Beste koffiemolen 2021, elektrische, handmatig, goedkope variant en meer

Laatste update: 8 maart 2021 Koffie & thee

Er is niets lekkerder dan een kop verse koffie in de ochtend! Door gebruik te maken van een koffiebonenmaler, wordt het zetten van verse koffie nog makkelijker. Het gebruik van de beste koffiemolen maakt dat de koffie verser wordt, dan bijvoorbeeld filterkoffie uit de winkel. Met de gemalen bonen kun je met een percolator of filter koffiezetapparaat heerlijke koffie maken.

Ook kun je met een koffiebonenmaler onder andere zelf bepalen, welk type koffiebonen je gebruikt. Bij de aanschaf van een koffiemolen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij helpen je zodoende graag op weg bij het vinden van de beste koop! Bij ons vind je eenvoudig wat de beste keuze is volgens onze expert voor bepaalde eisen die je hebt.

Waar we op gelet hebben

Bij de aanschaf van een koffiemolen zijn er verschillende factoren om op te letten. Voor deze test hebben we op meerdere punten de verschillende koffiemolens getest.

Enerzijds wil je verzekerd zijn van een snelle en krachtig apparaat, anderzijds moet de koffiemolen een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden! Je wilt immers niet te veel uitgeven aan een nieuw apparaat. Het doel van een koffiemolen is duidelijk: het moet koffiebonen binnen een korte tijd en zonder al te veel lawaai kunnen malen. Eenvoud staat hierbij zodoende voorop. Een koffiemolen met bijvoorbeeld tal van extra functies wordt vaak niet als de beste koffiemolen beschouwd door consumenten, het moet gewoon makkelijk, snel en goed werken.

Ook hebben we gelet op de duurzaamheid: tijdens het malen van koffiebonen is er het risico dat de onderdelen in de molen slijten, een goede koffiemolen is er één die lange tijd meegaat. De materialen die gebruikt zijn moeten dus sterk en robuust zijn.

Ook hebben we nog gekeken wat de huidige gebruikers van de verschillende koffiemolens vinden. We kiezen alleen producten voor deze lijst die goed beoordeeld worden door andere gebruikers. Ook hebben onze experts hun mening over de verschillende opties gegeven. Dit allemaal samen stelt ons in staat om de beste koop te kiezen.

Uitslag beste koffiemolen test

1. Graef CM800 - Elektrische koffiemolen

Elektrische koffiemolen Graef CM800
 • Groot aantal maalstanden
 • Stijlvolle, moderne vormgeving
 • Beschikt over maalschijven in plaats van bladen
 • Gemalen koffie valt er makkelijk naast

Door voor de Graef CM800 te kiezen, haal je de beste elektrische koffiemolen van dit moment in huis. Niet alleen biedt dit model je een grote mate van comfort tijdens het bereiden van de koffie. Ook heeft deze Graef CM800 een bijzonder strakke vormgeving! Hiermee kan de beste elektrische koffiemolen een heuse eyecatcher in de inrichting van je keuken vormen. Het model is voorzien van een groot bonenreservoir, welke plek biedt aan 350 gram bonen. Zo voorkom je, dat het bonenreservoir voortdurend moet worden bijgevuld na het gebruik van de beste koffiemolen.

Een ander belangrijk voordeel aan de Graef CM800 is de mogelijkheid om te kiezen tussen 40 verschillende maalstanden. Dit maakt het mogelijk om een andere maalgraad te gebruiken voor een espresso, dan voor het zetten van filterkoffie. Het model is voorzien van maalschijven, wat voorkomt dat de aroma’s van de koffiebonen verloren gaan bij het gebruik van de koffiemolen. Als nadeel kan worden opgemerkt dat het model geen opvangbak heeft voor de gemalen koffie.


2. Bosch TSM6A011W - Beste goedkope koffiemolen

Beste goedkope koffiemolen Bosch TSM6A011W
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Heel eenvoudig in z’n gebruik
 • Licht van gewicht
 • Maalbladen in plaats van schijven
 • Zeer beperkt aantal maalstanden

De Bosch TSM6A011W wordt vaak omschreven als de beste goedkope koffiemolen. Ideaal voor mensen met een wat kleiner budget, of voormensen die de beste koffiemolen enkel gebruiken voor het malen van filterkoffie. In dit geval is het niet noodzakelijk om voor een duur model koffiemolen te kiezen. Ondanks het feit dat de Bosch TSM6A011W bijzonder goedkoop is, biedt het model een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding! Het model is voorzien van een bonenreservoir van 75 gram, wat in vergelijking met andere koffiemolens relatief klein is.

Het model biedt daarbij slechts een maalstand, waarbij gebruik gemaakt wordt van maalbladen voor het malen van de koffiebonen. Een nadeel aan deze maalbladen kan zijn dat een deel van de aroma’s van de koffiebonen verloren gaat. Daarbij is het met dit model lastiger om koffiebonen specifiek voor een bepaalde koffiesoort te malen. Denk aan het verschil tussen een espresso en filterkoffie. Desalniettemin is deze beste goedkope koffiemolen een fijne toevoeging aan je keukenapparatuur!


3. GEFU Koffiemolen Lorenzo - Handmatige koffiemolen

Handmatige koffiemolen GEFU Koffiemolen Lorenzo
 • Draaikruk is los te halen
 • Nostalgisch vormgegeven koffiemolen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Beperkt aantal kopjes koffie per keer

Geniet dagelijks van een kopje verse koffie, door gebruik te maken van deze GEFU Koffiemolen in het model Lorenzo! Velen zien deze GEFU Koffiemolen Lorenzo als de beste handmatige koffiemolen. Niet alleen zorgt de koffiemolen voor een heerlijke koffie, ook heeft de beste koffiemolen een nostalgische uitstraling. In plaats van het elektrisch laten malen van de koffiebonen, dien je de bonen te malen door aan de hendel van deze koffiemolen te draaien. De gemalen koffie komt in een handig reservoir aan de onderzijde terecht. Zo kun je de gemalen koffie rechtstreeks in je koffiezetapparaat stoppen.

Het model is voorzien van een keramisch maalwerk, wat voorkomt dat de aroma’s van de koffiebonen verloren gaan. Een ander belangrijk voordeel van deze beste handmatige koffiemolen, is het feit dat het model van 11 maalstanden voorzien is. Zo kun je voor ieder type koffie op een andere stand malen. Bij filterkoffie kunnen de bonen grover gemalen worden, dan bij een krachtige espresso. Met het reservoir aan de onderzijde kunnen maximaal vier kopjes per keer gezet worden.


4. Bodum Bistro Elektrische Koffiemolen - Bodum koffiemolen

Bodum koffiemolen Bodum Bistro Elektrische Koffiemolen
 • Compact en functioneel
 • Aanpasbaar maalniveau
 • Design
 • Klein bonenreservoir

Met de Bodum elektrische koffiemolen heb je altijd vers gemalen koffie wanneer jij wilt. De koffiemolen van Bodum heeft een mooi design, een bonenreservoir van 60 gram, 150 watt vermogen, een sterk en duurzaam roestvrijstaal mes, een maal niveau dat aanpasbaar is en een koordopslagruimte. Wij hebben de Bodum Bistro Elektrische Koffiemolen tot beste Bodum koffiemolen gekozen.

De Bodum Bistro Elektrische Koffiemolen is een compacte, mooie, functionele koffiemolen die door zijn formaat weinig opbergruimte verreist en daardoor ook handig mee te nemen is naar de camping bijvoorbeeld. De Bistro-koffiemolen maalt snel en efficiënt, en kan alle soorten kleine en grote koffiebonen malen. De koffiemalen heeft een eenvoudige bediening. Door simpelweg op de knop te drukken maakt de roestvrijstalen snijmes pulserende bewegingen om de koffiebonen te malen.

Het maalniveau van de koffiemalen is aan te passen. Door het maalniveau aan te passen kan je zelf bepalen hoe snel de bonen worden gemaald. Daardoor kan je ook bepalen hoe fijn de bonen gemaald moeten worden en zo je gewenste koffie helemaal zelf samen stellen. De knopbediening werkt constant bij het ingedrukt houden van de knop of pulserend bij herhaaldelijk indrukken van de knop. De koffiemolen heeft een doorzichtige deksel om zicht te houden op de koffie tijdens het malen. De koffiemolen heeft een snoer van 80 cm en een handige opbergruimte voor het snoer. Het wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Aankooptips voor koffiemolen

Onderstaand vind je verschillende praktische aankooptips voor het kopen van de voor jouw beste koffiemolen. Het kopen ervan doe je tegenwoordig heel snel online! Op internet is het aanbod aan koffiemolens erg groot, waardoor je sneller een koffiemolen vindt die op je wensen aansluit.

Laten we beginnen met het maalstanden van de beste koffiemolen. Wil je bijvoorbeeld een bijzonder fijngemalen koffie, of mogen de koffiebonen wat grover gemalen worden?

Maalstanden

De betere koffiemolens bieden over het algemeen verschillende maalstanden aan. Zo kun je kiezen tussen fijn of grof gemalen koffie en alles er tussenin. Hoe fijner de koffiebonen gemalen worden des te duidelijker de smaak van de koffie doordringt in je kopje.

Het is afhankelijk van het type koffie wat je drinkt, hoe fijn of grof de koffiemolen bonen moet malen. Bij een kopje filterkoffie kunnen de bonen bijvoorbeeld grof gemalen worden. In het geval van onder andere een espresso of een Turkse koffie is het verstandiger om voor zeer fijn gemalen koffie te kiezen. Op internet vind je precies welke maalstand het meest geschikt is voor de koffie die je wilt zetten met de beste koffiemolen!

Bonenreservoir grootte

Naast de verschillende maalstanden die door de beste koffiemolens worden aangeboden, wil je voldoende bonen aan het bonenreservoir kunnen toevoegen. Het is immers erg vervelend, als het bonenreservoir elke dag moet worden bijgevuld. De grootte van het bonenreservoir is ook van invloed op de uitstraling, een groot reservoir kan het lomp maken. Een te groot bonenreservoir zal bijvoorbeeld ook niet prettig zijn, omdat het te veel ruimte op je keukenblad inneemt. De kleinste modellen koffiemolen hebben vaak een bonenreservoir met een grootte van 75 of 80 gram. Bij grotere modellen kan de inhoud hiervan oplopen tot 350 tot zelfs 450 gram.

Werking van de koffiemolen

Aansluitend op de grootte van het bonenreservoir, kun je kijken naar de werking van de koffiemolen. Vaak staat aangegeven dat er een x aantal kopjes koffie per keer gezet kunnen worden met de gemalen koffie die uit de koffiemolen komt. Zeker wanneer je regelmatig koffiezet voor een groter gezelschap, is het fijn als je direct meerdere koppen koffie kunt zetten.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld een voorraad gemalen koffie aan te leggen. Zo hoef je de koffiemolen niet dagelijks te gebruiken.  Het is natuurlijk wel zo dat de versgemalen koffie het lekkerst is, dus dit is eigenlijk niet de beste oplossing voor de echte liefhebber.

Maalmethode

Een vierde aspect om naar te kijken bij het vergelijken van de beste koffiemolens, is de maalmethode die gebruikt wordt. Bij de maalmethode wordt bijvoorbeeld gekozen tussen messen en keramische schrijven. Een belangrijk verschil is dat maalbladen de koffiebonen onder andere stuk slaan.

Bij maalschijven worden de koffiebonen daarentegen geplet, waardoor de kans op het verlies van aroma’s minder groot is. Veel koffieliefhebbers geven zodoende de voorkeur aan een model met maalschijven in plaats van maalbladen.

Welke koffie wil je drinken?

Eerder in dit artikel werd al beschreven wat de invloed van maalstanden kan zijn op de koffie die je wilt drinken. Bij filterkoffie zal een andere maalstand gebruikt moeten worden, dan bij het drinken van een espresso. Wanneer je geregeld verschillende soorten koffie drinkt, is het raadzaam om voor een groot aantal maalstanden te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld variëren in de mate waarin de bonen fijn of grof gemalen worden. Mocht je de beste koffiemolen enkel gebruiken voor het zetten van filterkoffie, dan zijn 1-3 maalstanden vaak al voldoende.

Als je cappuccino wilt maken zul je ook nog een melkopschuimer nodig hebben. Wij hebben ook een aparte pagina op Chefcheck waar je de beste melkopschuimer kunt vinden. Met de opgeklopte melk uit zo een melkopschuimer en verse bonen koffie maak je werkelijk de lekkerste cappuccino.

Automatische koffiemolen in koffiemachine

Wat nog gemakkelijker werkt dan een koffiemolen is een koffiezetapparaat met een geïntegreerde bonenmaler. Zo een machine maalt de exact benodigde hoeveelheden bonen voor het kopje koffie dat jij wilt zetten. Veel koffiemachines hebben zo een ingebouwde koffiemolen, voor goede koffiemachines kijk je op onze pagina met beste koffiemachines. Je dient er wel rekening mee te houden dat bij koffiemachines minder invloed op de smaak hebt dan wanneer je de bonen zelf maalt en vervolgens zelf de koffie zet met een percolator, pistool koffiemachine of filter.

Goedkope merken koffiemolens

Er zijn ook verschillende winkels die hun eigen huismerk koffiemolen verkopen. Dit zijn bijvoorbeeld de Blokker en Hema. Dit zijn over het algemeen ook prima producten voor diegene die niet heel vaak een koffie grinder hoeven te gebruiken. Deze huismerk apparaatjes zijn namelijk wel iets minder duurzaam dan de opties die je hierboven vindt.

Conclusie beste koffiemolen

Kortom, in dit artikel zijn verschillende factoren besproken voor het vinden van een geschikte koffiemolen. Let bij een koffiemolen kopen onder andere op het aantal maalstanden, de grootte van het koffiebonenreservoir en het aantal kopjes wat je met de koffiemolen kunt zetten. Op deze manier kom je vanzelf uit bij de beste koop!

Je kunt natuurlijk ook simpelweg kiezen voor 1 de opties die je hierboven ziet staan. Dan weet je zeker dat je een goede koop doet en dat je de heerlijkste koffie drinkt van versgemalen bonen.

Plaats een reactie