Beste snijmachine 2020, voor ambachtelijk en snel snijden

Laatste update: 21 september 2020 Keukengerei

Met een snijmachine in de keuken wordt het bereiden van gerechten nog leuker maar vooral makkelijker! Je kunt ingrediënten flinterdun en zeer precies snijden. Maar het vinden van de beste snijmachine voor een particuliere keuken is geen eenvoudige klus. Onze experts hebben verschillende apparaten uitgebreid getest en zijn zo tot een aantal zeer goed snijmachines gekomen voor verschillende doeleinden.

Het grote voordeel boven reguliere koksmessen is dat je met een machine plakjes zo dun, snel en perfect gelijk kunt snijden zoals jij dat wilt. Wanneer je weer grover wilt snijden kun je beter kiezen voor de beste hakmolen. Het nadeel ervan is echter dat de aanschafkosten hoger zijn dan die van professionele koksmessen.

Productnaam Categorie Kopen
Beste allessnijder Severin AS 3915 SnijmachineSeverin AS 3915 SnijmachineBeste allessnijder Koop bij Bol.com
Snijmachine voor brood Domo DO522S RoodDomo DO522S RoodSnijmachine voor broodKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
beste handmatige snijmachineGraef Handsnijmachine Manuale H9Handmatige snijmachine Koop bij Bol.com

Inhoud

beste snijmachine

Uitslag beste snijmachine

De beste koop voor in de keuken vind je in het onderstaande overzicht. Hierbij hebben we naar de nummer 1 snijmachines in verschillende categorieën gezocht. Denk aan de beste handmatige, de beste snijmachine voor het snijden van vlees en brood, enzovoorts. Zo hoef je zelf niet meer naar de beste koop te zoeken!

1. Severin AS 3915 Snijmachine - Beste allessnijder

Beste allessnijder Severin AS 3915 Snijmachine
 • Voorzien van een veiligheidsschakelaar
 • Zeer breed inzetbare snijmachine
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Dikte-afstelling is wat lastig soms

De Severin AS 3915 Snijmachine biedt je alles wat je van een kwalitatief goede snijmachine mag verwachten! Niet voor niets wordt deze machine vaak aangeduid als de beste allessnijder snijmachine voor de keuken. Gebruik de machine bijvoorbeeld voor het snijden van brood, kaas, vleeswaren, enzovoorts. Dat deze snijmachine zo breed inzetbaar is, komt door het feit dat deze zowel een glad als gekarteld mes biedt. Gebruik het gekartelde mes voor het snijden van brood en kaas. Het gladde mes is zeer geschikt voor het snijden van fijne vleeswaren. Heerlijk voor op je verse boterham!

De messen van deze beste allessnijder snijmachine hebben een diameter van 19 centimeter. Het apparaat biedt een maximale snijdikte van 15 millimeter, waarmee je heerlijke dunne plakjes brood snijdt. Een extra voordeel aan de Severin AS 3915 Snijmachine is de veiligheidsschakelaar. Dit maakt het gebruik van deze snijmachine nog veiliger! Doordat het model nog geen 5 kilogram weegt, is deze eenvoudig te verplaatsen over je aanrechtblad.


2. Domo DO522S Rood - Snijmachine voor brood

Snijmachine voor brood Domo DO522S Rood
 • Slede is eenvoudig schoon te maken
 • Handmatig in te stellen snijdikte
 • Ideaal voor het snijden van brood
 • Wordt geleverd zonder een glad mes

De Domo DO522S Rood vormt een heuse eyecatcher op het aanrechtblad van je keuken, doordat het model een bijzonder mooi uiterlijk heeft! Het model heeft met z’n rode kleur een ietwat klassieke uitstraling. Iets wat veel beter bij keukens past, dan de moderne zilveren varianten. De Domo DO522S Rood wordt door velen als de beste snijmachine voor brood gezien. Mede doordat dit model over een gekarteld mes beschikt. Dit betekent overigens niet dat deze beste snijmachine niet voor andere producten gebruikt kan worden. Zet de Domo DO522S Rood bijvoorbeeld ook in bij het snijden van kaas.

Het model biedt een maximale snijdikte van 15 millimeter. Doordat de slede van deze beste goedkope snijmachine afneembaar is, kun je de machine heel eenvoudig reinigen. Zeker wanneer je het mes ook voor het snijden van vlees gebruikt, is dit een groot voordeel. Aan de onderzijde van het model zitten vier handige rubberen pootjes. Dit voorkomt dat de machine gaat schuiven tijdens het gebruik hiervan.


3. Graef Handsnijmachine Manuale H9 - Handmatige snijmachine

beste handmatige snijmachine
 • Eenvoudige, handmatige bediening
 • Stijlvolle, nostalgische vormgeving
 • Zeer fijn gekarteld mes
 • Niet geschikt als vleessnijmachine

De Graef Handsnijmachine Manuale H9 is de beste handmatige snijmachine van dit moment. Dankzij het klassiek vormgegeven handvat van deze handsnijmachine is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld brood en groenten met de Graef Handsnijmachine Manuale H9 te snijden. Met een maximale snijdikte van 15 millimeter snijd je een vers brood in prachtige dunne plakjes. Het snijden van brood gaat het soepel, dankzij het gekartelde mes van deze beste handmatige snijmachine. Het gekartelde mes heeft een diameter van 19 centimeter.

Houd er rekening mee dat dit gekartelde mes ervoor zorgt, dat dit geen echte vleessnijmachine is. Voor het snijden van vlees is immers een glad mes nodig. Onder het model zitten vier stevige poten, die voorkomen dat deze beste snijmachine gaat schuiven tijdens het gebruik hiervan. In het bijzonder, doordat deze pootjes van handige anti-slip voetjes zijn voorzien. Kortom, dit model is zeer geschikt om brood te snijden en biedt je veel gebruiksgemak voor een eerlijke prijs!


Waar op te letten bij kopen snijmachine

Door voor de best geteste uit bovenstaand overzicht te kiezen, ben je verzekerd van een kwalitatief goed apparaat. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een geschikte snijmachine. Bij het vergelijken van verschillende snijmachines, zijn er een aantal factoren om op te letten.

Bepaal bijvoorbeeld eerst wat je wilt kunnen snijden. Gebruik je deze voor brood, of bijvoorbeeld voor het snijden van vlees? Daarbij heb je de keuze tussen een elektrische en handmatige uitvoering. Dit gaat enigszins gepaard met het budget wat je voor de snijmachine hebt vrijgemaakt. Een elektrisch model zal doorgaans duurder zijn.

Wat ga je snijden?

Snijmachines worden in verschillende soorten aangeboden. Zo kun je voor een allessnijder kiezen, geschikt voor het snijden van vlees, brood en groente. Ook kun je voor een vlees of voor brood snijmachine kiezen. Het verschil tussen een vlees en een model voor brood, is dat een brood variant over een gekarteld mes beschikt. Met een glad mes is het namelijk lastig om brood te snijden.

Om verzekerd te zijn van een goede hygiëne, is het raadzaam om een model met meerdere messen te nemen. Zo kun je een los, gekarteld mes gebruiken voor het snijden van brood. Voor het snijden van vlees volstaat een glad mes. Door meerdere messen te gebruiken, voorkom je dat de bacteriën van het rauwe vlees op je brood komen.

Elektrisch of handmatige

Wanneer je bepaald hebt welke ingrediënten je met de snijmachine wilt kunnen snijden, kun je kiezen tussen een elektrisch of handmatig model. Handmatig werkt prima en is stukken goedkoper dan een elektrische beste snijmachine. De kosten die je bespaart door voor de beste handmatige variant te kiezen, kun je gebruiken voor een extra investering in de kwaliteit van de messen.

Door voor kwalitatief betere messen te kiezen, wordt het makkelijker om het vlees of brood te snijden, tip: bak je eigen brood uit een goede broodbakmachine. Iets waarbij je het verschil beter merkt, dan wanneer je voor een elektrische in plaats van handmatige snijmachine kiest.

Budget

Tot slot is het raadzaam om naar je budget te kijken. Keuken snijmachines zijn duur! In het bijzonder wanneer je voor de beste elektrische snijmachine kiest. Bekijk daarom goed of je een keuken snijmachine echt nodig hebt. Zo ja, overweeg dan om een handmatige variant te kopen. Deze snijmachines zullen beter binnen je budget passen, dan de duurdere elektrische varianten.

Conclusie beste snijmachine

Kortom, de beste snijmachine kopen kan een hele uitdaging zijn! Om tot de beste keus snijmachine te kunnen komen, is het allereerst belangrijk om te bepalen welke ingrediënten je wilt kunnen snijden. Vervolgens heb je de keuze tussen een elektrische en handmatige snijmachine. De handmatige modellen zijn vaak niet minder goed, maar wel een stuk goedkoper. Het voordeel van een elektrisch model, is dat deze je meer comfort biedt. Ook zal het snijden in een elektrische variant sneller gaan dan wanneer je een handmatig aangedreven snijmachine koopt.

Voor het kopen van de beste snijmachine hoef je de deur niet meer uit! Door online te bestellen, profiteer je van aantrekkelijke kortingen. Daarbij heb je op internet vaak een ruimere keuze.

Plaats een reactie