Beste snijplank 2020 voor in de keuken

Laatste update: 25 juni 2020 Keukengerei

Snijplanken zijn onmisbare keukenaccessoires! Je gebruikt ze voor het snijden van groente, vlees en bijvoorbeeld vis. Bij de aanschaf van een goede snijplank, zijn er verschillende factoren om op te letten. Wij zochten uit wat de beste snijplank van dit moment is! Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. We hebben gelet op verschillende eisen en wensen zodat er ook een exemplaar tussen staat die aansluit op jouw wensen.

De juiste snijplank is van belang voor de hygiëne tijdens het koken. Daarnaast is het juiste materiaal van belang om je mooie set koksmessen mee te beschermen. Je wilt immers niet dat je mooie messen kapot gaan door ze te gebruiken op de verkeerde ondergrond.

Productnaam Categorie Kopen
Houten snijplank Diamant Sabatier SnijplankDiamant Sabatier SnijplankHouten snijplank Koop bij Bol.com
Beste voor vleesZwilling Snijplank Fiberwood 31 x 23 cmBeste voor vleesKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste bamboe snijplankExcellent Houseware Bamboe SnijplankBeste bamboe snijplank Koop bij Bol.com

Inhoud

beste snijplank

Uitslag van beste snijplanken

De snijplank die als beste getest werd, voldoet aan verschillende eisen. Niet alleen moet de snijplank een fraaie vormgeving hebben, ook is het fijn als de nummer 1 bijdraagt aan de hygiëne in de keuken. Kan die bijvoorbeeld met een vaatwasser worden schoongemaakt? Hoe groot is de kans op beschadigingen aan de snijplank, in de vorm van kleine sneetjes? Enzovoorts.

De als beste geteste snijplank heeft daarbij een handzaam formaat. Dit maakt het makkelijk om deze op te bergen. Evenals dat de snijplank voldoende ruimte biedt om de verschillende ingrediënten op kwijt te kunnen.

1. Diamant Sabatier Snijplank - Houten snijplank

Houten snijplank Diamant Sabatier Snijplank
 • Ideaal voor groentes en brood
 • Stijlvolle vormgeving van kopshout
 • Praktisch formaat snijplank
 • Niet te wassen in de vaatwasmachine

Deze Diamant Sabatier Snijplank wordt door velen als de beste houten snijplank van dit moment beschouwd. Dit komt onder meer door het fraaie design van de houten snijplank en de degelijkheid hiervan! Kopshout is het materiaal waarmee deze beste snijplank gemaakt is. Het hout is zeer dik, waardoor snelle beschadigingen aan de houten snijplank voorkomen worden. De Diamant Sabatier Snijplank heeft een afmeting van 25,5 bij 35,5 centimeter. Hiermee is de snijplank groot genoeg voor de meeste ingrediënten!

Deze beste houten snijplank is onder meer geschikt voor producten zoals broodjes en groenten. Het is niet mogelijk om de Diamant Sabatier Snijplank in de vaatwasmachine schoon te maken, doordat dit het kopshout ernstig aan zou tasten. Maak de houten snijplank na gebruik eenvoudig met de hand schoon. Dit maakt dat de houten snijplank minder geschikt is voor producten als vlees en vis. De bacteriën zouden in dit geval op de houten snijplank achterblijven, waardoor ingrediënten sneller vergaan of besmet raken.


2. Zwilling Snijplank Fiberwood 31 x 23 cm - Beste voor vlees

Beste voor vlees Zwilling Snijplank Fiberwood 31 x 23 cm
 • Eenvoudig schoont te maken
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Ideaal voor het snijden van vlees en vis
 • Minder stijlvolle uitstraling dan hout

De Zwilling Snijplank Fiberwood met een formaat van 31 bij 23 centimeter, is een zeer geschikte snijplank voor het snijden van vlees. Dat deze plank als de beste snijplank voor vlees wordt gezien, komt onder meer doordat deze van kunststof gemaakt is. Een kunststoffen snijplank als deze is eenvoudig in de vaatwasser te reinigen, waardoor de bacteriën van het rauwe vlees of kip worden verwijderd. Was de snijplank onder een temperatuur van maximaal 200 graden Celsius. Daarbij is het fiberwood waarvan deze beste snijplank voor vlees gemaakt is, zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

De toplaag van de Zwilling Snijplank Fiberwood snijplank is resistent tegen bacteriën en gemakkelijk schoon te maken. Het is raadzaam om een aparte snijplank voor rauw vlees en kip te gebruiken in de keuken. Gebruik deze beste snijplank dan ook niet voor het snijden van bijvoorbeeld brood of groentes. De bacteriën van de rauwe kip of het vlees zouden op het brood terecht kunnen komen, waardoor je sneller ziek wordt.


3. Excellent Houseware Bamboe Snijplank - Beste bamboe snijplank

Beste bamboe snijplank
 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit
 • Eyecatcher voor op je aanrechtblad

  Kies voor de bamboe snijplank van Exellent Houseware, als je verzekerd wilt zijn van een stijlvolle snijplank op je aanrechtblad. De plank wordt door ons als de beste bamboe snijplank beschouwd! Niet voor niets, want door het 4 centimeter hoge aanzicht heeft de plank een luxe uitstraling, wat ruimte biedt voor de RVS opvangbak. gerommel op het aanrecht is dus ook verleden tijd! Verder is de snijplank van praktisch formaat en voorzien van een CE keurmerk. De afmetingen van deze beste snijplank zijn 35 bij 25 centimeter.

  De snijplank en opvangbak zijn beide vaatwasserbestendig en door de goede kwaliteit snijblad beschermd tegen krassen. Het wordt aangeraden de plank periodiek te onderhouden met olie, om de kwaliteit te waarborgen en uitdroging te voorkomen.


  Hygiëne; aparte snijplank voor groente en rauw vlees en vis

  Hygiëne is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van koken in de keuken. Je moet er immers niet aan denken, dat er bacteriën in je eten of op het aanrechtblad achterblijven. Dit maakt dat ingrediënten sneller zullen vergaan, dat je ziek wordt, enzovoorts. Zeker bij de bereiding van kip en vis is een goede hygiëne essentieel.

  Vaak wordt aangeraden om een aparte snijplank te gebruiken voor verschillende soorten ingrediënten. Zo wordt een kruisbesmetting van bacteriën in deze rauwe ingrediënten tegen gegaan. Gebruik een aparte snijplank voor rauw vlees, een aparte plank voor vis, schaal- en schelpdieren, een plank voor groenten en fruit, een plank voor rauw gevogelte, een beste snijplank voor gebraden vlees en worst en een plank voor kaas en brood.

  Hout, kunstof of kurk

  Naast het feit, dat het verstandig om aparte snijplanken te gebruiken, is het belangrijk om naar het materiaal van de snijplank te kijken. Snijplanken worden van verschillende materialen gemaakt. Denk aan hout, kunststof en kurk, maar je ziet ze zelfs ook wel eens van glas. Wat het beste materiaal is, hangt van het doel waarmee je de snijplank koopt af.

  Om bijvoorbeeld te voorkomen dat de bacteriën in kip achterblijven op het snijgedeelte, is het raadzaam om voor een kunststof model te kiezen. Ook is kunststof voor rauw vlees en vis zeer geschikt! Kunststof is goed schoon te maken, mede doordat de kunststoffen snijplanken in de vaatwasser kunnen. Hout kunt je beter niet in de vaatwasser doen, dit zal vroeg of laat gaan scheuren.

  Een bijkomend voordeel van kunststoffen snijplanken is dat deze soms buigbaar zijn. Hierdoor worden de krassen die tijdens het snijden in het kunststof ontstaan, beter schoon tijdens het reinigen van de snijplank.

  Een houten of een kurk snijplank heeft vaak een luxere, stijlvolle uitstraling. Ideaal om de plank op het aanrecht te laten staan! Deze snijplanken kunnen echter niet in de vaatwasser schoongemaakt worden. Dit maakt de beste houten snijplanken voornamelijk geschikt voor het snijden van brood en kaas.

  Het materiaal bepaalt ook of en in welke mate de gebruikte messen bot worden. Op een hardhouten ondergrond worden de messen bijvoorbeeld eerder bot dan wanneer een kunststof snijplank wordt gebruikt. Vroeg of laat worden koksmessen sowieso botter, je zult ze dan altijd moeten (laten) slijpen. Gelukkig is dat met een goede messenslijper een fluitjes van een cent.

  Formaat van de snijplank

  Een derde aspect voor het bepalen van de beste keuze, is het formaat van de snijplank. Je wilt dat die voldoende ruimte biedt om je ingrediënten op kwijt te kunnen. Zou je een deel van een stuk vlees of vis op het aanrechtblad moeten laten liggen, dan kan dit de verspreiding van bacteriën in de hand werken. Zorg er daarom voor, dat de plank groot genoeg is voor een brede vis of een breed stuk vlees! Mocht je toch voor een kleine variant kiezen, dan is het verstandig om het vlees of vis al in de verpakking in tweeën te snijden.

  Ook de grootte van de keuken speelt een rol bij het bepalen van het formaat. Evenals voor hoeveel mensen er gekookt wordt in de keuken. Je wilt voorkomen dat de snijplank te veel ruimte inneemt op het aanrechtblad. Zo zou je geen ruimte meer hebben voor pannen, een keukenmachine, een waterkoker, enzovoorts.

  Snijplankenset kiezen

  Als je vaak meerdere ingrediënten snijdt kan het handig zijn om direct meerdere planken koopt. Zo kun je bijvoorbeeld 1 snijplank voor kip gebruiken terwijl je een andere weer gebruikt voor het snijden van bijvoorbeeld groente. Dit voorkomt dat je steeds tussendoor de 1 moet afwassen omdat er een andere product gesneden moet worden.

  Vaak komen de verschillende planken in zo een snijplankenset in verschillende kleuren. Vaak zijn dit:

  • rood; voor vlees
  • geel; voor brood
  • blauw; vis
  • groen; voor groente

  Conclusie beste snijplank

  Kortom, bij het vinden van de beste koop zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kijk allereerst voor welke ingrediënten je een snijplank wilt kopen! Voor het snijden van brood is een houten of kurken variant zeer geschikt. Bij het snijden van vis of vlees is het echter verstandiger om voor een kunststof uitvoering te kiezen.

  Gebruik meerdere snijplanken voor hygiëne in de keuken. Het beste is het, om voor zes verschillende snijplanken te kiezen. Eerder in dit artikel werden de zes categorieën beschreven. De beste snijplank kopen doe je tegenwoordig eenvoudig online, omdat hier het aanbod het grootste is! Kijk bijvoorbeeld eens naar de als best geteste snijplanken op deze pagina.

  Plaats een reactie