Beste wafelijzer test 2024, de meest geschikte voor jouw wensen

Laatste update: 28 augustus 2023

Een wafelijzer kopen kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn! Niet alleen zijn verse wafels ontzettend lekker. Maar combineer de wafels bijvoorbeeld met warme kersen en een toefje slagroom. Ook is het een waar feest, om samen met je kinderen (of zonder je kinderen 😉 ) wafels te maken in het weekend of tijdens de vakantie. Het beslag voor wafels maak je gemakkelijk met een handmixer om vervolgens de wafels te bakken in een goed wafelijzer.

Welk apparaat het beste is afhankelijk van bepaalde wensen. In principe werkt een wafelijzer net als een goede contactgrill, alleen de platen die erop zitten zijn vaak anders samen met nog wat andere kleine aanpassingen. Wij testten verschillende soorten wafelijzers voor je, hieronder vind je dan ook de best geteste wafelijzers van onze test.

Product Categorie Prijs
beste wafelijzer voor brusselse wafels FriFri BMC3000 TwinsFriFri BMC3000 TwinsWafelijzer voor Brusselse wafels
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste hartjes wafelijzerCloer Hart 1621 – WafelijzerBeste hartjes wafelijzer
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste goedkope wafelijzerCloer 1445 BrusselsBeste goedkope wafelijzer
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Beste wafelijzers test 2024 uitslag

In het handige overzicht hieronder zie je snel en overzichtelijk wat volgens ons de wafelijzers zijn met de beste eigenschappen in een bepaalde categorie. Deze zijn van een hoge kwaliteit en maken het bakken van de wafels eenvoudig!

De wafelijzers die je hieronder ziet hebben allemaal de volgende goede eigenschappen:

 • De wafels die de apparaten bakken zijn allemaal prima van kwaliteit.
 • Goede prijs kwaliteit verhouding: we vinden dat je de kwaliteit mag verwachten waarvoor je betaalt.
 • De ijzers zijn snel op temperatuur, je hoeft dus niet lang te wachten voordat je de wafels daadwerkelijk kunt gaan bakken.
 • Zijn duurzaam: we vinden dat keukenapparatuur lange tijd moet kunnen meegaan.

1. Wafelijzer voor Brusselse wafels - FriFri BMC3000 Twins

beste wafelijzer voor brusselse wafels FriFri BMC3000 Twins
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Met het FriFri BMC3000 Twins wafelijzer wordt het bereiden van de lekkerste wafels een fluitje van een cent! Dit wafelijzer voor Brusselse wafels beschikt over een thermostaat, die aan weerszijden afzonderlijk van elkaar kan worden ingesteld. Zo bepaal je zelf hoe gaar de wafels moeten worden. Het maakt de FriFri BMC3000 Twins ook geschikt voor Luikse wafels. Die vaak net wat anders gebakken worden dan de traditionele Brusselse wafels. Daarbij zijn de bakplaten verwisselbaar, waarmee verschillende soorten wafels gemaakt kunnen worden.

Ook zorgt de dubbele thermostaat ervoor, dat de wafels sneller gebakken worden. Zo kun je achter elkaar door blijven bakken! Standaard zit er een rechthoekige bakvorm bij dit wafelijzer. Zoals reeds beschreven kan deze vervangen worden voor een ander ijzer, met bijvoorbeeld een hartvorm. Deze afwijkende bakplaten kun je los bestellen bij het beste wafelijzer voor Brusselse wafels. Ook handig wanneer je bijvoorbeeld een croque monsieur wilt kunnen maken met dit wafelijzer!

 • Mogelijk om te variëren met bakplaten
 • Twee losse thermostaten
 • Heel eenvoudig schoon te maken
 • Wafelijzer niet voorzien van een timer

2. Beste hartjes wafelijzer - Cloer Hart 1621 – Wafelijzer

Op zoek naar het beste hartjes wafelijzer? In dat geval is het raadzaam om naar de Cloer Hart 1621 – Wafelijzer te kijken! Dit model wafelijzer biedt je de mogelijkheid om per keer vijf wafels in een hartjesvorm te bakken. Zo heb je direct genoeg wafel voor een heerlijk toetje, of bijvoorbeeld om de wafel te combineren met warme kersen en slagroom. Dit wafelijzer biedt je de keuze uit zes verschillende standen. Zo kun je zelf bepalen hoe gaar de wafels moeten zijn.

Ook worden de bakplaten van dit beste hartjes wafelijzer voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor het heel eenvoudig is om de wafels uit het ijzer te halen. Doe dit altijd met zachte keukengerei of met je handen, om te voorkomen dat de anti-aanbaklaag wordt aangetast. Er zit geen timer of temperatuurlampje op dit wafelijzer. Wel maakt het wafelijzer geluid, op het moment dat de wafels gereed zijn. Zo hoef je deze niet voortdurend zelf in de gaten te houden!

 • Leuke, hartvormige wafels
 • Per keer vijf wafels klaar
 • Bakplaten kunnen niet losgehaald worden

3. Beste goedkope wafelijzer - Cloer 1445 Brussels

Beste goedkope wafelijzer
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Wanneer je het leuk vindt om af en toe een wafel te bereiden, volstaat een goedkoop wafelijzer vaak. Het Cloer 1445 Brussels Wafelijzer is het beste goedkope wafelijzer van dit moment! Niet alleen is dit wafelijzer zeer goed betaalbaar, ook biedt dit model de mogelijkheid om heerlijke rechthoekige wafels te bereiden. Doordat het model over vijf verschillende warmtestanden beschikt, kun je zelf bepalen hoe gaar de wafel moet zijn. Dit heeft logischerwijs ook invloed op de kleur van de wafels.

De bakplaten van het Cloer 1445 Brussels Wafelijzer zijn voorzien van een anti-aanbaklaag. Zo wordt voorkomen dat er resten op de bakplaat achterblijven. Houd er rekening mee, dat deze laag kan worden aangetast, als je de wafels met scherpe voorwerpen als een mes of vork verwijdert. Aan de onderzijde van het apparaat zit een handig opbergvak voor het snoer van dit wafelijzer. Kortom, een goedkoop wafelijzer kopen doe je door voor deze Cloer 1445 Brussels Wafelijzer te kiezen!

 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Keuze uit vijf warmtestanden
 • Bakplaat is niet uitneembaar
 • Model is wat minder stevig

4. Rond wafelijzer - Lacor – Omkeerbare Wafelmaker

Rond wafelijzer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Lacor Wafelmaker is een elektrische omkeerbare wafelmaker die over een instelbare temperatuurregeling beschikt. Door zijn goede anti-aanbaklaag en 875 watt vermogen maak je in enkele minuten 4 heerlijke wafels tegelijk. Daarom hebben wij de Lacor Wafelmaker gekozen tot beste ronde wafelmaker!

Doordat je de wafelmaker kunt omkeren kan je zo de zwaartekracht aan beide kanten het werk laten doen zodat het beslag goed verdeelt wordt, de wafels goed gebakken worden aan beide kanten en daardoor een mooie bruine kleur krijgen. Het is dus niet alleen lekkerder, het oogt ook nog eens mooier als de wafels klaar zijn. De wafelmaker beschikt over een instelbare temperatuurregelaar. Zo kun je zelf bepalen hoe dik je de wafels wilt bakken en de temperatuur daarnaar instellen. En dankzij zijn anti-aanbaklaag is aanbranden geen van je zorgen!

De wafelmaker van Lacor is verder uitgerust met een bescherming tegen oververhitting en indicatielampjes die aangeven wanneer het apparaat aan het opwarmen is en wanneer het op temperatuur is om gebruikt te worden. Het veiligheidsslot zorgt ervoor dat er tijdens het bakken niet zomaar heet beslag uit kan lopen. Verder beschikt de wafelmaker over warmte-isolerende handvaten en cool-touch wanden waardoor hij makkelijk en veilig te gebruiken is. De Lacor Wafelmaker wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Omkeerbare wafelmaker
 • Instelbare temperatuur
 • Goede Anti-aanbaklaag

  5. mini wafelijzer - Non-Stick – Wafels – Mini Waffle maker – L16xB12xH8,5cm

  mini wafelijzer
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  Dit Mini wafelijzer is een compact wafelijzer en daardoor eenvoudig op te bergen. Met deze kleine wafelijzer maak je de lekkerste wafels in een handomdraai. De wafelijzer heeft een dubbele anti-aanbaklaag en warmt snel op. Met het indicatielampje weet je wanneer de ijzer klaar is voor gebruik.

  Wist je dat je met deze wafelijzer niet alleen kleine wafels kunt maken? Deze wafelijzer is bijvoorbeeld ook geschikt voor eieren, brownies, quesadillas en zelfs pizza! Dankzij de dubbele anti-aanbaklaag zul je nooit last hebben van vastgekleefd voedsel. Ook is de mini wafelijzer makkelijk schoon te maken.

  Deze Mini Waffle maker is gemaakt van roestvrijstaal en is heeft een rode kleur. Het materiaal van de deksel is plastic met een siliconen ring. De bodem heeft antislip zodat het apparaat goed blijft staan. Volgens de recensies is deze mini wafelmaker makkelijk in onderhoud en compact. Ook zijn de kopers enthousiast over het resultaat van de kleine wafels. En dat allemaal voor een goede prijs. Daarom vinden wij deze Mini wafelijzer – Non-Stick – Wafels – Mini Waffle maker het beste mini wafelijzer!

  • Geschikt voor mini wafels
  • Met dubbele antikleeflaag
  • Wordt snel warm
  • Platen kunnen er niet uit

  Waar op te letten bij zelf kiezen van het beste wafelijzer

  Bij het vergelijken van de wafelijzers van dit moment, hebben we op verschillende aspecten gelet. Denk bijvoorbeeld aan de vorm! Het kan een bewuste keuze zijn om bijvoorbeeld voor een wafelijzer in de vorm van een hart te kiezen. Ook het formaat zou een bepalende factor bij het maken van een weloverwogen keuze moeten zijn.

  De wafelijzers worden tot slot in verschillende prijsklassen aangeboden. Bepaal vooraf welk budget je hebt. In onze ogen is het zonde om heel veel geld uit te geven aan iets dat je niet zo vaak gebruiken.

  Vermogen van het wafelijzer

  Het vermogen van een ijzer bepaalt hoe snel deze op temperatuur is en bepaalt ook wat de maximale temperatuur is. Een hoog vermogen wafelijzer heeft ongeveer 700 Watt vermogen.

  Instelbare temperatuur op een wafelijzer

  Een luxe wafelijzer heeft een instelbare temperatuur. Maar lang niet iedereen heeft dat nodig. Het instellen van de temperatuur is belangrijk wanneer je de krokantheid van de wafels wilt aanpassen. Als dat dus iets is dat je graag zelf instelt is het belangrijk dat je een wafelijzer koopt met een instelbare temperatuur.

  Soorten en vormen van de wafels

  Wafels worden in verschillende vormen en soorten gemaakt. Afhankelijk van wat voor soort wafels je wilt maken dien het goede wafelijzer te kopen. De volgende soorten wafelijzers waar je specifieke vormen wafels mee kunt bakken zijn:

  Brusselse wafels

  Dit zijn in Nederland de bekendste wafels. Dit zijn de rechthoekige wafels die relatief vrij groot zijn. Je hebt hiervoor een wafelijzer nodig met een rechthoekige vorm met diepe groeven. Dit zorgt er tijdens het bakken voor dat de wafels heel luchtig zijn.

  Kniepertjesijzer

  Kniepertjes zijn een soort wafel die uit Nederland komen, voornamelijk Groningen, Drenthe en de Achterhoek. Het zijn dunne wafels die geschikt zijn om op te rollen, vaak gevuld met een room of ijs en als desert geserveerd. Het ijs kun je weer maken in een goede ijsmachine. Je hebt hier een speciaal kniepertjesijzer voor nodig.

  Hartvormige wafels

  Dit zijn wafels die uit een rond wafelijzer komen. Door de vorm kun je er veel tegelijkertijd bakken in een relatief klein wafelijzer. De grootte en diepte van de vierkantjes in de wafel komt overeen met die van Brusselse wavels.

  Luikse wafels

  Een Luikse wafel lijkt qua uiterlijk op een Brusselse wafel, met het verschil dat de hoeken zijn afgerond. Daarnaast worden traditionele Luikse wafels gemaakt van deeg in plaats van een beslag.

  Hoeveel wafels wil je per keer bakken

  Naast de vorm is ook het aantal wafels wat je per keer wilt kunnen maken een bepalende factor. De hoeveelheid is afhankelijk van de vorm. In een rond wafelijzer kun je vaak meer wafels bereiden, dan wanneer je voor een groot, rechthoekig model kiest.

  Gemiddeld genomen kun je met een hartvormig wafelijzer 4 of 5 wafels tegelijk maken en bij vierkante wafels 2 of 4 tegelijk. Houd er rekening mee dat deze vierkante wafels vaak groter zijn dan de hartvormige varianten. Het is dus niet per definitie zo dat je in totaal minder wafels hebt bij het vierkante wafelijzer.

  Als je er echt veel wilt bakken is het handig om met een mixer, staafmixer of keukenmachine veel beslag in 1 keer te maken. En dan op een groot rond wafelijzer de wafels te bakken.

  Budget

  Een derde bepalende factor bij het kiezen van het beste wafelijzer, is het budget wat je hieraan uit wilt geven. Kies je voor een goedkoop wafelijzer, of besteed je hier meer geld aan? Sommige wafelijzers zijn ook geschikt voor het maken van zogenaamde kniepertjes. Een lekkernij, welke in met name Drenthe en Groningen veel gegeten wordt.

  Ook het aantal keer dat je het verwacht te gaan gebruiken, kan hierop van invloed zijn. Wanneer je maximaal eens per maand wafels bakt, is een goedkoop wafelijzer vaak de beste keuze. Een goedkoop wafelijzer zal relatief lang meegaan, als je deze eens per maand gebruikt. Daarbij biedt een duurder model in dit geval geen meerwaarde.

  Een wafelijzer lijkt in feite wel enigszins op een broodrooster, daarom zijn veel mensen verras dat de prijs toch wel iets hoger ligt. Maar een goed wafelijzer is meer verfijnd dan een goed broodrooster, iets dat het verschil in prijs goed kan verklaren.

  Conclusie beste wafelijzer

  Kortom, bij een wafelijzer kopen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. De beste koop vind je door vooraf te bepalen, aan welke eisen het moet voldoen. Wil je een wafelijzer met een rechthoekige of afwijkende vorm? Kies je voor een wafelijzer voor 2, 4 of 6 wafels? Enzovoorts. In principe is een wafel gewoon een contactgrill alleen dan met andere bakplaten. Het is dus zaak dat je kiest voor een wafelijzer met goede platen erin en daarnaast nog wat extra opties die je nodig denkt te hebben.

  Wanneer je deze eisen bepaald hebt, kun je de prijzen van de verschillende wafelijzers vergelijken. Het is belangrijk dat de keuze aansluit bij het budget wat je hiervoor opzij gelegd hebt. Vaak volstaat een relatief goedkoop wafelijzer voor gezinnen. Zij zullen nauwelijks profiteren van de meerwaarde die een duurdere variant hen biedt.

  Veelgestelde vragen over wafelijzers

  Wat kun je doen met een wafelijzer?

  Met een wafelijzer kun je naast wafels nog meer eten bereiden. Bijvoorbeeld: brownies, quesadillas en omeletten.

  Hoe maak je wafels met een wafelijzer?

  Je maakt een wafelbeslag in een mengkom. Vervolgens laat je het wafelijzer opwarmen en smeer je het in met een klontje boter. Daarna giet je het wafelbeslag in het wafelijzer. Afhankelijk van je wafelijzer wacht je tot ze klaar zijn. Gemiddeld genomen duurt dat 5 minuten.

  Hoe maak je wafels zonder wafelijzer?

  Door je wafelbeslag in een goede grillpan of op een grillplaat (met ribbeltjes) te bakken. Je doet kleine rondjes wafelbeslag in de verhitte grillpan en draait ze op tijd om. Je krijgt dan wafels met streepjes (dus niet de markante vierkantjes).

  Hoe lang moet een wafel in een wafelijzer?

  Het bakken van een wafel in een goed wafelijzer duurt ongeveer 5 minuten.

  Hoeveel kost een goed wafelijzer?

  Wafelijzers zijn geen dure apparaten. Een goed (klein) wafelijzer kun je al kopen vanaf ongeveer €17. Voor de professionele modellen betaal je dan wel weer gemakkelijk honderden Euro’s. Maar deze professionele modellen heb je echt niet nodig voor bij je thuis.

  Plaats een reactie