Beste messenslijper 2021, snel jouw slijper voor de scherpste messen gevonden

Laatste update: 15 juni 2021 Keukengerei

Ben je op zoek naar de beste messenslijper van dit moment? In dat geval kan het lezen van dit artikel de moeite waard zijn! Wij zochten uit, welke nummer 1 tool het beste helpt bij het slijpen van je messen. Door je messen regelmatig te slijpen blijven ze scherp, waardoor ergernissen voorkomen worden. Er is immers niet vervelender dan een bot keukenmes, tijdens het snijden van ingrediënten als vlees, vis of groente.

Zeker wanneer je een duurdere professionele messenset hebt gekocht is het zonde wanneer je deze bot laat worden waardoor ze niet meer gebruikt kunnen worden zoals ze bedoeld zijn om gebruikt te worden.

Productnaam Categorie Kopen
Beste messenslijper algemeenDykemann messenslijperBeste messenslijper algemeen Bekijk product op Bol.com
Beste elektrischeChef’sChoice Elektrische Messenslijper CC1520Beste elektrischeBekijk product op Coolblue
Beste goedkope messenslijperJoseph Joseph Elevate MessenslijperBeste goedkope messenslijperBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com

Inhoud

beste messenslijper

Uitslag messenslijper test

Voor onze test hebben we verschillende messenslijpers met elkaar vergeleken, om zo tot de beste keuze van dit moment te komen. In de onderstaande tabel vind je de resultaten van onze vergelijking. Het geeft snel en duidelijk een overzicht slijpers dit moment. Hierbij hebben we naar verschillende soorten doeleinden en gebruikerseisen gekeken. Denk aan het verschil tussen een handmatige en een elektrische slijper.

1. Dykemann messenslijper - Beste messenslijper algemeen

Beste messenslijper algemeen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 3 Verschillende slijpsnedes/functies
 • Geschikt voor alle soorten messen

  Deze premium messenslijper van Dykemann heeft 3 slijpsnede om je messen weer vlijmscherp te krijgen. De eerste slijpsnede is de diamanten slijpsnede. De tweede slijpsnede is de Wolfraam slijpsnede. De derde slijpsnede is de keramische slijpsnede. Deze 3 snedes gecombineerd zorgen voor een perfect resultaat. Deze messenslijper van Dykemann is de beste messenslijper voor algemeen gebruik.

  De messenslijper heeft 3 verschillende functies. De diamanten slijpsnede (functie 1) zorgt voor reparatie en maakt beschadigde messen weer recht. Ook krijgt het mes een nieuwe snijkant. Dit is voor volledige botte messen. De Wolfraam slijpsnede (functie 2) slijpt de messen weer in een mooie V-vorm. Deze slijpsnede is voor botte messen. De keramische slijpsnede (functie 3) is om de laatste oneffenheden weg te halen en voor een gepolijste uitstraling. Dit is voor messen die al scherp zijn en alleen nog even wat scherper gemaakt moeten worden.

  De ergonomische handgreep zorgt voor een goede stevige grip en is voor zowel linkshandige als rechtshandige bedienbaar. De slijpers zijn uitneembaar zodat je de messenslijper goed schoon kan maken, en zijn tevens vaatwasser bestendig. De messenslijper is gemaakt van stevig kunststof, keramiek en roestvrijstaal en gaat zeer lang mee. De Dykemann messenslijper wordt geleverd met een een ani snij handschoen die ervoor zorgt dat jij volkomen veilig al je messen kan snijden zonder bang te zijn om in je vingers te snijden. Tevens krijg je er een e-book en 2 jaar garantie bij.


  2. Chef’sChoice Elektrische Messenslijper CC1520 - Beste elektrische

  Beste elektrische Chef’sChoice Elektrische Messenslijper CC1520
  • Beschikt over verschillende fasen
  • Ook geschikt voor gekartelde messen
  • Heel eenvoudig te gebruiken
  • Niet vast te zetten op het aanrecht

  De Chef’sChoice Elektrische Messenslijper CC1520 wordt door veel koks als de beste elektrische messenslijper gezien. Met deze beste messenslijper maak je de verschillende messen uit je messenset weer vlijmscherp! De Chef’sChoice Elektrische Messenslijper CC1520 komt onder meer als beste uit de test, door de elektrische messenslijper over meerdere fasen beschikt. Dit maakt de messenslijper zowel geschikt voor het slijpen van Japanse messen, als voor het slijpen van Europese messen. Deze fasen hebben een slijphoek van 15 en 20 graden.

  Deze beste elektrische messenslijper kopen kan ook interessant zijn, wanneer je gekartelde messen wilt kunnen slijpen. Het slijpen van de messen verloopt snel en is heel eenvoudig! Ook wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Na het slijpen kun je de messen opnieuw polijsten. Houd er wel rekening mee, dat je deze beste elektrische messenslijper stevig in de hand moet houden tijdens het slijpen van messen. Je kunt deze niet vastzetten op een aanrechtblad of tafel.


  3. Joseph Joseph Elevate Messenslijper - Beste goedkope messenslijper

  Beste goedkope messenslijper Joseph Joseph Elevate Messenslijper
  • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Ook geschikt voor polijsten van messen
  • Eenvoudig op te bergen na gebruik
  • Alleen bedoeld voor gladde messen

  Op zoek naar de beste goedkope messenslijper? In dat geval is de Joseph Joseph Elevate Messenslijper meer dan het overwegen waard! Deze handmatige messenslijper heeft een stijlvolle vormgeving met een uitklapbaar handvat. Dit maakt dat je de beste handmatige messenslijper na gebruik eenvoudig op kunt bergen. Een ideale accessoire voor in de keukenla! Het handvat maakt het daarbij eenvoudig om de messenslijper stevig op z’n plek te houden tijdens het gebruik hiervan.

  Deze messenslijper behoort tot de doortrekslijpers, wat betekent dat het mes geslepen wordt door mechanische bewegingen hiervan. Het model is uitgevoerd met twee fasen, voor het slijpen en polijsten van de mesten. Doordat er een enkele fase voor het slijpen wordt aangeboden, kunnen er alleen gladde messen met deze beste messenslijper worden geslepen. Het slijpgedeelte van deze messenslijper is keramisch, waardoor deze iets minder goed werkt dan een messenslijper met een slijpgedeelte van diamant. Dit is echter terug te zien in de prijs van deze beste goedkope messenslijper.


  4. Chef’sChoice Messenslijper CC4623 Pronto - Beste handmatige messenslijper

  Beste handmatige messenslijper Chef’sChoice Messenslijper CC4623 Pronto
  • Slijpgedeelte is van diamant gemaakt
  • Ook geschikt voor Japanse messen met een afwijkende slijphoek
  • Ook geschikt voor het polijsten
  • Niet vast te zetten aan het aanrecht

  Met de Chef’sChoice Messenslijper CC4623 Pronto kun je zowel gladde, als gekartelde messen slijpen! Zo maak je de messen uit je messenset weer vlijmscherp. Daarnaast biedt de tweede gleuf de mogelijkheid om ook Japanse messen te slijpen. Deze moeten onder een hoek van 15° worden geslepen, in tegenstelling tot de Europese variant. Die wordt geslepen onder 20°.

  Daarbij beschikt deze messenslijper over een tweede fase om de messen te kunnen polijsten na het slijpen hiervan. Zo zien ze er weer als nieuw uit! Aan de zijkant van de verschillende fasen bevindt zich een handig handvat. Hiermee kun je de beste messenslijper voor het mechanisch slijpen van messen stevig vasthouden. De voorzijde van deze messenslijper beschrijft welke fase geschikt is voor welk type messen.


  5. Wüsthof Keramische Messenslijper - Messenslijper voor kartelmessen

  messenslijper voor kartelmes
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Speciaal voor gekartelde messen
  • Ergonomisch handgreep voor goede grip
  • Niet vast te zetten aan het aanrecht

  De Wüsthof Keramische Messenslijper is de beste messenslijper voor gekartelde messen. De messenslijper heeft 2 fases. In de eerste fase worden stompe messen geslepen wat grof slijpen is (carbid). In de tweede fase krijg je een gepolijst, scherp snijvlak door keramisch fijn slijpen. Hierdoor krijg je scherpste messen voor in de keuken.

  Doordat de messenslijper over 2 fases beschikt maakt dat hij zowel voor Japanse messen als voor Europese messen geschikt is om te slijpen. Deze messenslijper behoort tot de doortrekslijpers, wat betekent dat het mes geslepen wordt door mechanische bewegingen hiervan. De messenslijper is eenvoudig te gebruiken en vergt niet meer dan een paar halen om je messen scherp te houden of weer scherp te maken. De messenslijper wordt gebruikt voor getande en gekartelde snijkanten (alleen keramische fijne trap). Dit houdt in dat het slijpgedeelte van keramiek is gemaakt. Het ergonomische handvat is ontworpen voor een goede stevige grip tijdens het slijpen.

  Tip: Reinigt u de scherper na gebruik met een vochtige doek of een zachte vochtige borstel. Daarna drogen. Niet met water spoelen. De Wüsthof Keramische Messenslijper wordt geleverd met levenslange garantie.


  Zelf een messenslijper kopen? Waar op te letten!

  Naast de mogelijkheid om blind af te gaan uit de messenslijper uit onze test, kun je zelf natuurlijk ook prima vergelijken. Voor het kunnen slijpen van je messen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste kun je kiezen tussen een aanzetstaal en een slijpmachine. Slijpmachines worden zowel mechanisch als elektrisch aangeboden.

  Evenals dat je naar het formaat van de messen kunt kijken, die je wilt kunnen slijpen. Let hierbij ook op het type messen wat je wilt slijpen met de beste slijpmachine. Voor een gekarteld mes heb je vaak een andere slijpmachine nodig, dan voor gladde messen.

  Aanzetstal of slijpmachine

  Reeds werd al beschreven dat de eerste keuze die je kunt maken, de keuze tussen een aanzetstaal en slijpmachine is. Een aanzetstaal is een soort vijl, die je zelf langs de rand van het mes haalt om deze te slijpen. Dit is een vrij traditionele wijze van messen slijpen! Een slijpmachine is veel beter om de messen snel en vakkundig te kunnen slijpen.

  Wel kan een aanzetstaal voor onderhoud aan de messen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tandje die enigszins verbogen is. Met een slijpmachine is het niet mogelijk om deze schade te herstellen. Een aanzetstaal biedt die mogelijkheid vaak wel! Houd er rekening mee dat je enige handigheid moet krijgen in het gebruik van een aanzetstaal.

  Een wetsteen is overigens een andere mogelijkheid om een keukenmes mee te slijpen.

  Formaat van de messen

  Een tweede aspect om naar te kijken, is het formaat van de messen. Vaak worden er aan de beste messenset meerdere soorten messen toegevoegd. Hierbij is een mes voor het snijden van groentes aanzienlijk kleiner, dan een broodmes. Zeker voor het slijpen van lange messen, is een grote messenslijper aan te raden.

  De messenslijper moet stabiel op het aanrecht blijven staan, bij de bewegingen die je met het mes maakt. Zo wordt de kans op ongelukken kleiner. Wel is het zaak dat deze stevig staat, het wegschieten of wegglijden tijdens het slijpen is op z’n zachts gezegd onhandig. Voor het slijpen van schilmesjes of eetmessen is een kleiner en handzamer model vaak voldoende.

  Het mes van een snijmachine is niet te slijpen met bovenstaande messenslijpers. Hiervoor is een speciaal gereed benodigd. Deze zijn ook online verkrijgbaar.

  Elektrisch of mechanisch

  Wanneer je voor een slijpmachine kiest in plaats van voor een aanzetstaal, heb je de keuze tussen een elektrisch of mechanisch model. Bij de beste mechanische slijpmachine beweeg je het mes met je hand door de slijpmachine. Let er hierbij op, dat de mechanische messenslijpers in verschillende varianten worden aangeboden. Zo kun je voor een model met keramische wieltjes kiezen, een model met diamanten plaatjes, of een model met metalen plaatjes.

  De elektrische varianten werken makkelijker voor veel consumenten. Het enige wat je in dit geval hoeft te doen, is het vasthouden van de beste messenslijper. Beweeg het mes nu langzaam door de daarvoor bedoelde opening, om deze weer scherp te maken. Vaak hebben deze elektrische varianten verschillende fases, je verschuift steeds een opening met het mes totdat deze helemaal glad geslepen is.

  Gekartelde of gladde messen

  Voor zowel kartel als gladde messen zijn is er gereedschap verkrijgbaar die de messen weer mooi scherp kan slijpen. Let hier goed op bij de aanschaf als je de beste zoekt! Een gekarteld, Westers of Japans mes hebben bijvoorbeeld ieder een andere slijphoek. In veel gevallen beschikken de slijpmachines over verschillende fasen. Deze fasen zijn geschikt om meerdere soorten messen mee te kunnen slijpen.

  Mocht je enkel Japanse of Westerse messen in je messenset hebben, dan volstaat een slijpmachine met een fase.

  Conclusie beste messenslijper

  Kortom, bij de aanschaf van de beste slijpmachine voor messen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Begin met het bepalen van het type messen wat je wilt kunnen slijpen, om de benodigde slijphoek te achterhalen. Op basis van deze slijphoek kun je vervolgens voor modellen met een of meerdere fasen kiezen.

  Maak vervolgens een keuze tussen een elektrische en een mechanische slijpmachine. Als alternatief voor een goede slijpmachine zou je een wetsteen kunnen gebruiken. Deze worden echter als minder prettig ervaren, doordat enige handigheid noodzakelijk is voor het gebruik hiervan. Hoe dan is het slijpen van je messen noodzakelijk als je enigszins op een prettige manier je ingrediënten wilt snijden. Een bot mes is alleen maar prettig voor je snijplank.

  Veelgestelde vragen

  Hoe gebruik je een messenslijper?

  Je haalt de scherpe kant van het mes simpelweg door de messenslijper heen. Meestal is dit in fases: eerst in de sleuf voor de eerste fase en daarna in de 2e sleuf voor de tweede fase.

  Kun je kartelmessen zelf slijpen?

  Het is mogelijk om zelf een kartelmest te slepen met een slijpstaaf, dit is een arbeidsintensief klusje maar het kan wel.

  Waar koop ik een messenlijper?

  Via de links die je hoger op de pagina vindt kun je de beste messenslijpers kopen. Verder vind je deze en andere modellen in horeca speciaal zaken.

  Plaats een reactie