Beste slowcooker 2024, uitgebreide test voor grote, goedkope, met timer & meer

Laatste update: 25 augustus 2023

Het kopen van de beste slowcooker voor jouw wensen en eisen is niet zo gemakkelijk als je denkt. Er is namelijk uitgebreid aanbod van verschillende slowcookers zodat het lastig is om de beste koop te vinden. wij hebben daarom verschillende modellen uitgebreid getest en in verschillende categorieën de beste gekozen. Dit scheelt veel tijd voor jou en je weet zeker dat je een goede koop doet.

De aanschaf van een goede slowcooker wordt door steeds meer mensen overwogen, slowcooking wint steeds meer aan populariteit. Aan de ene kant biedt een slowcooker het grote voordeel om etenswaren eenvoudig te bereiden. je doet de ingrediënten er namelijk in en start simpelweg het gewenste programma. Je kunt dit zelfs vooraf instellen zodat het eten gaar is als je thuiskomt! Dit is met een goede stoomkoker en een multicooker bijvoorbeeld ook mogelijk.

Aan de andere kant biedt het je de mogelijkheid om tijdens het koken wat anders te doen. Je kunt gerechten en ingredienten echt heel mals maken en de smaken goed in alle ingrediënten laten intrekken door het langzaam te garen in de slowcooker.

Eerst vind je beste slowcookers voor je op een rijtje gezet in de 3 meest populaire categorieën. Verder op de pagina lees je waarom we deze slowcookers als beste getest hebben gekozen. Ook vind je daar nog meer categorieën slowcookers met de daarbij horende beste koop. Ook vind je verder op de pagina een uitgebreide koopgids met aandachtspunten om zelf een goed model te vinden.

Product Categorie Prijs
Beste slowcooker algemeenCrock Pot CR605 – SlowcookerBeste slowcooker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste slowcooker met timerCrock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 LBeste slowcooker met timer
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste goedkope slowcookerRussell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 LBeste goedkope slowcooker

Beste slowcooker test, waar we op gelet hebben

Hierboven heb je al in een snel overzicht gezien wat onze experts en consumenten de beste keus voor verschillende categorieën is. Op deze manier hoef je zelf niet langer naar een geschikt model te zoeken! Bij het vergelijken van verschillende slowcookers hebben we op een aantal punten gelet. Denk bijvoorbeeld aan de ervaringen die anderen met het apparaat hebben. Ook hebben we slowcookers vergeleken op punten als het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, de prijs en de extra functies die er op de apparaten aanwezig zijn.

Uitslag beste slowcooker test 2024

Aan de hand van de bovenstaande punten zijn we tot de volgende lijst met beste slowcookers voor verschillende gebruikersdoelen gevonden.

1. Beste slowcooker algemeen - Crock Pot CR605 – Slowcooker

Beste slowcooker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Crock Pot CR605 – Slowcooker is de beste slowcooker voor algemeen gebruik! Met een inhoud van 5,7 liter bereidt je gerechten voor wel 8 personen. De slowcooker is makkelijk in stellen door de 3 standen die te kiezen zijn. Nadat de slowcooker klaar is kan de pan worden uitgenomen en zo op tafel worden gezet.

De Crock Pot beschikt over 2 automatische programma’s en een warmhoudfunctie. Zo kan je al je ingrediënten voor je gerecht in de pan doen, hem aanzetten en ondertussen bezig gaan met andere dingen. Zodra de slowcooker klaar is schakelt hij over naar de warmhoudfunctie tot jij klaar bent om aan te tafel te gaan. Door zijn optimale warmteverdeling krijg je een gelijkmatige garing van je gerecht en voorkomt dat tevens het aanbranden van het eten.

Crock Pot CR605 – Slowcooker kan je daadwerkelijk alles bereiden. Soepjes, stoofschotels, curry’s, groenteschotels, zelfs desserts is mogelijk. Via het led display is de resterende tijd af te lezen en de controle lampjes geven aan hoever het gerecht in de slowcooker is. De behuizing is gemaakt van RVS en hij heeft een keramische binnenschaal die net zoals de deksel in de vaatwasser schoon te maken is. Hij beschikt over 250 watt vermogen en wordt geleverd met 2 jaar garantie. Deze slowcooker is een waardevolle toevoeging in ieders keuken dankzij het gebruiksgemak. Wij vinden de Crock Pot CR605 dan ook de beste slowcooker algemeen.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor 6 personen of meer
 • Keramische schaal die uitneembaar en serveerbaar
 • Vaatwasserbestendig onderdelen
 • Buitenkant kan warm worden

2. Beste slowcooker met timer - Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L

Beste slowcooker met timer
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Door voor de Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L te kiezen, haal je de beste slowcooker met timer van dit moment in huis. Dit model slowcooker is zeer geschikt voor gezinnen van maximaal vier personen. Met een inhoud van 4,7 liter bereid je de lekkerste gerechten! Handig aan deze beste slowcooker met timer is dat het model automatisch uitgeschakeld wordt, als de timer geactiveerd is. Zo weet je zeker dat je eten niet aan zal branden tijdens de bereiding hiervan.

De timer is niet enige reden, dat de Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L als beste slowcooker wordt beschouwd. Ook is dit model uitgevoerd met een handige warmhoudfunctie. Dankzij de warmhoudfunctie blijft het eten warm, als je dit hebt laten verwarmen. De pan is gemaakt van aardewerk en beschik over grepen van RVS. Houd er rekening mee dat deze handgrepen al snel warm worden. Het gebruik van pannenlappen wordt zodoende aangeraden om brandwonden aan je handen tegen te gaan.

 • Handige warmhoudfunctie
 • Timer werkt simpel en fijn
 • Makkelijk schoon te maken na gebruik
 • Minder geschikt voor kleine maaltijden

3. Beste goedkope slowcooker - Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L

De Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L is de beste goedkope slowcooker. Dit komt onder meer, doordat het model een relatief kleine inhoud van 3,5 liter heeft. Voor gezinnen van vier of vijf personen is dit vaak net te klein. Tweepersoonshuishoudens zouden de aanschaf van deze beste goedkope slowcooker echter kunnen overwegen. Mede door de lage prijs voor dit model! Terwijl je ’s ochtends de etenswaren in de slowcooker doet, is je eten klaar als je ’s avonds thuiskomt. Dit komt door de startuitstel waarover dit model beschikt.

Het model is uitgevoerd met een glazen deksel, zodat je het kookproces van de aardappels en groenten kunt volgen. Naast de aardappels en groenten die je hiermee kunt bereiden, is de Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L ook zeer geschikt voor het aanbraden van vlees. Dit model beschikt namelijk over een binnenpan die op een gasfornuis of elektrisch fornuis gebruikt kan worden. Ook fijn aan de beste slowcooker van Russell Hobbs, is de warmhoudstand. Zo blijven je gerechten lekker warm!

 • Glazen deksel om het proces te volgen
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Handige kunststoffen handgrepen
 • Helaas geen timer op dit model

4. Beste grote slowcooker - Crock-pot Slowcooker 5,6 L – RVS

De Crock-Pot Slowcooker 5,6 L wordt door velen beschouwd als de beste grote slowcooker. In veel gevallen heeft de beste slowcooker een inhoud van maximaal 4,5 liter. Zeker binnen grotere gezinnen is het fijn om een groter model slowcooker te hebben. Deze Crock-Pot beste grote slowcooker is met een inhoud van 5,6 liter zeer geschikt voor gezinnen van vijf of zes personen. De grote inhoud van dit model is echter niet de enige reden om voor deze beste slowcooker te kiezen.

De pan van dit model is gemaakt van rvs en beschikt over een glazen deksel, waardoor het eten lekker warm blijft. Daarbij maakt dit de pan heel eenvoudig schoon te maken! Met de Crock-Pot Slowcooker 5,6 L is het mogelijk om eten te braden, te stomen, te bakken en te sauteren. Het spreekt voor zich dat ook slowcooken mogelijk is met deze beste grote slowcooker. Net als veel andere modellen slowcookers, is ook deze Crock-Pot Slowcooker 5,6 L voorzien van een handige binnenpan. Je kunt deze na gebruik eenvoudig in de vaatwasser plaatsen.

 • Handig rekje voor bakken en stomen
 • Zeer ruime inhoud
 • Handige automatische programma’s
 • Anti-aanbaklaag beschadigt snel
 • Snoer had wat langer gekund

Zelf de beste Slowcooker vinden, uitgebreide koopgids

Het kan natuurlijk goed dat 1 van bovenstaande opties niet voldoet aan jouw specifieke wensen en/of eisen. Hieronder zie je dan ook waar je op moet letten als je zelf op zoek wilt gaan naar een goede slowcooker voor jouw situatie. Als je alle onderstaande punten meeweegt zul je vanzelf uitkomen bij de bete koop.

Het formaat: de inhoud van slowcooker

De inhoud van een slowcooker is een van de belangrijkste punten om naar te kijken. Het is erg afhankelijk van wat voor ingredienten en gerechten je wilt maken. Ook is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoeveel eten je tegelijkertijd klaar wilt maken; of terwijl voor hoeveel mensen je kookt.

Het is raadzaam om voor een model van minimaal 4 liter of meer te kiezen. Dit is ruim voldoende voor 1 persoon, maar als er nog eens mensen komen eten kun je er ook eten in bereiden tot wel 4 personen. Bovendien is de prijs voor een grotere inhoud niet perse veel hoger dan die voor een kleinere inhoud. Je wint er dus weinig mee om voor een kleine slowcooker te kiezen.

Materiaal van een goede slowcooker

Naast de inhoud, is ook het materiaal een punt van aandacht, voornamelijk de binnenpan. Deze zijn in de regel of van keramiek of van RVS. De keramieke bakken zijn vaak voorzien van een anti aanbaklaag. Als je dat liever niet hebt kun je beter kiezen voor een RVS binnenpan die deze laag meestal niet heeft.

Maar kijk ook naar het materiaal van de deksel. Zo zal je onder andere een glazen deksel, een RVS deksel en een keramiek deksel tegenkomen bij het vergelijken van slowcookers. Het voordeel van een glazen deksel is dat je het proces kunt volgen. Bij een RVS deksel of keramiek deksel zal de warmte echter beter worden vastgehouden. Maar dan zul je het deksel moeten weghalen als je het bereidingsproces in de gaten wilt houden. Dit maakt dat het materiaal van het deksel van invloed kan zijn op de keuze.

Prijs voor een goede slowcooker

Een derde aspect om op te letten, is de prijs van de slowcooker. De prijs hangt onder andere samen met het merk slowcooker dat je kiest! Dit betekent niet dat de slowcooker met de beste prijs, per definitie ook van de beste kwaliteit is. Let daarom goed op de prijs-/kwaliteitsverhouding.

Onder andere in de recensies van andere gebruikers van een apparaat lees je hier meer over. De prijs van de beste slowcooker kan sterk verschillen met die van apparaten van andere merken. Onder andere Russell en Crock-Pot zijn bekende merken, die betaalbare slowcookers aanbieden.

In de praktijk betekent dit dat je een goede slowcooker vanaf ongeveer €30 kunt vinden. En het kan wel oplopen tot €400.

Beste slowcooker heeft een timer voor uitgestelde starttijd

Het voordeel van een slowcooker met een timer is bijvoorbeeld dat je niet in de buurt van de pan hoeft te blijven. De pan zal uitschakelen op het moment dat de timer is afgegaan. Ook kan het raadzaam zijn om voor de beste slowcooker met een uitgestelde starttijd te kiezen.

Zo kun je de etenswaren al in de nummer 1 slowcooker stoppen, zonder dit direct te moeten bereiden. Je eten is klaar op het moment dat je thuiskomt van je werk! Dat is echt ideaal aan een slowcooker met startuitstel.

Vaatwasserbestendig

Tot slot kan het verstandig zijn om voor een model die vaatwasbestendig is te kiezen. Zo kan je de slowcooker na het gebruik hiervan eenvoudig in de vaatwasser zetten om deze te reinigen. In de meeste gevallen zal alleen de bak die zich in de slowcooker bevindt geschikt zijn voor de vaatwasser.

Het omhulsel zit vol elektronica en kan daarom meestal niet in vaatwasser. Maar omdat dit niet echt vies wordt hoort dit geen probleem te zijn.

Waarom een slowcooker?

Zelfs voor mensen die niet zo thuis zijn in het koken is het met het gebruik van een goede slowcooker mogelijk de lekkerste gerechten op de tafel te zetten. Je doet simpelweg de benodigde ingrediënten erin en stelt de slowcooker in. Je kunt bijvoorbeeld de tijd en de temperatuur instellen. Door het stoven worden de smaken van het vlees, de groente en andere ingrediënten heerlijk met elkaar gemengd. Bovendien worden alle ingrediënten ook heerlijk mals.

De opkomst van slowcookers zorgt er dus voor dat iedereen heerlijke maaltijden op tafel kan zetten. Daarnaast is het ook voor mensen met niet zoveel tijd en zin om te koken een goede oplossing, je doet de ingrediënten erin en je wacht simpelweg de benodigde bereidingstijd af. Heerlijk slow cooking!

Het gemak van elektrische keukenapparaten met instelmogelijkheden

Het ideale van technologie is dat het ons leven een stuk gemakkelijker kan maken. Dit is perfect te merken bij een goede slowcooker. In principe doet een slowcooker ongeveer hetzelfde als een goede braadpan of stoofpan, je kunt de ingrediënten lekker laten sudderen en deze worden lekker mals. Je kunt ingrediënten er lekker in laten stoven en sudderen. Het voordeel van een elektrische slowcooker is echter wel dat er vaak meerdere programma’s op in te stellen zijn zodat je geen omkijken hebt naar je gerecht.

Hierbij kun je dus denken aan verschillende temperaturen. Een timer die op een bepaald tijdstip begint en stopt ook weer op een bepaald tijdstip.

Een ander voorbeeld van een elektrisch keukenapparaat dat laat zien dat technologie het leven makkelijker maakt voor de thuis zijn bijvoorbeeld de beste rijstkokers. Ook die zorgen ervoor dat je rijst gemakkelijk en op tijd klaar is.

Meer ruimte op de kookplaat met de beste slowcooker

Naast het feit dat een slowcooker erg eenvoudig werkt en heerlijk eten kan koken is er nog een voordeel. Met een slowcooker hou je namelijk meer ruimte over op kookplaat. Dit betekent in de praktijk simpelweg dat je meer ruimte hebt om andere gerechten of delen daarvan te bereiden op je kookplaat.

Veel hobbykoks vinden een goede slowcooker dan ook echt een praktische aanwinst in de keuken. Het geeft de kok simpelweg meer mogelijkheid om bezig te zijn met meer hapjes en gerechten tegelijkertijd.

Veelgestelde vragen over slowcookers

Hoe werkt een slowcooker?

In een slowcooker worden gerecht langzaam gegaard door deze te stoven. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gesloten deksel waardoor vocht niet kan ontsnappen. Je kunt de temperatuur vaak digitaal of analoog aanpassen. Door het vele vocht worden de gerechten in de regel erg mals.
Je snijdt de ingrediënten, bakt eventueel wat vlees aan in een koekenpan, verzameld de juiste kruiden en eventuele andere ingrediënten. Deze ingrediënten doe je vervolgens in de slowcooker en laat deze gedurende een vooraf ingestelde tijd z’n werk doen.

Hoe warm wordt een slowcooker?

Een slowcooker heeft over het algemeen weinig vermogen en warm maar langzaam op. Onze ervaring is dat een gemiddelde slowcooker na 3 uur aan de rand 100 graden is.

Wat kost een goede slowcooker?

Goede slowcookers kosten tussen de €30 en €400. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte, het vermogen, de opties en de bouwkwaliteit. Ook de branding en marketing van het merk heeft invloed op de prijs. Duurder is niet perse beter.

Hoe lang duurt koken met een slowcooker?

Dat is enigszins afhankelijk van hetgeen je aan het garen bent. Maar het is geen uitzondering dat het 6 uur kan duren om een gerecht klaar te maken.

Wat kun je maken met een slowcooker?

Er zijn ontelbaar gerechten te maken met een slowcooker. De bekendere zijn hachee, soep, pulled pork, kip gerechten, spare ribs, allerlei curries en nog veel meer dus.

Plaats een reactie