Beste mandoline test 2024, Japanse, Westmark, Oxo en meer

Laatste update: 11 september 2023

Met een mandoline snijder wordt het snijden van ingrediënten echt een heel stuk efficiënter. Niet alleen gaat het stukken sneller dan met een keukenmes of dunschiller, maar ook worden bijvoorbeeld reepjes en plakjes allemaal precies even dik waardoor er geen verschil in garingstijd is in de gesneden ingrediënten. Ook het maken van juliene van bijvoorbeeld wortel en andere soorten groente is dit keukengerei uitermate geschikt. Het wordt daarom ook wel wel een mandoline rasp of groentesnijder genoemd. Omdat er zo veel verschillende uitvoeringen te koop zijn vind je op deze pagina alleen maar de beste mandoline, zo wordt jou zoektocht een stuk makkelijker.

In de verschillende categorieën hebben we simpelweg gezocht naar de beste mandoline. Op deze manier hoef jij niet meer eindeloos op zoek te gaan naar jouw perfect geschikte snijhulp voor in de keuken. We hebben bekeken welke verschillende eisen mensen aan een goede mandoline hebben en heb daar onderscheid in gemaakt. Je vindt dus verschillende categorieën waarbij wij de beste mandoline hebben gevonden.

Als eerste vind je een kort overzicht van de beste koop van de verschillende categorieën. Verder op de pagina vind je bij elk product een utigebreide uitleg waarin je leest waarom we juist die specifieke mandoline gekozen hebben als beste koop in die betreffende categorie.

Product Categorie Prijs
Beste Benriner mandoline algemeenBenriner Mandoline 64 mm JapansBeste mandoline algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Oxo mandolineOXO Good Grips HandmandolineOxo mandoline
beste Japanse mandolineBenriner Mandoline 95 mm JapansBeste Japanse mandoline

Beste mandoline 2024 test uitslag

Dan is het nu tijd om de uitgebreide uitslag van onze mandoline test kenbaar te maken. Voor deze keuzes hebben we op verschillende punten gelet. Ook al zijn het verschillende categorieën, er zijn overeenkomstige aandachtspunten die voor alle categorieën gelden. De testpunten die belangrijk zijn in onze test voor alle categorieën zijn:

 • Stabiliteit: bij een mandoline is het belangrijk dat deze stabiel op het aanrecht staat wanneer je deze gebruikt. Dit is niet alleen lekkerder werken maar ook belangrijk voor de veiligheid voor de gebruiker. Daarnaast zal je een mandoline vooral gebruiken wanneer je veel te snijden hebt, niks is dan zo irritant dan wanneer je mandoline steeds weg glijdt of omklapt.
 • Duurzaamheid: omdat een mandoline vaak intensief gebruikt wordt, is de kans op slijtage groot. We zoeken daarom producten uit die gemaakt zijn voor veelvuldig gebruik zonder dat de mandoline zichtbaar minder goed wordt.
 • Kwaliteit van de messen: de belangrijkste taak is natuurlijk het snijden van verschillende ingrediënten. Hiervoor zijn messen nodig. Deze messen moet scherp zijn en bovendien scherp blijven. Onze experts weten genoeg van messen om te zien of de kwaliteit hoogwaardig is.
 • Mening van consumenten: al de beste mandolines uit onze lijst hebben verschillende goede reviews. Op deze manier weten we ook dat gebruikers uiteindelijk erg blij zijn met hun keuze voor een bepaalde mandoline. Dit is natuurlijk eigenlijk de beste test die je kunt uitvoeren :).

Daarnaast hebben we natuurlijk gelet op de eigenschappen uit de specifieke categorie. Dan is het nu tijd voor de lijst met de beste mandolines voor in de keuken met een uitgebreide beschrijving.

1. Beste mandoline algemeen - Benriner Mandoline 64 mm Japans

Beste Benriner mandoline algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Met een vlijmscherp mes die op dikte in te stellen is, beschikt de Benriner Mandoline verder over een 64 mm breed snijvlak, een traploos verstelbaar glad mes van 2 mm tot 5 mm inclusief 3 mesjes voor julienne en heeft het een vingerbeschermslede. Daarom hebben wij de Benriner Mandoline tot beste mandoline gekozen!

De mandoline is circa 75 jaar geleden ontworpen door een Japanner genaamd Yamamoto. Sindsdien heeft Benriner de mandoline geperfectioneerd tot wat het nu is. De mandoline van Benriner is van authentieke Japanse kwaliteit en dus ook daar gemaakt. Het frame is gemaakt van sterk ABS en het mes van gehard Japans staal. De Benriner heeft een recht mes wat onder een hoek geplaatst is. De 3 julienne mesjes kunnen eenvoudig geplaatst worden en kunnen gebruikt worden om reepjes van 1, 2,5 of 4 mm te maken. De mesjes zijn zeer snel en gemakkelijk te vervangen door middel van de 2 aandraaischroeven aan de zijkant.

De mandoline wordt geleverd met een kunststof vingerbeschermer. Er zitten prikkers om op de groente mee vast te prikken en geleiders om het laatste restje mee te snijden. De mandoline is 10 cm breed, 5 cm hoog en 32,5 cm lang. De mandoline wordt ook geleverd in combinatie met getande mesjes. Hij is licht in gewicht en fijn in gebruik. De mesjes zijn vlijmscherp en je maakt er flinterdunne plakjes mee. De mandoline is van hoge kwaliteit en al jaren een begrip onder (professionele) koks.

 • Japans authentieke mandoline
 • Japans gehard staal
 • Traploos verstelbaar mes
 • Inclusief 3 mesjes voor julienne

  2. Oxo mandoline - OXO Good Grips Handmandoline

  Met de OXO Good Grips handmandoline stel je door middel van een handige knop de gewenste dikte in, heb je een transparant snijoppervlak, een restenhouder als bescherming, een anti-slip handvat knop en voet en is hij vaatwasserbestendig. Daar hebben wij de OXO Good Grips mandoline gekozen tot beste OXO mandoline.

  De OXO Good Grips mandoline beschikt over een verstelbare snijmes die tot snijdiktes van 1, 1,5, en 2 mm in te stellen is. Door de draaiknop kan je eenvoudig de gewenste snijdiktes in stellen. Het mes is gemaakt van roestvrijstaal voor een goede kwaliteit. Met deze mandoline maak je in een handomdraai flinterdunne plakjes of schijfjes voor de gerechten die jij wilt. Door het transparante snijoppervlak zie je direct het gewenste snijresultaat onder het oppervlak verschijnen.

  De mandoline heeft een restenhouder die handen beschermt en de messen bedenkt wanneer de mandoline niet in gebruik is. Dankzij de anti-slip handvat en anti-slip knop en voet blijft de mandoline goed op zijn plaats tijdens het gebruik en kan je de groente of fruit die je wilt snijden goed klemmen tussen het snijoppervlak en het handvat. Na gebruik is de mandoline gemakkelijk schoon te maken omdat hij namelijk vaatwasserbestendig is. Een mandoline is een super handige tool die door veel koks gebruikt wordt om plakjes of schijfjes van groenten te maken altijd precies dezelfde dikte hebben en de beste snijresultaten leveren.

  • Instelbare snijdikte
  • Transparant snijoppervlak voor zichtbaar resultaat
  • Restenhouder beschermt handen en bedekt messen
  • Vaatwasserbestendig
  • Het gedeelte met grip had iets groter gemogen

  3. Beste Japanse mandoline - Benriner Mandoline 95 mm Japans

  De Benriner Mandoline is een Japanse authentieke mandoline met een breed snijvlak van 95 mm, een traploos verstelbaar glad mes van 5 tot 8 mm, wordt geleverd inclusief 3 julienne mesjes en een vingerbeschermslede. Wij hebben de Benriner Mandoline 95 mm gekozen tot beste Japanse mandoline.

  De mandoline van Benriner is gemaakt van sterk ABS en heeft een mes wat gemaakt is van gehard Japans staal. Dit maakt dat de mandoline van goede kwaliteit is en de beste snijresultaten levert. Je snijdt met de mandoline grovere julienne reepjes mee van 6 mm. Het basismes kan traploos worden ingesteld tot een snijdikte van 8 mm. Daarnaast kun je voor de afwisseling kiezen uit meerdere bijgeleverde mesjes voor verschillende diktes. Je kunt kiezen uit getande mesjes zodat je kunt afwisselen tussen julienne of Franse frietjes bijvoorbeeld. De mesjes zijn zeer snel en gemakkelijk te vervangen door middel van de 2 aandraaischroeven aan de zijkant.

  De mandoline is circa 75 jaar geleden ontworpen door een Japanner genaamd Yamamoto. Sindsdien heeft Benriner de mandoline geperfectioneerd tot wat het nu is. De mandoline van Benriner is van authentieke Japanse kwaliteit en dus ook daar gemaakt. De Benriner heeft een recht mes wat onder een hoek geplaatst is wat voor de beste snijresultaten zorgt. Op zoek naar een minder grote mandolin? Kijk dan naar de mandoline van 64 mm. De mandolines van Benriner zijn in onze ervaringen het hoogste in kwaliteit en zorgen voor beste resultaten.

  • Japanse authentieke kwaliteit
  • Japans gehard staal
  • Grotere snijvlakte en grovere julienne reepjes
  • Wordt geleverd met 3 verschillende mesjes
  • Traploos verstelbaar glad mes
  • Relatief duur

  4. Westmark mandoline - Westmark Vario Mandoline

  Met een body van stootvast ABS kunststof en een mes van roestvrijstaal beschikt de Westmark Vario Mandoline tevens over een groot snijoppervlak, een stelknop om de snijdikte in te stellen en een veilige restenhouder. Wij hebben de Westmark Vario Mandoline tot beste Westmark mandoline gekozen.

  Door de stelknop aan de zijkant van de mandoline kun je de snijdiktes aanpassen. Zo kan je kiezen of je sticks, schijven, of dikke en dunne julienne wilt snijden van groenten of fruit. Met het bijgeleverde restenhouder met puntjes klem je je groente of fruit goed vast tussen je hand en de mandoline. Daarmee kan je zorgeloos blijven snijden zonder kans op de dat je je snijdt aan de mandoline. Het zorgt tevens ook nog eens voor een goede grip.

  De Westmark mandoline is gemaakt van stootvast ABS kunststof en heeft een roestvrijstaal mes. De mandoline is 17,1 cm breed, 6,5 cm hoog, 46,1 cm lang en weegt 0,75 kg. Door zijn formaat is hij zeer geschikt om wat grotere groentes en fruit te snijden. Al meer dan 50 jaar is het Duitse Westmark een begrip in de wereld van keukenhulpen. Ze hebben een scala aan handige keukentools die gebruiksvriendelijk zijn en waarmee koken een plezier is. De mandoline van Westmark is daar 1 van. De mandoline wordt geleverd met 5 jaar garantie.

  • Veel snijmogelijkheden door stelknop
  • Geschikt voor grotere soorten groenten en fruit
  • Veilige restenhouder
  • Pootjes klappen niet volledig in

  5. Professionele mandoline - De Buyer Swing

  Professionele mandoline
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De beste professionele mandoline haal je in huis met deze Mandoline ‘Swing’ – de Buyer! Met deze professionele mandoline wordt het snijden van groenten en fruit een eitje. De mandoline heeft een dubbel mes systeem, heeft een ergonomische schuiver, heeft anti-slip voetjes, is gemaakt van RVS en is vaatwasserbestendig.

  De Mandoline ‘Swing’ – de Buyer heeft een handig dubbel mes systeem, wat inhoudt dat je met één accessoire twee toepassingen kunt doen. De messen kun je eenvoudig aan de zijkant plaatsen en ook kun je met het aanpassingsmechanisme gemakkelijk de dikte aanpassen. Met deze mandoline is er een mogelijkheid om groenten en fruit verschillend te snijden. De mandoline wordt namelijk geleverd met dubbele horizontale messen, recht en gekarteld. Maar ook zitten er Julienne messen van 4mm en 10mm bij. Hiermee creëer je leuke variaties in je dagelijks portie groenten en fruit. Daarnaast is dit zeer geschikt om het eten voor kinderen net iets leuker te maken!

  Met de professionele mandoline van de Buyer krijg je maximale veiligheid. De mandoline heeft een ergonomische schuiver en anti-slip voetjes. Zo blijft de mandoline goed op het aanrecht staan en glijdt hij niet weg. De mandoline is van hoge kwaliteit en gemaakt van RVS. Wat ook fijn is, is dat de mandoline gewoon in de vaatwasser kan. Al met al is de mandoline van de Buyer een goede keuze!

  • RVS en vaatwasserbestendig
  • Wordt geleverd met meerdere messen
  • Anti slip voetjes
  • Prijzig

  Koopgids voor een goede mandoline snijder

  De bovenstaande mandolines zijn echt goede keuzes, zeker omdat we die lijst bijhouden vind je altijd up-to-date test uitslagen. Maar er is natuurlijk een kans dat jouw beste koop er niet tussen staat. Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf een goede mandoline te vinden. Met de onderstaande kooptips vind je zelf een goede mandoline rasp die perfect aansluit bij jouw wensen.

  Verscheidenheid aan mesjes

  Een goede mandoline wordt eigenlijk altijd met verschillende mesjes geleverd. Hiermee bepaal je hoe grof je wilt raspen en snijden. Afhankelijk van je wat wilt snijden moet je erop letten welke soort messen erbij geleverd worden. Zo is het bij het snijden van julienne bijvoorbeeld belangrijk dat er een mes bijzit met tandjes. Het liefst ook nog verschillende grootte kartels zodat je kunt beslissen hoe fijn de julienne wordt.

  Als je op zoek bent naar een apparaat dat hele lange slierten van een groente of kan snijden. Dan kun je het beste eens kijken naar een goede spiraalsnijder. Deze schillen een lange sliert van een groente of fruit af die je ermee schilt.

  Instelmogelijkheden van de mandoline rasp en snijder

  Als je de dikte wilt bepalen van hetgeen je snijdt is het belangrijk dat jouw gekozen beste mandoline een instelmogelijkheid daarvoor heeft. De betere mandolines hebben de mogelijkheid om de dikte van de te snijden producten in te stellen. Bij veel mandolines kun je dit aanpassen door met een knop aan de zijkant de dikte in te stellen. Bij weer andere uitvoeringen kun je dit instellen door het mes te vervangen.

  Gebruiksgemak van de mandoline snijder

  Keukengerei moet volgens ons makkelijk te gebruiken zijn. Dit geldt ook voor mandoline snijders. Dat het snijden en raspen makkelijk moet gaan is natuurlijk het belangrijkst. Iedereen moet de mandoline gemakkelijk kunnen gebruiken om er verschillende ingrediënten mee te snijden.

  Maar naast het raspen en snijden moet het schoonmaken en het verwisselen van de verschillende messen en raspen ook gemakkelijk gaan. Check van te voren goed of dit inderdaad makkelijk is. Ook het schoonmaken moet relatief eenvoudig gaan in onze beleving. Anders heb je kans dat je de mandoline niet gaat gebruiken.

  Met of zonder opvangbak

  Een opvangbakje dat onder een mandoline past is handig als je wilt dat de ingrediënten efficiënt worden opgevangen. Op deze manier voorkom je dat de gesneden ingrediënten los over je keukenblad liggen. Wij vinden zo een opvangbakje erg handig. Je kunt er ook voor kiezen om een ander bakje te kiezen waarboven je jouw mandoline gaat gebruiken. Een opvangbakje dat bij de groentesnijder hoort is echter vaak handiger, deze past namelijk precies.

  Hoe gemakkelijk is de mandoline te reinigen?

  Het is prettig als de mandoline van jouw keuze gemakkelijk te reinigen is. Omdat de ingrediënten zo fijn gesneden worden is er kans dat het overal tussen gaat zitten en dus moeilijk schoon te maken is. Wanneer je het mes gemakkelijk uit de mandoline kunt halen wordt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Ook is het fijn als alle onderdelen van de mandoline in de vaatwasser kunnen.

  Veiligheid: hand en vingerbeschermer

  Omdat de messen van een mandoline zo scherp zijn, is het een potentieel gevaarlijk apparaat. Dat is dan ook de reden dat een mandoline vaak wordt geleverd met een vinger- en handbeschermer, dat zie je ook wel bij andere groentesnijders. Dat is een soort knop die je kunt vasthouden en aan de andere kant in de groente kunt steken die je wilt snijden. Als het heel belangrijk is dat het snijden veilig kan, moet je erop letten dat er zo een beschermer bij zit. Ook is het mogelijk om een snijbestendige handschoen aan te trekken.

  Alternatieven voor de mandoline

  Afhankelijk van wat en hoe je precies wilt snijden met een groenterasp zijn er een aantal alternatieven. Als je 1 van de onderstaande apparaten in huis hebt is het kopen van een mandoline misschien niet nodig.

  Als je niet heel veel groente hebt te snijden is een goed mes uit een messenset waarschijnlijk een prima oplossing.Als je alleen maar rechte plakjes wilt snijden, en het niet teveel is, is een kaasschaaf waarschijnlijk ook een goede optie. En voor groter geschut zou je zelfs een snijmachine kunnen overwegen, maar die laatste heb je waarschijnlijk niet in huis.

  Maar als met grote regelmaat veel groente wilt snijden, dan raden we je zeker om een goede mandoline te kopen.

  Conclusie beste mandoline voor de keuken

  Een mandoline snijder is een ogenschijnlijk simpel apparaat. Toch is het nog niet zo gemakkelijk een goede koop te vinden. Wanneer je 1 van bovenstaande opties koopt weet je zeker dat je een goede koop doet, het zijn allemaal apparaten die voldoen aan onze eisen.

  Ook kun je zelf de beste mandoline voor jouw wensen en eisen vinden met de koopgids die je op deze pagina vindt. Let voornamelijk op de opties en de de kwaliteit van de messen die de verschillende mandolines hebben.

  Veelgestelde vragen over keuken mandolines

  Wat is een mandoline in de keuken?

  Een mandoline is een rechthoekig plastic plank waarmee flinterdunne plakjes kunnen worden gesneden. Dit snijden wordt gedaan door een schaaf en rasp die in het plankje verwerkt zit.

  Hoe werkt een mandoline?

  Door een ingrediënt, meestal groente, heen en weer te bewegen op de rechthoekige plank waar het mes in verwerkt zit wordt het ingrediënt gesneden. Het principe van de werking lijkt erg veel op dat van een kaasschaaf. Afhankelijk van het soort mes komen plakjes, reepjes, of andere vormen uit. Door de diepte van het mes aan te passen worden de gesneden ingrediënten dikker of dunner.

  2 gedachten over “Beste mandoline test 2024, Japanse, Westmark, Oxo en meer”

  1. Fijne site is dit!
   Ik heb een vraagje: bij de beschrijving van de Benriner Mandolines staat dat de mesjes traploos verstelbaar zijn van resp. 0,2 tot 0,5 mm bij de 64 mm Mandoline en van 0,5 tot 0,8 mm bij de 95 mm Mandoline. Als ik zie wat de diktes zijn van de plakjes,neem ik aan dat de mesjesinstellingen over 0,2 tot 0,5 cm gaan (resp. 0,5 tot 0,8 cm), of wel tussen 2 en 5 mm of 5 en 8 mm. Klopt dat?

   Beantwoorden

  Plaats een reactie