Beste notenkraker test 2024, hout, goedkoop en algemeen beste koop

Laatste update: 5 oktober 2022

Het openen van hazelnoten, walnoten, amandelen moet je doen met een goede notenkraker. Het kraken van de verschillende noten kan met veel moeite ook wel op andere manieren gedaan worden maar een kraker die er speciaal voor gemaakt is het ideale hulpmiddel. Er is een flink aanbod in verschillende notenkrakers, daarom zijn wij op zoek gegaan voor de beste notenkrakers in verschillende categorieën zodat jij gemakkelijk de best koop kunt vinden en zo gemakkelijk van de lekkerste noten kunt genieten en/of verder kunt verwerken in bijvoorbeeld een goede hakmolen voor in gerechten of op salades.

Voor het vinden van de beste notenkraker hebben onze experts kritisch naar de verschillende krakers gekeken. Zij hebben uitgebreide ervaring met het beoordelen van keukengerei en weten wat er belangrijk is. Daarnaast hebben we de ervaringen en reviews van huidige bezitters van de verschillende notenkrakers uitgebreid gelezen en ook dat gebruikt voor de uiteindelijk beoordeling in de notenkraker test.

Nu vind je eerst een snelle top 3 van de beste notenkrakers in de meest gezochte toepassingen. Verder op deze pagina leggen we per product uit waarom we juist voor deze krakers gekozen hebben. Ook vind je een koopgids en nog meer notenkrakers die hoog scoren in andere categorieën.

Product Categorie Prijs
Beste notenkraker algemeenDrosselmeyer NotenkrakerBeste notenkraker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Notenkraker houtGlowel Houten Notenkraker “Paddenstoel” uit Beukenhout (bruin) – Ecologisch Noten KrakenNotenkraker hout
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Goedkope notenkrakerJ.I.P Notenkraker RVSgoedkope notenkraker
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Beste notenkraker 2024 uitslag

Ondanks het feit dat een notenkraker een simpel stuk gereedschap is voor de keuken moet het van goede kwaliteit zijn. Je wilt simpelweg dat de kraker de noten die je wilt kraken dat doet op een makkelijker manier. Je wilt niet dat een noot er tussenuit glipt of dat het de krachten die vrijkomen niet aankan waardoor de hele kraker buigt en gammel aanvoelt. Hetzelfde is bijvoorbeeld ook belangrijk bij een knoflookpers, kurkentrekkers en frietsnijders.

We hebben los van de categorie een aantal belangrijk eisen aan de verschillende notenkrakers getest. Alle best geteste hebben in ieder geval de de volgende eigenschappen:

 • De kwaliteit van de verschillende krakers die we gekozen is sterke en duurzame. Zo weet je zeker dat de als best geteste notenkrakers lange tijd meegaan.
 • We hebben gelet op de soorten noten die de notenkrakers kunnen krakken. De meeste notenkrakers zijn overigens geschikt voor het kraken van walnoten, amandelen en de sterkste notenkrakers kraken ook macadamia noten.
 • De reviews en ervaringen van andere gebruikers zijn positief. Mensen die een bepaalde notenkraker al gebruiken weten immers het best hoe goed een bepaald model bevalt.

Dan vind je hieronder de volgens ons en volgens de gebruikers de beste notenkraker in hun eigen categorie.

1. Beste notenkraker algemeen - Drosselmeyer Notenkraker

Beste notenkraker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Met de Drosselmeyer notenkraker kraak je noten snel, schoon en gemakkelijk. Door de dubbele hefboom is dit de krachtigste notenkraker op de markt die ook nog eens uitgerust is met een reservoir om noot en dop op te vangen. Daarom hebben wij de Drosselmeyer gekozen tot beste notenkraker algemeen.

De notenkraker van Drosselmeyer is gemaakt van krachtig hoogwaardig gietijzer en komt uit Zweden. Het krachtige gietijzer maakt dat de notenkraker sterk en robuust is en zeer geschikt voor het kraken van alle soorten noten. Het ontwerp is uniek omdat er nog geen andere notenkrakers bestaan met een dubbele hefboom. Die techniek erachter zorgt ervoor dat er 2 keer zoveel kracht geproduceerd wordt om de noot te breken zonder fysiek zelf meer kracht te hoeven leveren dan bij een andere notenkraker.

Deze award winnende ontwerp notenkraker van Drosselmeyer wordt algemeen beschouwd als de beste en krachtigste notenkraker van dit moment. De notenkraker is uitgerust met een dubbele hefboom en reservoir om de noot en schil in op te vangen. Het ontwerp zorgt ervoor de award winnende notenkraker snel, schoon en gemakkelijk noten kraakt. De notenkraker van Drosselmeyer is een Zweeds design en wordt geleverd in een mooie schenkverpakking. Je kan kiezen uit de kleuren rood en zwart en hij wordt geleverd met 3 jaar garantie.

 • Award winnend ontwerp
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Dubbele hefboom
 • Opvang reservoir

  2. goedkope notenkraker - J.I.P Notenkraker RVS

  Goedkope notenkraker
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  Deze functionele en effectieve notenkraker van J.I.P hebben wij gekozen tot beste goedkope notenkraker. Deze notenkraker is van volledig RVS en is 17cm. Hij is geschikt voor alle soorten noten en ligt prettig in de hand door zijn afmeting. En dat alles voor een prijs van €8,95

  De notenkraker van J.I.P is gemaakt van sterk roestvrijstaal. Hij is functioneel en effectief. Hij heeft 2 gaten om noten mee te kraken. Het eerste gat is bedoeld voor de kleinere noten zoals amandelen, macadamia, pecannoten en meer. Het tweede gat in de notenkraker is bedoeld voor de grotere notensoorten zoals hazelnoten, walnoten, doppinda’s.

  De RVS notenkraker van J.I.P is 17 cm lang. Dit is een prettige afmeting, want hierdoor ligt de notenkraker goed in de hand en is hij prettig te gebruiken. Door de simpele werking van de hand samen knijpen heb je iedere noot zo gekraakt. Met een prijs van €8,95 is deze notenkraker een koopje en een aanrader voor mensen die graag noten vers eten door ze zelf te kraken maar niet veel geld aan een notenkraker willen uitgeven. Met de notenkraker van J.I.P krijg je zeker waar voor je geld. Al met al een koopje!

  • Goede prijskwaliteit verhouding
  • Gemaakt van sterk RVS
  • Simpel, functioneel, effectief
  • Vaatwasserbestendig
  • Niet geschikt voor kinderen
  • Geen opvangbak of reservoir voor de schil

  3. Notenkraker hout - Glowel Houten Notenkraker “Paddenstoel” uit Beukenhout (bruin) – Ecologisch Noten Kraken

  Notenkraker hout
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De Glowel notenkraker is de beste houten notenkraker verkrijgbaar! Door de draaiwerking van de schroef kraak je noten met gemak zonder veel kracht te hoeven zetten. Hierdoor kan jong en oud de notenkraker gebruiken. In het handige opvangbakje ligt de noot met schil klaar als de noot gekraakt is.

  Met de Glowel Houten Notenkraker kraak je alle soorten noten. Hazelnoten, pecannoten, amandelen, walnoten en nog veel meer. Genoeg keus dus voor iedereen. Door de draaiwerking is de notenkraker simpel en eenvoudig te gebruiken. Tevens zorgt dat draaiwerking ervoor dat je minimale kracht hoeft te zetten om de noot te breken. Plaats de gewenste noot onder de schroef en begin met draaien tot de noot breekt. De noot die uit de dop komt wordt opgevangen in het handige opvangbakje. Een simpele maar goede en functionele houten notenkraker!

  De notenkraker is gemaakt van lokaal Beukenhout. Beukenhout is niet alleen 1 van de sterkte soorten hout, het is ook nog eens 1 van de mooiste soorten houten. Deze houten notenkraker is dus erg sterk en robuust en daardoor heeft het een lange levensduur. Hij oogt ook nog eens leuk door zijn paddenstoelen hoedje. Voor onderhoud en behoud wordt aangeraden om de notenkraker zo nu en dan met voedselveilige, natuurlijke houtolie in te smeren zodat hij jarenlang mee gaat. Door de duurzaamheid en ontwerp hebben wij de Glowel Houten Notenkraker “Paddenstoel” uit Beukenhout als beste Notenkraker hout gekozen.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Gemaakt van beukenhout
  • Geschikt voor jong en oud om te gebruiken
  • Niet vaatwasserbestendig

  Koopgids, zelf de beste notenkraker vinden

  Als er hierboven geen geschikte notenkraker staat die aan jouw wensen en eisen voldoet kun je natuurlijk altijd zelf op zoek gaan naar de beste koop. Als je de tips hieronder volgt kom je terecht bij de beste notenkraker voor jouw eisen en wensen.

  Notenkraker soort

  Wanneer je al op verschillende webshops of in verschillende winkels hebt gekeken zal het je ongetwijfeld opgevallen zijn dat er verschillende soorten notenkrakers zijn in verschillende ontwerpen. In feite zijn er 2 gangbare ontwerpen voor goede notenkrakers voor thuis: de tang en schroefconstructie.

  De meest verkochte zijn die in een soort van tangvorm. Deze zijn in de meeste gevallen van RVS en soms van een ander soort metaal gemaakt. Deze tangen zijn geschikt voor het kraken van walnoten en amandelen. Het oppervlak van het deel dat de noot daadwerkelijk kraakt is vaak stroef gemaakt met kartels zodat de noten niet wegspringen. Je hebt ze ook in strak vormgegeven varianten, dan lijkt het niet meer echt op een tang maar is het in feite wel.

  Daarnaast heb je ook schroefconstructies voor het kraken van de noten. Dit zijn een soort doosjes waar de noot in kan. Daarna draai je een soort van grote schroef omlaag die als gevolg daarvan de noot zal kraken.

  Prijs van de notenkraker die je gaat kopen

  De prijs van de aan te schaffen notenkraker is natuurlijk ook van belang. Wij vinden dat een notenkraker niet te duur hoeft te zijn. Het is immers een simpel apparaat. Ook hebben wij voldoende notenkrakers gezien tijdens onze test die goedkoop waren maar die het toch net zo goed, soms zelfs beter, doen dan dure varianten. Desalniettemin moet je natuurlijk zelf beslissen hoeveel je er aan wilt uitgeven. Je zult wel merken dat wanneer je een design notenkraker wilt de prijzen wat hoger zijn.

  Voor welke noten is de kraker geschikt?

  Ga van te voren goed na of de notenkraker de noten die je wilt kraken aan kan. Voor bij macadamia noten zal je er goed op moeten letten. Dit zijn harde noten die niet zomaar door elke kraker geopend kunnen worden. Hazelnoten en walnoten kunnen over het algemeen wel door dezelfde notenkrakers gekraakt worden.

  Design

  Dit is een uiterst persoonlijke keuze. Maar bedenk je goed dat een notenkraker vaak in het zich ligt: bijvoorbeeld bij een schaal met noten. Het is dan wel zo prettig dat de notenkraker bij het interieur past. Dit is ook een belangrijke overweging wanneer je een kraker cadeau wilt doen aan iemand.

  Conclusie beste notenkraker kopen

  Een goede notenkraker is vooral stevig, duurzaam en is geschikt voor het kraken van verschillende noten. Normaal zijn dit de macadamia, walnoot, pecan noot en amandelnoten. Daarnaast kun je natuurlijk letten op het ontwerp van de kraker. Vaak liggen de notenkrakers ergens in het zicht op een schaal met noten, het is dan belangrijk dat het past bij de rest van je interieur.

  Je kunt ook veilig kiezen voor 1 van de bovenstaande notenkrakers. Als je 1 van deze keuzes kiest weet je zeker dat je een goede notenkraker aanschaft. De notenkrakers zijn volgens onze test duurzaam en perfect geschikt waar ze voor gemaakt zijn: het kraken van noten. De beste notenkraker voor jouw wensen en eisen vind je dan ook zeker weten hierboven.

  Veelgestelde vragen over notenkrakers

  Hoe gebruik je een notenkraker?

  Er zijn 2 veel gebruikte modellen notenkrakers die anders bediend worden. Het meest gebruikte model is dat met een hefboom. Plaatst dan de noot in het drukvlak en door te knijpen in of te drukken op de hefboom kraakt de noot.
  Het andere model werkt met een schroefdraad. Hier kun je het druk vlak als een soort bankschroef steeds strakker tegen de noot aandraaien waardoor deze ook gekraakt zal worden.

  Waar kan ik een notenkraker kopen?

  Notenkrakers zijn op het internet in verschillende webshops gemakkelijk te vinden. Daarnaast zijn ze in kook speciaal zaken kopen.

  Plaats een reactie