Beste Nespresso machine 2024, met melkopschuimer, luxe variant, goedkope & meer

Laatste update: 29 juni 2023

Nespresso is een heel bekend merk, bijna iedereen kent het wel. En dat is met goede reden. Uit de cups, of capsules komt volgens vele de lekkerste kant en klare koffie, zonder dat je zelf de bonen moet malen met een goede koffiemolen. Voor het maken van zo een lekkere kop koffie of espresso heb je natuurlijk de voor jou beste Nespresso machine nodig die de koffie maakt.

Op deze pagina vind je gemakkelijk en snel de beste Nespresso apparaten voor verschillende categorieën. Dat is handig want er is nogal wat keus. We beginnen met de beste apparaten in de meest gezochte categorieën. Verder op de pagina vind je waarom deze Nespresso machines als beste koop gekozen zijn en vind je nog meer categorieën. Ook vind je daar een koopgids met tips waar je op moet letten als je zelf een goed Nespresso apparaat wilt kopen.

Product Categorie Prijs
Beste goedkope nespresso machineMagimix Nespresso Inissia M105Beste goedkope nespresso machine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Luxe Nespresso machineNespresso Sage Creatista SNE800BTR2ENL1Luxe Nespresso machine
Beste nespresso apparaat met melkopschuimerDe’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.B ZwartBeste Nespresso apparaat met melkopschuimer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Waar we op gelet hebben tijdens onze Nespresso apparaat test

Voor deze test hebben wij verschillende Nespresso apparaten getest. Omdat we in verschillende categorieën het beste model kiezen, moeten we per categorie natuurlijk op verschillende eisen letten.

Toch zijn er bepaalde test criteria waar we bij alle Nespresso apparaten op gelet hebben. Er zijn een aantal eigenschappen waar alle goede modellen aan moeten voldoen.

We hebben gelet op de kwaliteit van de koffie die de verschillende Nespresso machines. Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste. De koffie en espresso, de lungo, de espresso’s die gezet worden moeten vanzelfsprekend allemaal erg lekker zijn.

Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding altijd erg belangrijk is tijdens onze test. De kwaliteit van het apparaat moet de prijs kunnen rechtvaardigen. We vinden dat dan ook een belangrijke factor om mee te wegen.

Ook hebben we uitgebreid onderzocht wat gebruikers van de verschillende verkrijgbare Nespresso apparaten vinden. De mening van mensen die het apparaat al gebruiken is belangrijk, zij weten immers het beste of het Nespresso apparaat goed is, ook na langere tijd.

Kwaliteitseisen aan Nespresso machine makers

Nestlé, de eigenaar van Espresso, stelt strenge kwaliteitseisen stelt aan merken die koffiezetapparaten mogen maken. Deze bedrijven hebben namelijk een licentie nodig die ze het recht geeft om een Nespresso machine te maken. Om deze licentie te krijgen moeten de Nespresso apparaten aan bepaalde eisen voldoen.

Dit zorgt ervoor dat eigenlijk alle Nespresso goed scoren op belangrijkste kwaliteitseisen. Dit maakt het wel makkelijker om een apparaat te vinden die goed zijn. Ook zorgt het ervoor dat er verschillende modellen heel erg op elkaar lijken.

Op het moment van schrijven hebben de volgende merken het recht om Nespresso machines te produceren en te verkopen:

 • Krups
 • Miele
 • Siemens
 • Jura
 • Magimix
 • DeLonghi
 • Sage

Uitslag beste Nespresso machine test 2024

Dan nu de uitgebreide uitslag met de beste Nespresso apparaten volgens onze test. Zie snel wat de beste koop is per categorie.

1. Beste goedkope nespresso machine - Magimix Nespresso Inissia M105

Beste goedkope nespresso machine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Magimix Nespresso Inissia M105 wordt door velen als de beste goedkope Nespresso machine gezien. Het model wordt in de kleuren zwart en grijs aangeboden, is relatief klein van formaat en heeft een stijlvolle look. Een ideale toevoeging aan het interieur van je keuken! Ondanks het feit dat de Magimix Nespresso Inissia M105 een van de goedkoopste Nespresso machines is, zijn de functies van de machine niet minder uitgebreid. Het apparaat beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 0,7 liter. Dit is voldoende om bijvoorbeeld 5 tot 6 lungo’s te zetten.

Het afneembare waterreservoir is eenvoudig te vullen en schoon te maken na gebruik. Ook de automatische stop van de machine en het relatief grote opvangbakje voor de cups kunnen als pluspunten worden gezien. Het opvangbakje biedt plek aan 11 cups! Zo hoeft deze niet snel geleegd te worden. Doordat de machine slecht 2,4 kilogram weegt, is deze eenvoudig te verplaatsen na gebruik.

 • Compact en stijlvol model koffiemachine
 • Grote opvangbak voor cups
 • Mogelijkheid om de waterhoeveelheid in te stellen
 • Maakt veel lawaai tijdens het gebruik
 • Beschikt niet over een kalkindicatielampje

2. Luxe Nespresso machine - Nespresso Sage Creatista SNE800BTR2ENL1

Deze luxe Nespresso machine beschikt niet alleen over een groot aantal functies, ook heeft de beste luxe Nespresso machine een stijlvolle vormgeving. Zo vormt de Nespresso Sage Creatista Plus een fraaie toevoeging aan het interieur van je keuken! Het ziet er gewoon strak en sterk uit. De machine is voorzien van een volautomatisch stoompijpje om melk te schuimen, zodat je in een keer een cappuccino kunt zetten. Daarnaast kun je hier perfect getextureerde melk mee maken, zodat jij je gasten kan verrassen met een latte art. Een ander voordeel van de Nespresso Sage Creatista Plus is het grote waterreservoir, welke een inhoud van 1,5 liter heeft. Zo kun je een groot aantal koppen koffie zetten, alvorens je het reservoir weer moet bijvullen. Met deze machine kun je allerlei koffievarianten maken, namelijk ristretto, espresso, lungo, caffe latte, cappuccino en latte macchiato.

De Nespresso Sage Creatista Plus SNE800BTR2ENL1 biedt de mogelijkheid om vooraf de koffiesterkte in te stellen. Evenals dat je het koffievolume aan kunt geven! Vaak zijn deze factoren afhankelijk van de cups die je gebruikt bij het zetten van de koffie. Ideaal is ook de mogelijkheid om de temperatuur van het water in te stellen. Wanneer je haast hebt, kan je de koffie iets minder heet zetten. Zo kun je deze direct drinken! Deze beste luxe Nespresso machine heeft een opvangbakje met een capaciteit van 12 cups! Deze hoef je dus niet heel vaak leeg te gooien.

 • Groot waterreservoir van 1,5 liter
 • Instelbare waterhoeveelheid per kop
 • Volautomatisch stoompijpje
 • Aan de prijsl

3. Beste Nespresso apparaat met melkopschuimer - De’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.B Zwart

Beste nespresso apparaat met melkopschuimer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Veel koffieliefhebbers zien de De’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650.B Zwart als een heuse eyecatcher binnen hun keuken! Dit koffieapparaat wordt als het beste Nespresso apparaat met melkopschuimer beschouwd. Dankzij deze beste melkopschuimer wordt het nog makkelijker om een heerlijke latte of cappuccino te bereiden. Het is echter slechts een van de vele functies waarover de beste luxe Nespresso machine beschikt. Denk bijvoorbeeld ook aan het handige indicatielampje op de machine, die automatisch begint te branden als het apparaat ontkalkt moet worden. Dit maakt het onderhouden van de beste luxe Nespresso koffiemachine des te makkelijker!

Met een waterreservoir van 1 liter zet je de kopjes snel na elkaar zonder het reservoir bij te hoeven vullen, tenzij er enkel lungo’s worden gemaakt. In dat geval is het reservoir leeg na 8 kopjes. Naast het waterreservoir zit er aan de voorzijde een melkreservoir om verse melk aan de koffie toe te kunnen voegen. Deze melk wordt ook gebruikt bij het zetten van een latte of cappuccino. Dit werkt gemakkelijker en neemt minder ruimte in op je keukenblad dan dat je een losse melkopschuimer zou moeten aanschaffen en neer moet zetten.

 • Intuïtief programma voor ontkalken
 • Beschikt over maar liefst 4 programma's
 • Groot melkreservoir van 500 ml
 • Waterreservoir snel leeg bij het maken van Lungo's

4. Krups Nespresso machine - Krups Citiz & Milk XN761B10

De Krups Nespresso Citiz & Milk heeft een waterreservoir van 1 L, is geschikt voor espresso en lungo, heeft een verstelbaar watervolume, heeft een druk van 19bar, heeft 1710 watt vermogen, is binnen van 25 sec op temperatuur en wordt geleverd met een Aeroccino3 melkopschuimer. Wij hebben de Krups Nespresso Citiz & Milk XN760B gekozen tot beste Krups Nespresso machine.

Met de Krups Nespresso Citiz & Milk maak je de heerlijkste lungo’s en espresso’s. De Krups Nespresso machine is binnen 25 sec op temperatuur. Doordat hij een druksysteem van 19 bar heeft, worden alle aroma’s van de koffie uit de cup meegenomen. Zo geniet je keer op keer van een heerlijke kop koffie met een stevige en romige crema-laag. Dankzij zijn waterreservoir van 1 L kan hij meerdere koppen koffie zetten voordat het reservoir weer bijgevuld moet worden. Uit een vol reservoir kan je 4 lungo’s zetten of 8 espresso’s maken.

De Nespresso machine heeft een verstelbaar watervolume wat inhoudt dat je zelf kunt bepalen hoeveel water er in je espresso of lungo gaat. Zo stel je dus zelf je eigen sterkte van je kopje koffie in. De Nespresso machine heeft een energie-besparingsfunctie die na 9 min zichzelf uitschakelt. Verder beschikt hij over 1710 watt vermogen die het druksysteem van 19 bar energie levert. De opvangbak van de koffiemachine kan 9 lege cups hebben voordat hij geleegd moet worden.

De Nespresso machine wordt geleverd met de Aeroccino3 melkopschuimer. Deze melkopschuimer zorgt voor echt barista resultaten. De melkopschuimer kan voor normale melk, maar ook voor haver en soja melk gebruikt worden. Zo maak je heerlijke cappuccino of latte macchiato’s. Plaats eenvoudig jouw receptglas onder de koffie-uitloop van deze espressomachine dankzij het opklapbare lekrooster. De Nespresso koffiemachine heeft een mooi design, is erg gebruiksvriendelijk en ook nog is duurzaam dankzij zijn energiebesparingstand.

 • Wordt geleverd met de Aeroccino3 melkopschuimer
 • Verstelbaar watervolume voor kop koffie
 • Snelle opwarmtijd van 25 sec
 • 1710 watt vermogen
 • Beschikt niet over kalkindicatielampje

Koopgids: Een goed Nespresso apparaat kopen

Als er geen goede Nespresso machine voor jou in ons lijstje staat, kun je gelukkig ook zelf het beste model vinden. Als je de onderstaande stappen doorloopt kom je alle belangrijke aandachtspunten tegen. Als je alles in acht neem kom je vanzelf uit bij de beste Nespresso machine terecht.

Waterreservoir grootte

Bedenk goed hoe vaak je een kop koffie wilt zetten en hoeveel koffiekoppen dat zijn. Als je erg veel koffie per dag moet zetten is het natuurlijk prettig als je het waterreservoir niet na elke 4 kopjes bij hoeft te vullen.

Er zijn in principe 3 categorieën met grootte. Tot 0,75 liter zijn machines met een klein reservoir, tussen de 0,9 en 1,25 liter noemen we gemiddeld en alles daarboven zijn grote reservoirs.

Nespresso apparaat met melkopschuimer

Als je graag een een cappuccino maakt, een latte macchiato, of een café latte, is een melkopschuimer een must. Er zijn nespressomachines met ingebouwde melkopschuimer te koop. Dit zorgt ervoor dat alles in 1 apparaat aanwezig is, dat is prettig en ziet er opgeruimd uit.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een goede melkopschuimer los te kopen. Ook als je er al één hebt is het misschien onnodig om een model inclusief melkschuimer te kopen. Deze modellen zijn in de regel namelijk duurder.

Prijs van een goede Nespresso machine

De prijs is natuurlijk van groot belang bij het kopen van apparaten in je keuken. Je wilt simpelweg niet teveel betalen voor je koffiezetapparaat.

Dat gezegd hebbende, Nespresso apparaten zijn niet de goedkoopste koffiezetapparaten die er zijn. Als je een goedkoop koffiezetapparaat zoekt kun je beter een goede percolator of goed filter koffiezetapparaat kopen. De prijzen beginnen rond de €75. En deze prijzen lopen wel op tot €600. Beslis daarom vooraf wat je ongeveer wilt uitgeven aan een goed Nespresso apparaat.

De duurdere apparaten hebben vaak extra opties, waarvan een melkopschuimer de meest voorkomende is. Ook kan de bouwkwaliteit beter zijn en er duurder materiaal gebruikt worden voor de bouw. RVS is bijvoorbeeld een duurder materiaal dan veelgebruikte alternatieven zoals kunststof.

Opwarmtijd van een goede Nespressomachine

Een tweede bepalende factor bij het vinden van het geschikte model, is de opwarmtijd. Als je snel koffie wilt kunnen zetten zul je een machine moeten kopen met een korte opwarmtijd. Als het minder belangrijk is, hoef je daar niet zo op te letten.

Er zijn Nespresso machines met een opwarmtijd van maar 3 seconden. Maar dit zijn de echt dure modellen. Er zijn ook apparaten die er 40 seconden over doen om op temperatuur te komen. En je vind allemaal verschillende opwarmtijden er tussen in.

Wij raden je aan om een apparaat te kopen met een opwarmtijd van 25 seconden of minder. Dat geeft naar onze mening een prettige ervaring.

Capaciteit Nespresso cups opvangbakje

Tot slot is het ook verstandig om naar de capaciteit van het Nespresso cups opvangbakje te kijken. De capaciteit van deze bakjes verschillen vanaf 6 cups tot 15 cups. De regel is eigenlijk: koop een nespresso machine met een zo hoog mogelijke capaciteit in het opvangbakje.

Maar je kunt als stelregel ook nemen: neem voldoende capacitiet om het opvangbakje niet vaker te legen dan 1 keer per dag. Als je het vaker moet doen, kan dat irritant worden na verloop van tijd.

Waarom een Nespresso machine

Eigenlijk is een Nespresso apparaat het iets minder luxe broertje of zusje van een volautomatische koffiemachine. Het zetten van koffie gaat helemaal automatisch net zoals bij de volautomatische modellen. Een Nespresso apparaat is alleen nog makkelijker in gebruik en ook het onderhouden is gemakkelijker. Het ontkalken van een Nespresso machine is bijvoorbeeld vaak heel gemakkelijk.

Er zijn natuurlijk ook alternatieve apparaten en standaarden waar koffie uit een cupje wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Dolce Gusto, dat kun je gerust de concurrent van Nespresso noemen. Maar de meeste mensen menen toch wel dat de koffie cups van Nespresso lekkerder zijn dan degene die er te koop zijn voor de Dolce Gusto apparaten.

Daarnaast zijn er nog secondaire voorwaarden die het aantrekkelijker maken om voor een goede Nespresso machine te kiezen. Het design van de Nespresso machines is over het algemeen mooier en zelfs de Nespresso cuphouders die er te koop zijn mooier ontworpen.

Conclusie beste Nespresso machine

Kortom, het beste Nespresso apparaat kopen kan een hele uitdaging zijn! Als je één van de modellen kiest die wij als beste getest hebben, dan heb je sowieso een goede Nespresso machine.

Als jouw ideale model er niet tussen staat kun je met onze koopgids alsnog de beste koop vinden. Volg simpelweg de stappen en ontdek wat voor jou de beste Nespresso machine is.

Veelgestelde vragen over Nespresso machines

Wat kost een Nespresso machine?

Goede Nespresso machines zijn te koop voor tussen €80 en €400. Je zult zien dat de duurdere modellen vaak opties hebben zoals bijvoorbeeld een melkopschuimer en groter opvangbakje voor de gebruikte cups.

Welke koffiecups voor de Nespresso machine?

In een Nespresso machine kunnen vanzelfsprekend alleen maar Nespresso cups.

Waar koop ik een Nespresso apparaat?

Nespresso apparaten zijn wijdverspreid verkrijgbaar in vele verschillende winkels. Het makkelijkst koop je een goede Nespresso machine online bij de verschillende webshops, bijvoorbeeld de producten die hierboven staan.

Plaats een reactie