Beste kokend water kraan test 2021 plus goedkope variant en Selsiuz model

Laatste update: 15 juli 2021 Elektrische keukenapparaten

Direct kokend heet water uit de kraan, dat is natuurlijk ideaal wanneer je snel heet water tot je beschikking wilt hebben. Je hoeft nooit meer te wachten op de waterkoker die het water aan het koken is. Daarnaast scheelt het ook weer ruimte op je aanrechtblad als je dat apparaat niet nodig hebt om water te koken. Een goede kokend waterkraan is dus echt een hele fijne aanvulling voor je keuken.

Vroeger was er eigenlijk alleen hert merk Quooker dat dergelijke kranen maakte. Maar tegenwoordig zijn er veel meer merken die een kraan waar kokend water uitkomt hebben ontwikkeld. Het is daarom lastig om de beste kokend water kraan te vinden voor jouw eisen en wensen. Op deze pagina ontdek je wat welke kokend water kraan de beste koop voor jouw is.

Productnaam Categorie Kopen
beste kokend water kraan algemeenQuooker Flex – Chroom – COMBI+ Reservoir – 3 in 1Beste kokend water kraan algemeen Bekijk product op Bol.com
goedkope kokend water kraanHOWAT 3 in 1 kokend water kraan incl. boiler RVSGoedkope kokend water kraan Bekijk product op Bol.com
beste selsiuz kraanSelsiuz Haaks Inox (RVS) met Combi boilerSelsiuz kraan Bekijk product op Bol.com

Beste kokend water kraan 2021

Omdat een kokend water kraan een gecompliceerder apparaat is dan veel andere producten op deze website, zoals bijvoorbeeld een kurkentrekker, is het vinden van de beste koop nog best een uitdaging. Ook omdat de kosten van een kookkraan redelijk hoog zijn is het maken van de juiste keuze belangrijk.

Afhankelijk van de categorie van de kraan hebben we op verschillende punten gelet tijdens de test. Maar er zijn natuurlijk ook belangrijke aandachtspunten die voor alle kokend water kranen gelden. Zo hebben we bij alle kranen gelet op de volgende punten:

 • Energieverbruik: kokend water kranen werken met een boiler. Dit is een reservoir waarin water wordt bewaard dat altijd op het kookpunt is. Voor het verwarmen en warm houden van dit water is er elektriciteit nodig. Des te beter het ontwerp van de boiler is, des te lager het energieverbruik is. Een goede kokend water kraan gebruikt in onze ogen niet bijzonder veel energie.
 • Prijs kwaliteits-verhouding: omdat deze kranen allemaal een hoog prijskaartje hebben is dit punt extra belangrijk. Als je honderden euro’s uitgeeft (want dat kost een kokend water kraan), dan wil je zeker weten dat het product dat je koopt goed werkt. We hebben tijdens het testen gekeken naar de duurzaamheid, gebruiksgemak, kwaliteit van de gekozen materialen en het benodigde onderhoud.

1. Quooker Flex – Chroom – COMBI+ Reservoir – 3 in 1 - Beste kokend water kraan algemeen

beste kokend water kraan algemeen
 • Top kwaliteit
 • Kraan is 270° draaibaar
 • Uittrekslang met warm en koud water
 • 7 Liter boiler voorraad

  Met de Quooker Flex beschik je over een kraanuitloop die 270° draaibaar is, een uittrekbare uitloop heeft, een reservoir van 7 L, een dubbelwandige uitloop voor bescherming en een dubbele druk-draai knop veiligheid voor kinderen. Wij hebben de Quooker Flex gekozen tot beste kokend kraan algemeen.

  De Quooker kookkranen zijn uit onze ervaringen de beste kokend water kranen op dit moment. De Quooker Flex is een C-vormige kraan die een kraanuitloop heeft die 270° draaibaar is en een hoogte uitloop heeft 41 cm. Je beschikt ten alle tijden over 7 L kokend water dankzij de grote ruime boiler. Wat deze kraan bijzonderder maakt dan andere Quooker kranen is dat hij een kokend water kraan en mengkraan in 1 is voorzien van een uitrekbare uitloop.

  Met de uittrekbare uitloop heb je altijd warm en koud water tot je beschikking. De kraan is voorzien van een veiligheid dat er nooit kokend water uit de kraan komt als de uitloop uitgetrokken is wat de kraan erg veilig in gebruik maakt. Verder is de kraan voorzien van druk-draai systeem als ingebouwde veiligheid dat kinderen niet zomaar het kokend water kunnen activeren. De kraan is tevens voorzien van een dubbelwandige uitloop zodat hij altijd vast te pakken en te verplaatsen is zonder kans op verbrandingen.

  Het mooie van deze kokend water kraan is dat het systeem uit te breiden is. De Quooker is namelijk te combineren met de CUBE. Koop je de CUBE erbij dan kan geeft de Quooker Flex je ook bruisend en gefilterd water. De Quooker Flex beschikt over 2200 watt vermogen, wordt geleverd inclusief boiler en komt met 2 jaar garantie.


  2. HOWAT 3 in 1 kokend water kraan incl. boiler RVS - Goedkope kokend water kraan

  goedkope kokend water kraan
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • 180º uitloop rotatie
  • Snelle vultijd - 8 min
  • Wordt geleverd met UF filter
  • Opwarmen maakt geluid

  De HOWAT 3 in 1 is een kokend water kraan die direct 2,4 L kokend water levert, die beschikt over 180º uitloop rotatie, een veilig kinderslot heeft, een extra isolatiewand als bescherming, binnen 8 min weer gevuld is en een goed prijs/kwaliteit verhouding heeft. Daarom hebben wij de HOWAT 3 in 1 tot beste goedkope kokend water kraan gekozen.

  De HOWAT 3 in 1 is een geïsoleerde kokend water kraan die thuis zelf eenvoudig te installeren is. De kraan beschikt over een extra isolatiewand zodat je de kraan altijd kunt vastpakken en verplaatsen zonder zorgen over verbranding. De kraan heeft een U-vormige uitloop van 34 cm lang die 180º draaibaar is en heeft 2 handvaten. De HOWAT 3 in 1 heeft een veiligsheidspaneel die ingedrukt dient te worden als er kokend water gebruikt wilt worden. Zo blijft het veilig voor kinderen en is er geen mogelijkheid dat die zich kunnen verbranden.

  De boiler heeft een opslagcapaciteit 2,4 L en een capaciteit van 60 kopjes per uur. De vultijd van de boiler mocht hij helemaal leeg zijn is maar 8 min. Zo hoef je nooit lang te wachten op kokend water. De kraan van HOWAT wordt geleverd met een UF filter die ervoor zorgt dat kalkresten en ionen uit het water worden gefilterd. Het voordeel is dat het water zachter smaakt en tevens dat de boiler langer mee gaat. De UF water filter pro filtert 2000 L wat neerkomt op 6 maanden. Daarna dient deze vervangen te worden.

  De HOWAT 3 in 1 is een goede kwaliteit kokend water kraan voor een lage prijs! Hij beschikt over 1500 watt vermogen en wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  3. Selsiuz Haaks Inox (RVS) met Combi boiler - Selsiuz kraan

  beste selsiuz kraan
  • Energielabel A boiler
  • Grote watervoorraad
  • Goede kinderbeveiliging
  • Hoogte uitloop kan voor sommige keukens te laag zijn

  Met de Selsiuz Haaks Inox beschik je direct over 3,7 L kokend water met daarnaast 8 L water op 55 graden. De kraan heeft een energielabel A, een beveiligingssysteem voor kinderen en een safe touch tegen verbranding. Wij hebben de Selsiuz Haaks Inox gekozen tot beste Selsiuz Kraan.

  De kraan heeft een U-vormige uitloopt en wisselt direct van koud naar kokend water en andersom. Uit onze ervaringen is gebleken dat je geen last hebt van opwarmtijd en dat de safe touch op de kraan goed werkt. De safe touch beschermt je handen tegen verbranding bij het pakken van de kraan door de dubbelwandige uitloop. Er zit tevens een perlator op de kraan zorgt voor een rustige straal waardoor je geen last hebt van spetters van kokend water of koud water. De hoogte van de uitloop van de kraan is 22,9 cm.

  De Selsiuz kraan wordt geleverd met een combi boiler die door zijn goede isolatie erg zuinig is en een energielabel A heeft. Met de boiler beschikt altijd direct over 3,7 L kokend water en 8 L water op 55 graden Celsius. Binnen 18 minuten is boiler weer helemaal gevuld na gebruik. De Selsiuz kraan is uitgerust met een druk-draai bedieningsknop. Deze knop is een ingebouwde veiligheid voor kinderen. Uit de reviews is naar voren gekomen dat ingebouwde beveiliging goed werkt en kinderen niet zomaar het kokend water kunnen activeren. De Selsiuz kraan wordt geleverd met 3 jaar garantie.


  Koopgids: zelf de beste kokend water kraan vinden

  Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw ideale kokend water kraan er niet bij staat in de lijst hierboven. Het is dan zaak dat je zelf op zoek gaat naar een kokend water kraan die goed aansluit bij jouw wensen en eisen. Met de onderstaande koopgids kom je vanzelf uit bij de beste koop voor jou. Onze keuken experts zorgen ervoor dat jij niks vergeet af te wegen tijdens je zoektoch naar een goede kraan waar kokend water uitkomt.

  Alleen kokend water of ook bruisend water?

  Er bestaan ook kokend water kranen waar je naast heet water ook bruisend water uit kun tappen. Als je een kraan zoekt die zowel kokend water als bruisen water afgeeft moet je daar speciaal op letten. Standaard zijn de meeste kranen niet uitgerust met de mogelijkheid voor het toevoegen van koolzuur aan het water. We hebben voor deze test ook de bruisend water optie bekeken en wij vinden dat toch wel prettig, spa rood zo direct uit je kraan.

  Ingebouwd filter gewenst?

  Sommige kokend water kranen hebben standaard mogelijkheid een waterfilter, of de mogelijkheid om zo een filter toe te voegen. Zo een filter zorgt ervoor dat je water “zachter” wordt. In de praktijk betekent dit dat het kalk uit je water wordt gefilterd. Of je dit wel of niet wilt is een persoonlijke keuze. Mocht je een waterfilter bij je kraan willen is het wel zaak dat je controleert wat de kosten voor zo een nieuwe filter zijn. Zo een filter moet namelijk regelmatig vervangen worden (meestal 1 keer per jaar).

  Afhankelijk van de prijs van een nieuw filter kunnen de kosten flink oplopen. De verschillende fabrikanten hanteren namelijk verschillende prijzen voor zo een filter. Het is verstandig om naar deze kosten te kijken als je een kraan wilt kopen met zo een filter.

  Grootte van het reservoir

  Bij deze kranen is altijd een reservoir nodig. Dit reservoir is verantwoordelijk voor de opslag van kokend hete water. In het reservoir vind je ook het verwarmingselement dat het water tot de gewenste temperatuur brengt. Afhankelijk van hoe vaak je heet water nodig hebt moet je een reservoir kopen met de juist inhoud. Bij de meeste merken kokend heet water kranen kun je de grootte van het reservoir kiezen. Let op: een groter reservoir betekent eigenlijk ook altijd een hogere prijs.

  Nu is het natuurlijk handig om te weten welke inhoud je nodig hebt voor jouw situatie. Het is lastig te zeggen om een richtlijn daarin te geven aangezien ieder huishouden weer anders omgaat met heet water. Wel kunnen we gemiddelde geven: voor een huishouden van 2 personen is 3 liter in de meeste gevallen voldoende. Voor een huishouden van 4 is een reservoir van 6 liter of meer de norm. Wanneer je echt vaak en veel heet water tegelijk wilt, bijvoorbeeld voor in de pan, kun je het beste voor een groter reservoir kiezen. Bij twijfel adviseren we eigenlijk om sowieso voor een groot reservoir te gaan, zoveel verschillen die prijzen niet.

  Design

  Een kraan is natuurlijk altijd in het zicht, het is daarom belangrijk dat het design goed aansluit bij de rest van je keuken. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende designs verkrijgbaar dat er altijd wel een design is dat bij jouw smaak past. Ook omdat het een relatief nieuw product is dat steeds verder ontwikkeld wordt komen er nog steeds nieuwe design en nieuwe kleuren in het assortiment.

  Voorbereidingen voor kokend water kraan

  Er is een stroompunt nodig voor het aansluiten van deze kranen. Dit elektrapunt wordt gebruikt voor het verwarmingselement in het reservoir. Het liefst sluit je de kokend waterkraan aan op een aparte groep, zo een kraan heeft al meestal een vermogen van 2200 watt namelijk. Als het op een groep komt met andere elektrische apparatuur is het handig om dat te doen op een groep waar geen apparaten op aangesloten zijn die ook veel vermogen vragen.

  Daarnaast is het zaak dat de kraan zelf op/in het aanrecht past. Als er al een mengkraan in de keuken aanwezig is, dan past een goede kokend water kraan hoogstwaarschijnlijk in het bestaande gat. Mocht het huidige gat te groot zijn, dan kun je altijd een rozet gebruiken om het mooi af te werken.

  Conclusie beste kokend water kraan

  Een goede kokend water kraan is echt een aanwinst als je wat extra luxe wilt in je keuken. Het gemak van kokend water uit de kraan betekent dat je niet meer hoeft te wachten tot de waterkoker klaar is, je kunt altijd direct een kop thee maken. Ook is het ideaal als je snel water in je pannen aan de kook wilt hebben voor het koken op je kookplaat.

  Het kiezen van de juiste kraan is natuurlijk wel belangrijk. De prijs voor alle uitvoeringen is hoog te noemen en je gebruikt het natuurlijk dagelijks. Je wilt dus simpelweg dat het apparaat goed van kwaliteit is en lang meegaat. Met een keuze van 1 van de beste geteste kranen die je hierboven ziet is dat allemaal in orde. Je kunt zelf ook op zoek gaan naar de beste koop als je de bovenstaande aandachtspunten van onze koopgids volgen.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een kokend water kraan?

  In het keukenkastje onder de daadwerkelijk kraan is een reservoir ingebouwd. Dit reservoir heeft 2 functies, ten eerste zorgt het ervoor dat het water een hoge temperatuur krijgt, tegen het kookpunt. Dit verwarmen wordt gedaan door een verwarmingselement dat in het reservoir zit, het is als het ware een grote waterkoker. Daarnaast heeft dit reservoir als functie om het water warm te houden, het is dus goed geïsoleerd. Het verwarmen van water gebeurt via elektriciteit, er is dus een stopcontact nodig voor het gebruiken van een goede kokend water kraan.

  Wat kost een kokend water kraan?

  Afhankelijk van het merk kost een kokend water kraan ongeveer tussen de €480 en €1500. Vooral het merk heeft een grote invloed op de prijs. Zo is een Quooker het bekendste en ook duurste gangbare merk.

  Hoe veilig zijn kranen waar kokend water uitkomt?

  Al deze kranen hebben verschillende soorten beveiligingen. Zo hebben alle kranen een kinderslot waardoor het niet mogelijk is om zomaar kokend water te tappen uit de mengkraan. Daarnaast hebben de meeste de meeste kranen ook een dubbele behuizing zodat je je ook niet aan de buitenkant van de kraan kunt branden als er kokend water doorheen loopt.

  Plaats een reactie