Beste stoompan 2020

Laatste update: 11 augustus 2020 Pannen

Door het stomen van voedsel blijven er meer vitaminen en mineralen in de groente die gaar maakt. Dit stomen kun je op een gas- of inductie fornuis met de hulp van stoompannen. Op deze pagina ontdek wat je beste stoompan voor jouw situatie is. Op deze manier vind je eenvoudig de beste koop zonder zelf allerlei verschillende stoompannen te moet vergelijken en selecteren.

Er zijn eigenlijk 2 manieren waarop je dat kunt doen: met een goede stoomkoker, een elektrisch keukenapparaat die ook de verhitting verzorgt en waar je alleen een stopcontact voor nodig hebt. Of een met een stoompan: een systeempje dat je op het fornuis plaatst. Op deze pagina hebben we het dus over stoompannen, je gaat ontdekken wat de beste stoompan van dit moment is.

Productnaam Categorie Kopen
Elektrische stoompan WMF KITCHENminis – StoomkokerWMF KITCHENminis – StoomkokerElektrische stoompan Koop bij Bol.com
Beste inductie stoompan Relance Dann-Cuisine Rijst – en Groentestomer 3-Delig – 26 cmRelance Dann-Cuisine Rijst – en Groentestomer 3-Delig – 26 cmBeste inductie stoompan Koop bij Bol.com
Beste stoompan voor rijst Kinghoff Rijst- en Groentestomer 4-delig 20 cm RVSKinghoff Rijst- en Groentestomer 4-delig 20 cm RVSBeste stoompan voor rijst Koop bij Bol.com

Inhoud

beste stoompan

Uitslag beste stoompan test

We hebben dus in verschillende categorieƫn de de beste stoompannen gevonden. Het is namelijk niet zo dat 1 bepaalde stoompan voor iedereen de beste koop is. Er zijn verschillende eisen en wensen die een specifieke stoompan de beste koop maken voor iemand. Al de onderstaande beste keuzes hebben als overeenkomst dat de prijs-kwaliteitsverhouding op orde is. Daarnaast hebben alle onderstaande keuzes goede beoordelingen op het internet en bezitten ze volgens onze experts die ze de stoompan test gedaan hebben de eigenschappen voor een kwalitatief goede stoompan.

1. WMF KITCHENminis – Stoomkoker - Elektrische stoompan

Elektrische stoompan WMF KITCHENminis – Stoomkoker
  • Goede kwaliteit
  • LCD scherm met waterniveaumeter
  • Warmhoudfunctie
  • Relatief groot

Naast stoompannen die op warmtebronnen zoals gas en inductie kunnen, hebben we ook elektrische stoompannen. Deze stoompan van WMF is de stoompan om te hebben als je op zoek bent naar een elektrische stoompan. De stoompan is van hoogwaardig Cromargan 18/10 RVS gemaakt en heeft een TransTherm universele bodem. Daardoor warmt hij snel en gelijkmatig op en wordt de warmte goed verdeeld en vast gehouden waardoor hij energiebesparend is. De WMF stoompan heeft 2 afzonderlijke instelbare bereidingsoppervlakken van elk 2,15 l om zo 2 gerechten te gelijkertijd te maken zonder dat de smaken daarvan mengen. Dit is handig in te delen naar keus met de bijgeleverde verdeler met maatverdeling.

De elektrische stoompan van WMF heeft een waterreservoir van 1,1 l  en kan van buitenaf bijgevuld worden. Ook als de stoomkoker als bezig is. Door het lcd display kan je het waterniveau goed af lezen en kan je zien of het tijdig bijgevuld moet worden.  Verder is hij uitgerust met 4 stoom programma’s, geheugenfunctie, automatische afslag en uitschakeling, warmhoudfunctie tot 40 min en kunnen bereidingstijden afzonderlijk worden aangepast. Tevens is hij BPA vrij en heeft hij aan de onderkant antislipvoetjes. De WMF stoompan heeft 900w vermogen. Meer dan genoeg om iedere maaltijd die jij wilt klaar te maken. Ook wordt hij geleverd met een porseleinen opzetstuk die het mogelijk maakt om vlaaien en puddingen te bereiden. In onze mening de beste elektrische stoompan op dit moment verkrijgbaar!


2. Relance Dann-Cuisine Rijst – en Groentestomer 3-Delig – 26 cm - Beste inductie stoompan

Beste inductie stoompan Relance Dann-Cuisine Rijst – en Groentestomer 3-Delig – 26 cm
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Geschikt voor inductie
  • Gemaakt van 18/10 RVS
  • Vaatwasserbestendig

    Een stoompan hoort thuis in iedere keuken. Waarom? Omdat gerechten bereiden met een stoompan ervoor zorgt dat je vitamines en mineralen minder verloren gaan tijdens het bereiden waardoor de smaak en textuur nog lekkerder is! Relance heeft een stoompan die perfect is voor inductie. De pan is volledig van RVS en heeft een ingekapselde sandwich bodem. Een sandwich bodem is hetzelfde als een Tri-Ply bodem. Een bodem die bestaat uit 3 lagen, een body van RVS van de pan + een aluminium plaat + een RVS bodemplaat aan de buitenkant. Door deze samenstelling heeft de pan een uitstekende warmteverdeling en opwarming. En door zijn dikke bodem trekt de pan niet krom waardoor hij altijd goed contact blijft houden met je inductieplaat door de jaren heen. De pan is zeer geschikt voor inductie maar kan ook op alle andere warmtebronnen gebruikt worden.

    De pan bestaat uit een 3-delige set gemaakt van 18/10 roestvrijstaal.  De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Door de duurzaamheid van chroom en de glans/helderheid van nikkel heb je de beste samenstelling en een product wat van hoge kwaliteit is en mooi blijft. De pan is door zijn materiaal ook vaatwasserbestendig. De pan is met zijn afmeting van 26 cm geschikt om gerechten klaar te maken tussen de 6 en 10 personen. Ideaal voor een grote familie of iemand die graag voor vrienden kookt. In onze mening de beste inductie stoompan op dit moment verkrijgbaar!


    3. Kinghoff Rijst- en Groentestomer 4-delig 20 cm RVS - Beste stoompan voor rijst

    Beste stoompan voor rijst Kinghoff Rijst- en Groentestomer 4-delig 20 cm RVS
    • Geschikt voor alle warmtebronnen
    • Ingekapselde sandwichbodem
    • Wordt geleverd met 2 stoominzetten

      De beste stoompijn om rijst mee te stomen is op dit moment de Kinghoff Rijst – en Groentestomer. De pan is gemaakt van RVS en bestaat uit 4 delen. De onderste pan heeft een goede en snelle warmte geleiding door zijn ingekapselde sandwich bodem. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet snel krom trekt en maakt hem geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Verder heeft de pan 2 stoominzetten met stoomgaatjes aan de onderkant en zijkant. En ten slot een glazen deksel met klein overdruk gaatje.

      Je gerechten stomen is een veel gezondere manier van koken. Door het stomen blijven de mineralen en vitamines meer in je gerechten zitten dan als je het kookt en daarna afgiet. Niet alleen is het gezonder, maar ook nog eens stuk lekkerder omdat de smaak beter behouden blijft. Met deze stoompan van Kinghoff maak je de lekkerste Basmati of Pandan rijst om te serveren met groentes en vlees. En omdat je 2 stoom inzetten hebt kan je grotere porties maken tegelijkertijd (3 tot 5 personen) of hele gerechten klaar maken waarbij je de rijst in de ene stoominzet doet en je groentes en vlees in de andere. Tevens kunnen de stoominzetten ook nog eens gebruikt worden als vergiet. Ideaal om je rijst of groentes in af te spoelen voordat je begint met stomen. In onze mening de beste stoompan voor rijst van het moment!


      Zelf beste stoompan vinden

      Voor het zelf vinden van de beste stoompan zijn er een aantal zaken waar je op zou moeten letten. Als je met de volgende zaken rekening houdt kom je zeker terecht op een goede stoompan voor jouw wensen en eisen.

      Aantal lagen van de stoompan

      Afhankelijk van hoeveel ingrediƫnten je tegelijk gaar wilt maken door middel van stomen kun je een meerlaagse stoompan kopen. Zo zijn er stoompannen te koop waar bijvoorbeeld 2 stoominzetten boven elkaar geplaatst kunnen worden. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld groente en vis tegelijkertijd te stomen.

      Inhoud van de stoompan

      Afhankelijk van de hoeveel eten die tegelijkertijd wilt stomen kun je kiezen voor een kleinere of grotere pan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een pan meet meerdere inzetten boven elkaar om meer eten tegelijkertijd te stomen.

      Warmtebron

      Wanneer je op een inductie kookplaat kookt is het nodig is het nodig om een stoompan te kiezen die werkt op inductie. Dat staat eigenlijk altijd wel aangegeven bij een eventuele goede stoompan die je op het oog hebt, tegenwoordig staat er altijd bij pannen wel aangegeven of het inductie pannen zijn.

      Hoe werkt een stoompan precies?

      Een stoompan bestaat in principe uit 2 of 3 delen. Het onderste gedeelte dat het dichts bij de warmtebron staat en zogenaamde stoominzet die bovenop het onderste deel past. In het onderste deel gaat een niet vette vloeistof dat door de verhitting gaat stomen. Boven dat onderste deel en dus boven het vocht zit 1 of meer stoominzetten; dat is een inzet in de vorm van een pan met gaatjes in de bodem. En als laatste deel is er eigenlijk ook nog een deksel die het geheel afsluit en voorkomt dat de stoom uit de stoompan verdwijnt.

      Wanneer de stoompan verhit wordt door het fornuis zal het vocht in de onderste pan gaan stomen. Dit stoom komt dan rondom het te garen eten in de stoominzet(ten), meestal vis en/of groente, op die manier wordt het eten gaar. Het voordeel is dus dat er totaal geen vet aan te pas komt en het eten dus niet onnodig vet wordt, iets wat wel gebeurd als je bijvoorbeeld vis in olie bakt in een goede koekenpan. Daarnaast blijven voornamelijk groente meer knapperig en houden ze beter de kleur vast. Ook verdwijnen er minder vitaminen en mineralen uit het voedsel. Dit gebeurt wel als je voedsel kookt in bijvoorbeeld een snelkookpan.

      Plaats een reactie