Beste percolator 2020, inductie, grote inhoud en RVS

Laatste update: 29 juni 2020 Koffie & thee

De beste percolator vinden is niet eenvoudig! Mede door het sterk toegenomen aanbod aan percolators is het lastig om de juiste tegen te komen. Onze experts hebben verschillende percolatoren getest en hebben de beste koop voor verschillende wensen gevonden.

Percolatorkoffie is weer helemaal terug van weggeweest! Onder andere door het feit dat deze koffiesoort een bijzonder donkere, complexe smaak heeft. Vergelijk dit bijvoorbeeld met de smaak van een espresso. Daarbij kan de koffie uit een percolator gebruikt worden voor het bereiden van verschillende koffievarianten, zoals een latte of een cappuccino. Voor een echt vers bakje koffie maal je je koffiebonen in 1 van de beste koffiemolens en maak je met een goede percolator de heerlijkste koffie.

In onderstaand overzicht zie je snel volgens onze de beste keuze in percolatoren is.

Productnaam Categorie Kopen
Beste inductie percolatorBialetti Moka Induction 6 kopjesBeste inductie percolatorKoop bij Coolblue
Grote percolatorBialetti Moka Express 18 kopjesGrote percolatorKoop bij Coolblue
RVS percolator Bialetti Venus Induction 10 kopjesBialetti Venus Induction 10 kopjesRVS percolator Koop bij Bol.com
beste percolator

Inhoud van deze pagina

Beste percolator test

Koffie maken met een percolator is bijna niet te vergelijken met het gebruik van een normaal koffiezetapparaat in huis. HEt wordt namelijk op het fornuis gezet, waarbij de warmte voor stoom in het apparaat zorgt. Het water zal zodoende gaan koken, waardoor dit naar boven stijgt en door de gemalen koffie loopt. Bij een filter koffiezetapparaat loopt het hete water juist naar beneden door de filterkoffie heen.

Op deze manier is het mogelijk een hele sterke koffie te zetten, in principe is percolatorkoffie simpelweg hetzelfde espresso.

1. Bialetti Moka Induction 6 kopjes - Beste inductie percolator

Beste inductie percolator Bialetti Moka Induction 6 kopjes
 • Stijlvol, authentiek vormgegeven
 • Heel eenvoudig en snel te gebruiken
 • Ook geschikt voor inductieplaten
 • Niet te reinig in de vaatwasser

Schaf de Bialetti Moka Induction 6 kopjes percolator aan, als je op zoek bent naar een bijzonder stijlvol vormgegeven model. Deze percolator heeft een authentiek design, waarmee de percolator een heuse eyecatcher in de keuken vormt. Dit is logischerwijs niet de enige reden om voor de beste inductie percolator van dit moment te kiezen. Met de beste percolator zet je in een keer voldoende percolatorkoffie om 6 kopjes te kunnen vullen. Dit maakt de Bialetti Moka Induction 6 kopjes percolator zeer geschikt voor gezinnen.

Naast dit formaat van Bialetti Moka Induction percolators, kun je ook andere maten van dit model bestellen. Zo biedt Bialetti bijvoorbeeld ook een percolator in dezelfde stijl aan, die geschikt is voor 3 kopjes koffie. De percolator is gemaakt van metaal en heeft een zilveren kleur. Aan de zijkant bevindt zich een handig kunststoffen handvat, waarmee de percolator eenvoudig op het fornuis gezet kan worden. Het model kan gebruikt worden op een keramische kookplaat, een elektrische kookplaat, een inductieplaat en een gasfornuis. Dit maakt de Bialetti Moka Induction 6 kopjes zeer breed inzetbaar! De beste inductie percolator heeft een inhoud van 0,3 liter.

De werking van een percolator die geschikt is voor indcutie kookplaten is dezelfde als die van inductie pannen. Door de magnetische golven die de inductie kookplaten uitstoten wordt de bodem van de inductie percolator verhit, deze bodem geeft vervolgens de hitte weer door aan de inhoud van de percolator.


2. Bialetti Moka Express 18 kopjes - Grote percolator

Grote percolator Bialetti Moka Express 18 kopjes
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Werkt snel op het fornuis
 • Zeer grote inhoud
 • Niet geschikt voor de vaatwasser

De Bialetti Moka Express 18 kopjes is een zeer geschikte percolator voor het zetten van een groot aantal kopjes koffie. Zoals de naam van dit product al doet vermoeden, is het met deze beste grote percolator mogelijk om maar liefst 18 koppen percolatorkoffie te zetten! Naast dit grote formaat van de Bialetti Moka Express, worden er ook kleinere modellen aangeboden. Deze grote variant is zeer geschikt voor bedrijfs- en schoolkantines, familiefeesten, enzovoorts. Ook in restaurants komt deze Bialetti Moka Express 18 kopjes goed tot z’n recht.

Het model is gemaakt van metaal en is zilver van kleur. Door de achthoekige vorm van de beste grote percolator, heeft dit model een ietwat nostalgische uitstraling. De beste percolator kan zowel op een gasfornuis gebruikt worden, als op een elektrische kookplaat en een keramische kookplaat. Het gebruik van de Bialetti Moka Express 18 kopjes op een inductieplaat wordt afgeraden. Aan de zijkant zit een handig kunststoffen handvat, waarmee de Bialetti Moka Express 18 kopjes kan worden vastgehouden.


3. Bialetti Venus Induction 10 kopjes - RVS percolator

RVS percolator Bialetti Venus Induction 10 kopjes
 • Ook geschikt voor een inductieplaat
 • Heeft een handig kunststoffen handvat
 • Produceert smakelijke koffie
 • Bodem van het reservoir is lastig te reinigen

Met de Bialetti Venus Induction 10 kopjes kies je voor de beste RVS percolator van dit moment! De beste percolator is, zoals de naam van dit product al verklapt, geschikt voor het zetten van tien kopjes koffie. Hiermee is de percolator groot genoeg voor grote gezinnen, voor een familiefeestje en zelfs voor kleine bedrijfskantines. De Bialetti Venus Induction 10 kopjes wordt ook in verschillende andere formaten aangeboden, als je dit formaat net te groot vindt.

De beste RVS percolator is voorzien van een handig kunststoffen handvat, waarmee de percolator op het fornuis geplaatst kan worden. Aan de bovenzijde zit een handig knopje, waarmee de deksel eenvoudig geopend wordt zonder het RVS aan te hoeven raken. Het model heeft een inhoud van 0,55 liter en is geschikt voor een keramische kookplaat, een elektrische kookplaat, een inductieplaat en een gasfornuis. De zilveren kleur en ronde vorm geeft de Bialetti Venus Induction 10 kopjes een bijzonder moderne uitstraling! Een fraaie toevoeging aan het interieur van iedere keuken.


Zelf een percolator kiezen

Wij voerden voor het schrijven van dit artikel een uitgebreide test uit, waarbij we op verschillende aspecten hebben gelet. Om de beste percolator te vinden, keken we onder meer naar de inhoud, het materiaal waarvan die gemaakt werd en het design. Op basis van deze factoren hebben we geprobeerd de beste percolators in verschillende categorieën te vinden. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een geschikte percolator, waarbij je de tips uit dit artikel gebruikt.

Inhoud

Een van de aspecten om op te letten bij het vinden van de beste percolator, is de inhoud hiervan. Kies je bijvoorbeeld voor een model voor twee koppen koffie, of moet het model geschikt zijn voor een groter aantal? Een 2-kops percolator is ideaal voor gezinnen, waar vaak maar twee of drie mensen koffie drinken.

Moet je vaak koffie maken voor meerdere mensen, bijvoorbeeld voor 6 mensen. Dan is het verstandiger om voor 6-kops model te kiezen. Zo weet je zeker, dat je voldoende percolatorkoffie kunt zetten, om iedereen van een sterke kop koffie te kunnen voorzien.

Materiaal

Naast de inhoud is ook het materiaal waarmee die gemaakt is, een belangrijke factor. De percolator moet onder meer bestand zijn tegen het verwarmde water en mag daarbij niet beschadigd raken, als deze op het fornuis wordt geplaatst. De beste percolator is doorgaans van RVS, roestvrijstaal, gemaakt. Bij roestvrijstaal is de kans op erosie aan het materiaal bijzonder klein. Daarbij geeft het RVS de nummer 1 percolator een stijlvolle, ietwat nostalgische uitstraling. Aan het omhulsel van RVS wordt vaak een handvat van kunststof of plastic gemonteerd. Evenals dat aan de bovenzijde van het model vaak een handig kunststoffen knopje zit, om de deksel te kunnen openen. Zo wordt voorkomen dat je tijdens het opnieuw vullen van de beste percolator brandwonden oploopt.

Een nadeel van de RVS percolators is dat de prijs hoger ligt. Wanneer je dus een goedkope percolator zoekt kun je beter voor simpelweg een metalen percolator kiezen. Deze werken overigens ook simpelweg perfect. Het schoonmaken ervan is simpelweg lastiger dan bij RVS percolators.

Design

Tot slot is het raadzaam om naar het design te kijken. Let bijvoorbeeld op de vorm van de percolator en de kleur waarin deze is uitgevoerd. Veel percolators hebben een zilveren kleur, dit komt door het RVS waarvan ze gemaakt zijn. Er zijn echter ook modellen in de kleuren rood en zwart, dit kan een belangrijke overweging zijn als je wilt dat je keuken er leuk uitziet. Ook in de vorm van de zitten verschillen! De meeste modellen hebben een achthoekige vorm. Een ander veelvoorkomende vorm is de ronde vorm van percolators.

Wat is een Percolator precies?

Een percolator is een koffie apparaat waarmee je sterke espresso koffie kunt zitten. De koffie wordt gemaakt doordat heet water onder druk door gemalen koffie heen wordt gestuwd. Dit principe lijkt dus erg veel op de manier waarop espresso gemaakt wordt.

Een percolator bestaat uit 3 delen, het onderste reservoir waar het water in gaat. Het middelste gedeelte waar de gemalen koffie in gaat. En het bovenste deel waar de koffie in terecht komt.

Het water wordt warm gemaakt door de percolator op een fornuis te plaatsen (afhankelijk van de uitvoering is zowel een inductie fornuis al gasfornuis worden gebruikt). Omdat het water gaat koken wordt dit naar vanuit de onderste kamer naar boven gestuwd en komt het in aanraking met de gemalen koffie. Vervolgens stijgt dit water als koffie door naar de bovenste kamer waar de koffie bewaard wordt.

Conclusie beste percolator

Kortom, het kopen van de beste percolator zou op basis van de aspecten die in dit artikel beschreven zijn makkelijker moeten zijn. Zo heeft de percolator die als beste getest werd in onze test een grote inhoud, beschikt deze over een omhulsel van RVS en heeft deze een handig kunststoffen handvat. Zo wordt koffie zetten een feestje! Als je een meer gemakkelijke manier zoekt om koffie te maken kunnen we je aanraden om op onze pagina met beste koffiemachines te kijken. Met zo een machine maak je met 1 druk op de knop een heerlijk bakje koffie.

Zoals eerder al werd aangegeven kun je het apparaat niet alleen gebruiken voor het zetten van een stevige, sterke kop koffie. Ook voor het bereiden van de koffie voor een latte is deze percolator in combinatie met een melkopschuimer zeer geschikt.

Plaats een reactie