Beste vriezer 2024, zuinige, voor in de schuur, tafelmodel en andere categorieën

Laatste update: 27 november 2023

Veel consumenten combineren hun koelkast met een losse vriezer. Het vriesvakje in de koelkast is vaak namelijk niet groot genoeg om alles dat je (langere tijd) bevroren wilt bewaren. Een eventueel alternatief is de Amerikaanse koelkast, die heeft naast een groot koelgedeelte ook een groot vriesgedeelte. Maar veel mensen zijn simpelweg naar een goede ijskast die bijvoorbeeld in de bijkeuken, schuur of simpelweg ook in de keuken geplaatst wordt. Voor diegene die een goede vriezer zoeken hebben we gekeken wat de beste vriezer is in verschillende categorieën.

We beginnen met een korte top 3 van de diepvrieskast categorieën waar het meest naar gezocht wordt. Lager op de pagina ontdek je waarom deze vriezers in de desbetreffende categorie gekozen zijn als beste koop door onze experts. Ook vind je nog meer categorieën waar ook de beste vriezer bij gevonden hebben.

Product Categorie Prijs
Beste tafelmodel of mini vriezerLiebherr GP 1486-21Beste tafelmodel of mini vriezer
Voor in de schuurHaier H2F-210WEVoor in de schuur
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Vriezer met A+++ labelSiemens GS58NDWDVEnergiezuinige vriezer

Aandachtspunten vriezer test

In het onderstaande overzicht vind je de als best geteste vriezer van dit moment, verdeeld over verschillende categorieën. Omdat de verschillende categorieën verschillende aandachtspunten, hebben we de vriezers beoordeeld op het gebruiksdoel waar deze voor bedoeld is.

Los daar van hebben we ook een paar algemene punten die belangrijk zijn voor alle vriezers:

 • De prijs-kwaliteitsverhouding. Dit geldt voor alle producten op onze site die we aanprijzen. We vinden het simpelweg belangrijk dat je de kwaliteit krijgt waar je voor moet betalen als je een ijskast koopt.
 • Ervaringen van mensen die de een bepaalde vriezer al hebben, zij weten immers het beste hoe goed de vriezer in kwestie is.
 • Duurzaamheid is ook een belangrijk punt, als je een vriezer koopt ga je ervan uit dat die jaren kan meegaan.
 • Energieverbruik: een vriezer staat bekend als een apparaat dat veel energie verbruikt. We vinden het dan ook belangrijk dat een vriezer zo zuinig mogelijk is. Dit is beter voor het milieu en bespaart kosten.
 • Duurzaamheid van de vriezer. De ijskast moet zo lang mogelijk meegaan. Het is toch een flink uitgave die je doet.

Dan nu de beste vriezers in hun categorie met een uitleg waarom die bepaalde ijskast gekozen en een beknopte omschrijving van het product en de functies.

Dit zijn de beste vriezers van 2024

 1. Beste tafelmodel of mini vriezer - Liebherr GP 1486-21
 2. Voor in de schuur - Haier H2F-210WE
 3. Energiezuinige vriezer - Siemens GS58NDWDV
 4. Goedkope vriezer - Inventum VR501
 5. Beste inbouw vriezer - Siemens iQ500 GI81NACF0 212
 6. Beste vrieskist - CHiQ FCF142DE

1. Beste tafelmodel of mini vriezer - Liebherr GP 1486-21

Beste tafelmodel of mini vriezer
Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Expert
#Advertentie

Liebherr biedt een groot aantal vriezers van een hoge kwaliteit aan. Ook de Liebherr GP 1486-21 behoort tot deze categorie! Deze vriezer wordt gezien als de beste vriezer in tafelmodel van dit moment. Dankzij zijn compacte formaat is de Liebherr GP 1486-21 ideaal voor in een studentenstudio, voor in een tweepersoonshuishouden, enzovoorts. Daarbij produceert deze beste vriezer in tafelmodel een geluidsniveau van slechts 38 decibel, waarmee de vriezer relatief stil is. Het model is voorzien van een kinderbeveiliging, geeft een signaal bij een storing en is uitgevoerd met een deuralarm.

Het model biedt je een inhoud van 103 liter, verdeeld over vier lades en drie plateaus. Deze plateaus zijn uitneembaar en daardoor eenvoudig schoon te maken. Het model is voorzien van vier snelvriesvakken. Ideaal om bijvoorbeeld snel ijsklontjes te kunnen maken in de zomer! Dankzij het energielabel betaal je voor deze 4 laden tafelmodel vriezer weinig energiekosten. Het model verbruikt op jaarbasis ongeveer 100 kWh.

 • Zeer energiezuinige vriezer
 • Compact formaat vriezer
 • Produceert bijzonder weinig geluid
 • Niet voorzien van een automatisch ontdooisysteem

2. Voor in de schuur - Haier H2F-210WE

Voor in de schuur
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Met de Haier H2F-210WE kies je voor de beste vriezer voor in de schuur! Deze vrijstaande vriezer heeft een hoogte van 167,1 centimeter en biedt je een inhoud van 226 liter! Zo biedt deze vriezer ruim voldoende ruimte om al je vrieswaren in kwijt te kunnen. Doordat de vriezer een geluidsniveau van 40 decibel produceert, is dit model geschikt voor de schuur. Veel mensen zullen het geluidsniveau te hoog vinden voor in huis. Maar in de schuur maakt dat natuurlijk niets uit.

Het model heeft een “no frost”-functie, om ijs- en rijpvorming op de vrieswaren tegen te gaan. Dit komt de kwaliteit van de etenswaren ten goede! Het model biedt een energielabel E waarmee deze beste vriezer voor in de schuur een redelijk gemiddelde energieverbruiker is.

De vriezer beschikt over een indeling van zes lades in verschillende maten. Je kunt dus alles mooi geordend kwijt in deze vriezer. Ideaal voor grote gezinnen die altijd veel spullen in de vriezer hebben liggen. Daarnaast is de prijs ook echt prima te noemen. Al met al een prima vriezer voor in de schuur.

 • Handige kinderbeveiliging op de vriezer
 • Vriezer is voorzien van een deuralarm
 • Fijne “no frost”-functie tegen ijsvorming
 • Het model heeft geen verlichting aan de binnenkant

3. Energiezuinige vriezer - Siemens GS58NDWDV

Wie aan keukenapparaten van een hoge kwaliteit denkt, zal al snel aan een merk als Siemens denken! Deze vriezer is een bijzonder goede keuze, die daarbij hartstikke energiezuinig werkt. Het model is niet voor niets voorzien van een goed energielabel voor deze prijs. De Siemens GS58NDWDV heeft een jaarlijks energieverbruik van circa 202 kWh. Zo bespaar je ieder jaar op de energiekosten ten opzichte van minder energiezuinige modellen.

Deze vriezer is voorzien van zeven vriesvakken en beschikt over vijf lades. In z’n geheel biedt het model een inhoud van 365 liter. Het model is vrijstaand en kan zodoende in de keuken, in een kelder of in de schuur gebruikt worden. Houd er rekening mee, dat het model een omgevingstemperatuur van minimaal 10 graden Celsius vereist. De vriezer is voorzien van een “no frost”-functie, maakt het mogelijk om producten snel in te vriezen en beschikt over LED binnenverlichting. Wel zo handig, als je de vriezer bijvoorbeeld in een kelderruimte plaatst.

 • LED binnenverlichting
 • Handige ruimte voor koelelement in de deur
 • Fluisterstil model
 • Door het formaat kan plaatsen een uitdaging zijn

4. Goedkope vriezer - Inventum VR501

De Inventum VR501 is een vrijstaande zuinige vriezer, heeft een netto inhoud van 68 L, heeft een invriesvermogen van 68 kg per 24 uur, beschikt over 3 transparante lades en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de Inventum VR501 tot beste goedkope vriezer gekozen.

De Inventum VR501 is een lage, vrijstaande witte vriezer die 84,5 cm hoog is, 50 cm breed is en 54 cm diep is. Door zijn zuinigheid heeft de vriezer een energielabel klasse E gekregen. De vriezer van Inventum verbruikt maar 0,36 kW per dag. Dat komt neer op €28,88 energiekosten per jaar. De vriezer is opgedeeld in 3 lades vanbinnen die transparant zijn zodat je bij het open trekken van de deur kunt zien wat er in de lades ligt. In totaal heeft de vriezer een netto inhoud van 68 L. Dat is meer dan genoeg vriesruimte voor een gezin van 3-5 personen.

De vriezer van Inventum heeft een steraanduiding van ****. Dit betekent dat de vriezer een minimale vriestemperatuur van -24 graden heeft en een maximale vriestemperatuur van -40 graden. Dit is de hoogste vriesrating die een vriezer kan krijgen en daarmee kan je eten veel langer bewaren dan vriezers met een lagere steraanduiding. De vriezer heeft een geluidsniveau van 42 dB. Dit maakt dat vriezer erg stil is in gebruik en je er weinig last van hebt. De deur van de vriezer is zowel rechts als links te monteren waardoor de vriezer praktisch is omdat hij op meerdere plekken in huis of schuur te plaatsen is. De vriezer komt met 2 jaar garantie, maar na het registeren bij Inventum online krijgt u er nog 3 jaar extra bij. De Inventum VR501 heeft zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en is door zijn lage prijs de beste goedkope vriezer op dit moment verkrijgbaar.

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Energielabel klasse E
 • Deur is aan beide zijdes te monteren
 • Invriesvermogen van 68 kg per dag
 • Heeft geen no-frost functie

5. Beste inbouw vriezer - Siemens iQ500 GI81NACF0 212

Beste inbouw vriezer
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Is het altijd een grote puzzel in de vriezer? Dat is verleden tijd met deze inbouw vriezer van Siemens! Met maar liefst 7 vriesvakken, waarvan 2 extra groot, hoef jij niet meer te puzzelen! Van voordeelverpakkingen tot aan een grote taart, in deze vriezer kun je echt alles kwijt.

Deze Siemens iQ500 GI81NACF0 inbouw vriezer is met een inhoud van 211 liter zeer geschikt voor grote huishoudens of voor mensen die graag een grote voorraad voedsel hebben. De 7 vriesvakken zijn flexibel in te delen en met de SoftClose sluit de deur zacht. Verder is er optimaal vriesresultaat dankzij AutoFreeze. Hierbij wordt een gedaalde temperatuur automatisch herkend en zal de vriezer tijdelijk extra koelen.

Siemens staat bekend om zijn hoge kwaliteit en goede functionaliteiten. De reviews van deze Siemens vriezer zijn dan ook zeer positief. Wat vooral opvalt is dat de vriezer erg gebruiksvriendelijk is door de flexibele vriesvakken en de No Frost functie. De lades in de vriezer rollen eenvoudig zonder er moeite voor te doen. Ook is de deur gemakkelijk te openen en sluit hij vervolgens zacht. De bovenste twee vriesvakken hebben klapdeurtjes. Dit alles zorgt voor optimaal gebruikscomfort en daar houden wij van! Deze vriezer is makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Daarom kiezen wij Siemens iQ500 GI81NACF0 diepvriezer als beste inbouw vriezer.

 • Vriesvakken zijn flexibel in te delen
 • Extra veel ruimte
 • No Frost functie
 • Met energielabel F niet de zuinigste

6. Beste vrieskist - CHiQ FCF142DE

Deze vrieskist van CHiQ is een compacte vrieskist van hoge kwaliteit. Het heeft een opslagruimte van 142 liter waar je eenvoudig veel boodschappen in kwijt kunt. De vrieskist is voorzien van een handige opbergkorf, beschikt over Inverter Technologie, is met 39dB vrij stil en is makkelijk te verplaatsen.

De CHiQ FCF142DE vrieskist beschikt over veel handige functies. Zo heeft hij een bewaartijd bij stroomuitval van 3 uur. Het voedsel blijft dus nog houdbaar na stroomuitval. Daarnaast kun je rekenen op efficiënt energiegebruik dankzij de invertercompressor. Snelvriezen is tot -32℃ mogelijk, waarbij de versheid van je producten wordt gegarandeerd. Rechts onderin heeft deze vrieskist een regelbare thermostaat, waar je eenvoudig de gewenste temperatuur kunt instellen. Verder kun je producten goed verdelen dankzij de opbergkorf en krijg je een ijskrabber bij deze CHiQ vrieskist geleverd.

Door het gebruiksvriendelijkheid en de hoge kwaliteit zal deze vrieskist jarenlang plezier en gemak bieden. Wij vinden hoge kwaliteit zeer belangrijk, omdat dit ook voor duurzaamheid staat. Dit is dan ook de reden waarom wij de CHiQ FCF142DE de beste vrieskist vinden in dit overzicht!

 • Compacte vrieskist
 • Gebruiksvriendelijk en efficiënt
 • Met uitneembare opbergkorf
 • 12 jaar op de compressor
 • Geen No-Frost functie

Koopgids voor het vinden van de beste vriezer

Het vinden van de beste koop ijskast van dit moment kan behoorlijk lastig zijn. Bij het selecteren van de nummer 1 zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kies je voor een inbouw model, kies je voor de beste vrijstaand model, of ga je voor een traditionele vrieskist? Een andere mogelijkheid is om de beste Amerikaanse koelkast te kopen, deze hebben eigenlijk altijd een groot vriesgedeelte ingebouwd. Dan ben je met 1 apparaat helemaal klaar. Maar als je een losse vrijstaande vriezer zoekt kun je snel deze pagina doorlezen.

Naast het model dat je wilt, speelt onder andere de inhoud van de vriezer en het energieverbruik hiervan een rol bij het bepalen van de beste koop. Naast een grote uitvoering kun je bijvoorbeeld ook voor een kleiner tafelmodel of mini vriezer kiezen. Ideaal voor één- en tweepersoonshuishoudens. Onderstaand worden verschillende aspecten beschreven, die je mee kunt nemen bij het bepalen van de beste vrieskast.

Wat voor model vriezer wil je?

Er zijn verschillende modellen vriezers. Afhankelijk van waar je de vriezer wilt neerzetten en hoe je deze wilt gaan gebruiken kies je het model. De verschillende vriezer modellen zijn:

 • Tafelmodel: Meestal rond de 80 cm hoog maar altijd onder de 90 cm. Voor de mensen die wat brood en diepvriesgroente willen bewaren.
 • Vrieskast: Een rechtopstaande vriezer met 5 tot 10 laden. Hier kunnen erg veel producten in, ideaal voor grote gezinnen en/of mensen die veel in de vriezer willen bewaren.
 • Vrieskist: voor diegene die graag grote producten in de vriezer willen bewaren. Dit model neemt wel erg veel ruimte in vergeleken met de vrieskast.
 • Inbouwvriezer: vaak ter grote van een trafelmodel vanwege de gebruikte plaatsing onder een inbouw koelkast. Maar er zijn ook modellen die even groot zijn als een vrieskast. Door het inbouwen ziet dit er erg mooi uit in een complete keuken.

Energieverbruik van een goede vriezer

Een van de eerste aspecten om naar te kijken is het energieverbruik van een apparaat dat je koopt. A is hierbij het beste label dat je kunt hebben en zo lager naar G.

Sinds 2021 is er een nieuw energielabel. Dit is voor onder andere vrieskasten een stuk strenger geworden. Het is lastig om op het moment van schrijven een vriezer met energielabel A of B te vinden. Bij de bekendere website verkopen ze eigenlijk alleen maar vriezers met een energielabel van C of lager. Dit betekent tegenwoordig dat een vriezer met energielabel C zuinig genoemd kan worden.

Bij de aanschaf van de een vriezer staat vaak aangegeven hoe hoog de jaarlijkse energiekosten ongeveer zullen zijn. Deze kosten lopen vaak uiteen van 30 tot 80 euro per jaar.

De inhoud van de vriezer

De inhoud van een hangt enigszins samen met het energieverbruik hiervan. Kies nooit voor een te grote vriezer. Je zou in dit geval onnodig veel energie verbruiken. Immers de ruimte waar je geen vrieswaren bewaart moet ook op de lage temperatuur gebracht worden.

Aan de andere kant wil je ook zeker niet dat de diepvrieskast te klein is. Bedenk daarom goed wat je allemaal wilt bewaren in de vriezer en wat voor extra zaken je wilt bewaren die je nu nog niet in een vriezer bewaart. Ook eten dat je zelf maakt is bijvoorbeeld goed te bewaren in de vriezer, denk aan zelfgemaakt ijs uit een ijsmachine of een zelfgebakken brood dat je gemaakt hebt met de beste broodbakmachine en ook je eigen worsten en gehakt die je kunt maken met een goede vleesmolen.

Je zult ook merken dat de grotere maten ook hoge vriezers zijn. Je moet er ook rekening mee houden dat de grotere modellen passen op de plek waar je deze graag wilt plaatsen.

Geluidsniveau

Zeker wanneer je de vriezer in je woon- of open keuken plaatst wil je rekening houden met het geluid dat de vriezer maakt. Wanneer deze bijvoorbeeld in de schuur staat zal dit al een stuk minder belangrijk zijn.

Bij het plaatsen van een vriezer in een ruimte waar je zelf vaak aanwezig bent raden we je aan om een model te kiezen met een geluidsproductie van minder dan 37 decibel. Het aantal Db staat meestal netjes aangegeven in de omschrijving.

No frost functie in de vrieskast

Wanneer je een geschikt model gevonden hebt, kun je kijken naar de functies die worden aangeboden. De vrieskast is vaak voorzien van een zogenaamde “no frost”-functie. Met deze functie is ontdooien niet nodig! Ideaal als je bijvoorbeeld direct een stukje vlees er uit wilt kunnen halen, om deze te bakken.

Ook kiezen veel mensen ervoor om hun brood in de vriezer te bewaren. In de ochtend halen zij een boterham uit de vriezer, zodat deze nog volledig vers is. Dankzij de “no frost”-functie hoef je nooit te wachten, totdat de boterham ontdooid is. Er worden ook varianten aangeboden met een gedeeltelijke “no frost”-functie. Dit herken je aan “Smart Frost” of “Low Frost”.

Indeling van een goede vriezer

Een vierde aspect om naar te kijken bij het bepalen of de vriezer bij je wensen past, is de indeling hiervan. Over hoeveel lades beschikt die bijvoorbeeld? Heeft de vriezer ook ruimte in de deur voor het bewaren van kleine vrieswaren? Meestal vind je lades in een vrieskast, er zijn echter ook modellen met planken. Tip: gebruik een goede vacumeermachine om je vrieswaren vacumeren, dit bespaart ruimte in de ijskast en zorgt er bovendien voor dat voedsel nog langer goed blijft.

Het is van verschillende aspecten afhankelijk, wat voor jou de beste keus vriezer is. Veel mensen geven de voorkeur aan lades. Zo voorkom je dat de ingevroren etenswaren eruit rollen, als je deze opent. De planken zijn echter ideaal voor het bewaren van losse pakken vlees of broden. Planken zijn ook handig wanneer je vaak iets moet pakken, lades kunnen namelijk stuk gaan bij intensief gebruik en het is bovendien een extra handeling om deze te openen.

Conclusie beste vriezer

Kortom, de beste vriezer kopen kan soms nog best lastig zijn! Wel ben je verzekerd van een goede koop wanneer je 1 van bovenstaande vriezers koopt. Al die apparate hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zijn degelijk gebouwd wat de duurzaamheid ten goede komt en zijn gemakkelijk in het dagelijks gebruik.

Als jouw ideale ijskast niet in ons overzicht staat kun je met hulp van de hierboven staande koopgids natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar de beste vriezer. Kort samengevat moet je letten op de grootte van de inhoud, de indeling, het formaat en het energielabel. Zorg ervoor dat de ijskast van je keuze aan je eisen voldoet, het is immers niet goedkoop en als het goed is zul je de gekozen ijskast nog jaren gebruiken.

Veelgestelde vragen over vriezers

Wat is de beste temperatuur voor een vriezer?

Een vriezer wordt idealiter ingesteld om -18 graden Celsius.

Hoe lang kun je vlees in de vriezer bewaren?

Gehakt blijf 2 maanden goed, een massief stuk rundvlees of een stuk kipfilet wel 9 maanden.

Hoe lang blijft brood goed in de vriezer?

Een brood kun je ongeveer een maand in de vriezer bewaren voordat je het niet meer kunt etenn

Plaats een reactie