Beste Nespresso machine 2021, met melkopschuimer, luxe variant, goedkope & meer

Laatste update: 30 juli 2021 Koffie & thee

Begin de dag met een heerlijke kop koffie! Om je dit zo makkelijk mogelijk te maken vind je op deze pagina de beste Nespresso machine van dit moment. Nespresso heeft volgens velen de lekkerste cupjes koffie die er verkrijgbaar is. Daarbij is het dankzij deze cupjes onder andere makkelijker om te variëren in smaken. Zeker wanneer je dit apparaat vergelijkt met bijvoorbeeld een normaal filter koffiezetapparaat of een apparaat waar je eerst de bonen voor moet malen. Een kopje Nespresso koffie is heel snel en makkelijk gezet.

Alleen het vinden van de beste machine voor Nespresso capsules is nog een flinke opgave, er is inmiddels zo een groot aanbod dat het lastig is om de juiste koop te vinden. In deze Nespresso machine test zoeken we voor je uit, welke machine het best geschikt is voor verschillende eisen! Op deze manier hoef jij niet eindeloos te vergelijken, onze experts hebben het moeilijke werk al voor je gedaan.

Een van de factoren om op te letten bij het vinden van de beste Nespresso machine, is bijvoorbeeld de inhoud hiervan. Het kan erg vervelend zijn, als het reservoir voor iedere cappuccino of ijskoffie opnieuw moet worden gevuld. In veel gevallen is de inhoud van een nummer 1 Nespresso machine groot genoeg voor meerdere koppen koffie.

Uitslag beste Nespresso machine test 2021

We hebben voor deze test een aantal verschillende Nespresso machines in een eigen categorie als beste getest. Dat betekent dat we de verschillende categorieën verschillende eisen hebben gesteld. Toch hebben de verschillende beste koop keuzes een aantal overeenkomsten. Zo is het zo dat de gekozen machines allemaal een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

1. Magimix Nespresso Inissia M105 - Beste goedkope nespresso machine

Beste goedkope nespresso machine Magimix Nespresso Inissia M105
 • Compact en stijlvol model koffiemachine
 • Grote opvangbak voor cups
 • Mogelijkheid om de waterhoeveelheid in te stellen
 • Maakt veel lawaai tijdens het gebruik
 • Beschikt niet over een kalkindicatielampje

De Magimix Nespresso Inissia M105 wordt door velen als de beste goedkope Nespresso machine gezien. Het model wordt in de kleuren zwart en grijs aangeboden, is relatief klein van formaat en heeft een stijlvolle look. Een ideale toevoeging aan het interieur van je keuken! Ondanks het feit dat de Magimix Nespresso Inissia M105 een van de goedkoopste Nespresso machines is, zijn de functies van de machine niet minder uitgebreid. Het apparaat beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 0,7 liter. Dit is voldoende om bijvoorbeeld 5 tot 6 lungo’s te zetten.

Het afneembare waterreservoir is eenvoudig te vullen en schoon te maken na gebruik. Ook de automatische stop van de machine en het relatief grote opvangbakje voor de cups kunnen als pluspunten worden gezien. Het opvangbakje biedt plek aan 11 cups! Zo hoeft deze niet snel geleegd te worden. Doordat de machine slecht 2,4 kilogram weegt, is deze eenvoudig te verplaatsen na gebruik.


2. Krups Nespresso Expert Milk XN6018 - Luxe Nespresso machine

Luxe Nespresso machine Krups Nespresso Expert Milk XN6018
 • Groot waterreservoir van 1,4 liter
 • Instelbare watertemperatuur
 • Koppeling met de Nespresso app
 • Melkopschuimer is een los onderdeel

Deze luxe Nespresso machine beschikt niet alleen over een groot aantal functies, ook heeft de beste luxe Nespresso machine een stijlvolle vormgeving. Zo vormt de Krups Nespresso Expert Milk XN6018 een fraaie toevoeging aan het interieur van je keuken! De machine is voorzien van een melkopschuimer, zodat je een cappuccino in een keer kunt zetten. Het gebruik van losse melkopschuimers is met deze luxe Nespresso machine niet langer noodzakelijk. Een ander voordeel van de Krups Nespresso Expert Milk XN6018 is het grote waterreservoir, welke een inhoud van 1,4 liter heeft. Zo kun je een groot aantal koppen koffie zetten, alvorens je het reservoir weer moet bijvullen.

De Krups Nespresso Expert Milk XN6018 biedt de mogelijkheid om vooraf de koffiesterkte in te stellen. Evenals dat je het koffievolume aan kunt geven! Vaak zijn deze factoren afhankelijk van de cups die je gebruikt bij het zetten van de koffie. Ideaal is ook de mogelijkheid om de temperatuur van het water in te stellen. Wanneer je haast hebt, kan je de koffie iets minder heet zetten. Zo kun je deze direct drinken! Deze beste luxe Nespresso machine heeft een opvangbakje met een capaciteit van 12 cups.


3. De’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.B Zwart - Beste Nespresso apparaat met melkopschuimer

Beste Nespresso apparaat met melkopschuimer De’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.B Zwart
 • Intuïtief programma voor ontkalken
 • Beschikt over maar liefst 4 programma's
 • Groot melkreservoir van 500 ml
 • Waterreservoir snel leeg bij het maken van Lungo's

Veel koffieliefhebbers zien de De’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.B Zwart als een heuse eyecatcher binnen hun keuken! Dit koffieapparaat wordt als het beste Nespresso apparaat met melkopschuimer beschouwd. Dankzij deze beste melkopschuimer wordt het nog makkelijker om een heerlijke latte of cappuccino te bereiden. Het is echter slechts een van de vele functies waarover de beste luxe Nespresso machine beschikt. Denk bijvoorbeeld ook aan het handige indicatielampje op de machine, die automatisch begint te branden als het apparaat ontkalkt moet worden. Dit maakt het onderhouden van de beste luxe Nespresso koffiemachine des te makkelijker!

Met een waterreservoir van 1 liter zet je de kopjes snel na elkaar zonder het reservoir bij te hoeven vullen, tenzij er enkel lungo’s worden gemaakt. In dat geval is het reservoir leeg na 8 kopjes. Naast het waterreservoir zit er aan de voorzijde een melkreservoir om verse melk aan de koffie toe te kunnen voegen. Deze melk wordt ook gebruikt bij het zetten van een latte of cappuccino. Dit werkt gemakkelijker en neemt minder ruimte in op je keukenblad dan dat je een losse melkopschuimer zou moeten aanschaffen en neer moet zetten.


4. Krups Nespresso Citiz & Milk XN760B - Krups Nespresso machine

Krups Nespresso machine Krups Nespresso Citiz & Milk XN760B
 • Wordt geleverd met de Aeroccino3 melkopschuimer
 • Verstelbaar watervolume voor kop koffie
 • Snelle opwarmtijd van 25 sec
 • 1710 watt vermogen
 • Beschikt niet over kalkindicatielampje

De Krups Nespresso Citiz & Milk heeft een waterreservoir van 1 L, is geschikt voor espresso en lungo, heeft een verstelbaar watervolume, heeft een druk van 19bar, heeft 1710 watt vermogen, is binnen van 25 sec op temperatuur en wordt geleverd met een Aeroccino3 melkopschuimer. Wij hebben de Krups Nespresso Citiz & Milk XN760B gekozen tot beste Krups Nespresso machine.

Met de Krups Nespresso Citiz & Milk maak je de heerlijkste lungo’s en espresso’s. De Krups Nespresso machine is binnen 25 sec op temperatuur. Doordat hij een druksysteem van 19 bar heeft, worden alle aroma’s van de koffie uit de cup meegenomen. Zo geniet je keer op keer van een heerlijke kop koffie met een stevige en romige crema-laag. Dankzij zijn waterreservoir van 1 L kan hij meerdere koppen koffie zetten voordat het reservoir weer bijgevuld moet worden. Uit een vol reservoir kan je 4 lungo’s zetten of 8 espresso’s maken.

De Nespresso machine heeft een verstelbaar watervolume wat inhoud dat je zelf kunt bepalen hoeveel water er in je espresso of lungo gaat. Zo stel je dus zelf je eigen sterkte van je kopje koffie in. De Nespresso machine heeft een energie-besparingsfunctie die na 9 min zichzelf uitschakelt. Verder beschikt hij over 1710 watt vermogen die het druksysteem van 19 bar energie levert. De opvangbak van de koffiemachine kan 9 lege cups hebben voordat hij geleegd moet worden.

De Nespresso machine wordt geleverd met de Aeroccino3 melkopschuimer. Deze melkopschuimer zorgt voor echt barista resultaten. De melkopschuimer kan voor normale melk, maar ook voor haver en soja melk gebruikt worden. Zo maak je heerlijke cappuccino of latte macchiato’s. Plaats je eenvoudig jouw receptglas onder de koffie-uitloop van deze espressomachine dankzij het opklapbare lekrooster. De Nespresso koffiemachine heeft een mooi design, is erg gebruiksvriendelijk en ook nog is duurzaam dankzij zijn energiebesparingstand.


Aandachtspunten Nespresso apparaat kiezen

Ga je zelf op zoek naar de beste koop in de categorie Nespresso apparaten? In dat geval dien je bijvoorbeeld te letten op de inhoud, de functies en de opwarmtijd van de Nespresso machine.

Onder andere de diversiteit aan modellen maakt een Nespresso machine kopen steeds lastiger. Aan de ene kant wil je een machine die tal van verschillende soorten koffie voor je kan zetten. Aan de andere kant probeer je te voorkomen, dat de beste Nespresso machine te veel ruimte in beslag neemt op je aanrechtblad.

Waterreservoir

Eerder in dit artikel werd al beschreven, dat onder andere de inhoud van het waterreservoir een bepalende factor kan zijn bij het vinden van de beste Nespresso koffiemachine. Ook kan de inhoud van het model van invloed zijn op het gewicht van de nummer 1 koffiezetapparaten. Dit maakt dat het soms lastiger zal zijn om de beste koffiemachine van Nespresso te verplaatsen. In de meeste gevallen heeft het waterreservoir van een Nespresso machine een inhoud van 0,6 of 0,7 liter. Duurdere modellen hebben vaak een groter reservoir met een inhoud van onder andere 1,0 of zelfs 1,4 liter.

Prijs van Nespresso machine

De prijs is natuurlijk van groot belang bij het kopen van dure apparaten. Het is nu eenmaal zo dat een Nespresso machine vrij prijzig is. Zeker wanneer je bepaalde opties erbij zoekt. Bepaal daarom van te voren goed wat je budget is en probeer je daar echt aan te houden. Er komen steeds meer betaalbare machines op de markt, ook voor diegene met een kleine portemonnee is er wel wat te vinden. Als je echt goedkoop koffie en espresso wilt zetten kun je nog altijd wel beter kiezen voor een percolator, wij hebben ook een lijst met de beste percolators.

Opwarmtijd

Een tweede bepalende factor bij het vinden van de beste Nespresso koffiemachine, is de opwarmtijd. Zo heeft de machine een aantal seconden tot minuten nodig om warm te worden, om vervolgens om de koffie te kunnen zetten. In de opwarmtijd kan een groot verschil zitten tussen modellen Nespresso koffiezetapparaten.

Het model Essenza heeft bijvoorbeeld een opwarmtijd van 60 seconden, terwijl de Inissia niet langer dan 24 seconden nodig heeft om warm te worden. Zeker wanneer je regelmatig voor grote groepen mensen een kop koffie wil kunnen zetten, is een korte opwarmtijd een groot voordeel.

Koffievoorkeuren

Reeds zijn een aantal belangrijke factoren besproken. Voor velen is het meest belangrijke punt echter de functies die de nummer 1 Nespresso machine biedt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om ook melk aan de machine toe te voegen met bijvoorbeeld een ingebouwde melkopschuimer? Of kan een koffiesoort als een cappuccino enkel gezet worden met losse cups?

In dit geval dien je bijvoorbeeld eerst een cup voor het toevoegen van melk te gebruiken en vervolgens een cup voor de koffie. Veel Nespresso machines zijn ook voorzien van een melkreservoir, om de melk aan de koffie toe te kunnen voegen. Dit is verser en bevordert de smaak van de koffie! Naast een cappuccino bieden veel machines ook de mogelijkheid om een latte macchiato of een ristretto te zetten.

Capaciteit Nespresso cups opvangbakje

Tot slot is het ook verstandig om naar de capaciteit van het Nespresso cups opvangbakje te kijken. De capaciteit van deze bakjes kan verschillen van 6 tot bijvoorbeeld 12 cups. Dit kan een groot verschil maken! Denk aan een Nespresso machine die geen melkreservoir heeft.

In dit geval zal het opvangbakje bij een cappuccino al met twee cups gevuld worden. Door drie cappuccino’s te zetten voor je bezoek, zit het bakje al vol! Het vaak legen van dit opvangbakje is bepaald niet prettig.

Nespresso cups ook belangrijk

Niet alleen het vinden van de beste Nespresso machine kan een hele uitdaging zijn. Ook wil je verzekerd zijn van de lekkerste Nespresso cups. Zoals meermaals beschreven werd, worden deze cups in verschillende smaken aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een smaak als cappuccino of mokka!

Zodoende kies je altijd voor een soort koffie, die past bij het moment waarop je deze drinkt. Je wilt de dag bijvoorbeeld beginnen met een sterke zwarte koffie. Aan het eind van de dag geniet je van een koffiesoort als een latte, of een cappuccino. Door te variëren in de cups, heb je zodoende altijd een geschikte koffiesmaak voor het moment van de dag!

Voor de meest verse koffiesmaak kijk je natuurlijk verder. Bijvoorbeeld naar een goed filter koffiezetapparaat of een volautomatische koffiemachine met vers gemaalde bonen.

Waarom een Nespresso machine

Er zijn natuurlijk alternatieve apparaten en standaarden waar koffie uit een cupje wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Dolce Gusto, dat kun je gerust de concurrent van Nespresso noemen. Maar de meeste mensen menen toch wel dat de koffie cups van Nespresso lekkerder zijn dan degene die er te koop zijn voor de Dolce Gusto apparaten.

Daarnaast zijn er nog secondaire voorwaarden die het aantrekkelijker maken om voor een goede Nespresso machine te kiezen. Het design van de Nespresso machines is over het algemeen mooier en zelfs de cuphouders die er te koop zijn mooier ontworpen.

Conclusie beste Nespresso machine

Kortom, het beste Nespresso apparaat kopen kan een hele uitdaging zijn! In dit artikel bespraken we verschillende belangrijke factoren. Zo kwamen onder andere de inhoud van het waterreservoir en de functies van de Nespresso machine ter sprake.

Als laatste kunnen we je meegeven dat het verstandig is om vooraf te kijken aan welke eisen het apparaat moet voldoen. Zodoende zal het makkelijker worden om een weloverwogen keuze te maken voor de beste Nespresso machine. Wanneer je kiest voor een machine uit het lijstje dat wij hebben gemaakt weet je ook zeker dat je 1 van de beste Nespresso machines koopt voor jouw eisen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Nespresso machine?

Goede Nespresso machines zijn te koop voor tussen €80 en €400. Je zult zien dat de duurdere modellen vaak opties hebben zoals bijvoorbeeld een melkopschuimer en groter opvangbakje voor de gebruikte cups.

Welke koffiecups voor de Nespresso machine?

In een Nespresso machine kunnen vanzelfsprekend alleen maar Nespresso cups.

Waar koop ik een Nespresso apparaat?

Nespresso apparaten zijn wijdverspreid verkrijgbaar in vele verschillende winkels. Het makkelijkst koop je een goede Nespresso machine gewoon online bij de verschillende webshops, bijvoorbeeld via de producten die hierboven staan.

Plaats een reactie