenweegschalen die wij als beste koop beschouwen. Er zijn in onze optiek een aantal zaken die belangrijk zijn aan het product om tot beste keukenweegschaal gekozen te worden. Aan de hand van deze punten hebben wij de weegschalen dan ook beoordeeld.

 • Nauwkeurigheid: dit is natuurlijk een open deur, maar er zijn simpelweg teveel weegschalen die niet goed wegen. Een nauwkeurige weegschaal is gewoon heel belangrijk.
 • De keukenweegschaal moet makkelijk te hanteren zijn. Zo moet die simpelweg aangaan als je dat wilt, display (analoog of digitaal) moet goed af te lezen zijn enzovoort.
 • De keukenweegschaal moet een tarra functie hebben. Dit betekent dat je er een ander bord of bakje op kan zetten en de weegschaal kan resetten naar 0. Op die manier wordt alleen de inhoud van een bakje of wat op het bord ligt gewogen.
 • Er moeten grote en kleine dingen op gewogen kunnen worden. Dit kan dus als er andere borden en bakjes naast het standaard bakje op kunnen.

Dan nu de uitgebreide uitslag van onze keukenweegschalen test.

1. Brabantia Tasty+ 122644 Donker grijs - Beste digitale keukenweegschaal

Beste digitale keukenweegschaal Brabantia Tasty+ 122644 Donker grijs
 • Nauwkeurig
 • Weegt meerdere eenheden
 • 5 Jaar garantie
 • 3 AAA batterijen nodig

Met deze mooie digitale keukenweegschaal van Brabantia maak je recepten eenvoudig en nauwkeurig. Of het nou Nederlandse of Amerikaanse recepten zijn, deze keukenweegschaal kan het aan! De weegeenheid is namelijk eenvoudig in te stellen op gram, ounce, lbs of op melk in ml en water in ml. De weegeenheden en de tarra-functie op deze keukenweegschaal zijn gemakkelijk bedienen met de knopjes naast het digitale display. Het LCD scherm heeft een batterij-indicator zodat deze op tijd vervangen kunnen worden.

Brabantia is uitgegroeid tot een waardig keukenmerk met de beste apparatuur. Het is daarom geen verassing dat er 5 jaar garantie en service zit op deze digitale keukenweegschaal. Door zijn digitale weegsysteem is het zeer nauwkeurig en weegt het alles vanaf 1 gram tot en met 5 kilo. Tevens heeft het ook een doorweegfunctie. Het LCD display wordt verlicht bij gebruik waardoor de eenheden altijd goed af te lezen zijn. De keukenweegschaal wordt geleverd met een rvs ophanghaak en 3AAA batterijen, maar door het compacte formaat is het ook gemakkelijk op te bergen. Klein maar fijn! In onze mening is dit de beste digitale keukenweegschaal van dit moment.


2. Soehnle Keukenweegschaal – Silvia - Anologe keukenweegschaal

Anologe keukenweegschaal Soehnle Keukenweegschaal – Silvia
 • Goede prijs/kwalitieit
 • Geen batterijen nodig
 • Eenvoudig te gebruiken/schoonmaken
 • Design
 • Vanaf 20 gram nauwkeurig
 • Neemt meer ruimte in dan een digitale keukenweegschaal

De Soehnle Keukenweegschaal – Silvia is een mooie analoge keukenweegschaal van het kwalitatief goed bekende merk Soehnle. Voor degene die nog graag op de ouderwetse manier recepten willen maken is deze analoge weegschaal een mooi hulpmiddel. De weegschaal is tot op 20 gram nauwkeurig en kan tot een gewicht van 5 kilogram gaan. Dankzij zijn antislipvoetjes blijft hij goed op het aanrecht staan.

Hij is uitgerust met een mooie grote rvs schaal die afneembaar en vaatwasserbestendig is. Eenvoudig schoon te maken dus. De analoge keukenweegschaal heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en komt met 5 jaar garantie. Met zijn mooie retro chroom design past hij thuis in iedere keuken.


3. Typhoon Retro Keukenweegschaal - Retro keukenweegschaal

Retro keukenweegschaal Typhoon Retro Keukenweegschaal
 • Mooi retro design
 • Geen batterijen nodig
 • De wijzerplaat geeft het gewicht aan in grammen en ounces en pounds
 • Minder nauwkeurig dan een digitale keukenweegschaal
 • Weegschaal ijken voor gebruik

Ga voor de Retro look met de Tyfoon Retro Keukenweegschaal! Met zijn stoere rode body en RVS schaal is dit de retro keukenweegschaal om te hebben! Door zijn grote wijzerplaat is het eenvoudig om eenheden af te lezen. De wijzerplaat geeft het gewicht aan in grammen en ounce en pounds. Maakt het maken van buitenlandse recepten een stuk makkelijker.

De retro keukenweegschaal kan wegen tot maximaal 4 kilogram en is voorzien van emaille coating en stalen behuizing. De kom van de weegschaal is afneembaar waardoor je die gelijk kunt gebruiken om te mengen na het afwegen. De RVS schaal is makkelijk schoon te maken omdat hij vaatwasserbestendig is. De Tyfoon Retro keukenweegschaal is verkrijgbaar in de kleuren rood, crème en zwart. Een prachtige eyecatcher voor in de keuken!


4. Proficook Keukenweegschaal - Keukenweegschaal met kom

keukenweegschaal met kom
 • Instelbare weegeenheden
 • Kom inhoud van 2L
 • Tarra functie
 • Batterijen niet inbegrepen

De Proficook is een digitale keukenweegschaal met kom gemaakt van RVS en heeft een een weegbereik tot 5 kg en 2L kom inhoud. Verder beschikt hij over een multifunctioneel LCD-scherm, instelbare meeteenheden, tarrafunctie en automatische uitschakeling. Door zijn functies en kwaliteit hebben wij de Proficook tot beste keukenweegschaal met kom gekozen.

De Proficook keukenweegschaal is gemaakt van RVS. Dit voor een lange levensduur, mooie professionele uitstraling en goede kwaliteit. De stappen van de keukenweegschaal gaan per 1 gram en kan tot 5 kg gaan. De bijgeleverde RVS kom heeft een inhoud van circa 2L en is ideaal om niet alleen in af te wegen, maar ook gelijk beslag of deeg in te maken. De andere weegeenheden in te stellen zijn: : gr, ml, lb.oz, fl.oz. Daarnaast beschikt de keukenweegschaal ook over een Tarra functie  (additieve weegfunctie).

Dankzij het multifunctioneel blauw verlichte LCD-scherm zijn de meeteenheden af te lezen die tot 5 cijfers gaan. Verder heeft de keukenweegschaal een automatische aan/uit schakeling voor weegfunctie met aan/uit schakelaar. De Proficook keukenweegschaal heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en komt met 2 jaar garantie.


5. Soehnle Page Compact 100 Keukenweegschaal - Beste goedkope keukenweegschaal

Beste goedkope keukenweegschaal Soehnle Page Compact 100 Keukenweegschaal
 • Goede kwaliteit/zeer lage prijs
 • Compacte maar sterke weegschaal
 • Tarra functie
 • Energiezuinig
 • Batterijbehuizing werkt met schroeven

De Soehnle keukenweegschaal heeft een weegvermogen tot 5 kg, beschikt over een tarra functie, heeft verschillende instelbare weegeenheden, een mooie LCD-scherm, is energiezuinig door automatische aan/uit functie en dat allemaal voor een prijs van €10,50. Door zijn prijs en kwaliteit hebben wij de Soehnle keukenweegschaal tot beste goedkope keukenweegschaal gekozen.

De Soehnle Page Compact is uit te lezen in de eenheden  g / kg en lb / oz. De keukenweegschaal weegt in stappen van 1 gram nauwkeurig en kan tot 5 kg. De keukenweegschaal beschikt over een tarra functie (doorweeg functie) die bijna onmisbaar is bij keukenweegschalen. Daardoor kan je meerdere ingrediënten achter elkaar in dezelfde kom afwegen. Dankzij zijn mooie LCD-scherm zijn de eenheden uit te lezen en doordat de cijfers 12mm hoog zijn, zijn ze goed uit lezen tijdens het afwegen van ingrediënten. Dankzij zijn platte ontwerp is hij ruimtebesparend met opbergen.

De keukenweegschaal van Soehnle is energiezuinig door zijn automatische aan/uit schakeling. De meegeleverde batterijen gaan tot wel 2 jaar mee als je de keukenweegschaal twee keer per dag gebruikt. De aan/uit knop is handig aan de voorkant van de weegschaal geplaatst. De Soehnle keukenweegschaal is een fijne compacte en mooie zwarte keukenweegschaal die een goede kwaliteit heeft en een zeer lage prijs. Een echte aanrader voor in de keuken. Hij komt met 5 jaar garantie.


Koopgids keukenweegschaal

Als geen van bovenstaande keukenweegschalen voldoen aan jouw wensen en eisen kun je zelf de beste koop vinden door op de volgende punten te letten. Wij denken dat je met hulp van de volgende punten in staat ben de juist weegschaal te vinden.

Digitaal of analoog

Er zijn analoge en digitale keukenweegschalen te koop. Het voordeel van een goede digitale keukenweegschaal is dat je nauwkeuriger kunt aflezen wat het exacte gewicht is dan op een analoge keukenweegschaal. Het nadeel is dat er waarschijnlijk een batterij in moet die af en toe vervangen moet worden. Daarnaast heeft een digitale weegschaal als nadeel dat deze voor gebruikt aangezet moet worden. Ondanks deze nadelen is een professionele keukenweegschaal vaak de digitale variant, het is gewoon nauwkeuriger af te lezen.

Een voordeel van een analoge weegschaal is automatisch dat er geen batterij in hoeft en dat je deze niet aan hoeft te zetten. Een ander voordeel volgens velen is dat een analoge keukenweegschaal er mooier en stijlvoller uitziet dan een digitale versie, zeker zo een analoge oude retro keukenweegschaal spreekt veel mensen aan.

Tarra functie

Tarra is het verschil tussen bruto en het netto gewicht. Dit betekent in normale taal dat alleen de inhoud gewogen moet worden. Bij een weegschaal met tarrafunctie kun je dus eerst het bakje, het bord of andere verpakking erop zetten en de weegschaal op 0 instellen. Dit heeft als resultaat dat wanneer je de verpakking erop plaatst met inhoud erin, dat alleen het gewicht van de inhoud wordt weer gegeven.

Design van keukenweegschaal

Zeker wanneer de weegschaal in het zich staat is het leuk om een design keukenweegschaal neer te zetten. Keukenweegschalen zijn in principe in veel verschillende vormen en kleuren te koop. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi vormgegeven rode keukenweegschaal kopen. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar als de kleine weegschaal in het zicht staat, kan het geen kwaad een mooi vormgegeven uit te zoeken.

Formaat

Zeker wanneer je de keukenweegschaal in lade wilt opbergen is het prettig wanneer deze niet te groot is. Er zijn echt hele kleine mini keukenweegschalen te koop die niet dikke zijn dan iPad en toch heel goed werken. Je kunt hier dus rekening mee houden wanneer je voor jou de beste keukenweegschaal zoekt.

Maximale weegvermogen

Afhankelijk van wat je wilt wegen moet je rekening houden met het maximale gewicht dat de keukenweegschaal kan wegen. De meeste keukenweegschalen hebben een maximaal weegvermogen van 5kg. Als je regelmatig zwaardere dingen wilt afwegen, bijvoorbeeld een grote hoeveelheid rijst voor je grote rijstkoker, is het verstandig om een exemplaar te kopen die dat gewicht ook daadwerkelijk kan wegen.

Conclusie keukenweegschaal test

Er is een groot aanbod in goede keukenweegschalen. Eigenlijk wegen ze allemaal wel goed genoeg voor thuisgebruik. Er zijn echter een paar verschillen die de beter onderscheiden van de minder goede. Dit verschil zit em vooral in de bouwkwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de materialen die er gebruikt zijn om het weegschaaltje te fabriceren. Daarnaast is het nog zo dat je waarschijnlijk specifieke eisen stelt aan zo een weegschaal.

Zo kan het zijn dat je een bepaalde grootte zoekt voor de weegschaal omdat je graag groten bakjes wilt gebruiken om je af te wegen ingrediënten af te wegen. Of wellicht moet het vlak waarop je het oplegt recht zijn omdat er lange producten op wilt leggen. Wellicht wil je zware eenheden wegen, dan zal het maximale meetgewicht hoger moeten zijn.

Veelgestelde vragen

Wat kost een keukenweegschaal?

Keukenweegschalen zijn tegenwoordig erg goedkoop te vinden. Vanaf ongeveer €20 kun je een goed model kopen. De prijzen lopen op tot ongeveer €60.

Wat is de tarra functie op een keukenweegschaal?

Met een tarra functie kan je het nulpunt van de weegschaal instellen. Zo kun je er bijvoorbeeld een kom of schaal opzetten en er voor zorgen dat de weegschaal 0 aangeeft. Vervolgens kun je de te wegen ingrediënten in de kom of schaal doen en dan zal alleen het gewicht van de ingrediënten weergegeven worden op de weegschaal.

Hoe werkt een digitale keukenweegschaal?

Een digitale weegschaal werkt met sensoren die aan de onderkant van de weegschaal aanwezig zijn. Dit zijn zogenaamde druk sensoren. Deze sensoren geven de druk informatie af aan een chip die je in digitale weegschalen vindt. Deze chip geeft vervolgens het gewicht weer op de display van de digitale keukenweegschaal.

Plaats een reactie