Beste mandoline test 2021, Japanse, Westmark, Oxo en meer

Laatste update: 3 januari 2021 Keukengerei

Met een mandoline snijder wordt het snijden van ingrediënten echt een heel stuk efficiënter. Niet alleen gaat het stukken sneller dan met een keukenmes of dunschiller, maar ook worden bijvoorbeeld reepjes en plakjes allemaal precies even dik waardoor er geen verschil in garingstijd is in de gesneden ingrediënten. Ook het maken van juliene van bijvoorbeeld wortel en andere soorten groente is dit keukengerei uitermate geschikt. Het wordt daarom ook wel wel een mandoline rasp of groentesnijder genoemd. Omdat er zo veel verschillende uitvoeringen te koop zijn vind je op deze pagina alleen maar de beste mandoline, zo wordt jou zoektocht een stuk makkelijker.

In de verschillende categorieën hebben we simpelweg gezocht naar de beste mandoline. Op deze manier hoef jij niet meer eindeloos op zoek te gaan naar jouw perfect geschikte snijhulp voor in de keuken. We hebben bekeken welke verschillende eisen mensen aan een goede mandoline hebben en heb daar onderscheid in gemaakt. Je vindt dus verschillende categorieën waarbij wij de beste mandoline hebben gevonden.

Als eerste vind je een kort overzicht van de beste koop van de verschillende categorieën. Verder op de pagina vind je bij elk product een utigebreide uitleg waarin je leest waarom we juist die specifieke mandoline gekozen hebben als beste koop in die betreffende categorie.

Productnaam Categorie Kopen
Beste Benriner mandoline algemeen Benriner Mandoline 64 mm Japans Beste mandoline algemeen Koop bij Bol.com Koop bij fonq
Oxo mandoline OXO Good Grips Handmandoline OXO Good Grips Handmandoline Oxo mandoline Koop bij Bol.com
beste Japanse mandoline Benriner Mandoline 95 mm Japans Beste Japanse mandoline Koop bij Bol.com Koop bij fonq

Uitslag beste mandoline 2021

Dan is het nu tijd om de uitgebreide uitslag van onze mandoline test kenbaar te maken. Voor deze keuzes hebben we op verschillende punten gelet. Ook al zijn het verschillende categorieën, er zijn overeenkomstige aandachtspunten die voor alle categorieën gelden. De testpunten die belangrijk zijn in onze test voor alle categorieën zijn:

  • Stabiliteit: bij een mandoline is het belangrijk dat deze stabiel op het aanrecht staat wanneer je deze gebruikt. Dit is niet alleen lekkerder werken maar ook belangrijk voor de veiligheid voor de gebruiker. Daarnaast zal je een mandoline vooral gebruiken wanneer je veel te snijden hebt, niks is dan zo irritant dan wanneer je mandoline steeds weg glijdt of omklapt.
  • Duurzaamheid: omdat een mandoline vaak intensief gebruikt wordt, is de kans op slijtage groot. We zoeken daarom producten uit die gemaakt zijn voor veelvuldig gebruik zonder dat de mandoline zichtbaar minder goed wordt.
  • Kwaliteit van de messen: de belangrijkste taak is natuurlijk het snijden van verschillende ingrediënten. Hiervoor zijn messen nodig. Deze messen moet scherp zijn en bovendien scherp blijven. Onze experts weten genoeg van messen om te zien of de kwaliteit hoogwaardig is.
  • Mening van consumenten: al de beste mandolines uit onze lijst hebben verschillende goede reviews. Op deze manier weten we ook dat gebruikers uiteindelijk erg blij zijn met hun keuze voor een bepaalde mandoline. Dit is natuurlijk eigenlijk de beste test die je kunt uitvoeren :).

Daarnaast hebben we natuurlijk gelet op de eigenschappen uit de specifieke categorie. Dan is het nu tijd voor de lijst met de beste mandolines voor in de keuken met een uitgebreide beschrijving.

1. Benriner Mandoline 64 mm Japans - Beste mandoline algemeen

Beste Benriner mandoline algemeen
  • Japans authentieke mandoline
  • Japans gehard staal
  • Traploos verstelbaar mes
  • Inclusief 3 mesjes voor julienne

    Met een vlijmscherp mes die op dikte in te stellen is, beschikt de Benriner Mandoline verder over een 64 mm breed snijvlak, een traploos verstelbaar glad mes van 0,2 mm tot 0,5 mm inclusief 3 mesjes voor julienne en heeft het een vingerbeschermslede. Daarom hebben wij de Benriner Mandoline tot beste mandoline gekozen!

    De mandoline is circa 75 jaar geleden ontworpen door een Japanner genaamd Yamamoto. Sindsdien heeft Benriner de mandoline geperfectioneerd tot wat het nu is. De mandoline van Benriner is van authentieke Japanse kwaliteit en dus ook daar gemaakt. Het frame is gemaakt van sterk ABS en het mes van gehard Japans staal. De Benriner heeft een recht mes wat onder een hoek geplaatst is. De 3 julienne mesjes kunnen eenvoudig geplaatst worden en kunnen gebruikt worden om reepjes van 1, 2,5 of 4 mm te maken. De mesjes zijn zeer snel en gemakkelijk te vervangen door middel van de 2 aandraaischroeven aan de zijkant.

    De mandoline wordt geleverd met een kunststof vingerbeschermer. Er zitten prikkers om op de groente mee vast te prikken en geleiders om het laatste restje mee te snijden. De mandoline is 10 cm breed, 5 cm hoog en 32,5 cm lang. De mandoline wordt ook geleverd in combinatie met getande mesjes. Hij is licht in gewicht en fijn in gebruik. De mesjes zijn vlijmscherp en je maakt er flinterdunne plakjes mee. De mandoline is van hoge kwaliteit en al jaren een begrip onder (professionele) koks.


    2. OXO Good Grips Handmandoline - Oxo mandoline

    Oxo mandoline OXO Good Grips Handmandoline
    • Instelbare snijdikte
    • Transparant snijoppervlak voor zichtbaar resultaat
    • Restenhouder beschermt handen en bedekt messen
    • Vaatwasserbestendig
    • Het gedeelte met grip had iets groter gemogen

    Met de OXO Good Grips handmandoline stel je door middel van een handige knop de gewenste dikte in, heb je een transparant snijoppervlak, een restenhouder als bescherming, een anti-slip handvat knop en voet en is hij vaatwasserbestendig. Daar hebben wij de OXO Good Grips mandoline gekozen tot beste OXO mandoline.

    De OXO Good Grips mandoline beschikt over een verstelbare snijmes die tot snijdiktes van 1, 1,5, en 2 mm in te stellen is. Door de draaiknop kan je eenvoudig de gewenste snijdiktes in stellen. Het mes is gemaakt van roestvrijstaal voor een goede kwaliteit. Met deze mandoline maak je in een handomdraai flinterdunne plakjes of schijfjes voor de gerechten die jij wilt. Door het transparante snijoppervlak zie je direct het gewenste snijresultaat onder het oppervlak verschijnen.

    De mandoline heeft een restenhouder die handen beschermt en de messen bedenkt wanneer de mandoline niet in gebruik is. Dankzij de anti-slip handvat en anti-slip knop en voet blijft de mandoline goed op zijn plaats tijdens het gebruik en kan je de groente of fruit die je wilt snijden goed klemmen tussen het snijoppervlak en het handvat. Na gebruik is de mandoline gemakkelijk schoon te maken omdat hij namelijk vaatwasserbestendig is. Een mandoline is een super handige tool die door veel koks gebruikt wordt om plakjes of schijfjes van groenten te maken altijd precies dezelfde dikte hebben en de beste snijresultaten leveren.


    3. Benriner Mandoline 95 mm Japans - Beste Japanse mandoline

    beste Japanse mandoline
    • Japanse authentieke kwaliteit
    • Japans gehard staal
    • Grotere snijvlakte en grovere julienne reepjes
    • Wordt geleverd met 3 verschillende mesjes
    • Traploos verstelbaar glad mes
    • Relatief duur

    De Benriner Mandoline is een Japanse authentieke mandoline met een breed snijvlak van 95 mm, een traploos verstelbaar glad mes van 0,5 tot 0,8 mm, wordt geleverd inclusief 3 julienne mesjes en een vingerbeschermslede. Wij hebben de Benriner Mandoline 95 mm gekozen tot beste Japanse mandoline.

    De mandoline van Benriner is gemaakt van sterk ABS en heeft een mes wat gemaakt is van gehard Japans staal. Dit maakt dat de mandoline van goede kwaliteit is en de beste snijresultaten levert. Je snijdt met de mandoline grovere julienne reepjes mee van 6 mm. Het basismes kan traploos worden ingesteld tot een snijdikte van 8 mm. Daarnaast kun je voor de afwisseling kiezen uit meerdere bijgeleverde mesjes voor verschillende diktes. Je kunt kiezen uit getande mesjes zodat je kunt afwisselen tussen julienne of Franse frietjes bijvoorbeeld. De mesjes zijn zeer snel en gemakkelijk te vervangen door middel van de 2 aandraaischroeven aan de zijkant.

    De mandoline is circa 75 jaar geleden ontworpen door een Japanner genaamd Yamamoto. Sindsdien heeft Benriner de mandoline geperfectioneerd tot wat het nu is. De mandoline van Benriner is van authentieke Japanse kwaliteit en dus ook daar gemaakt. De Benriner heeft een recht mes wat onder een hoek geplaatst is wat voor de beste snijresultaten zorgt. Op zoek naar een minder grote mandolin? Kijk dan naar de mandoline van 64 mm. De mandolines van Benriner zijn in onze ervaringen het hoogste in kwaliteit en zorgen voor beste resultaten.


    4. Westmark Vario Mandoline - Westmark mandoline

    Westmark mandoline
    • Veel snijmogelijkheden door stelknop
    • Geschikt voor grotere soorten groenten en fruit
    • Veilige restenhouder
    • Pootjes klappen niet volledig in

    Met een body van stootvast ABS kunststof en een mes van roestvrijstaal beschikt de Westmark Vario Mandoline tevens over een groot snijoppervlak, een stelknop om de snijdikte in te stellen en een veilige restenhouder. Wij hebben de Westmark Vario Mandoline tot beste Westmark mandoline gekozen.

    Door de stelknop aan de zijkant van de mandoline kun je de snijdiktes aanpassen. Zo kan je kiezen of je sticks, schijven, of dikke en dunne julienne wilt snijden van groenten of fruit. Met het bijgeleverde restenhouder met puntjes klem je je groente of fruit goed vast tussen je hand en de mandoline. Daarmee kan je zorgeloos blijven snijden zonder kans op de dat je je snijdt aan de mandoline. Het zorgt tevens ook nog eens voor een goede grip.

    De Westmark mandoline is gemaakt van stootvast ABS kunststof en heeft een roestvrijstaal mes. De mandoline is 17,1 cm breed, 6,5 cm hoog, 46,1 cm lang en weegt 0,75 kg. Door zijn formaat is hij zeer geschikt om wat grotere groentes en fruit te snijden. Al meer dan 50 jaar is het Duitse Westmark een begrip in de wereld van keukenhulpen. Ze hebben een scala aan handige keukentools die gebruiksvriendelijk zijn en waarmee koken een plezier is. De mandoline van Westmark is daar 1 van. De mandoline wordt geleverd met 5 jaar garantie.


    Koopgids mandoline snijder

    De bovenstaande mandolines zijn echt goede keuzes, zeker omdat we die lijst bijhouden vind je altijd up-to-date test uitslagen. Maar er is natuurlijk een kans dat jouw beste koop er niet tussen staat. Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf een goede mandoline te vinden. Met de onderstaande kooptips vind je zelf een goede mandoline rasp die perfect aansluit bij jouw wensen.

    Verscheidenheid aan mesjes

    Een goede mandoline wordt eigenlijk altijd met verschillende mesjes geleverd. Hiermee bepaal je hoe grof je wilt raspen en snijden. Afhankelijk van je wat wilt snijden moet je erop letten welke soort messen erbij geleverd worden. Zo is het bij het snijden van julienne bijvoorbeeld belangrijk dat er een mes bijzit met tandjes. Het liefst ook nog verschillende grootte kartels zodat je kunt beslissen hoe fijn de julienne wordt.

    Als je op zoek bent naar een apparaat dat hele lange slierten van een groente of kan snijden. Dan kun je het beste eens kijken naar een goede spiraalsnijder. Deze schillen een lange sliert van een groente of fruit af die je ermee schilt

    Instelbaarheid van de mandoline rasp

    Als je de dikte wilt bepalen van hetgeen je snijdt is het belangrijk dat jouw gekozen beste mandoline een instelmogelijkheid daarvoor heeft. De betere mandolines hebben de mogelijkheid om de dikte van de te snijden producten in te stellen. Bij veel mandolines kun je dit aanpassen door aan een knop aan de zijkant de dikte in te stellen. Bij weer andere uitvoeringen kun je dit instellen door het mes te vervangen.

    Met of zonder opvangbak

    Een opvangbakje dat onder een mandoline past is handig als je wilt dat de ingrediënten efficiënt worden opgevangen. Op deze manier voorkom je dat de gesneden ingrediënten los over je keukenblad liggen. Wij vinden zo een opvangbakje erg handig. Je kunt er ook voor kiezen om een ander bakje te kiezen waarboven je jouw mandoline gaat gebruiken. Een opvangbakje dat bij de groentesnijder hoort is echter vaak handiger, deze past namelijk precies.

    Hoe gemakkelijk is de mandoline te reinigen?

    Het is prettig als de mandoline van jouw keuze gemakkelijk te reinigen is. Omdat de ingrediënten zo fijn gesneden worden is er kans dat het overal tussen gaat zitten en dus moeilijk schoon te maken is. Wanneer je het mes gemakkelijk uit de mandoline kunt halen wordt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Ook is het fijn als alle onderdelen van de mandoline in de vaatwasser kunnen.

    Hand en vingerbeschermer

    Omdat de messen van een mandoline zo scherp zijn, is het een potentieel gevaarlijk apparaat. Dat is dan ook de reden daten mandoline vaak wordt geleverd met een vinger- en handbeschermer. Dat is een soort knop die je kunt vasthouden en aan de andere kant in de groente kunt steken die je wilt snijden. Als het heel belangrijk is dat het snijden veilig kan, moet je erop letten dat er zo een beschermer bij zit. Ook is het mogelijk om een snijbestendige handschoen aan te trekken.

    Conclusie beste mandoline

    Een mandoline snijder is een ogenschijnlijk simpel apparaat. Toch is het nog niet zo gemakkelijk een goede koop te vinden. Wanneer je 1 van bovenstaande opties koopt weet je zeker dat je een goede koop doet, het zijn allemaal apparaten die voldoen aan onze eisen.

    Ook kun je zelf de beste mandoline voor jouw wensen en eisen vinden met de koopgids die je op deze pagina vindt. Let voornamelijk op de opties en de de kwaliteit van de messen die de verschillende mandolines hebben.

    Veelgestelde vragen

    Wat is een mandoline in de keuken?

    Een mandoline is een rechthoekig plastic plank waarmee flinterdunne plakjes kunnen worden gesneden. Dit snijden wordt gedaan door een schaaf en rasp die in het plankje verwerkt zit.

    Hoe werkt een mandoline?

    Door een ingrediënt, meestal groente, heen en weer te bewegen op de rechthoekige plank waar het mes in verwerkt zit wordt het ingrediënt gesneden. Het principe van de werking lijkt erg veel op dat van een kaasschaaf. Afhankelijk van het soort mes komen plakjes, reepjes, of andere vormen uit. Door de diepte van het mes aan te passen worden de gesneden ingrediënten dikker of dunner.

    Plaats een reactie