Beste vleesmolen 2024, de gehaktmolen test: handmatig, elektrische, goedkope en meer

Laatste update: 10 mei 2023

Met een goede vleesmolen of gehaktmolen maak je gemakkelijk gehakt van al het vlees dat je over hebt. Dit gehakt kan dan gebruikt worden voor gerechten als pasta, gehaktballen, ovenschotels, het maken van worsten en talloze andere soorten gerechten en eten. Maar omdat er aardig wat keuze is, is het lastig de beste vleesmolen te vinden. Door middel van onze uitgebreide test vind jij gemakkelijk de beste koop voor jouw eisen en wensen.

Een goede vleesmolen is gemaakt van RVS (roestvrijstaal). Hierdoor is de gehaktmolen goed en relatief eenvoudig schoon te houden. RVS is een hygiënisch materiaal, daarom zijn bijvoorbeeld snijmachines er ook van gemaakt. Daarnaast moet een gehaktmolen een robuust apparaat zijn dat tegen een stootje kan. Tijdens het malen van vlees of andere soorten vlees kan er namelijk een flinke kracht komen op het apparaat tijdens het malen van het vlees.

We beginnen met de top mees gezochte categorieën vleesmolens met de daarbij horende beste koop. Lager op deze pagina ontdek je waarom we deze als best getest hebben. En ook vind je daar nog meer categorieën met de bijbehorende beste vleesmolens.

Product Categorie Prijs
Beste elektrische vleesmolenKenwood MG700Beste elektrische vleesmolen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Hand vleesmolenKuchenprofi vleesmolenHand vleesmolen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Goedkope vleesmolenWestmark Vleesmolen 22,5 x 9 x 24,5 cm – Maat 5 – StaalGoedkope vleesmolen

Aandachtspunten vleesmolen test

Hieronder vind je de vleesmolens die als beste uit de test zijn gekomen. Je vindt per model waarom we tot die keuze zijn gekomen en wat de eigenschappen ervan zijn. Per categorie hebben we natuurlijk gelet op de betreffende belangrijke eigenschappen.

Maar ook in de algemeenheid hebben we gelet op een aantal punten. Zo is het belangrijk dat de gehaktmolens die we gekozen hebben allemaal:

 • Een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Het zijn over het algemeen redelijk dure apparaten. Als je dat bedrag uitgeeft wil je natuurlijk wel dat je een kwalitatief goede gehaktmolen koopt.
 • Sterke robuuste apparaten zijn. Voor vleesmolens is het belangrijk dat het apparaten zijn die jaren mee moeten gaan. Zeker omdat het malen van vlees grof werk is moeten de malers echt robuust zijn.
 • Andere kopers van het bepaalde model zijn tevreden over de vleesmolen. Dit zoeken we op in de verschillende reviews en ervaringen die we online hebben gevonden.

Beste vleesmolens 2024

1. Beste elektrische vleesmolen - Kenwood MG700

Beste elektrische vleesmolen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De beste manier om zelf vlees te maken doe je met een vleesmolen. Sta je graag in de keuken en doe je dit op enige regelmatige basis? Dan is deze elektrische vleesmolen van Kenwood de beste keus! Dankzij zijn sterke motor verwerkt hij 3 kg vlees per minuut. Met de vleesmolen kun je niet alleen gehakt of worstjes kunt maken, hij is ook zeer geschikt om groentes, vis en kaas mee fijn te maken.

Het design van deze elektrische vleesmolen pas thuis in ieder keuken. De vleesmolen beschikt over 2000w blocking power en is daardoor geschikt voor kleinschalig gebruik van hoge kwaliteit. De Kenwood MG700 – Vleesmolen heeft een grote volkom, handige vuller en een reserve schijf. Hij heeft een geïntegreerde opslag voor accessoires (kebbe, worstvuller, vleesmolen hulpstuk) die er standaard bijgeleverd worden. De bodem heeft antislip voetjes en hij heeft een veiligheidssnelkoppeling tegen overbelasting. Dankzij de hoge kwaliteit en daardoor duurzaamheid vinden wij de Kenwood MG700 – Vleesmolen de beste elektrische vleesmolen op dit moment.

 • Sterke motor
 • Veiligheidssnelkoppeling
 • Design
 • Metalen onderdelen mogen niet in de vaatwasser

2. Hand vleesmolen - Kuchenprofi vleesmolen

Hand vleesmolen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Met de Kuchenprofi vleesmolen draai je vlees op de ouderwetse manier. Deze handvlees molen is gemaakt van roestvrijstaal en wordt geleverd met 3 schijven van messenstaal en een opzetstuk waarmee je alle kanten op kunt. De Kuchenprofi vleesmolen is van RVS en uit één stuk gegoten. Met de tafel klem draai je hem gemakkelijk vast aan de tafel waarna je snel je eigen gehakt maakt. De tafel klem is uitgerust met een kunststof beschermingselement wat ervoor zorgt dat het tafelblad beschermt wordt bij het aandraaien van de klem. De klem is geschikt voor werkbladen tot 6 cm.

De Kuchenprofi vleesmolen is gemaakt van hoge kwaliteit materiaal, waardoor hij ook vaatwasserbestendig is. Bij de vleesmolen zitten 3 schijven, namelijk 2, 4.5 en 6 mm. Ook krijg je er een opzetstuk voor spuitgebak bij, wat bestaat uit 4 verschillende vormpjes. Voor het optimale gebruik van deze hand vleesmolen kun je vlees het beste bevroren zijn en in kleine stukken erdoorheen halen. Als het vlees te grof is kun je het gewoon nog een keer erdoorheen halen om fijner te maken. Wij vinden de Kuchenprofi vleesmolen de beste handvleesmolen dankzij de hoge kwaliteit materiaal en het eenvoudige gebruik. De vleesmolen wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Duurzaam
 • Makkelijk in gebruik/schoon te maken
 • Vaatwasserbestendig

  3. Goedkope vleesmolen - Westmark Vleesmolen 22,5 x 9 x 24,5 cm – Maat 5 – Staal

  Als je op zoek bent naar een goede goedkope hand vleesmolen voor een lage prijs, dan is de Westmark Vleesmolen de beste keus. Vergis je niet door zijn prijs. Hij mag dan goedkoop zijn, deze vleesmolen is van goede kwaliteit.  Er zijn goedkopere vleesmolens beschikbaar, maar deze Westmark Vleesmolen heeft echt de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het materiaal is van sterk aluminium en de vleesmolen is maat 5. De hand vleesmolen is eenvoudig vast te maken aan een blad of tafelblad waarna je met wat kracht vlees, deeg, vis, groenten en noten kunt malen.

  Met de lage prijs en de prima duurzame kwaliteit heb je hier een hele goede koop aan. Maak vanaf nu je eigen gehakt en bespaar op die manier heel wat Euro’s. Wordt geleverd met 2 maalschijven en 5 jaar fabrieksgarantie.

  • Lage prijs/goede kwaliteit
  • Eenvoudig te gebruiken
  • 5 Jaar garantie
  • Kleine molen
  • Kracht nodig om de molen te gebruiken

  4. Professionele gehaktmolen - Zilan 9 in 1 – Heavy Duty

  Professionele gehaktmolen
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De Zilan – Gehaktmolen – 9 in 1 – Heavy Duty gehaktmolen is een krachtige, professionele vleesmolen die van RVS is gemaakt. Hij beschikt over 2100 watt vermogen, heeft 3 standen, produceert circa 120 kg per uur, heeft een grote vulbak en wordt geleverd met 9 accessoires. Wij hebben de Zilan – Gehaktmolen – 9 in 1 – Heavy Duty tot beste professionele gehaktmolen gekozen.

  De Zilan – Gehaktmolen – 9 in 1 – Heavy Duty is een zeer krachtige gehaktmolen die een roestvrijstalen behuizing en vulbak heeft. De worm en schroefring zijn eveneens van roestvrijstaal gemaakt. De messen en de schijven zijn van hoogwaardig koper gemaakt. Het gekozen materiaal is van goede kwaliteit voor een lange levensduur omdat deze professionele gehaktmolen bedoeld is om lang mee te gaan. De bijgeleverde gatenschijven hebben verschillende formaten.

  De gehaktmolen beschikt over 3 standen, vooruit, achteruit en langzaam. Door zijn 2100 watt vermogen zijn de enkele standen meer dan voldoende en maalt hij alle soorten vlees tot het gehakt dat jij wilt. Door zijn sterke motor en 2100 watt vermogen kan de professionele gehaktmolen circa 120 kg vlees per uur vermalen. Door de anti-slip bodem blijft de gehaktmolen veilig op zijn plaats staan tijdens gebruik. Tevens zit er een veiligheid op de motor om overhitting tijdens gebruik te voorkomen.

  Na gebruik is het maalgedeelte in 1 keer te verwijderen waardoor schoonmaken makkelijk gaat. De gehaktmolen is betaalbaar en daar krijg je een degelijke, kwalitatief goede professionele gehaktmolen voor die jaren mee gaat. De gehaktmolen is handig als je vaak vlees maalt om bijvoorbeeld worsten te maken of gehakt voor de pastasaus maakt. De molen van Zilan wordt geleverd met 9 verschillende accessoires.

  • Professionele horeca gehaktmolen
  • Krachtige motor - 2100 watt
  • Maalt ca 120 kg per uur
  • Onderdelen niet vaatwasserbestendig

  Verschillende vleesmolen accessoires

  Een vleesmolen komt vaak met meerdere zogenaamde maalschijven. Dit zijn de schijven waar het gemalen vlees uiteindelijk doorheen gedrukt wordt. Er zijn schijven met fijnere en grovere gaten erin. Deze grootte van de gaatjes in de schijven bepaalt uiteindelijk hoe grof of hoe fijn het gehakt is dat je uiteindelijk maakt. Gangbare maten zijn 3, 5 en 7 millimeter. Zo maak je precies de gehaktballen die jij wilt, in de beste braadpan worden deze echt heerlijk.

  Daarnaast zijn er gehaktmolens die komen met een opzetstuk voor het maken van worsten, dit wordt een worstentrechter genoemd. Je hebt dan in principe een volledige worstenmaker. Niet alle vleesmolens hebben zo een worstentrechter, let daar dus op als je van plan bent worsten te gaan maken.

  Daarnaast worden opvangbakken lang niet bij alle vleesmolens geleverd. Het is gangbaar dat je zelf een bord of bak eronder zet om het vlees op te vangen.

  Handmatige of elektrische vleesmolen kopen

  Bij een handmatige vleesmolen is zul je zelf aan een systeem moeten draaien om het vlees te malen, bij een elektrische gaat dat automatisch. Ook in de horeca worden om deze reden de duurdere elektrische vleesmolens gebruikt.

  Het lijkt daarom aantrekkelijk om een elektrische gehaktmolen te kopen. Maar let op: deze zijn over het algemeen een stuk duurder dan de handmatige vleesmolens. Elektrische uitvoeringen zijn ongeveer 2 keer zo duur als de handmatige vleesmolens die er te koop zijn.

  Daarnaast zijn er veel mensen die een handmatige molen een stuk mooier vinden. Het ziet er vaak ambachtelijk en stijlvol uit om een goede handmatige vleesmolen in de keuken te hebben staan. Of eigenlijk hebben geklemd, de meeste handmatige gehaktmolens moer en namelijk met een klem vastgezet aan een blad.

  Oud design vleesmolens

  Vleesmolens worden eigenlijk niet meer zoveel verkocht, de meeste mensen kopen hun gehakt simpelweg kant en klaar bij de slager of de supermarkt. Er wordt dan ook niet heel snel doorontwikkeld op dit product, en dat is volgens ons ook niet echt nodig. Dit heeft als gevolg dat oude modellen van bepaalde merken nog steeds veel gebruikt.

  En dit is terecht omdat de oudere modellen simpelweg nog erg goed werken. Voorbeelden van deze oude merken vleesmolens die nog steeds verkocht worden omdat ze zo goed werken zijn:

  • Westmark
  • Porkert

  Zelf gehakt draaien is leuk (en gezond)

  Het is leuk om zelf je gehakt samen te stellen. Daarnaast heeft het ook nog als grote voordeel dat je zelf kunt beslissen in welke verhouding het vlees erin gaat. Daarnaast heb je ook controle over de kwaliteit van het vlees dat je gebruikt voor het gehakt, de kwaliteit van het vlees van supermarktgehakt is wat ons betreft vaak dubieus.

  Op deze manier is het dus mogelijk om de worst, gehaktballen, hamburgers en andere vleesproducten te maken op de manier waarop jij dat precies wilt met de mengverhouding die jij precies wilt. Deze worstjes kun je daarna heerlijk bakken in een goede koekenpan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de het gehakt in een zelfgebakken gehaktbrood uit de broodbakmachine, in de pasta of waar je het gehakt ook voor gaat gebruiken.

  Gehaktmolen met worstvuller

  Met het vlees dat gemalen is in de vleesmolen kun je natuurlijk ook heerlijke worst maken. Je kunt er dan ook over nadenken om een worstvuller bij de gehaktmolen te kopen. Dan is het maken van worsten helemaal eenvoudig en snel te doen.

  Keukenmachines als alternatief voor de vleesmolen

  Er zijn tegenwoordig ook keukenmachines te koop met een vleesmolen opzetstuk. Je zult met ide opzetstukken en machines wel merken dat er minder kracht in zit; het maken van eenzelfde hoeveelheid gehakt gaat een stuk langzamer. Maar als je niet zo heel vaak gehakt maakt, kan een goede keukenmachine met zo een opzetstuk een goed en goedkoper alternatief zijn.

  Veelgestelde vragen over vleesmolens

  Hoe maak ik de vleesmolen schoon?

  Na elk gebruik van de gehaktmolen dien je deze schoon te maken. Dit doe je omdat vlees vaak bacteriën bij zicht draagt. Maar je doet het ook omdat het schoonmaken de keer erna makkelijker gaat, het vuil krijgt geen kans om in te trekken. Het afwassen doe je het best met de hand, maar sommige vleesmolens kunnen ook in de vaatwasser. Maar met de hand afwassen zorgt dat het altijd schoner wordt. Voordat je de vleesmolen in elkaar zet of opbergt moet je er zeker van zijn dat deze droog is.

  Welke vleesmolens zijn er beschikbaar?

  De meeste vleesmolens zijn elektrisch aangedreven. Daarnaast komen er ook steeds meer handmatige vleesmolens op de markt, deze zijn een stuk goedkoper en daarom aantrekkelijk voor thuisgebruik voor mensen die de molen niet elke dag hoeven te gebruiken.

  Wat kost een vleesmolen?

  Een goede handmatige vleesmolen kun je kopen vanaf ongeveer €40. Een goed elektrisch model is te koop vanaf ongeveer €50 en kan wel oplopen tot wel €600 als je voor een model met veel vermogen en professionele mogelijkheden gaat.

  Plaats een reactie