Beste koffiemachine test 2020, volautomaat, voor thuis, met bonen en meer

Laatste update: 16 oktober 2020 Koffie & thee

Door een geavanceerde koffieautomaat in huis te halen wordt het mogelijk om gemakkelijk een heerlijke kop koffie te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een cappuccino, latte macchiato, gewoon een simpele kop koffie of een andere koffie en een goede koffiemachine maakt het. Ook andere opties zoals koffiesterkte, de grootte van je koffie, soms zelfs de temperatuur van je koffie, het is allemaal in te stellen met een moderne koffiemachine. Op deze pagina ontdek je wat de beste koffiemachine voor jouw wensen en eisen is.

Het vinden van de beste koop blijkt vaak niet eenvoudig te zijn, er zijn bijvoorbeeld veel meer opties om uit te kiezen dan bij een filter koffiezet apparaat. Koffiemachines zijn simpelweg uitgebreide apparaten met veel mogelijkheden., er is dus veel te kiezen en dat maakt het lastig.

Hier vind je gelukkig de gemakkelijk de beste keuzes. Onze experts hebben de beste koffiemachine voor jouw situatie gevonden zodat jij niet langer hoef te zoeken.

Productnaam Categorie Kopen
Beste voor thuis Philips EP5310/10 Beste voor thuis Koop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste volautomaat koffiemachine Jura Z6 Beste volautomaat koffiemachine Koop bij Coolblue
Beste koffiezetapparaat met bonen De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Beste koffiezetapparaat met bonen Koop bij Coolblue

Waar we op letten bij de koffiemachine test

Tijdens het testen van de verschillende koffiemachines, hebben we op een aantal factoren gelet. Het is zo dat we voor verschillende categorieën de beste koop kiezen. Daar moeten we dus op sommige punten op beoordelen. Maar er zijn ook algemene aandachtspunten die we bij elke categorie kunnen gebruiken.

Zo hebben we gelet op de kwaliteit van de koffie die de koffiemachines maken. We hebben gecheckt of de smaak zo is zoals die moet zijn en of de temperatuur in orde is. Ook checken we de bouwkwaliteit van de het product en daarmee ook direct de robuustheid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de machine gemakkelijk schoon te maken is. Ook hebben we bij alle machines gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding van de koffiemachines.

Daarnaast hebben we de ervaringen van mensen die het apparaat hebben meegewogen. Dit zijn uiteindelijk de koffiedrinkers die echt weten hoe het apparaat is.

Uitslag beste koffiemachine test

Al de koffiemachines de gewonnen hebben in hun categorie zijn allemaal goede apparaten. Koffiemachines zijn duur, deze dus ook. Maar dit zijn allemaal goede machines die heerlijke koffie maken en wanneer je het geld er voor over hebt zeker hun geld waard zijn.

1. Philips EP5310/10 - Beste voor thuis

Beste voor thuis Philips EP5310/10
 • Maalschijven in plaats van bladen
 • Verse koffie dankzij bonenmaler
 • Heeft weinig onderhoud nodig
 • Waterreservoir is relatief klein

De Philips EP5310/10 is een echt gezinsapparaat! Het model is betaalbaar, werkt volautomatisch en de prijs-/kwaliteitsverhouding is erg goed. Daarbij beschikt de Philips EP5310/10 over een groot aantal functies, die de mogelijkheid bieden om de lekkerste koffiesoorten te bereiden voor je gezinsleden. Doordat het beste koffieapparaat de mogelijkheid biedt om twee kopjes koffie per keer te zetten, hoef je daarbij nooit lang te wachten. De volautomaat bonenmaler zorgt dat de koffiebonen versgemalen worden bij het zetten van een nieuw kop koffie. Deze koffiemaler beschikt over een reservoir voor 250 gram koffiebonen. Zonder zo een volautomatische bonenmaler zal het nodig zijn om een goede koffiemolen aan te schaffen en te gebruiken.

Het waterreservoir van deze beste koffiemachine voor thuis heeft een inhoud van 1,8 liter. Met het handige stoompijpje aan de zijkant van deze beste koffiemachine is het mogelijk om verschillende koffiesoorten met opgeklopte melk te bereiden. Denk aan een heerlijke latte of een cappuccino! Vooraf stel je het volume, de sterkte en de temperatuur van de koffie handmatig in. Ideaal als je de koffie bijvoorbeeld direct wilt kunnen drinken en niet kunt wachten tot deze is afgekoeld.


2. Jura Z6 - Beste volautomaat koffiemachine

Beste volautomaat koffiemachine Jura Z6

 • Zeer professionele koffiemachine
 • Volautomatische bonenmaler
 • Kies uit 13 persoonlijke profielen
 • Geen warmhoudplaat voor kopjes

De Jura Z6 is een zeer professioneel volautomatisch koffiezetapparaat, welke in de kleuren zilver en zwart wordt aangeboden. Het model behoort tot de duurdere koffiemachines, maar maakt z’n prijs meer dan waar! Voor de echte koffieliefhebbers is dit een apparaat om je hart bij op te halen. Het model beschikt over een interne bonenmaler, die gekoppeld zit aan een bonenreservoir van 280 gram. Zo wordt voorkomen dat je deze wekelijks bij moet vullen. Doordat deze beste volautomaat koffiemachine gemaakt is van aluminium, heeft het model een luxe, buitengewoon stijlvolle uitstraling.

Het waterreservoir van deze beste koffiemachine heeft een inhoud van 2,4 liter. Hier kun je een groot aantal koppen koffie per keer mee zetten. Om je koppen koffie snel klaar te hebben, wordt het water verwarmd met een thermoblock. Dit is een sneller systeem, dan een koffiemachine met een boiler. Vanzelfsprekend is ook het zetten van een latte of cappuccino geen enkel probleem met deze beste volautomaat koffiemachine. Via een melkslang wordt het opgeklopte melk aan de koffie toegevoegd. Per keer kun je twee kopjes koffie bereiden.


3. De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB - Beste koffiezetapparaat met bonen

Beste koffiezetapparaat met bonen De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB

 • Heel eenvoudige werking
 • Verse koffie dankzij bonenmaler
 • Maalgraad zelf in te stellen
 • Los waterfilter is erg duur

Op zoek naar een professionele koffiemachine met bonenmaler? Wellicht sluit de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB in dat geval op je wensen aan! Velen zien dit apparaat als de beste koffiemachine met bonen, die een breed scala aan functies aanbiedt. De machine is voorzien van een bonenreservoir met een inhoud van 250 gram. Zo hoef je het bonenreservoir maar eens in de zoveel tijd bij te vullen. Daarbij is het model uitgevoerd met een waterreservoir, welke een inhoud van 1,8 liter heeft. Ideaal voor het zetten van een groot aantal koppen koffie achter elkaar!

Het beste koffiezetapparaat met bonen kan per keer twee kopjes tegelijkertijd zetten. Ook is het mogelijk om de koffiesterkte, het koffievolume en de watertemperatuur in te stellen. Voor het zetten van een cappuccino kun je gebruik maken van het stoompijpje. Hiermee schuim je de melk snel en eenvoudig op. Het uitneembare lekbakje voorkomt dat er koffie op je aanrecht terechtkomt en is daarbij heel makkelijk schoon te maken.


Zelf het juiste koffiezetapparaat kopen

Ook wanneer je zelf een koffiezetapparaat wilt kopen, kun je op de factoren uit dit artikel letten. De beste keuze koffiemachine kan voor iedere consument verschillen. Om die reden hebben we in dit artikel de beste koffiemachines uit verschillende categorieën op een rijtje gezet. Denk aan onder andere de beste goedkope koffiemachine, de koffiemachine met de beste prijs-kwaliteitverhouding, enzovoorts.

Voor de mensen die iets eenvoudigere oplossing zoeken is een goede percolator ook een goede optie om zeer smaakvolle koffie te zetten. Ook een filter koffiezetapparaat is naast een goede optie als je iets minder geld wilt uitgeven. Ook heb je nog het alom bekende concept Nespresso, voor deze welbekende cupjes zijn er verschillende zeer goede nespresso machines om het koffie zetten nog makkelijker te maken.

Volautomaat of zelf doen

Een van de factoren om op te letten bij het vinden van de beste koffiezetmachine, is de manier waarop je koffiebonen toe kunt voegen. Koffiebonen automatisch malen met het koffiezetapparaat kan bijvoorbeeld een groot voordeel zijn, wanneer je van verse koffiebonen wilt kunnen genieten. Niet iedere koffiezetapparaat is echter volautomatisch. Er zijn ook modellen waarbij je de koffiebonen vooraf met een handmatige of elektrische koffiemolen moet malen, om deze te kunnen gebruiken voor je kop verse koffie.

Welke soorten koffie

Naast het verschil tussen een volautomatische koffiemachine en een model waarbij je de bonen zelf moet malen, zijn er meer belangrijke factoren. Denk bijvoorbeeld ook aan de soorten koffie die je met de koffiemachine kunt zetten. Kies je voor een espresso machine, of wil je ook een cappuccino en latte met de beste koffiemachine kunnen produceren? Veel koffieliefhebbers vinden het prettig om gedurende de dag te kunnen variëren tussen verschillende koffiesoorten. Begin de dag bijvoorbeeld met een espresso of een filterkoffie en eindig met een lichtere cappuccino of latte!

Met of zonder melkopschuimer

Wanneer de beste koffiezetmachine de mogelijkheid biedt om een cappuccino en latte te zetten, dan is deze vaak voorzien van een melkopschuimer met melkreservoir. Zeker voor het zetten van een cappuccino is het prettig als er naast dit melkreservoir een melkopschuimer op het koffiezetapparaat zit.

Zodoende wordt voorkomen, dat je de melk vooraf handmatig op moet kloppen. Het fijne aan een melkreservoir ten opzichte van bijvoorbeeld cups voor melk, is dat je verse melk in je koffie kunt gebruiken. Als je liever de melk zelf opklopt raden we je aan te kijken naar de beste melkopschuimers uit onze test.

Thermoblock voor beste smaak

Bij de aanschaf van de beste koffiemachine heb je onder andere de keuze tussen een model met een thermoblock en modellen met een boiler. Vaak wordt aangeraden om voor een thermoblock te kiezen. Een thermoblock bevordert de smaak van de koppen koffie die je met de koffiemachine zet. Daarbij verwarmt het thermoblock de koffie sneller dan een boiler doet! Zo is je kop verse koffie eerder klaar, wat handig is als je bijvoorbeeld regelmatig voor grotere groepen koffie moet kunnen zetten.

Welke koffiemachine moet je nu kopen?

Wat de beste koffiemachine nu precies is natuurlijk lastig te zeggen. Het is afhankelijk van je wensen en van je wensen en eisen. In het algemeen durven we wel te zeggen dat je moet oppassen dat je niet teveel uitgeeft aan een koffiemachine. Er zijn best veel standaardmodellen die meer dan voldoen voor de gemiddelde koffiedrinker, de smaak is vooral afhankelijk van de bonen.

Kortom, uit dit artikel blijkt dat er verschillende factoren zijn om rekening mee te houden bij het vinden van de beste koop koffiemachine. Let onder andere op de aanwezigheid van een automatische koffiemolen, een melkopschuimer en een thermoblock. Ook de verschillende soorten koffie die je met de koffiemachine kunt zetten, kunnen van invloed zijn op de keuze die je maakt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een koffiemachine?

Een volautomatisch machine koop je vanaf ongeveer €300 en de prijzen lopen op tot wel voor €3200 voor een luxe Jura koffiemachine.

Wat is een volautomatische koffiemachine?

Een volautomatische koffiemachine is een machine die van koffiebonen een koffie maakt zonder dat iemand daar nog een actie voor hoeft te ondernemen. Het is dus een machine die koffiebonen maalt om vervolgens koffie ervan te maken.

Hoe lang gaat een koffiemachine mee?

De levensduur van koffiemachines die hierboven staan en andere volautomatische machines is gemiddeld 6 jaar.

Plaats een reactie