Beste waterkoker voor verschillende eisen

Laatste update: 7 juli 2020 Koffie & thee

Bij de aanschaf van een waterkoker wil je verzekerd zijn van een duurzaam en goed product, je wilt simpelweg de beste waterkoker voor jouw wensen en eisen. Je wilt simpelweg een apparaat met een goede prijs kwaliteit verhouding. Het vinden van de beste koop is niet zo makkelijk gedaan als je zou denken, er is zo een groot aanbod van waterkokers dat het lastig is de juiste te vinden.

Gelukkig hebben de experts van Chefcheck de nodige moeite gedaan om de beste koop in verschillende categorieën handmatig voor je uit te zoeken. We snappen dat een ideale waterkoker van persoonlijke factoren afhankelijk is. Zo willen sommigen perse de mogelijkheid om de temperatuur zelf in te stellen, anderen willen graag een RVS uitvoering, weer anderen mensen zoeken een waterkoker met een grote capaciteit. Wij hebben in ieder geval de top gevonden van waterkokers met bepaalde eisen.

Productnaam Categorie Kopen
Beste RVS waterkokerPhilips Viva Collection HD9357/10Beste RVS waterkokerKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste waterkoker met instelbare temperatuurSiemens TW86103P Sensor for SensesBeste waterkoker met instelbare temperatuurKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
Beste waterkoker voor thee Espressions Smart KettleEspressions Smart KettleBeste waterkoker voor thee Koop bij Bol.com

Inhoud

beste waterkoker

Wat is nu de beste waterkoker?

Zoals gezegd kan de beste koop kan voor ieder huishouden anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan het formaat of het design van de waterkoker. Voor een gezin met vijf gezinsleden moet de koker namelijk waarschijnlijk groter zijn, dan voor een tweepersoonshuishouden.

In onze test hebben we dus in verschillende categorieën verschillende waterkokers vergeleken en voor de betreffende categorie de juiste eruit gekozen. Al met al hebben we erop gelet dat de prijs kwaliteit verhouding in orde moet zijn; krijg je de kwaliteit waar je voor betaald. Daarnaast hebben we gecheckt of de waterkokers niet veels te veel energie verbruiken, waterkokers gebruiken al veel energie, dat hoeft niet extra hoog te zijn. Ook hebben we gecheckt of het water snel kookt? Lees snel verder voor de uitgebreide uitslag met uitleg .

1. Philips Viva Collection HD9357/10 - Beste RVS waterkoker

Beste RVS waterkoker Philips Viva Collection HD9357/10
 • Prettig in gebruik
 • Genoeg voor 7 koppen thee
 • Ingebouwde verlichting
 • Niet de meest stille waterkoker

De Philips Viva Collection HD9357/10 wordt door velen als de beste RVS waterkoker beschouwd! Dit komt onder meer door de grote inhoud van dit model, die ruimte biedt aan 1,7 liter water. Dit is ruim voldoende om 7 koppen thee te maken. Aan de hand van maatverdeling kun je ook precies zien hoeveel water je gaat koken.

Deze Philips Viva Collection HD9357/10 van roestvrij staal biedt een snelle kooktijd, zodat je jezelf of gasten binnen een korte tijd van een heerlijke warme drank kunt voorzien! Het model heeft aan de voorzijde een handige schenktuit, om morsen te voorkomen. Het model vergt ongeveer 114 seconden, voordat het water gekookt is. Daarbij produceert deze beste waterkoker een geluidsniveau van 78 dB, wat normaal is vergeleken bij andere beste RVS waterkokers.


2. Siemens TW86103P Sensor for Senses - Beste waterkoker met instelbare temperatuur

Beste waterkoker met instelbare temperatuur Siemens TW86103P Sensor for Senses
 • Prettige warmhoudfunctie
 • Energiezuinige waterkoker
 • Handige temperatuurinstelling
 • Niet de snelste waterkoker
 • Vulklep kan niet heel ver open

Wanneer je aan de beste waterkoker met instelbare temperatuur denkt, zal je al snel bij de Siemens TW86103P Sensor for Senses uitkomen! Dit model is zeer geschikt om de thee op bepaalde temperatuur in te stellen. Ideaal wanneer je de kop thee bijvoorbeeld snel na het zetten hiervan wilt kunnen drinken. Dit is echter niet de enige reden voor het feit, dat dit model als de beste waterkoker met instelbare temperatuur wordt gezien.

Zo biedt het model naast een instelbare temperatuur ook een warmhoudfunctie aan. Na het laten koken van het water kun je dit zodoende meerdere keren gebruiken voor nieuwe koppen thee. Daarbij biedt het model een droogkookbeveiliging, is de kan snoerloos en is de waterkoker voorzien van een antikalksysteem. De kooktijd van 120 seconden is met een inhoud van 1,5 liter niet bijzonder snel in vergelijking met soortgelijke modellen. Het model biedt een geluidsproductie van 77 dB, wat 1 dB lager is dan veel andere beste waterkokers voor thee.


3. Espressions Smart Kettle - Beste waterkoker voor thee

Beste waterkoker voor thee Espressions Smart Kettle
 • Model met warmhoudfunctie
 • Lage kooktijd, dus snel klaar
 • Zeer prettige bediening
 • Perfecte instelbare temperaturen voor thee
 • Behuizing kan heet worden tijdens koken

De Espressions Smart Kettle is niet de goedkoopste waterkoker, maar is z’n geld meer dan waard! Het model biedt je een inhoud van 1,8 liter, waardoor je voldoende thee kunt zetten voor 7 personen. Uniek aan dit model is de ruime keuze aan temperatuurstanden, dankzij een instelbare temperatuur. In totaal kun je uit vijf temperatuurinstellingen kiezen bij deze beste waterkoker. Zo heb je een programma voor groene thee of witte thee. Zo kun je het water op precies de juiste temperatuur verwarmen voor de kop thee, die jij wenst! Extra luxe aan de Espressions Smart Kettle is het display. Hierop kun je de temperatuur instellen.

Het model beschikt over een zeer snelle kooktijd en houdt het water warm door de warmhoudfunctie, deze warmhoudfunctie kan tot wel 20 minuten je water op de gewenste temperatuur houden. Zo hoef je het water maar een keer te verwarmen, om meerdere koppen thee te kunnen drinken. Niet voor niets ziet men deze waterkoker vaak als de beste waterkoker voor thee! Over het algemeen zal het water in 100 seconden op temperatuur zijn. Het model produceert een geluid van 70 dB, wat laag is in vergelijking met soortgelijke beste waterkokers.


Zelf de beste waterkoker kopen

Voor het vinden van de beste waterkoker voor jouw situatie zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Aan de hand van de onderstaande tips zul je tussen het enorme aanbod van kokers in ieder geval weten waar je op moet letten opdat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Op de onderstaande punten dien je sowieso te letten bij het uitkiezen van de voor jouw beste waterkoker.

Inhoud van de waterkoker

Allereerst is het bij het zoeken naar de beste waterkoker belangrijk, om op de inhoud van de koker te letten. Voor een gezin van drie of vier personen is het raadzaam om in ieder geval voor een 1 liter waterkoker te kiezen. Een alternatief is een groter model. Zo kun je ook voor een inhoud kiezen van 1,7 liter. Met een dergelijke inhoud van de beste waterkoker heb je voldoende warm water voor zes of zeven koppen thee.

Voor grotere gezinnen of bedrijven kan het verstandig zijn om voor een waterkoker van drie of zelfs vijf liter te kiezen. Houd er hierbij onder andere rekening mee dat de kooktijd toeneemt. Soms is het dus verstandiger om een kleiner, sneller model waterkoker, meerdere keren te gebruiken in plaats van de aanschaf van een grote waterkoker.

Voor 1 en 2 persoon huishoudens is het juist wel weer prettig om een kleine waterkoker te kopen. Dit scheelt waarschijnlijk in de aanschafkosten en bovendien is de kans veel kleiner dat je tijdens het gebruik steeds veel te veel water kookt wat er aan bijdraagt dat je energieverbruik onnodig omhoog gaat. Er zijn bovendien heel veel mini waterkokers met een erg leuk design, bijvoorbeeld met een retro look.

Kooktijd

Het is ook raadzaam om op de kooktijd van een waterkoker te letten. Niemand vindt het natuurlijk leuk om lang te wachten voordat het water gekookt is. Om je een beeld te geven van wat snel is: een snelle waterkoker doet er tussen de 45 seconden en 60 seconden over om 1 liter water aan de kook te brengen. Sommige waterkokers zijn voorzien van een snelkookzone voor een, twee of drie koppen heet water.

Als de omschrijving en/of verpakking van een waterkoker niet aangeeft hoe lang het duurt om water aan de kook te brengen is de koker hoogstwaarschijnlijk traag.

Warmhoudfunctie

Het is zonde als je de waterkoker meerdere keren opnieuw moet laten koken terwijl je meerdere koppen thee eruit wilt zetten. Dit maakt dat het verstandig kan zijn om voor een dubbelwandig model beste waterkoker te kiezen. Een dubbelwandig model houdt het water warm, waardoor je hier meerdere koppen thee mee kunt drinken zonder het water opnieuw te moeten verwarmen.

Ook beschikken sommige modellen over een speciale warmhoudfunctie, die voorkomt dat het water snel afkoelt. Deze functie houdt in dat de koker in de gaten houdt wanneer het gekookte water onder een bepaalde temperatuur komt, om het dan weer op de juiste temperatuur te brengen. Het gebruik van de warmhoudfunctie is vaak energiezuiniger, dan het opnieuw laten verwarmen van het water. De combinatie van een dubbelwandige met warmhoudfunctie is vanzelfsprekend het meest efficiënt.

Waterkoker met instelbare temperatuur

Naast de warmhoudfunctie beschikken veel goede waterkokers tegenwoordig over de optie om temperatuur in te stellen. Let hierbij goed op het aantal temperatuurstanden dat wordt ondersteund door de waterkoker. De beste waterkoker voor thee heeft een instelbare temperatuur met bijvoorbeeld vier of vijf temperatuurstanden. Afhankelijk van de soort thee die je wilt zetten is er namelijk een ideale temperatuur. Voor bepaal;de thee hoeft het water niet heel warm te zijn. Zo bereid bijvoorbeeld je groene thee ideaal gezien met een temperatuur van 70 tot 80 graden .

De waterkokers met een de mogelijkheid om een temperatuur in te stellen hebben vaak meerdere standen. Je kunt dan bijvoorbeeld met knoppen instellen dat je het water verwarmd moet worden tot 50, 60, 70, 80, 90 of 100 graden.

Geluidsniveau, een stille waterkoker is fijn

Een laatste aspect om op te letten, is het geluidsniveau van de waterkoker. De meeste waterkokers die als beste koop worden aangemerkt produceren een geluid van 77 of 78 dB. Er zijn echter ook modellen beschikbaar met een geluidsniveau van 69 dB. Dit is een wezenlijk verschil! Wanneer de waterkoker in een woonkamer staat, bijvoorbeeld in een studentenkamer, kan het fijn zijn om voor een model met een geluidsniveau van 69 dB te kiezen.

Design

Vaak staat een waterkoker behoorlijk in het zicht in de keuken. Je wilt natuurlijk wel dat de waterkoker een mooi ontwerp heeft dat aansluit bij de rest van je keuken. Gelukkig zijn waterkokers in bijna alle vormen, stijlen en kleuren verkrijgbaar.

Een populaire stijl voor waterkokers is de retro stijl. Zeker in landelijke keukens komt een retro if vintage auitvoering erg goed tot z’n recht. Zeker als deze ook nog een kleur heeft die aan vroeger doet denken, bijvoorbeeld zacht blauw of rood.

Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die zoeken naar een waterkoker van glas. Dat kokende water in de koker is altijd een leuk gezicht om te zien. Bij sommige modellen is het zelfs zo dat het water nog gekleurd wordt door lampjes die in het apparaat aanwezig zijn.

Goedkope waterkokers

Er zijn ook zat goedkope waterkokers te vinden bij bijvoorbeeld de Action, Lidl, Aldi, Blokker of andere winkels met thuismerken. Over het algemeen werken deze producten prima. De enige nadelen die je vaak vindt bij goedkope en huismerken is dat de kwaliteit wat minder is. De waterkoker zal minder lang mee gaan dan een waterkoker van een gerenommeerd merk. Ook is er de kans dat de waterkoker onnodig veel energie verbruikt.

Plaats een reactie