Beste vacumeermachine 2021, goedkope en professionele keuze

Laatste update: 3 januari 2021 Elektrische keukenapparaten

Des te langer we ons voedsel kunnen bewaren, des te minder eten wordt er ook weggegooid! Niet alleen goed voor het milieu, ook beter voor je portemonnee. Met een goede vacumeermachine kun je eten langer bewaren, Dit is omdat zo een machine je eten vacuüm, dus luchtdicht, verpakt. Omdat er geen zuurstof bij komt vergaat het eten veel minder snel dan wanneer er wel lucht bij komt. Zo een apparaat wordt ook wel een sealapparaat genoemd.

Zo kun je bijvoorbeeld je gehakt uit de vleesmolen vacuüm erg lang bewaren in de vriezer, en voedsel gedroogd door een goede voedseldroger. Zo een sealappraat zorgt ervoor dat het voedsel vacuüm verpakt wordt, dit betekent dat het verpakt is zonder lucht.

Op deze pagina ontdek wat de beste vacumeermachine van dit moment voor jouw wensen is. Om te beginnen zie je de top 3 volgens onze experts.

Inhoud

beste vacumeermachine

Uitslag beste vacumeermachine 2021

Wij hebben alvast een test voor je uitgevoerd, om de als beste geteste vacumeermachine te achterhalen. Hierbij hebben we naar de beste vacumeermachine in verschillende categorieën gekeken. Denk aan de categorie met professionele vacumeermachines en een categorie met de goedkoopste modellen. Zeker voor een vacumeermachine voor thuis heb je volgens ons geen duur apparaat nodig!

Bij het zoeken naar het beste sealapparaat van dit moment hebben we onder meer naar modellen van merken als Solis, Caso, Krups, Proficook, Princess, Unold en Allpax gekeken. Dit zijn de meest bekende merken op het gebied van vacumeermachines.

1. Princess Vacuummachine - Beste goedkope vacumeermachine

Beste goedkope vacumeermachine Princess Vacuummachine
 • Heel eenvoudig te gebruiken
 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
 • Ook geschikt voor zakken van andere merken
 • Relatief hoge geluidsproductie

Met de Princess Vacuummachine kies je voor een basic model vacuümapparaat, waarmee je producten langer goed kunt houden. Het model wordt beschouwd als de beste goedkope vacumeermachine, doordat zijn prijs ver onder de honderd euro ligt. Deze investering verdien je al snel terug, als je minder eten weg hoeft te gooien! Het model heeft een maximale sealbreedte van 30 centimeter. Ideaal voor de gemiddelde restjes aan ingrediënten, die je bij het koken overhoudt. Deze restjes kunnen in een vacuümzak worden verpakt met dit apparaat. Standaard worden er tien van deze zakken (20×30 cm) meegeleverd.

De Princess Vacuummachine is voorzien van twee standen om de etenswaren te sealen. De standen zijn gekoppeld aan een bepaalde snelheid. Des te langzamer het proces verloopt, des te beter worden de producten ook vacuüm verpakt. Het model is 1,45 kilogram zwaar en daardoor eenvoudig te verplaatsen. Daarbij kan het model zowel voor droge, als voor vochtige etenswaren worden gebruikt. Met de handige statusindicator weet je precies wanneer het sealproces voltooid is bij deze beste vacumeermachine.


2. Solis EasyVac Professional Type 572 - Professionele vacumeermachine

Professionele vacumeermachine Solis EasyVac Professional Type 572
 • Produceert weinig geluid
 • Biedt drie verschillende snelheden aan
 • Handige geïntegreerde rolhouder
 • Een opvangbakje voor vet ontbreekt bij dit model

Kies voor de Solis EasyVac Professional Type 572 als je op zoek bent naar de beste professionele vacumeermachine. Dit model behoort bepaalt niet tot de goedkope vacuümapparaten, maar maakt het z’n hoge prijs meer dan waard! Het beste vacumeerapparaat is voorzien van drie verschillende standen, waarmee de snelheid van het vacumeren kan worden ingesteld. Net als veel andere vacuümapparaten, heeft de Solis EasyVac Professional Type 572 een sealbreedte van 30 centimeter. Naast de zakken, kunnen ook folierollen en bewaarbussen gebruikt worden bij dit apparaat.

Om direct aan de slag te kunnen gaan met het sealen van overgebleven etenswaren, worden er standaard een aantal vacuümzakken met dit model meegeleverd. Deze zakken worden in twee verschillende formaten aangeboden. Ook handig aan deze professionele vacumeermachine is de geïntegreerde rolhouder. Zo hoef je de vacuümzakken niet los te bewaren! Het model is gemaakt van metaal en kan gebruikt worden voor droge en vochtige etenswaren, voor delicatesse etenswaren en voor het bewaren van kruiden. Standaard is de Solis EasyVac Professional Type 572 voorzien van een vacuümslang en een geïntegreerde snijdinrichting.


3. Foodsaver V2860 Top Line Vacuumsysteem - Beste vacumeermachine voor thuis

Beste vacumeermachine voor thuis Foodsaver V2860 Top Line Vacuumsysteem
 • Stevige seals en snelle werking
 • Geschikt voor vacuümzakken, -rollen en voorraadbussen
 • Instellingen voor droog of vochtig voedsel
 • Compact
 • Komt met 1 voorraadbus

De Foodsaver V2860 is een vol automatisch vacuumsysteem die ervoor zorgt dat je eten langer vers kunt houden. Het systeem is onder andere geschikt voor gebruik van vacumeerzakken, rollen en voorraadbussen. De Foodsaver V2860 is door zijn compactheid eenvoudigheid de beste vacumeermachine voor thuis.

Doordat de machine alle lucht onttrekt kan je je eten langer vers houden en bewaren. De behuizing is van volledig RVS gemaakt. Met het touchscreen bedieningspaneel kan je de voedselinstelling veranderen naar wens. Met de V2860 kan je kiezen of je je voedsel droog of vochtig kunt bewaren. Tijdens het vacuum zuigen kan je de voortgaan door middels van de lampjes op de machine zien. Je kan kiezen uit 3 snelheidsinstelling en de direct seal knop. Een sneltoets functie die ervoor zorgt dat de machine gelijk begint met vacuum zuigen.

De Foodsaver V2860 beschikt verder over een pulse functie, een vacumeerslang houder, een geïntegreerde rol houder, een snij inrichting, een snelle vergrendeling en het heeft een geluidsarme werking. Door zijn compacte formaat en de opbergruimte voor het snoer is hij eenvoudig op te bergen in de keuken. De Foodsaver V2860 is de vacumeermachine voor thuis door zijn eenvoud en werking. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Zelf de beste vacumeermachine kopen

Als je een vacuümapparaat koopt, kun je voor een van de modellen uit de bovenstaande tabel kiezen. Deze vacumeermachines behoren tot de beste vacumeerapparaten van dit moment en zijn eenvoudig te gebruiken! Ideaal, als je snel wilt kunnen vacumeren na het bereiden van je maaltijden. Zeker als je voor een of twee personen kookt, zal je hierbij immers een deel van je ingrediënten overhouden.

Je kunt ook zelf naar de beste vacumeermachine zoeken. Dit doe je door naar de onderstaande aspecten te kijken. Let bijvoorbeeld op het formaat van de zakken dat de machine aankan, de dikte van de producten die vacuüm verpakt kunnen worden en de prijs van deze zakken.

Grootte van de zakken

Bij het gebruik van een vacumeermachine heb je speciale vacuümzakken nodig. Met deze vacuümzakken kun je verschillende soorten etenswaren verpakken.

Verschillende vacumeermachines hebben verschillende capaciteiten als het aankomt op de grootte van de vacuümzak die ze kunnen sealen. Houd er vanzelfsprekend wel rekening mee, dat de grootte van deze zakken voldoende is voor het voedsel dat er in moet gaan. Als je vaak grote hoeveelheden voedsel in 1 zak wilt bewaren kan het handig zijn om te kijken naar een vacuümapparaat met grote capaciteit.

Dikte van producten

De grootte van de zakken hangt enigszins samen met de dikte van producten die je wilt kunnen verpakken. Over het algemeen zijn zakken met een formaat van 25 bij 17 centimeter geschikt voor particulier gebruik. Met deze zakken kun je restjes voor een persoon vacumeren met de beste vacumeermachine. Ideaal als je altijd een kliekje in de vriezer wilt hebben liggen, voor als je een avond alleen eet!

Dit formaat vacuümzak is ook geschikt om 450 gram spaghettisaus in te bewaren. Mocht je voor een dikker product kiezen of meer ruimte nodig hebben, kies dan voor een verpakking van 30 bij 25 centimeter. Dergelijke zakken zijn geschikt voor ongeveer een liter soep en dikke stukken vlees.

Prijs van bijbehorende zakken

Hoewel de beste vacumeermachine je verschillende voordelen biedt, kan hier ook een nadeel aan zitten. Vacuumzakken moet je regelmatig kopen, omdat de gratis zakken bij de nummer 1 vacumeermachine vaak niet toereikend genoeg zijn voor de lange termijn. Er zijn verschillende (web)winkels waar je de bijbehorende zakken los kunt kopen.

Je hoeft niet perse voor zakken van het merk van je vacuümapparaat te kiezen. De originele zakken zijn vaak aanzienlijk duurder, dan de zakken van B-merken. De kwaliteit van deze B-merken is echter wel vaak minder. Wanneer je dus waarde hecht aan a kwaliteit zakken kan het geen kwaad om van te voren te controleren wat de prijs voor nieuwe vacumeerzakken is.

De prijs van de bijbehorende zakken voor een vacumeermachine ligt vaak niet hoger dan een paar cent per zak. De exacte prijs is enigszins afhankelijk van de kwaliteit van deze zakken. Je kunt een zak voor een vacumeermachine maximaal één keer gebruiken.

Waarom een vacumeerapparaat?

Er zijn verschillende redenen om eten vacuum te verpakken en te bewaren. Hieronder vind je de volgens ons belangrijkste redenen:

 • Doordat er geen zuurstof bij het gevacumeerde voedsel kan komen zal dit veel minder snel gaan rotten. Je kunt je eten dus langer bewaren.
 • Bepaalde gerechten en ingrediënten kunnen sterk ruiken in de koelkast, daar heb je geen last van als je het vacuüm verpakt.
 • In vacuümzakken verpakt voedsel neemt minder ruimte in. Dit betekent geen verspeelde ruimte in de vriezer en/of koelkast.

Het langer bewaren van voedsel is natuurlijk het grootste voordeel. We vinden het zonde om voedsel weg te gooien, bovendien is het natuurlijk goedkoper.

Conclusie beste vacumeermachine

Kortom, bij een vacumeermachine kopen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld allereerst op de grootte van de zakken die in de beste keus vacumeermachine gebruikt kunnen worden. Het formaat van deze vacuümzakken hangt enigszins samen met de dikte van de producten die je wilt kunnen verpakken.

Naast het formaat van deze zakken speelt ook de prijs hiervan een rol. Je hoeft niet per definitie voor vacuümzakken van hetzelfde merk als de beste vacumeermachine te kiezen. Houd er echter rekening mee, dat het al snel een paar cent per zak kost, om de machine te blijven gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een vacumeermachine?

Een vacumeerapparaat zuigt eerste alle lucht uit een vacumeerzak of vacuüm folie. Nadat het apparaat “voelt” dat de lucht uit de zak is gezogen zal het de bovenkant van de plastic zak of het folie sealen. Dit sealen gebeurt doordat het apparaat het plastic zo verwarmd dat dat tegen elkaar aan smelt en zo de zak luchtdicht maakt.

Kan je soep vacumeren?

Om soep en andere vloeibare levensmiddelen te vacumeren vries je deze het best van te voren in. Dit kan je doen in een bakje. Als de soep of andere vloeibare middelen hard bevroren zijn kun je

1 gedachte over “Beste vacumeermachine 2021, goedkope en professionele keuze”

 1. Vanaf een rol zakken folie die vaak goedkoop bij een voordeel-supermarkt te verkrijgen is kun je zelf zakken op maat maken. Meestal veel goedkoper dan kant en klare zakken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie