Beste pizzasteen 2020

Laatste update: 22 augustus 2020 Keukengerei

Met een goede pizzasteen maak je thuis de lekkerste pizza’s. Dit komt omdat zo een steen er voor zorgt dat de bodem heerlijk krokant wordt, net zoals bij de italiaan waar de pizza’s in een steenoven gebakken worden. Met een goede pizzasteen kun je in feite een steenoven na te bootsen. Er zijn veel verschillende pizzastenen te koop, op deze pagina ontdek je wat volgens onze experts en consumenten de beste pizzasteen van dit moment is.

Om direct duidelijkheid te geven vind je hieronder direct de beste pizzastenen. Verder op de pagina vind je een uitgebreidere uitleg over de verschillende keuzes en leer je waar je zelf op moet letten als je zelf de beste koop wilt kiezen.

Productnaam Categorie Kopen
Pizzasteen voor oven ETNA Pizza set – EppicotispaiETNA Pizza set – EppicotispaiPizzasteen voor oven Koop bij Bol.com
Rechthoekige pizzasteen Foodiletto PizzasteenFoodiletto PizzasteenRechthoekige pizzasteen Koop bij Bol.com
Beste BBQ pizzasteen Pizzasteen Compact – 29,5 cmPizzasteen Compact – 29,5 cmBeste BBQ pizzasteen Koop bij Bol.com

Inhoud

beste pizzasteen

Uitslag beste pizzasteen test

Hieronder vind je de beste keuzes pizzastenen voor verschillende situaties en eisen. Hieronder zie j per categorie wat de beste keuze is als je op zoek bent naar de beste koop. Alle pizzastenen die je hieronder ziet zijn het best in prijs-kwaliteit verhouding, zijn duurzaam, makkelijk te gebruiken en geven je een heerlijke krokante bodem.

1. ETNA Pizza set – Eppicotispai - Pizzasteen voor oven

Pizzasteen voor oven ETNA Pizza set – Eppicotispai
 • Goede kwaliteit uit Italië
 • Gemaakt van echt lavasteen
 • Dikke pizzasteen
 • Wordt geleverd met pizzaschep
 • Geen handgreep

Met de Etna Pizza set van Eppicotispai heb je de juiste pizzasteen voor als je zelf authentieke pizza’s uit de oven wilt maken. Eppicotispai is een Italiaans merk en is gespecialiseerd in het maken van producten voor het maken van pizza’s en pasta’s. Alles wat Eppicotispai verkoopt wordt daar gefabriceerd en is dus 100% Italiaans!

De pizzasteen is gemaakt van echt lavasteen gewonnen uit de lavastromen van de Etna. De steen is 38 x 30 cm en is 1,5 cm dik. Daardoor duurt het wat langer voordat hij warm is, maar eenmaal goed op temperatuur, houdt hij zijn warmte uitstekend vast. Omdat het opwarmen langer duurt vanwege zijn dikte, raden we aan de pizzasteen al in de oven te leggen als hij koud is. De steen kan ook verwarmd worden op een gasplaat, elektrische kookplaat of barbecue. Als hij tussen de 200 en 250 graden Celsius heeft bereikt is hij gereed om gebruikt te worden. Deze prachtige pizzasteen voor in de oven wordt geleverd met een handige pizzaschep. De pizzaschep is gemaakt van stevig maar licht beukenhout. De pizzaschep is 29,5 x 41,5 en is 0,5 cm dik met een schuine rand. Hierdoor glijden de pizza’s er makkelijk op en af. Met deze ovenpizza set van Eppicotispai maak je heerlijke pizza’s op de authentieke manier!

 


2. Foodiletto Pizzasteen - Rechthoekige pizzasteen

Rechthoekige pizzasteen Foodiletto Pizzasteen
 • Goede kwaliteit uit Italië
 • Gemaakt van echt lavasteen
 • Dikke pizzasteen
 • Geen handgreep

Deze mooie rechthoekige pizzasteen van Foodiletto is gemaakt van natuurlijk stollingsgesteente van de vulkaan Etna, Sicilië. Foodiletto staat bekend voor hun eerlijke en duurzame ingrediënten en materialen. Ze werken volgens authentieke productiemethoden waarbij de kwaliteit van de lokale ingrediënten gewaarborgd blijft, met respect voor mens, milieu en natuur. De letterlijke betekenis van Foodiletto is genieten van voedsel. Lekker, met pure smaken en zonder onnodige toevoegingen. En zo dus ook de rechthoekige pizzasteen van Foodiletto.

De pizzasteen 38 x 30, 5 en is 1,5 cm dik. Door zijn dikte duurt het langer om warm te worden, maar eenmaal warm houdt hij het goed vast. Doordat de steen helpt met het vocht af te voeren krijg je heerlijke, knapperige en lichte pizzakorsten. De steen is te gebruiken op verschillende warmtebronnen zoals in de oven, op gas/elektrisch fornuis of op de barbecue. Door het natuurlijke materiaal waar de steen uit gemaakt is heeft het een lange levensduur en geeft het geen stoffen of smaken af aan je pizza’s. Daarbij komt ook nog eens dat de pizzasteen geen voedselaroma’s vast houdt. De pizzasteen is ook te gebruiken om brood, vis, vlees en groenten op te bereiden. Een authentieke Italiaanse rechthoekige pizzasteen die zijn werk goed doet, duurzaam en zeer goed betaalbaar is.


3. Pizzasteen Compact – 29,5 cm - Beste BBQ pizzasteen

Beste BBQ pizzasteen Pizzasteen Compact – 29,5 cm
 • Pizzasteen voor BBQ
 • Hoogwaardig keramiek
 • Lichte pizzasteen
 • Wordt geleverd met pizzaschep
 • Geen handgreep

Met de pizzasteen Compact van Kamado maak je de lekkerste pizza’s op je BBQ. De Pizzasteen Compact is in onze mening de beste BBQ pizzasteen op dit moment verkrijgbaar. De pizzasteen is gemaakt door KamadoBBQ. De steen is 29,5 x 29,5 en 1,5 cm dik. De steen is wit en gemaakt van hoogwaardig keramiek. Daardoor heeft de pizzasteen niet alleen een lange levensduur, maar is hij ook gemaakt voor hoge temperaturen op de BBQ.

Doordat de steen 1,5 cm dik is warmt de steen langzaam op. Voor een goede werking en gelijkmatige opwarming moet de steen vanaf het begin in de BBQ geplaatst worden. Hiermee wordt voorkomen dat de steen kan barsten. Als de BBQ eenmaal goed warm, kan de pizza op de steen gelegd worden. Aanbevolen temperatuur is 250 graden Celsius. Als je de pizzasteen op een platesetter in de BBQ legt voorkom je dat de bodem zal aanbranden. De pizzasteen Compact wordt geleverd met pizzaschep en is verkrijgbaar in de maat 29,5 cm en 38 cm. Voor het maken van een goede pizza raden we aan de deksel op de BBQ te doen en de pizza 5 tot 10 min op de steen te laten garen. Was de steen na gebruik niet af met water. Het water zal in de steen trekken en bij de volgende keer breken. De pizzasteen is geschikt voor alle merken van Kamado, maar ook voor andere type BBQ’s en is ook te gebruiken voor in de oven.


Zelf een goede pizzasteen kopen

Als je hierboven geen geschikte pizzasteen kunt vinden kun je natuurlijk altijd zelf de beste pizzasteen selecteren. Hiervoor moet je op de volgende zaken letten. Als je dit allemaal goed in ogenschouw neemt weet je zeker dat je de beste koop kiest.

Dikte van de pizzasteen

Over het algemeen is het eenvoudig: hoe dikker hoe beter. Dit is omdat dikkere pizzastenen en pizzaplaten meer thermische massa heeft. Dat is het deel dat de warmte opneemt en afgeeft. Een dikke pizzasteen kan dus meer hitte opslaan en afgeven aan de pizza zodat het effect op de pizza hetzelfde wordt als een echte steenoven.

Wel of geen handgrepen

De aanwezigheid van handgrepen kan handig zijn. Zeker wanneer je de pizzasteen in zijn geheel uit de oven wilt halen als deze nog heet is, je hebt dan wat om vast te pakken. Wel is zo dat een pizzasteen met handgrepen meer ruimte inneemt in de oven, dit kan onhandig zijn als je meer gerechten in de oven tegelijkertijd wilt opwarmen.

Formaat

Afhankelijk van het formaat van je oven en de grootte van de pizza’s die je wilt bakken bepaal je het juiste formaat voor jouw beste pizzasteen.

Pizzasteen op barbecue

Veel mensen schaffen een pizzasteen aan voor de bbq. Met een bbq pizzasteen kun je namelijk pizza’s klaarmaken op de barbecue, de hitte van de barbecue warmt de pizzasteen op. De pizzasteen op zijn beurt maakt de pizza klaar en zorgt ervoor dat deze lekker krokant wordt.

Het gebruiken van een pizzasteen op een barbecue moet je wel op de juiste manier doen. Je moet de volgende stappen volgen:

 1. Leg de pizzasteen op de barbecue als deze een maximale temperatuur heeft van 50 graden Celsius.
 2. Laat de temperatuur van de barbecue daarna rustig door stijgen, dit zorgt ervoor dat de pizzasteen geleidelijk opwarmt zodat deze niet barst.
 3. Als de steen opgewarmd is tot tussen de 250 en 300 graden Celsius kan het meel of bloem op de steen besprenkeld worden en kun je vervolgens de pizza erop leggen.
 4. Doe het deksel op de barbecue, dan krijg je het effect van een steenoven.
 5. Na 7 tot 10 minuten is de pizza laar en kun je er van genieten.
 6. Laat de pizzasteen rustig afkoelen op de barbecue. Als je deze er plots afhaalt is er kans dat deze scheurt door het plotselinge temperatuurverschil.

Verschillende materialen voor pizzasteen

Pizzastenen worden van verschillende materialen gemaakt. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Ook is nog afhankelijk van de situatie wat de beste keus is. Hieronder vind je de meest gebruikte materialen voor pizzastenen en vind je waar deze voor gebruikt kunnen worden.

Keramieke pizzasteen

Keramiek of aardewerk is eigenlijk het originele materiaal waar een pizzasteen van gemaakt is. De andere materialen in deze lijst zijn metalen en eigenlijk dus geen pizzastenen. Een keramieke pizzasteen moet je samen met de oven opwarmen, je legt de koude steen dus in een koude oven en laat deze tegelijkertijd opwarmen.

Voordelen keramiek

Een pizzasteen van een keramiek materiaal is de goedkoopste oplossing die er beschikbaar is. Daarnaast is dit originele materiaal waar pizzastenen van gemaakt zijn en heeft dus dat voordeel.

Nadelen keramiek

Je moet er op letten dat je dit type pizzasteen van te voren moet verwarmen, ongeveer 30 minuten. Daarnaast is er kans dat de steen gaat barsten door water wat in de steen terecht komt.

Stalen pizzaplaat

Een pizzaplaat gemaakt kent een aantal grote voordelen waardoor vele dit het ideale materiaal vinden om een pizza op te bakken. Jammer genoeg is een stalen pizzaplaat lastig te koop in Nederland.

Voordelen staal

De voordelen van staal zijn onder andere dat de plaat snel op temperatuur is. Ook bakt de een stalen pizzaplaat de pizza sneller klaar dan dat het geval is bij een keramieke pizzasteen.

Nadelen staal

De nadelen aan stalen pizzaplaten zijn dat ze erg zwaar zijn, moeilijk te koop zijn in Nederland en relatief duur zijn.

Gietijzeren pizzaplaat

Gietijzer is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de keuken, ook bijvoorbeeld voor inductie pannen. Dit is omdat de opname en verdeling van warmte in gietijzer snel en geleidelijk gaat.

Voordelen gietijzer

Het grootste voordeel is dat de warmte goed verdeeld wordt in een gietijzeren pizzaplaat. Ook de prijs is maar iets hoger dan die van een goedkopere keramieke pizzasteen. Een gietijzeren pizzaplaat heeft ook een veel kleiner risico om te scheuren of breken dan een stenen variant.

Nadelen gietijzer

Het grootste nadeel van een gietijzeren pizzaplaat is het gewicht. Het uit de oven halen van zo een pizzaplaat vergt wat kracht.

Conclusie beste pizzasteen

Met een goede pizzasteen maak je de heerlijkste Italiaanse pizza’s met een krokante bodem. Voor het vinden van de van beste koop kijk je naar een pizzasteen met jouw ideale formaat. Kies je er één die genoeg thermische massa heeft. Verder kun je nog verschillende materialen kiezen. De keramieke pizzasteen wordt het meest verkocht maar qua kwaliteit en duurzaamheid kun je misschien beter voor een gietijzeren variant kiezen. Op deze manier vind je jouw beste pizzasteen.

Plaats een reactie