Beste vaatwasser test 2021, vrijstaand, inbouw en goedkope afwasmachine

Laatste update: 2 augustus 2021 Grote keukenapparaten

Met een vaatwasser in huis bespaar je ontzettend veel tijd! De vaatwasser neemt een klus van je over, die vaak al snel een half uur duurt als je het met de hand zou doen, zeker wanneer er bijvoorbeeld een aangekoekte grote rijstkoker bij zit. Deze tijd kun je voortaan aan je werk, studie of gezin besteden! Het vinden van de beste vaatwasser is alleen niet gemakkelijk! Dit komt onder meer door het sterk toegenomen aanbod aan vaatwassers, je krijgt er bijna keuzestress van.

Daarom hebben de experts van Chefcheck voor verschillende doelen en eisen de beste vaatwassers gevonden, zo hoef jij niet meer eindeloos te vergelijken en te zoeken. Je vindt gemakkelijk de beste koop voor de verschillende categorieën. We beginnen met de top 3 van de categorieën waar het meest vraag naar is. Verder op de paigna vind je nog meer categorieën met een diepere samenvatting van de gekozen producten.

Productnaam Categorie Kopen
Beste inbouw modelSiemens SN65EX56CN – iQ500 – Vaatwasser – InbouwBeste inbouw modelBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com
Vrijstaande vaatwasserBosch SMS6EDW06EVrijstaande vaatwasserBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com
Beste goedkopeInventum VVW7040++ / VrijstaandBeste goedkopeBekijk product op Coolblue

Uitslag beste vaatwasser test

In de onderstaande lijst vind je de als beste geteste vaatwassers van dit moment. We hebben hierbij gekozen voor het selecteren van de nummer 1 vaatwassers uit verschillende categorieën. Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken!

Wat alle vaatwassers in overeenstemming hebben is dat ze allemaal een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Het zijn allemaal degelijke apparaten. Daarnaast zijn de de beoordelingen van de mensen die deze types vaatwassers al langer in gebruik hebben positief. Ook de experts van Chefcheck hebben een een goed oordeel over de eigenschappen van de machines die je hieronder vindt. Daarom zijn dit de beste vaatwassers van dit moment in hun categorie.

1. Siemens SN65EX56CN – iQ500 – Vaatwasser – Inbouw - Beste inbouw model

Beste inbouw model Siemens SN65EX56CN – iQ500 – Vaatwasser – Inbouw
 • Heeft ruime besteklade
 • Vaatwasser met een handige indeling
 • De vaat wordt goed droog en schoon
 • Geen binnenverlichting

De Siemens SN65EX56CN – iQ500 – Vaatwasser – Inbouw is een stijlvolle en kwalitatief zeer goede geïntegreerde vaatwasser! Niet voor niets behoort dit model tot de beste inbouw vaatwassers van dit moment. Het model heeft bijvoorbeeld ook een geluidsniveau van slechts 44 decibel, heeft en erg goede prijs kwaliteitsverhouding maar is ook nog eens gemakkelijk in de bediening. Met een energielabel van D heeft deze inbouw afwasmachine een gemiddeld energieverbruik.

Met deze geïntegreerde inbouw vaatwasser in je keuken, heb je de keuze uit acht verschillende programma’s. Deze programma’s bieden verschillende temperaturen en tijdsduur. Afhankelijk van hoe vuil je vaat is, kun je uit een van deze temperaturen varianten kiezen. Het extra ECO-programma heeft een duur van 275 minuten. Zo kun je het energieverbruik van deze beste inbouw vaatwasser verder terugdringen. De inbouw vaatwasser kopen kan, wanneer je een ruimte van minimaal 60 centimeter in de breedte hebt. In de diepte heeft dit model 55 centimeter nodig. De vaatwasser is onder meer geschikt voor een IKEA FAKTUM en een IKEA METOD keukensysteem.

In een keuken waar alles inbouw, is het natuurlijk ook nodig om bij de vaatwasser ook te kiezen voor een inbouwoplossing. Zo is het moois als zowel de kookplaat, als het fornuis, als de beste wijnkoelkast en dus ook de vaatwasser inbouw zijn.


2. Bosch SMS6EDW06E - Vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser Bosch SMS6EDW06E
 • Vaatwasser maakt heel weinig geluid
 • Energiezuinige afwasmachine met label A+++
 • Zeer fijne besteklade, waarmee ruimte bespaard wordt
 • Model zonder machinereinigingsprogramma

Kies voor de Bosch SMS6EDW06E als je op zoek bent naar de beste vrijstaande vaatwasser, die daarbij voorzien is van een strak model! Deze vaatwasser wordt onder meer als beste koop aangemerkt, door een goede prijs kwaliteit verhouding. Ook is het een groot voordeel dat er een besteklade in zit in plaats van een bestek korf die onnodig ruimte inneemt die beter gebruikt kunnen worden voor couverts.

Met een energielabel D is het stroomverbruik gemiddeld te noemen in deze klasse vaatwassers. Het geluidsniveau van deze vaatwasser is 42 decibel, dat is stiller dan vergelijkbare vaatwassers. Dit kan erg prettig zijn wanneer de vaatwasser in dezelfde ruimte staat als waar je regelmatig in aanwezig bent.

Een vrijstaand model vaatwasser heeft als voornaamste voordeel, dat je deze in een andere ruimte kunt plaatsen. Al is deze Bosch SMS6EDW06E ook te gebruiken als onderbouw vaatwasser, hij zal niet misstaan in een gemiddelde keuken. Een onderbouw vaatwasser lijkt enigszins op een inbouwmodel. Het verschil is echter dat een onderbouw vaatwasser zoals deze beste vrijstaande vaatwasser aanzienlijk goedkoper is. De Bosch SMS6EDW06E beschikt over zeven verschillende programma’s, die je zes reinigingstemperaturen bieden. Het ECO-programma van deze beste vaatwasser doet er 275 minuten over, om de vaat goed schoon en droog te krijgen.

Je kunt ook met de “Homeconnect” app verbinding maken met je vaatwasser. Zo kun je bijvoorbeeld pusberichten krijgen wanneer de vaatwasser klaar is. Ook kun je snel en gemakkelijk het juiste programma vinden voor de vaat die op dat moment schoon gemaakt moet worden.


3. Inventum VVW7040++ / Vrijstaand - Beste goedkope

Beste goedkope Inventum VVW7040++ / Vrijstaand
 • Bij minder vaat een speciale knop die energie en water bespaart
 • Bijzonder scherpe prijs/kwaliteitverhouding
 • Stil
 • Droogt niet supergoed

Mocht je op zoek zijn naar de beste goedkope vaatwasser, dan is de Inventum VVW7040++ het bekijken waard. Deze vaatwasser biedt de beste prijs-/kwaliteitverhouding! Hoewel de Inventum VVW7040++ relatief goedkoop is, zal je dit niet aan de prestaties van dit model merken. De goedkoopste vaatwasser in onze test werkt behoorlijk energiezuinig en biedt verschillende programma’s aan: een halve vaat, snel en normaal. Het halve vaat programma gebruikt veel minder elektra en water waardoor de machine dus milieuvriendelijker en goedkoper draait.

We hebben een aparte pagina geschreven met nog meer goedkope vaatwassers. Op die pagina vind je meer goede budget afwasmachines.


4. Bosch SPS4EMW28E - Beste smalle vaatwasser

Beste smalle vaatwasser Bosch SPS4EMW28E
 • Zuinige vaatwasser
 • Stille vaatwasser - 44db
 • Neemt weinig ruimte in
 • Was en droog resultaat klasse A

  De Bosch SPS4EMW28E  is een smalle vrijstaande vaatwasser met Home Connect app, met EcoSilence Drive, beschikt over varioFlex korven, heeft een IntensiveZone voor grondige reiniging, heeft 6 wasprogramma’s en is erg stil in gebruik (44db). Daarom hebben wij de Bosch SPS4EMW28E tot beste smalle vaatwasser gekozen.

  Deze smalle vaatwasser van Bosch is 45 cm breed, 84,5 cm hoog en 60 cm diep. Door zijn afmetingen is hij geschikt om in de minder grote keukens te staan of voor huishoudens met minder dan 4 personen. Ook past deze vaatwasser in een nis breedte van 45cm, dit zie je nog wel eens terugkomen in sommige keukens. De vaatwasser verbruikt 211kWh per jaar wat hem erg zuinig maakt. De vaatwasser is tevens erg stil in gebruik doordat hij maar 44db produceert als hij aanstaat. De vaatwasser is dankzij de Home Connect app te verbinden met de telefoon en te bedienen.

  De vaatwasser beschikt over 6 wasprogramma’s: Eco 50 °C, Auto 45-65 °C, Intensief 70 °C, Snel 65 °C, Stil 50 °C. De verschillende reinigingstemperaturen zijn: 45°C / 50°C / 65°C / 70°C. De vaatwasser heeft verder een droogfunctie die de restwarmte gebruikt om te vaat te drogen na het programma. Verder heeft de vaatwasser heeft een laadvermogen van 10 couverts. De bovenkorf is in de hoogte verstelbaar zodat er ook grote borden of pannen in de vaatwasser passen om schoon te maken. De vaatwasser beschikt over vier speciale functies: Home Connect, Efficiënt Dry, Intensive Zone, Speed Perfect + Machine Care programma.

  We hebben een aparte pagina geschreven die alleen maar gaat over smalle vaatwassers van 45 cm breed.


  5. Bosch SMU6ECS57E / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 81,5 – 87,5 cm - Beste onderbouw vaatwasser

  Beste onderbouw vaatwasser Bosch SMU6ECS57E / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 81,5 – 87,5 cm
  • Zuinige vaatwasser A++
  • Automatische aanpassende programma's
  • Flexibel in te delen door flexibele korfen
  • Wordt geleverd met topservice en levenslange garantie

   De Bosch SMU6ECS57E / Inbouw / Onderbouw / Nishoogte 81,5 – 87,5 cm heeft een energie efficiëntieklasse D is stil (42db), heeft 8 wasprogramma’s, Variospeedplus functie, HygiënePlus functie, Extra Droog functie, een droogefficiëntieklasse A, een beladingssensor, een krachtige, efficiënte en duurzame motor die tot 3x sneller spoelt en minder energie verbruikt. Daarom hebben wij de Bosch SMU46CS01E Serie 4 tot beste onderbouw vaatwasser gekozen.

   Door de zuinige en stille motor is de vaatwasser uitzonderlijk stil en efficiënt, en verbruikt hij veel minder energie. Hij produceert maar 42db als hij aan staat. Door de nieuwe motor heeft de vaatwasser een energielabel D en werkt hij ook nog eens 3x sneller. De vaatwasser is met 14 couverts ruimte

   De vaatwasser is flexibel in gebruik. Hij is namelijk naar wens in te richten door flexibele korfen. Zo kan je de inrichting van de vaatwasser onder en boven verstellen afhankelijk van de maat vieze vaat die je hebt. De beladingsensor meet het gewicht waarmee de vaatwasser gevuld is en daar past het de hoeveelheid water iedere keer op aan. Daarnaast is er een turbo programma die binnen 20 min klaar. Ideaal voor feestjes. De 5 wasprogramma’s bieden 5 verschillende temperaturen om zo altijd de juiste temperatuur, water en duration voor vieze vaat te hebben.

   Deze mooi RVS vaatwasser van Bosch zit boordevol slimme technologie die voor zuinigheid zorgt door telkens de hoeveel water, temperatuur en energie aan te passen op de lading vaat die er per keer in gaat. Je betaalt voor kwaliteit, duurzaamheid en zuinigheid. Met de Bosch SMU46CS01E krijg je een levenslange garantie tegen waterschade, 2 jaar garantie op de vaatwasser en een service die on site repair verzorgt.


   Aandachtspunten bij vaatwasser kopen

   Bij het selecteren van de beste koop afwasmachine zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan de verschillende soorten vaatwassers: onderbouw, vrijstaand of een inbouwvaatwasser. Ook dien je bij het selecteren van de als beste geteste letten op het energieverbruik en het geluid wat door de wordt geproduceerd door je grote vriend. Onderstaand bespreken we de belangrijkste aspecten voor het vinden van de beste afwasmachine voor in je eigen keuken.

   Soort vaatwasser

   Vaatwassers worden in verschillende soorten aangeboden. Zo kun je voor een onderbouw vaatwasser kiezen, een vaatwasser die vrijstaand is en een inbouw of geïntegreerde vaatwasser. Vaak geeft men de voorkeur aan een goede inbouw vaatwasmachine, aangezien deze netjes in de keuken kan worden weggewerkt. Wanneer je de vaatwasser echter in een andere ruimte wilt gebruiken, om minder last te hebben van hebben, dan is een vrijstaand model afwasmachine geschikter.

   Let bij het soort vaatwasser goed op het formaat van de beste vaatwasser. Is de breedte en diepte van de nis in je keuken groot genoeg om de vaatwasser hier te kunnen plaatsen? Je wilt aan de voorzijde geen speling aan weerszijden van de vaatwasser kunnen zien bij een inbouwmodel.

   Energieverbruik

   Niet alleen de aanschaf van de beste vaatwasser vergt een behoorlijke investering. De kosten kunnen oplopen, doordat de vaatwasser binnen veel huishoudens dagelijks gebruikt wordt. Dit maakt dat het raadzaam is, om goed te letten op het energieverbruik hiervan. Dit geld ook voor andere apparaten die vaak stroom verbruiken. Dit is bijvoorbeeld bij een Amerikaanse koelkast ook van groot belang om op te letten.

   Een zuinige goede vaatwasmachine zal vooraf een grotere investering vergen, maar bespaart je over een langere termijn veel geld. Veel afwasmachines bieden een ECO-programma aan, waarbij het energieverbruik verminderd wordt. Dit programma duurt vaak langer dan andere vaatwasprogramma’s.

   Geluidsniveau vaatwasser, stiller is beter

   Voortbordurend op het type vaatwasmachine wat je koopt, kan het verstandig zijn om naar het geluidsniveau te kijken. Zeker wanneer je een relatief kleine woning hebt, zal je dicht in de buurt van de vaatwasser zitten. Veel mensen storen zich aan het geluid wat dat produceert. Door voor een losstaand model te kiezen, kun je deze in een bijkeuken of opberghok kwijt. Let er wel op, dat je hier een aparte aansluiting voor nodig hebt.

   Een goede vaatwasser met een geluidsniveau van maximaal 46 decibel wordt doorgaans als zeer stil ervaren. Zou je bijvoorbeeld een hap uit een appel nemen, dan produceert dat een geluidsniveau van maximaal 35 decibel. Het ruizen van de zee levert een geluidsniveau van 55 decibel.

   Hoe lang duren de programma’s

   Vaatwassers bieden gebruikers doorgaans verschillende programma’s aan. Het verschil zit hierbij voornamelijk in de temperatuur waarop het programma uitgevoerd wordt. Bij het schoonmaken van vette pannen zal je een ander programma gebruiken, dan bij het wassen van vuile glazen. Zoals reeds beschreven bieden veel afwasmachines een ECO-programma aan.

   Let niet alleen op de diversiteit van programma’s, maar ook op de duur hiervan. Het kan per merk en uitvoering verschillen, hoelang de verschillende programma’s duren. Sommige vaatwassers zijn van een turbostand voorzien. Hiermee is de vaat vaak 50% sneller klaar! Bovendien is het fijn als je grof vuil wilt kunnen verwijderen van apparatuur. Vooral onderdelen van koffiemachines willen wel eens heel erg vies worden en zijn dan slecht schoon te maken. Met de beste vaatwasser moet dat geen probleem zijn.

   Gebruiksgemak

   Een laatste aspect om op te letten bij de aanschaf van de beste afwasmachine, is het gebruiksgemak wat deze je biedt. Het gebruiksgemak merk je onder meer bij het aansluiten van van het appraat, hoe hoger de kwalitiet hoe makkelijker dat op over het algemeen gaat. Over wat voor aansluiting beschikt de vaatwasser en waar zit deze? Je wilt er immers makkelijk bij kunnen, als je het apparaat aansluit.

   Ook bij het in- en uitruimen wil je profiteren van een grote mate van gebruiksgemak. De beste vaatwassers beschikken over meerdere lades. Een voor de glazen en schaaltjes, een voor de borden en pannen en een derde lade voor het bestek. In sommige gevallen wordt deze derde lade vervangen voor een bestekmandje.

   Conclusie vaatwasser kopen

   Kortom, er zijn verschillende aspecten om op te letten bij het kopen van de beste afwasmachine. Een goede vaatwasser kopen begint bij het bepalen van het type afwasmachine wat je wenst. Hierbij kiest men vaak voor een inbouwvaatwasser of een losstaand model. Afhankelijk van de grootte van de woning en de afstand tot de keuken. Het geluidsniveau van de beste vaatwasser hangt hiermee samen.

   Andere belangrijke factoren om naar te kijken zijn het energieverbruik en de duur van de programma’s van de beste vaatwasser. De investering in een duurder model levert je over een langere periode vaak een aantrekkelijk voordeel op.

   Plaats een reactie