Beste percolator 2024 test, inductie, grote inhoud, RVS en meer gebruiksdoelen

Laatste update: 28 november 2023

Met een percolator maak je de heerlijkste espresso. Dit kleine koffiepotje dat direct op het fornuis maak een bijzondere kop koffie. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld gaat kamperen. We helpen je met het kopen van de beste percolator voor jouw eisen en wensen. Door onze uitgebreide test van de verschillende percolators hebben we een goed beeld van welke modellen goed zijn.

In onderstaand overzicht zie je snel wat de beste keuze in percolators is.Verder op de pagina ontdek je waarom onze experts juist deze percolator hebben gekozen als best getest. En vind je nog meer categorieën. Ook vind je daar een koopgids met handige aandachtspunten wanneer je zelf een goede percolator wilt uitkiezen.

Product Categorie Prijs
Beste inductie percolatorBialetti VenusBeste inductie percolator
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Grote percolatorBialetti Moka Express – Percolator – 12-kopsGrote percolator
RVS percolatorBialetti Venus Induction 10 kopjesRVS percolator

Aandachtspunten percolator test

We hebben voor verschillende gebruiksdoelen de beste percolator proberen te vinden. We hebben hierbij gelet op een aantal zaken. Ten eerste hebben we natuurlijk gekeken of het geschikt is voor het beoogde doel, zo moet een inductie percolator natuurlijk geschikt zijn voor inductie.

Verder hebben we erop gelet dat de prijs kwaliteit verhouding goed is. We hebben ook gecontroleerd hoe tevreden andere gebruikers van dit apparaat zijn. Ook is het natuurlijk van belang dat er goede en lekkere koffie mee gemaakt kan worden, dat het bijvoorbeeld niet aanbrand tijdens de bereiding. En wat wij ook belangrijk vinden is dat het een duurzaam product is: het moet jaren mee kunnen gaan.

Uitslag beste percolator 2024

1. Beste inductie percolator - Bialetti Venus

Beste inductie percolator
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Schaf de Bialetti Venus Inductie 4 kops percolator aan, als je op zoek bent naar een bijzonder stijlvol vormgegeven model. Deze compacte percolator heeft een mooi design, waarmee de percolator een heuse eyecatcher in de keuken vormt. Dit is logischerwijs niet de enige reden om voor de beste inductie percolator van dit moment te kiezen. Met de beste percolator zet je in een keer voldoende percolatorkoffie om 4 espresso kopjes te kunnen vullen. Dit maakt de Bialetti Venus Inductie 4 kops percolator zeer geschikt voor een klein huishouden of voor een grote espresso liefhebber!

Naast dit formaat van Bialetti Venus Inductie percolators, kun je ook andere maten van dit model bestellen. Zo biedt Bialetti bijvoorbeeld ook een percolator in dezelfde stijl aan, die geschikt is voor 2, 6, 8 of 10 kopjes koffie. De percolator is gemaakt van metaal en heeft een zilveren kleur. Aan de zijkant bevindt zich een handig kunststoffen handvat, waarmee de percolator eenvoudig op het fornuis gezet kan worden. Het model kan gebruikt worden op een keramische kookplaat, een elektrische kookplaat, een halogeen kookplaat, een inductieplaat en een gasfornuis. Dit maakt de Bialetti Venus Inductie 4 kops percolator zeer breed inzetbaar! De beste inductie percolator heeft een inhoud van 0,23 liter.

De werking van een percolator die geschikt is voor indcutie kookplaten is dezelfde als die van inductie pannen. Door de magnetische golven die de inductie kookplaten uitstoten wordt de bodem van de inductie percolator verhit, deze bodem geeft vervolgens de hitte weer door aan de inhoud van de percolator.

 • Stijlvol, mooi vormgegeven
 • Heel eenvoudig en snel te gebruiken
 • Ook geschikt voor inductieplaten
 • Vaatwasser veilig

  2. Grote percolator - Bialetti Moka Express – Percolator – 12-kops

  De Bialetti Moka Express – Percolator – 12-kops is een zeer geschikte percolator voor het zetten van een groot aantal kopjes koffie. Zoals de naam van dit product al doet vermoeden, is het met deze beste grote percolator mogelijk om maar liefst 12 koppen percolatorkoffie te zetten! Deze grote variant percolator is zeer geschikt voor bedrijfs- en schoolkantines, familiefeesten, enzovoorts. Ook in restaurants komt deze Bialetti Moka Express goed tot z’n recht.

  Het model is gemaakt van aluminium en is zilverkleurig. Door de achthoekige vorm van de beste grote percolator, heeft dit model een ietwat nostalgische uitstraling. De beste percolator is geschikt voor op een elektrische kookplaat, gaskookplaat en een keramische kookplaat. Het gebruik van de Bialetti Moka Express op een inductieplaat wordt afgeraden. Aan de zijkant zit een handig kunststoffen handvat, waarmee de Bialetti Moka Express kan worden vastgehouden.

  • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Werkt snel op het fornuis
  • Zeer grote inhoud
  • Niet geschikt voor de vaatwasser

  3. RVS percolator - Bialetti Venus Induction 10 kopjes

  Met de Bialetti Venus Induction 10 kopjes kies je voor de beste RVS percolator van dit moment! De beste percolator is, zoals de naam van dit product al verklapt, geschikt voor het zetten van tien kopjes koffie. Hiermee is de percolator groot genoeg voor grote gezinnen, voor een familiefeestje en zelfs voor kleine bedrijfskantines. De Bialetti Venus Induction 10 kopjes wordt ook in verschillende andere formaten aangeboden, als je dit formaat net te groot vindt.

  De beste RVS percolator is voorzien van een handig kunststoffen handvat, waarmee de percolator op het fornuis geplaatst kan worden. Aan de bovenzijde zit een handig knopje, waarmee de deksel eenvoudig geopend wordt zonder het RVS aan te hoeven raken. Het model heeft een inhoud van 0,55 liter en is geschikt voor een keramische kookplaat, een elektrische kookplaat, een inductieplaat en een gasfornuis. De zilveren kleur en ronde vorm geeft de Bialetti Venus Induction 10 kopjes een bijzonder moderne uitstraling! Een fraaie toevoeging aan het interieur van iedere keuken.

  • Ook geschikt voor een inductieplaat
  • Heeft een handig kunststoffen handvat
  • Produceert smakelijke koffie
  • Bodem van het reservoir is lastig te reinigen

  4. Elektrische percolator - Cloer – Elektrische Percolator

  Deze handige en mooie elektrische percolator van Cloer heeft 2 inzetfilters, 150 ml voor 3 espresso’s en 300 ml voor 6 espresso’s, beschikt over een automatische afslag, een automatische uitschakeling, een afneembaar potcontrolelampje en 365 watt vermogen. Wij hebben de Cloer Elektrische Percolator tot beste elektrische percolator gekozen.

  Met de Cloer espressomachine maak je in een handomdraai heerlijke verse koffie. Of je nou thuis bent of op werk. Je bent altijd in de mogelijkheid om een lekker verse espresso of normale kop koffie te zetten. Het handige van deze percolator is namelijk dat je geen fornuis maar een stopcontact nodig hebt. Dankzij de 2 verschillende inzetfilters kan je kiezen om 3 espresso’s of 6 espresso’s te maken. De inzetfilters hebben een inhoud van 150 ml en 300 ml.

  De elektrische percolator van Cloer heeft een afneembare pot. Dit maakt het inschenken van koffie des te makkelijker. Nadat de koffie klaar is, wat af te lezen is op het indicatielampje, kan je de afneembare pot eraf draaien en een heerlijk kopje koffie inschenken. Nadat de koffie klaar is, zal de elektrische percolator zichzelf uitschakelen om doorbranding en droogkoken te voorkomen. De percolator van Cloer is voor iedereen die van koffie houdt een mooi aanwinst. Omdat hij klein en compact is en op elektriciteit werkt, is de percolator handig om mee te nemen zodat je altijd van een kop koffie kunt genieten. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

  • 2 Inzetfilters
  • Indicatielampje
  • Afneembare pot
  • 3 Ingebouwde veiligheden
  • Kan geen grote hoeveelheden tegelijkertijd zetten

  Verschil percolator en filterkoffie

  Koffie maken met een percolator is bijna niet te vergelijken met het gebruik van een normaal koffiezetapparaat in huis. Het wordt namelijk op het fornuis gezet, waarbij de warmte voor stoom in het apparaat zorgt. Het water zal zodoende onder druk komen te staan, waardoor dit naar boven stijgt en door de gemalen koffie loopt. Bij een filter koffiezetapparaat loopt het hete water juist naar beneden zonder druk door de filterkoffie heen.

  Op deze manier is het mogelijk een hele sterke koffie te zetten, in principe is percolatorkoffie een espresso koffie. Het is vrij sterk en de koffie wordt relatief kort geëxtraheerd.

  Zelf een percolator kopen, koopgids

  Wij voerden voor het schrijven van dit artikel een uitgebreide test uit, waarbij we op verschillende aspecten hebben gelet. Om de beste percolator te vinden, keken we onder meer naar de inhoud, het materiaal waarvan die gemaakt werd en het design. Op basis van deze factoren hebben we geprobeerd de beste percolators in verschillende categorieën te vinden. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een geschikte percolator, waarbij je de tips uit dit artikel gebruikt.

  Inhoud van de percolator

  Een van de aspecten om op te letten bij het vinden van de beste percolator, is de inhoud hiervan. Kies je bijvoorbeeld voor een model voor twee koppen koffie, of moet het model geschikt zijn voor een groter aantal? Een 2-kops percolator is ideaal voor gezinnen, waar vaak maar twee of drie mensen koffie drinken.

  Moet je vaak koffie maken voor meerdere mensen, bijvoorbeeld voor 6 mensen. Dan is het verstandiger om voor 6-kops model te kiezen. Zo weet je zeker, dat je voldoende percolatorkoffie kunt zetten, om iedereen van een sterke kop koffie te kunnen voorzien.

  Gas, elektrisch of inductie percolator

  Steeds meer keukens hebben tegenwoordig een inductie kookplaat. Je moet er alleen op letten dat niet alle percolators werken zomaar op een inductie kookplaat. De bodem van van pannen en dus ook percolators moeten van een bepaald materiaal zijn als je ze wilt gebruiken op een inductie kookplaat. De bodem moet namelijk van een ferometaal zijn.

  Gelukkig hoef je dit zelf niet uit te zoeken. Wanneer je een product ziet in een webshop of fysieke winkel staat er eigenlijk altijd wel aangegeven wanneer of de percolator geschikt is voor inductie.

  Alhoewel het aanbod klein is, zijn er ook een aantal modellen die je in het stopcontact kunt doen. Deze werken door direct elektriciteit.

  Materiaal

  Naast de inhoud is ook het materiaal waarmee die gemaakt is, een belangrijke factor. De percolator moet onder meer bestand zijn tegen het verwarmde water en mag daarbij niet beschadigd raken, als deze op het fornuis wordt geplaatst. De beste percolator is doorgaans van RVS, roestvrijstaal, gemaakt.

  Bij roestvrijstaal is de kans op erosie aan het materiaal bijzonder klein. Daarbij geeft RVS een stijlvolle, ietwat nostalgische uitstraling. Aan het omhulsel van RVS wordt vaak een handvat van kunststof of plastic gemonteerd. Evenals dat aan de bovenzijde van het model vaak een handig kunststoffen knopje zit, om de deksel te kunnen openen. Zo wordt voorkomen dat je tijdens het opnieuw vullen van de beste percolator brandwonden oploopt.

  Een nadeel van de RVS percolators is dat de prijs hoger ligt. Wanneer je dus een goedkope percolator zoekt kun je beter voor simpelweg een metalen percolator kiezen. Deze werken overigens ook simpelweg perfect. Het schoonmaken ervan is simpelweg lastiger dan bij RVS percolators.

  Design

  Tot slot is het raadzaam om naar het design te kijken. Let bijvoorbeeld op de vorm van de percolator en de kleur waarin deze is uitgevoerd. Veel percolators hebben een zilveren kleur, dit komt door het RVS waarvan ze gemaakt zijn.

  Er zijn echter ook modellen in de kleuren rood en zwart, dit kan een belangrijke overweging zijn als je wilt dat je keuken er leuk uitziet. Ook in de vorm van de zitten verschillen! De meeste modellen hebben een achthoekige vorm. Een ander veelvoorkomende vorm is de ronde vorm van percolators.

  Schoonmaken van een percolator

  De koffie die je er mee zet, maakt de percolator ook erg vies. Koffie blijft makkelijk hangen in een percolator. Daarom is het handig om te weten dat de meeste percolators niet vaatpasserbestendig zijn. Wel zijn ze vaak van het materiaal dat je makkelijk schoon kunt poetsen, zelf met een staalspons zonder het koffiezetapparaatje te beschadigen.

  Als je een model zoekt wat vaatwasserbestendig is. Dan moet je daar goed op letten tijdens het kopen van je percolator.

  Wat is een Percolator precies?

  Een percolator is een koffie apparaat waarmee je een soort espresso koffie kunt zitten, vandaar dat ze ook wel espresso percolator genoemd worden. De koffie wordt gemaakt doordat heet water onder druk door gemalen koffie heen wordt gestuwd. Dit principe lijkt dus erg veel op de manier waarop espresso gemaakt wordt.

  Een percolator bestaat uit 3 delen, het onderste reservoir waar het water in gaat. Het middelste gedeelte waar de gemalen koffie in gaat. En het bovenste deel waar de koffie in terecht komt. Dit alles bij elkaar neemt minimaal ruimte in beslag, wat natuurlijk prettig is als je een klein koffiezetapparaat zoekt. Je hebt natuurlijk nog wel een een warmtebron nodig om de koffie te zetten. Voor meer compacte apparaten om koffie te zetten kun je onze pagina over kleine koffiezetapparaten bekijken.

  Het water wordt warm gemaakt door de percolator op een fornuis te plaatsen (afhankelijk van de uitvoering is zowel een inductie fornuis al gasfornuis worden gebruikt). Omdat het water gaat koken wordt dit naar vanuit de onderste kamer naar boven gestuwd en komt het in aanraking met de gemalen koffie. Vervolgens stijgt dit water als koffie door naar de bovenste kamer waar de koffie bewaard wordt.

  Percolator koffie is lekker!

  Percolator koffie is weer helemaal terug van weggeweest! Onder andere door het feit dat deze koffiesoort een bijzonder donkere, complexe smaak heeft. Het lijkt eigenlijk heel erg op een goed kopje espresso. Daarom kan de koffie uit een percolator gebruikt worden voor het bereiden van verschillende koffievarianten, zoals een latte of een cappuccino. Voor een echt vers bakje koffie maal je je koffiebonen in 1 van de beste koffiemolens en maak je met een goede percolator de heerlijkste koffie.

  Voor het maken van cappuccino en een latte macchiato heb je alleen nog wel een goede melkopschuimer nodig. Die kan je vinden op onze pagina.

  Conclusie beste percolator kopen

  Kortom, het kopen van de beste percolator zou op basis van de aspecten die in dit artikel beschreven zijn makkelijker moeten zijn. Zo heeft de percolator die als beste getest werd in onze test een grote inhoud, beschikt deze over een omhulsel van RVS en heeft deze een handig kunststoffen handvat. Zo wordt koffie zetten een feestje! 

  Als je een makkelijkere manier zoekt om koffie te maken kunnen we je aanraden om op onze pagina met beste koffiemachines te kijken. Met zo een machine maak je met 1 druk op de knop een heerlijk bakje koffie.

  Veelgestelde vragen over percolators

  Welke koffie moet in een percolator?

  De meest geschikte maling is de mokamaling ook wel percolatormaling genoemd. Ook standaard filterkofffie maling is geschikt. Voor een percolator heb je een koffiemaling nodig die niet te fijn is, anders komt het opstuwende water slecht door de koffie heen.

  Hoe werkt een percolator?

  Een percolator bestaat uit 3 delen, te weten van onder naar boven: waterreservoir, filter en kan(netje). Deze worden op elkaar geschroefd zodat deze 1 geheel vormen. Door het waterreservoir te verhitten wordt het warme water omhoog gestuwd door de filter heen waarna het uiteindelijk onder dezelfde druk wordt door gestuwd naar het kannetje. Tijdens het stuwen door de filter waar de gemalen koffie in zit ontstaat de koffie die dus vervolgens in het kannetje terecht komt.

  Plaats een reactie