Beste pannenkoekenpan 2022, inductie, professioneel, Tefal en meer gebruiksdoelen

Laatste update: 16 september 2022

Iedereen die wel eens een pannenkoek heeft gebakken weet dat het bakken van een pannenkoek eigenlijk alleen goed gaat in een goede koekenpan (en natuurlijk met de juiste techniek). Om je op weg te helpen hebben we de beste pannenkoekenpan voor verschillende categorieën gevonden. Op deze manier hoef je niet zelf eindeloos te zoeken naar de beste koop. Er is namelijk een groot aanbod van verschillende modellen.

Om je snel op weg te helpen vind je hieronder de verschillende beste keuzes als het pannenkoekenpannen aankomt. Alle pannen zijn door onze experts goed bekeken en we hebben de mening van mensen die deze pan gekocht hebben meegewogen in ons oordeel. Lager op de pagina lees je waarom we juist deze pannenkoekenpannen hebben gekozen als beste koop. Ook vind je daar nog meer categorieën en zelfs een uitgebreide koopgids om zelf de beste koop te vinden.

Product Categorie Prijs
inductie pannenkoekenpanDeBuyer Mineral B Element Crêpe- en PannenkoekenpanBeste inductie pannenkoekenpan
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
Beste Tefal pannenkoekenpanTefal Daily Chef pannenkoekenpan 25 cmBeste Tefal pannenkoekenpan
Beste professionele pannenkoekenpanLe Creuset Les Forgees Crêpespan 28 cmBeste professionele pannenkoekenpan

Uitslag beste pannenkoekenpan 2022 test

Hieronder vind je een selectie uit koekenpannen die zeer geschikt zijn voor het bakken van pannenkoeken. De pannen die bespreken hebben in ieder geval de volgende eigenschappen:

  • De randen zijn allemaal laag zodat het omkeren van de pannenkoeken makkelijk gaat.
  • Gebruiksgemak: alle pannen gemakkelijk te hanteren waardoor het pannenkoekenbeslag makkelijk verdeeld kan worden over de pan.
  • Daarnaast zijn de pannen allemaal robuust en kunnen ze hoge temperaturen aan. Dat is belangrijk tijdens het bakken van pannenkoeken.
  • De prijs-kwaliteitsverhouding moet in orde zijn. Te hoge prijzen zijn een slecht teken voor ons.
  • Goede reviews en ervaringen van andere gebruikers. Deze mensen weten het best wat de kwaliteit van de pannenkoekenpan is.

1. Beste inductie pannenkoekenpan - DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan

inductie pannenkoekenpan
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon

Als je lekkere, mooie ronde platte pannenkoeken, flensjes of crepes wilt maken op een inductie kookplaat is de DeBuyer Mineral B Element pannenkoekenpan de pan die je moet hebben. Met zijn gemiddelde omvang van 24 cm maak je heerlijke grote pannenkoeken of crepes naar keuze. Met zijn lage rand is het eenvoudig je gerecht om te draaien en te serveren.

Deze inductie pannenkoekenpan is van het bekende merk DeBuyer dat bekend staat om de hoge kwaliteit pannen die ze maken. Het materiaal dat gebruikt is voor deze pannenkoekenpan is ijzer. Een metaal dat uitermate sterk is. Door de goede bouwkwaliteit is de bodem van deze pan echt vlak, hetgeen noodzakelijk is bij het bakken en koken op inductie.

Iets wat velen als voordeel zullen zien maar als nadeel kan worden gezien is dat er geen kunstmatige anti aanbaklaag in deze pan zit. Je zult de pan dus zelf moeten “inbranden” voor de beste anti aanbaklaag. Deze manier van een het creëren van een natuurlijke anti aanbaklaag schijnt veel gezonder te zijn dan het gebruik van een teflon anti aanbaklaag.

Omdat de hele pan van ijzer is gemaakt en geen anti aanbaklaag heeft, kan deze hele temperaturen hebben en kan de pan ook in de oven gebruikt worden. Al met al vinden wij dit de beste pannenkoekenpan als je op inductie wilt bakken.

  • Zware betrouwbare kwaliteit
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Niet geschikt voor vaatwasser
  • Geen anti aanbaklaag

2. Beste Tefal pannenkoekenpan - Tefal Daily Chef pannenkoekenpan 25 cm

De Tefal Daily Chef pannenkoekenpan is een pannenkoekenpan die thuis hoort in de keuken van een iedere kok! Met zijn afmeting van 25 cm maak je de heerlijkste crêpes en pannenkoeken. Door de lage rand draai je met gemak je pannenkoeken of crêpes om en serveer je die ook nog eens makkelijk. De pan heeft een antiaanbaklaag waarmee je vetarm kunt bakken wat je pannenkoeken of crêpes een stuk gezonder maakt. Tefal staat bekend om de antiaanbaklaag in hun pannen. Dit komt omdat ze geen schadelijke stoffen gebruiken om de antiaanbaklaag te maken waardoor je geen gevaren hebt voor de gezondheid en de pan duurzaam is. De Titanium Excellence antiaanbaklaag is de sterkste en beste antiaanbaklaag die je alleen terug vindt in de duurdere en betere pannen van Tefal. De antiaanbaklaag is van hoge kwaliteit en PFOA vrij.

Zoals alle Tefalpannen heeft ook deze mooi pannenkoekenpan een rode thermospot in het midden die mooi rood kleurt als de pan op temperatuur is. Dan weet je precies wanneer je kunt beginnen met bakken. De pan heeft stevige rvs bodem waardoor die niet snel vervormt. In de bodem van de pan zitten titaniumdeeltjes die ervoor zorgen dat de pan gelijkmatig en goed opwarmt. De pan heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Tevens is de pan geschikt voor alle warmtebronnen. In onze mening de beste Tefal pannenkoekenpan op dit moment verkrijgbaar!

  • Kwaliteit
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • Vrij van PFOA
  • Kunststof handgreep

3. Beste professionele pannenkoekenpan - Le Creuset Les Forgees Crêpespan 28 cm

Het zal geen verrassing zijn dat na veel vergelijken en testen Le Creuset wederom gekozen is als merk. Ditmaal met de Les Forgees crepespan als beste professionele pannenkoekenpan. De prachtige 28 cm grote pan is van gesmeed aluminium gemaakt en heeft een rvs handgreep. De pan heeft een sterke en duurzame antiaanbaklaag die PFOA vrij is. Dat houdt in dat pan geen schadelijke stoffen heeft in de antiaanbaklaag en aan alle gezondheidseisen voldoet die gesteld zijn. De dikke bodem van de pan zorgt voor een optimale warmteverdeling en een gelijkmatige opwarming. De binnenkant en buitenkant van de pan zijn geanoniseerd wat de pan erg sterk maakt. De rvs handgreep maakt de pan fijn hanteerbaar.

Door zijn 28 cm grote omvang maak je de lekkerste crêpes, flensjes, of pannenkoeken. En met de antiaanbaklaag kan je vetvrij bakken en is aanbakken geen van je zorgen tijdens het maken van deze gerechten. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen. Door zijn sterke bodem trekt de pan niet krom wat betekent dat deze ook jaren lang kan mee gaan op inductie. En met jaren lang bedoelen we ook echt jaren lang. De pan komt met een levenslange garantie. Le Creuset staat niet voor niks voor; kwaliteit, duurzaamheid en topprestaties in de keuken. De beste professionele pannenkoekenpan die een aanwinst is voor in de keuken.

  • Top kwaliteit
  • Levenslange garantie
  • Geschikt voor alle warmtebronnen

    4. Beste elektrische pannenkoekenpan - Severin CM2198

    De Severin CM2198 beschikt over een regelbare thermostaat, een aan/uit schakelaar met indicatie lampje, een geïntegreerd verwarmingselement, een antiaanbaklaag, een snoeropbergsysteem, twee power indicatielampjes, 1970 watt vermogen en heeft een 30 cm bakoppervlak. Daarom hebben wij de Severin CM2198 tot beste elektrische pannenkoekenpan gekozen.

    Maak in een handomdraai heerlijke pannenkoeken of crepes op deze handige elektrische pannenkoekenpan. Met de regelbare thermostaat kan je zelf de gewenste temperatuur instellen. Voor de gewenste dikte en gaarheid van pannenkoeken of crêpes is dit ideaal. Dankzij de 1970 watt vermogen is de elektrische pannenkoekenpan zo op de gewenste temperatuur. Dankzij de anti-slipvoetjes schuift de elektrische pannenkoekenpan niet weg op het aanrecht of de tafel.

    De elektrische pan is uitermate gezellig om op tafel in het midden te zetten om met iedereen zo pannenkoeken of crepes te bakken. Dankzij de antiaanbaklaag heb je geen last van aangebrande pannenkoeken en zo kan iedereen met gemak bakken. Zo heb je ook weinig olie of boter nodig tijdens het bakken wat de pannenkoeken ook nog eens gezonder maakt. Na gebruik is de elektrische pannenkoekenpan eenvoudig schoon te maken en het snoer handig op te bergen in het snoeropbergsysteem. De pannenkoekenpan heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en komt met 2 jaar garantie.

    • Snel op temperatuur
    • Goede antiaanbaklaag
    • Groot oppervlak voor pannenkoeken of crepes- 30cm
    • Handig opbergsysteem
    • Plaat is niet afneembaar

    5. Grote pannenkoekenpan - Hendi Professionele Crepespan – Ø 32 cm –

    Deze grote professionele pannenkoekenpan van Hendi is gemaakt van sterk hoogwaardig aluminium, heeft een 3-laags marmer anti-aanbaklaag, een aluminium stalen handvat voorzien van epoxy coating, is geschikt voor alle warmtebronnen en heeft een hoge temperatuurbestendigheid, tot wel 250°C. Wij hebben de Hendi P Crepespan gekozen tot beste grote pannenkoekenpan!

    Deze mooie grote pannenkoekenpan van Hendi is gemaakt van sterk hoogwaardig aluminium voor een hoge kwaliteit en lange levensduur. De aluminium pan van Hendi heeft alle voordelen van de nano keramische anti-aanbaklaag. De binnenzijde is voorzien van een 3-laagse marmer anti-aanbakcoating om aanbakken te voorkomen. De aluminium stalen handvat is een ergonomisch handvat voorzien van een epoxy coating waardoor het een cool touch handgreep is.

    Door het hoogwaardige aluminium kan de grote pannenkoekenpan temperaturen tot wel 250°C weerstaan. De pan heeft een uitermate glad oppervlak voor de beste bakresultaten. Deze professionele pan wordt ook veel door chefs binnen de horeca keukens gebruikt. Met deze mooie grote pan bak je de lekkerste pannenkoeken of crepes. De pan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Een pan van goede kwaliteit die zijn geld waar is en voor een lange tijd mee gaat.

    • Sterk hoogwaardig aluminium
    • 3-laags marmer anti-aanbaklaag
    • Geschikt voor alle warmtebronnen
    • Hoge temperatuurbestendigheid
    • Zware pan

    Aandachtspunten beste pannenkoekenpan vinden, koopgids

    Als er geen goede pannenkoekenpan voor jouw situatie niet hierboven staat kun je natuurlijk altijd nog zelf de beste koop vinden. Waar je op kunt letten bij het uitkiezen van de ideale pan zijn de volgende punten.

    Goede pannenkoekenpan heeft lage rand

    Het omkeren van een pannenkoek is, zeker voor beginners, altijd een spannend moment bij het bakken van pannenkoeken. Een goede pannenkoekenpan heeft daarom een lage rand waardoor het makkelijk is om de pannenkoek om te draaien.

    Met of zonder anti-aanbaklaag

    Professionele koks die pannenkoeken maken gebruik in de regel pannenkoekenpannen zonder anti-aanbaklaag. Door het met olie inbranden van de pannen wordt er een anti-aanbaklaag gecreëerd door de professionele koks.

    Een anti-aanbaklaag beïnvloedt het bakproces wel. Omdat de anti-aanbaklaag tussen de pan en de te bakken zit, komt de pannenkoek niet direct in contact met het metaal van de pan. Maar als je af en toe thuis een pannenkoek bakt is een pan met bijvoorbeeld een tefal laag als anti-aanbaklag op zich prima.

    Of je wel of geen anti-aanbaklaag wilt in jouw beste pannenkoekenpan is dus eigenlijk een kwestie van voorkeur. Als het makkelijker en handiger vindt koken kun je ervoor kiezen.

    Gewicht

    Tijdens het bakken van je pannenkoeken zul je de pan vaak vasthebben. Je draait de pannenkoeken om en je bakt een hele stapel van de pannenkoeken. Omdat je de pan zo vaak vast hebt, is het prettig als de pannenkoekenpan niet te zwaar is. Stalen en gietijzeren pannenkoekenpannen zijn vaak de zwaarste modellen, maar deze zijn ook het best.

    diameter van pannenkoekenpan

    Afhankelijk van welke maat pannenkoeken je wilt bakken kun je de diameter kiezen. De meeste koekenpannen die verkocht worden zijn tussen de 24 cm en 28 cm. Maar als je bijvoorbeeld kleine pannenkoekjes wilt bakken voor bijvoorbeeld bij het ontbijt kun je een mini pannenkoekenpan van 15 cm of minder kopen.

    Welke warmtebron of zelfstandige elektrische pannenkoekenpan?

    Voornamelijk wanneer je op inductie kookt is dit van belang. Als je een pan bekijkt op een webshop of in de winkel, dan staat er altijd wel bij of deze geschikt is voor inductie. Op onze inductiegids zie je ook welke pannen geschikt zijn voor inductiefornuizen. Ook hebben we een lijst gemaakt de beste inductie pannen van dit moment.

    Veel mensen kiezen voor een gietijzeren pannenkoekenpan als ze er 1 zoeken voor het koken op inductie. Een gietijzeren pan is namelijk geschikt voor inductie (mits de bodem plat is). Daarnaast is het zo dat gietijzer de hitte gelijkmatig verdeeld over de hele pan. Hierdoor wordt de pannenkoek over het gehele oppervlak gelijkmatig verhit en dus gebakken.

    Er is echter nog een optie. De zogenaamde elektrische pannenkoekenpan, of crêpepan. Dit is een pan die je aansluit op een stopcontact en die de elektra gebruikt om de pan te verwarmen. Zo is het ook mogelijk om pannenkoeken te bakken als er geen gas of ander fornuis in de buurt is.

    Een echte pannenkoekenpan is plat

    Koekenpannen worden veelal gebruikt voor het bakken pannenkoeken bakken. Dit is op zich op prima mogelijk, maar een echte pannenkoekenpan heeft een veel lagere rand dan de gemiddelde koekenpan. Door deze lage rand is het makkelijker om de pannenkoek om te draaien tijdens het bakken. Zeker wanneer je een spatel wilt gebruiken voor het draaien van de pannenkoek gaat het veel makkelijker wanneer de rand van de pan laag is.

    Bekende merken pannenkoekenpan

    Als je veilig wilt kopen is het altijd een idee om bekend merk pan te kopen. Dat is bij de andere soorten pannen die we getest hebben ook het geval. Zo zit je bijvoorbeeld eigenlijk altijd wel goed als je bijvoorbeeld een BK pannenkoekenpan koopt. Ook Le Creuset is altijd een goede keuze als je pannen koopt.

    Daarnaast heb je ook nog de verschillende thuismerken van de verschillende grote winkelketens in Nederland die wel aardige pannen verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Blokker, Hema, Action, Ikea en dergelijke winkels.

    Conclusie beste pannenkoekenpan

    Als je op zoek bent naar een goede pannenkoekenpan kun je eenvoudig 1 van de bovenstaande pannen kiezen. Je weet zeker dat daar de kwaliteit goed van is zodat je goede pannenkoeken kunt bakken.

    Met de tips die je daaronder hebt gelezen kun je zelf de beste pannenkoekenpan vinden voor jouw situatie. Dan kun je zelf als een echte professionele kok de mooiste pannenkoeken bakken.

    Veelgestelde vragen over pannenkoekenpannen

    Waarom een speciale pannenkoekenpan?

    Dit is eigen een reguliere koekenpan met lagere randen. Door deze lagen randen is het eenvoudiger om de crêpe of pannenkoek om te draaien. En na het bakken glijdt de pannenkoek makkelijker uit de pan zo op het bord.

    Wat is de beste pannenkoekenpan?

    In ons overzicht hierboven zie je wat de beste pannenkoekenpan volgens onze experts en de ervaringen van andere mensen is. We hebben voor nu de BK Easy Basic Specials Pannenkoekenpan gekozen als beste koop gekozen.

    Hoe gebruik je een pannenkoekenpan?

    Je verwarmt de pan totdat deze goed heet is. De pan is goed heet wanneer de boter in de pan gaat sissen, pas dan gooi je het pannenkoekenbeslag erin. Vervolgens wacht je afhankelijk van de dikte lang genoeg tot 1 kant goed gebakken is en vervolgens draai je de pannenkoek om. Deze kant hoeft korter te bakken omdat het geheel al warm is.

    Plaats een reactie