Beste slowjuicer in 2020

Laatste update: 28 juli 2020 Keukenmachines & mixers

Met onderstaande lijst van slowjuicers die het beste uit de test komen voor hun categorie is het gemakkelijk om te zien wat de beste slowjuicer is voor jouw wensen. Wij zorgen ervoor dat jij niet hoeft te zoeken tussen het grote aanbod naar de juicer die het best is, wij hebben simpelweg een lijst met de beste keuze samengesteld en gepubliceerd op deze pagina.

We hebben verschillende gebruikersdoelen gespecificeerd en daar de meest geschikte juicer voor gevonden. De slowjuicers die we gekozen hebben als beste keus hebben natuurlijk ook nadelen. Daarom hebben we bij de verschillende keuzes niet alleen de voordelen maar ook de nadelen genoemd. In de tabel hieronder vind je snel en gemakkelijk de beste slowjuicer voor jouw eisen en gebruik. Verder op de pagina vind je uitgebreidere informatie over de gekozen slowjuicers.

Daarnaast lees je bij elke juicer uit deze lijst een omschrijving van de functies en mogelijkheden van de betreffende sapcentrifuge. Om te beginnen een snel overzicht met de beste slowjuicers van dit moment per functionaliteitseisen.

Met onderstaande inhoudsopgave kun je je gemakkelijk op deze pagina oriënteren.

beste slowjuicer

Aandachtspunten tijdens de test

Hierbij letten we op de volgende, volgens ons belangrijke eisen:

 • Is de prijs kwaliteit in orde
 • Welke producten kan deze juicer persen
 • Is de slowjuicer gemakkelijk schoon te maken

Aan de hand van deze punten kunnen we de verschillende juicers gemakkelijk met elkaar vergelijken. Met de antwoorden die uit deze vragen komen kunnen we gemakkelijk uit elke categorie de beste slowjuicer kiezen.

1. Kenwood JMP600WH - Beste goedkope slowjuicer

Beste goedkope slowjuicer Kenwood JMP600WH
 • 60 Omwentelingen per minuut dus hoge opbrengst
 • Vaatwasser bestendig
 • Pulpreservoir is aan de kleine kant, bij veel perzen moet die regelmatig geleegd worden

Deze goedkope slowjuicer is wat ons betreft de beste in de goedkope slowjuicers categorie. Voor deze prijs krijg je een prima juicer die eigenlijk alle groentes en fruit goed kan persen.

Een nadeel van de Kenwood JMP600WH is dat het het pulpreservoir aan de kleine kant is. Als je grote hoeveelheden sap perst zal het nodig zijn dit reservoir regelmatig te legen.

De prijs kwaliteit verhouding van dit product is zeer goed orde en we kunnen de Kenwood JMP600WH dan ook van harte aanbevelen als je een betaalbare slowjuicer zoekt.


2. Philips Avance HR1946 - Beste verticale slowjuicer

Beste verticale slowjuicer Philips Avance HR1946
 • Pulp opvangbak gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken
 • Druppelstop zodat er geen druppers op aanrecht komen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Maakt veel geluid
 • Redelijk duur

Met de Philips Avance HR1946 weet u zeker dat u een goed werkende verticale slowjuicer in huis haalt. Dit apparaat is zeer eenvoudig te gebruiken en doet zijn werk goed.

Schoonmaken van dit apparaat is eenvoudig te doen, mede door het mooi ingebouwde pulpreservoir dat voldoende pulp kan ontvangen. Ook kan deze opvangbak gemakkelijk verwijderd, geleegd en schoon gemaakt worden.

De prijs is redelijk hoog, maar wij vinden dat dit toch de beste prijs kwaliteitsverhouding is voor een verticale slowjuicer.


3. Princess Easy Fill 202045 - Beste tarwegras slowjuicer

Beste tarwegras slowjuicer Princess Easy Fill 202045
 • Zeer geschikt voor vezelige producten
 • Makkelijk te vullen
 • Zeer hoge persopbrengst
 • Maakt veel geluid

De Princess Easy Fill 202045 is een horizontale slowjuicer die uitermate geschikt is voor het persen van tarwegras. Ook andere vezelrijke groentes en bladgroenten zoals spinazie en bleekselderij kunnen hier prima mee geperst worden. De reden hiervan is, is dat schroef waar het sap mee geperst wordt lang en dun is, dit is een voorwaarde als de fabrikant de beste tarwegras slowjuicer wilt produceren. Dit is ook direct de reden dat het bijna onmogelijk is van tarwegras sap te maken met andere apparaten zoals een staafmixer of andere blender.

Waar andere slowjuicers vaak zullen vollopen en vastlopen wanneer tarwegras wordt uitgeperst, is het persen van tarwegras voor Princess Easy Fill 202045 geen probleem. Je hebt binnen no-time een perfect glas met tarwegras sap.

Deze slowjuicer is de beste keus voor het persen van tarwegras vanwege zijn prestaties en de prijs. De prijs is hoog vergeleken met andere slowjuicers, maar vergeleken met slowjuicers die tarwegras kunnen persen is de prijs relatief laag. Bovendien wordt het tarwegras met deze Princess Easy Fill echt goed geperst, de persopbrengst is echt hoog.


Waar op te letten bij kiezen slowjuicer

Wanneer je van plan bent een juicer zelf aan te schaffen kan je buiten onze aanbevelingen natuurlijk ook zelf prima op zoek gaan. Er zijn dan een aantal zaken waar je op kunt letten, deze geven we je graag als advies mee. Hieronder vind je de meest belangrijke aandachtspunten als je de voor jouw perfecte sapcentrifuge wilt kopen.

Toeren of omwentelingen per minuut

Een goede regel is dat hoe minder toeren per minuut, de beter het is. De traagheid van de omwentelingen zorgt ervoor dat de onderdelen niet warm worden. Dit voorkomt weer dat het sap warm wordt. Dit komt weer ten goede aan de kwaliteit van het sap.

Let er dus op dat de slowjuicer die je koopt niet meer dan 75 omwentelingen per minuut hebben. Op die manier ben je verzekerd van een zo gezond mogelijk drankje. Alle vitaminen en andere goede stoffen zitten er dan nog in.

Persobrengst

Je wilt natuurlijk dat de slowjuicer zoveel mogelijk sap uit de ingrediënten perst. Je herkent een goede slowjuicer aan het feit dat de pulp die eruit komt heel droog is. Als het sap is er dan uitgeperst.

Pulpopvang

Wanneer de pulp in een bakje in de slowjuicer wordt opgevangen zul je deze eruit moeten halen wanneer deze vol is. Dit zijn in onze ogen onnodige handelingen die de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede komen. Wij raden daarom aan om een apparaat te kiezen met een externe opvangbak.

Een interne opvangbak ziet er vaak wel fraaier uit. Wanneer esthetiek belangrijk is kan een internet oplossing de beste zijn voor jou. Je hebt dan enkel wel meer werk aan het weggooien van het pulp en het vervolgens weer terugzetten van de pulp opvangbak.

Gemakkelijk te reinigen

Het lijkt onbelangrijk maar wanneer je vaak de slowjuicer gebruikt is het prettig wanneer het reinigen gemakkelijk gaat. Zoek daarom een slowjuicer die je helemaal uit elkaar kunt halen zodat die gemakkelijk te reinigen is.

Check ook goed of de onderdelen in de jouw beste vaatwasser mogen. Op die manier wordt het schoonmaken van het apparaat een stuk eenvoudiger.

Horizontale of verticale slowjuicer

Of horizontaal of verticaal de beste oplossing is hangt af van je eisen. Een horizontale slowjuicer is groter en neemt meer ruimte in beslag. Het is lastiger om er zacht fruit in te persen en je moet alles handmatig aandrukken.

Een voordeel van de horizontale is weer dat deze beter overweg kan met tarwegras. Dit is een belangrijk toepassing voor slowjuicers voor veel mensen. Tarwegras is namelijk moeilijk te persen, lang niet elke juicer is in staat om tarwegras goed te persen.

Bij een verticale slowjuicer hoef je niet zelf aan te stampen. Een verticale kan alleen niet goed overweg met tarwegras. Een ander voordeel is wel weer dat je niet hoeft aan te stampen, de zwaartekracht doet het werk. Je kunt de ingrediënten erin doen en deze gaan als vanzelf door de juicer heen.

Kies de beste juicer

Wij denken dat de juicers die je in dit artikel gevonden hebt voldoen voor de meeste meensen. Als dat niet het geval is kun je natuurlijk aan de hand van de bovenstaande kooptips zelf een sapcentrifuge vinden die het best voldoet aan jouw wensen en eisen.

Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt kun je hieronder simpel die vragen stellen. We laten onze experts dan naar je vraag kijken en deze beantwoorden. Op deze manier geven we je advies over welke slowjuicer de juiste keuze voor jouw is.

Plaats een reactie