Beste vleesthermometer test, draadloos, digitaal, voor de barbecue en meer

Laatste update: 15 juni 2021 Keukengerei

Samen met een team hebben we meer dan 80 vleesthermometers getest en vergeleken. Zo hoef jij niet urenlang te vergelijken om de beste vleesthermometer te vinden. Aan de hand van de ervaringen van onze keuken experts en van andere gebruikers hebben we kunnen bepalen welke thermometer je het best kunt kopen om je vlees altijd perfect te bereiden.

Met zo een thermometer, ook wel kernthermometer genoemd, hou je exact in de gaten welke temperatuur je vlees heeft tijdens de bereiding. Dit kan zowel tijdens de bereiding op de barbecue, in de pan, tijdens het braden in een braadpan, in de oven of op welke manier je je vlees ook bereidt.

Op Chefcheck vind je gemakkelijk wat de beste vleesthermometer voor jouw wensen en eisen is. We beginnen met een top 3 van de meest gezochte categorieën. Verder op de pagina leg ik uit waarom juist deze modellen het best uit de test zijn gekomen. Ook vind je verder op de pagina nog meer categorieën vleesthermometers.

Inhoud

beste vleesthermometer

Uitlsag beste vleesthermometer

Hieronder vind je de beste vleesthermometers van dit moment in hun eigen categorie. Je kunt er van uitgaan dat alle onderstaande thermometers een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben. Verder hebben we gelet op eventuele aanvullende handige opties. Als je 1 van onderstaande opties koopt weet je in ieder geval dat je een goede vleesthermometer koopt.

1. Cookperfect Comfort Thermometer - Vleesthermometer voor BBQ

Vleesthermometer voor BBQ Cookperfect Comfort Thermometer
 • Intelligente vleesthermometer voor BBQ
 • Meet 4 punten kerntemperatuur en keteltemperatuur
 • Berekent automatisch verwachte eindtijd
 • Bluetooth bereikt 30 m

  De Cookperfect vleesthermometer meet door middel van 5 meetpunten de temperatuur van je vlees en die van je BBQ. Daardoor ben je altijd precies op de hoogte van hoe lang je vlees nog moet en of je BBQ nog de juiste temperatuur heeft. Daarom is Cookperfect Comfort Thermometer de beste vleesthermometer voor de BBQ!

  De Cookperfect Comfort Thermometer is een intelligente vleesthermometer. De Cookperfect werkt namelijk met een app die gratis op je telefoon te downloaden is. De meter bestaat zelf uit een ontvanger en een sensor die je koppelt aan je telefoon via de app. De sensor is een dik snoer die 80 cm lang is, wat perfect is voor BBQ-en. De sensor kan temperaturen van wel 300 graden Celsius weerstaan. Via de app wordt weergegeven wat de kerntemperatuur is, maar ook de keteltemperatuur. Dit was de Cookperfect zo uniek maakt.

  De sensor meet op vijf verschillende plaatsen verspreid over de sensor in het vlees en één aan de buitenkant. Vrijwel alle kerntemperatuur meters meten enkel aan de punt van de sensor. De Cookperfect berekent met 4 metingen de kerntemperatuur. In combinatie met de keteltemperatuur zal hij na 5 min meten de verwachte eindtijd op de app weergeven. Op de sensor zit een kleine inkeping om aan te geven hoe diep het geplaatst moet worden. Na het plaatsen van de sensor stel je op de app de gewenste temperatuur in of kies je het stuk vlees of vis wat je zojuist op de BBQ hebt gelegd. De meter is zo slim dat als de omgevingstemperatuur daalt, de eindtijd bijgesteld zal worden.

  De Cookperfect maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon en heeft een bereik van 30 m. Zo kan je op afstand je vlees op de BBQ in de gaten houden terwijl je met je gasten of familie lekker aan tafel zit te borrelen. Mocht de verbinding wegvallen zal de app een alarm laten afgaan. Op het moment dat de verbinding hersteld is zal de app wederom hetzelfde alarm laten afgaan. De Cookperfect is een unieke en uitstekende nieuwe vleesthermometer die door zijn functies en gebruik een must have is voor grillmasters die graag schroeien op de BBQ!


  2. ThermoPro Dubbele Vleesthermometer Digitaal - Digitale vleesthermometer

  Digitale vleesthermometer ThermoPro Dubbele Vleesthermometer Digitaal
  • Prijs/kwaliteit
  • Dubbele vleesthermometer
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Geen Nederlandse instructie bij

  Doordat de ThermoPro 2 vleesthermometers heeft, meet hij nauwkeurig de kerntemperatuur van je stuk vlees of vis. Op het digitale scherm worden beide temperaturen van de sensoren en de ingestelde temperaturen weer gegeven. Door zijn prijs/kwaliteit verhouding hebben we de ThermoPro als beste digitale vleesthermometer gekozen.

  De stalen pennen met sensoren zijn 16,5 cm lang. De sensoren kunnen temperaturen tot 300 graden Celsius meten en zijn tot op 1 graad nauwkeurig. Het metalen draad die de sensoren met de ontvanger verbindt kan temperaturen tot 380 graden Celsius weerstaan en is 1 m lang. De metalen draad, die de pen met display verbindt, klem je eenvoudig tussen bijvoorbeeld de ovendeur. De ThermoPro heeft voorgeprogrammeerde temperaturen voor stukken vlees.

  Het LCD display is duidelijk en goed af te lezen. Via het display is de gewenste tijd en temperatuur in te stellen. Als de gewenste temperatuur bereikt is zal er een alarm afgaan. De ThermoPro wordt geleverd met een stand heeft een magnetische achterkant zodat hij aan de oven of BBQ gevestigd kan worden.


  3. Weber iGrill Mini Vleesthermometer - Draadloze thermometer

  Draadloze thermometer Weber iGrill Mini Vleesthermometer
  • Draadloze vleesthermometer
  • Makkelijk te gebruiken en in te stellen met app
  • Bestand tegen 380 graden Celsius
  • Werkt alleen met een app

  De Weber IGrill vleesthermometer verbindt je via Bluetooth met je telefoon of tablet. Via de app lees je nauwkeurig de temperatuur van je vlees af en de resterende tijd. Daarom kiezen we de Weber IGrill Mini als beste draadloze vleesthermometer.

  De Weber IGrill staat uit een senor en een ontvanger. De hitte vleesbestendige sensor kan tegen temperaturen van tussen de -30 en 380 graden Celsius. De sensor is dus niet alleen geschikt voor vlees, vis of aardappelen etc in de oven of op de BBQ, maar ook om de temperatuur van ijs op te meten. De data wordt via de sensor en ontvanger naar de app op de telefoon op tablet gestuurd. Daarmee kan je ook van tevoren de temperatuur in stellen op de thermometer.

  Wanneer het vlees de ingestelde temperatuur heeft behaald, krijg je via de app een seintje en weet je direct dat je eten klaar is. Aan de onderzijde van de Weber IGrill zit een magneet zodat je die aan de BBQ kunt bevestigen. De IGrill Mini heeft slimme led-indicatoren en heeft een batterij die 150 uur lang mee gaat.


  4. GEFU Digitale Braadthermometer Tempere met Timer - Oven vleesthermometer

  De vleesthermometer van GEFU heeft een RVS sonde van 160 mm met een hittebestendige kabel van 1 m die temperaturen tot wel 250 graden Celsius kan weerstaan. Door zijn precisie, prijs en kwaliteit hebben wij de vleesthermometer van GEFU tot beste oven vleesthermometer gekozen.

  De vleesthermometer heeft een digitaal scherm waarop je een alarm kunt instellen als de juiste temperatuur is bereikt. De instelbare timer is in te stellen tot 99 minuten. De thermometer beschikt over voorgeprogrammeerde kerntemperaturen voor verschillende stukken vlees. Handig als je niet zeker weet hoe lang je je stuk vlees moet laten garen. De thermometer heeft een magnetische achterkant waardoor hij makkelijk op je oven te plaatsen is. De vleesthermometer van GEFU is onmisbaar als je een mooi stuk vlees wilt perfect wilt bereiden met de juiste kerntemperatuur.


  Koopgids voor beste vleesthermometer

  Als je zelf op zoek wilt gaan naar de beste koop tussen alle vleesthermometers hebben wij een aantal tips waar je op zou moeten letten. Als je de onderstaande tips volgt weet je zeker dat je jouw beste vleesthermometer zult vinden.

  Draadloos of niet?

  Een draadloze vleesthermometer ziet er natuurlijk erg modern uit. Ook is het handig dat je de temperatuur kunt aflezen zonder een oven of barbeque open te doen. Er zijn zelfs draadloze kookthermometers die je met een telefoon app in de gaten kunt houden, dit werkt meestal via bluetooth. Dit is een leuke optie, zeker als je meerdere kookthermometers gebruikt, kun je alles aflezen op 1 display. Wel is het vaak een stuk duurder dan een temperatuurmeter zonder bluetooth.

  Snelheid van temperatuur meten

  Wanneer je de stiftsonde in het vlees drukt wil je zo snel mogelijk een accurate temperatuur kunnen afmeten. Hierin onderscheiden de kwalitatieve kookthermometers zich van de minder kwalitatieve. Als een stelregel kun je zeggen dat je binnen 8 seconden de correcte kerntemperatuur moet kunnen aflezen.

  Hoe lang is de thermometer stiftsonde

  De stiftsonde, ook wel pin genoemd in de volksmond, van de kookthermometer moet lang genoeg zijn om de kern van het vlees (of ander eten) dat je klaarmaakt te kunnen bereiken. Bij het garen van vlees gaat het namelijk om de kerntemperatuur, die moet een bepaalde temperatuur halen.

  Budget

  Een goede vleesthermometer koop je al voor minder dan €20. Maar er zijn ook exemplaren te koop van boven de €90. De duurdere varianten hebben vaak meer opties en/of zijn iets steviger gebouwd. Nu moeten we eerlijk zeggen dat de goedkopere vleesthermometers prima geschikt zijn voor thuisgebruik.

  Meetbereik: de maximale temperatuur

  Veel van de kookthermometers gaan niet boven de 200 graden Celsius. Als je vlees bereidt dat warmer klaar gemaakt moet worden moet je erop letten dat het meetbereik boven die standaard waarde kan komen. Dit staat simpelweg op het product en/of in de webshop aangegeven.

  Goedkope vleesthermometers

  Het product is in principe vrij simpel, daarom zijn de meeste vleesthermometers laag van prijs. Alleen de uitvoeringen met bijvoorbeeld een app of andere uitgebreide opties zijn wat duurder. Maar als je een nog goedkopere vleesthermometer koopt kun je altijd kijken bij de Action, Hema, Blokker of een andere grote winkelketen.

  Wel moeten we zeggen dat de nauwkeurigheid van de goedkope vleesthermometers vaak wat te wensen over laat. Dat wil zeggen dat de aangegeven temperatuur niet altijd accuraat is. Daarnaast laat het meetbereik van de budget modellen regelmatig wat te wensen over.

  Vleesthermometers voor de BBQ

  Vooral tijdens het barbecueën wordt een vleesthermometer vaak gebruikt. Je kunt dan op een hele precies manier in de gaten houden wat de status van het vlees is dat op de barbecue ligt. Je weet bijvoorbeeld precies wat de temperatuur is van je spareribs zodat je die op een bepaalde temperatuur kunt laten garen. Met de ingebouwde timer die veel vleesthermometers hebben kun je dan de spareribs precies op het juiste moment eraf halen.

  Je kunt op die manier perfect in de gaten houden hoe ver het gaarproces is gevorderd. Bij het barbecueën is het echter van beland dat het vlees in eenzelfde temperatuur blijft garen. Het is dus van belang dat de deksel van de barbecue dicht blijft zodat er geen warmte kan ontsnappen opdat er geen kou bij kan. Hiervoor is het dus belangrijk dat de vleesthermometer draadloos is, of een juist een hele lang draad heeft. Op die manier kun je de barbecue dicht laten en toch de temperatuur aflezen.

  Conclusie beste koop vleesthermometer

  Met een goede vleesthermometer maak je je vlees altijd perfect klaar. Het maakt dan niet uit of je je vlees wilt klaar maken op de barbecue, in de oven of gewoon in een goede koekenpan. Er zijn namelijk vleesthermometers met draden zodat de display buiten de oven, pan en barbecue kan blijven terwijl de meetsonde in het vlees in de hitte zit.

  Een goede vleesthermometer hoeft niet duur te zijn. Als je 1 van bovenstaande geselecteerde keuzes kiest weet je zeker dat je een goede koop doet. Let wel op de specifieke eisen die jij stelt. Als je zelf kiest wat de beste vleesthermometer voor jou is, volg dan onze koopgids. Dan weet je zeker dat je aan alle belangrijke punten aandacht geeft.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een vleesthermometer?

  De pin, ook wel probe genoemd, moet in het midden van het vlees gestoken worden. Na een halve minuut kun je zien wat de temperatuur van het vlees is.

  Kan een vleesthermometer in de oven?

  Dit is mogelijk wanneer je model hebt waarbij de pin via een draad is aangesloten zodat het apparaatje zelf buiten de barbecue kan blijven.

  Plaats een reactie