Beste vriezer 2021, A, voor in de schuur, tafelmodel en andere categorieën

Laatste update: 3 maart 2021 Grote keukenapparaten

Veel consumenten combineren hun koelkast met een losse vriezer. Het vriesvakje in de koelkast is vaak namelijk niet groot genoeg om alles dat je (langere tijd) bevroren wilt bewaren. Een eventueel alternatief is de Amerikaanse koelkast, die heeft naast een groot koelgedeelte ook een groot vriesgedeelte. Maar veel mensen zijn simpelweg naar een goede ijskast die bijvoorbeeld in de bijkeuken, schuur of simpelweg ook in de keuken geplaatst wordt. Voor diegene die een goede vriezer zoeken hebben we gekeken wat de beste vriezer is in verschillende categorieën.

We beginnen met een korte top 3 van de diepvrieskast categorieën waar het meest naar gezocht wordt. Lager op de pagina ontdek je waarom deze vriezers in de desbetreffende categorie gekozen zijn als beste koop door onze experts. Ook vind je nog meer categorieën waar ook de beste vriezer bij gevonden hebben.

Uitslag beste vriezer test 2021

In het onderstaande overzicht vind je de als best geteste vriezer van dit moment, verdeeld over verschillende categorieën. Omdat de verschillende categorieën verschillende aandachtspunten hebben we ze beoordeeld op het gebruiksdoel waar de vriezer voor bedoeld is.

Maar ook hebben we een paar algemene punten die belangrijk zijn voor alle vriezers. Zo hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit geldt voor alle producten op onze site die we aanprijzen. We vinden het simpelweg belangrijk dat je de kwaliteit krijgt waar je voor moet betalen als je een ijskast koopt. Daarnaast controleren we de ervaringen van mensen die een bepaald product al hebben, zij weten immers het beste hoe goed de vriezer in kwestie is. De duurzaamheid is ook een belangrijk punt, als je een vriezer koopt ga je ervan uit dat die jaren kan meegaan.

Dan nu de beste vriezers in hun categorie met een uitleg waarom die bepaalde ijskast gekozen en een beknopte omschrijving van het product en de functies.

1. Liebherr GP 1486-21 - Beste tafelmodel of mini vriezer

Beste tafelmodel of mini vriezer Liebherr GP 1486-21
 • Zeer energiezuinige vriezer
 • Compact formaat vriezer
 • Produceert bijzonder weinig geluid
 • Niet voorzien van een automatisch ontdooisysteem

Liebherr biedt een groot aantal vriezers van een hoge kwaliteit aan. Ook de Liebherr GP 1486-21 behoort tot deze categorie! Deze vriezer wordt gezien als de beste vriezer in tafelmodel van dit moment. Dankzij zijn compacte formaat is de Liebherr GP 1486-21 ideaal voor in een studentenstudio, voor in een tweepersoonshuishouden, enzovoorts. Daarbij produceert deze beste vriezer in tafelmodel een geluidsniveau van slechts 38 decibel, waarmee de vriezer relatief stil is. Het model is voorzien van een kinderbeveiliging, geeft een signaal bij een storing en is uitgevoerd met een deuralarm.

Het model biedt je een inhoud van 103 liter, verdeeld over vier lades en drie plateaus. Deze plateaus zijn uitneembaar en daardoor eenvoudig schoon te maken. Het model is voorzien van vier snelvriesvakken. Ideaal om bijvoorbeeld snel ijsklontjes te kunnen maken in de zomer! Dankzij het energielabel betaal je voor deze 4 laden tafelmodel vriezer weinig energiekosten. Het model verbruikt op jaarbasis ongeveer 100 kWh.


2. Haier H2F-220WAA - Voor in de schuur

Voor in de schuur Haier H2F-220WAA
 • Handige kinderbeveiliging op de vriezer
 • Vriezer is voorzien van een deuralarm
 • Fijne “no frost”-functie tegen ijsvorming
 • Het model heeft geen verlichting aan de binnenkant

Met de Haier H2F-220WAA kies je voor de beste vriezer voor in de schuur! Deze vrijstaande vriezer heeft een hoogte van 144 centimeter en biedt je een inhoud van 226 liter! Zo biedt deze vriezer ruim voldoende ruimte om al je vrieswaren in kwijt te kunnen. Doordat de vriezer een geluidsniveau van 42 decibel produceert, is dit model geschikt voor de schuur. Veel mensen zullen het geluidsniveau te hoog vinden, om de vriezer in huis te plaatsen.

Het model heeft een “no frost”-functie, om ijs- en rijpvorming op de vrieswaren tegen te gaan. Dit komt de kwaliteit van de etenswaren ten goede! Het model biedt een energielabel A+, waarmee deze beste vriezer voor in de schuur redelijk energiezuinig is. Onthoud echter, dat er ook modellen met energielabel A+++ worden aangeboden, dus het is niet de meest energiezuinige. De vriezer beschikt over een indeling van zes lades en vier plateaus. Deze plateaus zijn uitneembaar en daardoor makkelijk schoon te maken!


3. Siemens GS58NDWDV - Vriezer met A

Vriezer met A Siemens GS58NDWDV
 • LED binnenverlichting
 • Handige ruimte voor koelelement in de deur
 • Fluisterstil model
 • Door het formaat kan plaatsen een uitdaging zijn

Wie aan keukenapparaten van een hoge kwaliteit denkt, zal al snel aan een merk als Siemens denken! Deze vriezer is een bijzonder goede keuze, die daarbij hartstikke energiezuinig werkt. Het model is niet voor niets voorzien van het hoogst haalbare energielabel. De Siemens GS58NDWDV heeft een jaarlijks energieverbruik van circa 202 kWh. Zo bespaar je ieder jaar op de energiekosten ten opzichte van minder energiezuinige modellen.

Deze vriezer is voorzien van zeven vriesvakken en beschikt over vijf lades. In z’n geheel biedt het model een inhoud van 365 liter. Het model is vrijstaand en kan zodoende in de keuken, in een kelder of in de schuur gebruikt worden. Houd er rekening mee, dat het model een omgevingstemperatuur van minimaal 10 graden Celsius vereist. De vriezer is voorzien van een “no frost”-functie, maakt het mogelijk om producten snel in te vriezen en beschikt over LED binnenverlichting. Wel zo handig, als je de vriezer bijvoorbeeld in een kelderruimte plaatst.


4. Inventum VR501 - Goedkope vriezer

Goedkope vriezer Inventum VR501
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Energielabel klasse E
 • Deur is aan beide zijdes te monteren
 • Invriesvermogen van 68 kg per dag
 • Heeft geen no-frost functie

De Inventum VR501 is een vrijstaande zuinige vriezer, heeft een netto inhoud van 68 L, heeft een invriesvermogen van 68 kg per 24 uur, beschikt over 3 transparante lades en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de Inventum VR501 tot beste goedkope vriezer gekozen.

De Inventum VR501 is een lage, vrijstaande witte vriezer die 84,5 cm hoog is, 50 cm breed is en 54 cm diep is. Door zijn zuinigheid heeft de vriezer een energielabel klasse E gekregen. De vriezer van Inventum verbruikt maar 0,36 kW per dag. Dat komt neer op €28,88 energiekosten per jaar. De vriezer is opgedeeld in 3 lades vanbinnen die transparant zijn zodat je bij het open trekken van de deur kunt zien wat er in de lades ligt. In totaal heeft de vriezer een netto inhoud van 68 L. Dat is meer dan genoeg vriesruimte voor een gezin van 3-5 personen.

De vriezer van Inventum heeft een steraanduiding van ****. Dit betekent dat de vriezer een minimale vriestemperatuur van -24 graden heeft en een maximale vriestemperatuur van -40 graden. Dit is de hoogste vriesrating die een vriezer kan krijgen en daarmee kan je eten veel langer bewaren dan vriezers met een lagere steraanduiding. De vriezer heeft een geluidsniveau van 42 dB. Dit maakt dat vriezer erg stil is in gebruik en je er weinig last van hebt. De deur van de vriezer is zowel rechts als links te monteren waardoor de vriezer praktisch is omdat hij op meerdere plekken in huis of schuur te plaatsen is. De vriezer komt met 2 jaar garantie, maar na het registeren bij Inventum online krijgt u er nog 3 jaar extra bij. De Inventum VR501 heeft zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en is door zijn lage prijs de beste goedkope vriezer op dit moment verkrijgbaar.


Waar op te letten bij aanschaf vriezer

Het vinden van de beste koop ijskast van dit moment kan behoorlijk lastig zijn. Bij het selecteren van de nummer 1 zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kies je voor een inbouw model, kies je voor de beste vrijstaand model, of ga je voor een traditionele vrieskist? Een andere mogelijkheid is om de beste Amerikaanse koelkast te kopen, deze hebben eigenlijk altijd een groot vriesgedeelte ingebouwd. Dan ben je met 1 apparaat helemaal klaar. Maar als je een losse vrijstaande vriezer zoekt kun je snel deze pagina doorlezen.

Naast het model dat je wilt, speelt onder andere de inhoud van de vriezer en het energieverbruik hiervan een rol bij het bepalen van de beste koop. Naast een grote uitvoering kun je bijvoorbeeld ook voor een kleiner tafelmodel of mini model kiezen. Ideaal voor één- en tweepersoonshuishoudens. Onderstaand worden verschillende aspecten beschreven, die je mee kunt nemen bij het bepalen van de beste vrieskast.

Energieverbruik van en goede vriezer

Een van de eerste aspecten om naar te kijken is het energieverbruik van een apparaat dat je koopt. Een energiezuinige vriezer herken je aan het energielabel A. Alternatieven hebben doorgaans een energielabel B of C. Vaak kost een apparaat met een A energielabel meer, maar bespaar je daarna ieder jaar op de energiekosten. Zo verdien je deze extra investering jaarlijks voor een deel terug. Uiteindelijk is een energiezuinige vrieskast in veruit de meeste gevallen goedkoper.

Bij de aanschaf van de een vriezer staat vaak aangegeven hoe hoog de jaarlijkse energiekosten ongeveer zullen zijn. Deze kosten lopen vaak uiteen van 30 tot 80 euro per jaar.

Inhoud

De inhoud van een hangt enigszins samen met het energieverbruik hiervan. Kies nooit voor een te grote vriezer. Je zou in dit geval onnodig veel energie verbruiken. Immers de ruimte waar je geen vrieswaren bewaart moet ook op de lage temperatuur gebracht worden.

Aan de andere kant wil je ook zeker niet dat de diepvrieskast te klein is. Bedenk daarom goed wat je allemaal wilt bewaren in de vriezer en wat voor extra zaken je wilt bewaren die je nu nog niet in een vriezer bewaart. Ook eten dat je zelf maakt is bijvoorbeeld goed te bewaren in de vriezer, denk aan zelfgemaakt ijs uit een ijsmachine of een zelfgebakken brood dat je gemaakt hebt met de beste broodbakmachine en ook je eigen worsten en gehakt die je kunt maken met een goede vleesmolen.

Je zult ook merken dat de grotere maten ook hoge vriezers zijn. Je moet er ook rekening mee houden dat de grotere modellen passen op de plek waar je deze graag wilt plaatsen.

No frost functie

Wanneer je een geschikt model gevonden hebt, kun je kijken naar de functies die worden aangeboden. De vrieskast is vaak voorzien van een zogenaamde “no frost”-functie. Met deze functie is ontdooien niet nodig! Ideaal als je bijvoorbeeld direct een stukje vlees er uit wilt kunnen halen, om deze te bakken.

Ook kiezen veel mensen ervoor om hun brood in de vriezer te bewaren. In de ochtend halen zij een boterham uit de vriezer, zodat deze nog volledig vers is. Dankzij de “no frost”-functie hoef je nooit te wachten, totdat de boterham ontdooid is. Er worden ook varianten aangeboden met een gedeeltelijke “no frost”-functie. Dit herken je aan “Smart Frost” of “Low Frost”.

Indeling van jouw beste vriezer

Een vierde aspect om naar te kijken bij het bepalen of de vriezer bij je wensen past, is de indeling hiervan. Over hoeveel lades beschikt die bijvoorbeeld? Heeft de vriezer ook ruimte in de deur voor het bewaren van kleine vrieswaren? Meestal vind je lades in een vrieskast, er zijn echter ook modellen met planken. Tip: gebruik een goede vacumeermachine om je vrieswaren vacumeren, dit bespaart ruimte in de ijskast en zorgt er bovendien voor dat voedsel nog langer goed blijft.

Het is van verschillende aspecten afhankelijk, wat voor jou de beste keus vriezer is. Veel mensen geven de voorkeur aan lades. Zo voorkom je dat de ingevroren etenswaren eruit rollen, als je deze opent. De planken zijn echter ideaal voor het bewaren van losse pakken vlees of broden. Planken zijn ook handig wanneer je vaak iets moet pakken, lades kunnen namelijk stuk gaan bij intensief gebruik en het is bovendien een extra handeling om deze te openen.

Conclusie beste vriezer

Kortom, de beste vriezer kopen kan soms nog best lastig zijn! Wel ben je verzekerd van een goede koop wanneer je 1 van bovenstaande vriezers koopt. Al die apparate hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zijn degelijk gebouwd wat de duurzaamheid ten goede komt en zijn gemakkelijk in het dagelijks gebruik.

Als jouw ideale ijskast niet in ons overzicht staat kun je met hulp van de hierboven staande koopgids natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar de beste vriezer. Kort samengevat moet je letten op de grootte van de inhoud, de indeling, het formaat en het energielabel. Zorg ervoor dat de ijskast van je keuze aan je eisen voldoet, het is immers niet goedkoop en als het goed is zul je de gekozen ijskast nog jaren gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste temperatuur voor een vriezer?

Een vriezer wordt idealiter ingesteld om -18 graden Celsius.

Hoe lang kun je vlees in de vriezer bewaren?

Gehakt blijf 2 maanden goed, een massief stuk rundvlees of een stuk kipfilet wel 9 maanden.

Hoe lang blijft brood goed in de vriezer?

Een brood kun je ongeveer een maand in de vriezer bewaren voordat je het niet meer kunt etenn

Plaats een reactie