Beste Nespresso machine 2020, verschillende keuzes voor verschillende eisen

Laatste update: 7 juli 2020 Koffie & thee

Begin de dag met een heerlijke kop koffie! Om je dit zo makkelijk mogelijk te maken vind je op deze pagina de beste Nespresso machine van dit moment. Nespresso heeft volgens velen de lekkerste cupjes koffie die er verkrijgbaar is. Daarbij is het dankzij deze cupjes onder andere makkelijker om te variëren in smaken. Zeker wanneer je dit apparaat vergelijkt met bijvoorbeeld een normaal filter koffiezetapparaat of een apparaat waar je eerst de bonen voor moet malen. Een kopje Nespresso koffie is heel snel en makkelijk gezet.

In deze Nespresso machine test zoeken we voor je uit, welke machine als absolute nummer 1 aangemerkt kan worden! Bij het vinden van de beste Nespresso machine hebben met verschillende factoren rekening gehouden.

Productnaam Categorie Kopen
Beste goedkope nespresso machineMagimix Nespresso Inissia M105Beste goedkope nespresso machineKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Luxe Nespresso machine Krups Nespresso Expert Milk XN6018Krups Nespresso Expert Milk XN6018Luxe Nespresso machine Koop bij Bol.com
Beste Nespresso apparaat met melkopschuimerDe’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.BBeste Nespresso apparaat met melkopschuimerKoop bij Coolblue

Een van de factoren om op te letten bij het vinden van de beste Nespresso machine, is bijvoorbeeld de inhoud hiervan. Het kan erg vervelend zijn, als het reservoir voor iedere cappuccino of ijskoffie opnieuw moet worden gevuld. In veel gevallen is de inhoud van een nummer 1 Nespresso machine groot genoeg voor meerdere koppen koffie.

beste Nespresso machine

Beste Nespresso machine; waar we op gelet hebben

De machine die als best getest werd heeft niet alleen een grote inhoud. Ook zorgt dit model voor een heerlijke kop koffie in een korte tijd! Daarbij is de beste Nespresso machine bijvoorbeeld in staat om een cappuccino te zetten, zonder dat je zelf melk hoeft op te kloppen. Zodoende maakt een nummer 1 Nespresso apparaat het zetten van koffie steeds makkelijker.

1. Magimix Nespresso Inissia M105 - Beste goedkope nespresso machine

Beste goedkope nespresso machine Magimix Nespresso Inissia M105
 • Compact en stijlvol model koffiemachine
 • Grote opvangbak voor cups
 • Mogelijkheid om de waterhoeveelheid in te stellen
 • Maakt veel lawaai tijdens het gebruik
 • Beschikt niet over een kalkindicatielampje

De Magimix Nespresso Inissia M105 wordt door velen als de beste goedkope Nespresso machine gezien. Het model wordt in de kleuren zwart en grijs aangeboden, is relatief klein van formaat en heeft een stijlvolle look. Een ideale toevoeging aan het interieur van je keuken! Ondanks het feit dat de Magimix Nespresso Inissia M105 een van de goedkoopste Nespresso machines is, zijn de functies van de machine niet minder uitgebreid. Het apparaat beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 0,7 liter. Dit is voldoende om bijvoorbeeld 5 tot 6 lungo’s te zetten.

Het afneembare waterreservoir is eenvoudig te vullen en schoon te maken na gebruik. Ook de automatische stop van de machine en het relatief grote opvangbakje voor de cups kunnen als pluspunten worden gezien. Het opvangbakje biedt plek aan 11 cups! Zo hoeft deze niet snel geleegd te worden. Doordat de machine slecht 2,4 kilogram weegt, is deze eenvoudig te verplaatsen na gebruik.


2. Krups Nespresso Expert Milk XN6018 - Luxe Nespresso machine

Luxe Nespresso machine Krups Nespresso Expert Milk XN6018
 • Groot waterreservoir van 1,4 liter
 • Instelbare watertemperatuur
 • Koppeling met de Nespresso app
 • Melkopschuimer is een los onderdeel

Deze luxe Nespresso machine beschikt niet alleen over een groot aantal functies, ook heeft de beste luxe Nespresso machine een stijlvolle vormgeving. Zo vormt de Krups Nespresso Expert Milk XN6018 een fraaie toevoeging aan het interieur van je keuken! De machine is voorzien van een melkopschuimer, zodat je een cappuccino in een keer kunt zetten. Het gebruik van losse melkopschuimers is met deze luxe Nespresso machine niet langer noodzakelijk. Een ander voordeel van de Krups Nespresso Expert Milk XN6018 is het grote waterreservoir, welke een inhoud van 1,4 liter heeft. Zo kun je een groot aantal koppen koffie zetten, alvorens je het reservoir weer moet bijvullen.

De Krups Nespresso Expert Milk XN6018 biedt de mogelijkheid om vooraf de koffiesterkte in te stellen. Evenals dat je het koffievolume aan kunt geven! Vaak zijn deze factoren afhankelijk van de cups die je gebruikt bij het zetten van de koffie. Ideaal is ook de mogelijkheid om de temperatuur van het water in te stellen. Wanneer je haast hebt, kan je de koffie iets minder heet zetten. Zo kun je deze direct drinken! Deze beste luxe Nespresso machine heeft een opvangbakje met een capaciteit van 12 cups.


3. De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B - Beste Nespresso apparaat met melkopschuimer

Beste Nespresso apparaat met melkopschuimer De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B
 • Intuïtief programma voor ontkalken
 • Beschikt over maar liefst 6 programma's
 • Groot melkreservoir van 350 ml
 • Waterreservoir snel leeg bij het maken van Lungo's

Veel koffieliefhebbers zien de De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B als een heuse eyecatcher binnen hun keuken! Dit koffieapparaat wordt als het beste Nepresso apparaat met melkopschuimer beschouwd. Dankzij deze beste melkopschuimer wordt het nog makkelijker om een heerlijke latte of cappuccino te bereiden. Het is echter slechts een van de vele functies waarover de beste luxe Nespresso machine beschikt. Denk bijvoorbeeld ook aan het handige indicatielampje op de machine, die automatisch begint te branden als het apparaat ontkalkt moet worden. Dit maakt het onderhouden van de beste luxe Nespresso koffiemachine des te makkelijker!

Met een waterreservoir van 0,9 liter zet je de kopjes snel na elkaar zonder het reservoir bij te hoeven vullen, tenzij er enkel lungo’s worden gemaakt. In dat geval is het reservoir leeg na 8 kopjes. Naast het waterreservoir zit er aan de voorzijde een melkreservoir om verse melk aan de koffie toe te kunnen voegen. Deze melk wordt ook gebruikt bij het zetten van een latte of cappuccino. Dit werkt gemakkelijker en neemt minder ruimte in op je keukenblad dan dat je een losse melkopschuimer zou moeten aanschaffen en neer moet zetten.


Aandachtspunten Nespresso apparaat kiezen

Ga je zelf op zoek naar de beste koop in de categorie Nespresso apparaten? In dat geval dien je bijvoorbeeld te letten op de inhoud, de functies en de opwarmtijd van de Nespresso machine.

Onder andere de diversiteit aan modellen maakt een Nespresso machine kopen steeds lastiger. Aan de ene kant wil je een machine die tal van verschillende soorten koffie voor je kan zetten. Aan de andere kant probeer je te voorkomen, dat de beste Nespresso machine te veel ruimte in beslag neemt op je aanrechtblad.

Waterreservoir

Eerder in dit artikel werd al beschreven, dat onder andere de inhoud van het waterreservoir een bepalende factor kan zijn bij het vinden van de beste Nespresso koffiemachine. Ook kan de inhoud van het model van invloed zijn op het gewicht van de nummer 1 koffiezetapparaten. Dit maakt dat het soms lastiger zal zijn om de beste koffiemachine van Nespresso te verplaatsen. In de meeste gevallen heeft het waterreservoir van een Nespresso machine een inhoud van 0,6 of 0,7 liter. Duurdere modellen hebben vaak een groter reservoir met een inhoud van onder andere 1,0 of zelfs 1,4 liter.

Prijs van beste waterkoker

De prijs is natuurlijk van groot belang bij het kopen van dure apparaten. Het is nu eenmaal zo dat een Nespresso machine vrij prijzig is. Zeker wanneer je bepaalde opties erbij zoekt. Bepaal daarom van te voren goed wat je budget is en probeer je daar echt aan te houden.

Opwarmtijd

Een tweede bepalende factor bij het vinden van de beste Nespresso koffiemachine, is de opwarmtijd. Zo heeft de machine een aantal seconden tot minuten nodig om warm te worden, om vervolgens om de koffie te kunnen zetten. In de opwarmtijd kan een groot verschil zitten tussen modellen Nespresso koffiezetapparaten.

Het model Essenza heeft bijvoorbeeld een opwarmtijd van 60 seconden, terwijl de Inissia niet langer dan 24 seconden nodig heeft om warm te worden. Zeker wanneer je regelmatig voor grote groepen mensen een kop koffie wil kunnen zetten, is een korte opwarmtijd een groot voordeel.

Koffievoorkeuren

Reeds zijn een aantal belangrijke factoren besproken. Voor velen is het meest belangrijke punt echter de functies die de nummer 1 Nespresso machine biedt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om ook melk aan de machine toe te voegen met bijvoorbeeld een ingebouwde melkopschuimer? Of kan een koffiesoort als een cappuccino enkel gezet worden met losse cups?

In dit geval dien je bijvoorbeeld eerst een cup voor het toevoegen van melk te gebruiken en vervolgens een cup voor de koffie. Veel Nespresso machines zijn ook voorzien van een melkreservoir, om de melk aan de koffie toe te kunnen voegen. Dit is verser en bevordert de smaak van de koffie! Naast een cappuccino bieden veel machines ook de mogelijkheid om een latte macchiato of een ristretto te zetten.

Capaciteit Nespresso cups opvangbakje

Tot slot is het ook verstandig om naar de capaciteit van het Nespresso cups opvangbakje te kijken. De capaciteit van deze bakjes kan verschillen van 6 tot bijvoorbeeld 12 cups. Dit kan een groot verschil maken! Denk aan een Nespresso machine die geen melkreservoir heeft.

In dit geval zal het opvangbakje bij een cappuccino al met twee cups gevuld worden. Door drie cappuccino’s te zetten voor je bezoek, zit het bakje al vol! Het vaak legen van dit opvangbakje is bepaald niet prettig.

Nespresso cups ook belangrijk

Niet alleen het vinden van de beste Nespresso machine kan een hele uitdaging zijn. Ook wil je verzekerd zijn van de lekkerste Nespresso cups. Zoals meermaals beschreven werd, worden deze cups in verschillende smaken aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een smaak als cappuccino of mokka!

Zodoende kies je altijd voor een soort koffie, die past bij het moment waarop je deze drinkt. Je wilt de dag bijvoorbeeld beginnen met een sterke zwarte koffie. Aan het eind van de dag geniet je van een koffiesoort als een latte, of een cappuccino. Door te variëren in de cups, heb je zodoende altijd een geschikte koffiesmaak voor het moment van de dag!

Voor de meest verse koffiesmaak kijk je natuurlijk verder. Bijvoorbeeld naar een goed filter koffiezetapparaat of een volautomatische koffiemachine met vers gemaalde bonen.

Waarom een Nespresso machine

Er zijn natuurlijk alternatieve apparaten en standaarden waar koffie uit een cupje wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Dolce Gusto, dat kun je gerust de concurrent van Nespresso noemen. Maar de meeste mensen menen toch wel dat de koffie cups van Nespresso lekkerder zijn dan degene die er te koop zijn voor de Dolce Gusto apparaten.

Daarnaast zijn er nog secondaire voorwaarden die het aantrekkelijker maken om voor een goede Nespresso machine te kiezen. Het design van de Nespresso machines is over het algemeen mooier en zelfs de cuphouders die er te koop zijn mooier ontworpen.

Conclusie beste Nespresso machine

Kortom, het beste Nespresso apparaat kopen kan een hele uitdaging zijn! In dit artikel bespraken we verschillende belangrijke factoren. Zo kwamen onder andere de inhoud van het waterreservoir en de functies van de Nespresso machine ter sprake.

Als laatste kunnen we je meegeven dat het verstandig is om vooraf te kijken aan welke eisen het apparaat moet voldoen. Zodoende zal het makkelijker worden om een weloverwogen keuze te maken voor de beste Nespresso machine.

Plaats een reactie