Beste vleesmolen 2020, de gehaktmolen test

Laatste update: 11 augustus 2020 Keukengerei

Met de beste vleesmolen of gehaktmolen maak gemakkelijk gehakt van al het vlees dat je over hebt. Dit gehakt kan dan gebruikt worden voor gerechten als pasta, gehaktballen, ovenschotels, het maken van worsten en talloze andere soorten gerechten en eten. Er zijn aardig wat verschillende vleesmolens te koop, op deze pagina vind je de uitslag van de test door onze experts.

Een goede vleesmolen is gemaakt van RVS (roestvrijstaal). Hierdoor is de gehaktmolen goed en relatief eenvoudig schoon te houden. RVS is een hygi├źnisch materiaal, daarom zijn bijvoorbeeld snijmachines er ook van gemaakt. Daarnaast moet een gehaktmolen een robuust apparaat zijn dat tegen een stootje kan. Tijdens het malen van vlees of andere soorten vlees kan er namelijk een hoop kracht komen op het apparaat.

Als eerste vind je de volgens onze experts en consumenten de beste vleesmolens in een bepaalde categorie. Verder op de pagina ontdek je hoe we precies tot deze keuzes zijn gekomen.

Productnaam Categorie Kopen
Beste elektrische vleesmolenBosch MFW67440Beste elektrische vleesmolenKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Hand vleesmolen Westmark Classic VleesmolenWestmark Classic VleesmolenHand vleesmolen Koop bij Bol.com
Goedkope vleesmolen Tomado Metaltex – Jack 3 in 1 – Vleesmolen – AluminiumTomado Metaltex – Jack 3 in 1 – Vleesmolen – AluminiumGoedkope vleesmolen Koop bij Bol.com

Inhoud

beste vleesmolen

Uitslag beste vleesmolen 2020 test

Hieronder vind je de vleesmolens die als beste uit de test zijn gekomen. Je vindt per product waarom we tot die keuze zijn gekomen en wat de eigenschappen ervan zijn.

In de algemeenheid hebben we gelet op een aantal punten. Zo is het belangrijk dat de gehaktmolens die we gekozen hebben allemaal een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ook vinden we het bij vleesmolens belangrijk dat het sterke robuuste apparaten zijn die een paar meekunnen, zeker omdat het malen van vlees grof werk is moet dit het geval zijn.

1. Bosch MFW67440 - Beste elektrische vleesmolen

Beste elektrische vleesmolen Bosch MFW67440
 • Sterke motor
 • 10 Functies
 • Veiligheidssnelkoppeling
 • Design
 • Relatief zwaar vanwege volledig RVS

De beste manier om zelf vlees te maken doe je met een vleesmolen. Sta je graag in de keuken en doe je dit op enige regelmatige basis? Dan is deze elektrische vleesmolen van Bosch de beste keus! Dankzij zijn sterke motor verwerkt hij 3,5 kg vlees per minuut. De vleesmolen is uitgerust met 10 functies waardoor je niet alleen gehakt of worstjes kunt maken, hij is ook zeer geschikt om groentes, vis en kaas mee fijn te maken.

Het design van deze RVS elektrische vleesmolen pas thuis in ieder keuken. De vleesmolen beschikt over 700w aansluitwaarde en 2000w blocking power. De Bosch MFW67440 heeft een grote volkom, handige vuller en een reserve schijf. Hij heeft een geïntegreerde opslag voor accessoires (kebbe, worstvuller, vleesmolen hulpstuk) die er standaard bijgeleverd worden. De bodem heeft antislip voetjes en hij heeft een veiligheidssnelkoppeling tegen overbelasting. De prijs is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je in onze mening wel de beste elektrische vleesmolen op dit moment voor.


2. Westmark Classic Vleesmolen - Hand vleesmolen

Hand vleesmolen Westmark Classic Vleesmolen
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Duurzaam
 • Makkelijk in gebruik/schoon te maken
 • Niet vaatwasserbestendig

Met de Westmark Classic draai je vlees op de ouderwetse manier. Deze handvlees molen heeft een 4 bladig maalmes en een gehakt gaatjes schijf van 8 mm waarmee je met gemak je eigen vlees maalt. De Westmark Classis is uit vertind staal gegoten en heeft een houten handvat. Met de tafel klem draai je hem gemakkelijk vast aan de tafel waarna je snel je eigen gehakt maakt. De tafel klem is uitgerust met een kunststof beschermingselement wat ervoor zorgt dat het tafelblad beschermt wordt bij het aandraaien van de klem.

De Westmark Classic is gemaakt van gietijzer en onbewerkt staal voor het mes en rooster. We raden we aan om de onderdelen niet in de vaatwasser te doen, maar gelijk op de hand schoon te maken en af te drogen. Voor het optimale gebruik van deze hand vleesmolen kan je vlees het beste bevroren zijn en in kleine stukken erdoorheen halen. Als het vlees te grof is kan je het gewoon nog een keer erdoorheen halen om fijner te maken. Deze hand vleesmolen heeft een relatief lage prijs en doet zijn werk uitstekend!


3. Tomado Metaltex – Jack 3 in 1 – Vleesmolen – Aluminium - Goedkope vleesmolen

Goedkope vleesmolen Tomado Metaltex – Jack 3 in 1 – Vleesmolen – Aluminium
 • Lage prijs/goede kwaliteit
 • Eenvoudig te gebruiken
 • 2 Jaar garantie
 • Relatief kleine molen

Als je op zoek bent naar een hand vleesmolen voor een lage prijs, dan is de Tomado Metaltex Jack 3 in 1 de beste keus. Vergis je niet door zijn prijs. Hij mag dan goedkoop zijn, deze vleesmolen is van goede kwaliteit.  De molen, de worstenmaker en de deegvorm zijn van gegoten aluminium gemaakt waardoor die stevig en duurzaam zijn. De hand vleesmolen is eenvoudig vast te maken aan een blad of tafelblad waarna je met gemakt vlees, vis, groenten en noten kunt malen.

Tomado is een Nederlandse fabrikant die al sinds 1923 huishoudelijke artikelen maakt. Zij hebben hun krachten gebundeld met een Zwitsers bedrijf Metaltex en hebben de Jack 3 in 1 vleesmolen op de markt gebracht. De vleesmolen wordt standaard geleverd met een hulpstuk waarmee je onder andere worstjes kunt maken, maar ook pastei, pasta en crackers. De molen wordt ook geleverd met rubberen beschermkapjes om je (tafel)blad te beschermen bij het monteren van de molen. Met zijn lage prijs en uitstekende kwaliteit is deze handvleesmolen in onze mening de beste als je op zoek bent naar een goedkope vleesmolen.


Verschillende vleesmolen accessoires

Een vleesmolen komt vaak met meerdere zogenaamde maalschijven. Dit zijn de schijven waar het gemalen vlees uiteindelijk doorheen gedrukt wordt. Er zijn schijven met fijnere en grovere gaten erin. Deze grootte van de gaatjes in de schijven bepaalt uiteindelijk hoe grof of hoe fijn het gehakt is dat je uiteindelijk maakt.

Daarnaast zijn er gehaktmolens die komen met een opzetstuk voor het maken van worsten, dit wordt een worstentrechter genoemd. Niet alle vleesmolens hebben zo een worstentrechter, let daar dus op als je van plan bent worsten te gaan maken.

Daarnaast worden opvangbakken lang niet bij alle vleesmolens geleverd. Het is gangbaar dat je zelf een bord of bak eronder zet om het vlees op te vangen.

Handmatige of elektrische vleesmolen

Bij een handmatige vleesmolen is zul je zelf aan een systeem moeten draaien om het vlees te malen, bij een elektrische gaat dat automatisch. Het lijkt daarom aantrekkelijk om een elektrische gehaktmolen te kopen. Maar let op: deze zijn over het algemeen een stuk duurder dan de handmatige vleesmolens. Elektrische uitvoeringen zijn ongeveer 2 keer zo duur als de handmatige vleesmolens die er te koop zijn.

Daarnaast zijn er veel mensen die een handmatige molen een stuk mooier vinden. Het ziet er vaak ambachtelijk en stijlvol uit om een goede handmatige vleesmolen in de keuken te hebben staan. Of eigenlijk hebben geklemd, de meeste handmatige gehaktmolens moer en namelijk met een klem vastgezet aan een blad.

Oud design vleesmolens

Vleesmolens worden eigenlijk niet meer zoveel verkocht, de meeste mensen kopen hun gehakt simpelweg kant en klaar bij de slager of de supermarkt. Er wordt dan ook niet heel snel doorontwikkeld op dit product, en dat is volgens ons ook niet echt nodig. Dit heeft als gevolg dat oude modellen van bepaalde merken nog steeds veel gebruikt.

En dit is terecht omdat de oudere modellen simpelweg nog erg goed werken. Voorbeelden van deze oude merken vleesmolens die nog steeds verkocht worden omdat ze zo goed werken zijn:

 • Westmark
 • Porkert

Plaats een reactie