Beste messenslijper 2024, snel jouw ideale slijper kopen voor de scherpste messen

Laatste update: 5 maart 2024

Ben je op zoek naar de beste messenslijper van dit moment? Dan ben je hier op de juiste plek, wij hebben een uitgebreide test gedaan waarbij we de beste modellen in verschillende categorieën hebben gevonden!

Door je messen regelmatig te slijpen blijven ze scherp, zo blijft het snijden van ingrediënten makkelijk. Er is immers niets vervelender dan een bot keukenmes tijdens het snijden van ingrediënten als vlees, vis of groente. Zeker wanneer je een duurdere professionele messenset hebt gekocht is het zonde wanneer je deze bot laat worden waardoor ze niet meer gebruikt kunnen worden om te snijden.

De juiste messenslijper vinden is echter nog vrij ingewikkeld, er is zoveel keuze. Met deze test helpen wij je dan ook om snel en makkelijk de beste koop te vinden. Eerst vind je een de top 3 van meest populaire categorieën, verder op de pagina vind je waarom we juist deze messenslijpers gekozen hebben. Daarnaast vind je nog meer categorieën waarbij de beste koop gevonden is. Ook vind je daar een uitgebreide koopgids voor het geval jouw ideale keuze er niet tussen staat.

Product Categorie Prijs
Beste messenslijper algemeenB&H – Premium Messenslijper met wetsteenBeste messenslijper algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste elektrische messenslijperChef’sChoice USA EdgeSelect 120Beste elektrische messenslijper
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste goedkope messenslijperJoseph Joseph Elevate MessenslijperBeste goedkope messenslijper

Messenslijper test aandachtspunten

Voor onze test hebben we verschillende messenslijpers met elkaar vergeleken, van handmatige tot elektrische modellen, om zo tot de beste keuze van dit moment te komen. Ondanks dat de verschillende categorieën allemaal eigen eisen hebben waaraan ze moeten voldoen, zijn er ook een paar algemene eisen waaraan alle goede messenslijpers moeten voldoen. Dit zijn de volgende punten:

 • De messen moeten vanzelfsprekend scherp worden. Het resultaat van het slijpen is de belangrijkste eis aan een goede messenslijper.
 • Ervaringen van andere gebruikers met de messenslijper. We checken uitgebreide de ervaringen en reviews van mensen die de messenslijper al hebben. Zij weten het best hoe een bepaalde messenslijper bevalt, ook na verloopt van tijd.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding, we vinden dat je de kwaliteit moet krijgen waar je voor betaald. Of je nu een duurdere elektrische messenslijper koopt, of een goedkopere handmatige messenslijper voor thuis.

Dit zijn de beste messenslijpers van 2024

 1. Beste messenslijper algemeen - B&H – Premium Messenslijper met wetsteen
 2. Beste elektrische messenslijper - Chef’sChoice USA EdgeSelect 120
 3. Beste goedkope messenslijper - Joseph Joseph Elevate Messenslijper
 4. Beste handmatige messenslijper - Chef’sChoice Messenslijper CC4623 Pronto
 5. Messenslijper voor kartelmessen - Chef’sChoice USA – Hybrid 220
 6. Professionele messenslijper - B&H elektrische messenslijper doortrek

1. Beste messenslijper algemeen - B&H – Premium Messenslijper met wetsteen

Beste messenslijper algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Deze premium messenslijper van B&H heeft 2 slijpsnede om je messen weer vlijmscherp te krijgen. De doortrekslijper is van hoge kwaliteit dankzij het hoogwaardig RVS en kunststof wat is gebruikt, wordt geleverd inclusief wetsteen en heeft talloze lovende recensies. Daarom is deze messenslijper van B&H de beste messenslijper voor algemeen gebruik.

De messenslijper heeft 2 verschillende fasen. De Coarse fase (fase 1) zorgt voor reparatie en slijpt de messen weer in een mooie V-vorm. De Fine fase (fase 2) is om de laatste oneffenheden weg te halen en voor een gepolijste uitstraling. Dit is voor messen die al scherp zijn en alleen nog even wat scherper gemaakt moeten worden. Verder wordt deze premium messenslijper geleverd met een wetsteen, perfect voor vreemd gevormde messen met bramen of beschadigingen.

De ergonomische handgreep zorgt voor een goede stevige grip en is voor zowel linkshandige als rechtshandige bedienbaar. De messenslijper is gemaakt van stevig kunststof en roestvrijstaal en gaat zeer lang mee. De B&H messenslijper staat voor veiligheid, zo is de messenslijper volkomen veilig en kun je al je messen slijpen zonder bang te zijn om in je vingers te snijden. Tevens krijg je er 2 jaar garantie bij.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 2 Verschillende slijpfasen
 • Geschikt voor alle soorten messen

  2. Beste elektrische messenslijper - Chef’sChoice USA EdgeSelect 120

  Beste elektrische messenslijper
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De Chef’sChoice USA EdgeSelect 120 Messenslijpmachine wordt door veel koks als de beste elektrische messenslijper gezien. Met deze beste messenslijper maak je de verschillende messen uit je messenset weer vlijmscherp! De elektrische messenslijper van Chef’sChoice komt onder meer als beste uit de test, door de elektrische messenslijper over meerdere fasen beschikt. Deze fasen bestaan uit voorslijpen, slijpen en polijsten. Hij heeft een slijphoek van 20˚.

  Deze beste elektrische messenslijper kopen kan ook interessant zijn, wanneer je gekartelde messen wilt kunnen slijpen. Het slijpen van de messen verloopt snel en is heel eenvoudig! Ook wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Na het slijpen kun je de messen opnieuw polijsten. Houd er wel rekening mee, dat je deze beste elektrische messenslijper stevig in de hand moet houden tijdens het slijpen van messen. Je kunt deze niet vastzetten op een aanrechtblad of tafel.

  • Beschikt over verschillende fasen
  • Ook geschikt voor gekartelde messen
  • Heel eenvoudig te gebruiken
  • Niet vast te zetten op het aanrecht

  3. Beste goedkope messenslijper - Joseph Joseph Elevate Messenslijper

  Op zoek naar de beste goedkope messenslijper? In dat geval is de Joseph Joseph Elevate Messenslijper meer dan het overwegen waard! Deze handmatige messenslijper heeft een stijlvolle vormgeving met een uitklapbaar handvat. Dit maakt dat je de beste handmatige messenslijper na gebruik eenvoudig op kunt bergen. Een ideale accessoire voor in de keukenla! Het handvat maakt het daarbij eenvoudig om de messenslijper stevig op z’n plek te houden tijdens het gebruik hiervan.

  Deze messenslijper behoort tot de doortrekslijpers, wat betekent dat het mes geslepen wordt door mechanische bewegingen hiervan. Het model is uitgevoerd met twee fasen, voor het slijpen en polijsten van de mesten. Doordat er een enkele fase voor het slijpen wordt aangeboden, kunnen er alleen gladde messen met deze beste messenslijper worden geslepen. Het slijpgedeelte van deze messenslijper is keramisch, waardoor deze iets minder goed werkt dan een messenslijper met een slijpgedeelte van diamant. Dit is echter terug te zien in de prijs van deze beste goedkope messenslijper.

  • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Ook geschikt voor polijsten van messen
  • Eenvoudig op te bergen na gebruik
  • Alleen bedoeld voor gladde messen

  4. Beste handmatige messenslijper - Chef’sChoice Messenslijper CC4623 Pronto

  Met de Chef’sChoice Messenslijper CC4623 Pronto kun je zowel gladde, als gekartelde messen slijpen! Zo maak je de messen uit je messenset weer vlijmscherp. Daarnaast biedt de tweede gleuf de mogelijkheid om ook Japanse messen te slijpen. Deze moeten onder een hoek van 15° worden geslepen, in tegenstelling tot de Europese variant. Die wordt geslepen onder 20°.

  Daarbij beschikt deze messenslijper over een tweede fase om de messen te kunnen polijsten na het slijpen hiervan. Zo zien ze er weer als nieuw uit! Aan de zijkant van de verschillende fasen bevindt zich een handig handvat. Hiermee kun je de beste messenslijper voor het mechanisch slijpen van messen stevig vasthouden. De voorzijde van deze messenslijper beschrijft welke fase geschikt is voor welk type messen.

  • Slijpgedeelte is van diamant gemaakt
  • Ook geschikt voor Japanse messen met een afwijkende slijphoek
  • Ook geschikt voor het polijsten
  • Niet vast te zetten aan het aanrecht

  5. Messenslijper voor kartelmessen - Chef’sChoice USA – Hybrid 220

  De Chef’sChoice USA – Hybrid 220 Messenslijpmachine is de beste messenslijper voor gekartelde messen. Je slijpt de messen binnen twee fasen: elektrisch slijpen en handmatig polijsten. In de eerste fase krijgt het mes een scherpe rand. In de tweede fase begint de wordt het mes gepolijst waardoor de scherpheid langer wordt behouden.

  Deze messenslijper biedt hulp bij het snel repareren, herstellen en polijsten van keukenmessen en scharen. Deze messenslijper heeft een revolutionaire slijptechniek met 100% diamanten waardoor de messen goede scherpte krijgen en dit ook wordt behouden. De messenslijper heeft een motor van 40 watt en een slijphoek van 20 graden. De messenslijper wordt gebruikt voor kwaliteitsmessen met zowel een gladde, als gekartelde snede. Dit alles maakt de Chef’sChoice USA – Hybrid 220 een ideale messenslijper voor kartelmessen!

  Tip: Reinigt u de scherper na gebruik met een vochtige doek of een zachte vochtige borstel. Daarna drogen. Niet met water spoelen.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Speciaal voor gekartelde messen
  • Niet vast te zetten aan het aanrecht

  6. Professionele messenslijper - B&H elektrische messenslijper doortrek

  Professionele messenslijper
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  Wil je altijd scherpe messen in je keuken hebben? Dan is de elektrische messenslijper van B&H een must-have! Met deze messenslijper heb je nooit meer botte messen in huis. De elektrische messenslijper beschikt over een automatisch ideale slijphoek, is geschikt voor verschillende soorten messen, is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een lange levensduur. Wij vinden de Premium Elektrische Messenslijper van B&H de beste professionele messenslijper op dit moment.

  De Messenslijper van B&H is van hoge kwaliteit, waardoor hij geschikt is voor professioneel gebruik. Voor een chef of hobbykok is deze messenslijper dan ook zeer geschikt. De B&H messenslijper maakt binnen een mum van tijd al je messen scherp. De slijper heeft drie diamanten slijpfasen.

  De elektrische messenslijper is compact en eenvoudig op te bergen. Dankzij de anti-slip onderkant schuift de slijper niet weg tijdens het gebruik. Daarnaast is de messenslijper zo ontworpen dat je vingers er niet tussen kunnen komen, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik. Let er wel op dat je de messen in één richting slijpt om beschadiging van de slijpstenen te voorkomen. De messenslijper wordt geleverd met 2 maanden garantie.

  • Hoogwaardig materiaal
  • Compact en eenvoudig op te bergen

   Koopgids voor het kopen van een goede messenslijper

   Naast de mogelijkheid om blind af te gaan uit de messenslijper uit onze test, kun je zelf natuurlijk ook prima vergelijken. Voor het kunnen slijpen van je messen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste kun je kiezen tussen een aanzetstaal en een slijpmachine. Slijpmachines worden zowel mechanisch als elektrisch aangeboden.

   Evenals dat je naar het formaat van de messen kunt kijken, die je wilt kunnen slijpen. Let hierbij ook op het type messen wat je wilt slijpen met de beste slijpmachine. Voor een gekarteld mes heb je vaak een andere slijpmachine nodig, dan voor gladde messen.

   Aanzetstal of slijpmachine

   Reeds werd al beschreven dat de eerste keuze die je kunt maken, de keuze tussen een aanzetstaal en slijpmachine is. Een aanzetstaal is een soort vijl, die je zelf langs de rand van het mes haalt om deze te slijpen. Dit is een vrij traditionele wijze van messen slijpen! Een slijpmachine is veel beter om de messen snel en vakkundig te kunnen slijpen.

   Wel kan een aanzetstaal voor onderhoud aan de messen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tandje die enigszins verbogen is. Met een slijpmachine is het niet mogelijk om deze schade te herstellen. Een aanzetstaal biedt die mogelijkheid vaak wel! Houd er rekening mee dat je enige handigheid moet krijgen in het gebruik van een aanzetstaal.

   Een wetsteen is overigens een andere mogelijkheid om een keukenmes mee te slijpen. Dit zal je echter niet snel als particulier in huis halen omdat dat toch een bepaalde techniek vereist.

   Formaat van de messen

   Een tweede aspect om naar te kijken, is het formaat van de messen. Vaak worden er aan de beste messenset meerdere soorten messen toegevoegd. Hierbij is een mes voor het snijden van groentes aanzienlijk kleiner, dan een broodmes. Zeker voor het slijpen van lange messen, is een grote messenslijper aan te raden. Goede steakmessen zijn meestal weer kleiner, dan heb je dus een minder groot apparaat nodig.

   De messenslijper moet stabiel op het aanrecht blijven staan, bij de bewegingen die je met het mes maakt. Zo wordt de kans op ongelukken kleiner. Wel is het zaak dat deze stevig staat, het wegschieten of wegglijden tijdens het slijpen is op z’n zachts gezegd onhandig. Voor het slijpen van schilmesjes of eet messen is een kleiner en handzamer model vaak voldoende.

   Het mes van een snijmachine is niet te slijpen met bovenstaande messenslijpers. Hiervoor is een speciaal gereed benodigd. Deze zijn ook online verkrijgbaar.

   Elektrisch of mechanische messenslijper

   Wanneer je voor een slijpmachine kiest in plaats van voor een aanzetstaal, heb je de keuze tussen een elektrisch of mechanisch model. Bij de beste mechanische slijpmachine beweeg je het mes met je hand door de slijpmachine. Let er hierbij op, dat de mechanische messenslijpers in verschillende varianten worden aangeboden. Zo kun je voor een model met keramische wieltjes kiezen, een model met diamanten plaatjes, of een model met metalen plaatjes. Dit zijn vaak prima messenslijpers voor thuis.

   De elektrische messenslijpers werken makkelijker voor de meeste mensen. Het enige wat je in dit geval hoeft te doen, is het vasthouden van de beste messenslijper. Beweeg het mes nu langzaam door de daarvoor bedoelde opening, om deze weer scherp te maken. Vaak hebben deze elektrische varianten verschillende fases, je verschuift steeds een opening met het mes totdat deze helemaal glad geslepen is.

   Gekartelde of gladde messen

   Voor zowel kartel als gladde messen zijn is er gereedschap verkrijgbaar die de messen weer mooi scherp kan slijpen. Let hier goed op bij de aanschaf als je de beste zoekt! Een gekarteld, Westers of Japans mes hebben bijvoorbeeld ieder een andere slijphoek. In veel gevallen beschikken de slijpmachines over verschillende fasen. Deze fasen zijn geschikt om meerdere soorten messen mee te kunnen slijpen.

   Mocht je enkel Japanse of westerse messen in je messenset hebben, dan volstaat een slijpmachine met één fase. Voor een kartelmes is sowieso een 2 fasen messenslijper nodig. De kartels moeten namelijk extra geslepen worden met een aparte steen.

   Conclusie beste messenslijper

   Kortom, bij de aanschaf van de beste slijpmachine voor messen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Begin met het bepalen van het type messen wat je wilt kunnen slijpen, om de benodigde slijphoek te achterhalen. Op basis van deze slijphoek kun je vervolgens voor modellen met een of meerdere fasen kiezen.

   Maak vervolgens een keuze tussen een elektrische en een mechanische slijpmachine. Als alternatief voor een goede slijpmachine zou je een wetsteen kunnen gebruiken. Deze worden echter als minder prettig ervaren, doordat enige handigheid noodzakelijk is voor het gebruik hiervan. Hoe dan is het slijpen van je messen noodzakelijk als je enigszins op een prettige manier je ingrediënten wilt snijden. Een bot mes is alleen maar prettig voor je snijplank.

   Veelgestelde vragen over messenslijpers

   Hoe gebruik je een messenslijper?

   Je haalt de scherpe kant van het mes simpelweg door de messenslijper heen. Meestal is dit in fases: eerst in de sleuf voor de eerste fase en daarna in de 2e sleuf voor de tweede fase.

   Kun je kartelmessen zelf slijpen?

   Het is mogelijk om zelf een kartelmest te slepen met een slijpstaaf, dit is een arbeidsintensief klusje maar het kan wel.

   Waar koop ik een messenlijper?

   Via de links die je hoger op de pagina vindt kun je de beste messenslijpers kopen. Verder vind je deze en andere modellen in horeca speciaal zaken.

   1 gedachte over “Beste messenslijper 2024, snel jouw ideale slijper kopen voor de scherpste messen”

   1. Slijp kartelmessen altijd met de hand. Met slijpstaven en diamant staafje.
    Zelfs de tafelmessen slijp ik zo, indien nodig maak ik nieuwe golving erin.

    Beantwoorden

   Plaats een reactie