Beste slowcooker in 2021, best geteste keuzes

Laatste update: 3 januari 2021 Elektrische keukenapparaten

De aanschaf van een goede slowcooker wordt door steeds meer mensen overwogen, slow cooking is in (en terecht, het is makkelijk en super lekker!). Aan de ene kant biedt een slowcooker het grote voordeel om etenswaren heel eenvoudig te bereiden. Aan de andere kant biedt het je de mogelijkheid om tijdens het koken wat anders te doen, je doet de ingrediënten er namelijk in en start het gewenste programma. Je kunt dit zelfs vooraf instellen zodat je eten gaar is als je thuiskomt! Dit voordeel heeft een goede stoomkoker en een multicooker bijvoorbeeld ook.

Gebruik jouw best slowcooker bijvoorbeeld voor het bereiden van pulled pork of pulled chicken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van gerechten die je met een slowcooker kunt bereiden! Bovendien heb je voor het bereiden van gerechten in een slowcooker geen vet nodig. Ook nog eens heel gezond dus!

Eerst vind je beste slowcookers voor je op een rijtje gezet. Daarna lees je waarom ons oog op deze slowcookers is gevallen en krijg je tips om zelf de beste koop te vinden.

Beste slowcooker test, waar we op gelet hebben

Hierboven heb je al in een snel overzicht gezien wat onze experts en consumenten de beste keus voor verschillende categorieën is. Op deze manier hoef je zelf niet langer naar een geschikt model te zoeken! Bij het vergelijken van verschillende slowcookers hebben we op een aantal punten gelet. Denk bijvoorbeeld aan de ervaringen die anderen met het apparaat hebben. Ook hebben we slowcookers vergeleken op punten als het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, de prijs en de extra functies die er op de apparaten aanwezig zijn.

Uitslag beste slowcooker test

Aan de hand van de bovenstaande punten zijn we tot de volgende lijst met beste slowcookers voor verschillende gebruikersdoelen gevonden.

1. Crock-Pot Slowcooker Next Gen 5,7 L - Beste slowcooker algemeen

Beste slowcooker algemeen Crock-Pot Slowcooker Next Gen 5,7 L
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor 6 personen of meer
 • Keramische schaal die uitneembaar en serveerbaar
 • Vaatwasserbestendig onderdelen
 • Buitenkant kan warm worden

De Crock-Pot Slowcooker Next Gen is de beste slowcooker voor algemeen gebruik! Met een inhoud van 5,7 liter bereidt je gerechten voor wel 8 personen. De slowcooker is makkelijk in stellen door de 2 standen die te kiezen zijn. Nadat de slowcooker klaar is kan de pan worden uitgenomen en zo op tafel worden gezet.

De Crock Pot beschikt over 2 automatische programma’s en een warmhoudfunctie. Zo kan je al je ingrediënten voor je gerecht in de pan doen, hem aanzetten en ondertussen bezig gaan met andere dingen. Zodra de slowcooker klaar is schakelt hij over naar de warmhoudfunctie tot jij klaar bent om aan te tafel te gaan. Door zijn optimale warmteverdeling krijg je een gelijkmatige garing van je gerecht en voorkomt dat tevens het aanbranden van het eten.

Met de Crock Pot Next Gen kan je daadwerkelijk alles bereiden. Soepjes, stoofschotels, curry’s, groenteschotels, zelfs desserts is mogelijk. Via het led display is de resterende tijd af te lezen en de controle lampjes geven aan hoever het gerecht in de slowcooker is. De behuizing is gemaakt van RVS en hij heeft een keramische binnenschaal die net zoals de deksel in de vaatwasser schoon te maken is. Hij beschikt over 250 watt vermogen en wordt geleverd met 2 jaar garantie.


2. Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L - Beste slowcooker met timer

Beste slowcooker met timer Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L
 • Handige warmhoudfunctie
 • Timer werkt simpel en fijn
 • Makkelijk schoon te maken na gebruik
 • Minder geschikt voor kleine maaltijden

Door voor de Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L te kiezen, haal je de beste slowcooker met timer van dit moment in huis. Dit model slowcooker is zeer geschikt voor gezinnen van maximaal vier personen. Met een inhoud van 4,7 liter bereid je de lekkerste gerechten! Handig aan deze beste slowcooker met timer is dat het model automatisch uitgeschakeld wordt, als de timer geactiveerd is. Zo weet je zeker dat je eten niet aan zal branden tijdens de bereiding hiervan.

De timer is niet enige reden, dat de Crock-Pot Slowcooker CR026X 4,7 L als beste slowcooker wordt beschouwd. Ook is dit model uitgevoerd met een handige warmhoudfunctie. Dankzij de warmhoudfunctie blijft het eten warm, als je dit hebt laten verwarmen. De pan is gemaakt van aardewerk en beschik over grepen van RVS. Houd er rekening mee dat deze handgrepen al snel warm worden. Het gebruik van pannenlappen wordt zodoende aangeraden om brandwonden aan je handen tegen te gaan.


3. Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L - Beste goedkope slowcooker

Beste goedkope slowcooker Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L
 • Glazen deksel om het proces te volgen
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Handige kunststoffen handgrepen
 • Helaas geen timer op dit model

De Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L is de beste goedkope slowcooker. Dit komt onder meer, doordat het model een relatief kleine inhoud van 3,5 liter heeft. Voor gezinnen van vier of vijf personen is dit vaak net te klein. Tweepersoonshuishoudens zouden de aanschaf van deze beste goedkope slowcooker echter kunnen overwegen. Mede door de lage prijs voor dit model! Terwijl je ’s ochtends de etenswaren in de slowcooker doet, is je eten klaar als je ’s avonds thuiskomt. Dit komt door de startuitstel waarover dit model beschikt.

Het model is uitgevoerd met een glazen deksel, zodat je het kookproces van de aardappels en groenten kunt volgen. Naast de aardappels en groenten die je hiermee kunt bereiden, is de Russell Hobbs Cook at Home Searing Slowcooker 3,5 L ook zeer geschikt voor het aanbraden van vlees. Dit model beschikt namelijk over een binnenpan die op een gasfornuis of elektrisch fornuis gebruikt kan worden. Ook fijn aan de beste slowcooker van Russell Hobbs, is de warmhoudstand. Zo blijven je gerechten lekker warm!


4. Crock-pot Slowcooker CR066 5,6 L - Beste grote slowcooker

Beste grote slowcooker Crock-pot Slowcooker CR066 5,6 L
 • Handig rekje voor bakken en stomen
 • Zeer ruime inhoud
 • Handige automatische programma’s
 • Anti-aanbaklaag beschadigt snel
 • Snoer had wat langer gekund

De Crock-Pot Slowcooker 5,6 L wordt door velen beschouwd als de beste grote slowcooker. In veel gevallen heeft de beste slowcooker een inhoud van maximaal 4,5 liter. Zeker binnen grotere gezinnen is het fijn om een groter model slowcooker te hebben. Deze Crock-Pot beste grote slowcooker is met een inhoud van 5,6 liter zeer geschikt voor gezinnen van vijf of zes personen. De grote inhoud van dit model is echter niet de enige reden om voor deze beste slowcooker te kiezen.

De pan van dit model is gemaakt van rvs en beschikt over een glazen deksel, waardoor het eten lekker warm blijft. Daarbij maakt dit de pan heel eenvoudig schoon te maken! Met de Crock-Pot Slowcooker 5,6 L is het mogelijk om eten te braden, te stomen, te bakken en te sauteren. Het spreekt voor zich dat ook slowcooken mogelijk is met deze beste grote slowcooker. Net als veel andere modellen slowcookers, is ook deze Crock-Pot Slowcooker 5,6 L voorzien van een handige binnenpan. Je kunt deze na gebruik eenvoudig in de vaatwasser plaatsen.


5. Solis Slowcooker 820 – RVS - Solis slowcooker

solis slowcooker
 • 3 Standen + warmhoudfunctie
 • Keramische binnenpan
 • Thermische beveiliging
 • Geen automatische uitschakeling

De Solis Slowcooker 820 is een hoogwaardige slowcooker die van RVS gemaakt is. De slowcooker kan gebruikt worden om eenpansgerechten, stoofpotjes, curry’s, soepjes, desserts en nog veel meer. Door zijn veelzijdigheid en kwaliteit hebben we de Solis Slowcooker 820 gekozen tot beste Solis slowcooker!

De Solis slowcooker beschikt over 3 standen: keep warm wat het al zegt, dat is een warmhoudfunctie. Dan low wat tussen de 80 en 95 graden is. En ten slotte high wat tussen 92 en 99 graden is. Zo kan je de juiste temperatuur bepalen voor het gerecht dat jij wilt klaar maken. De Solis slowcooker is voorzien van een thermische beveiliging zodat hij nooit oververhit kan raken. De deksel is doorzichtig zodat je het bereidingsproces kunt volgen. De Solis 820 is voorzien van een keramische binnenpan die uitneembaar is.

Het gebruik van de slowcooker is ideaal voor als je lekker en gezond wilt eten, maar geen tijd heb om uren in de keuken te staan. Door de slowcooker van Solis te gebruiken heb je tijd voor andere dingen terwijl je eten bereidt wordt. De cooker heeft een inhoud van 3 liter en beschikt over 185 watt vermogen. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Zelf de beste Slowcooker vinden

Het kan natuurlijk goed dat 1 van bovenstaande opties niet voldoet aan jouw specifieke wensen en/of eisen. Hieronder zie je dan ook waar je op moet letten als je zelf op zoek wilt gaan naar een goede slowcooker voor jouw situatie. Als je alle onderstaande punten meeweegt zul je vanzelf uitkomen bij de bete koop.

Inhoud

De inhoud van een slowcooker is een van de belangrijkste punten om naar te kijken. Het is raadzaam om voor een model van het liefst 4,5 liter of meer te kiezen. Zo heb je voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een aantal aardappels, groente en een stukje vlees! Soms kiest men ervoor om het vlees zelf in de pan te bakken en de nummer 1 slowcooker enkel te gebruiken voor groente en aardappels. Zeker in gezinnen van minimaal vier personen is een model met een inhoud van het liefst 4,5 liter of meer zeker een vereiste! Het kan zelfs raadzaam zijn om een iets groter model aan te schaffen in dit geval.

Materiaal

Naast de inhoud, is ook het materiaal een punt van aandacht. Is de slowcooker bijvoorbeeld van RVS of keramiek gemaakt? Dit kan van invloed zijn op de werking van de beste slowcooker. Let echter niet alleen op het materiaal van de slowcooker zelf, maar kijk ook naar de deksel hiervan. Zo zal je onder andere een glazen deksel, een RVS deksel en een keramiek deksel tegenkomen bij het vergelijken van slowcookders. Het voordeel van een glazen deksel is bijvoorbeeld dat je het proces kunt volgen. Bij een RVS deksel of keramiek deksel zal de warmte echter beter worden vastgehouden. Dit maakt dat het materiaal van het deksel van invloed kan zijn op de keuze.

Prijs

Een derde aspect om op te letten, is de prijs van de slowcooker. De prijs hangt onder andere samen met het merk slowcooker dat je kiest! Dit betekent niet dat de slowcooker met de beste prijs, per definitie ook de beste kwaliteit biedt. Let daarom goed op de prijs-/kwaliteitsverhouding. Onder andere in de recensies van andere gebruikers van een apparaat lees je hier meer over. De prijs van de beste slowcooker kan sterk verschillen met die van apparaten van andere merken. Onder andere Russell en Crock-Pot zijn bekende merken, die betaalbare slowcookers aanbieden. Neem bijvoorbeeld een merk als Batavia voor modellen van een hogere prijs.

Beste slowcooker heeft een timer

Het voordeel van een slowcooker met een timer is bijvoorbeeld dat je niet in de buurt van de pan hoeft te blijven. De pan zal uitschakelen op het moment dat de timer is afgegaan. Ook kan het raadzaam zijn om voor de beste slowcooker met een uitgestelde starttijd te kiezen. Zo kun je de etenswaren al in de nummer 1 slowcooker stoppen, zonder dit direct te moeten bereiden. Je eten is klaar op het moment dat je thuiskomt van je werk!

Vaatwasserbestendig

Tot slot kan het verstandig zijn om voor een model die vaatwasbestendig is te kiezen. Zo kan je de slowcooker na het gebruik hiervan eenvoudig in de vaatwasser zetten om deze te reinigen.

Waarom een slowcooker?

Zelfs voor mensen die niet zo thuis zijn in het koken is het met het gebruik van een goede slowcooker mogelijk de lekkerste gerechten op de tafel te zetten. Je doet simpelweg de benodigde ingrediënten erin en stelt de slowcooker in. Je kunt bijvoorbeeld de tijd en de temperatuur instellen. Door het stoven worden de smaken van het vlees, de groente en andere ingrediënten heerlijk met elkaar gemengd. Bovendien worden alle ingrediënten ook heerlijk mals.

De opkomst van slowcookers zorgt er dus voor dat iedereen heerlijke maaltijden op tafel kan zetten. Daarnaast is het ook voor mensen met niet zoveel tijd en zin om te koken een goede oplossing, je doet de ingrediënten erin en je wacht simpelweg de benodigde bereidingstijd af. Heerlijk slow cooking!

Het gemak van elektrische keukenapparaten met instelmogelijkheden

Het ideale van technologie is dat het ons leven een stuk gemakkelijker kan maken. Dit is perfect te merken bij een goede slowcooker. In principe doet een slowcooker ongeveer hetzelfde als een goede braadpan of stoofpan, je kunt de ingrediënten lekker laten sudderen en deze worden lekker mals. Je kunt ingrediënten er lekker in laten stoven en sudderen. Het voordeel van een elektrische slowcooker is echter wel dat er vaak meerdere programma’s op in te stellen zijn zodat je geen omkijken hebt naar je gerecht.

Hierbij kun je dus denken aan verschillende temperaturen. Een timer die op een bepaald tijdstip begint en stopt ook weer op een bepaald tijdstip.

Een ander voorbeeld van een elektrisch keukenapparaat dat laat zien dat technologie het leven makkelijker maakt voor de thuis zijn bijvoorbeeld de beste rijstkokers. Ook die zorgen ervoor dat je rijst gemakkelijk en op tijd klaar is.

Meer ruimte op de kookplaat met de beste slowcooker

Naast het feit dat een slowcooker erg eenvoudig werkt en heerlijk eten kan koken is er nog een voordeel. Met een slowcooker hou je namelijk meer ruimte over op kookplaat. Dit betekent in de praktijk simpelweg dat je meer ruimte hebt om andere gerechten of delen daarvan te bereiden op je kookplaat.

Veel hobbykoks vinden een goede slowcooker dan ook echt een praktische aanwinst in de keuken. Het geeft de kok simpelweg meer mogelijkheid om bezig te zijn met meer hapjes en gerechten tegelijkertijd.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een slowcooker?

In een slowcooker worden gerecht langzaam gegaard door deze te stoven. Je snijdt de ingrediënten, bakt eventueel wat vlees aan in een koekenpan, verzameld de juiste kruiden en eventuele andere ingrediënten. Deze ingrediënten doe je vervolgens in de slowcooker en laat deze gedurende een vooraf ingestelde tijd z’n werk doen.

Hoe warm wordt een slowcooker?

Een slowcooker heeft over het algemeen weinig vermogen en warm maar langzaam op. Onze ervaring is dat een gemiddelde slowcooker na 3 uur aan de rand 100 graden is.

Wat kost een slowcooker?

Slowcookers kosten tussen de €35 en €150. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte, het vermogen, de opties en de bouwkwaliteit.

Hoe lang duurt koken met een slowcooker?

Dat is enigszins afhankelijk van hetgeen je aan het garen bent. Maar het is geen uitzondering dat het 6 uur kan duren om een gerecht klaar te maken.

Wat kun je maken met een slowcooker?

Er zijn ontelbaar gerechten te maken met een slowcooker. De bekendere zijn hachee, soep, pulled pork, kip gerechten, spare ribs, allerlei curries en nog veel meer dus.

Plaats een reactie