Beste koffiemachine test 2021, volautomaat, voor thuis, met bonen en meer

Laatste update: 2 juli 2021 Koffie & thee

Door een geavanceerde koffieautomaat in huis te halen wordt het mogelijk om gemakkelijk een heerlijke kop koffie te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een cappuccino, latte macchiato, gewoon een simpele kop koffie of een andere koffie en een goede koffiemachine maakt het. Ook andere opties zoals koffiesterkte, de grootte van je koffie, soms zelfs de temperatuur van je koffie, het is allemaal in te stellen met een moderne koffiemachine. Op deze pagina ontdek je wat de beste koffiemachine voor jouw wensen en eisen is.

Het vinden van de beste koop blijkt vaak niet eenvoudig te zijn, er zijn bijvoorbeeld veel meer opties om uit te kiezen dan bij een filter koffiezet apparaat. Koffiemachines zijn simpelweg uitgebreide apparaten met veel mogelijkheden., er is dus veel te kiezen en dat maakt het lastig.

Hier vind je gelukkig de gemakkelijk de beste keuzes. Onze experts hebben de beste koffiemachine voor jouw situatie gevonden zodat jij niet langer hoef te zoeken.

Waar we op letten bij de koffiemachine test

Tijdens het testen van de verschillende koffiemachines, hebben we op een aantal factoren gelet. Het is zo dat we voor verschillende categorieën de beste koop kiezen. Daar moeten we dus op sommige punten op beoordelen. Maar er zijn ook algemene aandachtspunten die we bij elke categorie kunnen gebruiken.

Zo hebben we gelet op de kwaliteit van de koffie die de koffiemachines maken. We hebben gecheckt of de smaak zo is zoals die moet zijn en of de temperatuur in orde is. Ook checken we de bouwkwaliteit van de het product en daarmee ook direct de robuustheid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de machine gemakkelijk schoon te maken is. Ook hebben we bij alle machines gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding van de koffiemachines.

Daarnaast hebben we de ervaringen van mensen die het apparaat hebben meegewogen. Dit zijn uiteindelijk de koffiedrinkers die echt weten hoe het apparaat is.

Uitslag beste koffiemachine test

Al de koffiemachines de gewonnen hebben in hun categorie zijn allemaal goede apparaten. Koffiemachines zijn duur, deze dus ook. Maar dit zijn allemaal goede machines die heerlijke koffie maken en wanneer je het geld er voor over hebt zeker hun geld waard zijn.

1. Philips EP5310/10 - Beste voor thuis

Beste voor thuis Philips EP5310/10
 • Maalschijven in plaats van bladen
 • Verse koffie dankzij bonenmaler
 • Heeft weinig onderhoud nodig
 • Waterreservoir is relatief klein

De Philips EP5310/10 is een echt gezinsapparaat! Het model is betaalbaar, werkt volautomatisch en de prijs-/kwaliteitsverhouding is erg goed. Daarbij beschikt de Philips EP5310/10 over een groot aantal functies, die de mogelijkheid bieden om de lekkerste koffiesoorten te bereiden voor je gezinsleden. Doordat het beste koffieapparaat de mogelijkheid biedt om twee kopjes koffie per keer te zetten, hoef je daarbij nooit lang te wachten. De volautomaat bonenmaler zorgt dat de koffiebonen versgemalen worden bij het zetten van een nieuw kop koffie. Deze koffiemaler beschikt over een reservoir voor 250 gram koffiebonen. Zonder zo een volautomatische bonenmaler zal het nodig zijn om een goede koffiemolen aan te schaffen en te gebruiken.

Het waterreservoir van deze beste koffiemachine voor thuis heeft een inhoud van 1,8 liter. Met het handige stoompijpje aan de zijkant van deze beste koffiemachine is het mogelijk om verschillende koffiesoorten met opgeklopte melk te bereiden. Denk aan een heerlijke latte of een cappuccino! Vooraf stel je het volume, de sterkte en de temperatuur van de koffie handmatig in. Ideaal als je de koffie bijvoorbeeld direct wilt kunnen drinken en niet kunt wachten tot deze is afgekoeld.


2. JURA WE8 Dark Inox (EA) - Beste volautomaat koffiemachine

Beste volautomaat koffiemachine JURA WE8 Dark Inox (EA)
 • Zeer professionele koffiemachine
 • Volautomatische bonenmaler
 • Kies uit 13 persoonlijke profielen
 • Geen warmhoudplaat voor kopjes

De JURA WE8 Dark Inox is een zeer professioneel volautomatisch koffiezetapparaat, welke in de kleuren zilver en zwart wordt aangeboden. Het model behoort tot de duurdere koffiemachines, maar maakt z’n prijs meer dan waar! Voor de echte koffieliefhebbers is dit een apparaat om je hart bij op te halen. Het model beschikt over een interne bonenmaler, die gekoppeld zit aan een bonenreservoir van 500 gram. Zo wordt voorkomen dat je deze wekelijks bij moet vullen. Doordat deze beste volautomaat koffiemachine gemaakt is van luxe kunsstof, heeft het model een luxe, buitengewoon stijlvolle uitstraling.

Het waterreservoir van deze beste koffiemachine heeft een inhoud van 3 liter. Hier kun je een groot aantal koppen koffie per keer mee zetten. Om je koppen koffie snel klaar te hebben, wordt het water verwarmd met een thermoblock. Dit is een sneller systeem, dan een koffiemachine met een boiler. Vanzelfsprekend is ook het zetten van een latte of cappuccino geen enkel probleem met deze beste volautomaat koffiemachine. Via een melkslang wordt het opgeklopte melk aan de koffie toegevoegd. Per keer kun je twee kopjes koffie bereiden.


3. De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB - Beste koffiezetapparaat met bonen

Beste koffiezetapparaat met bonen De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB
 • Heel eenvoudige werking
 • Verse koffie dankzij bonenmaler
 • Maalgraad zelf in te stellen
 • Los waterfilter is erg duur

Op zoek naar een professionele koffiemachine met bonenmaler? Wellicht sluit de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB in dat geval op je wensen aan! Velen zien dit apparaat als de beste koffiemachine met bonen, die een breed scala aan functies aanbiedt. De machine is voorzien van een bonenreservoir met een inhoud van 250 gram. Zo hoef je het bonenreservoir maar eens in de zoveel tijd bij te vullen. Daarbij is het model uitgevoerd met een waterreservoir, welke een inhoud van 1,8 liter heeft. Ideaal voor het zetten van een groot aantal koppen koffie achter elkaar!

Het beste koffiezetapparaat met bonen kan per keer twee kopjes tegelijkertijd zetten. Ook is het mogelijk om de koffiesterkte, het koffievolume en de watertemperatuur in te stellen. Voor het zetten van een cappuccino kun je gebruik maken van het stoompijpje. Hiermee schuim je de melk snel en eenvoudig op. Het uitneembare lekbakje voorkomt dat er koffie op je aanrecht terechtkomt en is daarbij heel makkelijk schoon te maken.


4. Siemens CT636LES6 iQ700 - Beste inbouw koffiemachine

Beste inbouw koffiemachine Siemens CT636LES6 iQ700
 • Alle elementen van de koffie zijn in te stellen
 • 19 Keuzeprogramma's
 • Geheugen voor keuzeprofielen
 • In te stellen en te bedienen vanaf telefoon door Home Connect app
 • Groot boonreservoir van 500 gram
 • Past niet in iedere keuken

De Siemens CT636LES6 iQ700 is een volautomatische inbouw koffiemachine met 19 programma’s die uitgerust is met het SensoFlow system, het CoffeeSensor system, het AutoMilkClean systeem, een volautomatische melkopschuimer heeft, een aanpasbare maalgraad en maalniveau heeft, verstelbaar waterniveau en temperatuurinstellingen en nog veel meer. Wij hebben de Siemens CT636LES6 iQ700 tot beste inbouw koffiemachine gekozen.

De Siemens CT636LES6 iQ700 is een inbouw koffie volautomaat met automatische melkopschuimer die Home Connect heeft. Via de Home Connect app kun je eenvoudig de koffieautomaat bedienen en heeft toegang tot de instellingen waar en wanneer u maar wilt. De koffieautomaat van Siemens heeft 19 voorgeprogrammeerde opties waaruit u op voorhand kunt kiezen. De bekende Espresso’s, Ristretto’s, Americano’s, Cappuccino’s, maar ook speciale koffies zoals een Australische Flat White, een Wiener Melange en een Colombiaanse Cortado. Met de one-touch functie heb je een: Ristretto, Espresso, Espresso Macchiato, Café Crème, Cappuccino, Latte Macchiato, Koffie verkeerd. Met nog een druk op de knop heb je altijd een double shot tot je beschikking in je koffie.

Maar stelt u liever uw eigen koffie samen, dan is de Siemens CT636LES6 iQ700 het perfecte apparaat. De koffiemachine kan namelijk de maalgraad en het maalniveau aanpassen aan de soort bonen die er gebruikt wordt. Dit kan handmatig ingesteld worden of automatisch door middel van het CoffeeSensor system, een intelligente maler die zich aan iedere boonsoort aanpast. Het SensoFlow systeem is een innovatief verwarmingssysteem die altijd de maximale aroma opname garandeert door de ideale, constante zettemperatuur. Tevens is de temperatuur van het water in te stellen. Dit is erg belangrijk om dat iedere boon een andere temperatuur nodig heeft om goed tot zijn recht te komen voor de juiste kop koffie. Daarbij kan de hoeveel water van de kop koffie ook aangepast worden. Een kop koffie helemaal aangepast naar uw wens. Het boonreservoir heeft een inhoud van 500 gram.

De koffieautomaat van Siemens heeft een groot afneembaar waterreservoir van wel 2,4 L. Zo heb je meer dan genoeg water voorhanden om de dag door te komen voordat het water reservoir bijgevuld moet worden. De volautomatische melkopschuimer zorgt voor heerlijke koffie/melk combinaties. Het AutoMilkClean systeem is een compleet automatische reiniging die na elke zetbeurt voor de dagelijkse reiniging van het melkreservoir zorgt. De melk kan vanuit het reservoir wat een inhoud van 0,5 L heeft of vanuit het melkpak opgenomen worden door de melkopschuimer. Bij het in en uitschakelen worden alle leidingen altijd volledig geleegd.

Door middel van het TFT kleurendisplay met interactief menu kan de koffieautomaat ingesteld worden. De koffieautomaat van Siemens heeft automatisch ontkalkingssysteem, een automatisch reinigingsmelksysteem, een uitneembare zetgroep en een antikalkfilter. Verder heeft de koffieautomaat een verstelbare koffie uitloop en verstelbare melkopschuimer. Dat is een handig voor Latte Macchiato’s, zo passen er zelfs glazen met een hoogte van 15 cm onder. Door zijn functionaliteit, veelzijdigheid en kwaliteit is de Siemens CT636LES6 iQ700 de beste inbouw koffiemachine op dit moment verkrijgbaar.


5. Illy Francis Francis - Illy koffiemachine

Illy koffiemachine Illy Francis Francis
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Warmhoudplaat bovenop koffiemachine
 • Koffie temperatuur + water hoeveelheid + sterkte is in te stellen
 • Retro design
 • Heeft geen zelfreinigingsfunctie

Met de Illy Francis Francis kun je de sterkte van je koffie instellen, heb je een instelbare temperatuurregelaar, een instelbare waterniveau regelaar, een stoomfunctie en melkopschuimer, een warmhoudplaat, een automatische uitschakelfunctie en 15 bar druk met 1050 W vermogen. Wij hebben de Illy Francis Francis tot beste Illy koffiemachine gekozen.

De Illy Francis Francis is een mooi retro design koffiemachine met melkopschuimer. De koffiemachine van Illy maakt gebruikt van cups en is uitgerust met 1050 W vermogen en heeft een druk van 15 bar om de beste smaak en aroma’s naar boven te brengen in de koffie. De sterkte van de koffie is in te stellen evenals de temperatuur en de hoeveelheid water. Zo kunt u uw kopje koffie helemaal aanpassen naar uw eigen smaak. De temperatuur is in stellen vanaf 20 graden tot en met 80 graden in stappen van 20. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 L. Dat is genoeg water om 8 Espresso’s of 4 Americano’s mee te zetten.

Met de Illy Francis Francis kun je allerlei verschillende koppen koffie maken zoals: Espresso’s, Ristretto’s, Americano’s etc. In de koffiemachine zit een automatische afslag. Deze stop automatisch als de juiste hoeveelheid water door de cup is gelopen. De koffiemachine van Illy heeft een melkopschuimer die ook als stoomfunctie fungeert. Met deze melkopschuimer kun je allerlei heerlijke combinaties maken met koffie en melk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Cappuccino, Latte Macchiato, Koffie verkeerd. De Illy Francis Francis beschikt ook over een warmhoudplaat om de koppen warm te houden voor gebruik.

Bovenop de Illy Francis Francis is een handig rek gemonteerd om kopjes te kunnen plaatsen. Zo heeft u de kopjes altijd binnen handbereik om lekker kopje koffie te zetten. Dat is ook de plek waar de warmhoudplaat van de Illy Francis Francis is geplaatst. Zo drinkt u uw espresso altijd op de juiste temperatuur. De Illy Francis Francis heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, komt met 2 jaar garantie en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Zelf het juiste koffiezetapparaat kopen

Ook wanneer je zelf een koffiezetapparaat wilt kopen, kun je op de factoren uit dit artikel letten. De beste keuze koffiemachine kan voor iedere consument verschillen. Om die reden hebben we in dit artikel de beste koffiemachines uit verschillende categorieën op een rijtje gezet. Denk aan onder andere de beste goedkope koffiemachine, de koffiemachine met de beste prijs-kwaliteitverhouding, enzovoorts.

Voor de mensen die iets eenvoudigere oplossing zoeken is een goede percolator ook een goede optie om zeer smaakvolle koffie te zetten. Ook een filter koffiezetapparaat is naast een goede optie als je iets minder geld wilt uitgeven. Ook heb je nog het alom bekende concept Nespresso, voor deze welbekende cupjes zijn er verschillende zeer goede nespresso machines om het koffie zetten nog makkelijker te maken.

Volautomaat of zelf doen

Een van de factoren om op te letten bij het vinden van de beste koffiezetmachine, is de manier waarop je koffiebonen toe kunt voegen. Koffiebonen automatisch malen met het koffiezetapparaat kan bijvoorbeeld een groot voordeel zijn, wanneer je van verse koffiebonen wilt kunnen genieten. Niet iedere koffiezetapparaat is echter volautomatisch. Er zijn ook modellen waarbij je de koffiebonen vooraf met een handmatige of elektrische koffiemolen moet malen, om deze te kunnen gebruiken voor je kop verse koffie.

Welke soorten koffie

Naast het verschil tussen een volautomatische koffiemachine en een model waarbij je de bonen zelf moet malen, zijn er meer belangrijke factoren. Denk bijvoorbeeld ook aan de soorten koffie die je met de koffiemachine kunt zetten. Kies je voor een espresso machine, of wil je ook een cappuccino en latte met de beste koffiemachine kunnen produceren? Veel koffieliefhebbers vinden het prettig om gedurende de dag te kunnen variëren tussen verschillende koffiesoorten. Begin de dag bijvoorbeeld met een espresso of een filterkoffie en eindig met een lichtere cappuccino of latte!

Met of zonder melkopschuimer

Wanneer de beste koffiezetmachine de mogelijkheid biedt om een cappuccino en latte te zetten, dan is deze vaak voorzien van een melkopschuimer met melkreservoir. Zeker voor het zetten van een cappuccino is het prettig als er naast dit melkreservoir een melkopschuimer op het koffiezetapparaat zit.

Zodoende wordt voorkomen, dat je de melk vooraf handmatig op moet kloppen. Het fijne aan een melkreservoir ten opzichte van bijvoorbeeld cups voor melk, is dat je verse melk in je koffie kunt gebruiken. Als je liever de melk zelf opklopt raden we je aan te kijken naar de beste melkopschuimers uit onze test.

Thermoblock voor beste smaak

Bij de aanschaf van de beste koffiemachine heb je onder andere de keuze tussen een model met een thermoblock en modellen met een boiler. Vaak wordt aangeraden om voor een thermoblock te kiezen. Een thermoblock bevordert de smaak van de koppen koffie die je met de koffiemachine zet. Daarbij verwarmt het thermoblock de koffie sneller dan een boiler doet! Zo is je kop verse koffie eerder klaar, wat handig is als je bijvoorbeeld regelmatig voor grotere groepen koffie moet kunnen zetten.

Welke koffiemachine moet je nu kopen?

Wat de beste koffiemachine nu precies is natuurlijk lastig te zeggen. Het is afhankelijk van je wensen en van je wensen en eisen. In het algemeen durven we wel te zeggen dat je moet oppassen dat je niet teveel uitgeeft aan een koffiemachine. Er zijn best veel standaardmodellen die meer dan voldoen voor de gemiddelde koffiedrinker, de smaak is vooral afhankelijk van de bonen.

Kortom, uit dit artikel blijkt dat er verschillende factoren zijn om rekening mee te houden bij het vinden van de beste koop koffiemachine. Let onder andere op de aanwezigheid van een automatische koffiemolen, een melkopschuimer en een thermoblock. Ook de verschillende soorten koffie die je met de koffiemachine kunt zetten, kunnen van invloed zijn op de keuze die je maakt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een koffiemachine?

Een volautomatisch machine koop je vanaf ongeveer €300 en de prijzen lopen op tot wel voor €3200 voor een luxe Jura koffiemachine.

Wat is een volautomatische koffiemachine?

Een volautomatische koffiemachine is een machine die van koffiebonen een koffie maakt zonder dat iemand daar nog een actie voor hoeft te ondernemen. Het is dus een machine die koffiebonen maalt om vervolgens koffie ervan te maken.

Hoe lang gaat een koffiemachine mee?

De levensduur van koffiemachines die hierboven staan en andere volautomatische machines is gemiddeld 6 jaar.

Plaats een reactie