Beste snijmachine 2024, voor ambachtelijk en snel snijden

Laatste update: 11 januari 2023

Met een goede snijmachine in de keuken wordt het bereiden van gerechten nog leuker maar vooral makkelijker! Je kunt ingrediënten flinterdun en zeer precies snijden. Maar het vinden van de beste snijmachine voor in jouw keuken is geen eenvoudige klus. Er is zo een groot aanbod dat het lastig kiezen.

Het grote voordeel boven reguliere koksmessen is dat je met een machine plakjes zo dun, snel en perfect gelijk kunt snijden zoals jij dat wilt. Wanneer je weer grover wilt snijden kun je beter kiezen voor de beste hakmolen. Het nadeel ervan is echter dat de aanschafkosten hoger zijn dan die van professionele koksmessen.

Onze experts hebben verschillende apparaten uitgebreid getest en zijn zo tot een aantal zeer goed snijmachines gekomen in verschillende categorieën. Je vind eerst de top 3 populairste categorieën met de bijbehorende beste koop. Lager op de pagina vind je waarom we juist deze als best geteste hebben gekozen. Ook vind je daar nog meer categorieën. En ook een uitgebreide koopgids voor wanneer je zelf een goede snijmachine wilt kopen.

Product Categorie Prijs
Beste allessnijderMagimix T190 Multifunctioneel 11651Beste allessnijder
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie
Snijmachine voor broodDomo DO522S RoodSnijmachine voor brood
beste handmatige snijmachineGraef Handsnijmachine Manuale H9Handmatige snijmachine

Beste snijmachine 2024 test uitslag

De beste koop voor de snijmachine in jouw keuken vind je in het onderstaande overzicht. Hierbij hebben we naar de nummer 1 snijmachines in verschillende categorieën gezocht. Denk aan de beste handmatige, de beste snijmachine voor het snijden van vlees, vleeswaren en brood, enzovoorts. Zo hoef je zelf niet meer naar de beste koop te zoeken!

1. Beste allessnijder - Magimix T190 Multifunctioneel 11651

Beste allessnijder
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie

De Magimix T190 Snijmachine biedt je alles wat je van een kwalitatief goede snijmachine mag verwachten! Niet voor niets wordt deze machine vaak aangeduid als de beste allessnijder snijmachine voor de keuken. Gebruik de machine bijvoorbeeld voor het snijden van brood, kaas, vleeswaren, enzovoorts. Dat deze snijmachine zo breed inzetbaar is, komt door het gekartelde mes van de snijmachine. Gebruik het gekartelde mes voor het snijden van brood en kaas en vlees. Het gladde mes is zeer geschikt voor het snijden van fijne vleeswaren. Heerlijk voor op je verse boterham!

Het mes van deze beste allessnijder snijmachine heeft een diameter van 19 centimeter. Het apparaat biedt een maximale snijdikte van 28 millimeter, waarmee je heerlijke dunne plakjes brood snijdt. Een extra voordeel aan de Magimix T190 Snijmachine is de veiligheidsschakelaar. Dit maakt het gebruik van deze snijmachine nog veiliger! Doordat het model nog geen 5 kilogram weegt, is deze eenvoudig te verplaatsen over je aanrechtblad.

 • Voorzien van een veiligheidsschakelaar
 • Zeer breed inzetbare snijmachine
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Dikte-afstelling is wat lastig soms

2. Snijmachine voor brood - Domo DO522S Rood

De Domo DO522S Rood vormt een heuse eyecatcher op het aanrechtblad van je keuken, doordat het model een bijzonder mooi uiterlijk heeft! Het model heeft met z’n rode kleur een ietwat klassieke uitstraling. Iets wat veel beter bij keukens past, dan de moderne zilveren varianten. De Domo DO522S Rood wordt door velen als de beste snijmachine voor brood gezien. Mede doordat dit model over een gekarteld mes beschikt. Dit betekent overigens niet dat deze beste snijmachine niet voor andere producten gebruikt kan worden. Zet de Domo DO522S Rood bijvoorbeeld ook in bij het snijden van kaas.

Het model biedt een maximale snijdikte van 15 millimeter. Doordat de slede van deze beste goedkope snijmachine afneembaar is, kun je de machine heel eenvoudig reinigen. Zeker wanneer je het mes ook voor het snijden van vlees gebruikt, is dit een groot voordeel. Aan de onderzijde van het model zitten vier handige rubberen pootjes. Dit voorkomt dat de machine gaat schuiven tijdens het gebruik hiervan.

 • Slede is eenvoudig schoon te maken
 • Handmatig in te stellen snijdikte
 • Ideaal voor het snijden van brood
 • Wordt geleverd zonder een glad mes

3. Handmatige snijmachine - Graef Handsnijmachine Manuale H9

De Graef Handsnijmachine Manuale H9 is de beste handmatige snijmachine van dit moment. Dankzij het klassiek vormgegeven handvat van deze handsnijmachine is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld brood en groenten met de Graef Handsnijmachine Manuale H9 te snijden. Met een maximale snijdikte van 15 millimeter snijd je een vers brood in prachtige dunne plakjes. Het snijden van brood gaat het soepel, dankzij het gekartelde mes van deze beste handmatige snijmachine. Het gekartelde mes heeft een diameter van 19 centimeter.

Houd er rekening mee dat dit gekartelde mes ervoor zorgt, dat dit geen echte vleessnijmachine is. Voor het snijden van vlees is immers een glad mes nodig. Onder het model zitten vier stevige poten, die voorkomen dat deze beste snijmachine gaat schuiven tijdens het gebruik hiervan. In het bijzonder, doordat deze pootjes van handige anti-slip voetjes zijn voorzien. Kortom, dit model is zeer geschikt om brood te snijden en biedt je veel gebruiksgemak voor een eerlijke prijs!

 • Eenvoudige, handmatige bediening
 • Stijlvolle, nostalgische vormgeving
 • Zeer fijn gekarteld mes
 • Niet geschikt als vleessnijmachine

4. Beste vlees snijmachine - Graef Master M20 – Snijmachine

De Graef Master M20 Snijmachine is door ons verkozen tot de beste vlees snijmachine op dit moment. De machine heeft een instelbare snijdikte van 0 tot 20 mm, heeft een glad massief stalen mes, is eenvoudig schoon te maken, is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer geschikt voor het snijden van vleeswaren.

Met de snijmachine van Graef bereid je eten als een topkok. De machine is ideaal voor het snijden van verse vleeswaren, groenten, fruit en kaas. Maar ook brood is geen probleem voor deze krachtige motor. Je zou de Graef Master M20 Snijmachine ook wel een allessnijder kunnen noemen. De snijmachine is extra geschikt voor vleeswaren, dankzij het hol geslepen mes kun je namelijk eenvoudig fijn snijden. Dankzij de speciale technieken van de snijmachine blijven de vleeswaren niet vastplakken aan de messen. Zo maak je in een handomdraai flinterdunne carpaccio of rosbief.

De vlees snijmachine is gemaakt van hoogwaardige materialen, namelijk metaal en een royale glazen bodemplaat. De krachtige condensatormotor heeft een lange levensduur, wat de machine ook duurzaam maakt. Bovendien staat veiligheid voorop bij deze machine; dankzij de bijgesloten kunststof resthouder zijn jouw vingers veilig tijdens het snijden. De machine is ook voorzien van kinderbeveiliging. Bij aanschaf van de Graef Master M20 krijg je 10 jaar fabrieksgarantie.

 • Geschikt voor vleeswaren, kaas, groenten, fruit en brood
 • Snijdikte in te stellen van 0 tot 20 mm
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Krachtige motor
 • Prijzig

5. Goedkope snijmachine - Bomann MA451CB

Goedkope snijmachine
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Deze Bomann MA451CB Snijmachine is een allessnijder. De snijmachine heeft een vermogen van 150 watt, een veiligheidsschakelaar, is BPA-vrij en is eenvoudig te gebruiken. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed, daarom is de Bomann MA451CB – Elektrische Snijmachine de beste goedkope snijmachine van dit moment.

De elektrische snijmachine van Bomann kun je voor van alles gebruiken, denk hierbij aan vleeswaren, brood en kaas. Maar ook het snijden van groenten is geen enkel probleem. Met het roestvrijstalen mes met een diameter van 190 mm kun je werkelijk alle kanten op. Ook heeft de snijmachine gekartelde messen waardoor het nog makkelijker is om te snijden.

Verder kun je de Bomann MA451CB Snijmachine instellen naar de gewenste snijdikte, van 0 tot 15 mm. Zo kun je je brood dikker snijden dan je vleeswaren. De snijmachine blijft stevig staan dankzij de zuignapjes onder de pootjes. De snijmachine is gemakkelijk te bedienen en schoon te maken.

 • Verschillende snijdikte
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kan wat lawaaierig zijn

Waar op te letten bij kopen snijmachine

Door voor de best geteste uit bovenstaand overzicht te kiezen, ben je verzekerd van een kwalitatief goed apparaat. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een geschikte snijmachine. Bij het vergelijken van verschillende snijmachines, zijn er een aantal factoren om op te letten.

Bepaal bijvoorbeeld eerst wat je wilt kunnen snijden. Gebruik je deze voor brood, of bijvoorbeeld voor het snijden van vlees? Daarbij heb je de keuze tussen een elektrische en handmatige uitvoering. Dit gaat enigszins gepaard met het budget wat je voor de snijmachine hebt vrijgemaakt. Een elektrisch model zal doorgaans duurder zijn.

Wat ga je snijden?

Snijmachines worden in verschillende soorten aangeboden. Zo kun je voor een allessnijder kiezen, geschikt voor het snijden van vlees, brood, vleeswaren en groente. Ook kun je voor een vlees of voor brood snijmachine kiezen. Het verschil tussen een vlees en een model voor brood, is dat een brood variant over een gekarteld mes beschikt. Met een glad mes is het namelijk lastig om brood te snijden.

Om verzekerd te zijn van een goede hygiëne, is het raadzaam om een model met meerdere messen te nemen. Zo kun je een los, gekarteld mes gebruiken voor het snijden van brood. Voor het snijden van vlees volstaat een glad mes. Door meerdere messen te gebruiken, voorkom je dat de bacteriën van het rauwe vlees op je brood komen.

Als je overigens keukengerei zoekt voor het snijden kun je beter iets anders kopen dan een snijmachine. Voor het snijden van dunne plakjes groente gebruik je het best een goede mandoline.

Grote of kleine snijmachine

De gemiddelde snijmachine die je ziet staan bij de slager en die ook te koop zijn voor consumenten zijn grote apparaten. Dat kan, zeker wanneer je een kleinere keuken hebt, een enorme ruimte innemen op je keukenblad. Er zijn voor zulke gevallen gelukkig ook kleinere modellen te koop. Let bij het kopen van een snijmachine dan ook goed op de maat en of deze in jouw keuken past.

Elektrisch of handmatige snijmachine

Wanneer je bepaald hebt welke ingrediënten je met de snijmachine wilt kunnen snijden, kun je kiezen tussen een elektrisch of handmatig model. Handmatig werkt prima en is stukken goedkoper dan een elektrische beste snijmachine. De kosten die je bespaart door voor de beste handmatige variant te kiezen, kun je gebruiken voor een extra investering in de kwaliteit van de messen.

Door voor kwalitatief betere messen te kiezen, wordt het makkelijker om het vlees of brood te snijden, tip: bak je eigen brood uit een goede broodbakmachine. Iets waarbij je het verschil beter merkt, dan wanneer je voor een elektrische in plaats van handmatige snijmachine kiest.

Prijs van een goede snijmachine

Tot slot is het raadzaam om naar je budget te kijken. Keuken snijmachines zijn duur! In het bijzonder wanneer je voor de beste elektrische snijmachine kiest. Bekijk daarom goed of je een keuken snijmachine echt nodig hebt. Zo ja, overweeg dan om een handmatige variant te kopen als je een goedkope optie zoekt. Deze snijmachines zullen beter binnen je budget passen, dan de duurdere elektrische varianten.

Dat gezegd hebbende kunnen we zeggen dat je een goede snijmachine vanaf ongeveer €75 kunt vinden. De prijzen lopen wel op tot €800 voor de consumentenproducten. Bij de duurdere modellen heb je simpelweg machine die van robuustere kwaliteit zijn en een sterkere motor hebben.

Als dit je te duur is, is er toch een alternatief om automatisch te snijden. Je kunt dan een elektrisch mes kopen. Dit is nooit zo nauwkeurig als een snijmachine.

Conclusie beste snijmachine

Kortom, de beste snijmachine kopen kan een hele uitdaging zijn! Om tot de beste keus snijmachine te kunnen komen, is het allereerst belangrijk om te bepalen welke ingrediënten je wilt kunnen snijden. Vervolgens heb je de keuze tussen een elektrische en handmatige snijmachine. De handmatige modellen zijn vaak niet minder goed, maar wel een stuk goedkoper. Het voordeel van een elektrisch model, is dat deze je meer comfort biedt. Ook zal het snijden in een elektrische variant sneller gaan dan wanneer je een handmatig aangedreven snijmachine koopt.

Voor het kopen van de beste snijmachine hoef je de deur niet meer uit! Door online te bestellen, profiteer je van aantrekkelijke kortingen. Daarbij heb je op internet vaak een ruimere keuze.

Veelgestelde vragen over snijmachines

Wat kun je met een snijmachine?

Met een snijmachine kun je jouw etenswaren met een glad of gekarteld mes heel snel, precies en efficiënt snijden.

Waar koop ik een snijmachine?

Een snijmachine kun je kopen via de links die je hierboven ziet staan. Verder kun je deze apparaten vinden in horeca speciaalzaken.

Wat is een goede broodsnijmachine?

Voor het snijden van brood met een snijmachine heb je een model met een gekarteld mes nodig. In dit artikel zie je welke snijmachine wij het meest geschikt vinden voor brood snijden.

Plaats een reactie