Beste staafmixer 2021, snel de beste koop vinden

Laatste update: 9 juli 2021 Keukenmachines & mixers

Wat de beste staafmixer is, is afhankelijk van de manier waarop de gebruiker de staafmixer wilt gaan gebruiken. Daarom hebben wij op deze pagina de beste staafmixers per gebruikssituatie. We noemen voor elk soort gebruik wat volgens ons de beste koop is zodat jij niet te lang hoeft te zoeken naar de beste handmixer voor jouw situatie. Met zo een goede mixer maak je de heerlijkste sauzen, kun je opkloppen, kun je ingrediënten hakken en pureer je ingrediënten voor een soep.

In de tabel hieronder zie je alvast in een kort overzicht welke staafmixer het best uit de test komt in verschillende categorieën. Verder op de pagina zal je zien dat we uitgebreidere informatie per staafmixer geven.

Productnaam Categorie Kopen
staafmixer veel optiesBraun MultiQuick 7X – MQ 7087XBeste staafmixer met veel opties Bekijk product op Bol.com Bekijk product op Fonq
beste goedkope staafmixer Russell Hobbs Horizon StaafmixerRussell Hobbs Horizon StaafmixerBeste goedkope staafmixer onder de €45 Bekijk product op Bol.com
beste draadloze staafmixerCuisinart 3 in 1 Hand blender CSB300BEBeste draadloze staafmixer Bekijk product op Bol.com

We zullen per product ook vermelden wat voor de voor- en nadelen zijn en voor welk doel ze wel en niet geschikt zijn. Omdat we een test hebben gedaan met verschillende merken en uitvoeringen staafmixers kunnen we goed bepalen welke staafmixer jouw aankoop waard is. De lijst met best geteste staafmixer zullen we met regelmaat updaten zodat de lijst actueel blijft.

Aan de hand van van de uitkomsten van deze informatie zullen we verschillende staafmixers voor verschillende doelen aanwijzen als beste staafmixer.

De pagina is opgedeeld in de volgende kopjes:

beste staafmixer
staafmixer

Waar we op gelet hebben tijdens de staafmixer test

Om een goede vergelijking te maken zullen we aan de hand van bepaalde aandachtspunten bepalen welke staafmixers als best getest worden. Tijdens de test hebben we voornamelijk gelet op de volgende  punten:

 • Het gebruikersgemak: keukenapparatuur hoort volgens ons gemakkelijk in het gebruik te zijn.
 • Productiviteit: doet het product hetgeen wat het moet doen. Kan deze bijvoorbeeld verschillende ingrediënten goed blenden, mixen en eventueel hakken.
 • De prijs: is de prijs kwaliteitsverhouding in orde?
 • De accessoires: als een staafmixer met bijvoorbeeld garde, mesjes en hakmolen uitgerust is hebben we ook de kwaliteit van betreffende accessoires getest.

Dit zijn punten die voor eenieder volgens ons belangrijk zijn. Dit zijn ook punten die goed te beoordelen zijn en zodoende een zo objectief mogelijk oordeel kunnen vormen zodat we de beste staafmixer kunnen vinden. De beste van de staafmixers vinden doen we regelmatig opnieuw zodat ook na 2018 je hier terecht kunt om jouw beste koop advies te vinden.

Lees hieronder snel verder om te zien wat de uitslag van onze staafmixer test is.

1. Braun MultiQuick 7X – MQ 7087X - Beste staafmixer met veel opties

staafmixer veel opties
 • Zeer veel accessoires
 • De ActiveBlade technologie is ideaal voor pureren en maken van soepen
 • Vaatwasmachine bestendige onderdelen
 • Geen opbergdoos voor accessoires

De Braun MultiQuick 7X – MQ 7087X is een zeer veelzijdige staafmixer met erg veel accessoires dat van deze staafmixer een ware alleskunner maakt. Daarnaast is de kwaliteit van de gehele mixer en bijbehorende accessoires zeer degelijk te noemen.

De accessoires die je erbij krijgt en bijbehorende mogelijkheden die dat geeft zijn:

 • Hakmolen: wat het apparaat zeer geschikt maken voor het fijnmaken van bijvoorbeeld groentes en noten (het snijden gaat een stuk sneller dan bij de beste koksmessen).
 • Maatbeker: altijd handig om te hebben, zeker in combinatie te gebruiken met een goede staafmixer.
 • Ballongarde: om bijvoorbeeld slagroom mee op te kloppen.
 • Pureestamper: hiermee pureer je gemakkelijk verschillende producten.
 • Snij en raspschijven: voor het raspen en snijden van groente.
 • Foodprocessor: voor het fijnmaken van grotere hoeveelheden zachte ingrediënten.

Het vermogen van 1000 watt van deze staafmixer is krachtiger dan vergelijkbare staafmixers. Dankzij het hoge vermogen is het ook echt in staat om gemakkelijk door ingrediënten heen te komen, ook wanneer deze wat harder zijn.

De prijs van deze staafmixer vinden wij zeer redelijk, voor staafmixers in deze prijscategorie vind je er geen met evenveel functies en dezelfde kwaliteit. Dit maakt de Braun MultiQuick 7X – MQ 7087X de beste staafmixer, zeker in de categorie van staafmixers met veel functies. Perfect voor het maken van babyvoeding tot het hakken van noten.


2. Russell Hobbs Horizon Staafmixer - Beste goedkope staafmixer onder de €45

beste goedkope staafmixer Russell Hobbs Horizon Staafmixer
 • Degelijke kwaliteit
 • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
 • Afneembare staafmixer voet
 • Vaatwasserbestendig
 • Slechts 1 staafmixer voet
 • Motor niet sterk genoeg om ijs te crushen

Onder de €45 is de Russell Hobbs Horizon Staafmixer volgens ons de beste staafmixer. Waar andere goedkope staafmixers wel eens te wensen overlaten op het gebied van kwaliteit en degelijkheid doet de Tristar dat wel erg goed. De staafmixer voelt solide aan en biedt bovendien ook nog een mengkom. Dit alles maakt dat dit de beste goedkope staafmixer van dit moment is.

Deze goedkope staafmixer is perfect geschikt voor het pureren van verschillende ingrediënten. Je maakt dus gemakkelijk de lekkerste sauzen, soepen en smoothies. Met deze staafmixer is het ook perfect mogelijk om babyvoeding mee te bereiden. De staafmixer heeft 2 standen en beschikt over een motor van 500 watt. Het schoonmaken kan vanwege de vele RVS delen gemakkelijk gedaan worden in de vaatwasser.

Als je op zoek bent naar de beste goedkope staafmixer kunnen we de Russell Hobbs Horizon Staafmixer van harte aanbevelen.


3. Cuisinart 3 in 1 Hand blender CSB300BE - Beste draadloze staafmixer

beste draadloze staafmixer
 • Draadloos
 • Krachtige lithium ion accu
 • Vaatwasbestendige opzetstukken
 • Vrij duur
 • Wordt zonder opbergkoffer geleverd

Als snoerloze staafmixer is de Cuisinart 3 in 1 Hand blender CSB300BE een geweldige keuze. Naast het algemene voordeel van draadloze staafmixers zoals niet in de knoop komen met het draad van de mixer en meer bewegingsvrijheid zijn er specifieke voordelen voor het gebruik van deze staafmixer.

Deze staafmixer is zeer krachtig door de lithium ion accu en verliest geen kracht als deze leegraakt. Dit is vooral handig omdat het een veelzijdige hulp is in de keuken. De Cuisineart 3 in 1 Hand blender wordt namelijk geleverd met 3 opzetstukken voor o.a. pureren, opkloppen en fijnhakken.

Naast de mooie accessoires is de staafmixer ontworpen om niet te spatten en is het pureeropzetstuk voorzien van een panbeschermer om krassen te voorkomen.

En een essentieel onderdeel en dus niet echt een accessoires wat erg goed is, is de standaard. Deze standaard fungeert direct tevens als oplaadstation voor deze goede draadloze staafmixer. Wanneer je de mixer niet gebruikt plaats je deze in de standaard waardoor de accu ook direct opgeladen wordt.


4. Bamix Swissline M200 - Beste professionele staafmixer

Beste professionele staafmixer Bamix Swissline M200
 • Professionele staafmixer
 • Zeer krachtige motor
 • 10 Jaar garantie
 • Wordt geleverd met standaard

  Met zijn zeer krachtige motor en verschillende accessoires levert het de beste prestaties die je nodig hebt in de keuken. Met 17.000 toeren kan je pureren, kloppen, crushen en nog veel meer. Niet zomaar hebben wij de Bamix Swissline M200 gekozen hebben tot beste professionele staafmixer!

  Deze stijlvolle mixer van Bamix heeft een prachtig design en handige opbergmogelijkheden. Hij is uitgerust met een multi-mes waarmee je kan pureren, mengen, zeven en hakken. Geen enkel ingrediënt is een uitdaging voor de prof mixer. Verder wordt hij geleverd met een klopper om eiwit, (slag)room te kunnen kloppen, en een menger om beslag, cremes etc mee te maken. Last but not least krijg je er een hakker bij die een inhoudt van 200 ml heeft. Daar kan je onder andere kaas, noten, chocola en ander ingrediënten mee fijn maken. Zo is de staafmixer van Bamix geschikt om bij alle soorten klussen in de keuken te helpen.

  De Bamix Swissline M200 is een staafmixer van kwaliteit en duurzaamheid. De motor is erg stil in gebruikt. Hij beschikt over 200 watt vermogen. De motor is zo sterk dat Bamix er zelfs 10 jaar garantie op geeft. Deze professionele staafmixer is zijn geld maar dan waard! Hij wordt geleverd met een prachtige standaard waarin je de staafmixer kunt wegzetten.


  Complete staafmixer set met hakmolen

  Je kunt een staafmixer vaak met een set aan hulpstukken aanschaffen. In zo een set kun je vaak de volgende hulpmiddelen en accessorises terug vinden:

  • Pureerstaaf
  • Hakmolen, ook lost te koop: beste hakmolen
  • Klopper/garde (om bijvoorbeeld wat slagroom op te kloppen), dit kan ook met een handmixer.
  • Maatbeker (om spatten te voorkomen en af te meten)

  Een blender in plaats van staafmixer

  Om ingrediënten goed klein te maken is het natuurlijk ook nog een optie om een blender aan te schaffen. Een blender wordt ook veel gebruikt voor het pureren en fijnhakken van ingrediënten. Een blender is meer geschikt voor harde grote ingrediënten die je zelfs met de beste staafmixer niet klein krijgt.

  Voor goede blenders kun je ook het best ons test lezen met de beste blenders. Daar vind je gemakkelijk de beste keus blender voor jouw situatie. Wanneer je vooral ingrediënten kleinmaakt en/of pureert voor het maken van soep raden we je een goede soepmaker aan. Dit is een in principe een blender met een verhit functie. Zo kun je simpelweg je ingrediënten erin doen en er na verloop van tijd een soep uithalen.

  Goede merken

  Er zijn een aantal merken die kwalitatief goede staafmixers maken en daar bekend om staan. De bekendste merken die tot dusver goede apparaten hebben gemaakt zijn:

  • Braun
  • Bosch
  • Philips
  • Russel Hobbs.
  • Kitchenaid

  Als je een staafmixer van 1 van deze merken koopt weet je in ieder geval dat je een product koopt van een merk dat veel ervaring heeft met het maken van deze producten en dus de juiste kennis in huis heeft. Het is niet zo dat andere (goedkopere) merken per definitie een slecht product afleveren. Nieuwe merken verdienen wat ons betreft ook een kans, maar het blijkt toch vaak dat je met bovenstaande merken in ieder geval een goede keuze maakt.

  Goedkopere staafmixer merken

  Er zijn ook wat merken die goedkope staafmixers aanbieden en ook een oke prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Deze veelal thuismerken zijn niet zo goed als de bovengenoemde merken, het is allemaal wat goedkoper gebouwd en dat voel je. Daarnaast is het zo dat de goedkopere thuismerken staafmixer vaak minder duurzaam zijn: ze zullen eerder op zijn. Deze zogenaamde goedkopere merken vind je bijvoorbeeld bij Blokker, Hema en Action.

  Conclusie

  Afhankelijk van het doel waar je de staafmixer voor wilt gaan gebruiken kan je een keuze maken voor de meest geschikte staafmixer. De bovenstaande staafmixers komen als beste uit de test in hun categorie op dit moment. Je kunt ervan uitgaan dat de apparaten uit deze beste staafmixer test prima voldoen aan de eisen die je kunt stellen aan een apparaat van deze prijsklassen.

  Veelgestelde vragen

  Hoe gebruik je een staafmixer?

  Zet de staafmixer op de ingrediënten die in hun beurt in een pan, mengbeker of andere houder met hoge rand. Zet de staafmixer aan en beweeg deze rond in de ingrediënten totdat ze de structuur hebben die je wilt.

  Wat kun je met een staafmixer?

  Een staafmixer wordt vooral gebruikt voor het pureren van verschillende ingrediënten. Zo kun je bijvoorbeeld soep maken maar ook mayonaise. Met verschillende opzetstukken wordt de functionaliteit nog breder.

  Wat kosten staafmixers?

  Een goede staafmixer kost tussen €35 en €100. De prijzen zijn afhankelijk va het merk en het aantal accessoires dat erbij geleverd wordt.

  Plaats een reactie