Beste pannenkoekenpan

Laatste update: 11 augustus 2020 Pannen

Iedereen die wel eens een pannenkoek heeft gebakken weet dat het bakken van een pannenkoek eigenlijk alleen goed gaat in een goede koekenpan (en natuurlijk met de juiste techniek. Om je op weg te helpen hebben we de beste pannenkoekenpannen voor verschillende eisen gevonden.

Om je snel op weg te helpen vind je hieronder de verschillende beste keuzes als het pannenkoekenpannen aankomt. Alle pannen zijn door onze experts goed bekeken en we hebben de mening van mensen die deze pan gekocht hebben meegewogen in ons oordeel.

Productnaam Categorie Kopen
Beste inductie pannenkoekenpanBK Easy Basic Specials Pannenkoekenpan 28 cmBeste inductie pannenkoekenpanKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste Tefal pannenkoekenpan Tefal Talent Pro PannenkoekpanTefal Talent Pro PannenkoekpanBeste Tefal pannenkoekenpan Koop bij Bol.com
Beste professionele pannenkoekenpan Le Creuset Les Forgees Crêpespan 28 cmLe Creuset Les Forgees Crêpespan 28 cmBeste professionele pannenkoekenpanKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com

Inhoud

beste pannenkoekenpan

Uitslag beste pannenkoekenpan test

Hieronder vind je een selectie uit koekenpannen die zeer geschikt zijn voor het bakken van pannenkoeken. De randen zijn allemaal laag zodat het omkeren makkelijk gaat. Ook zjin alle pannen gemakkelijk te hanteren waardoor het pannenkoekenbeslag makkelijk verdeeld kan worden over de pan. Daarnaast zijn de pannen allemaal robuust en is de prijs-kwaliteitsverhouding prima.

1. BK Easy Basic Specials Pannenkoekenpan 28 cm - Beste inductie pannenkoekenpan

Beste inductie pannenkoekenpan BK Easy Basic Specials Pannenkoekenpan 28 cm
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Geschikt voor inductie
  • Speciale antiaanbaklaag
  • Kan maar tot 160°C in de oven

Als je lekkere, mooie ronde platte pannenkoeken, flensjes of crepes wilt maken op een inductie kookplaat is de BK Easy Basic Specials pannenkoekenpan de pan die je moet hebben. Door zijn grote omvang van 28 cm maak je heerlijke grote pannenkoeken of andere gerechten naar keuze. Met zijn lage rand is het eenvoudig je gerecht om te draaien en te serveren. Deze beste inductie pannenkoekenpan heeft een teflon coating die volledig PFOA vrij is. Geen zorgen dus om gevaarlijke of giftige stoffen die vrij komen tijdens het bakken. Door de antiaanbaklaag heb je geen zorgen dat je gerechten blijven kleven tijdens het bakken en kan vetvrij bakken.

De pan is gemaakt van aluminium waardoor je een goede opwarming en warmteverdeling hebt. Dit maakt dat pan zeer geschikt is voor inductie. Tevens is de pan ook geschikt voor allen andere warmtebronnen. De pan heeft een kunststof handgreep die ergonomisch gevormd is. Dit maakt dat hij goed in de hand ligt en prettig in gebruik is en dat hij koel blijft tijdens het bakken. BK is Nederlands keukenmerk wat bekend staat om hun kwaliteit, duurzaamheid en design. Door jarenlange craftmanship heb je de beste keukengerei van Nederlandse bodem voor een degelijke prijs. In onze mening een goede en kwalitatieve pannenkoekenpan voor inductie!


2. Tefal Talent Pro Pannenkoekpan - Beste Tefal pannenkoekenpan

Beste Tefal pannenkoekenpan Tefal Talent Pro Pannenkoekpan
  • Kwaliteit
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • Vrij van PFOA
  • Kunststof handgreep

De Tefal Talent pro pannenkoekenpan is een pannenkoekenpan die thuis hoort in de keuken van een iedere kok! Met zijn afmeting van 25 cm maak je de heerlijkste crêpes en pannenkoeken. Door de lage rand draai je met gemak je pannenkoeken of crêpes om en serveer je die ook nog eens makkelijk. De pan heeft een antiaanbaklaag waarmee je vetarm kunt bakken wat je pannenkoeken of crêpes een stuk gezonder maakt. Tefal staat bekend om de antiaanbaklaag in hun pannen. Dit komt omdat ze geen schadelijke stoffen gebruiken om de antiaanbaklaag te maken waardoor je geen gevaren hebt voor de gezondheid en de pan duurzaam is. De Titanium Excellence antiaanbaklaag is de sterkste en beste antiaanbaklaag die je alleen terug vindt in de duurdere en betere pannen van Tefal. De antiaanbaklaag is van hoge kwaliteit en PFOA vrij.

Zoals alle Tefalpannen heeft ook deze mooi pannenkoekenpan een rode thermospot in het midden die mooi rood kleurt als de pan op temperatuur is. Dan weet je precies wanneer je kunt beginnen met bakken. De pan heeft stevige rvs bodem waardoor die niet snel vervormt/ In de bodem van de pan zitten titaniumdeeltjes die ervoor zorgen dat de pan gelijkmatig en goed opwarmt. De pan heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en komt met 2 jaar garantie. Tevens is de pan geschikt voor alle warmtebronnen. In onze mening de beste Tefal pannenkoekenpan op dit moment verkrijgbaar!


3. Le Creuset Les Forgees Crêpespan 28 cm - Beste professionele pannenkoekenpan

Het zal geen verrassing zijn dat na veel vergelijken en testen Le Creuset wederom gekozen is als merk. Ditmaal met de Les Forgees crepespan als beste professionele pannenkoekenpan. De prachtige 28 cm grote pan is van gesmeed aluminium gemaakt en heeft een rvs handgreep. De pan heeft een sterke en duurzame antiaanbaklaag die PFOA vrij is. Dat houdt in dat pan geen schadelijke stoffen heeft in de antiaanbaklaag en aan alle gezondheidseisen voldoet die gesteld zijn. De dikke bodem van de pan zorgt voor een optimale warmteverdeling en een gelijkmatige opwarming. De binnenkant en buitenkant van de pan zijn geanoniseerd wat de pan erg sterk maakt. De rvs handgreep maakt de pan fijn hanteerbaar.

Door zijn 28 cm grote omvang maak je de lekkerste crêpes, flensjes, of pannenkoeken. En met de antiaanbaklaag kan je vetvrij bakken en is aanbakken geen van je zorgen tijdens het maken van deze gerechten. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen. Door zijn sterke bodem trekt de pan niet krom wat betekent dat deze ook jaren lang kan mee gaan op inductie. En met jaren lang bedoelen we ook echt jaren lang. De pan komt met een levenslange garantie. Le Creuset staat niet voor niks voor; kwaliteit, duurzaamheid en topprestaties in de keuken. De beste professionele pannenkoekenpan die een aanwinst is voor in de keuken.

 


Aandachtspunten beste pannenkoekenpan vinden

Als er geen goede pannenkoekenpan voor jouw situatie niet hierboven staat kun je natuurlijk altijd nog zelf de beste koop vinden. Waar je op kunt letten bij het uitkiezen van de ideale pan zijn de volgende punten.

Goede pannenkoekenpan heeft lage rand

Het omkeren van een pannenkoek is, zeker voor beginners, altijd een spannend moment bij het bakken van pannenkoeken. Een goede pannenkoekenpan heeft daarom een lage rand waardoor het makkelijk is om de pannenkoek om te draaien.

Met of zonder anti-aanbaklaag

Professionele koks die pannenkoeken maken gebruik in de regel pannenkoekenpannen zonder anti-aanbaklaag. Door het met olie inbranden van de pannen wordt er een anti-aanbaklaag gecreëerd door de professionele koks.

Een anti-aanbaklaag beïnvloedt het bakproces wel. Omdat de anti-aanbaklaag tussen de pan en de te bakken zit, komt de pannenkoek niet direct in contact met het metaal van de pan. Maar als je af en toe thuis een pannenkoek bakt is een pan met bijvoorbeeld een tefal laag als anti-aanbaklag op zich prima.

Of je wel of geen anti-aanbaklaag wilt in jouw beste pannenkoekenpan is dus eigenlijk een kwestie van voorkeur. Als het makkelijker en handiger vindt koken kun je ervoor kiezen.

diameter van pannenkoekenpan

Afhankelijk van welke maat pannenkoeken je wilt bakken kun je de diameter kiezen. De meeste koekenpannen die verkocht worden zijn tussen de 24 cm en 28 cm. Maar als je bijvoorbeeld kleine pannenkoekjes wilt bakken voor bijvoorbeeld bij het ontbijt kun je een mini pannenkoekenpan van 15 cm of minder kopen.

Warmtebron

Voornamelijk wanneer je op inductie kookt is dit van belang. Als je een pan bekijkt op een webshop of in de winkel, dan staat er altijd wel bij of deze geschikt is voor inductie. Op onze inductiegids zie je ook welke pannen geschikt zijn voor inductiefornuizen. Ook hebben we een lijst gemaakt de beste inductie pannen van dit moment.

Bekende merken pannenkoekenpan

Als je veilig wilt kopen is het altijd een idee om bekend merk pan te kopen. Dat is bij de andere soorten pannen die we getest hebben ook het geval. Zo zit je bijvoorbeeld eigenlijk altijd wel goed als je bijvoorbeeld een BK pannenkoekenpan koopt. Ook Le Creuset is altijd een goede keuze als je pannen koopt.

Conclusie beste pannenkoekenpan

Als je op zoek bent naar een goede pannenkoekenpan kun je eenvoudig 1 van de bovenstaande pannen kiezen. Je weet zeker dat daar de kwaliteit goed van is zodat je goede pannenkoeken kunt bakken.

Met de tips die je daaronder hebt gelezen kun je zelf de beste pannenkoekenpan vinden voor jouw situatie. Dan kun je zelf als een echte professionele kok de mooiste pannenkoeken bakken.

Plaats een reactie