Beste slowjuicer test 2024: tarwegras, goedkope, verticale en meer

Laatste update: 31 januari 2024

Met onderstaande lijst van slowjuicers die het beste uit de test komen voor hun categorie is het gemakkelijk om te zien wat de beste slowjuicer is voor jouw wensen. Wij zorgen ervoor dat jij niet hoeft te zoeken tussen het grote aanbod naar de juicer die het best is voor jouw wensen. Wij hebben simpelweg een lijst met de beste keuzes samengesteld en gepubliceerd op deze pagina. We hebben verschillende gebruikersdoelen gespecificeerd en daar de meest geschikte juicer daar voor gevonden.

In de tabel hieronder vind je snel en gemakkelijk de beste slowjuicer voor jouw eisen en gebruik. Verder op de pagina vind je uitgebreidere informatie over de gekozen slowjuicers en vind je nog meer categorieën met bijbehorende beste koop. Daar vind je een uitgebreide omschrijving van de gekozen producten met de voor- en nadelen.

Product Categorie Prijs
Beste slowjuicer algemeenKitchenMasters SapcentrifugeBeste slowjuicer algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste goedkope slowjuicerKenwood JMP600WHBeste goedkope slowjuicer
Bekijk bij BolBekijk bij Coolblue
#Advertentie
Beste verticale slowjuicerPhilips Avance HR1946Beste verticale slowjuicer

Aandachtspunten tijdens de test voor de beste slowjuicers

Hierbij letten we op de volgende, volgens ons belangrijke eisen:

 • Is de prijs kwaliteit in orde?
 • Welke producten kan deze juicer persen, zo moet een goede slowjuicer ook bleekselderij en gember kunnen verwerken?
 • Is de slowjuicer gemakkelijk schoon te maken?
 • De ervaringen en reviews van andere gebruikers moeten goed zijn. Zij weten immers welke slowjuicer goede sapjes kan maken?

Aan de hand van deze punten kunnen we de verschillende juicers gemakkelijk met elkaar vergelijken. Met de antwoorden die uit deze vragen komen kunnen we gemakkelijk uit elke categorie de beste slowjuicer kiezen.

Beste slowjuicer test uitslag 2024

1. Beste slowjuicer algemeen - KitchenMasters Sapcentrifuge

Beste slowjuicer algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De slowjuicer van KitchenMasters heeft een 0,6 liter sapbeker, heeft een hoge sap opbrengst tussen en heeft minimale oxidatie. Ook is deze verticale sapcentrifuge volgens ons en de verschillende reviews eenvoudig in gebruik met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De slowjuicer perst groenten en fruit op een lage snelheid, waardoor de voedingswaarde optimaal wordt behouden. Deze slowjuicer van KitchenMasters zorgt voor meer sap en minder schuim en heeft 3 snelheidsstanden. Doordat de slowjuicer perst op lage snelheid, ontstaat er minder oxidatie dan bij een sapcentrifuge. Hij heeft een krachtige motor waardoor harde groente en fruit ook eenvoudig worden uitgeperst. Dankzij de capaciteit van 0,6 liter kun je in één keer verse sap maken voor het hele gezin, of een voorraadje voor jezelf!

Natuurlijk ontstaat er tijdens het persen ook pulp. Dankzij de pulpcontainer wordt dit opgevangen en kun je het vervolgens gebruiken voor lekkere en gezonde gerechten! De pulpcontainer heeft een ruime inhoud van 1,5 liter. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de pulp bij je sap te doen, veel mensen vinden dat erg lekker.

Het reinigen van het apparaat doe je simpelweg door wat water in de slowjuicer te doen en deze kort te laten draaien. Zo wordt het hele systeem schoongespoeld. De juicekop kun je vervolgens makkelijk los halen en schoonmaken met warm water en een borstel. Daarnaast zijn alle verwijderbare

Wat ons betreft is dit de beste slowjuicer van dit moment een zeer goede aankoop! De KitchenMasters Sapcentrifuge heeft een vermogen van 800 watt en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Sapbeker met grote inhoud
 • Zeer makkelijk schoon te maken
 • Kan wat luidruchtig zijn

2. Beste goedkope slowjuicer - Kenwood JMP600WH

Deze goedkope slowjuicer is wat ons betreft de beste in de goedkope slowjuicers categorie. Voor deze prijs krijg je een prima juicer die eigenlijk alle groentes en fruit goed kan persen.

Een nadeel van de Kenwood JMP600WH is dat het het pulpreservoir aan de kleine kant is. Als je grote hoeveelheden sap perst zal het nodig zijn dit reservoir regelmatig te legen.

De prijs kwaliteit verhouding van dit product is zeer goed orde en we kunnen de Kenwood JMP600WH dan ook van harte aanbevelen als je een betaalbare slowjuicer zoekt.

 • 60 Omwentelingen per minuut dus hoge opbrengst
 • Vaatwasser bestendig
 • Pulpreservoir is aan de kleine kant, bij veel perzen moet die regelmatig geleegd worden

3. Beste verticale slowjuicer - Philips Avance HR1946

Met de Philips Avance HR1946 weet u zeker dat u een goed werkende verticale slowjuicer in huis haalt. Dit apparaat is zeer eenvoudig te gebruiken en doet zijn werk goed.

Schoonmaken van dit apparaat is eenvoudig te doen, mede door het mooi ingebouwde pulpreservoir dat voldoende pulp kan ontvangen. Ook kan deze opvangbak gemakkelijk verwijderd, geleegd en schoon gemaakt worden.

De prijs is redelijk hoog, maar wij vinden dat dit toch de beste prijs kwaliteitsverhouding is voor een verticale slowjuicer.

 • Pulp opvangbak gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken
 • Druppelstop zodat er geen druppers op aanrecht komen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Maakt veel geluid
 • Redelijk duur

4. Beste tarwegras slowjuicer - Princess Easy Fill 202045

De Princess Easy Fill 202045 is een horizontale slowjuicer die uitermate geschikt is voor het persen van tarwegras. Ook andere vezelrijke groentes en bladgroenten zoals spinazie en bleekselderij kunnen hier prima mee geperst worden. De reden hiervan is, is dat schroef waar het sap mee geperst wordt lang en dun is, dit is een voorwaarde als de fabrikant de beste tarwegras slowjuicer wilt produceren. Dit is ook direct de reden dat het bijna onmogelijk is van tarwegras sap te maken met andere apparaten zoals een staafmixer of andere blender.

Waar andere slowjuicers vaak zullen vollopen en vastlopen wanneer tarwegras wordt uitgeperst, is het persen van tarwegras voor Princess Easy Fill 202045 geen probleem. Je hebt binnen no-time een perfect glas met tarwegras sap.

Deze slowjuicer is de beste keus voor het persen van tarwegras vanwege zijn prestaties en de prijs. De prijs is hoog vergeleken met andere slowjuicers, maar vergeleken met slowjuicers die tarwegras kunnen persen is de prijs relatief laag. Bovendien wordt het tarwegras met deze Princess Easy Fill echt goed geperst, de persopbrengst is echt hoog.

 • Zeer geschikt voor vezelige producten
 • Makkelijk te vullen
 • Zeer hoge persopbrengst
 • Maakt veel geluid

Waar op te letten bij kiezen van goede slowjuicer

Wanneer je van plan bent een juicer zelf aan te schaffen kan je buiten onze aanbevelingen natuurlijk ook zelf prima op zoek gaan. Er zijn dan een aantal zaken waar je op kunt letten, deze geven we je graag als advies mee. Hieronder vind je de meest belangrijke aandachtspunten als je de voor jouw perfecte juicer wilt kopen.

Toeren of omwentelingen per minuut van slowjuicers

Een goede regel is dat hoe minder toeren per minuut, de beter het is. De traagheid van de omwentelingen zorgt ervoor dat de onderdelen niet warm worden. Dit voorkomt weer dat het sap warm wordt. Dit komt weer ten goede aan de kwaliteit van het sap.

Let er dus op dat de slowjuicer die je koopt niet meer dan 75 omwentelingen per minuut hebben. Op die manier ben je verzekerd van een zo gezond mogelijk drankje. Alle vitaminen en andere goede stoffen zitten er dan nog in.

Pers opbrengst

Je wilt natuurlijk dat de slowjuicer zoveel mogelijk sap uit de ingrediënten perst. Je herkent een goede slowjuicer aan het feit dat de pulp die eruit komt heel droog is. Als het sap is er dan uitgeperst.

Kan de slowjuicer hetgeen persen dat jij wilt?

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat hetgeen jij wilt persen geperst kan worden door de slowjuicer van jouw keuze. Een slowjuicer voor bladgroenten en tarwe zijn bijvoorbeeld niet makkelijk te vinden. Daar zijn speciale slowjuicers voor. Andere zachtere ingredienten zoals citrusvruchten kunnen door elke slowjuicer wel geperst worden.

Pulpopvang van de slowjuicer

Wanneer de pulp in een bakje in de slowjuicer wordt opgevangen zal je deze eruit moeten halen wanneer deze vol is. Dit zijn in onze ogen onnodige handelingen die de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede komen. Wij raden daarom aan om een apparaat te kiezen met een externe opvangbak.

Een interne opvangbak ziet er vaak wel fraaier uit. Wanneer esthetiek belangrijk is kan een internet oplossing de beste zijn voor jou. Je hebt dan enkel wel meer werk aan het weggooien van het pulp en het vervolgens weer terugzetten van de pulp opvangbak.

Gemakkelijk te reinigen

Het lijkt onbelangrijk maar wanneer je vaak de slowjuicer gebruikt is het prettig wanneer het reinigen gemakkelijk gaat. Zoek daarom een slowjuicer die je helemaal uit elkaar kunt halen zodat die gemakkelijk te reinigen is.

Check ook goed of de onderdelen in de jouw beste vaatwasser mogen. Op die manier wordt het schoonmaken van het apparaat een stuk eenvoudiger.

Horizontale of verticale slowjuicer, de beste koop

Of horizontaal of verticaal de beste oplossing is hangt af van je eisen. Een horizontale slowjuicer is groter en neemt meer ruimte in beslag. Het is lastiger om er zacht fruit in te persen en je moet alles handmatig aandrukken.

Een voordeel van de horizontale is weer dat deze beter overweg kan met tarwegras. Dit is een belangrijk toepassing voor slowjuicers voor veel mensen. Tarwegras is namelijk moeilijk te persen, lang niet elke juicer is in staat om tarwegras goed te persen. Horizontale slowjuicers kunnen daarentegen dit wel goed persen.

Bij een verticale slowjuicer hoef je niet zelf aan te stampen. Een verticale kan alleen niet goed overweg met tarwegras. Een ander voordeel is wel weer dat je niet hoeft aan te stampen, de zwaartekracht doet het werk. Je kunt de ingrediënten erin doen en deze gaan als vanzelf door de juicer heen. Een verticale is bijvoorbeeld perfect geschikt voor hert maken van een sinaasappelsap, je haalt de schil eraf, snijd sinaasappel in kwartjes en doet deze simpelweg in de trechter van de slowjuicer. Ook al heb je de beste citruspers die er bestaat, een slowjuicer maakt een sinaasappelsap met meer gezonde stoffen dan een citruspers.

De zin en onzin van een slowjuicer

Er wordt nog wel eens getwijfeld aan de zin van een slowjuicer, je kunt immers ook een sap maken met een sapcentrifuge, citruspers en blender. We hebben dat eens goed uitgezocht om duidelijk te krijgen of een slowjuicer zin heeft. We zijn tot de conclusie gekomen dat een slowjuicer het best geschikt is om zo gezond mogelijke sappen mee maken. Dit hebben we geconcludeerd vanwege de volgende punten:

 • Bij een sapcentrifuge draaien kleine mesjes snel rond waardoor het fruit en groentje in de sapcentrifuge gesneden worden en vervolgens tegen de zijkant aan vliegen. Door het tegen de wand aan vliegen ontsnapt het sap uit de zojuist gesneden stukjes fruit en groente. Alleen door de snelheid worden de stukjes warm. Dit heeft als gevolg dat er vitamine vervliegen. Dit nadeel heeft een slowjuicer niet.
 • Bij een blender heb het nadeel dat de er veel pulp overblijft dat nog vol zit met vitamine. Bij een goede slowjuicer wordt ook deze pulp helemaal uitgewrongen waardoor je simpelweg meer vitamine over houdt in het sap.
 • Een citruspers haalt alleen het vocht uit de vrucht. En dit terwijl de meeste vitamines in de vezels zitten. Bij een slowjuicer worden ook die vezels meegenomen.

Conclusie beste slowjuicer kopen

Wij denken dat de juicers die je in dit artikel gevonden hebt voldoen voor de meeste mensen. Als dat niet het geval is kun je natuurlijk aan de hand van de bovenstaande kooptips zelf een slowjuicer vinden die het best voldoet aan jouw wensen en eisen.

Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt kun je hieronder simpel die vragen stellen. We laten onze experts dan naar je vraag kijken en deze beantwoorden. Op deze manier geven we je advies over welke slowjuicer de juiste keuze voor jouw is.

Veelgestelde vragen over slowjuicers

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer is een keukenapparaat dat het sap van de groente en fruit dat je erin stopt er langzaam uitperst. Hierdoor zouden er meer vitamines in het sap achterblijven dan wanneer je het bijvoorbeeld met een sapcentrifuge of blender zou doen.

Hoe werkt een slowjuicer?

Het apparaat kneust de groente, je kunt dit vergelijken met de werking van een vijzel. Bij een blender of sapcentrifuge worden de groente en fruit geraspt door snel draaiende mesjes. Bij een slowjuicers wordt het dus echt eruit geperst door wrijving.

Hoe lang kan je het sap uit een slowjuicer bewaren?

Het sap kan, mits goed afgesloten en gekoeld, tot 48 uur bewaard worden.

Plaats een reactie