Beste vriezer 2020, de beste keuzes makkelijk gemaakt

Laatste update: 16 juli 2020 Grote keukenapparaten

Veel consumenten combineren hun koelkast met een losse vriezer. Het vriesvakje in de koelkast is vaak namelijk niet groot genoeg om al je vrieswaren in op te bergen. In dit artikel zoeken we uit wat volgens onze experts de beste vriezer van dit moment is. Hierbij kijken we naar staande vriezers en zogenaamde vrieskisten. Vaak wordt er voor een staande vriezer gekozen, omdat deze minder ruimte in beslag neemt.

Productnaam Categorie Kopen
Beste tafelmodel of mini vriezerLiebherr GP 1486-20Beste tafelmodel of mini vriezerKoop bij Coolblue
Voor in de schuurLiebherr GNP 2313-21Voor in de schuurKoop bij Coolblue
Vriezer met A+++ labelSiemens GS58NDWDVVriezer met A+++ labelKoop bij Coolblue

Inhoud

beste vriezer

Uitslag beste vriezer

In het onderstaande overzicht vind je de als best geteste vriezer van dit moment, verdeeld over verschillende categorieën. De een is op zoek naar de beste goedkope variant, terwijl iemand anders bijvoorbeeld de beste grote vriezer zoekt. Voor welke van deze modellen kies jij?

1. Liebherr GP 1486-20 - Beste tafelmodel of mini vriezer

Beste tafelmodel of mini vriezer Liebherr GP 1486-20
 • Zeer energiezuinige vriezer
 • Compact formaat vriezer
 • Produceert bijzonder weinig geluid
 • Niet voorzien van een automatisch ontdooisysteem

Liebherr biedt een groot aantal vriezers van een hoge kwaliteit aan. Ook de Liebherr GP 1486-20 behoort tot deze categorie! Deze vriezer wordt gezien als de beste vriezer in tafelmodel van dit moment. Dankzij zijn compacte formaat is de Liebherr GP 1486-20 ideaal voor in een studentenstudio, voor in een tweepersoonshuishouden, enzovoorts. Daarbij produceert deze beste vriezer in tafelmodel een geluidsniveau van slechts 38 decibel, waarmee de vriezer relatief stil is. Het model is voorzien van een kinderbeveiliging, geeft een signaal bij een storing en is uitgevoerd met een deuralarm.

Het model biedt je een inhoud van 103 liter, verdeeld over vier lades en drie plateaus. Deze plateaus zijn uitneembaar en daardoor eenvoudig schoon te maken. Het model is voorzien van vier snelvriesvakken. Ideaal om bijvoorbeeld snel ijsklontjes te kunnen maken in de zomer! Dankzij het energielabel A+++ betaal je voor deze 4 laden tafelmodel vriezer weinig energiekosten. Het model verbruikt op jaarbasis ongeveer 100 kWh.


2. Liebherr GNP 2313-21 - Voor in de schuur

Voor in de schuur Liebherr GNP 2313-21
 • Handige kinderbeveiliging op de vriezer
 • Vriezer is voorzien van een deuralarm
 • Fijne “no frost”-functie tegen ijsvorming
 • Het model heeft geen verlichting aan de binnenkant

Met de Liebherr GNP 2313-21 kies je voor de beste vriezer voor in de schuur! Deze vrijstaande vriezer heeft een hoogte van 114,7 centimeter en biedt je een inhoud van 185 liter. Zo biedt deze vriezer voldoende ruimte om al je vrieswaren in kwijt te kunnen. Doordat de vriezer een geluidsniveau van 42 decibel produceert, is dit model geschikt voor de schuur. Veel mensen zullen het geluidsniveau te hoog vinden, om de vriezer in huis te plaatsen.

Het model heeft een “no frost”-functie, om ijs- en rijpvorming op de vrieswaren tegen te gaan. Dit komt de kwaliteit van de etenswaren ten goede! Het model biedt een energielabel A++, waarmee deze beste vriezer voor in de schuur redelijk energiezuinig is. Onthoud echter, dat er ook modellen met energielabel A+++ worden aangeboden. De vriezer beschikt over een indeling van zes lades en vier plateaus. Deze plateaus zijn uitneembaar en daardoor makkelijk schoon te maken!


3. Siemens GS58NDWDV - Vriezer met A+++ label

Vriezer met A+++ label Siemens GS58NDWDV
 • LED binnenverlichting
 • Handige ruimte voor koelelement in de deur
 • Fluisterstil model
 • Door het formaat kan plaatsen een uitdaging zijn

Wie aan keukenapparaten van een hoge kwaliteit denkt, zal al snel aan een merk als Siemens denken! Deze vriezer is een bijzonder goede keuze, die daarbij hartstikke energiezuinig werkt. Het model is niet voor niets voorzien van het hoogst haalbare energielabel. De Siemens GS58NDWDV heeft een jaarlijks energieverbruik van circa 202 kWh. Zo bespaar je ieder jaar op de energiekosten ten opzichte van minder energiezuinige modellen.

Deze vriezer is voorzien van zeven vriesvakken en beschikt over vijf lades. In z’n geheel biedt het model een inhoud van 365 liter. Het model is vrijstaand en kan zodoende in de keuken, in een kelder of in de schuur gebruikt worden. Houd er rekening mee, dat het model een omgevingstemperatuur van minimaal 10 graden Celsius vereist. De vriezer is voorzien van een “no frost”-functie, maakt het mogelijk om producten snel in te vriezen en beschikt over LED binnenverlichting. Wel zo handig, als je de vriezer bijvoorbeeld in een kelderruimte plaatst.


Waar op te letten bij aanschaf vriezer

Het vinden van de beste koop vrieskast van dit moment kan behoorlijk lastig zijn. Bij het selecteren van de nummer 1 zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kies je voor een inbouw model, kies je voor de beste vrijstaand model, of ga je voor een traditionele vrieskist? Een andere mogelijkheid is om de beste Amerikaanse koelkast te kopen, deze hebben eigenlijk altijd een groot vriesgedeelte ingebouwd. Dan ben je met 1 apparaat helemaal klaar. Maar als je een losse vrijstaande vriezer zoekt kun je snel deze pagina doorlezen.

Naast het model dat je wilt, speelt onder andere de inhoud van de vriezer en het energieverbruik hiervan een rol bij het bepalen van de beste koop. Naast een grote uitvoering kun je bijvoorbeeld ook voor een kleiner tafelmodel of mini model kiezen. Ideaal voor één- en tweepersoonshuishoudens. Onderstaand worden verschillende aspecten beschreven, die je mee kunt nemen bij het bepalen van de beste vrieskast.

Energieverbruik

Een van de eerste aspecten om naar te kijken is het energieverbruik van een apparaat dat je koopt. Een energiezuinige vriezer herken je aan het energielabel A+++. Alternatieven hebben doorgaans een energielabel A+ of A++. Vaak kost een apparaat met een A+++ label meer, maar bespaar je daarna ieder jaar op de energiekosten. Zo verdien je deze extra investering jaarlijks voor een deel terug. Uiteindelijk is een energiezuinige vrieskast in veruit de meeste gevallen goedkoper.

Bij de aanschaf van de een vriezer staat vaak aangegeven hoe hoog de jaarlijkse energiekosten ongeveer zullen zijn. Deze kosten lopen vaak uiteen van 30 tot 80 euro per jaar.

Inhoud

De inhoud van een hangt enigszins samen met het energieverbruik hiervan. Kies nooit voor een te grote vriezer. Je zou in dit geval onnodig veel energie verbruiken. Immers de ruimte waar je geen vrieswaren bewaart moet ook op de lage temperatuur gebracht worden.

Andersom mag de vriezer ook niet te klein zijn! Je wilt immers voorkomen dat je alsnog een deel van de vrieswaren in het vriesvakje van de koelkast moet bewaren. Dit vriesvakje is bedoeld voor ijsklontjes, een brood, enzovoorts.

No frost functie

Wanneer je een geschikt model gevonden hebt, kun je kijken naar de functies die worden aangeboden. De vrieskast is vaak voorzien van een zogenaamde “no frost”-functie. Met deze functie is ontdooien niet nodig! Ideaal als je bijvoorbeeld direct een stukje vlees er uit wilt kunnen halen, om deze te bakken.

Ook kiezen veel mensen ervoor om hun brood in de vriezer te bewaren. In de ochtend halen zij een boterham uit de vriezer, zodat deze nog volledig vers is. Dankzij de “no frost”-functie hoef je nooit te wachten, totdat de boterham ontdooid is. Er worden ook varianten aangeboden met een gedeeltelijke “no frost”-functie. Dit herken je aan “Smart Frost” of “Low Frost”.

Indeling

Een vierde aspect om naar te kijken bij het bepalen of de vriezer bij je wensen past, is de indeling hiervan. Over hoeveel lades beschikt die bijvoorbeeld? Heeft de vriezer ook ruimte in de deur voor het bewaren van kleine vrieswaren? Enzovoorts. Meestal vind je lades in een vrieskast, er zijn echter ook modellen met planken.

Het is van verschillende aspecten afhankelijk, wat voor jou de beste keus vriezer is. Veel mensen geven de voorkeur aan lades. Zo voorkom je dat de ingevroren etenswaren eruit rollen, als je deze opent. De planken zijn echter ideaal voor het bewaren van losse pakken vlees of broden. Planken zijn ook handig wanneer je vaak iets moet pakken, lades kunnen namelijk stuk gaan bij intensief gebruik.

Conclusie beste vriezer

Kortom, de beste vriezer kopen kan soms nog best lastig zijn! Met de aspecten uit dit artikel kun je echter zelf op zoek gaan naar de beste prijs/kwaliteit voor jouw huishouden. Let hierbij eerst op het type vrieskast wat je in huis wilt kunnen gebruiken. Kijk vervolgens naar de inhoud hiervan.

Wanneer je geschikte vriezers gevonden hebt, kun je de beste koop vriezer selecteren op basis van zijn energieverbruik, de functies die worden aangeboden en de indeling van de vriezer.

Plaats een reactie