Beste wafelijzer test 2021, de meest geschikte voor jouw wensen

Laatste update: 21 januari 2021 Elektrische keukenapparaten

Een wafelijzer kopen kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn! Niet alleen zijn verse wafels ontzettend lekker. Maar combineer de wafels bijvoorbeeld met warme kersen en een toefje slagroom. Ook is het een waar feest, om samen met je kinderen (of zonder je kinderen 😉 ) wafels te maken in het weekend of tijdens de vakantie. Het beslag voor wafels maak je gemakkelijk met een handmixer om vervolgens de wafels te bakken in een wafelijzer.

Welk apparaat het beste is afhankelijk van bepaalde wensen. In principe werkt een wafelijzer net als een goede contactgrill, alleen de platen die erop zitten zijn vaak anders samen met nog wat andere kleine aanpassingen. Wij testten verschillende soorten wafelijzers voor je, hieronder vind je dan ook de best geteste wafelijzers van onze test.

Beste wafelijzers 2021 uitslag

In het handige overzicht hieronder zie je gemakkelijk wat volgens ons de wafelijzers zijn met de beste eigenschappen. Deze zijn van een hoge kwaliteit en maken het bakken van de wafels eenvoudig! Zelfs wanneer je weinig ervaring hebt met het bakken van taarten, cakes en bijvoorbeeld brood, is wafels maken met deze apparaten heel makkelijk. Welke ga jij kiezen?

1. FriFri BMC3000 Twins - Wafelijzer voor Brusselse wafels

Wafelijzer voor Brusselse wafels FriFri BMC3000 Twins
 • Mogelijk om te variëren met bakplaten
 • Twee losse thermostaten
 • Heel eenvoudig schoon te maken
 • Wafelijzer niet voorzien van een timer

Met het FriFri BMC3000 Twins wafelijzer wordt het bereiden van de lekkerste wafels een fluitje van een cent! Dit wafelijzer voor Brusselse wafels beschikt over een thermostaat, die aan weerszijden afzonderlijk van elkaar kan worden ingesteld. Zo bepaal je zelf hoe gaar de wafels moeten worden. Het maakt de FriFri BMC3000 Twins ook geschikt voor Luikse wafels. Die vaak net wat anders gebakken worden dan de traditionele Brusselse wafels. Daarbij zijn de bakplaten verwisselbaar, waarmee verschillende soorten wafels gemaakt kunnen worden.

Ook zorgt de dubbele thermostaat ervoor, dat de wafels sneller gebakken worden. Zo kun je achter elkaar door blijven bakken! Standaard zit er een rechthoekige bakvorm bij dit wafelijzer. Zoals reeds beschreven kan deze vervangen worden voor een ander ijzer, met bijvoorbeeld een hartvorm. Deze afwijkende bakplaten kun je los bestellen bij het beste wafelijzer voor Brusselse wafels. Ook handig wanneer je bijvoorbeeld een croque monsieur wilt kunnen maken met dit wafelijzer!


2. Graef Wafelijzer WA80 - Beste hartjes wafelijzer

beste hartjes wafelijzer Graef Wafelijzer WA80
 • Leuke, hartvormige wafels
 • Per keer vijf wafels klaar
 • Handig signaal als de wafels klaar zijn
 • Bakplaten kunnen niet losgehaald worden

Op zoek naar het beste hartjes wafelijzer? In dat geval is het raadzaam om naar de Graef Wafelijzer WA80 te kijken! Dit model wafelijzer biedt je de mogelijkheid om per keer vijf wafels in een hartjesvorm te bakken. Zo heb je direct genoeg wafel voor een heerlijk toetje, of bijvoorbeeld om de wafel te combineren met warme kersen en slagroom. Dit wafelijzer biedt je de keuze uit zes verschillende standen. Zo kun je zelf bepalen hoe gaar de wafels moeten zijn.

Ook worden de bakplaten van dit beste hartjes wafelijzer voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor het heel eenvoudig is om de wafels uit het ijzer te halen. Doe dit altijd met zachte keukengerei of met je handen, om te voorkomen dat de anti-aanbaklaag wordt aangetast. Er zit geen timer of temperatuurlampje op dit wafelijzer. Wel maakt het wafelijzer geluid, op het moment dat de wafels gereed zijn. Zo hoef je deze niet voortdurend zelf in de gaten te houden!


3. Cloer 1445 Brussels - Beste goedkope wafelijzer

Beste goedkope wafelijzer Cloer 1445 Brussels
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Keuze uit vijf warmtestanden
 • Bakplaat is niet uitneembaar
 • Model is wat minder stevig

Wanneer je het leuk vindt om af en toe een wafel te bereiden, volstaat een goedkoop wafelijzer vaak. Het Cloer 1445 Brussels Wafelijzer is het beste goedkope wafelijzer van dit moment! Niet alleen is dit wafelijzer zeer goed betaalbaar, ook biedt dit model de mogelijkheid om heerlijke rechthoekige wafels te bereiden. Doordat het model over vijf verschillende warmtestanden beschikt, kun je zelf bepalen hoe gaar de wafel moet zijn. Dit heeft logischerwijs ook invloed op de kleur van de wafels.

De bakplaten van het Cloer 1445 Brussels Wafelijzer zijn voorzien van een anti-aanbaklaag. Zo wordt voorkomen dat er resten op de bakplaat achterblijven. Houd er rekening mee, dat deze laag kan worden aangetast, als je de wafels met scherpe voorwerpen als een mes of vork verwijdert. Aan de onderzijde van het apparaat zit een handig opbergvak voor het snoer van dit wafelijzer. Kortom, een goedkoop wafelijzer kopen doe je door voor deze Cloer 1445 Brussels Wafelijzer te kiezen!


4. Lacor – Omkeerbare Wafelmaker - Rond wafelijzer

Rond wafelijzer Lacor – Omkeerbare Wafelmaker
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Omkeerbare wafelmaker
 • Instelbare temperatuur
 • Goede Anti-aanbaklaag

  De Lacor Wafelmaker is een elektrische omkeerbare wafelmaker die over een instelbare temperatuurregeling beschikt. Door zijn goede anti-aanbaklaag en 875 watt vermogen maak je in enkele minuten 4 heerlijke wafels tegelijk. Daarom hebben wij de Lacor Wafelmaker gekozen tot beste ronde wafelmaker!

  Doordat je de wafelmaker kunt omkeren kan je zo de zwaartekracht aan beide kanten het werk laten doen zodat het beslag goed verdeelt wordt, de wafels goed gebakken worden aan beide kanten en daardoor een mooie bruine kleur krijgen. Het is dus niet alleen lekkerder, het oogt ook nog eens mooier als de wafels klaar zijn. De wafelmaker beschikt over een instelbare temperatuurregelaar. Zo kun je zelf bepalen hoe dik je de wafels wilt bakken en de temperatuur daarnaar instellen. En dankzij zijn anti-aanbaklaag is aanbranden geen van je zorgen!

  De wafelmaker van Lacor is verder uitgerust met een bescherming tegen oververhitting en indicatielampjes die aangeven wanneer het apparaat aan het opwarmen is en wanneer het op temperatuur is om gebruikt te worden. Het veiligheidsslot zorgt ervoor dat er tijdens het bakken niet zomaar heet beslag uit kan lopen. Verder beschikt de wafelmaker over warmte-isolerende handvaten en cool-touch wanden waardoor hij makkelijk en veilig te gebruiken is. De Lacor Wafelmaker wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  Waar op te letten bij zelf kiezen wafelijzer

  Bij het vergelijken van de wafelijzers van dit moment, hebben we op verschillende aspecten gelet. Denk bijvoorbeeld aan de vorm! Het kan een bewuste keuze zijn om bijvoorbeeld voor een wafelijzer in de vorm van een hart te kiezen. Ook het formaat zou een bepalende factor bij het maken van een weloverwogen keuze moeten zijn.

  De wafelijzers worden tot slot in verschillende prijsklassen aangeboden. Bepaal vooraf welk budget je hebt. In onze ogen is het zonde om heel veel geld uit te geven aan iets dat je niet zo vaak gebruiken.

  Vorm van het wafelijzer

  Allereerst kun je naar de vorm van het wafelijzer. Je kunt voor een rechthoekig model kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een afwijkende vorm. Denk aan een rond, ruitvormig of hartvormig wafelijzer. En zijn er nog weel meer vormen te vinden. Dergelijke vormen maken het bakken van wafels nog leuker.

  Ook wanneer je heerlijke toetjes met wafels wilt maken, kan het leuk zijn om voor een afwijkende vorm te kiezen. Denk aan een driehoekige wafel, die je met de punt in een bolletje ijs, uit je eigen ijsmachine, kunt steken. Dit gaat lastiger, wanneer je voor een rechthoekig model kiest. Andersom is het bij een rechthoekige wafel mogelijk, om het bolletje ijs op de wafel zelf te leggen. Zoals men dit in België ook vaak doet!

  Hoeveel wafels wil je per keer bakken

  Naast de vorm is ook het aantal wafels wat je per keer wilt kunnen maken een bepalende factor. De hoeveelheid is afhankelijk van de vorm. In een rond wafelijzer kun je vaak meer wafels bereiden, dan wanneer je voor een groot, rechthoekig model kiest.

  Gemiddeld genomen kun je met een hartvormig wafelijzer 4 of 5 wafels tegelijk maken en bij vierkante wafels 2 of 4 tegelijk. Houd er rekening mee dat deze vierkante wafels vaak groter zijn dan de hartvormige varianten. Het is dus niet per definitie zo dat je in totaal minder wafels hebt bij het vierkante wafelijzer.

  Als je er echt veel wilt bakken is het handig om met een mixer, staafmixer of keukenmachine veel beslag in 1 keer te maken. En dan op een groot rond wafelijzer de wafels te bakken.

  Budget

  Een derde bepalende factor bij het kiezen van het beste wafelijzer, is het budget wat je hieraan uit wilt geven. Kies je voor een goedkoop wafelijzer, of besteed je hier meer geld aan? Sommige wafelijzers zijn ook geschikt voor het maken van zogenaamde kniepertjes. Een lekkernij, welke in met name Drenthe en Groningen veel gegeten wordt.

  Ook het aantal keer dat je het verwacht te gaan gebruiken, kan hierop van invloed zijn. Wanneer je maximaal eens per maand wafels bakt, is een goedkoop wafelijzer vaak de beste keuze. Een goedkoop wafelijzer zal relatief lang meegaan, als je deze eens per maand gebruikt. Daarbij biedt een duurder model in dit geval geen meerwaarde.

  Een wafelijzer lijkt in feite wel enigszins op een broodrooster, daarom zijn veel mensen verras dat de prijs toch wel iets hoger ligt. Maar een goed wafelijzer is meer verfijnd dan een goed broodrooster, iets dat het verschil in prijs goed kan verklaren.

  Conclusie beste wafelijzer

  Kortom, bij een wafelijzer kopen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De beste koop vind je door vooraf te bepalen, aan welke eisen het moet voldoen. Wil je een wafelijzer met een rechthoekige of afwijkende vorm? Kies je voor een wafelijzer voor 2, 4 of 6 wafels? Enzovoorts. In principe is een wafel gewoon een contactgrill alleen dan met andere bakplaten. Het is dus zaak dat je kiest voor een wafelijzer met goede platen erin en daarnaast nog wat extra opties die je nodig denkt te hebben.

  Wanneer je deze eisen bepaald hebt, kun je de prijzen van de verschillende wafelijzers vergelijken. Het is belangrijk dat de keuze aansluit bij het budget wat je hiervoor opzij gelegd hebt. Vaak volstaat een relatief goedkoop wafelijzer voor gezinnen. Zij zullen nauwelijks profiteren van de meerwaarde die een duurdere variant hen biedt.

  Veelgestelde vragen

  Wat kun je doen met een wafelijzer?

  Met een wafelijzer kun je naast wafels nog meer eten bereiden. Bijvoorbeeld: brownies, quesadillas en omeletten.

  Hoe maak je wafels met een wafelijzer?

  Je maakt een wafelbeslag in een mengkom. Vervolgens laat je het wafelijzer opwarmen en smeer je het in met een klontje boter. Daarna giet je het wafelbeslag in het wafelijzer. Afhankelijk van je wafelijzer wacht je tot ze klaar zijn. Gemiddeld genomen duurt dat 5 minuten.

  Hoe maak je wafels zonder wafelijzer?

  Door je wafelbeslag in een goede grillpan of op een grillplaat (met ribbeltjes) te bakken. Je doet kleine rondjes wafelbeslag in de verhitte grillpan en draait ze op tijd om. Je krijgt dan wafels met streepjes (dus niet de markante vierkantjes).

  Hoe lang moet een wafel in een wafelijzer?

  Het bakken van een wafel in een goed wafelijzer duurt ongeveer 5 minuten.

  Plaats een reactie